Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Transfery Polska (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6778)

Marszałek 16.02.2012 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1218523)
Wiadomo, że tacy piłkarze sa na tle ligowej szarzyzny kozakami, ale jednak to nie jest poziom rozpoznawalności jak Novo.

Zgoda, ale mi chodziło o CV.

Co do Gijon, tak się złożyło,że oglądałem ich ostatni mecz. Goście z Gijon sprawiali wrażenie trochę nie wiedzących co się na boisku dzieje. Taka kadra PZPN-u. Szczególnie obrona dawała niezły popis. A zapamiętałem ich dlatego,że patrząc na grę Gijon przez 80 minut, przez myśl mi przeszło,że mieliby oni problemy w naszej lidze z taką grą, choćby na pierwszą 10. I tak mnie natchnęło teraz,że o to Novo nie daje tam sobie rady. Fajnie, że gość wykazuje jakieś minimum ambicji i woli pokopać w naszej lidze o coś, i pewnie za podobne pieniądze, niż brać udział w czymś takim jak to 4-0, które oglądałem. Plus dla faceta, pewnie finansowo nie straci ale czy sportowo? Jak dla mnie gra w takim Gijon, czy Almeriach to nic innego jak kopanie się po kostkach i wyczekiwanie na mecze z Realem i Barceloną. Może dla młodego grajka jest to rzecz pożądana, bo łatwiej jest się wypromować. Ale na sportową emeryturę to jakoś niespecjalnie, tym bardziej,że kluby dolnej części tabeli w Hiszpanii aż tak wielkich kokosów nie płacą w porównaniu z nami.

0 22 17.02.2012 01:13

Pablo84 - odpuszczam. Po prostu mi się nie chcę. Wszystko co napisałem oczywiście podtrzymuję.

Marszałek - no, to przejrzyj te CV. Naprawdę się zdziwię jeśli przedstawisz inne wnioski niż ja. Moim zdaniem ani Jaliens ani Iliev, ani nawet mistrz jednego turnieju, a nawet meczu Salenko ani Amaral to nie są piłkarze rozpoznawalni jak Novo. No, po prostu nie i już. Może ten Salenko. Chociaż on trafił do ligi polskiej tysiąc lat później i tysiąc razy udowadniając, że 1994 to był przypadek lub palec boży.

EDIT: Karas1983 - słowo przeciwko słowu. Nie dogadamy się i już.

karas1983 17.02.2012 01:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1218741)
Moim zdaniem ani Jaliens ani Iliev, ani nawet mistrz jednego turnieju, a nawet meczu Salenko ani Amaral to nie są piłkarze rozpoznawalni jak Novo. No, po prostu nie i już. Może ten Salenko. Chociaż on trafił do ligi polskiej tysiąc lat później i tysiąc razy udowadniając, że 1994 to był przypadek lub palec boży.

Ale tu nie chodzi o to czy ktoś zagrał jeden dobry mecz czy sto. Poruszona została kwestia rozpoznawalności, a w tym przypadku mistrz jednego meczu, Salenko zdecydowanie przewyższa Nacho Novo.

Podobnie rzecz sie ma z Amaralem, reprezentantem Brazylii, medalistą IO w Atlancie. Podstawowym piłkarzem walczącej wówczas o mistrzostwo Włoch Fiorentiny.

Ale może jestes zbyt młody żeby to pamietać.

Sialalalala 17.02.2012 01:38

novo srowo meczu nie zagrał ale już jest wielką gwiazdą lol

Sartre 17.02.2012 15:05

Jak to meczu nie zagrał? To on nie grał w tych Rangersach albo w Sportingu? lol? :lol:

Edit:

Cytat:

w jakim ..Sportingu?
Tylko nie mów że jak słyszysz Sporting myślisz Gijon.
No chodzi o Sporting z Gijon oczywiście :) No cóż, każdy ma taki Sporting, na jaki zasługuje :lol:

szprotson 17.02.2012 15:10

w jakim ..Sportingu?

AYALA 18.02.2012 03:27

Komorowski przechodzi do Tereka
http://www.eurofutbol.pl/news/447219...isko-Tierieka/

taka Polska kolonia szykuje sie w Groznym

0 22 18.02.2012 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1219073)
w jakim ..Sportingu?

Akurat ze względu na osobę Kucharza, który grał w 'sezonie życia Gijon' ;) swego czasu, dla kibica Legii do ostatniego sezonu Sporting to zdecydowanie bardziej był Gijon niż Lizbona :)

!!IRIVER!! 18.02.2012 18:11

Już oficjalnie wg Tiereka.
http://www.90minut.pl/news/181/news1...ieriekiem.html

spartan 18.02.2012 19:41

Nie bardzo wiem jak oceniać ruchy transferowe Legii. Za długo oglądam polską piłkę aby sądzić, że jest to zapowiedź drogi jaką przed około 15 laty podążali Turcy czy później Cypryjczycy. Nad Bosforem nim zaczęto skupować emerytów (Ljuboja, Novo, Blanco) którzy mieli przyciągać miejscowych sponsorów i publikę z wypchanymi portfelami dbano o lokalne gwiazdy kreując je na światowych idoli. DO tego zainteresowania przyczynił się także rząd zmieniając system podatkowy tak aby zagraniczni zawodnicy zechcieli na starość pojawić się w byłym osmańskim imperium. U nas żaden warunek nie jest spełniony więc trudno liczyć, że to początek nowej jakości. Na szczęście (tak, tak nie życzę kolegom z Warszawy zbyt dobrze) bardziej wygląda to na wyciąganie kasy a letnie okienko może być jeszcze ciekawsze. Żyro, Wolski, Kucharczyk, może Kuciak zapewnią duże wpływy panom prezesom z ITI. Czego ja osobiście sobie życzę...

0 22 18.02.2012 20:33

Blanco jeszcze nie został kupiony.
Blanco to nie emeryt.

Sylwek1906 18.02.2012 20:55

Może Terek kupi jeszcze Małeckiego jak tak sypią kasą ?

emj10 18.02.2012 21:02

Kupili już prawego pomocnika za 4,5 melona.

mitmichael 23.02.2012 11:22

Ismael Blanco jednak zagra w Legii:

Dwukrotny król strzelców ligi greckiej Ismael Blanco rozwiązał kontrakt z San Luis i w godzinach wieczornych przyleci do Warszawy, gdzie podpisze umowę z Legią - poinformowała strona legia.com.

kreseq 23.02.2012 11:32

Ciekawe ile oni zarabiaja... Novo-Blanco-Ljuboja ;) Pomijam juz fakt tego, ze trzeba bedzie ich razem poukladac w jednym skladzie. Coz, to juz nie moj problem. Maciek mial przypal z DM'ami, teraz ma z AMF i ST :D

Dubi 23.02.2012 12:42

nie sądzę że trio Novo-Blanco-Ljuboja zbawi Legię już teraz... trzeba jednak przyznać że cala trójka może zostac postrachem ligi - z drugiej jednak strony - juz nie takie gwiazdy miały zbawić ten klub czy nasza ligę.
podsumując - Legia może mieć piorunującą końcówkę - przy wspariu Radovia i przy świentej dyspozycji Kuciaka w bramce - Legia będzie głównym kandydatem do tytułu.
Porażka w meczu z Górnikiem nic tu nie zmienia - wypowiedzi że liga jest równie ważna co mecze ze Sportingiem - mozna włożyć między bajki.

Sartre 23.02.2012 13:12

Cytat:

z drugiej jednak strony - juz nie takie gwiazdy miały zbawić ten klub czy nasza ligę.
Jakie większe gwiazdy miały zbawiać ten klub czy naszą ligę? W samej Legii takich stranieri jeszcze nie było, a już na pewno nie w takiej ilości. Wiadomo - zarówno Blanco jak i Novo mogą okazać się totalnymi niewypałami - nieraz już to przerabialiśmy w lidze... ale w takiej ilości takich nazwisk chyba jeszcze nie było. Zobaczymy co z tego wyniknie, bo może pójść w każdą stronę, ale im lepsze nazwiska się sprowadza, tym mniejsze ryzyko.

Zresztą porażka z Górnikiem (i to jeszcze w takim stylu) to był głośny sygnał, że z tym MP to tak niekoniecznie - chociaż w sumie najważniejsze mecze (ze Śląskiem i z Dysko) wkrótce, po nich będzie wiadomo co i jak.

szprotson 23.02.2012 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1222332)
Jakie większe gwiazdy miały zbawiać ten klub czy naszą ligę? W samej Legii takich stranieri jeszcze nie było, a już na pewno nie w takiej ilości..

Niejaki Descarga kapitan Levante. Czym on się różni od Novo. Dlaczego Novo niby jest o wiele większą gwiazdą.

E: Descarge można było oglądać w C+ w końcu grała w Primera Division.

karas1983 23.02.2012 13:55

Tym, że popisy Novo w barwach Rangersów co tydzień było można oglądać na Polsacie Sport; w przeciwieństwie do popisów Descargi.

Piłkarsko to zapewne zbliżony poziom

EDIT: PS pokazywał mecze Rangersów co tydzień, C+ mecze Levante 4-5 razy w sezonie

Sartre 23.02.2012 14:25

Cytat:

Niejaki Descarga kapitan Levante. Czym on się różni od Novo. Dlaczego Novo niby jest o wiele większą gwiazdą.
Tym, że dla Levante z czasów Descargi największym sukcesem było zajęcie 15 miejsca w lidze, podczas gdy Nacho Novo grał z Rangersami w finale LE oraz co roku przynajmniej w fazach grupowych europejskich pucharów (LE/LM), już pomijam to że Rangersi regularnie zdobywali mistrza Szkocji, co akurat jakimś wielkim wyczynem nie jest.

Czy w ogóle jest sens porównywać Rangersów do Levante? Dysproporcja pomiędzy tymi klubami jest kolosalna pod każdym względem.

Pablo84 23.02.2012 14:30

A czy jest sens się tutaj brandzlować nad poziomem jakiegoś kopacza, któryo nawet jeszcze nie zagrał meczu w Polskiej lidze??Dla przeciętnego zjadacza chleba to piłkarz, który ileś tam lat temu zdobył króla strzelców ligi greckiej a pózniej gdzieś grał.
Myślisz że co?Że teraz wszyscy będa tu srali ze strachu?

Sartre 23.02.2012 14:50

Cytat:

A czy jest sens się tutaj brandzlować nad poziomem jakiegoś kopacza, któryo nawet jeszcze nie zagrał meczu w Polskiej lidze??Dla przeciętnego zjadacza chleba to piłkarz, który ileś tam lat temu zdobył króla strzelców ligi greckiej a pózniej gdzieś grał.
Myślisz że co?Że teraz wszyscy będa tu srali ze strachu?
Nie i nie! Zdecydowanie! Ja nie do tego się odnosiłem! Tak jak już było to pisane wcześniej - nie tacy kopacze jak Novo czy Blanco okazywali się być totalnymi niewypałami - i nie chodzi mi tylko o polską ligę. Taki Torres, to pewnie by i w polskiej lidze nie dał rady strzelić więcej niż 5 bramek. To jest oczywiste i niepodważalne (tzn. że mogą być niewypałami, a nie że Torres ;)).

Odnosiłem się tylko do słów, że "już nie takie gwiazdy" w kontekście Legii lub polskiej ligi. Akurat co by o tej trójce (Ljuboja, Novo, Blanco) nie mówić, nazwiska mają takie, jakie praktycznie się nie zdarzały w polskiej lidze. Co wcale nie znaczy, że może się okazać koniec końców, że wszyscy razem wzięci i tak będą mogli Rudnievowi buty czyścić, albo że czapką nakryje ich wszystkich na raz Czekaj.

Cytat:

Ulrich Borowka
Haha :) fakt! :lol: Ale wiesz, my tu mówimy o zawodowych piłkarzach, a nie "byłych piłkarzach, którzy przedwcześnie zakończyli karierę, tylko jeszcze się do tego nie przyznali" ;)

Gwiaździsty 23.02.2012 14:51

Jak widać zapomnieliście o takim graczu w lidze polskiej jak Ulrich Borowka ? :)

Clapham 23.02.2012 14:55

Srać może nie będą, ale już widzę jak wszyscy są wielkimi chojrakami i na nikim te nazwiska nie robią wrażenia. Będzie dobry papierek lakmusowy na to: jeśli przed meczami z Legią jacyś kopacze zaczną śpiewki w stylu "to tacy sami ludzie jak my" wiadomo, że są obsrani.

Bardzo jestem ciekaw tej Legii. Podejrzewam, że może jeden na tę dwójkę będzie niewypałem, bo ile transferów tego samego typu może być trafionych? Jeśli wszyscy zagrają na miarę teoretycznych możliwości (powiedzmy sprawdzą sie na podobnym poziomie co Ljuboja) to nawet jeśli Legia nie dogoni Śląska przynajmniej zobaczy się w jej wykonaniu trochę dobrej piłki.

0 22 23.02.2012 14:57

Pełna zgoda z Satre:

1. Tak głośnych nazwisk nie było w Polsce od czasu, gdy grali w niej nasi medaliści mistrzostw świata
2. Nie ma to żadnego wpływu na to, że Legia może dostać soczysty wpierdziel za pare tygodni w Bielsku.

szprotson 23.02.2012 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1222349)

Czy w ogóle jest sens porównywać Rangersów do Levante? Dysproporcja pomiędzy tymi klubami jest kolosalna pod każdym względem.

Oczywiście ze tak. Szczegolnie ze Rangersi to klub w którym w tym momencie jest syndyk a Levante piastuje 7 pozycje w Primera Division.

Sory, ale dla mnie Ljuboja to głośniejsze nazwisko niz grający kiedyś w piłke naczonovo. Co do Blanco nie wiem,gdyby był taki niezły to dlaczego po Atenach nie trafił do mocnego klubu.

czy Naczos albo reszta grali tak jak Jaliens na Mistrzostawach Świata? Jaliens grał tez np w półfinale UEFA.
Nie zdobył tylu mistrzostw co naczonowo ale nie grał tez w lidze dwóch zespołów.

Edson 23.02.2012 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1222363)
Jak widać zapomnieliście o takim graczu w lidze polskiej jak Ulrich Borowka ? :)

Dodałbym jeszcze:
Oleg Salenko - król strzelców Mundialu 1994
Amaral - 31-krotny reprezentant Brazylii

kreseq 23.02.2012 15:09

Liga bedzie ciekawsza :lol: Kasa i CV nie gra i to kazdy srednio rozgarniety kibic kopanej wie. Moze byc roznie. W sumie czekam na czasy, w ktorych w kazdym klubie ekstraklasy gra taki Novo, Blanco czy Ljuboja. Mamy w sumie albo ponadprzecietnych jak Meleks, i nasze stare wilki typu Frankowski no i Rasiak :D Ciekawe gdzie w tym wszystkim miejsce dla mlodych. Pamietajmy, ze taki Slask nie ma wielkich nazwisk, ale juz nie jeden sie tam promuje. To tez droga i moim zdaniem najlepsza. Trzymac sie miejsc pucharowych,walczyc o LM/LE i nie robic kominow placowych by nie skonczyc jak...chyba skonczy Lech.
Idziemy sladem innych, mocniejszych lig, brakuje tylko systematycznosci...No i szejka jakiegos ;) Oj wtedy to by sie dzialo :lol:

Salenko i jego 18 minut w Pogoni :D ? Pamietam ten mecz, to bylo cos :lol:

Sartre 23.02.2012 15:28

Cytat:

Oczywiście ze tak. Szczegolnie ze Rangersi to klub w którym w tym momencie jest syndyk a Levante piastuje 7 pozycje w Primera Division.

Sory, ale dla mnie Ljuboja to głośniejsze nazwisko niz grający kiedyś w piłke naczonovo. Co do Blanco nie wiem,gdyby był taki niezły to dlaczego po Atenach nie trafił do mocnego klubu.

czy Naczos albo reszta grali tak jak Jaliens na Mistrzostawach Świata? Jaliens grał tez np w półfinale UEFA.
Nie zdobył tylu mistrzostw co naczonowo ale nie grał tez w lidze dwóch zespołów.
A niech by i syndyk oddał wszystkich obecnych piłkarzy Rangersów w niewolę do kopalni diamentów, co to ma wspólnego z tą dyskusją? Liczy się chyba okres kiedy brani pod uwagę piłkarze grali w tych klubach, a nie sytuacja dzisiaj.

Poza tym Nacho Novo "grający kiedyś" w piłkę? Serio? I jeszcze w porównaniu z Ljuboją? Jak Ljubo przychodził do Legii wielki futbol był już dla niego odległym wspomnieniem sprzed wielu, wielu lat, grał po prostu jako solidny zawodnik dołów Ligue 1. Nacho Novo w Rangersach grał jeszcze wiosną 2010 roku - biorąc pod uwagę, że mamy początek 2012 - to nie jest jakoś arcydawno.

A co do pytania o to czemu Blanco nie trafił do innego klubu niż do Meksyku - cóż, nie tacy piłkarze wylatywali do nie takich krajów za dolarem. W Atenach był naprawdę ważnym piłkarzem - i jego sukcesy tamże też nie należą do szczególnie zamierzchłych, skoro grał w AEK jeszcze w 2010/11 (odszedł do meksyku na jesień 2011 i na tej rundzie jego środkowoamerykańska przygoda się skończyła), strzelając 15 bramek z czego 9 w lidze (wynik akurat niezbyt oszałamiający).

Cytat:

Mogą to się okazać całkiem drogie wtopy ale tworzy to lepszy PR na rynku transferowym dla naszej buraczanej ligi.
I to chyba największy zysk na tę chwilę z tych transferów. Zresztą wiele osób związanych z Legią mówiło, że zupełnie inaczej rozmawia się z piłkarzami zza granicy od kiedy można pokazać palcem Ljuboję. Podejrzewam że bez Serba zobaczylibyśmy Novo i Blanco jak świnie niebo. No i że nazwiska się pojawiają na boiskach e-klasy w ogóle, to i innym klubom będzie nieco łatwiej, zwłaszcza że Legia nie jest jedynym klubem, który ma rozpoznawalnych w Europie zawodników.

rafkur 23.02.2012 15:36

Nasz diaboliczny Q też ma wypaśne CV. Nie zmienia to faktu, że coś się wolno bo wolno ale chyba jednak rusza. Turcy też kiedyś ściągali emerytów. Nikt nie wie czy te transfery Legii wypalą. Mogą się to okazać całkiem drogie wtopy ale tworzy to lepszy PR na rynku transferowym dla naszej buraczanej ligi. Czas pokaże jak zawsze.

szprotson 23.02.2012 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1222393)

Poza tym Nacho Novo "grający kiedyś" w piłkę? Serio? I jeszcze w porównaniu z Ljuboją? Jak Ljubo przychodził do Legii wielki futbol był już dla niego odległym wspomnieniem sprzed wielu, wielu lat, grał po prostu jako solidny zawodnik dołów Ligue 1. Nacho Novo w Rangersach grał jeszcze wiosną 2010 roku - biorąc pod uwagę, że mamy początek 2012 - to nie jest jakoś arcydawno.

.

No niech Ci będzie,ale powiedz mi ....co to jest to Glasgow Rangers? Po tym jak udało im sie jakims mega fartem zdobyć UEFA w sezonie 07/08 to lecą w dół. Rok później odpadli w 2 rundzie kwalifikacyjnej do LM z FBK Kowno.Rok później byli w LM to zrobili 2 punkty m.in przegrywając z Unireą Dana Petrescu 4:1.
Zresztą, włacz Fife i zobacz ze Rangersi mają 3.5 gwiazdki a Wisła z Legią po 3.

Oczywiscie zyczę mu jak najgorzej, razem z Meksykiem. Połamania nóg.

0 22 23.02.2012 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1222399)
Zresztą, włacz Fife i zobacz ze Rangersi mają 3.5 gwiazdki a Wisła z Legią po 3.

Sartre - jesteś na dnie :)

P.S. Ile gwiazdek ma Sporting i Standard?

rafkur 23.02.2012 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1222405)

Standard chyba bez szaleństw. Na miejscu chłopaków z Legii bym się posrał bo Sporting jak nic ze cztery :haha:

0 22 23.02.2012 15:55

O City więc nie pytam :)

szprotson 23.02.2012 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1222405)

Sporting ma 4, Benfica-Porto 4.5
City ma 5

wbrew temu co Ci sie wydaje bo zachowuejsz sie jakby ten argument był z dupy wyjęty, Ea Sports posiada researcherów którzy dokładnie przeglądają kluby.

Sory, ty pytasz o Sporting Gijon przeciez a ja o Lizbonie napisałem. :mysli: Gijon ma chyba 3.5

No ale skoro sie z tego smiejesz, to powiedz mi ze te głupie gwiazdki nie są adekwatne.

0 22 23.02.2012 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1222416)
No ale skoro sie z tego smiejesz, to powiedz mi ze te głupie gwiazdki nie są adekwatne.

Oczywiście, że te gwiazdki nie są adekwatne, wręcz są z dupy w sytuacji, gdy podajesz mi wartość Rangers z teraz w dyskusji o Rangersach 2004-2010.

Zresztą nawet teraz: jeżeli Sporting Lizbona ma 4 to Legia ma 3 zdecydowanie na wyrost.

bofff 23.02.2012 16:20

jaja jak berety....
Podstawowy zysk Legii to jest taki, że się młodzi z Akademii napatrzą i ograją/nauczą przy tych "emerytach", przy darmowym Luboji to Radović i Rybus się rozwinęli. Niech Wolski, Żyro, Jagiełło, Furmaniak załapią podobną drogę.

Arked 23.02.2012 17:24

Napiszę krótko: pozyskanie takich zawodników jak Novo i Blanco robi na mnie wrażenie i jeśli nawiążą oni swoją grą do tego co prezentowali w poprzednich klubach to Legia będzie bardzo mocna.

szprotson 23.02.2012 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1222426)
Oczywiście, że te gwiazdki nie są adekwatne, wręcz są z dupy w sytuacji, gdy podajesz mi wartość Rangers z teraz w dyskusji o Rangersach 2004-2010.

Zresztą nawet teraz: jeżeli Sporting Lizbona ma 4 to Legia ma 3 zdecydowanie na wyrost.

czyli uważasz ze oni je przydzielają z dupy? Tak samo zawodnikom overalle robią z dupy?

No i skoro :jeżeli Sporting Lizbona ma 4 to Legia ma 3 zdecydowanie na wyrost: to dlaczego wynik pierwszego meczu jest 2:2 ze wskazaniem na was a nie gładkie 0:3 ?

szprotson 23.02.2012 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 1222515)

Co do Sportingu, a Legii to też śmieszny argument. Obecnie Sporting gra jak gra, ale nie ma wątpliwości, że zdecydowanie większymi możliwościami dysponują Portugalczycy. To, że przechodzą obecnie kryzys nie zmienia faktu, że są zdecydowanie bogatsi, mają lepsze obiekty i mimo wszystko lepszych graczy.

jeśli mają lepszych graczy to gdzie oni byli w ostatnim meczu? Aż 11 było kontuzjowanych?
Argument ze są bogatsi tez jest średni.
Była Legia lepsza w tym meczu czwartek czy nie?

p.s. skad wiesz ze nie przydzielają je eksperci ? (akurat wiem dosc dobrze jak wyglada cała zabawa w EA, ale powiedz mi skad wiesz ze przydzielają je laicy?)

Fangzuo dopóki nie zagrał też sie cieszył podnieta na forum. Manu to juz Skorża powiedział że zrobi różnicę, Jaliens miał pokazać co to znaczy europejski stoper tak samo jak Descarga.

Sarte pisał ze wiekszych gwiazd nie było, a dla mnie po prostu Nacho Novo taką mega gwiazda nie jest. Znam chłopa kojarze nazwisko wiem gdzie KIEDYŚ grał w piłke, ale on nie ma 25 lat.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl