![]() |
Dragan sam mowil .Gdzie jest on a gdzie np Blaszczykowski Piszczek Lewandowski .To raczej kwestja poruszana przez Petresku .
|
Ja tez uważam, że ogólnie polscy piłkarze są słabi ale wiem tez jak kończyły się eksperymenty w stylu "Polacy do dupy, gramy tylko obcokrajowcami". Pogoń Szczecin się klub nazywał. Powiecie że tam szrotu naściągali, a ja się pytam skąd przypuszczenie, że tu będzie inaczej. Ja rozumiem dokupowanie obcokrajowców i wprowadzanie ich do druzyny która ma kregosłup i niezachwiane podstawy. Teraz w Wisle nie ma czegoś takiego. Jest to totalny zlepek obcokrajowców o poziomie piłkarskim słabym lub niewiadomym. Wszyscy się podniecacie Meliksonem, a nikt nawet nie widział jak on gra. Łatwiej jest wejść w druzynę co ma pewne schematy i zaprezentować się świetnie niż zaczynac w ekipie co nie ma pojęcie kto co ma robić. Melikson nawet jak jest dobry to pewnie będzie zagubiony gonił. Temat to polityka transferowa i ja takiej polityce mówię: nie. To nie może przynieść nic dobrego. Z drugiej strony szatnie z obcokrajowcami uważam za pozytyw jeśi chodzi o młodych polaków, którzy będą (miejmy nadzieję) kiedys pojawiac się w szatni. Ktos kiedys napisał, że najlepsze rozwiązanie dla Patryka to wyjechać bo tam z nikim nie pogada, podkuli ogon i skupi sie tylko na grze, nie bedzie kozaka zgrywał. I tak też może być w tym przypadku.
Co do transferów, najbardziej boli mnie atak. Tylko jeden napastnik kupiony. Żurawski i Rios to nie sa napastnicy (ten ma strzelać gole, tak?). Co jak Genkov sie spali? Co jak okaże się, że desperacka długa dzida na napsatnika nie działa jak kiedyś za Brożka bo bułgar jest za wolny? Ehhh duzo znakow zapytania i jednak wierzę, że będzie dobrze, ale jak spojrzę sobie na historie obcokrajowców w naszej lidze to zdarzali się niexli piłkarze ale to wyjątki. Svitlica był ostatnim zagranicznym królem strzelców... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo w Wiśle transfery przeprowadza profesjonalista a nie syn prezesa? O poziomie sprowadzonych wypowiadasz się na podstawie czego? Zdjęc z oficjalnej? Niby dlaczego ta polityka ma "nie przynieść nic dobrego"? To samo można napisać o polskich piłkarzach- większość jest przeciętna z czasem zdarzają się wyjątki odstający od ogólnego marazmu. Niby co to ma udownodnic? |
Cytat:
Wystarczy ze raz kopnie pilke prosto i juz gwiazda, podpisac kontrakt z frajerami najlepiej na 5 lat dwie godzinki potrenowac i sie lansowac po galeriach. Potem jak wtopa na meczu to sezon za ciezki a dopieri piata kolejka, przyja puchary i sraja w pory bo przyjechali z Azerbejdzanu. To jest polski kopacz- ZERO AMBICJI. Wole Cikosza czy Bunoze potykajacych sie o wlasne nogi ale walczacych niz polskich opierdalaczy. |
Ale niech nikt nie porównuje Pogoni Szczecin i szrotu z Brazylii tam sprowadzonego do bardzo dobrych transferów Wisły Kraków. Wtedy Pogoń w jednym okienku zrobiła sobie ze składu "brazylianę" ściągając hurtem bodaj 20 brazylijskich piłkarzy.
|
Cytat:
Z drugiej strony nie ma się co dziwić,rynek wszystko weryfikuje. Nie ma dobrych Polaków co potrafią piłę prosto kopnąć, no to kupuje się takich co to umieją ale za granicą i to za rozsądne pieniądze. Czy uważacie,że z naszej ligi udałoby się pozyskać za 700 tysięcy euro rozgrywającego?W życiu, zaraz byłoby 1 mln euro to minimum z tendencją wzrostową. |
Nie znam żadnego dobrego rozgrywającego z ligi polskiej. W ogóle jak się zapytać kbiica Ekstraklasy kto jest najlepszym pomocnikiem w lidze to zazwyczajnastaje cisza. Ktoś powie, że Sobol, kto inny że Stilic. Ale prawda jest taka, że pierwszy lepiej gra rękami i barkami niż nogami. A drugi to chimera i gra kiedy mu się chce.
|
Ciekaw jestem czy na kolejnym obozie mozemy sie spodziewac na testach jakichs wynalazkow z Brazylii czy Afryki. Mozna by wsumie wziasc jakiegos obiecujacego napastnika.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Boje sie że polityka nie przyniesie nic dobrego bo jeszcze nikomu nie udalo się na samych obcokrajowcach zbudować mocnej ekipy. Że niby oni wszyscy są po 3 razy lepsi niż polscy piłkarze? Oglądasz polską ligę? Jak tak to powiedz po każdej przerwie jesteś olśniony w stylu "o jaki zajebisty obcokrajowie", "jaki mega transfer". Raczej jest to mizeria i goście z zagranicy nie wyrózniaja się zupełnie niczym. Dobra, polscy tez grają lipę, ale łatwiej zbudować zespół z rozumiejących sie rodaków niz ze zbieraniny z całego świata. |
Cytat:
I jeszcze komentarz do Twojego trzeciego akapitu - niech mi ktoś wskaże polskiego piłkarza, który w ogóle mógłby być takim rozgrywającym chociaż jak Melikson, bo ja niestety nie jestem w stanie takiego zawodnika znaleźć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Pewnie każdy by wolał oglądać i kibicować Wiśle złożonej w większości z Polaków , ale zastanówcie się jacy polscy zawodnicy mogliby być REALNYM WZMOCNIENIEM ? Ja w tej chwili takich nie widzę. Nie piszcie o Sobiechu czy Sadloku bo to na razie wielka niewiadoma , oczywiście są to zawodnicy utalentowani ale czy byliby w stanie wskoczyć do pierwszej 11 i od razu być wiodącymi postaciami ? Wątpię .
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Podaj mi 11 zawodników (Polskich) którzy są wstanie wejść do składu od teraz i być wiodącymi postaciami w Wiśle aaaaa bym zapomniał podaj jeszcze ceny kontraktów i transferu. |
Cytat:
|
Cytat:
Lepiej dać 700 tysięcy za Meliksona niż 4mln za Mierzejewskiego, bo nie wydaje mi się żeby Maor był 5-6 razy gorszy. Tu nie chodzi o to czy oni są lepsi od Polaków, tylko że ceny piłkarzy, którym się udało kilka razy piłkę prosto kopnąć w Polsce to jest kosmos, podobnie ma się rzecz z pensjami, jak czytam że Bonin odrzuca oferty bo on jest gwiazda i ma swoje wymagania to mnie śmiech ogarnia... |
W jakich ligach, w miarę mocnych nie zamknęło się jeszcze okienko transferowe?
|
Cytat:
Chodzi tylko o to, by Stan sprowadzał zawodników wyraźnie lepszych od tych, co grają na naszych ligowych boiskach. Myślę że wtedy nie będzie żadnego narzekania na naszą politykę transferową. Na razie nie wszyscy sprowadzeni przez duet holenderski ten warunek spełniają, stąd i dyskusja. Natomiast skandalem jest wyzywanie kogokolwiek od "Polaczków" na forum kibiców Wisły. Rozumiem pochwałę zagranicznej myśli szkoleniowej, dziwię się łatwości z jaką posługujesz się takim terminem. Najwyraźniej nie trzeba emigrować, by być wyzywanym od "Polaczków". Wystarczy wejść na nasze forum. Wstyd. I żeby nie było że wycieczki personalne: piszę to, bo Kolega nie jest odosobnionym przypadkiem. Ile razy muszę poprawiać: Polska, Polak, Wisła - pisane nagminnie przez forumowiczów z małej litery. Większość z Was uważa się za megapatriotów, tylko nic z tego nie wynika. |
Cytat:
Co do drugiej częsci Twojej wypowiedzi. Czemu 11 Polaków mam Ci podawać? Gdzie ja napisałem, że chcę Wisłe tylko polską. Trzeba mieć trzon, mocnych zawodników i do tego dokladać resztę (mogą być zagraniczni). Brożek też nei był mega gwiazda od razu. Moim zdaniem zakupy takich gości jak Wilk sa bardzo dobre. Jest młody i nie strach wprowadzac go a jest Polakiem. I takich jest więcej. Wypada ich tylko znaleźć w odpowiednim momencie. My wzięlsmy Wilka i teraz żaden Lech czy Legia wiadome że nam go nie wykupia bo bylismy pierwsi. Podobnie powinno być z Grosickim czy Golem. Zanim jeszcze coś wielkiego pokazali powinnismy ich byli mieć. Tak samo było z Brożkiem. A my nie mamy w ogole młodych Polaków w podstawowym składzie którzy mogliby byc perspektywiczni i to mnie boli. Do RAFi89: mowa tylko o polskiej piłce. Główna moja myśl jest taka, że do polski nie przychodzą naprawdę wartosciowi zagraniczni zawodnicy. Inter stać na najlepszych więc nie ma porównania. |
Cytat:
|
Po co ta cała dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nas swiętami Wielkanocy?
O to czy lepsi sa Polacy czy pilkarze z zagranicy? Przecież nie o to tutaj chodzi: Maaskant ze Stanem dostali najwyraźniej zgode Szefa na budowanie nowej drużyny zgodnej z ich koncepcją, którą Szef zaakceptował i co do której żywi jakieś nadzieje, że tę druzyne stac bedzie na coś więcej niż dotychczas w Europie. I Holendrzy powoli to robią. Pozbywają się ze składu jednych piłkarzy (byc może nawet i dobrych), którzy już wielokrotnie pokazali, że nadziei takich spełnic nie są w stanie i nie pasują do koncepcji gry Holendrów/ Sprowadzają piłkarzy, którzy najprawdopodobniej ich koncepcje są w stanie realizować. Tak zrobił w Unirei kiedys Petrescu: pozbył się (nawet kosztem strat finansowych) drogich zawodników, którzy nie rozumieli, czego to Dan od nich wymaga i sprowadził wykonawców, którzy wiedzieli o co Danowi biega. Nauczył ich swojej gry, zrobił z nich druzynę, która nie przyniosła wstydu w LM. Podejrzewam, że gdyby Stan dojrzał Polaków z naszego podwórka, którzy sa w stanie załapać o co biega w nowoczesnym futbolu, mają predyspozycje do gry i nie kosztują po 4 miliony euro (śmiech na sali) to by ich sprowadził. Skoro tego nie zrobił sprawa jest jasna. I nasze narzekania, ze mało Polaków w składzie, niczego nie zmienią, a sa tylko śmieszne.Czy w jakimkolwiek zespole grającym w LM są jacyś Polacy (pomijajac Fabiana czy Szczęsnego?) Może za pół roku, za rok, Stan czy ktoś ze scoutów wypatrzy zawodnika polskiego pasującego do koncepcji, lub super zdolnego? Na razie dajmy Holendrom czas i obdarzmy ich zaufaniem, że wiedzą co robią. Że skoro sprowadzają cudzoziemców to nie z uwagi na to, że sa cudzoziemcami ale że pasują do koncepcji budowy drużyny |
Cytat:
Edit: Ok. Jaliens grał, jest mój błąd. Paweł Brożek nie robił różnicy w Europie w barwach Wisły? No to rzeczywiście nie ma o czym mówić. |
Cytat:
Edit: a poza tym, to ani Brożki, ani Pawełki nie robili różnicy w Europie. |
Cytat:
edit: Nie tylko Jaliens... |
Cytat:
|
Cytat:
Co więcej, jak im się to uda przed końcem ich kontraktów to wtedy będą mieli u mnie szacunek po wsze czasy:lol: |
rafal777 Zgadzam sie z Toba . CI co pieja z zachwytow powini pamietac ze wzmacnianie to usowanie najslabszych ogniw ,i zakup lepszych w ich miejsce .A co sie stalo sprzedano pilkarzy podobno za 7/9 milionow e i co w zamian ...........KTOS ZROBIL DOBRY INTERES .Owszem klub dziala profesinalnie bo sprzedac terz trzeba umiec.ODNIOSE SIE do transfrrow z lata bo je nozna juz zetelnie ocenic PRZECIETNOSC .Co bedzie z zimowymi NIEWIEM
|
Cytat:
Ale to jest w Polsce :rotfl: Koles by poszedł do Dynama Moskwa albo na wypożyczenie do innego zagranicznego klubu to by się pewnie do 18 meczowej nie Zmieścił a skoro 6 bramek strzelił w tym sezonie to klubu z innych krajów już powinny się bić o niego bo ma 20 lat i 6 bramek na koncie :lol: Juz nie wspomnę o jego wartości 2 Milion Euro Minimum :rotfl: a Mierzejewski 5 milionów Euro. Wychdzi na to ze za 2 Polakow zabulimy pare milionow a za te pare milionow Wisla moze kupic kogos 5 razy lepszego. Tak jestem za tym zeby bylo wiecej Polakow w skladzie no ale skad ich wyczasnac ? Moze sie znajdzie ktoś dobry ale rzada 500 tys Euro rocznie albo 400. Edit: wikink1 a ty pisac nie umiesz normalnie ? Widze ze malo wiesz o Interesie Cupiala wiec nie ma o czym z toba pisac a i po twoim stażu na 4um tez. :D Usuwanie najslabszych ogniw mowisz :D Zaplac Lobowi i innym miernota za rozwiazanie umowy to pogadamy jak taki cwaniak jestes xD |
Cytat:
Juz widze posty tych samych osob ktore teraz pisza ze potrzeba nam polakow w klubie. Nie daj boze jaksa informacja w mediach i juz bedzie lament ze sie Wisla hanbi sciagajac anonimy z III ligi prezes out dyrektor out bo u nich w FM o nim nawet nie slyszeli. Z Blaszczykowskim sie udalo, Lewandowski tez wypalil ale inni nie musza. |
Cytat:
Myślę, że Wisła cierpliwie czeka na koniec kontraktu, bo zerwanie umowy wiązałoby się z odszkodowaniem. |
Ojej - nikt nie mówi, że będzie dobrze, bo tego nikt naprawdę nie wie. Jedno jest pewne, że polityka kadrowa idzie dobrym kierunku. Nad sprzedażą samego Brożka długo się zastanawiano, ale w końcu zdecydowali się go sprzedać, bo dostali dobrą cenę. Takie są prawa rynku. Nikt rynku nie zmieni. My mamy jednak pełne prawo być dobrej myśli po tych transferach o dobry wynik w lidze, a przede wszystkim w Europie. Jeszcze brakuje może 2-3 transferów latem(teraz bramkarz) i kadra powinna być zamknięta.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym od SF jest inny temat |
Cytat:
|
Cytat:
Tylko nie mów "rozwiązać kontrakt" bo na to musi się zgodzić Łobodziński. Nie mów znaleść inny klub bo na to musi się zgodzić Łobodziński. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl