Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Dean 31.01.2011 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1044915)
Wg "mojej" koncepcji jest tylko jeden - Sobol, więc uwierz, że może być gorzej ;)

A co Mały jest żydem? :D Nie no, nie trzeba przypominać sytuacji z najsilniejszych lig europejskich, wiemy jak jest w Anglii i ilu tam jest Anglików.;)
Liczę, że nasz selekcjoner ułoży z tych pionków drużynę.

Semper Fidelis 1985 31.01.2011 20:00

Co wy macie z tymi składami?? jakąś fuche od Maaskanta dostaliście?

orzeu 31.01.2011 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqallpl (Post 1044900)
Dlatego trzeba sie cieszyc, ze druzyne trenowal Maasskant. Gdyby po wyprzedazy zawodnikow zostal u nas jakis lokalny geniusz, to mogloby w tym skladzie personalnym wyjsc z tego jakies bardzo niskie miejsce.

Miedzy innymi o to mi przedtem chodzilo. Zgadzam sie z Wolfym co do tego, ze Bunozy zdarzaja sie konkretne bledy i jest bardzo niepewny. Tylko ze wedlug mnie, powinien dostac wiecej czasu. Moze to byl slepy strzal Kapki ale tego nikt z nas nie moze byc pewny. Trener jest najlepsza osoba to wydania w tej sprawie wyroku.

Druzyna grajaca o mistrzostwo nie moze sobie pozwolic na "dawanie czasu". Jesli juz kogos tak szkolic to w drugiej druzynie, pucharze i koncowkach wygranych meczow a nie jako podpore defensywy w kazdym meczu.
Jak ktos twierdzi ze Bunoza jest dobrym zawodnikiem to niech sie sam zastanowi albo spyta kibicow innych klubow czy chcieliby sie zamienic. Obojetne z jakich klubow, chocby i z Belchatowa, Lechii czy Korony ze o Legii i Lechu nie wspomne. No i co? Bunoza przegrywa z prawie kazdym obronca druzyn z pierwszej osemki ekstraklasy.

pawelo84 31.01.2011 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysiek311 (Post 1044918)

Ten skład jest bardziej prawdopodobny, chociaż zamiast Chaveza będzie grał Bunoza. Dlatego że nie powinno grać dwóch prawonożnych stoperów w środku obrony. Co to Kurto to raczej zamiast niego będzie bronił Jovanic.

Adrian_Suvalkai 31.01.2011 20:01

Jak można napisać że Bunoza będzie za rok najlepszym obrońcą Wisły? To nieporozumienie.

Ty;e błędów i to w meczu wysoko wygranym:
http://www.youtube.com/watch?v=6OlkgTm7SPE
http://www.youtube.com/watch?v=rO9FU68P7JE

Bambo1906 31.01.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1044885)
Nie ma pięciu pomocników - pomocników będzie trzech i będą to najprawdopodobniej Sobolewski, Wilk/Sivakov i Melikson - odpowienio defensywny pomocnik, środkowy pomocnik (jeśli Wilk to bardziej drugi DPŚ, jednak bardziej ofensywny niż Sobol) i ofensywny pomocnik, czyli wysunięty rozgrywający. Małecki i Kirm będą pełnić rolę skrzydłowych, schodzących do środka i wspomagającym wysuniętego napastnika, czy Genkova, więc teoretycznie można ich nazwać bocznymi napastnikami, gdyż właśnie taką rolę we współczesnym futbolu coraz częsciej pełnią skrzydłowi.

otóż nie. w momencie kiedy przeciwnik będzie miał piłkę to będziemy grali 1-4-5-1 z 5 pomocnikami, a kiedy w posiadaniu piłki będziemy my to nasza formacja będzie nieco inna, mianowicie 1-4-3-3. i nie będziemy grali DP, ŚP i OP tylko. Będziemy grali prawdopodobnie albo 2 cofniętymi pomocnikami (ale nie całkiem defensywnymi, będą mieli oni w większości zadania defensywne) oraz 1 wysuniętym pomocnikiem (ale nie całkiem ofensywnym, będzie on miał w większości zadania ofensywne) albo 1 cofniętym pomocnikiem i 2 wysuniętymi. Podczas ataku będziemy mieli 2 bocznych ofensywnych pomocników (skrzydłowych) wspierających napastnika, a podczas obrony 2 bocznych pomocników wspierających obrońców.
i podkreślam, że to jest tylko prawdopodobne bo trenerem jest pan Robert Maaskant, a nie "eksperci" ( w tym także ja) na forum.

tormenthor 31.01.2011 20:03

Im mniej Polaków tym mniejsze prawdopodobieństwo kolejnej Levadii, a także mniejsze prawdopodobieństwo grania przeciwko trenerowi, gdy ten zaaplikuje cięższe treningi.

W polskiej lidze nie ma ani jednego Polaka, którego chciałbym widzieć w naszej drużynie i który byłby godny nosić koszulkę Wisły (no może poza Adrianem Mierzejewskim).

My już kupiliśmy najlepszego skrzydłowego ligi - Łobodzińskiego i najlepszego rozgrywającego Gargułę, a także swego czasu wypożyczyliśmy najlepszego egzekutora - Matusiaka. Ta przyjemność już nas kosztuje pewnie ponad 2 mln E, a jeszcze pewnie trochę chłopaki wyciągną z naszej kasy.

Markus 31.01.2011 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GBO (Post 1044668)
I pozwól że na koniec odbiję piłeczkę. A jakiej Wiśle Ty kibicujesz? Takiej, która po wydaniu 2 milionów Euro na sam zakup zawodników na cztery wymienione pozycje ( o kontraktach nie wspominam ), w przypadku braku sukcesów w Europie zbankrutuje bo nie będzie mogła dopiąć budżetu?

Wiśle w każdej sytuacji. A ponieważ chciałbym jej dobra, zależy mi na jej rozwoju, eliminowaniu słabych ogniw, sukcesach, do których nie prowadzi słabość kadrowa, braki w bramce, obronie, ataku. To właśnie droga do „dziur budżetowych”, co przerabialiśmy ostatnio jeszcze rok temu, a nie mądre wzmacnianie składu adekwatnie do potrzeb. Pisząc tak jak powyżej mieszasz pojęcia i odwracasz zależności – bo po to klub się wzmacnia, aby móc odnosić sukcesy sportowe i finansowe. To nie jest kaprys, tylko konieczność . Nie robiąc tego, nie ma ani jednych, ani drugich, są za to wyprzedaże, europejskie klęski i droga, która długofalowo może prowadzić jedynie do załamania i bankructwa.

I nikt nie rozmawia o wirtualnych pieniądzach, tylko o ogromnych środkach, które Wisła pozyskała w letnim oknie transferowym i teraz zimą za Brożków. Przypomnę, że jeszcze w listopadzie sam Basałaj utrzymywał, iż klub nie musi ze względów finansowych nikogo sprzedawać i są środki na wzmocnienia. Dodatkowo pojawiły się teraz pieniądze za Brożków, powtórzę, „dodatkowo” – dlatego mamy prawo oczekiwać i mieć nadzieję, że zostaną wykorzystane na sprowadzenie potrzebnych zawodników. Na razie jak wiadomo klub nie wydał nawet połowy tego, co jak twierdzi oficjalnie zyskał na bliźniakach oraz ich kontraktach.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martatos
A czy ktoś z nas mówi że jest zajebiście, że nie trzeba dalszych wzmocnień? Mówimy że jest progres w stosunku do jesieni i

Progres… Jest na razie tylko w drugiej linii. W stosunku do początku sezonu nadal mamy regres w obronie, co najwyżej uzupełnienie strat w ataku. Na pewno też transfery do klubu są znacznie lepiej wyselekcjonowane i sensowniejsze, niż wcześniej – to akurat rzeczywiście dobry i zasługujący na uznanie sygnał. Dlatego dla mnie Valcks już pokazał, że jest lepszym dyrektorem sportowym od Bednarza i Mielcarskiego razem wziętych.

Niemniej, ja okienko uznam za udane i zabezpieczające klub na wypadek poważnych kłopotów dopiero wówczas, gdy pojawi się jeszcze przynajmniej jeden boczny obrońca i bramkarz. Nie obraziłbym się też, gdyby Cupiał dał zgodę na lepsze zabezpieczenie ataku wydając polecenie sprowadzenia jeszcze jednego napastnika. Szczególnie, że i tak trzeba to będzie zrobić latem przed pucharami. Zawsze lepiej zgrywać drużynę i nowych zawodników wcześniej niż później.

dawid 31.01.2011 20:22

Zdecydowanie Potrzebny BRAMKARZ z prawdziwego zdarzenia !

Bielau 31.01.2011 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1044951)
Wiśle w każdej sytuacji. A ponieważ chciałbym jej dobra, zależy mi na jej rozwoju, eliminowaniu słabych ogniw, sukcesach, do których nie prowadzi słabość kadrowa, braki w bramce, obronie, ataku. To właśnie droga do „dziur budżetowych”, co przerabialiśmy ostatnio jeszcze rok temu, a nie mądre wzmacnianie składu adekwatnie do potrzeb. Pisząc tak jak powyżej mieszasz pojęcia i odwracasz zależności – bo po to klub się wzmacnia, aby móc odnosić sukcesy sportowe i finansowe. To nie jest kaprys, tylko konieczność . Nie robiąc tego, nie ma ani jednych, ani drugich, są za to wyprzedaże, europejskie klęski i droga, która długofalowo może prowadzić jedynie do załamania i bankructwa.

I nikt nie rozmawia o wirtualnych pieniądzach, tylko o ogromnych środkach, które Wisła pozyskała w letnim oknie transferowym i teraz zimą za Brożków. Przypomnę, że jeszcze w listopadzie sam Basałaj utrzymywał, iż klub nie musi ze względów finansowych nikogo sprzedawać i są środki na wzmocnienia. Dodatkowo pojawiły się teraz pieniądze za Brożków, powtórzę, „dodatkowo” – dlatego mamy prawo oczekiwać i mieć nadzieję, że zostaną wykorzystane na sprowadzenie potrzebnych zawodników. Na razie jak wiadomo klub nie wydał nawet połowy tego, co jak twierdzi oficjalnie zyskał na bliźniakach oraz ich kontraktach.

Progres… Jest na razie tylko w drugiej linii. W stosunku do początku sezonu nadal mamy regres w obronie, co najwyżej uzupełnienie strat w ataku. Na pewno też transfery do klubu są znacznie lepiej wyselekcjonowane i sensowniejsze, niż wcześniej – to akurat rzeczywiście dobry i zasługujący na uznanie sygnał. Dlatego dla mnie Valcks już pokazał, że jest lepszym dyrektorem sportowym od Bednarza i Mielcarskiego razem wziętych.

Niemniej, ja okienko uznam za udane i zabezpieczające klub na wypadek poważnych kłopotów dopiero wówczas, gdy pojawi się jeszcze przynajmniej jeden boczny obrońca i bramkarz. Nie obraziłbym się też, gdyby Cupiał dał zgodę na lepsze zabezpieczenie ataku wydając polecenie sprowadzenia jeszcze jednego napastnika. Szczególnie, że i tak trzeba to będzie zrobić latem przed pucharami. Zawsze lepiej zgrywać drużynę i nowych zawodników wcześniej niż później.

Hmmm wszystko sensowniei fajnie wyłożone ale uważam, że nie można też w ciągu jednego okienka robić małej rewolucji (kolejnej). Przyszło czterech,, przyjdzie jeszcze jeden nowy zawodnik i uważam że na tą rundę powinno wystarczyć. Trener sprawdzi przydatność wypożyczonych graczy i w lecie możemy dokonywać kolejnych wzmocnień. (oczywiście że przydałby się jeszcze obrońca napastnik ale powooli) :)

martonas 31.01.2011 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1044951)

Niemniej, ja okienko uznam za udane i zabezpieczające klub na wypadek poważnych kłopotów dopiero wówczas, gdy pojawi się jeszcze przynajmniej jeden boczny obrońca i bramkarz. Nie obraziłbym się też, gdyby Cupiał dał zgodę na lepsze zabezpieczenie ataku wydając zgodę i polecenie sprowadzenia jeszcze jednego napastnika. Szczególnie, że i tak trzeba to będzie zrobić latem przed pucharami. Zawsze lepiej zgrywać drużynę i nowych zawodników wcześniej niż później.

Jeśli zamiana rezerwowego bocznego na podstawowego środkowego to nie jest wzmocnienie obrony to jak to się według Ciebie nazywa? W ogólnym rozrachunku nasza podstawowa jedenastka staje się silniejsza, kłopoty zaczną się jak nasi obaj boczni zostaną kontuzjowani lub wykartkowani.
Póki co Stan robi to co mówi, więc skoro zapewniał że na pewno będzie bramkarz to na razie nie ma powodu żeby w to wątpić, czyli de facto jedynie boczny obrońca zrobi u Ciebie różnicę między udanym okienkiem a nieudanym?

dawid 31.01.2011 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1044961)
Jeśli już to na Obronie od lewej Bunoza-Jaliens-Chavez, bo w takim ustawieniu wystawia się nominalnie stoperów. Głowy nie daje pod topór, bo aż takim ekspertem nie jestem.

Po zakontraktowaniu Meliksona moim marzeniem byłoby ściągnięcie co najmniej jeszcze 3 zawodników : bramkarz, lewy obrońca , i napastnik. Co prawda do końca stycznia jeszcze 3,5h, ale jak wcześniej napisałem, ze swoje pierwsze opinie o pracy Stana wyrażę właśnie w tym terminie. Jak zawsze nigdy transferów nie można być w 100% pewnych czy zawodnik zaskoczy czy nie. Jednak na papierze okienko jest naprawdę udane. Teraz jeszcze czekamy na bramkarza, a pełnią szczęścia byłoby pozbycie się Łobodzińskiego [ Stan jednak szamanem nie jest ]. Swego czasu Śląsk był zainteresowany Jirsakiem więc może nadal są. Kwota 250 tys euro za niego byłaby wystarczająca i niech go kupują :)

Kto wie może nas jeszcze zaskoczą jakimś HITEM

Lemur 31.01.2011 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1044767)
To pozostał tylko bramkarz.

Nie, bo granie z tak słabymi skrajnymi obrońcami i bez porządnych odwodow w ataku, to proszenie się o kłopoty i groźba przegrania walki o mistrzostwo.

konrad123 31.01.2011 20:41

Mnie tylko denerwuje, że większość piłkarzy przymierzanych do Wisły to piłkarze z Bałkanów. Czy nie możemy kupić porządnego bramkarza z Portugalii, Hiszpani czy Francji? Na pewno znalazł by się jakiś ciekawy bramkarz w 2. lidze któregoś z tych krajów, który byłby w stanie podpisać kontrakt z Polskim klubem.

arti 31.01.2011 20:45

Zadziwiają mnie Ci z Was, którzy mają nadzieję na jakiś duży progres Bunozy. Moim zdaniem gość nie ma hmm parametrów fizycznych na bycie klasowym stoperem. Siła, wydolność - zgoda - to ma, ale szybkość startową, gibkość i koordynację ma na przeciętnym poziomie i tego znacząco już nie podniesie.Więc tu jest sufit przez który się nie przebije - cudów (takich) nie ma.
Dla mnie żeby okienko było krokiem do przodu to jednak potrzeba jeszcze jednego napastnika i bramkarza.
Wygląda na to, że w bramce będziemy do tyłu jeśli to Jovanic będzie nr 1, a w ataku trudno powiedzieć czy zyskaliśmy czy jest bz (co i tak było niewystarczające jak na ambicje MP) czy (oby nie) do tyłu.

saklak1906 31.01.2011 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad123 (Post 1044972)
Mnie tylko denerwuje, że większość piłkarzy przymierzanych do Wisły to piłkarze z Bałkanów. Czy nie możemy kupić porządnego bramkarza z Portugalii, Hiszpani czy Francji? Na pewno znalazł by się jakiś ciekawy bramkarz w 2. lidze któregoś z tych krajów, który byłby w stanie podpisać kontrakt z Polskim klubem.

JUz pakuja walizki bo Ty tak chcesz. Jak by to bylo takie proste to by juz dawno zrobili.
Wszak ekstraklasa to jest mazenie kazdego mlodeko chlopca kopiacego w pilke

WislaFan123 31.01.2011 21:53

I po co ludzie kombinujecie z tymi skladami i ustawieniami.. Maaskant zawsze gral 4-3-3 i sie to nie zmieni bo ma do tego zawodnikow... jak i sklad GK (Jovanic) Palijc-,Chavez/Bunoza,Jaliens,Cikos/Branco-Wilk, Melikson, Gargula/Siwakow- Kirm, Genkov, Malecki... To nie zadne widzi mi sie tylko tak pewnie bedzie Maasakant ustalal sklad, bazujac na tym co bylo i jak teraz ich ustawia.

Bambo1906 31.01.2011 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1045031)
JUz pakuja walizki bo Ty tak chcesz. Jak by to bylo takie proste to by juz dawno zrobili.
Wszak ekstraklasa to jest mazenie kazdego mlodeko chlopca kopiacego w pilke

ale musisz przyznać, że z 2 ligi nawet Hiszpańskiej ciężko się pokazać w PE a tym bardziej w LM. Więc dla takiego drugoligowca Ekstraklasa i Wisła to by był dobry kierunek.

mr_kwolf 31.01.2011 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bambo1906 (Post 1045035)
ale musisz przyznać, że z 2 ligi nawet Hiszpańskiej ciężko się pokazać w PE a tym bardziej w LM. Więc dla takiego drugoligowca Ekstraklasa i Wisła to by był dobry kierunek.

co to znaczy dobry kierunek? Zarobią pewnie tyle samo, daleko od domu więc to wiadomo minus a to że się ewentualnie "wypromują" co im da? Że trafią do zespołów z końca pierwszej ligi? Dokładnie to samo osiągną grając dobrze w drugiej lidze, a o ile mniej kłopotów.

PS. Ja rozumiem wszystko ale naprawde uważacie ze jesteśmy tak słabi że zawodnicy z drugich lig byliby dla nas prawdziwym wzmocnieniem?

Dean 31.01.2011 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawid (Post 1044952)
Zdecydowanie Potrzebny BRAMKARZ z prawdziwego zdarzenia !

Będzie najwcześniej we środę. ;)

flamengista 31.01.2011 22:04

To jest tragedia. Zaglądam do wątku i na 50 postów 45 do skasowania. A najgorsze, że forumowicze z paroletnim stażem wdają się w dyskusje z młodymi stażem, nagminnie łamiącym regulamin.

Całe szczęście, że telenowela transferowa Meliksona zakończona happy endem. Izraelczyk wzmocni rywalizację w środku pola, zmusi Gargułę i Jirsaka do większego wysiłku.

Nadal jednak jesteśmy moim zdaniem kadrowo słabsi od drużyny, która dostała lanie od Karabachu.

dawid 31.01.2011 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1045041)
Będzie najwcześniej we środę. ;)

Skąd takie info?

Bambo1906 31.01.2011 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1045040)
co to znaczy dobry kierunek? Zarobią pewnie tyle samo, daleko od domu więc to wiadomo minus a to że się ewentualnie "wypromują" co im da? Że trafią do zespołów z końca pierwszej ligi? Dokładnie to samo osiągną grając dobrze w drugiej lidze, a o ile mniej kłopotów.

PS. Ja rozumiem wszystko ale naprawde uważacie ze jesteśmy tak słabi że zawodnicy z drugich lig byliby dla nas prawdziwym wzmocnieniem?

Idąc Twoim tropem, nikt nigdy by się nie wybił...

PS. Zawodnik z 3 LIGI POLSKIEJ jest wzmocnieniem lidera Bundesligi, oni też są słabi? Skąd wiesz że bramkarz z 2 ligi Hiszpańskiej nie jest prawdziwym talentem?

picasso 31.01.2011 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1045040)

Cantoro-nawet III liga,Uche,Blaszczykowski-jeszcze gorzej po polska IV czy V liga.to tak na szybko

mr_kwolf 31.01.2011 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bambo1906 (Post 1045047)
Idąc Twoim tropem, nikt nigdy by się nie wybił...

PS. Zawodnik z 3 LIGI POLSKIEJ jest wzmocnieniem lidera Bundesligi, oni też są słabi? Skąd wiesz że bramkarz z 2 ligi Hiszpańskiej nie jest prawdziwym talentem?

Tiaaa, to że się coś raz zdarzyło nie znaczy że się będzie zdarzało częściej. Wiadomo że możemy trafić na drugiego Uche, którego za dwa lata sprzedamy za grubą kase na zachód ale jakie są szanse na to? Już nie raz byli ściągani zawodnicy stamtąd (Legia hurtem w ciężarówce takich przywiozła) i ile im z tego wyszło?

Szkoda że reszte mojej wypowiedzi pominałeś i nie postanowiłeś mi udowodnić jak to atrakcyjnym kierunkiem jesteśmy dla Hiszpanów (szczególnie tych utalentowanych) tylko zająłeś się wątkiem pobocznym.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1045051)
Cantoro-nawet III liga,Uche,Blaszczykowski-jeszcze gorzej po polska IV czy V liga.to tak na szybko

Ale ja nie twierdze przecież nie ma tam takich talentów tylko że są małe szanse na trafienie takiego, który by chciał do nas przyjść. Niedawno była chyba sytuacja z tym napastnikiem rezerw Barcelony, który miał chyba do Legii przyjść to wolał iść do słabego zespołu z drugiej ligi hiszpańskiej.

PS. Pogoń trafiła Ediego to się rzucili na Brazylijczyków hurtem, ile im z tego wyszło? Legia trafiła Astiza to zaraz ściągneli kolejnych pięciu Hiszpanów, ile im z tego wyszło? Lech trafił Stilicia to pojechał z siatką i przytargał do Polski Handziców, Golików, wybili się? Wisła trafiła Żurawia, Kose itd i zaczeliśmy kupować każdego kto kopnął dwa razy prosto (Kwiek, Kowalczyk), co nam z tego wyszło? Jak widać nie ma co się napalać "bo raz nam się udało".

szprotson 31.01.2011 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bambo1906 (Post 1045047)
I

? Skąd wiesz że bramkarz z 2 ligi Hiszpańskiej nie jest prawdziwym talentem?

Marian Kelemen jakimś kotem nie jest,a w Tenerife 2 sezony bronił

wwf 31.01.2011 22:18

Na bramkarza mamy 120 000 euro rocznego kontraktu, więc nie będzie to jakaś wielka gwiazda

szprotson 31.01.2011 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1045060)
Na bramkarza mamy 120 000 euro rocznego kontraktu, więc nie będzie to jakaś wielka gwiazda

moze zastosujmy metodę z Widzewa za czasów Grajka i Pawelca "Nikt Ci nie da tyle, ile my możemy obiecać"

tomasz_19 31.01.2011 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1045060)

przynajmniej wiadomo, że nie będzie to jakaś zapowiadana gwiazda co przyciągnie pikników na trybuny... pewnie solidny rzemieślnik z południa (czyt. z kraju byłej Jugosławii)

KOMINEK 31.01.2011 22:29

Tak z okazji ferii i wolnego czasu dla niektórych radzę poczytać i przypomnieć sobie by później nie było płaczu, że są też ferie od forum Zasady pisania w temacie Wisła Kraków - piłka nożna

i jeszcze jedno tu jest temat transferowy więc jeśli chcecie pisać o potencjale naszych piłkarzy bądź ustalać skład na Arkę to nie tu tylko w temacie Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze

Mario Nh 31.01.2011 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1045042)
T
Nadal jednak jesteśmy moim zdaniem kadrowo słabsi od drużyny, która dostała lanie od Karabachu.

Moze i racja, ale przynajmniej w klubie coraz mniej tych od wymachiwania rękami. Potrzebna była zmiana materiału.

Jeszcze boki obrony, bramkarz i napastnik.

mr_kwolf 31.01.2011 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bambo1906 (Post 1045084)
dobra koniec tematu, bo ani Ty mi, ani ja Tobie nie wytłumaczę o co chodzi.

Zadam jeszcze jedno pytanie, mając do wyboru gre w Betisie Sevilla albo Sheriffie Tiraspol / Debrecenie nie wybrałbyś przypadkiem Betisu Sevilla?

Konrad. 31.01.2011 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1045042)

Jesteś pewien?

Bramka:
Bronił Jovanić, dalej jest w klubie. Mamy jednak ściągnąć nowego bramkarza. Tak czy siak, na pewno gorzej nie będzie.

Obrona:
Cikos - bez zmian
Kowalski/Bunoza, Kowalski/Diaz - na dzień dzisiejszy środek mamy na pewno mocniejszy.
P. Brożek - obecnie Pajlić. Jak dla mnie też zmiana na plus, choć bez jakiegoś dużego skoku jakościowego.

Pomoc:
nikt z tej linii nie odszedł, doszło dwóch piłarzy. Siłą rzeczy ta formacja również jest mocniejsza.

Atak:
odszedł Paweł, przyszedł Genkow. Tutaj z ocenami musimy się wstrzymać, choć na papierze Bułgar nie wygląda na słabszego.

Także uzasadnij dlaczego uważasz obecną kadrę słabszą od tej: http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=711450 czy tej: http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=728271

Bambo1906 31.01.2011 23:00

zauważ że Betis Sevilla jest na pierwszym miejscu i na najlepszej drodze do awansu.

to teraz ja Ci podam przykład. Las Palmas czy Zilina?

picasso 31.01.2011 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bambo1906 (Post 1045095)
zauważ że Betis Sevilla jest na pierwszym miejscu i na najlepszej drodze do awansu.

to teraz ja Ci podam przykład. Las Palmas czy Zilina?

sorry,że sie wtrącam,ale moim zdaniem gdyby Żylina na dłużej zadomowiła sie w pucharach na wysokim poziomie,to pewnie wybrałbym Slowacje,ale jeżeli to jest tylko chwilowy skok to jednak Las Palmas.w końcu czołowe kluby hiszpańskie blizej maja by obserwować swoje zaplecze niż włóczyc się po Europie.

mr_kwolf 31.01.2011 23:07

No to fakt z Betisem może zły przykład, ale nie patrzyłem w tabele. Wybrałbym zdecydowanie Las Palmas (klimat i umiejscowienie mają akurat tutaj duże znaczenie ale to nieważne) ale już mniejsza z tym. Offtopujemy co nieco.

Po prostu dla Ciebie Polaka, Wisła jest dobrym kierunkiem ale dla innych już nie do końca. Szczególnie że podejrzewam że jesteśmy dużo gorzej postrzegani niż naprawde jest u nas.

MCX 31.01.2011 23:12

Ile kosztowali odpowiednio: Jaliens, Genkov, Melikson?

Wiadomo, tajemnica handlowa, ale zazwyczaj w mediach przewijają się chociażby orientacyjne kwoty za graczy. O ile w przypadku Meliksona można było przeczytać o 700 tys euro, to o Genkovie i Jaliensie kompletnie nic.

mr_kwolf 31.01.2011 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1045103)
Ile kosztowali odpowiednio: Jaliens, Genkov, Melikson?

Wiadomo, tajemnica handlowa, ale zazwyczaj w mediach przewijają się chociażby orientacyjne kwoty za graczy. O ile w przypadku Meliksona można było przeczytać o 700 tys euro, to o Genkovie i Jaliensie kompletnie nic.

Melikson podobno 675, Genkow 500 i Jaliens gdzieś czytałem 400. Ale wiadomo, nic nie jest potwierdzone, wszystko od "dobrze poinformowanych".

flamengista 31.01.2011 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1045094)
(...)

Jasne, mój błąd. Po prostu próbuję wyrzucić Karabach z pamięci. Chodziło o Levadię i skład z Głowackim i Marcelo na środku obrony. Moim zdaniem obecne zestawienie defensywy nadal jest słabsze - od czwórki Brożek-Marcelo-Głowa-Diaz.

picasso 31.01.2011 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1045107)
Jasne, mój błąd. Po prostu próbuję wyrzucić Karabach z pamięci. Chodziło o Levadię .

tylko nie wiadomo która trauma gorsza...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl