Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

John1906 01.02.2011 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1045402)
E tam, pani Wiesławie lepiej idzie konserwacja powierzchni plaskich, nie potrzebujemy wzmocnien na ta pozycje.

Poza tym od SF jest inny temat

Jak dla Ciebie to SF to gratuluję :) Aha zapomniałem jest Łobo :)

mr_kwolf 01.02.2011 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1045411)
"Klub Kokosa". Zobaczymy, czy Wojtuś ma choć trochę honoru.

No niby tak, pytanie tylko czy to nie nadszarpnie wizerunku klubu? Wiesz, dostanie piłkarz oferte i powie "no tak, niby dają 5 lat ale jak mi przestanie iść to będą robić wszystko żebym rozwiązał kontrakt".

Chociaż z drugiej strony osoby pewne siebie i nastawione na sukces nie myślą w tych kategoriach bo nie dopuszczają do siebie myśli że mogą nie dawać rady.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 1045412)
Jak dla Ciebie to SF to gratuluję :) Aha zapomniałem jest Łobo :)

Poczytaj regulamin to zobaczysz czy aby nie jest o jednak SF.

PS. Dodam jeszcze, że możliwe że nawet wypłacenie CAŁEJ kasy z kontraktu Łobodzińskiemu może nie załatwić sprawy bo jeżeli np. w umowie jest napisane że Wisła ze swojej strony musi udostępniać swoje ośrodki treningowe (oraz możliwość uczestnieczenia w zajęciach z trenerami) żeby Łobo mógł trenować to jeżeli nie będzie chciał to nie zrezygnuje z tego i sobie będzie z nami dalej trenował. Wiem, że to lekka abstrakcja, ale jest i taka możliwość.

Teqcontroller 01.02.2011 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1045408)
Ale powiedz mi co oni mają zrobić?
Tylko nie mów "rozwiązać kontrakt" bo na to musi się zgodzić Łobodziński.
Nie mów znaleść inny klub bo na to musi się zgodzić Łobodziński.

No właśnie i inni tez nie chcą , bo biorą kasę za nic nie robienie :-)
Taki Lobo ma Zajebiście jeździ na zgrupowania kasę co miesiąc kasuje na konto wiec po co rozwiązywać kontrakt ? skoro tak dobrze ma.

A umowy to umowy nie jest łatwo rozwiązać.

Zawsze jest inne wyjście Lobo trzeba zacząć szantażować żeby rozwiązał z nami kontrakt :rotfl:

prezes85 01.02.2011 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubryc (Post 1045404)
A mnie śmieszą takie wypowiedzi. No chyba że Wisłę stać na utrzymywanie "rezerwowego" za takie pieniądze. Szczerze w to wątpię

Dopóki nie poznasz realiów pracy jako pracownik/pracodawca to dalej Cię to bedzie smieszyć.
Tyle ze niewiedza nie jest powodom do chwalenia sie na forum publicznym.

"Umów należy dotrzymywać". Podpisali z Łobodzińskim kontrakt na kwotę X plus premię i teraz muszą wypłacać do końca kontraktu mu wynagrodzenie.
Mogą mu zaproponować rozwiazanie kontraktu za porozumieniem stron i on MOŻE się zgodzić. Nie MUSI.

kubryc 01.02.2011 17:50

Otóż te realia dobrze znam, nie musisz się martwić. Zdaję sobie sprawę, że on NIE MUSI się zgodzić. Ma znakomitą, ciepłą posadkę. No cóż, mentalność Polaka, więcej mu do szczęścia nie potrzeba. Dobrze, że przychodzą zawodnicy spoza granic Polski. Motto Reymana pasuje tu idealnie

Eustachy 01.02.2011 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf
No niby tak, pytanie tylko czy to nie nadszarpnie wizerunku klubu? Wiesz, dostanie piłkarz oferte i powie "no tak, niby dają 5 lat ale jak mi przestanie iść to będą robić wszystko żebym rozwiązał kontrakt".

Tym raczej nie ma sie co przejmowac, bo tak postepuje wiekszosc klubow z ekstraklasy z Polonia czy Legia na czele (kazus Wlodarczyka i Surmy chociazby) gdy zajdzie potrzeba.

wolfy 01.02.2011 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1045413)

Chociaż z drugiej strony osoby pewne siebie i nastawione na sukces nie myślą w tych kategoriach bo nie dopuszczają do siebie myśli że mogą nie dawać rady.

Jak ktoś ma tu przychodzić z takim podejściem, to niech w ogóle nie przychodzi. Mamy już dość mentalnych inwalidów w składzie.

IMHO trzeba przestać udawać, że wszystko z Łobodzińskim jest w porządku.

bonawentura 01.02.2011 18:03

Ja bym nie skreślał Łobodzińskiego. Maaskant zaczął na niego stawiać w meczach sparingowych - niby to niewiele, ale może jednak widzi dla niego szansę do gry w podstawowym składzie kosztem Małeckiego. Nie jest powiedziane, że on już do końca kontraktu będzie pobierał wynagrodzenie i siedział na ławie. Zwłaszcza, że zdaje sobie sprawę, że jak się pokaże trochę z lepszej strony, to może go Turki kupią i tam dostanie jeszcze więcej pieniędzy. Ja jeszcze jestem w stanie dać szansę Łobodzińskiemu po tym okresie przygotowawczym. Jest nowy trener, pierwszy okres przygotowawczy, cóż... może Łobo zaskoczy.

maklo9 01.02.2011 18:04

to niech go karnie zesla do ME, za opierdalanie sie. To akurat moga zrobic i wtedy bedzie dostawal pensje jak zawodnik me a nie pierwszego skladu. Ktorys prezes sie kiedys wypowiadal o tym ze sa takie mozliwosci.

mitmichael 01.02.2011 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1045423)
Ja bym nie skreślał Łobodzińskiego. Maaskant zaczął na niego stawiać w meczach sparingowych - niby to niewiele, ale może jednak widzi dla niego szansę do gry w podstawowym składzie kosztem Małeckiego.

On sam swoimi wystepami sie skresla. Krytyka spadła na caly zespoł ale najwiecej pisze sie własnie o nim.

bonawentura 01.02.2011 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1045425)
On sam swoimi wystepami sie skresla. Krytyka spadła na caly zespoł ale najwiecej pisze sie własnie o nim.

Wiem, że Łobodziński gra dość długo w Wiśle, powinien był się pokazać z tej dobrej strony, niestety tego nie zrobił, ale jestem w stanie dać mu jeszcze jedną, ostatnią rundę szansy, by się wykazał. A jak nie - to właśnie... co? Przecież kontraktu z nim nie rozwiążemy.

WiernyWiśle 01.02.2011 18:24

Nie wydaje mi się żeby pensja łobo została zmniejszona z powodu zesłania do me. Nie da się ukryć że i ta pensja poważnie by zmalała. Piszemy że zarabia bardzo duże pieniądze ale to on był chyba jednym z pierwszych którzy dostali kontrakt motywacyjny (w tym przypadku podstawa gwarantowana i tak jest za duża bo on się opierdala albo po prostu to czego od niego oczekujemy jest już dla niego nie osiągalne?) czyli jak by go zesłać do młodej to nie będzie dostawał kasy za występy których i tak nie ma dużo więc wielkich premii nie dostaje. Dobrze by się było go pozbyć przed nowym sezonem bo to by znacznie odciążyło budżet. Były jakieś plotki że jak będzie grał regularnie i z nim awansujemy do LM to Łobo zarobi 500tys. euro za sezon! Nie wiem czy to prawda ale to są gigantyczne pieniądze... Jego kontrakt + jakieś 750 tyś i taki Sernas może mógłby być nasz...

mitmichael 01.02.2011 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1045429)
Wiem, że Łobodziński gra dość długo w Wiśle, powinien był się pokazać z tej dobrej strony, niestety tego nie zrobił, ale jestem w stanie dać mu jeszcze jedną, ostatnią rundę szansy, by się wykazał. A jak nie - to właśnie... co? Przecież kontraktu z nim nie rozwiążemy.

I tak to jest wlasnie z polskimi pilkarzami - chce sie ich pozyskac za wszelką cene, tylko zeby przyszli daje sie im tyle ile rzadaja a potem sa problemy bo taki gosc kase bierze a nie gra. Potem sie ludzie dziwia, ze Polskie druzyny zaczynaja odpychac polskich pilkarzy i stawiaja na zagranicznych. Nie wiem jakby np. teraz wygladał Arsenal gdyby Wenger stawiał na samych anglikow.

WhiteStarDvisionTheBest 01.02.2011 18:58

dlaczego przyjmujecie,że ktoś się opieprza na treningach ?

Co Wy myślicie,że wszyscy zadupcają a jeden Łobo ma w dupie,co więcej trenerom to nie przeszkadza? ''Spoko Łobo jak Ci sie nie chce to nic,najwyżej nie zagrasz w meczu '' ?!?!?!

Jakby się opierdalał to by dostał kare i gigantyczny opieprz od trenera ;)

Wielu z Was zachowuje się jak alfa i omega,graliście kiedyś w piłkę tak poza podwórkiem?
Jeśli tak to chyba zdajecie sobie sprawę,że opierdalanie nie przejdzie bez echa ;)
Wojtek ma Swoje wady i zalety,wynegocjował taki kontrakt jaki wynegocjował i nikt przecież nie musiał mu dawać takich pieniędzy,co w oczy Was kole ze ma tyle?
Dlaczego nikt nie jedzie po Żurawskim jak po łysej kobyle,że w 2 sparingach był najsłabszy na boisku,ze strzelił w lidze tylko jedną bramkę w tej rundzie? bo co? bo kiedyś był prze .....m?
Który skrzydłowy w naszej lidze ma taką wrzutkę jak On? Może Zieniu..
Jak oglądam jego grę podczas meczu to nie widzę,żeby mniej biegał,mniej walczył od reszty i będę go bronił przed takimi jak Wy.

PODpalacz 01.02.2011 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1045445)

Co Wy myślicie,że wszyscy zadupcają a jeden Łobo ma w dupie,co więcej trenerom to nie przeszkadza? ''Spoko Łobo jak Ci sie nie chce to nic,najwyżej nie zagrasz w meczu '' ?!?!?!

Wielu z Was zachowuje się jak alfa i omega,graliście kiedyś w piłkę tak poza podwórkiem?
Jeśli tak to chyba zdajecie sobie sprawę,że opierdalanie nie przejdzie bez echa ;)
Wojtek ma Swoje wady i zalety,wynegocjował taki kontrakt jaki wynegocjował i nikt przecież nie musiał mu dawać takich pieniędzy,co w oczy Was kole ze ma tyle?
Dlaczego nikt nie jedzie po Żurawskim jak po łysej kobyle,że w 2 sparingach był najsłabszy na boisku,ze strzelił w lidze tylko jedną bramkę w tej rundzie? bo co? bo kiedyś był prze .....m?
Jak oglądam jego grę podczas meczu to nie widzę,żeby mniej biegał,mniej walczył od reszty i będę go bronił przed takimi jak Wy.

1 /Kolego Żurawski czy Zieniu zarobił grube miliony dla Wisły!!!!i chodź by grali o kulach to nigdy nie porównuj ich do Łobodzińskiego
2/ cały zespół grał słabo
3/ co ty oglądałeś dwa szczały wykonaniu Łobody nie celne i wielkie dyskusje że miał być rzut rożny (jak grałeś w piłkę to się nie dyskutuje tylko powraca na swoja pozycje) ,to sam można zaobserwować kiedy traci piłkę przewraca się i udaje że coś go boli:rotfl: jednym słowem nie jest waleczny
P.S
a wrzutki to i ja może mam lepsze:-P

WioReXXX 01.02.2011 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1045445)

W końcu głos rozsądku.Ocena jego osoby nie powinna polegać na tym, że patrzymy ile zarabia i na podstawie tego oceniamy, czy jest ".....m" czy kimkolwiek innym. Łobo pracuje na treningu tak jak każdy inny i gra jak potrafi. To nie jego problem, że "jacyś frajerzy" dali mu taki kontrakt.

Co za świat, co za ludzie na tym forum.

mic 01.02.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WioReXXX (Post 1045458)
W końcu głos rozsądku.Ocena jego osoby nie powinna polegać na tym, że patrzymy ile zarabia i na podstawie tego oceniamy, czy jest ".....m" czy kimkolwiek innym. Łobo pracuje na treningu tak jak każdy inny i gra jak potrafi. To nie jego problem, że "jacyś frajerzy" dali mu taki kontrakt.

Co za świat, co za ludzie na tym forum.

Niestety na tym forum jest tak, ze jest "wrog publiczny", ktory zawsze bedzie ch***, bez znaczenia czy zagra dobrze czy zle (Lobodzinski, Kowalski, Bunoza, dawniej Brozki, Pawelek czy Zieniu), oraz jest tez ulubieniec, ktory zawsze bedzie miziany do dupie, nawet jak mu zupelnie nie idzie (Jirsak, Kirm). Tak to sobie forumowe eksperty wymyslily i tego sie nie zmieni. Nie ma co sie klucic z swiatowa smietanka trenerska

picasso 01.02.2011 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1045465)
Niestety na tym forum jest tak, ze jest "wrog publiczny", ktory zawsze bedzie ch***, bez znaczenia czy zagra dobrze czy zle (Lobodzinski, Kowalski, Bunoza, dawniej Brozki, Pawelek czy Zieniu), oraz jest tez ulubieniec, ktory zawsze bedzie miziany do dupie, nawet jak mu zupelnie nie idzie (Jirsak, Kirm). Tak to sobie forumowe eksperty wymyslily i tego sie nie zmieni. Nie ma co sie klucic z swiatowa smietanka trenerska

zgadzam się jak najbardziej,ale nie powiedziałbym,że Jirsak jest ulubieńcem,a tym bardziej mizianym.

tomasz_19 01.02.2011 20:22

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...krok-od-wisly/

WISŁAZWE 01.02.2011 20:27

Cytat:

To tego pierwszego towarzystwa dodałbym jeszcze Juniora Diaza.

A tak to wszystko się zgadza, może inaczej większość się zgadza, bo nie wydaje mi się, że Jirsak jest ulubieńcem, któregokolwiek z trenerów, chyba że coś przeoczyłem.

Edo 01.02.2011 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1045473)

czy to ten koleś?
http://www.youtube.com/watch?v=w1YOKLh9ZJY

tomasz_19 01.02.2011 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edo (Post 1045476)

taa, gość wydaje się być solidny...

fialo 01.02.2011 20:41

Cytat:

100% racji. Najlepszy przykład to wolfy i jego świta w kwestii Bunozy. Potrafią po nim jechać nawet po meczu z Valerangą, gdzie był najlepszy na boisku.

sqallpl 01.02.2011 20:45

Ktos gdzies wrzucal link do artykulu, gdzie rzekomo Wisła demoentowala sprawe z Avdukicem i to dosc bezposrednimi slowami. Mooglby ktos przypomniec? Czy moze cos mi sie wydawalo?

Semper Fidelis 1985 01.02.2011 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqallpl (Post 1045480)
Ktos gdzies wrzucal link do artykulu, gdzie rzekomo Wisła demoentowala sprawe z Avdukicem i to dosc bezposrednimi slowami. Mooglby ktos przypomniec? Czy moze cos mi sie wydawalo?

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,id,t.html

"Na Półwysep Iberyjski Melikson poleciał razem z dyrektorem sportowym "Białej Gwiazdy" Stanem Valcksem. Po zamknięciu transferu Meliksona, Valcksowi pozostało znalezienie bramkarza.
Na razie, na transferowej giełdzie pojawiło się nazwisko Asmira Avdukicia. O zainteresowaniu tym bramkarzem Wisły informują bośniackie media. Według nich "Biała Gwiazda" złożyła ofertę aktualnemu klubowi Bośniaka, Boracowi Banja Luka. Problem w tym, że przy ulicy Reymonta pytanie o Avdukicia kwitują jednym słowem: bzdura"

butazango 01.02.2011 20:58

mr_kwolf napisał(a):http://wislakrakow.com/forum/images/...s/viewpost.gif
Ale powiedz mi co oni mają zrobić?
Tylko nie mów "rozwiązać kontrakt" bo na to musi się zgodzić Łobodziński.
Nie mów znaleść inny klub bo na to musi się zgodzić Łobodziński.
"Klub Kokosa". Zobaczymy, czy Wojtuś ma choć trochę honoru

Dokładnie:D

1q2 01.02.2011 21:08

Cytat:

Jest też mic który uważa się za nie wiadomo kogo i który uważa że niezależnie od postawy,trzeba każdemu grajkowi wejść do dupy i to bez wazeliny.
Mic -uświadomię Cię na starość.To nie jest forum sekty,gdzie piszemy tylko dobrze o nietykalnych Bogach - piłkarzach.Kapisz?

wolfy 01.02.2011 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1045488)
Jest też mic który uważa się za nie wiadomo kogo i który uważa że niezależnie od postawy,trzeba każdemu grajkowi wejść do dupy i to bez wazeliny.
Mic -uświadomię Cię na starość.To nie jest forum sekty,gdzie piszemy tylko dobrze o nietykalnych Bogach - piłkarzach.Kapisz?

Akurat w przypadku Łobodzińskiego ocena jest raczej prosta. Jedyne co można napisać, to że "gra na ile umie", ale to też nie prawda, bo koleś ewidentnie odstawia nogę i gra na alibi.

Dlatego "Klub Kokosa" - i niech skończy się ten cyrk z Wojtkiem walczącym co rok o miejsce w składzie. Tak walczy, że zawsze po meczu ma czystą koszulkę...

polska.mysl.szkoleniowa 01.02.2011 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1045488)

Moim zdaniem, w Polsce jest trochę tak, że kibice i dziennikarze często wypowiadają się na tematy, o których nie mają bladego pojęcia, a jednocześnie nie zadali sobie trudu, by to pojęcie wyrobić. W felietonach czy na forach często rozgrywa się po prostu plebejski festiwal opluwania tych, którzy stoją słabo wizerunkowo - i na odwrót przyznawania taryfy ulgowej tym, którzy zapracowali sobie, zabiegali lub przypadkowo mieli dobrą prasę. Szczególnie irytują mnie kąśliwe uwagi pod adresem tych, którzy są w dołku. Wyszydzanie własnych zawodników w najbardziej prymitywny sposób vide wczorajsza jazda po Kowalskim.

Co nie oznacza, że gracze mają mieć lekko i przyjemnie. Z całą surowością, ale i profesjonalizmem należy oceniać ich występy, może nawet (od strony kibicowskiej) także to, jak reprezentują klub poza boiskiem. Jako fanatycy futbolu mamy prawo postrzegać ich jako ambasadorów Wisły 24/7.
Nie jesteśmy klubem bogatym, jak noworuski Szachtar, ani szczęśliwym jak Rosenborg. Nie gramy w silnej lidze. Dlatego powinniśmy od pracowników klubu, także zawodników, wymagać całkowitego profesjonalizmu - doskonaląc się, wchodzić na wyższe, niedostępne dotychczas poziomy.

Ciekawe, czy ktoś nazwałby ocenę Peszki w ostatnim Kickerze opluwaniem Polaka. Raczej nie. Żadnej taryfy ulgowej. Fatalną grę należy nazwać fatalną grą. A właśnie na taką kickerową 6 zasługuje Branco, Cikos, Łobodziński.

wiśnia 01.02.2011 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1045479)
100% racji. Najlepszy przykład to wolfy i jego świta w kwestii Bunozy. Potrafią po nim jechać nawet po meczu z Valerangą, gdzie był najlepszy na boisku.

nawet po tym meczu:lol: przypomne ci że w tym meczu dostaliśmy w dup* 4:0, według ciebie Bunoza sie wyróżniał? ok niech będzie, co nie zmienia faktu że obrońca z niego marny:lol:

wolfy 01.02.2011 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 1045496)
Ciekawe, czy ktoś nazwałby ocenę Peszki w ostatnim Kickerze opluwaniem Polaka. Raczej nie. Żadnej taryfy ulgowej. Fatalną grę należy nazwać fatalną grą. A właśnie na taką kickerową 6 zasługuje Branco, Cikos, Łobodziński.

OK. Ale Bunoza, Cikos czy Branco się starają. Brakuje umiejętności, w przypadku tych dwóch pierwszych również doświadczenia (co akurat nie jest wytłumaczeniem, skoro stawia się przed drużyną konkretne cele - nie nadajesz się, wypad). Łobodziński nie podejmuje nawet walki, kiedy ktoś staje mu na drodze, to ten od razu się rozkracza. Ma rację Iwan mówiąc, pisząc że zawodnik nie ma prawa bać się kontaktu z przeciwnikiem.
Dlatego z niego nic nie będzie, bo jemu zwyczajnie brak ambicji, sportowej złości. Jak trzeba zagryźć zęby, to on wtedy przysiada.

I szczerze mówiąc, jako kibic mam już dość tego jego pozorowania gry.

tofik 01.02.2011 21:32

Atak nie strzelał, pomoc nie utrzymywała piłki, obrona nie broniła. I wszystkie te czynniki się złożyły na porażkę. A nie Bunoza. Dobra zamiast Bunozy wstaw w tym meczu Głowackiego. Tak samo w pałe by było. I co to zmienia.
Zespół musi sie nauczyć grać jako kolektyw.

wolfy 01.02.2011 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1045503)
Atak nie strzelał, pomoc nie utrzymywała piłki, obrona nie broniła. I wszystkie te czynniki się złożyły na porażkę. A nie Bunoza. Dobra zamiast Bunozy wstaw w tym meczu Głowackiego. Tak samo w pałe by było. I co to zmienia.

Zespół ze słabymi piłkarzami będzie grał słabo.

westersyl 01.02.2011 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1045492)
Akurat w przypadku Łobodzińskiego ocena jest raczej prosta. Jedyne co można napisać, to że "gra na ile umie", ale to też nie prawda, bo koleś ewidentnie odstawia nogę i gra na alibi.

Dlatego "Klub Kokosa" - i niech skończy się ten cyrk z Wojtkiem walczącym co rok o miejsce w składzie. Tak walczy, że zawsze po meczu ma czystą koszulkę...

Popieram w 100%, niby gdzieś ktoś tu czasami napiszę jak to Łobo na treningach sobie dobrze radzi, jak się stara itp. Uczciwie mówiąc nie obchodzi mnie co Łobo robi na treningach. Według mnie Łobo jest po prostu za słaby na ten klub, nie ma absolutnie żadnych predyspozycji które powinien reprezentować skrzydłowy, mianowicie: brak szybkości, dynamiki, zwrotnośći, przeglądu pola, strzału... nawet nie potrafi dostawić pasówki tak jak trzeba, dodam do tego brak techniki, zero pomysłowości na rozwiązanie akcji... cała liga wie, że Łobo zawsze idzie na prawą nogę, dodam do tego słabiutką kondycję.

PS. Według mnie Maor Melikosn to największy hit transferowy w polskiej lidze od niepamiętnych czasów. Jak dobrze pójdzie to chłopak rozniesie tą ligę. Kompletne przeciwieństwo Wojtka, dobra technika, szybkość, dymnika, zwrotność, perfekcyjne prostopadłe podanie, dobry strzał. Nie boi się próbować trudnych zagrań, nie boi się że dostanie kose w nogi mimo że przeciwnicy polują na jego nogi z tego względu że po prostu nie potrafią go zatrzymać. No i jak pisałem już wcześniej te jego podania to poezja, nie za lekkie nie za mocne, napastnik idealnie może zabrać się z piłką po takim podaniu albo po prostu walić na bramę.

wiśnia 01.02.2011 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1045503)

czy ja obwiniam za porażke Bunoze?:-)

sandomingo 01.02.2011 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1045505)

PS. Według mnie Maor Melikosn to największy hit transferowy w polskiej lidze od niepamiętnych czasów. Jak dobrze pójdzie to chłopak rozniesie tą ligę. Kompletne przeciwieństwo Wojtka, dobra technika, szybkość, dymnika, zwrotność, perfekcyjne prostopadłe podanie, dobry strzał. Nie boi się próbować trudnych zagrań, nie boi się że dostanie kose w nogi mimo że przeciwnicy polują na jego nogi z tego względu że po prostu nie potrafią go zatrzymać. No i jak pisałem już wcześniej te jego podania to poezja, nie za lekkie nie za mocne, napastnik idealnie może zabrać się z piłką po takim podaniu albo po prostu walić na bramę.

Spokojnie, Maor nie zagrał jeszcze żadnego meczu ani w Wiśle ani w lidze.
Świetnie, gdyby było tak jak piszesz ale na takie opinie jeszcze za wcześnie.
Mimo wszystko Jirsak na filmikach też wyglądał nieźle (choć zgadzam się że Melikson lepiej:))

westersyl 01.02.2011 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1045529)
Spokojnie, Maor nie zagrał jeszcze żadnego meczu ani w Wiśle ani w lidze.
Świetnie, gdyby było tak jak piszesz ale na takie opinie jeszcze za wcześnie.
Mimo wszystko Jirsak na filmikach też wyglądał nieźle (choć zgadzam się że Melikson lepiej:))

Widziałem Melikosna w 2 meczach w tym jednym przeciwko drużnie która grała w LM. Widzłaem kilka skrótów i przestudiowałem kilka filmików na YouTube. Ten chłopak to diament i to już taki mocno oszlifowany.
Na FB nawet można poczytać wpisy redakcji, że Melikson wywarł bardzo dobre wrażenie na treningach, nie jestem tym jednak zaskoczony.

Teqcontroller 01.02.2011 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1045505)

Też tak myślę i też bym tak bardzo chciał , ale ostateczna ocena będzie w lidze po paru kolejkach.
Nie chcę nikogo oceniać po 1 lub 2 meczach po prostu potrzeba czasu nie od razu ktoś przychodzi nowy zalicza asysty i strzela gole.Nasz nowy nabytek Białorusin jest bardzo pewny siebie oby miał rację bo my kibicie mu to wypomnimy jak po paru lub parunastu kolejkach będzie grał sito nie będzie pożytku z niego.

Dlatego do każdego transferu podchodzę z dystansem bardzo się cieszę że Wisła go kupiła i że będzie zajebistym wzmocnieniem naszego zespołu.

sandomingo 01.02.2011 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1045534)
Widziałem Melikosna w 2 meczach w tym jednym przeciwko drużnie która grała w LM. Widzłaem kilka skrótów i przestudiowałem kilka filmików na YouTube. Ten chłopak to diament i to już taki mocno oszlifowany.
Na FB nawet można poczytać wpisy redakcji, że Melikson wywarł bardzo dobre wrażenie na treningach, nie jestem tym jednak zaskoczony.

Widziałeś go zdecydowanie więcej niż ja i nie to, żebym się z Tobą nie zgadzał ale powiedz mi jedno:
Skoro Melikson to taki diament, to jakim cudem trafił do Wisły? Czemu nie interesował się nim chociażby żaden z potentatów ligi izraelskiej? 250 tys euro rocznie to chyba nie jest jakaś wielka kwota dla średniaka europejskiego?

flamengista 01.02.2011 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nipun (Post 1045357)
Wymień mi prosze tych zawodników...

Na pewno Branco i - przynajmniej na razie - Boukhari (choć w jego przypadku mam nadzieję, że jednak się rozkręci bo umiejętności ma).

Zastanawiam się też, czy nie dało się znaleźć w Polsce lepszego prawego obrońcę niż Cikosz.

Kolega Wolfy postuluje, by Wojtka Łobodzińskiego przesunąć do Klubu Kokosa. To jest słuszna koncepcja.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl