![]() |
polecasz ich bo co ?? widziałeś w akcji czy na yt ?? sory że tak sie wymądrzam jak co poniektórzy na tym forum ale ciekawi mnie skąd ich wytrzasnąłeś....
|
Akurat liga portugalska leci na Orange Sport, więc mam nadzieję, że stąd kolega *tofik* ich "wytrzasnął" ;)
|
Portugalską się interesuję porządnie od kilku lat więc znam ją lepiej niż polską prawdę mówiąc.
Oglądam sporo spotkań, mam znajomych w Portugalii Polaków jak i Portugalczyków, z którymi też lubię skonsultować swoje opinie. |
ogólnie liga portugalska to bardzo dobre miejsce na poszukiwania duży przesiew nppilkarzy z Brazylii ceny bardzo przystępne
|
Tak, a propo. Wspominany przeze mnie tutaj Ownuachi APOEL/Ionikos 2 liga grecka przeszedł za ok 200k euro do 1 ligowej greckiej Kavali i w 10 meczach strzelił 4 bramki i zanotował jedną asystę. Jest ich najlepszym strzelcem.
Psie pieniądze. I kto mi teraz napisze, że jesteśmy skazani na obiboków w stylu Brożków, Łobo itp ? Gdzie są Edek i Csaplar, za co biorą pieniądze ? Byle kibic ze średnią znajomością piłki i 2 dekoderami odwaliłby lepszą fuchę :lol: |
Cytat:
|
No wlasnie Onwuachiego oglądałem sam w APOELu i nic tylko było brać. Jestesmy lepszymi skautami widocznie hahah. xD
|
Cytat:
A tak pół żartem pół serio- może się polecisz panu Maćkowi? ;> Będzie więcej pożytku ^^ |
Gdybym był bogaty.../ Gdybym był kimś mającym coś do powiedzenia w sprawie polityki transferowej to na listę transferową trafiłoby kilku zawodników, a mianowicie:
-Ilie Cebanu (to jeden z ambitniejszych zawodników Wisły, ależeby się rozwijać musi grać) -Mariusz Jop (zawodnik gra delikatnie mówiąc źle,miejmy nadzieje,że ktoś go zatrudni już w zimie) -Kondrad Gołoś (piłkarz niesłychanie pechowy, ale moim zdaniem dobry, możeznajdzie się jakiś chętny na jego wykupienie) -Mauro Cantoro (piłkarz co by nie mówić wiekowy,a na jego pozycji mamy już Sobola, zawodnikowi temu skończy się kontrakt z upływem bierzącego roku) -Wojciech Łobodziński (piłkarz co najwyżej ligowy, trzeba zrobić wszystko aby odzyskać pieniądze zainwestowane w jego karte) -Piotr Ćwielong (to samo co Łobo)] Z wypożyczenia wraca bodajże Mateusz Kowalski, więc będzie jako 3 stoper, do zdrowia wróci Boguski, więc będzie jako prawoskrzydłowy, zdrowy Garguła zwiększy konkurencje w środku pola, podobnie Sobol, powrót do zdrowia Głowy wzmocni środek obrony. W przypadku pozbycia się Jopa można zatrudnić Clebera (w przypadku dobre formy tego zawodnika). W przypadku wyciągnięcia troche grosza za Łobo, Gołosia, Cebanu, Ćwielonga powinniśmy kupić Micanskiego lub Traore z Zagłebia Lublin (Może udałoby się to za 500 000 Euro, a licze że tyle wyciągniemy od kogoś naiwnego za Łobo, Gołosia i Cebanu,może ktoś rzuci coś za Jopa) Ćwielonga oddać do Ruchu w zamian za prawo pierwokupu Sobiecha. Na wiosne skład wyglądałby tak: Pawełek(Kurto)-Alvarez,(Kowalski) Głowacki,(Cleber), Marcelo, Brożek,(Singlar), Boguski,(Burliga) Sobolewski,(Diaz) Garguła,(Jirsak) Kirm,(Janik) Traore,(Leszczak) Brożek,(Małecki). Wiosna powinna być ostatnią szansą dla Diaza, Kirma, Singlara(bądź Alvareza). Po sezonie zatrudnić Kaźmierczaka, Golańskiego, może udałoby się kupić braci Gancarczyków, Sobiecha i jakiegoś bramkarza najlepiej Polaka. Może jeszcze Glika |
jeleń ???? :D
|
Tasio1906 bramkarz już czeka na ofertę Marcelo Moretto był na testach spisywał się świetnie. Glik nigdy wżyciu nie przyjdzie do Wisły on klei się do Lecha kiedy jest jakaś okazja i co do Marcelo powiedział?? "wypie... czarnuchu!" lepiej Sadloka kupić. Łobo musi zostać.. jak to powiedział Skorża "Na treningu jest najlepszy w meczu jest problem z psychiką i wiarą siebie" ..sprzedać trzeba Diaza ale tylko wtedy gdy znajdziemy kogoś za Sobola który przymierza się do zakończenia kariery.
|
Cytat:
PS. A tak a propos Jelenia (tego wielkiego Jelenia ;-) ) to przypomina mi się ciekawy komentarz chyba z onetu jak pod artykułem dotyczącym procedury przyznawania obywatelstwa Ludwikowi Obraniakowi jakiś rozgarnięty jegomości wypalił coś w stylu - " ... i jeszcze Jeleniowi obywatelstwo dać , regularnie szczela pszecierz we Francji..." |
Czy chodzi ci o "naszego'' Jelenia co we Francji zarabia 2 mln euro??:lol::lol:
|
Cytat:
|
Za Łobo, Gołosia, Cebanu, Ćwielonga to klub może wyciągnie 100-200 tys. złotych. Ten pierwszy raczej nie odejdzie z klubu, gdzie kasuje 300 tys. euro rocznie, bo nikt mu nie da połowy tego.
Zagłębie nie puści Traore, gdyż walczy o utrzymanie, a na pewno nie za 500 tys. euro tylko minimum 700-800 tys. euro. P.S. Cantoro odchodzi z Wisły tej zimy (koniec kontraktu) |
Wg mnie za Cebanu możemy wziąć ze 100 000 PLN, Gołosia i Ćwielonga można oddać do Ruchu Chorzów w zamian za transfer Sobiecha w letnim okienku transferowym. Na Łobo może znajdzie się jakiś chętny, jeśli nie to trudno się mówi, Wojtek zawsze coś tam dorzuci do gry... Najgorzej z Jopem,bo jego ogrywają amatorzy bez żadnych problemów. Wiem,że Mauro się kończy kontrakt. Należy się przyjżeć Cleberowi (orientuje się ktos jak wygląda jego sytuacja w Tereku) jeśli to prawda co mówicie o Gliku (rasistowskie odzywki do Marcelo) to macie racje nie powinniśmy go brać, w takim razie jeśli zatrudnilibyśmy Clebera to można przedłużuć wypożyczenie Kowalskiego. Co do Traore to wg mnie 500 000 Euro powinno wystarczyć ale jeśli nie sprzedamy Łobo to możemy marzyctylko o takiej kasie na transfery w zimie
|
ten Senegalczyyk z Łęcznej Nokoluma zbiera bardzo dobre noty w 1 lidze.Może warto sie nim zainteresowac ? jeśli oczywiście są jakieś pieniądze na transfery.Traore z Lubina już raczej poza naszym zasięgiem.
|
Kosowskiemu kończy się kontrakt w czerwcu przyszłego roku... przydało by się nim zainteresować... on ma Wisłę w sercu. To by było dla niego najlepsze rozwiązanie przed euro 2012... u nas miałby pierwszy skład, a w jakiej jest formie chyba nie musze nikomu mówić...
|
Saganowski rozwiązuje kontrakt z Southampton. Spełnia wszystkie nasze wymagania: dobry i za darmo :) A, że schodzimy z kontraktu Cantoro, to i dobra kasa dla niego będzie. Takiej okazji nie można zmarnować!
|
Cytat:
PS.Jestem pewien ze nie bedziemy w stanie spelnic jego wymagan finansowych. |
Przeczytałem tego posta i przypomniałem sobie, że to S-F :lol: Nie ma bata, żeby do nas przyszedł, bo:
Pierwsze primo- kozojebcy dadzą mu na 200% nową umowę i wątpię, że się na nią zgodzi, bo zainteresowanie nim będzie baaaardzo duże Drugie primo- on wcale by nie chciał tu wracać, bo Białą Gwiazdę nawet jeśli ma w sercu, to dopiero na drugim miejscu- za pieniędzmi Trzecie primo- Boguś jak się raz na kogoś w****ia, to to nie trwa 2 dni, tylko trochę dłużej. Rozstaliśmy się z Kosą w nieprzyjemnej atmosferze i ja też go w Wiśle nie chcę już widzieć. Poziom drużyny to jedno, ale szacunek do samego siebie jest najważniejszy. |
Cytat:
|
|
Na miejscu Wisły zainteresował bym się Piotrem Petaszem, pomocnikiem Pogoni Szczecin. Wystarczy wpisać sobie na youtube jego imię i nazwisko można zobaczyć choćby jakie bramki strzela z rzutów wolnych.
|
dziś piłkarz gra dla pieniędzy a nie dlatego że ma w sercu wislę tr czasy dawno minęly przecież Kosa nie tak dawno nie dogadal się z wisłą A zdrugiej strony za co im płacić takie pieniądze skoro grać nie umieją nawet
mają podstawowe braki w technice nie mowiąc o kondycji vide jak ganiają w anglii |
Dobra. Wszyscy już wiemy, że każdy sprowadziłby Traore. Może w końcu przestaniecie pisać o nim co tydzień? ... Nudne to już jest.
takie przykłady jak dał np. *Marcinnno* coś wnoszą do dyskusji, a ciągła gadka o Traore nie ma sensu. Bardzo dobry pilkarz jak na nasze warunki, ale to już każdy wie. I jak napisalam kiedyś- pewnie gonie ściągniemy. Sorry za OT ;) |
Właśnie skończyłem oglądać mecz Zagłębie - Lech, i Traore nic specjalnego w nim nie pokazał, co więcej przejawiał małe zaangażowanie dopóki dopóty nie dostał żółtej kartki co go rozsierdziło na pare minut..W aktualnej sytuacji Wisły ja bym się tak na niego nie zapatrywał ;)
|
Cytat:
Cleber by mógł pomóc w negocjacjach |
Cytat:
|
wole ich zamiast Jopa, Łobodzińskiego i Ćwielonga
|
Pora wreszcie na sprowadzenie klasowego lewego obrońcy. Może Petar Zanev z Litexu Łowecz ? Bardzo dobry, perspektywiczny reprezentant Bułgarii.
|
podobno Maciuś obserwował piłkarzy BATE Borisov w meczu LE z Benficą... co myślicie o tym grajku? do wyciągnięcia? Notabene to def. pomocnik... kurde gdyby sie udało...
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html |
w przerwie można się przyjrzeć lub zaprosić na sparing
Krzysztof Kaliciak, 23 lata, GKS Katowice, 9 goli w 1.lidze Marcin Klatt, 24 lata, Warta Poznań, 10 goli w 1. lidze Sebastian Hajduk, 24 lata, Resovia, 13 goli w 2.lidze Rafał Leśniewski, 23 lata, Nielba Wągrowiec, 12 goli w 2.lidze Michał Twardowski, 20 lat, Ruch Wysokie Mazowieckie, 10 goli w 2.lidze Krzysztof Świątek, 22 lata, Hutnik Kraków, 14 goli w 3.lidze |
massoud, mam nadzieje, że żartujesz, bo nie wiadomo czy się smiać czy płakać .. gdyby oni mieli jeszcze po 17-19 lat, a Ty wyskakujesz z 24 latkiem z 3 ligi ..
co do pogrubionych to chłopak z Hustnika jest w jakimś zespole na testach z ekstraklasy, coś ostatnio czytalem, chyba nawet Lechia, ale nie dam sobie ręki uciąć |
Tak Swiątek pojechał na testy do Lechii Gdańsk
|
A Twardowski to piłkarz Jagi wypożyczony tylko do Ruchu, grał w kilki meczach ekstraklasy w poprzednim sezonie strzelił nawet jedną bramkę o ile dobrze pamiętam :)
|
Pisałem to już kilka razy ale napisze jeszcze raz.
Łukasz Piszczek Za pół roku kończy mu się kontrakt. Hertha zmierza do drugiej ligi co tylko powinno ułatwić zadanie pozyskania go. Dla Piszczka opcja gry w Polsce też wydaje się najbardziej korzystna w kontekście EURO 2012. Do którego klubu nie przyjdzie w krótkim czasie stanie się wiodącą postacią. Oby to była Wisła a nie Lech czy Legia. |
Jeśli nadal szukamy targetmana, to wg transfermarktu latem kończy się kontrakt Nahuelpana z Coritibą.
YT: od około 1:30 Profil na TM |
Cytat:
Cytat:
|
Juraj Halenar - ciekawy napadzior, reprezentant Słowacji, pewnie przyszły uczestnik MŚ... kończy mu się kontrakt w czerwcu przyszłego roku... strzelił jak do tej pory 8 bramek w swojej lidze, jest w najlepszym wieku jak dla napastnika. Wydaje mi się, że warto by się nim zainteresować... ach szkoda, że nasi "skauci" tu nie zaglądają...
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ar/profil.html Jan Novak - również napastnik, reprezentant Słowacji, jest zawodnikiem o podobnej posturze co Franek... jest również skuteczny, 8 bramek jak do tej pory w lidze słowackiej, szybki, zwinny, sprytny. Materiał na niezłego napadziora, za niego niestety trzeba by było zapłacić... http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ak/profil.html P.S tak oglądam ligę słowacką i mam 'jakieś" rozeznanie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl