Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

TeeS 28.07.2017 14:19

To mówicie, że nie będzie 80 milionów i LM za rok? Jaka niespodzianka :-)))

Uran235 28.07.2017 14:19

Nie spodziewałem się, że utną sprawę tak szybko. Świetna wiadomość.

FraMat 28.07.2017 14:20

Czyli TF nie chce tych 40 milionów?

:haha:

fran23 28.07.2017 14:21

Miga ****** co ty na to?

Szneka 28.07.2017 14:22

Wanda nie chciała niemca teraz Wisła nie chce :)

swiety37 28.07.2017 14:23

Super, że zamknęli temat przed meczem w Zabrzu.
Tydzień szumu to i tak za dużo :)

Danielek1906 28.07.2017 14:24

Wyszło na dobre. Saga z sprzedaza się zakończyła i miejmy nadzieję, ze Sarapata ogarnie tego inwestora majacego zwiekszyć budzet kilkanascie razy. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Teraz pozostaje pytanie, o co w tym wszystkim chodziło i kim byli ci niemcy ??

!!IRIVER!! 28.07.2017 14:26

Ciekawe co na to Janekx xD

czaro 28.07.2017 14:26

Bardzo, bardzo się cieszę.

PS Ciekawe, czy informacja o tym, że wypowiedzenie pełnomocnictwa TF przez TS obwarowane było karą jest prawdziwe i czy TF dyskretnie o tym zapomni.

arth_ur 28.07.2017 14:27

Kamień spadł z serca. Co tam Miga , co tam Janexxx ? Buahahha

Patryko 28.07.2017 14:27

Nauczka dla Migi (który, mam nadzieję, zapadnie się pod ziemię ze wstydu - przynajmniej na jakiś czas :D), twitterowego celebryty Janekxa i innych im podobnych. Najpierw gruntownie sprawdzić, potem publikować (nie odwrotnie).

Jam55 28.07.2017 14:27

No to teraz wszystko wraca do normalności. Koniec z gównoburzą. Ciekawe co na to Janekx? Podobno wg niego niemaszki są dziś w Telefonice i prowadzą negocjacje :D

!!IRIVER!! 28.07.2017 14:29

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_tele_fonika/

:-)

master777 28.07.2017 14:30

Jezu, przez to 404 był mikrozawał przez chwilę.

Kocur 28.07.2017 14:31

Jak to dobrze że nie czytałem ostatnich 60 stron tylko ostatnie oświadczenie :D

Gercu 28.07.2017 14:31

A więc sprawa zamknięta :)

1q2 28.07.2017 14:33

Na moje TF szukała twardo bo to był ostatni moment na zgarnięcie kilkudziesięciu baniek, o to w tym chodziło, natomiast akurat z tymi niemiachami to nie mam pojęcia.

Adasss 28.07.2017 14:34

To tak domykając już tylko (mam nadzieję) tą sprawę:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateusza Karoń
Joerg Loeser przebywa poza biurem, choć miał być w siedzibie Stechert Gruppe w piątek. Firma potwierdza, że Norbert Bernatzky jest jego pośrednikiem i z wszelkimi pytaniami odsyła właśnie do Bernatzky'ego.

Proszę zwrócić uwagę na drobny niuans słowny, czyli na to czyim pośrednikiem jest Bernatzky.

A jakbym miał zgadywać o co w tym wszystkim chodziło...
Nie zastanawia was, że ktoś aż za dobrze wiedział kiedy uderzyć, czyli znał datę z umowy między TS-em a Tele-Foniką?
Że niewątpliwie spodziewał się, jak zareaguje Tele-Fonika, jak tylko poczuje woń większych pieniędzy?
Że świetnie wiedział jakie sznureczki (Miga, twitterowy Janek) pociągnąć, żeby w mediach i "internetach" szybko zrobiło się o sprawie głośno?
Śmierdzi mi to mocno pewnym rowerzystą, który zdecydowanie "ma prawo" mieć bardzo duże anse do TS-u (szybkie pogonienie go z klubu, zgłoszenie do prokuratury).

rasel1906 28.07.2017 14:37

Trochę to dziwne że TF zrezygnowała z kasy tak prędko chyba rzeczywiście to było wielkie nieporozumienie. Od teraz TF nie ma już nic do Wisły?

marpil 28.07.2017 14:38

druga strona też potwierdziła
https://www.tfkable.com/aktualnosci/informacje,804.html

Fugiel 28.07.2017 14:40

Amen. Jestem mega zaskoczony tym, ze TF oraz TS wydali spojne jedno oswiadczenie ... Wreszcie jakos normalnie to wyglada ...Git!

TIR_DO_SŁUBIC 28.07.2017 14:41

Patrzcie:

1) https://ibb.co/fTXiN5
2) https://ibb.co/mHqsFQ

:lol:

wiertar 28.07.2017 14:41

Lepszej wiadomości nie można było się spodziewać! Brawo TS!

crux.a 28.07.2017 14:41

Dla świętego spokoju czekam jeszcze na publikację tego samego oświadczenia na stronie TFK. Edit. Już jest. Kamień z serca.

Wnioski:
1. Janexk czy jak mu tam - on nie był tylko informatorem, on był emocjonalnie zaangażowany. To jest gość, który ma osobisty uraz do TS. Kibice Wisły powinni go ignorować, a jego informacje traktować jako niewiarygodne i potencjalnie szkodliwe.

2. Miga zachował się skrajnie nieprofesjonalnie, bo nie zweryfikował informacji, które ktoś mu przekazał, to znaczy nie dochował należytej staranności w wykonywaniu swojego zawodu. Jego wiarygodność jako dziennikarza jest zerowa.

3. W dzisiejszej Wiśle bardzo podoba mi się to, że należy ona sama do siebie, zaś członkowie jej zarządu najpierw byli kibicami, a dopiero potem zostali pracownikami klubu. Doceńmy to, patrząc na Lechię, Koronę czy nawet na biedne, potrzaskane skrzypki z drugiej strony Błoń.

Vinci 28.07.2017 14:42

Czyli nie będzie Neymara?
Ten tydzień to był prawdziwy popis dziennikarstwa krakowskiego i ogólnopolskiego. Czyje konta Twitter owe będą teraz cytowali?

Prezydentowa 28.07.2017 14:45

Rezygnacja TF jest dobitnym dowodem na to, że nie było żadnej kasy na stole. Oby to był faktycznie koniec tej telenoweli. Chyba będę dziś świętować :) :alleluja::tsw_silka::tsw_cheerleader:

buczo1985 28.07.2017 14:46

Brawo ZARZĄD za czujność i ostrożność od samego początku. Nie daliście ośmieszyć Wisły. Mam nadzieję, że to już definitywny koniec tej nędznej farsy i będzie można się skupić na bieżącym funkcjonowaniu klubu i szukaniu wiarygodnych sponsorów i partnerów.

Wojtator 28.07.2017 14:49

Brawo Zarząd!
Brawo też dla osób, które nie dały się zaślepić wizji pieniądza, którego tak naprawdę nie ma.

mitmichael 28.07.2017 14:50

Miga, Karoń i janekx89 DO PIACHU :D Brawo zarzad

szprotson 28.07.2017 14:51

ciekawe czy Pania rzecznik teraz przeprosi jeden z drugim czy dalej beda szli w zaparte niczym Walesa

Czy to jest ten moment w ktorym TS podaje TF do sadu? byly rozkminy o dzialaniu na szkode spolki, tyle ze rozkminiano TS. A wyszlo ze TF prawie PO RAZ DRUGI sprzedał klub nie sprawdzajac nabywcy (patrz. oswiadczenie w ktorym napisane ze rozpoczał sie proces sprzedazy).
Chcialbym by TS podał TF Kable da sadu, poniewaz ucierpialo na tym dobre imie klubu i zarzadu. Reszte pomijam.

E: csm nero - przepraszac ze obrazanie i reszte pomyj która sie na nia wylala. Mowisz ze jest niedowalona...poniewaz? czym sie to objawia?

Uran235 28.07.2017 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1478257)

janekx89 pracuje nad swoim oświadczeniem, za chwile wyciągnie skany dokumentów i pokaże, że TS i TF razem uknuli spisek żeby go pogrążyć :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1478263)
Brawo ZARZĄD za czujność i ostrożność od samego początku. Nie daliście ośmieszyć Wisły. Mam nadzieję, że to już definitywny koniec tej nędznej farsy i będzie można się skupić na bieżącym funkcjonowaniu klubu i szukaniu wiarygodnych sponsorów i partnerów.

Dokładnie, Ci ludzie już drugi raz uratowali klub przed oszustami, za to należy im się duży szacunek.

Niestety lemingi na fejsie i tt nie mogą się otrząsnąć i plują jadem. To jest niesamowite jak można żyć w zupełnie innej rzeczywistości i jeszcze wyrażać jakieś sądy i opinie... :cenzura:

CMSNero 28.07.2017 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1478266)
ciekawe czy Pania rzecznik teraz przeprosi jeden z drugim czy dalej beda szli w zaparte niczym Walesa

a za co niby ktos ma ja przepraszac , jest niedowalona , ona i ta nowa tlumaczka- ktora jest jeszcze bardziej niedowalona , do Juszczyka nie maja startu i chyba 99% ludzi tak mysli ...

PhantomRanger 28.07.2017 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1478262)
Rezygnacja TF jest dobitnym dowodem na to, że nie było żadnej kasy na stole. Oby to był faktycznie koniec tej telenoweli. Chyba będę dziś świętować :) :alleluja::tsw_silka::tsw_cheerleader:

TF już nic nie ma do Wisły Kraków SA. Przygoda z nimi została definitywnie zakończona. Teraz sprzedaż spółki zależy już tylko od władz TS.

PS. jade po whisky i nawale się jak szpadel :)

Aalcman 28.07.2017 15:00

[QUOTE=Uran235;1478267]janekx89 pracuje nad swoim oświadczeniem, za chwile wyciągnie skany dokumentów i pokaże, że TS i TF razem uknuli spisek żeby go pogrążyć :lol:
On wciąż czeka na Niemców w Myślenicach :)

Pobanował chyba wszystkich, którzy mu oświadczenia wrzucili.

For_FuN_ 28.07.2017 15:01

Ha Ha Ha - Tak mogę podsumować te rozkminy tutaj. Pisałem, że nic jeszcze nie zostało sprzedane, a tutaj dyskusje, dywagacje(nawet o przyszłych transferach :D).

Oby jednak TS szukał nowego właściciela, bo dłużej nie można żyć na statusie: tymczasowy.

czaro 28.07.2017 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CMSNero (Post 1478268)
a za co niby ktos ma ja przepraszac , jest niedowalona , ona i ta nowa tlumaczka- ktora jest jeszcze bardziej niedowalona , do Juszczyka nie maja startu i chyba 99% ludzi tak mysli ...

Ja myślę, że na forum wiślackim takich tekstów rzucać nie wypada. Trochę kultury. A kibicowi przystoi jednak trochę więcej szacunku do ludzi, którzy pracują dla dobra jego klubu. Nie znam nikogo z TS, ani osób im bliskich. Jakich grzechów i błędów by jednak nie popełnili, działają na korzyść Wisły, której Ty kibicujesz. Zwłaszcza dziś, zwłaszcza w zaistniałej sytuacji należy się jednak "dziękuję za pracę", a nie obrażanie.

Prezydentowa 28.07.2017 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger
TF już nic nie ma do Wisły Kraków SA. Przygoda z nimi została definitywnie zakończona. Teraz sprzedaż spółki zależy już tylko od władz TS.

PS. jade po whisky i nawale się jak szpadel :)

Teraz już tak. Ale dobrze wiemy, że przy ostatniej "ofercie" mieli co nieco do powiedzenia. I nie wierzę, żeby zrezygnowali z 24 baniek dla dobra klubu. Po prostu tej kasy musiało nie być.

PS. Ja też :)

South 28.07.2017 15:07

"Pozdrawiam" wszystkich kibiców cweli którzy pluli na TS . " Trzymanie się stołków ", wywieranie presji na sprzedaż, sugerowanie ze TS chce się obłowić dlatego blokuje audyt, i wiele wiele innych ....... które są na FB Wisły pod relacja z konferencji. Janekx to swoją droga powinien dostać w pysk za pewne odzywki do TS na Twitterze typu " Wy nie macie nic do gadania, wy nie jesteście strona" itd. Np i oczywiście za cała ta szopkę w która był zamieszany i która nakręcał.

Podziękowania dla Zarządu I kibiców którzy na forum rozpracowali tych pseudo inwestorów.

regan 28.07.2017 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 1478276)
"Pozdrawiam" wszystkich kibiców cweli którzy pluli na TS . " Trzymanie się stołków ", wywieranie presji na sprzedaż, sugerowanie ze TS chce się obłowić dlatego blokuje audyt, i wiele wiele innych ....... które są na FB Wisły pod relacja z konferencji. Janekx to swoją droga powinien dostać w pysk za pewne odzywki do TS na Twitterze typu " Wy nie macie nic do gadania, wy nie jesteście strona" itd. Np i oczywiście za cała ta szopkę w która był zamieszany i która nakręcał.

Podziękowania dla Zarządu I kibiców którzy na forum rozpracowali tych pseudo inwestorów.

Przyłączam sie do pozdrowień. Szczególe tych idiotów na wislaportal

Virusman 28.07.2017 15:11

Ufff... świetna informacja. Muszę przyznać, że na samym początku byłem umiarkowanie optymistyczny co do transakcji, ale jak zaczęły wychodzić różne informacje, szczególnie o dziwnych organizacjach pozarządowych, to trochę mnie to nastawiło negatywnie co do tej sprawy. Z tego co się orientuje to wielu innych Wiślaków tak miało.

Może nie jest idealnie, finansowo nawet troszkę chu***o, ale przynajmniej stabilnie. Lepsze to niż szemrani inwestorzy, którzy mogliby nas ściągnąć na dno.

Dzięki dla TSu!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl