Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

KOALIK 06.07.2011 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1122220)
Nie istniejemy w meczu z 4 zespołem ligi rumuńskiej.I my myślimy o europoejskich pucharach??Z taką grą czeka nas Levadia/Karabach bis.

Aha i nie gadajcie,że Rapid jest na innym etapie przygotowań,bo gre w europejskich pucharach zaczynają miesiąc później niż my.Więc to my powinniśmy byc w tym meczu lepiej przygotowani fizycznie niż oni.

Nie ma kasy na transfery, to będzie kolejna wpadka w pucharach. Proste. Trzy wypożyczenia, dwa darmowe transfery i my chcemy grać w pucharach we wrześniu? Transfer Jovanovicia będzie załatwiony przez jego kłopoty i dzięki informacji Ilieva.

fanfan 06.07.2011 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1122214)

@sergio
Żeby grać dwoma ofensywnymi pomocnikami trzeba mieć niesamowicie pewną obronę (taki Głowa i Marcelo na środku) a my pewnego mamy tylko Chaveza.

Ale nie chodzi o to żeby grać dwoma ofensywnymi pomocnikami tylko żeby jeden z defensywnych pomocników potrafił również rozgrywać a nie tylko przeszkadzać a Wilk i Sobol są typowymi przecinakami . Popatrz ,np. na Borussię , oni też grali w tamtym sezonie wg ustawienia dwoma defensywnymi pomocnikami a Sahin przy okazji również bardzo dobrze rozgrywał . Oczywiście trzeba zachować proporcje :D

Sliver12 06.07.2011 15:55

Zgadzam się

AYALA 06.07.2011 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1122225)
Natomiast my trenujemy wariant na mecze z drużyną z Rygi :)

na tydzień przed meczami o stawke to już trzeba miec warianty opanowane.Licze że Skonto będzie poprostu wolniej biegac od Rapidu

Syn Kangura z 1984 06.07.2011 15:56

Ja wiem że to tylko sparing, ale Palijć i Wilk grają katastrofalnie, zero myślenia. Szczególnie ten drugi - raz po raz oddaje piłkę rywalom.

Pablo84 06.07.2011 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1122230)
Tylko ten mecz wyjaśnia nam powoli jedną kwestię. Nie pozostaje nic innego jak granie w Polsce, bo w Europie nie mamy czego szukac. I już nie opowiadajmy, że to sparing, bo nasi rywale też grają aktualnie sparing.

Ahhh, to już wiem jaką traumę miał Liverpool po remisie z nami :rotfl:

Dobra dzieci, płaczcie sobie dalej.Pózniej tutaj wejde i się pośmieje

KOALIK 06.07.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1122237)

Też się śmiałeś po Levadii i Karabachu?

zim zum 06.07.2011 16:00

Cytat:

Najlepiej wyzywać wszystkich od dzieci i rżnąć eksperta. Nagle za 3 tygodnie Wisła zmiażdży swojego rywala fizycznie i będzie grała niesamowitą piłkę. Ale sorry ty jesteś ekspertem w każdym calu i wchodzisz tu tylko żeby się pośmiać z dzieci. Jak tak lubisz dzieci, to sobie spraw swoje i będziesz się mógł śmiać, albo wychowasz je w innym duchu i będzie tak mądre jak tato.

koniak 06.07.2011 16:00

Ciężko się to ogląda, szczególnie naszą grę w obronie. Pablo84, sparing sparingiem, ale strategii to ja tu żadnej nie widzę. Zastanawiało mnie wcześniej czy dobrym pomysłem jest rozgrywanie dwóch sparingów w tygodniu poprzedzającym mecz pucharowy i to co oglądam utwierdza mnie w przekonaniu, że raczej nie.

....na ligę mistrzów czekamy

Pablo84 06.07.2011 16:01

Nie ponieważ nie graliśmy z nimi sparingu.Graliśmy z nimi w pucharach

Bąbel 06.07.2011 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1122238)
Też się śmiałeś po Levadii i Karabachu?

ale to były mecze pucharowe, to jest sparing, wnioski i oceny będziemy wystawiać za tydzień.

Teqcontroller 06.07.2011 16:03

Cytat:

No ale ....a , skoro się przygotowują od paru tygodni nie mieli prawie urlopów , to jakiś postęp musi być , no nie ? Na razie jest wielka BEZNADZIEJA , zero zgrania , zero akcji , obrony jak nie było tak nie ma , jest wielkie dno , i tak to widzę po tym meczu , może w następnych będzie lepiej moze...

Sliver12 06.07.2011 16:04

Nawet nie chce myśleć o kolejnej kompromitacji, a z tego co widzę to nie będzie o nią trudno

KOALIK 06.07.2011 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bąbel (Post 1122242)
ale to były mecze pucharowe, to jest sparing, wnioski i oceny będziemy wystawiać za tydzień.

Może wówczas zwolennicy eksperta od trybun w Anglii zrozumieją, żeby lepiej nie wypowiadali się w tematach piłkarskich.

ChG 06.07.2011 16:06

Zwolnić maaskanta i stana.

I cupiała najlepiej też.

Sliver12 06.07.2011 16:08

Zgadzam się

KOALIK 06.07.2011 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 1122247)
Zwolnić maaskanta i stana.

I cupiała najlepiej też.

Maaskant ani Valckx nie są cudotwórcami. Dopóki nie będzie pieniędzy, nie grać w pucharach. Dla wszystkich będzie lepiej.

AYALA 06.07.2011 16:09

2 połowa już lepsza,mieliśmy dwie okazje.Troche zimniej krwi i byłoby 2-2

ChG 06.07.2011 16:10

ZwolniĆ wszystkich.

donecki 06.07.2011 16:11

Iliev to faktycznie król strzelców ale chyba niewykorzystywania 200% sytuacji

Sliver12 06.07.2011 16:11

Zgadzam się

Pablo84 06.07.2011 16:12

Zwolnić ILIEVA!!!! Cupiał Wypi** hahah

Luk_Biala_Gwiazda 06.07.2011 16:12

Zdecydowanie wejście Ilieva zmieniło naszą grę. Dzięki niemu Sobol miał setkę, a i sam Ivica mogl strzelic z kolejnej setki.

Reser 06.07.2011 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1122252)
Iliev to faktycznie król strzelców ale chyba niewykorzystywania 200% sytuacji

Piszcie sobie te pierdoły na shoutboxie po to jest.

speedfashion 06.07.2011 16:12

Akurat Iliev całkiem nieźle wpłynął na naszą grę.

adikos1906 06.07.2011 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1122243)
No ale ....a , skoro się przygotowują od paru tygodni nie mieli prawie urlopów , to jakiś postęp musi być , no nie ? Na razie jest wielka BEZNADZIEJA , zero zgrania , zero akcji , obrony jak nie było tak nie ma , jest wielkie dno , i tak to widzę po tym meczu , może w następnych będzie lepiej moze...

Ogarnijcie się ! A jak zdecydowanie wygramy następny sparing, Jovanovic będzie brał jak profesor, Genkow wpakuje hat tricka, a Sobol będzie przecinał każdą akcje rywali to będziesz zachwycony grą Wisły? Krytykujcie dopiero po meczach o jakąś stawkę. Wisła wygrywała z Legią 4-0 a ty pewnie podniecałeś sie jak jak to świetnie zagraliśmy. Jak to? Przeciez CAŁY CZAS jest jedno WIELKIE DNO I BEZNADZIEJA. Takie mecze sie zdarzają. Oby tylko w pucharach sie takie nie zdarzały.

SZKODA CZYTAĆ JUŻ TO FORUM.

bonawentura 06.07.2011 16:22

Ja nie wiem, czego chcieć więcej - zawodnicy dochodzą do sytuacji, na Skonto ta gra wystarczy spokojnie. Liczę jednak, że Biton już na następną rundę będzie zgłoszony, bo dziś Genkov jednak coś blado wypadł. Tak samo Małecki. O dziwo, dobrze dziś Garguła zagrał i jego bym dał zamiast Wilka do środka i postawił z boku Meliksona. Iliev świetnie i moim zdaniem to on zagra w pierwszej jedenastce w meczu ze Skonto.

AYALA 06.07.2011 16:22

chyba jakiś kumpel Pareki z Estonii był na trybunach bo cały czas po meczu jego nazwisko skandował

Sliver12 06.07.2011 16:22

A tam tylko 2:0 w plecy, myślałem, że będzie więcej. Nie jest źle

tofik 06.07.2011 16:24

Przede wszystkim za mało biegamy.Niby sparing i "nie musimy się starać" ale Rapid pokazał nam co to znaczy rumuński "hard work" cisnąc cały mecz. Oni to wybiegali. Podobnie zresztą jak Norwegowie w zimie. Efekty zbliżone. Dlaczego tak się dzieje i sytuacja się powtarza ?
Otóż widac, że brakuje niektórym piłkarzom umiejętności w momencie, gdy rywal siedzi im na plecach. Taki Wilk, Sobolewski, Kirm, żaden z nich nie potrafi się uwolnić spod krycia i celnie nieszablonowo podać, czy uciec ze zwodem. Dlatego trener ściągnął Nuneza, kogoś kto umie odebrać, ale piłka przy okazji mu nie przeszkadza. Wilk i Sobolewski grają podobnie, z taką różnicą, że Sobol od czasu do czasu jednak rzuci coś do przodu. Razem nie powinni grać. Owszem to wypali w lidze, lub z kimś bardzo mocnym grając tylko na dzidę. Ale jeśli byśmy chcieli również stworzyć parę sytuacji to musimy coś zmienić na skrzydłach i w środku pomocy. To jest serce zespołu i jeśli tam piłka nie chodzi to cały czas będzie młyn pod naszą bramką i gole będą wpadały.

Aha niby ocenimy po meczach ze Skonto. Ale Skonto to nie jest ostatni rywal przed grupą LM, tylko pierwszy. Wiec co ocenimy. najwyżej się potniemy jak odpadniemy :) Przecież to rywal na mizernym poziomie który nie jest nawet namiastką tego co nas czeka w fazie grupowej czy nawet 4 tej rundzie.

Elefant 06.07.2011 16:25

Cytując klasyka Piotra Ć.

By ciężko, środa piętnasta trzydzieści, pogoda też nie dopisuje, nie było warunków do gry w piłkę, co tu więcej powiedziec...

:-D

Nie ma co żył podcinanć, to tylko sparing. Ale nie ma co owijać w bawełnę. Padaka. Strasznie wolno, motoryka fatalna. Jedyne dobre momenty, to wówczas, gdy Rapid odpuszczał. Nasza gra wyglądała niewiele lepiej niż mecze Skonto.

Jedynym zawodnikiem, który robił róźnice był Iliew.

Teqcontroller 06.07.2011 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adikos1906 (Post 1122258)
Ogarnijcie się ! A jak zdecydowanie wygramy następny sparing, Jovanovic będzie brał jak profesor, Genkow wpakuje hat tricka, a Sobol będzie przecinał każdą akcje rywali to będziesz zachwycony grą Wisły? Krytykujcie dopiero po meczach o jakąś stawkę. Wisła wygrywała z Legią 4-0 a ty pewnie podniecałeś sie jak jak to świetnie zagraliśmy. Jak to? Przeciez CAŁY CZAS jest jedno WIELKIE DNO I BEZNADZIEJA. Takie mecze sie zdarzają. Oby tylko w pucharach sie takie nie zdarzały.

Mów sobie co chcesz , ten mecz pokazł że jest DNO , i prawie każdy się ze mną zgodzi , Wisła nie umie grać jak jest naciskana.

Mam nadzieje że w nastepnym meczu będzie lepiej. Na plus Lamey , i Iliev. Zobaczymy jak Wisła zagra druga 11.

flamengista 06.07.2011 16:26

Wiem że to tylko sparing, ale nie możemy tak marnować sytuacji. Były dwie sytuacje 200-procentowe, w których to bramkarz nie miał nic do powiedzenia - wystarczyło porządnie kropnąć. Soból i przede wszystkim Iliew tragicznie je wykończyli.

Przypomnę, że z Levadią Kirm też marnował 200% sytuacje. Jak się skończyło, wiadomo.

Dla mnie dziś zaskoczeniem była gra Lemey'a. Facet usposobiony bardzo ofensywnie, dobre dośrodkowanie, przyspieszenie i drybling. Ale w obronie mało co się udziela. W rezultacie prawe skrzydło z Małym i Lamey'em jest naszym najsłabszym punktem w grze obronnej.

lorddavy 06.07.2011 16:27

Mecz słabiutki ale są pozytywy. Dobrze, że ściągnęliśmy Ilieva. Mimo zepsutej setki pokazał się w tym meczu, w przeciwieństwie do Kirma. Mam też nadzieję, że Junior Diaz wypełni dziurę na lewej obronie a Biton postraszy Genkova, gdyż ten ma tendencje do marnowania sytuacji. Niestety dziś środek nie zagrał na swoim poziomie i stąd dominacja Rumunów zwłaszcza w pierwszej połowie. Liczę na naszą szeroką ławkę i na to, że Maaskant będzie umiejętnie rotował składem.

River 06.07.2011 16:29

Mozna powiedizec: momenty byly:rotfl: Ostatnie 15-20 minut bylo niezle ale wszystko co wczesniej to dramat.

Sparing sparingiem ale czy to powaznia do zagrania takeij kupy? Pozytywow po tym meczu jest znikoma ilosc. Glowny to taki, ze.... gorzej chyba zagrac nie mozna. Iliew dal dobra zmiane i zrobil wiecej niz Kirm z Maleckim.
Ogladajac ten emcz to mialem wrazenie, ze niektorzy nasi zawodnicy sa myslami na urlopach a mecz z Rapidem jest ostatnim przed wakacjami. Otoz, nie. Mecz z Rapidem byl przedostatni przed meczem w kw. LM.
Nie przyjmje argumentu, ze inny etap przygotowan bo jak ktos napisal Rapid gre w pucharach zaczyna pozniej niz my poza tym, my za tydzien gramy w el.LM wiec juz teraz powinnismy byc w formie conajmniej niezlej.
Byc moze ten mecz nam po prostu nie wyszedl. Zdarza sie. W piatek gramy z Flora. Jesli scenariusz sie powtorzy i znow zagramy padake to zaczna pojawiac sie pytania czy Maaskant dobrze przygotowal zespol do walki o LM.
Narazie z wszelka krytyka trzeba sie wstrzymac.

Drozd 06.07.2011 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1122250)
2 połowa już lepsza,mieliśmy dwie okazje.Troche zimniej krwi i byłoby 2-2

To całe szczęście że nie widziałem pierwszej :/. Rapid wychodzi czterema pod naszych obrońców, a żaden z pomocników się nie pokazuje.Może to zasłona dymna :). Jedyne co przesuwa nas do przodu to szybkie przegranie z jadnej strony na drugą i piłka po linii. Więcej pomysłu nie widać. Środek nie istnieje, Melikson grał w ogóle? Przykro pisać alr Rapid o klasę lepszy, jak mają piłkę to wiadomo co chcą zrobić, a nasi tysiąc podań i nic z tego.

|el0|ManoeL 06.07.2011 16:30

ludzie wyluzujcie.... jak dla mnie druga polowa byla w miare dobra...ale co do naszych graczy to najwiekszy regres formy ma Małecki niestety:-/ nic chłopak nie biegał i ne szukał piłki,wręcz przeciwnie stał i czekał aż piłka do nego przyleci...natomiast widać że Iliev dużo widzi na boisku i będzie zdecydowanym wzmocnieniem:)
Poczekajmy na drugi sparing i na puchary:) juz nie mogę się doczekać na mecz ze Skonto:)
pzdr.

adikos1906 06.07.2011 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1122266)
Mów sobie co chcesz , ten mecz pokazł że jest DNO , i prawie każdy się ze mną zgodzi , Wisła nie umie grać jak jest naciskana.

Mam nadzieje że w nastepnym meczu będzie lepiej. Na plus Lamey , i Iliev. Zobaczymy jak Wisła zagra druga 11.

Czasami mam wrażenie, że niektórzy z was czekają na to aby Wisła przegrała by móc napisać jaka to beznadzieja i dno było. Taka juz polska (wiślacka) mentalność...

rabi86 06.07.2011 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adikos1906 (Post 1122258)

Jak wygramy następny, Jovanovic będzie grał jak profesor, Genkow wpakuje hat tricka, a Sobol będzie przecinał każdą akcje rywali to będę chwalił. Dzisiaj zagrali jak zagrali i po prostu trzeba to ocenić.
Ja nie krytykuję tylko piszę jak to dzisiaj wyglądało.

W drugiej połowie nawet grali poprawnie. Mnie bardzo podobał się Iliev i Garguła. W ich wykonaniu widziałem trochę gry kombinacyjnej. Sobol też zagrał nieźle, nie to co Czarek Wilk. Nawet Lamey miał kilka dobrych ofensywnych wyjść.

Nie dziwcie się, że większość krytykuje bo każdy się chyba spodziewał innego stylu gry naszej drużyny.
To, że to tylko sparing do mnie całkowicie nie przemawia.

bonawentura 06.07.2011 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1122266)

Stary, spuść ciśnienie z siebie, bo za parę godzin, jak się zastanowisz, to pomyślisz, że jednak warto było napisać trochę inaczej. Owszem, pomarnowaliśmy kilka stuprocentowych okazji, ale sparingi są nie przede wszystkim od tego, by strzelać bramki, tylko by szlifować taktykę. Osobiście za mecz sparingowy nigdy nie krytykuję naszej drużyny, bo jest o pietruszkę. W drugiej połowie zagraliśmy trochę lepiej, ale widać też w grze Wisły olbrzymi progres. Jest zgranie - to jest najważniejsze - teraz to możemy jedynie dyskutować, kto jest lepszy gdzie i ewentualnie jakie zmiany wprowadzić.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl