Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Mistel 29.07.2010 15:35

Wg. Transfermarkt Wisłą wydała na transfery 1.300.000 Euro. Najdroższy był Bunoza - 400.000.

royalmichael 29.07.2010 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 944906)
Ja nie będę bronił polityki transferowej bo oczywistą sprawą jest ze transfer Pajlić'a nie opierał sie na obserwacji zawodnika przez pół roku, ale sciągneli gościa od dobrych umiejętnościach (dużo lepszej technice niz Ci któych dotąd mieliśmy w kadrze) prawie za friko... Wzieli go za Milinković'a, któy ciągle myśli ze zgłosi się po niego Man Utd i Wisłe traktuje jak zło konieczne ( ten to dopiero ma w głowie narąbane).
Nie mozesz z kolei nic powiedzieć o Cikos'u i Bunozie bo ci piłkarze akurat są "sprawką" Klejdinsta, który ich obserwował! Czy słusznie wytypował? Pogadamy po sezonie...
Rios to sprawka Junco i Cantoro, dla mnie gość na miarę transferu Marcelo, a nawet lepiej... ale to tez się zobaczy po sezonie.

Fajnie, że masz takie informacja. Mam nadzieję, że to prawda.
Możesz jeszcze powiedzieć coś o kulisach transferu Jovanica? Był obserwowany czy sprawa wygląda podobnie jak z Paljicem czyli ktoś go podesłał gdy nie wyszło w tym przypadku z Navasem?

I jeszcze chciałbym dowiedzieć się czy Wilk to była opcja nr1 bo ktoś pisał, że rozmawiamy z o wiele lepszym graczem z ameryki południowej

woocashx 29.07.2010 15:42

Ciekawe co z Elsnerem. Mógłby być obok Kowalskiego, alternatywą dla pary Bunoza-Chavez. Clebera nie liczę, bo to już dla mnie przeszłość. Trzeba ogrywać młodszych, bo kto bardziej potrzebuje zgrania jak nie środek obrony.

szczebrzeszcz 29.07.2010 15:50

skoro Bunoza jest sprawką Klejdinsta
to tak naprawdę nie wiemy co on prezentuje, czy warto było wydać 400tys euro
2008/09 zaliczył spadek, ale dzieki transferowi do Karlovac zagrał koejny seozn w 1 lidze chorwackiej, miejsce 5-6 wg różnych źródeł
myśłalem że obok Jovanica to bedzię najpewniejszy transfer, teraz widzę ze trzeba poczekać

wbrew pozorom w kadrze są jeszcze braki, poza Chavezem przydałby się jeszcze jeden środkowy obrońca poza tym w kontekscie mozliwosci odejscia Diaza potzrebny jest ktoś na lewą obronę, prawe skrzydło za Małego/Łobo no i napastnik, bo kto wie co będzie za rok/pół z Brożkiem czy Boguskim, a Rios nawet jakby się sprawdził, to nie wiadomo czy uda nam się go wyciągnąć
moim zdaniem kolejny środkowy by się przydał

maci0s 29.07.2010 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 946886)
Odesłali go do domu podobno.

I tak to słuchać plotek:) dzisiaj był rano na treningu :P

tomek9 29.07.2010 15:51

Diaza mogą sprzedać, trochę się zarobi i w zimie kogoś kupi.
a na lewej pomocy jest Kirm, Paljić..

tofik 29.07.2010 15:55

Prawdę mówiąc nie wiadomo kto by się przydał, bo nie wszyscy mieli okazję się zaprezentować. Nie znamy silnych stron zespołu. Wszystko w budowie. Teraz potrzeba czasu, żeby zauważyć te słabe punkty zespołu i wyeliminować je w zimie. Ja bym zluzował z zakupami, chyba, ze chodzi o sprzedaż Małeckiego, Piotra Brożka, Diaz lub wykopanie Łobo. Wtedy trzeba by ich kimś zastąpić.

K4millo 29.07.2010 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 946892)

O Bunozę się nie martwię był obserwowany i został dostrzeżony w nim potencjał, tak powinno się przeprowadzać transfery. Większą niewiadomą jest Paljić, który podpisał dwuletni kontrakt, dosyć długi jak na gościa który był brany w ciemno na podstawie youtube'a.

AYALA 29.07.2010 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez woocashx (Post 946880)
Ciekawe co z Elsnerem. Mógłby być obok Kowalskiego, alternatywą dla pary Bunoza-Chavez. Clebera nie liczę, bo to już dla mnie przeszłość. Trzeba ogrywać młodszych, bo kto bardziej potrzebuje zgrania jak nie środek obrony.

wczoraj podali że z Elsnera Wisła zrezygnowała

*Michael* 29.07.2010 15:59

bla bla bla... plotkujcie dalej... lepiej niech tu tylko pisze Maci0s i Zbymak bo przynajmniej w większości sprawdzone informacje... Myślę że prócz Chaveza przyda się jeszcze jeden stoper no i może lewy obrońca??

Chciałbym aby na lewym skrzydle pozostali Piotr Brożek i Paljić
Na prawe skrzydło Kirm/Mały/Łobo no ewentualnie Boguski i to on by mi tu pasował ;)

A Kirma to bym na środek pomocy przesunął

woocashx 29.07.2010 15:59

Ja się nie martwię przede wszystkim o komunikację Bunozy z Jovaniciem, bo cała reszta defensywy to wieża Babel

szczebrzeszcz 29.07.2010 16:01

co do Pajica
tyle że był za darmo(nie licząc kontraktu dla niego)
2 lata to i tak mniej niż 4 :]
poza tym 2 bundesliga to w prównaniu do naszej nie jest przepaść, więc "coś" na pewno sobą prezentuje

PS. zapomniałem ze Kirm może grać na prawym, miejmy nadziję ze teraz bez balastu MŚ i z większą konkurencją o miejsce w składzie będzie grał znacznie lepiej :-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez woocashx (Post 946906)
Ja się nie martwię przede wszystkim o komunikację Bunozy z Jovaniciem, bo cała reszta defensywy to wieża Babel

a jak jest po serbsku/chorwacku "moja" "prawo" czy "lewo"? :]
jednyne problem że "już" znaczy "jeszcze" :D

pawelo84 29.07.2010 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 946892)

Kadra Bośni jest znacznie mocniejsza niż nasza, grają tam gwiazdy Bundesligi i nie mieści się w niej jeden z najlepszych piłkarzy w Polsce - Stilić. Tak więc jeśli Bunoza ociera się o kadrę Bośni to 400 tyś. euro za niego jest promocją. Pamiętam jak Dżeko odchodził z Teplic do Wolfsburga za 3 mln. euro. Było to wtedy gdy kupowaliśmy Jirsaka. Teraz gość kosztuje ok 30 mln. euro. Nawet na Stiliciu Lech mógł swego czasu sporą kasę zarobić. Piłkarze z Bośni mają bardzo dobre umiejętności oraz charakter do gry w piłę i są tańsi niż nasi.

Kameleon 29.07.2010 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 946858)

jakby Milinkoviciowi skończył się kontrakt to był było: Marko Milinkovič (skončili im zmluvy), a nie Marko Milinkovič (???).

Milinkovic gra w rezerwach, więc kontrakt ma dalej
http://www.mfkkosice.sk/c/portal_pub...cleCountUpdate

PANDEM0NIUM 29.07.2010 16:08

Bunoza ociera się kadrę Bośni? Skąd to info? Przecież on jest powoływany "jedynie" do U21

Przemoo 29.07.2010 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez woocashx (Post 946833)
No chyba, że jeden niepokorny zastąpi drugiego :) Oczywiście kominy płacowe odpadają, bo stałoby się z nami, to co się stanie za chwilę w Polonii po kontrakcie Smolarka.

http://www.mfkkosice.sk/c/portal_pub...?p_l_id=21.244

koyoot widzisz gdzieś Milinkovica? ;)

to spojrz sobie na mecze rezerw. Puknął tam kilka bramek w jakimś mini turnieju. Co do 500 tyś zamiast 1,5 miliona e to chyba chodzi o to, że kończy mu się kontrakt za rok i nie muszę wam mówić co będzie mógł zrobić w grudniu :p
Ja i tak bym go sprowadził. Skoro Cupiał chce sprzedać Małego, to dobra opcja... Na początku na pewno nie panoszyłby się w nowym środowisku, chyba że z miejsca stałby się wiodącą postacią ale wtedy zyskalibyśmy sportowo... i pewnie niedługo też finansowo

co do Elsnera, kto gdzie podał, że z niego zrezygnowano?

mateusz212 29.07.2010 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 946786)
hmmm... "albo" ? może "i" ?

To nic pewnego, więc nie róbcie rumoru póki co... dowiemy się dopiero po dwumeczu z azerami i pewnie po wylosowaniu kolejnego rywala...
Pozdrawiam

taaa to widze,że takie informacje to już od miesiaca są wałkowane wiec po co je powtarzac??? no ale wasza sprawa. Chavez super jak przyjdzie. Jak kogos sprzedac to tylko Diaza, w Małęgo ja jeszcze wierze, i mam nadzieje ze sie nie zawiode. No chyba że w gre wchodzi wymiana Milinkovic - Małecki... zamiana sportowa chyba na plus, ale charakterów watpie ;) Ja bym dał szanse Małeckiemu...

pawelo84 29.07.2010 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 946915)
Bunoza ociera się kadrę Bośni? Skąd to info? Przecież on jest powoływany "jedynie" do U21

Dobra, przesadziłem tutaj trochę. Bunoza gra w U21, ale ponoć jest w kręgu zainteresowań selekcjonera drużyny narodowej. W jednym z wywiadów Bunoza coś o tym mówił. Pozatym interesowało się nim Basel, co też świadczy o tym że to niezły zawodnik. Wolę aby taką kasę wydano na Bunozę niż na Baretto czy Vargę.

Carmelo 29.07.2010 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mateusz212 (Post 946927)
taaa to widze,że takie informacje to już od miesiaca są wałkowane wiec po co je powtarzac??? no ale wasza sprawa. Chavez super jak przyjdzie. Jak kogos sprzedac to tylko Diaza, w Małęgo ja jeszcze wierze, i mam nadzieje ze sie nie zawiode. No chyba że w gre wchodzi wymiana Milinkovic - Małecki... zamiana sportowa chyba na plus, ale charakterów watpie ;) Ja bym dał szanse Małeckiemu...

Widziałeś na własne oczy/w telewizji (nie na youtubie) jakieś spotkanie w wykonaniu Milinkovicia ?
Czekam na szczerą odpowiedź, podobnie jak większości krzykaczy, którzy to widzieliby tego grajka w Wiśle ?

Dubi 29.07.2010 16:46

niektórzy tak tu namieszali ze ciężko sie w tym wszystkim polapać.
zapytam wiec wprost, czy prawdą jest ze na jutro szykowana jest konferencja prasowa w razie pozytywnych testów Chaveza ? czy były ( jesli tak to jakie zródła to podały ) głosy że Wisła podpisze kontrakt bez testów z kolejnych zawodnikiem?

WiślakMyślenice 29.07.2010 16:48

Np. przeciwko AS Romie (mowi to Panu cos??) W ktorym to padl wynik 3-3 a Milinkovič byl jednym z najlepszych pilkarzy? Lepszy on niz Malecki, charaktery podobne ale za to Serb bije sportowo Maleckiego łeb na szyję...

mateusz212 29.07.2010 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Carmelo (Post 946934)
Widziałeś na własne oczy/w telewizji (nie na youtubie) jakieś spotkanie w wykonaniu Milinkovicia ?
Czekam na szczerą odpowiedź, podobnie jak większości krzykaczy, którzy to widzieliby tego grajka w Wiśle ?

Nie widziałem całego meczu,ale czy ja pisze ze to jest "zbawiciel "Wisły?? nie jestem o tym przekonany, ale patrząc na jego wiek, osiagniecia do tej pory wydaje sie byc wzmocnieniem dla Wisły. Denerwuja mnie Ci wszyscy ktorzy oddają tak Małeckiego...ciekawe w kim wy widzicie jakiegos zasteoce?? jedyny zawodnik ktory w wiekszosci meczow w tamtym sezonie pokazywal sie pozytywnie, Boguski jest średni, Pajlic,Rios niewiadoma, Kirm i Łobo to juz wogole inna bajka..patrzymy na jakośc a nie na ilosc...Dla mnie odejscie Małeckiego bez konkretnego nastepcy (Milinkovic tak), jest bezsensowne...i mysle ze w klubie sądza podobnie.

*Michael* 29.07.2010 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Carmelo (Post 946934)

ooo właśnie i oto dobre pytanie... ja go nie widziałem i tak w ciemno to za nic bym go za Małego nie zamienił.
Małecki ma umiejętności które przydadzą się w Wiśle.. nie skreślał bym go bo to na prawde dobry piłkarz a że gorąca głowa? to mu jeszcze przejdzie... Nie pozbywajmy się tak polaków ze składu!!

RAF 29.07.2010 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 946936)
niektórzy tak tu namieszali ze ciężko sie w tym wszystkim polapać.
zapytam wiec wprost, czy prawdą jest ze na jutro szykowana jest konferencja prasowa w razie pozytywnych testów Chaveza ? czy były ( jesli tak to jakie zródła to podały ) głosy że Wisła podpisze kontrakt bez testów z kolejnych zawodnikiem?

No dobrze, mowiac szczerze, nie widzialem. Ale... Jezeli jest to zawodnik mlodziezowki serbskiej, jezeli Zarzad chcial Go zakontraktowac bez testow sportowych to - w moim odczuciu - to oznacza ze jest to dosyc dobrej klasy zawodnik. Poza tym, wiesz, smiejecie sie z tego Youtube'a, ale jak na nim widac ze nie odstaje on od pilkarzy AS Romy to po prostu musi cos umiec, prawda?

Seb@. 29.07.2010 17:04

Mam wrazenie ze wieszosc mitologizuje umiejetnosci Maleckiego oraz kwote za jaka mozemy go sprzedac. Mozna prownac go do Peszki ktory mimo wszystko jest lepszy a pies z kulawa noga go niechial za w sumie promocyjna cene.

Markus 29.07.2010 17:32

Małecki jak na polskie warunki jest bardzo dobrym zawodnikiem, który ciągle ma szansę i możliwości zostania naprawdę świetnym piłkarzem mimo wad charakteru i skłonności do samodestrukcyjnych działań. Jest sporo wart, może być wart jeszcze dużo więcej - dlatego nie można postępować lekkomyślnie i pozbywać się go za półdarmo. Upchnięcie go gdzieś za niewielkie pieniądze będzie dużą porażką Wisły, trenerów, a nawet Cupiała.

Ogryzek 29.07.2010 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Seb@. (Post 946953)
Mam wrazenie ze wieszosc mitologizuje umiejetnosci Maleckiego oraz kwote za jaka mozemy go sprzedac. Mozna prownac go do Peszki ktory mimo wszystko jest lepszy a pies z kulawa noga go niechial za w sumie promocyjna cene.

Peszko nie jest lepszy, to ten sam poziom co Małecki tylko już 3 lata starszy od Małego.
Kirma i Jirsaka też "pies z kulawą nogą nie chce" i co? mamy ich za darmo oddać? Tak jak Markus pisze, oddanie Małego za półdarmo to byłaby porażka.

Mały jako że młodszy od Peszki o 3 lata ma jednak szansę być lepszy niż pomocnik Lecha. Warto o tym pamiętać.

Seb@. 29.07.2010 17:57

Nie chodzi o to zeby kogokolwiek za darmo oddawac,ja tylko staram sie realnie oceniac gre oraz potencjal Maleckiego. Peszko jednak jest lepszy w perspektywie ostatniego roku (bramki, asysty, gra na w miare rownym poziomie bez wachniec formy) a mimo wakacyjnego "Peszko on Tour" klubu nie znalazl i to za "marne" 400k euro. Pozatym chyba kazdy sie zgodzi ze poziomu Blaszczykowskiego to oni obydwaj nigdy nie osiagnal.

tormenthor 29.07.2010 17:58

Przypominam, że za Peszkę, który był zaraz po Marcelo ,Lewandowskim, Musze najlepszym zawodnikiem ligi nikt nie chciał zapłacić 400 tys E. Wobec powyższego sprzedanie Marcelo za 3,5 mln E i Głowackiego za 1 mln należy uważać za spory sukces. Jeśli ktoś daje 1 mln za Diaza i 1,5 mln E za Małeckiego, to nie ma co się zastanawiać. Moim marzeniem jest to, aby z w koszulce Wisły nie zobaczyć już nikogo, kto jest odpowiedzialny za kompromitację z Levadią. Tę drużynę trzeba gruntownie przebudować. Nie ma w niej miejsca dla leni, alkoholików, hazardzistów i niezrównoważonych psychicznie ludzi. Najsłabsze ogniwa trzeba eliminować.

Ogryzek 29.07.2010 18:01

A jak było z Wolsfburgiem i Peszko? czy to nie było jednak tak ze 500 tysięcy sklonni byli zapłacić Niemcy tylko Sławek nie chciał? Bo Grecy go nie chcieli to fakt, ale czy Niemcy też?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 947013)
Moim marzeniem jest to, aby z w koszulce Wisły nie zobaczyć już nikogo, kto jest odpowiedzialny za kompromitację z Levadią. Tę drużynę trzeba gruntownie przebudować.
.

Nawet bez Twojego ulubionego Kirma? :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl