![]() |
Cytat:
To sie nie dziw , że na forum też tacy sa Szczególnie goście porejestrowani w przeciagu miesiaca co maja po 3 bany na koncie:lol: Kozak byłby świetnym wzmocnieniem, wystarczy napisać, że Garguła może grać jako lewy pomocnik schodzący do środka a Piotrek Brożek jako ultraofensywny lewy obrońca Mogłoby to ciekawie wyglądać |
a mi się podoba kierunek zakupowy.
Skoro i tak czasy gdzie grają wychowankowie i "chłopaki z Krakowa" nie wrócą, to jak mają grać wyrobnicy, to niech to będą z tej wyższej półki, z zagranicy. A nie rozkapryszone Małeckie którzy najpierw całują herb a 3 tyg później odmawiają założenia koszulki i wystąpienia w meczu, bo mu się skład nie podoba, tudzież wiecznie zmęczony/kontuzjowany Łobodziński, który gra 2 mecze niezłe na sezon, a reszta tragedia. |
"To bardzo doświadczony zawodnik, który ma na swoim koncie występy m.in. w Lokeren"
To pewnie zna się z Lubańskim. Dobra, a tak bez napiny, to zawodnicy bardzo ciekawi. Raczej 100% pewności, że obaj by wniesli coś więcej do drużyny, niż tylko zaostrzenie walki o wyjście w podstawowej jedenastce na treningach. |
Nie ma o czym dyskutować, z doświadczeniem Kozaka i umięjętnościami przewyższającymi Jirsaka o 2 klasy, napewno byłby pozytecznym wzmocnieniem zespołu. Na tym polega systematyczne wzmocnianie składu.
Mamy określoną kadre, ściągamy kolejnych zawodników z proporcjonalnie w miare możliwości wyższym potencjałem umiejętności, a następnie eliminujemy z kadry najsłabsze ogniwa. Tym sposobem siła zespołu automatycznie z okienka na okienko rośnie. |
Cytat:
|
Chyba dla Łoba i Jirsaka to będzie ostatnia runda w Wiśle jeśli tak mamy się co okienko wzmacniać. A oni jak na złość teraz zaczną nam grać! Motywacja działa cuda :)
|
Cytat:
|
jestem pewien że z Ś Obrońcami też rozmawiają (dobrze że tym się tak bardzo nie chwalą - w negocjacjach najważniejsze są cisza i spokój - nikt wtedy nie miesza potencjalnemu zawodnikowi w głowie)
Zachowajmy spokój - dzisiaj mamy ważny mecz |
Cytat:
Trzeba wierzyć w chłopaka ;] W Wojtka juz ciężej, niestety, nie został nowym Kosowskim wiec krzyż na droge i do Ryśka Tarasiewicza. |
Odrobine sie dziwie że wszyscy na około twierdzą że ofensywnie jesteśmy cud miód i orzeszki a doszedl z napastnikow tylko stary Żuraw , reszta to ci sami co w zeszłym sezonie mieli problem trafic w światlo bramki.Jak dla mnie nawet 2 dobrych napastników nie było za dużo
|
Cytat:
|
Z dwoma nie przesadzajmy a jednym również myślę że nikt na Forum by nie pogardził.A jeśli mówimy o odejściach w szeroko rozumianym "przodzie" to pierwszym kandydatem oczywiście oprócz Łobodzińskiego powinien być Boguski.
|
sorry jest faktycznie młody Rios. ale Paljić jest pomocnikiem więc przynajmniej jeden nowy jeszcze by sie bardzo przydał
|
Cytat:
Tez sadze ze Jirsak zacznie grac ,wg mnie pilki ladnie zagrywa i uderzenie tez ma niczego sobie :) |
Cytat:
|
W rzeczy samej: biorąc pod uwagę że na środku pomocy jest Gargamel/Jirsak (ofensywni) i Sobol/Wilk (defensywni; swoją drogą niezły zwierzyniec :>) to poszukiwanie nowych środkowych pomocników na Słowacji wydaje się być trochę krzywym pomysłem.
Jedynym co przychodzi mi do głowy jest to że być może cena/kontrakt Kozaka jest promocyjny i nasi działacze mogą próbować coś pospekulować "żywym towarem" :> (patrz casus Marcelo). A może jest tu jakiś znawca ligi słowackiej który mógłby powiedzieć czy Kozakowi nie zdarzało się grać jako PP a temu drugiemu jako ŚO albo LO? Przypadek Kirma dowodzi że pozycja w klubie i reprezentacji to mogą być dwie różne sprawy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Boguski od momentu kiedy złapał kontuzje w meczu z Legią, to już nie ten sam piłkarz... A wielka szkoda, bo był jak do tej pory najlepszym partnerem dla Brożka. Myślę, że nie należy go jednak zbyt pochopnie skreślać. Tamten sezon był ogólnym pokazem żenady w naszym wykonaniu. Teraz wszyscy przepracowali okres przygotowawczy bez kontuzji i runda jesienna będzie prawdziwym sprawdzianem dla wielu zawodników.
|
Cytat:
|
Cytat:
Drogi Kolego moim zdaniem jeśli klub dostałby konkretną propozycję dla Boguskiego który od dawna nie prezentuje dobrej formy (potwierdziło się to zresztą w Szawlami) nie byłoby się nad czym zastanawiać.Tak jak napisali przedmówcy w kadrze za Leo byli Zahorski,Pazdan i inne tego typu "wynalazki" Mając taką sytuację kadrową, w kontekście spekulacji medialnych o przyjściu Kozaka trudno mi nie uwierzyć że ktoś nie odejdzie.Gdybym miał wybierać tak jak napisałem nie licząc Łobo wskazałbym na Boguskiego. Co do informacji Zbymaka pożyjemy zobaczymy.Póki co nie ma się czym ekscytować. Na uwagi ad personam nie mam zamiaru odpowiadać. |
Dwa sezony temu wszyscy cieszyli sie z dobrej gry Bogusi a teraz dajcie mu czas po kontuzji.
To samo wszyscy psioczyli by sie pozbyc Brożka a potem ryp i 2 korony Króla Strzelców Dajcie na luz Bogusi jest ok Powiem tak jak wy bylibyscie w zarzadzie to wisła poszła by na dno z takim rozumowaniem |
http://www.90minut.pl/news/124/news1...t-z-Wisla.html
Nie po to nie tak dawno przedłużano z Boguskim kontrakt, żeby go się teraz pozbyć. Obok Żurawskiego, Garguły i Brożka może on być naszym najważniejszym zawodnikiem w ofensywie w tym sezonie. |
Cytat:
|
Cytat:
A tak z innej beczki, info z Facebooka: "Wisła Kraków Na meczu Wisła - Karabach będzie gość specjalny. I nie myślimy tu o trenerze reprezentacji Azerbejdżanu. Kto? Odpowiedź już niedługo na stronie oficjalnej" Czyżby Chavez? |
powiem tak boguski po kontuzji potrzebuje conajmnie 6miesiecy do osiagniecia optymalne formy
|
a mi tam sie podobają transfery przeprowadzone w tym okienku transferowym.
Jovanic - wkońcu jakiś konkretniejszy bramkarz. Przy nim Pawełek będzie rezerwowym :) Cikos - wg mojej oceny jest on lepszym prawym obrońcą od Alvareza choć jeszcze musi nad sobą popracować Bunoza - no jeszcze go nie widzialem w akcji więc wstrzymam się z jego oceną Paljic - zobaczymy co zaprezentuje ale jak go widzialem to przebojowy dobrze wyszkolony technicznie - jednym słowem pożyjemy zobaczymy Wilk - W koronie prezentował się dobrze, oby swoje umijętności rozwinął u nas :) dobry następca Sobola no i wkońcu polski zawodnik. Rios - nie widzialem go w akcji no ale w młodzieżówce Argentyny nie gra byle kto więc pokładam w nim dość duże nadzieje ;) Żurawski - bardzo doświadczony, może już nie pierwszej młodości ale wniesie sporo dobrego do zespołu i młodsi na tym skorzystają. Cieszy mnie to że do gry wraca Garguła, cieszy mnie również dobra forma (chyba najlepsza od czasu pobytu u nas i w każdych przygotowaniach) Tomasa Jirsaka - oby wkońcu wypalił. Powrót Kowalskiego - nie jest to super zawodnik ale przyda się - jestem pozytywnie nastawiony Cleber - doświadczony - młodsi będą zbierać plony jego doświadczenia ;) Na lewą obronę nie cofał bym już Piotra Brożka bo tam mamy Juniora Diaza i w razie potrzeby na obu stronach obrony może grać Peter Singlar, który moim zdaniem mógł by grać nawet w pierwszym składzie zamiast Diaza. Forma Łobodzińskiego - jest to zawodnik jednego sezonu (czyt. Zagłębie) ale może wkońcu pokaże to co potrafi. Małecki - gorąca głowa no i niestety bez formy Kirm - zawodnik dziwny, bo w reprezentacji gra dość dobrze a w klubie? padaka no ale zobaczymy może wkońcu zacznie grać to co trzeba. Boguski - od kontuzji nie prezentuje tego co przed nią ale pod żadnym pozorem bym go nie skreślał, ponieważ on jeszcze dojdzie do swojej najwyższej dyspozycji - w meczu ze Szawle podobał mi się na prawej pomocy jak grał naprawde robił tam dość dobrą robotę. Paweł Brożek - może jeszcze nie ma tej skuteczności ale myśle że będzie dobrze ;) jak kogos pominąłem no to cóż ale aż tak dobrej pamięci nie mam :P Szkoda tylko że jeśli Marcelo już odchodził to nie stało się to przed odejściem Arka Głowackiego bo być może wtedy Arek by nie odszedł. Ale takie jest życie |
Cytat:
|
Chavez na testach medycznych!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl