![]() |
Cytat:
Liczę, że nasz selekcjoner ułoży z tych pionków drużynę. |
Co wy macie z tymi składami?? jakąś fuche od Maaskanta dostaliście?
|
Cytat:
Jak ktos twierdzi ze Bunoza jest dobrym zawodnikiem to niech sie sam zastanowi albo spyta kibicow innych klubow czy chcieliby sie zamienic. Obojetne z jakich klubow, chocby i z Belchatowa, Lechii czy Korony ze o Legii i Lechu nie wspomne. No i co? Bunoza przegrywa z prawie kazdym obronca druzyn z pierwszej osemki ekstraklasy. |
Cytat:
|
Jak można napisać że Bunoza będzie za rok najlepszym obrońcą Wisły? To nieporozumienie.
Ty;e błędów i to w meczu wysoko wygranym: http://www.youtube.com/watch?v=6OlkgTm7SPE http://www.youtube.com/watch?v=rO9FU68P7JE |
Cytat:
i podkreślam, że to jest tylko prawdopodobne bo trenerem jest pan Robert Maaskant, a nie "eksperci" ( w tym także ja) na forum. |
Im mniej Polaków tym mniejsze prawdopodobieństwo kolejnej Levadii, a także mniejsze prawdopodobieństwo grania przeciwko trenerowi, gdy ten zaaplikuje cięższe treningi.
W polskiej lidze nie ma ani jednego Polaka, którego chciałbym widzieć w naszej drużynie i który byłby godny nosić koszulkę Wisły (no może poza Adrianem Mierzejewskim). My już kupiliśmy najlepszego skrzydłowego ligi - Łobodzińskiego i najlepszego rozgrywającego Gargułę, a także swego czasu wypożyczyliśmy najlepszego egzekutora - Matusiaka. Ta przyjemność już nas kosztuje pewnie ponad 2 mln E, a jeszcze pewnie trochę chłopaki wyciągną z naszej kasy. |
Cytat:
I nikt nie rozmawia o wirtualnych pieniądzach, tylko o ogromnych środkach, które Wisła pozyskała w letnim oknie transferowym i teraz zimą za Brożków. Przypomnę, że jeszcze w listopadzie sam Basałaj utrzymywał, iż klub nie musi ze względów finansowych nikogo sprzedawać i są środki na wzmocnienia. Dodatkowo pojawiły się teraz pieniądze za Brożków, powtórzę, „dodatkowo” – dlatego mamy prawo oczekiwać i mieć nadzieję, że zostaną wykorzystane na sprowadzenie potrzebnych zawodników. Na razie jak wiadomo klub nie wydał nawet połowy tego, co jak twierdzi oficjalnie zyskał na bliźniakach oraz ich kontraktach. Cytat:
Niemniej, ja okienko uznam za udane i zabezpieczające klub na wypadek poważnych kłopotów dopiero wówczas, gdy pojawi się jeszcze przynajmniej jeden boczny obrońca i bramkarz. Nie obraziłbym się też, gdyby Cupiał dał zgodę na lepsze zabezpieczenie ataku wydając polecenie sprowadzenia jeszcze jednego napastnika. Szczególnie, że i tak trzeba to będzie zrobić latem przed pucharami. Zawsze lepiej zgrywać drużynę i nowych zawodników wcześniej niż później. |
Zdecydowanie Potrzebny BRAMKARZ z prawdziwego zdarzenia !
|
Cytat:
|
Cytat:
Póki co Stan robi to co mówi, więc skoro zapewniał że na pewno będzie bramkarz to na razie nie ma powodu żeby w to wątpić, czyli de facto jedynie boczny obrońca zrobi u Ciebie różnicę między udanym okienkiem a nieudanym? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mnie tylko denerwuje, że większość piłkarzy przymierzanych do Wisły to piłkarze z Bałkanów. Czy nie możemy kupić porządnego bramkarza z Portugalii, Hiszpani czy Francji? Na pewno znalazł by się jakiś ciekawy bramkarz w 2. lidze któregoś z tych krajów, który byłby w stanie podpisać kontrakt z Polskim klubem.
|
Zadziwiają mnie Ci z Was, którzy mają nadzieję na jakiś duży progres Bunozy. Moim zdaniem gość nie ma hmm parametrów fizycznych na bycie klasowym stoperem. Siła, wydolność - zgoda - to ma, ale szybkość startową, gibkość i koordynację ma na przeciętnym poziomie i tego znacząco już nie podniesie.Więc tu jest sufit przez który się nie przebije - cudów (takich) nie ma.
Dla mnie żeby okienko było krokiem do przodu to jednak potrzeba jeszcze jednego napastnika i bramkarza. Wygląda na to, że w bramce będziemy do tyłu jeśli to Jovanic będzie nr 1, a w ataku trudno powiedzieć czy zyskaliśmy czy jest bz (co i tak było niewystarczające jak na ambicje MP) czy (oby nie) do tyłu. |
Cytat:
Wszak ekstraklasa to jest mazenie kazdego mlodeko chlopca kopiacego w pilke |
I po co ludzie kombinujecie z tymi skladami i ustawieniami.. Maaskant zawsze gral 4-3-3 i sie to nie zmieni bo ma do tego zawodnikow... jak i sklad GK (Jovanic) Palijc-,Chavez/Bunoza,Jaliens,Cikos/Branco-Wilk, Melikson, Gargula/Siwakow- Kirm, Genkov, Malecki... To nie zadne widzi mi sie tylko tak pewnie bedzie Maasakant ustalal sklad, bazujac na tym co bylo i jak teraz ich ustawia.
|
Cytat:
|
Cytat:
PS. Ja rozumiem wszystko ale naprawde uważacie ze jesteśmy tak słabi że zawodnicy z drugich lig byliby dla nas prawdziwym wzmocnieniem? |
Cytat:
|
To jest tragedia. Zaglądam do wątku i na 50 postów 45 do skasowania. A najgorsze, że forumowicze z paroletnim stażem wdają się w dyskusje z młodymi stażem, nagminnie łamiącym regulamin.
Całe szczęście, że telenowela transferowa Meliksona zakończona happy endem. Izraelczyk wzmocni rywalizację w środku pola, zmusi Gargułę i Jirsaka do większego wysiłku. Nadal jednak jesteśmy moim zdaniem kadrowo słabsi od drużyny, która dostała lanie od Karabachu. |
Cytat:
|
Cytat:
PS. Zawodnik z 3 LIGI POLSKIEJ jest wzmocnieniem lidera Bundesligi, oni też są słabi? Skąd wiesz że bramkarz z 2 ligi Hiszpańskiej nie jest prawdziwym talentem? |
Cytat:
|
Cytat:
Szkoda że reszte mojej wypowiedzi pominałeś i nie postanowiłeś mi udowodnić jak to atrakcyjnym kierunkiem jesteśmy dla Hiszpanów (szczególnie tych utalentowanych) tylko zająłeś się wątkiem pobocznym. Cytat:
PS. Pogoń trafiła Ediego to się rzucili na Brazylijczyków hurtem, ile im z tego wyszło? Legia trafiła Astiza to zaraz ściągneli kolejnych pięciu Hiszpanów, ile im z tego wyszło? Lech trafił Stilicia to pojechał z siatką i przytargał do Polski Handziców, Golików, wybili się? Wisła trafiła Żurawia, Kose itd i zaczeliśmy kupować każdego kto kopnął dwa razy prosto (Kwiek, Kowalczyk), co nam z tego wyszło? Jak widać nie ma co się napalać "bo raz nam się udało". |
Cytat:
|
Na bramkarza mamy 120 000 euro rocznego kontraktu, więc nie będzie to jakaś wielka gwiazda
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak z okazji ferii i wolnego czasu dla niektórych radzę poczytać i przypomnieć sobie by później nie było płaczu, że są też ferie od forum Zasady pisania w temacie Wisła Kraków - piłka nożna
i jeszcze jedno tu jest temat transferowy więc jeśli chcecie pisać o potencjale naszych piłkarzy bądź ustalać skład na Arkę to nie tu tylko w temacie Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze |
Cytat:
Jeszcze boki obrony, bramkarz i napastnik. |
Cytat:
|
Cytat:
Bramka: Bronił Jovanić, dalej jest w klubie. Mamy jednak ściągnąć nowego bramkarza. Tak czy siak, na pewno gorzej nie będzie. Obrona: Cikos - bez zmian Kowalski/Bunoza, Kowalski/Diaz - na dzień dzisiejszy środek mamy na pewno mocniejszy. P. Brożek - obecnie Pajlić. Jak dla mnie też zmiana na plus, choć bez jakiegoś dużego skoku jakościowego. Pomoc: nikt z tej linii nie odszedł, doszło dwóch piłarzy. Siłą rzeczy ta formacja również jest mocniejsza. Atak: odszedł Paweł, przyszedł Genkow. Tutaj z ocenami musimy się wstrzymać, choć na papierze Bułgar nie wygląda na słabszego. Także uzasadnij dlaczego uważasz obecną kadrę słabszą od tej: http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=711450 czy tej: http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=728271 |
zauważ że Betis Sevilla jest na pierwszym miejscu i na najlepszej drodze do awansu.
to teraz ja Ci podam przykład. Las Palmas czy Zilina? |
Cytat:
|
No to fakt z Betisem może zły przykład, ale nie patrzyłem w tabele. Wybrałbym zdecydowanie Las Palmas (klimat i umiejscowienie mają akurat tutaj duże znaczenie ale to nieważne) ale już mniejsza z tym. Offtopujemy co nieco.
Po prostu dla Ciebie Polaka, Wisła jest dobrym kierunkiem ale dla innych już nie do końca. Szczególnie że podejrzewam że jesteśmy dużo gorzej postrzegani niż naprawde jest u nas. |
Ile kosztowali odpowiednio: Jaliens, Genkov, Melikson?
Wiadomo, tajemnica handlowa, ale zazwyczaj w mediach przewijają się chociażby orientacyjne kwoty za graczy. O ile w przypadku Meliksona można było przeczytać o 700 tys euro, to o Genkovie i Jaliensie kompletnie nic. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl