Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Buziek_LG 10.10.2010 18:33

A u nas biletów na derby ni ma ;] Szykuje się niezły meczyk

4fan_player 10.10.2010 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 992779)
Relacja Live - Legia - Ado Den Haag - "Mistrzem Polski jest Legia" rozbrzmiało na trybunach. :rotfl:

Oni zawsze to śpiewają przed każdym meczem.

Titto 10.10.2010 18:50

O kur*a ! Prowadzą. Jak to możliwe?

Vinci 10.10.2010 19:02

Na trybunach zabawa świetna, przynajmniej tak można wywnioskować po fotkach. Oprawa też ciekawa...
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._4737760_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._6312754_n.jpg

szprotson 10.10.2010 19:08

Fall Mahamadou
Osama Elsamni
Ahmed Toure

Trzej nowi na sparingu, do tego Staruch na gnieździe

Buziek_LG 10.10.2010 19:11

Dobra kartoniada nie jest zła ;] Co do samego meczu to skończy się na 2:0 jakieś takie przeczucie mam...

royalmichael 10.10.2010 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 992788)
Na trybunach zabawa świetna, przynajmniej tak można wywnioskować po fotkach. Oprawa też ciekawa...
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._4737760_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._6312754_n.jpg

Robią oprawy czyli klub cofnął wszystkie zakazy stadionowe?

Mario Nh 10.10.2010 19:35

Piękna oprawa, nie tylko przez race, w centrum sektorówka, po bokach, według prostego wzoru kartoniada. No i CZYTELNY transparent.

4fan_player 10.10.2010 19:53

Dokładnie. Oprawa naprawdę fajna. Dobre wykonanie sektorówki, układ kartoników no i przede wszystkich czytelny transparent.

Titto 10.10.2010 20:00

A tak w ogóle to pierwszy skład Holenderskiego zespołu?

szprotson 10.10.2010 20:02

potem druga oprawa
Fejsbuk Legia Live

Titto 10.10.2010 20:04

Moim zdaniem te oprawy kijowe trochę.

sq 10.10.2010 20:09

Zajebiste te oprawy.
W sumie cieszy że wrócił doping na Legię. Jak jeszcze na normalną ligę wrócą oprawy to będzie bardzo ciekawie.

0 22 10.10.2010 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 992808)
Moim zdaniem te oprawy kijowe trochę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 992779)
Relacja Live - Legia - Ado Den Haag - "Mistrzem Polski jest Legia" rozbrzmiało na trybunach. :rotfl:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 992806)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 992786)
O kur*a ! Prowadzą. Jak to możliwe?

Ale Cie ta Legia frustruje :lol: Najpierw szyderka z 'mistrzem Polski', mimo że o ile mnie pamięć nie myli to Wy to również śpiewacie z nieco zmienionymi słowami. Potem szyderka z ustawionego wyniku, potem niby pytanie-szyderka o skład Hagi, teraz oprawy kijowe. Wynik nie był najważniejszy, ba w ogóle nie był ważny, a oprawy były cztery. Dwie prezentacje, panorama Warszawy i racowisko z flagami.

Poprawiłeś mi nastrój :)

mic 10.10.2010 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 992824)
Ale Cie ta Legia frustruje :lol: Najpierw szyderka z 'mistrzem Polski', mimo że o ile mnie pamięć nie myli to Wy to również śpiewacie z nieco zmienionymi słowami. Potem szyderka z ustawionego wyniku, potem niby pytanie-szyderka o skład Hagi, teraz oprawy kijowe. Wynik nie był najważniejszy, ba w ogóle nie był ważny, a oprawy były cztery. Dwie prezentacje, panorama Warszawy i racowisko z flagami.

Zlej pokemona, szkoda czasu.
--
Mozna gdzies poczytac o 'kulisach' powstania zgody Legia-Ado?

szprotson 10.10.2010 20:39

dlatego dziękować za przycisk "ignoruj"

Jak zaprezentował się ten cały Mamodu Fall ?

legion18 10.10.2010 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 992827)
dlatego dziękować za przycisk "ignoruj"

Jak zaprezentował się ten cały Mamodu Fall ?

Jak on się zwie to nie wiem ale ten murzyn na obronie interesujący. Pozostali dwaj nic ciekawego.

killzone 10.10.2010 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 992806)

Nie kurffaa, Młoda Ekstraklasa :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson
Fall Mahamadou
Osama Elsamni
Ahmed Toure

Gdybym nie wiedzial ze to sa pilkarze testowani przez Legie, to pomyslalbym ze to górna polowka listy Al-Qaedy. Jakis Muhamed, Osama, Ahmed :shock:

Ta muzina w obronie dawała rade, zwłaszcza ze to ponoc stoper a grał przez wieksza czesc meczu na prawej(?) stronie. Ale raczej ten mecz nie moze sluzyc jako papierek lakmusowy, tego co oni sobą prezentują. Mysle ze muzina z obrony zostanie, bo akurat tam mamy najwiekszy problem.

Titto 10.10.2010 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto

Cytat:

To już kur*wa pytania nie można zadać?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 992843)
Nie kurffaa, Młoda Ekstraklasa :lol:

Uśmiałem się.

sq 10.10.2010 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 992826)
Zlej pokemona, szkoda czasu.
--
Mozna gdzies poczytac o 'kulisach' powstania zgody Legia-Ado?

ponowię pytanie mic`a...

Titto 10.10.2010 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 992848)
ponowię pytanie mic`a...

Tutaj jest trochę o niej.
http://gsfg.bloog.pl/id,4098873,titl...l?ticaid=6b09e
i odszukałem jeszcze:
Cytat:

Przyjaźń z holenderskim FC Den Haag trwała już kilka lat, a była "pielęgnowana" przez kibica Legii, Wojtka. Okazją do ponownego nawiązania znajomości były mecze Legii w Pucharze UEFA z największym wrogiem Hagi - FC Utrecht. Na tym wyjeździe stawiło się kilkuset warszawiaków, wspomaganych przez Holendrów z Hagi. Od tego momentu wizyty na linii Warszawa - Haga są bardzo regularne. Dotyczy to zarówno meczów obu drużyn, jak i organizowanych przez obie strony kibicowskich turniejów.

MatMario 10.10.2010 21:10

Cytat:

Ale Cie ta Legia frustruje :lol: Najpierw szyderka z 'mistrzem Polski', mimo że o ile mnie pamięć nie myli to Wy to również śpiewacie z nieco zmienionymi słowami.

Nie naginajmy jednak faktów bo My to śpiewamy jak tym mistrzem naprawdę jesteśmy, a nie "od zawsze na zawsze". Nie tłumacz swojej megalomani tym że tak przecież jest wszędzie bo u nas tak nie jest. :)

GemHZR 10.10.2010 21:14

Znaczy się w tym sezonie nie śpiewaliście tego?

0 22 10.10.2010 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 992847)
To już kur*wa pytania nie można zadać?

Odniosłem się do całości. Zapytaj jeszcze o sens grania meczu z zagraniczną drużyną na trzech trybunach.

:lol:

Cytat:

Nie naginajmy jednak faktów bo My to śpiewamy jak tym mistrzem naprawdę jesteśmy, a nie "od zawsze na zawsze". Nie tłumacz swojej megalomani tym że tak przecież jest wszędzie bo u nas tak nie jest
Tak? Byłem pewny, że słyszałem w tv z Koroną i Śląskiem.. :)

Titto 10.10.2010 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 992860)
Odniosłem się do całości. Zapytaj jeszcze o sens grania meczu z zagraniczną drużyną na trzech trybunach.

:lol:

Można się już śmiać?
Zadaje normalne pytanie na temat składu Ado,
a ty mi tu wyskakujesz o sensie grania na trzech trybunach z zagraniczną drużyną.

szprotson 10.10.2010 21:21

http://nozna.nielba.pl/wiadomosc,now...ningu,392.html

ponoć wiza wygasła i dlatego nie podpisali.

Żeby nie było, że szydzę z chłopa bo w Bełchatowie gra Brazylijka wypożyczona z Ciechocinka, która to wygryzła Wróbla ze składu

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 992866)
Zadaje normalne pytanie na temat składu Ado,
.

Wejdz na stronę klubu z Hagi i będziesz miał odpowiedź, i wtedy możesz spokojnie polemizować z Legionistami którzy na bank nie znają pierwszej 11 Ado co mnie nie dziwi bo będąc na ich miejscu też bym nie znał. (kojarze tylko bramkarza który był kiedys w PSV)

ToTylkoJa 10.10.2010 21:23

Wisła śpiewa zmodefikowaną wersję hymnu Legii

''Wisła to jest potęga, Wisła najlepsza jest, Wisłę trzeba szanować, Wisłę ten nasz TS''

http://www.youtube.com/watch?v=AckBoSPQ0g4 oprawa

studio2 10.10.2010 21:27

Czyli co? Limit rac na Ł3 wykorzystany do końca sezonu? :D

Gratulacje za akcje z Wojtkiem. Warto promować takie akcje.

legion18 10.10.2010 21:29

Kurde o piosenki się będą kłócić:D Weźcie się jeden z drugim na powietrze przejdźcie.

kreseq 10.10.2010 21:30

Mecz kibicowsko fajny, cel szczytny a Wy nadal swoje... Ogarnijcie sie :)

wanciak86 10.10.2010 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 992208)
@0 22 uważam że bardziej srał Bełchatów. Lechia poszła po nienawiści :) Masz rację: "pyk pyk i do domu" ale uważam że pierwsza bramka przypadek, a reszta za ciosem (pyk pyk). Tak szczerze to wykorzystali wszystkie sytuacje jakie mieli (Lechiści) i wygrali.

Bardzo ja Cie prosze, nie załamuj mnie.

Nie udzielam sie tu prawie wcale, tylko czytam - ale ten post zmusił mnie do reakcji
.
Daj znać kiedy Wisła zrobi takie "pyk pyk" na Łazienkowskiej człowieku.

killzone 10.10.2010 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 992887)

Bylo grane. W zeszłym sezonie :-p

wanciak86 10.10.2010 22:26

Chodzi mi o to ze post kolegi sq to taki typowy material dziennikarza GW.. Pierwsza bramka przypadek..
Prosze bardzo : http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...val__0_1_.html niech mi tutaj ten szanowny kolega pokaże ten przypadek ! Sam chyab jest z przypadku.. takie gadanie żeby tylko pogadac;/ pierwsza bramka piekne rozklepanie, a asysta Lukjanovsa to poezja tego sportu w PL.

ps. co za typ;/

jabadabaryba 10.10.2010 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 992887)

Wisły w to nie mieszaj, kolega sq z Poznania jest ;p

flamengista 11.10.2010 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 992868)
Wisła śpiewa zmodefikowaną wersję hymnu Legii

''Wisła to jest potęga, Wisła najlepsza jest, Wisłę trzeba szanować, Wisłę ten nasz TS''

http://www.youtube.com/watch?v=AckBoSPQ0g4 oprawa

Błagam, nie rozśmieszaj mnie. Nie przypisuj sobie (tzn. kibicom Legii) autorstwa tej kompozycji. To teza równie absurdalna, jak to że hymn "Jak długo na Wawelu" został napisany przez Wiślaków.

Obie melodie to popularne przyśpiewki (pewnie ludowe), zaadoptowane na potrzeby stadionowe.

Natomiast w przypadku Legii zabawne jest to, że hymn zaczyna się od słów: "Mistrzem Polski jest Legia". Co innego śpiewać: "jesteśmy najlepsi, jesteśmy potęgą" - można jeszcze żałośnie bronić takiej tezy, mówiąc że chodzi o ruch kibicowski, historię klubu etc. Ale mistrzem albo się jest w danym sezonie, albo się nie jest. To chyba proste.

Ja wiem, że zaklinanie rzeczywistości czasem pomaga, ale nie w tym wypadku. Nie z obecną drużyną i Maciejem na ławce.

W ogóle to zjawisko jest pewnie fascynujące dla socjologów, psychologów społecznych i psychiatrów. Zaburzenia urojeniowe są na ogół wyleczalne, ale co zrobić z urojeniem zbiorowym?

Wracając do poważniejszych rzeczy: jestem ciekawy, jak będące w kiepskiej formie drużyny Legii, Amiki no i nasza wykorzystają tą przerwę. Nie słyszę o jeździe na quadach Legionistów i to trochę mnie martwi. Wygląda na to, że geniusz Skorża sięgnął po tajemniczą wunderwaffe. Ciekawe co to?

GemHZR 11.10.2010 08:11

Fascynujące to by było zmienianie hymnu co sezon, albo może i co kolejkę? "Czwartą drużyną jest legia, Legia prawie najlepsza jest" hę?

7 kotów 11.10.2010 08:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 992919)
Fascynujące to by było zmienianie hymnu co sezon, albo może i co kolejkę? "Czwartą drużyną jest legia, Legia prawie najlepsza jest" hę?

“Fajną drużyną jest Legia, Legia w porządku jest”

GemHZR 11.10.2010 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 992920)
“Fajną drużyną jest Legia, Legia w porządku jest”

"a jej trener z kibicami wódkę pił" :D ... dobra już zostawmy to bo było wałkowane tyle razy -_-

Zbychu 11.10.2010 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 992760)
Co roku ten sam placz, rok temu placze ze nawet srodka tabeli nie zdobedziemy, dwa lata temu na puchary nie bylo szans.
Lech jak zdobedzie majstra to zdominuje lige bo napewno wywalczy awanc do CL, juz miliony liczono taki byl lament.
Dopiero polowa rundy za nami, zaskoczy Wisla zaskoczy Legia i zaskoczy Lech to jest pewne, w tamtym sezonie Poloni Bytom juz chcieli robic mistrza i Szalatowa(czy jak mu tam) robic terenera Wisly i co i g.
Powiedz no mi jakich to klasowych zawodnikow ma Lech? Krola Artura? bo nie widze tam nikogo ponad przecietna ligi a tym bardziej lepszych od zawodnikow Wisly.

Legia jak kupowala swoje gwazdeczki to ludzie wlosy wyrywali z glowy ze lige to na 1o lat zawlaszcza i co i glowno.

Problemem Wisly jest brak zgrania bo zbyt wielu zawodnikow zmieniono w tym samym czasie ale spokojnie dadaza rade.

Arboldeda,Stilic,Bandrowski,Peszko,Bosacki,może jeszcze Rudvens...Naprawde to nie przypadek że jedynie Lech w ostatnich latach godnie reprezentuje nasz kraj w Europie - przypadkiem może być że fuks Azerów którzy byli blisko w rzutach karnych ale generalnie drużyna z Poznania radziła sobie całkiem nieźle z takimi rywalami jak Austria Wiedeń,Zurich,Depotivo,Nancy,Feyenoord,Dnipro,a jak już odpadała to zawsze z rywalami wyżej notowanymi od siebie - Udinese,Brugia,Sparta Praga,z którymi de facto potrafiła nawiązywać równorzędną walke.Nie chce się bawić w adwokata Lecha bo wcale mnie ten fakt nie cieszy iż są obecnie najlepsi w Polsce ale z drugiej strony nie ma sensu zakłamywać rzeczywistości i "usprawiedliwiać" dobrą postawe kolejorza fuksami - bo fuks może zdarzyć się raz.Owszem w lidze polskiej zawodzą ale nie bądźmy naiwni - nasza ekstraklasa nie jest najlepszym wyznacznikiem poziomu sportowego.Jak się ma w perspektywie mecze z Juve czy City to ciężko spinać się na pojedynki z ligowymi średniakami.

kreseq 11.10.2010 08:51

ToTylkoJa - Przesadziles z tymi przyspiewkami :D Flamengista dobrze to opisal ;)

Co do Lecha :
Jesli nie beda sie spinac na sredniakow ligowych to puchary za rok beda ogladac w tv. Jesli im trudno sie spiac w meczach w lidze ( czy to Lechowi,Wisle czy Legii ) to nie nadaja sie do profesjonalnego uprawiania sportu.
Fajnie ( dla was ) ze cos im w pucharach wychodzi, ale jak czytam ze im trudno sie spiac bo maja mecze z MC czy Juve to sorry, ale to nie jest zachowanie zawodowych pilkarzy. Odpuszczaja sobie poczatek ligi? Jak tak dalej beda grac to skoncza na 8-10 miejscu i nici z pucharow. Jest jeszcze PP ale znajac zycie to tez sobie odpuszcza i zostana w ciemnej dupie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl