![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zgadzam się
|
Cytat:
|
Ja wiem że to tylko sparing, ale Palijć i Wilk grają katastrofalnie, zero myślenia. Szczególnie ten drugi - raz po raz oddaje piłkę rywalom.
|
Cytat:
Dobra dzieci, płaczcie sobie dalej.Pózniej tutaj wejde i się pośmieje |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciężko się to ogląda, szczególnie naszą grę w obronie. Pablo84, sparing sparingiem, ale strategii to ja tu żadnej nie widzę. Zastanawiało mnie wcześniej czy dobrym pomysłem jest rozgrywanie dwóch sparingów w tygodniu poprzedzającym mecz pucharowy i to co oglądam utwierdza mnie w przekonaniu, że raczej nie.
....na ligę mistrzów czekamy |
Nie ponieważ nie graliśmy z nimi sparingu.Graliśmy z nimi w pucharach
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nawet nie chce myśleć o kolejnej kompromitacji, a z tego co widzę to nie będzie o nią trudno
|
Cytat:
|
Zwolnić maaskanta i stana.
I cupiała najlepiej też. |
Zgadzam się
|
Cytat:
|
2 połowa już lepsza,mieliśmy dwie okazje.Troche zimniej krwi i byłoby 2-2
|
ZwolniĆ wszystkich.
|
Iliev to faktycznie król strzelców ale chyba niewykorzystywania 200% sytuacji
|
Zgadzam się
|
Zwolnić ILIEVA!!!! Cupiał Wypi** hahah
|
Zdecydowanie wejście Ilieva zmieniło naszą grę. Dzięki niemu Sobol miał setkę, a i sam Ivica mogl strzelic z kolejnej setki.
|
Cytat:
Piszcie sobie te pierdoły na shoutboxie po to jest. |
Akurat Iliev całkiem nieźle wpłynął na naszą grę.
|
Cytat:
Ogarnijcie się ! A jak zdecydowanie wygramy następny sparing, Jovanovic będzie brał jak profesor, Genkow wpakuje hat tricka, a Sobol będzie przecinał każdą akcje rywali to będziesz zachwycony grą Wisły? Krytykujcie dopiero po meczach o jakąś stawkę. Wisła wygrywała z Legią 4-0 a ty pewnie podniecałeś sie jak jak to świetnie zagraliśmy. Jak to? Przeciez CAŁY CZAS jest jedno WIELKIE DNO I BEZNADZIEJA. Takie mecze sie zdarzają. Oby tylko w pucharach sie takie nie zdarzały. SZKODA CZYTAĆ JUŻ TO FORUM. |
Ja nie wiem, czego chcieć więcej - zawodnicy dochodzą do sytuacji, na Skonto ta gra wystarczy spokojnie. Liczę jednak, że Biton już na następną rundę będzie zgłoszony, bo dziś Genkov jednak coś blado wypadł. Tak samo Małecki. O dziwo, dobrze dziś Garguła zagrał i jego bym dał zamiast Wilka do środka i postawił z boku Meliksona. Iliev świetnie i moim zdaniem to on zagra w pierwszej jedenastce w meczu ze Skonto.
|
chyba jakiś kumpel Pareki z Estonii był na trybunach bo cały czas po meczu jego nazwisko skandował
|
A tam tylko 2:0 w plecy, myślałem, że będzie więcej. Nie jest źle
|
Przede wszystkim za mało biegamy.Niby sparing i "nie musimy się starać" ale Rapid pokazał nam co to znaczy rumuński "hard work" cisnąc cały mecz. Oni to wybiegali. Podobnie zresztą jak Norwegowie w zimie. Efekty zbliżone. Dlaczego tak się dzieje i sytuacja się powtarza ?
Otóż widac, że brakuje niektórym piłkarzom umiejętności w momencie, gdy rywal siedzi im na plecach. Taki Wilk, Sobolewski, Kirm, żaden z nich nie potrafi się uwolnić spod krycia i celnie nieszablonowo podać, czy uciec ze zwodem. Dlatego trener ściągnął Nuneza, kogoś kto umie odebrać, ale piłka przy okazji mu nie przeszkadza. Wilk i Sobolewski grają podobnie, z taką różnicą, że Sobol od czasu do czasu jednak rzuci coś do przodu. Razem nie powinni grać. Owszem to wypali w lidze, lub z kimś bardzo mocnym grając tylko na dzidę. Ale jeśli byśmy chcieli również stworzyć parę sytuacji to musimy coś zmienić na skrzydłach i w środku pomocy. To jest serce zespołu i jeśli tam piłka nie chodzi to cały czas będzie młyn pod naszą bramką i gole będą wpadały. Aha niby ocenimy po meczach ze Skonto. Ale Skonto to nie jest ostatni rywal przed grupą LM, tylko pierwszy. Wiec co ocenimy. najwyżej się potniemy jak odpadniemy :) Przecież to rywal na mizernym poziomie który nie jest nawet namiastką tego co nas czeka w fazie grupowej czy nawet 4 tej rundzie. |
Cytując klasyka Piotra Ć.
By ciężko, środa piętnasta trzydzieści, pogoda też nie dopisuje, nie było warunków do gry w piłkę, co tu więcej powiedziec... :-D Nie ma co żył podcinanć, to tylko sparing. Ale nie ma co owijać w bawełnę. Padaka. Strasznie wolno, motoryka fatalna. Jedyne dobre momenty, to wówczas, gdy Rapid odpuszczał. Nasza gra wyglądała niewiele lepiej niż mecze Skonto. Jedynym zawodnikiem, który robił róźnice był Iliew. |
Cytat:
Mam nadzieje że w nastepnym meczu będzie lepiej. Na plus Lamey , i Iliev. Zobaczymy jak Wisła zagra druga 11. |
Wiem że to tylko sparing, ale nie możemy tak marnować sytuacji. Były dwie sytuacje 200-procentowe, w których to bramkarz nie miał nic do powiedzenia - wystarczyło porządnie kropnąć. Soból i przede wszystkim Iliew tragicznie je wykończyli.
Przypomnę, że z Levadią Kirm też marnował 200% sytuacje. Jak się skończyło, wiadomo. Dla mnie dziś zaskoczeniem była gra Lemey'a. Facet usposobiony bardzo ofensywnie, dobre dośrodkowanie, przyspieszenie i drybling. Ale w obronie mało co się udziela. W rezultacie prawe skrzydło z Małym i Lamey'em jest naszym najsłabszym punktem w grze obronnej. |
Mecz słabiutki ale są pozytywy. Dobrze, że ściągnęliśmy Ilieva. Mimo zepsutej setki pokazał się w tym meczu, w przeciwieństwie do Kirma. Mam też nadzieję, że Junior Diaz wypełni dziurę na lewej obronie a Biton postraszy Genkova, gdyż ten ma tendencje do marnowania sytuacji. Niestety dziś środek nie zagrał na swoim poziomie i stąd dominacja Rumunów zwłaszcza w pierwszej połowie. Liczę na naszą szeroką ławkę i na to, że Maaskant będzie umiejętnie rotował składem.
|
Mozna powiedizec: momenty byly:rotfl: Ostatnie 15-20 minut bylo niezle ale wszystko co wczesniej to dramat.
Sparing sparingiem ale czy to powaznia do zagrania takeij kupy? Pozytywow po tym meczu jest znikoma ilosc. Glowny to taki, ze.... gorzej chyba zagrac nie mozna. Iliew dal dobra zmiane i zrobil wiecej niz Kirm z Maleckim. Ogladajac ten emcz to mialem wrazenie, ze niektorzy nasi zawodnicy sa myslami na urlopach a mecz z Rapidem jest ostatnim przed wakacjami. Otoz, nie. Mecz z Rapidem byl przedostatni przed meczem w kw. LM. Nie przyjmje argumentu, ze inny etap przygotowan bo jak ktos napisal Rapid gre w pucharach zaczyna pozniej niz my poza tym, my za tydzien gramy w el.LM wiec juz teraz powinnismy byc w formie conajmniej niezlej. Byc moze ten mecz nam po prostu nie wyszedl. Zdarza sie. W piatek gramy z Flora. Jesli scenariusz sie powtorzy i znow zagramy padake to zaczna pojawiac sie pytania czy Maaskant dobrze przygotowal zespol do walki o LM. Narazie z wszelka krytyka trzeba sie wstrzymac. |
Cytat:
|
ludzie wyluzujcie.... jak dla mnie druga polowa byla w miare dobra...ale co do naszych graczy to najwiekszy regres formy ma Małecki niestety:-/ nic chłopak nie biegał i ne szukał piłki,wręcz przeciwnie stał i czekał aż piłka do nego przyleci...natomiast widać że Iliev dużo widzi na boisku i będzie zdecydowanym wzmocnieniem:)
Poczekajmy na drugi sparing i na puchary:) juz nie mogę się doczekać na mecz ze Skonto:) pzdr. |
Cytat:
Czasami mam wrażenie, że niektórzy z was czekają na to aby Wisła przegrała by móc napisać jaka to beznadzieja i dno było. Taka juz polska (wiślacka) mentalność... |
Cytat:
Ja nie krytykuję tylko piszę jak to dzisiaj wyglądało. W drugiej połowie nawet grali poprawnie. Mnie bardzo podobał się Iliev i Garguła. W ich wykonaniu widziałem trochę gry kombinacyjnej. Sobol też zagrał nieźle, nie to co Czarek Wilk. Nawet Lamey miał kilka dobrych ofensywnych wyjść. Nie dziwcie się, że większość krytykuje bo każdy się chyba spodziewał innego stylu gry naszej drużyny. To, że to tylko sparing do mnie całkowicie nie przemawia. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl