Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w mediach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2620)

Dariook 15.09.2018 06:43

Tobie tez polecam wizyte u psychiatry.

Komu niby wyjdzie na dobre mowienie o bandytach miniacych sie kibicami? Bo zakladam ze nie im, tez nie powiazanemu klubowi, kibice tez odpadaja...wiec moze Tobie?
Naprawde myslisz ze tam bedzie zrobione rzetelne sledztwo, wszystko wyjasnione i nie wylapie ktos rykoszetem?

Wszystkich kibicow z C wsadza do jednego wora z Ultrasami i Sharksami. Zwyklych chlopakow co trenuja w TSW nazwa bandytami i chuliganami. Klub pokaza jako instytucje ktora zarzadza Misiek z reszta ferajny. Wszysatko bedzie sie rozmijac z prawda ale sie sprzeda.

Czemu niby ten reportaz ma sluzyc? Policji? Policja doskonale wie kto, gdzie i jak tylko wiecznie nie ma na nic dowodow. Kibice Wisly tez sie doskonale orientuja w sytuacji na trybunach i w klubie. Czyli pewnie chodzi o ludzi ktorzy nie maja bladego pojecia o polskiej pilce, sytuacji na trybunach czy elementarnej wiedzy o kibicach w Polsce.

ps:
Ty wiesz wogole co to jest morderstwo i mordowanie ludzi? Noz ....a jak bym Jadczaka czytal albo ogladal TVN :t

Pewnie nie wiesz ale jeszcze nikogo za to nie skazali.

leszekm 15.09.2018 07:07

Brutalny gang i jego wpływy w jednym z najstarszych klubów piłkarskich

https://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,...642.1525188365

wolfy 15.09.2018 08:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1514307)
Takim ludziom nie wypada odpowiadać(bo albo jesteś bandytą, albo 0 moralnym, albo tym i tym). W którym zdaniu ja wyrażam jakąś radość? Zacytuj, potem ładnie przeproś(oczywiście obaj wiemy, że tego nie zrobisz... więc nie mamy o czym rozmawiać). Mówienie o bandytach(którzy mienią się kibicami) wyjdzie tylko na dobre. Żaden normalny kibic(nie mówię już o człowieku) nie będzie akceptował ludzi handlującymi narkotykami(chyba, że sam wpychasz np. swoim dzieciom takie substancje), mordujących i bijących innych ludzi. Jeżeli takie postawy są dla Ciebie wzorem i są częścią środowiska Wiślackiego to polecam wizytę u psychiatry. Dla mnie EOT, bo nie znam takich ludzi, jak ty w życiu realnym(a przynajmniej się nie afiszują z takimi poglądami).

Nie mam Cię za co przepraszać, bo jesteś lemingiem który przebiera nóżkami z radości na "sensacyjny materiał" który gówno pokaże, gówno zmieni a tylko zaszkodzi klubowi wśród sierot oglądających TVN. Najpierw piszesz że się nie cieszysz, potem argumentujesz że taki paszkwil wyjdzie klubowi bujającemu się nad przepaścią na dobre. Raczej Ty przeproś że obrażasz inteligencje i marnujesz czas ludzi na tym forum jakimiś komunałami bez ładu i składu, moralizatorstwem za dychę. Tylko skończony debil stawia znak równości między niepopieraniem sensacjonistycznego gówna które uchodzi za dziennikarstwo w TVN a wspieraniem bandytów i morderców czy dawaniem dzieciom narkotyków (sic!). To teraz wiesz już co o Twojej twórczości tutaj myślę.
Od walki z patologiami jest policja, bo żaden klub nie ma i nie będzie miał do tego narzędzi.
Resztę dopowiedział Ci Dariook.

W sumie to i tak dobrze że to w TVN 24, normalni ludzie od dawna tego nie oglądają.

sorin320 15.09.2018 09:04

Lepiej jak oglądają zaje... Tvp info które mówi wszystko jak jest. Rzeczywiście.Otrzasnijcie się ludzie bo jak takie miski i inne miałyby się za wami wstawić przy byle jakiej sytuacji to by nawet nie kiwneli palcem...

KOMINEK 15.09.2018 09:24

Przypominam że nie jest to temat polityczny i tak ma zostać

czaro 15.09.2018 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sorin320 (Post 1514314)
Lepiej jak oglądają zaje... Tvp info które mówi wszystko jak jest. Rzeczywiście.Otrzasnijcie się ludzie bo jak takie miski i inne miałyby się za wami wstawić przy byle jakiej sytuacji to by nawet nie kiwneli palcem...

Ale ludzie, którzy tu piszą nie solidaryzują się z bohaterami tego materiału, tylko z Wisłą. A ten materiał Wiśle nie posłuży.

rafalp_r22 15.09.2018 10:37

Czy Wiśle ten materiał posłuży czy nie, to czas pokaże.

Ale ja trochę załamuje ręce jak czytam co poniektórzy wypisują...

Ile to Misiek dla Wisły nie zrobił? Serio? Bo co, na początku lat 2000 rozganiał żydókw spod stadionów i osiedli?

Dla Was większym problemem jest to że taki Jadczak robi taki materiał (oczywiście, dopiero po emisji wyjdzie czy to kolejny szrot czy jednak ma coś sensownego), niż to że faktycznie jednak kwestia wpływu kiboli na klub jest poważnym problemem u nas.

Jeden drugi trzecie mozecie siebie oszukiwać. Jednak sponsorzy to widzą, od dluzszego czasu tylko jacyś mniejsi są przy klubie i nikogo większego klub od 1,5 roku nie jest w stanie załatwić.

Oczywiście, ze zgadzam się że jeśli ten material to będzie kolejny odgrzewany kotlet, to oczywistą sprawą jest, że tylko znów negatywnie wpłynie wizerunkowo, a jednocześnie nie wpłynie na nic wewnętrznie. Natomiast jeśli ma coś mocnego i pozwoli w jakiś sposób wyplewić pewna rzeczy, to oczywiście ze powinny się takie rzeczy pokazywać.

Dariook, Wolfy - Wy zapewne wiecie dlaczego DD podał się do dymisji (o czym z resztą wie wiele osób, w tym dziennikarze, bo pismo poszło w eter). Uważacie że ten powód to była błachostka i taki człowiek powinienbył zasiadać u nas w zarządzie?

Według mnie z oceną należy poczekać do emisji, jako kibic jestem żywo zainteresowany tym co pokaże. Dopóki nie ma pełnego materiału (bo wiadomo ze jak sie popatrzy na to co wrzucil na tt to smiech na sali), to nie ma co oceniać. Poczekajmy te 12h jeszcze

Now 15.09.2018 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalp_r22 (Post 1514318)

Ile to Misiek dla Wisły nie zrobił? Serio? Bo co, na początku lat 2000 rozganiał żydókw spod stadionów i osiedli?

Dla Was większym problemem jest to że taki Jadczak robi taki materiał (oczywiście, dopiero po emisji wyjdzie czy to kolejny szrot czy jednak ma coś sensownego), niż to że faktycznie jednak kwestia wpływu kiboli na klub jest poważnym problemem u nas.

Jeden drugi trzecie mozecie siebie oszukiwać. Jednak sponsorzy to widzą, od dluzszego czasu tylko jacyś mniejsi są przy klubie i nikogo większego klub od 1,5 roku nie jest w stanie załatwić.

Oczywiście, ze zgadzam się że jeśli ten material to będzie kolejny odgrzewany kotlet, to oczywistą sprawą jest, że tylko znów negatywnie wpłynie wizerunkowo, a jednocześnie nie wpłynie na nic wewnętrznie. Natomiast jeśli ma coś mocnego i pozwoli w jakiś sposób wyplewić pewna rzeczy, to oczywiście ze powinny się takie rzeczy pokazywać.

Dariook, Wolfy - Wy zapewne wiecie dlaczego DD podał się do dymisji (o czym z resztą wie wiele osób, w tym dziennikarze, bo pismo poszło w eter). Uważacie że ten powód to była błachostka i taki człowiek powinienbył zasiadać u nas w zarządzie?

Według mnie z oceną należy poczekać do emisji, jako kibic jestem żywo zainteresowany tym co pokaże. Dopóki nie ma pełnego materiału (bo wiadomo ze jak sie popatrzy na to co wrzucil na tt to smiech na sali), to nie ma co oceniać. Poczekajmy te 12h jeszcze

Tylko głupi się nie domyśli że jesteś jednym z tych pajacy z tvnu, więc łaskawie wypier***** stąd kręcić następne materiały

rafalp_r22 15.09.2018 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Now (Post 1514319)
Tylko głupi się nie domyśli że jesteś jednym z tych pajacy z tvnu, więc łaskawie wypier***** stąd kręcić następne materiały

Poziom dno :)

Nigdzie nie bede wypier*** bo po pierwsze kim ty wogole jestes? a po drugie z tvnem moj jedyny zwiazek to taki ze jest na mojej platformie cyfrowej.

ale takie teksty jak twoj, niestety porazaja jakich kibicow mamy (ale pewnie jak wszedzie)

czaro 15.09.2018 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalp_r22 (Post 1514320)
ale takie teksty jak twoj, niestety porazaja jakich kibicow mamy (ale pewnie jak wszedzie)

Drużyna TVN i drużyna polityków mają całkiem normalnych!

Snow 15.09.2018 11:27

Ja obstawiam, ze pan rafalp_r22 to WislaFan123.
Skompromitował się raz i teraz kontynuuje krucjatę pod innym nickiem.

Blokować.

Jaki cymbałem trzeba być by myśleć, że ten materiał w jakikolwiek sposób może pomóc klubowi?
TS jest właścicielem Wisła Kraków SA i jedyne co ten materiał może spowodować to:

- Mniejszą frekwencje
- Trudność w pozyskaniu dodatkowych sponsorów
-Coś dla antyfanów TSu: Jeszcze większe problemy w ewentualnej sprzedaży akcji klubu. Bo niby dlaczego ktoś miałby robić interesy z domniemanymi gangsterami?

Jeśli aktualna spółka piłkarska upadnie i będziemy musieli zaczynać od zera - to kto niby ją reaktywuje?
Towarzystwo Sportowe. Wiec jak ktoś kibicuje temu reportażowi to jest albo skończonym idiotą, albo piątą kolumną. Nie ma innej opcji.

Widzę też, że do pieca nagle zaczął dorzucać Krzysiu Stanowski ps. "zakolarz". Człowiek o tak ogromnym kompleksie względem naszego klubu jak mało kto. Popatrzmy co w ostatnich latach wyprodukowano na "zeszło" w temacie Wisły (pomijam sprawy sportowe itd. bo nie o to chodzi):

- 100% poparcie dla rozwiązania kontraktu z Cierzniakiem.

- Wisła będzie przez lata oglądać plecy Cracovii. Niech się przyzwyczaja.

- Wisła jest biedna i nie dotrwa do końca sezonu.
- Artykuł o tym jak to źli kibole z TSu nie chcą oddać Wisły cudownej firmie Stechert Gruppe.

http://weszlo.com/2017/07/26/dlaczeg...e-oddac-klubu/
Kilka cytatów dla przypomnienia:

Cytat:

WERSJA 1 – SPODOBAŁO MU SIĘ (TSowi dop. Snow) RZĄDZENIE KLUBEM
Reasumując: TS Wisła może chcieć zablokować ofertę, gdyż nie chce utracić władzy w klubie. Z jednej strony – trudno się dziwić. Z drugiej – możemy się zastanowić, co byłoby lepsze dla klubu.
Cytat:

WERSJA 3 – NIEMIECKI INWESTOR FAKTYCZNIE JEST NIEWIARYGODNY
Wersja najmniej wiarygodna (aczkolwiek możliwa) z dwóch powodów:
a) inwestor został zweryfikowany przez TeleFonikę,
b) inwestor to firma z długoletnią tradycją, nie żadna kukułka.
O ofercie Stechert:

Cytat:

Na papierze wszystko wygląda doskonale. Wątpliwość jest w zasadzie tylko jedna: po co komuś Wisła Kraków za 40 milionów złotych, kwotę – jak na polskie realia – absolutnie kosmiczną? Jeśli ktoś chce przejąć klub w Polsce, może po prostu…

:rotfl:

Później gdy okazało się, że oferta Stecherta to wydmuszka - nie opublikowano ani jednego artykułu na ten temat. Przecież to aż prosiło się o kąśliwy komentarz, ze strony Weszło, a tymczasem sprawa została przemilczana. Po kilku miesiącach ukazał się natomiast wywiad z Kasztelańcem vel WislaFan123, w którym Jakub Białek dwoił się i troił by przedstawić go w jak najlepszym świetle.

No, a teraz będzie:
- Wisłą rządzą gangsterzy.

To jest granie na upadek naszego klubu i tyle.

wolfy 15.09.2018 11:47

Ja już mam go zablokowanego, też wygląda na reaktywację WislaFan123.

rafalp_r22 15.09.2018 11:50

Ty tak serio, śmiało blokujcie :D ale, mimo ze w niektorycj kwestiach sie z nim zgadzam, to ja to nie on :D

Jednej rzeczy nie rozkminiam, czemu kazda osoba której coś się w tym klubie nie podoba, ma odmienne zdanie niz niektore osoby bedace dlugo tutaj na forum, kazecie wypier**? A co to, PRL ze jest tylko jedna sluszna linia?

Edit: przeciez wy juz kilku/kilkunastu osobom z tego forum ostatnio kazaliscie wy** wszyscy to WislaFan albo ludzie z tvnu? zaden kibic Wisly nie moze miec innego zdania?

czaro 15.09.2018 12:00

Nie, po prostu forum nie może służyć dezinformacji i rozsiewaniu szkodliwych informacji. Wystarczy, że na tt pisze mnóstwo półgłówków i użytecznych ćwierćinteligentów.

W każdej demokracji ogranicza się wolność słowa, z czego tylko ułamek przypadków można traktować jako pejoratywnie pojmowaną cenzurę. Natomiast w tym przypadku wszystko odbywa się bardzo liberalnie, bo nie dostałeś bana, tylko stosuje się wobec twojej głupoty zwykły ostracyzm. Tak, jak to powinno - moim zdaniem - być.

Nierzetelne dziennikarstwo nie wypełnia misji społecznej i nie przybliży cię do żadnej prawdy, a do tego Wisła znajduje się w trudnej sytuacji i nawet, gdyby prawda Jadczaka okazała się prawdziwa, mogłaby dla klubu być bardzo szkodliwa. Czego jeszcze nie rozumiesz?
____

Zmieniając temat: moim zdaniem w przypadku mediów (a nie corocznych zawirowań w okresie letnim) to nie jest zorganizowana gra na upadek klubu tylko zjawisko wynikające z dyletanctwa pseudodziennikarzy i ignorancji ich odbiorców. Nawet, jeśli ktoś to inspiruje, wypuszczając news, to reszta to chwyta już powodowana własnymi impulsami.

PvD 15.09.2018 12:10

Pragnę zauważyć, że stojąc w jednym szeregu z jadczakiem miejcie świadomość że stoicie po tej samej stronie co pewien ojciec, który szkaluje Wisłę i utrudnia pewne rozmowy wykorzystując śmierć własnego dziecka.

wolfy 15.09.2018 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1514328)
Nie, po prostu forum nie może służyć dezinformacji i rozsiewaniu szkodliwych informacji. Wystarczy, że na tt pisze mnóstwo półgłówków i użytecznych ćwierćinteligentów.

W każdej demokracji ogranicza się wolność słowa, z czego tylko ułamek przypadków można traktować jako pejoratywnie pojmowaną cenzurę. Natomiast w tym przypadku wszystko odbywa się bardzo liberalnie, bo nie dostałeś bana, tylko stosuje się wobec twojej głupoty zwykły ostracyzm. Tak, jak to powinno - moim zdaniem - być.

Nierzetelne dziennikarstwo nie wypełnia misji społecznej i nie przybliży cię do żadnej prawdy, a do tego Wisła znajduje się w trudnej sytuacji i nawet, gdyby prawda Jadczaka okazała się prawdziwa, mogłaby dla klubu być bardzo szkodliwa. Czego jeszcze nie rozumiesz?
____

Zmieniając temat: moim zdaniem w przypadku mediów (a nie corocznych zawirowań w okresie letnim) to nie jest zorganizowana gra na upadek klubu tylko zjawisko wynikające z dyletanctwa pseudodziennikarzy i ignorancji ich odbiorców. Nawet, jeśli ktoś to inspiruje, wypuszczając news, to reszta to chwyta już powodowana własnymi impulsami.

To raczej oczywiste, Wisła jest tylko odcinkiem w teatrzyku sensacji. Dzisiaj Wisła, za tydzień zgnoją jakiś mały (swoich się nie rusza i im nie podpada) biznes albo wójta jakiejś gminy, jedyne co zostanie to przekonanie półgłówków oglądających takie programy że TS to organizacja przestępcza a Wisła hoduje bojówki narodowych nazioli. Nie chodzi nawet o to czy są podstawy, grunt to sensacjonalistyczny ton materiału i zero obiektywności, bazowanie na emocjach i lanie na rzetelność.

Żeby nie było, że to tylko TVN, bo jak obejrzałem odcinek o sadystach myśliwych w TVP to aż mi ręce opadły do kolan, Polsat też ma swoją wersję i potrafi dowalić do pieca. Ale TVN jest najgorszy, u nich te same standardy są też w Faktach i pozostałych programach dezinformacyjnych.

Rozrywka dla gawiedzi, ale trzeba protestować gdy próbują szkodzić Wiśle.

PvD - och, dla niektórych to nobilitacja. Magia TVN-u to przekonywanie półgłówków że są europejską elitą intelektualną w tym dzikim kraju. Później taki łepek próbuje zaistnieć, ale jedyne co potrafi to szantaż moralny i granie na emocjach. Ci co nie z nimi dzieciom narkotyki do ust wpychają. Ten sam modus operandi co wspomniany ojciec, tylko jego można zrozumieć i wytłumaczyć tragedią która go dotknęła. Co nie znaczy - wiecznie tolerować.

A wszystko sprowadza się do tego, że to Policja ma uprawnienia i możliwości, klub nie może nic. Sam Stanowski o tym pisał. Policja wzięła Miśka w obroty - bardzo dobrze. Ale jest obywatelem jak każdy inny, ma prawo prowadzić siłownie - zwłaszcza jak oferuje więcej niż konkurencja. TS nie jest od orzekania kto jest przestępcą a kto nie.

Arkadiusz.Czerepach 15.09.2018 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalp_r22 (Post 1514318)

jednak odechciało mi się dyskusji

rafalp_r22 15.09.2018 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1514328)

Z pierwszą częścią zdanie zgadzam się w 100% - i to nie tyczy się tylko dziennikarstwa sledczego. W Polsce niestety takiego dziennikarstwa mamy gromy.

No i jak będzie szkodliewa, to zajebi*** będę nad tym ubolewać - chciałbym żeby Wisła wróciła na tron. Ale po pierwsze, ten zarząd i ludzie powiązani z TS pokazali że nie są odpowiednio mocni merytorycznie, żeby wyciągnąć ten klub z tych długów. A po drugie, nie ma co się oszukiwać, DD (który nadal jest w zarządzie TS i RN SA) i MS są powiązaniu z Miśkiem i cała bandą, Ci ludzi mają wpływ na działalność TS i SA. I jedna ważna kwestia - być może wpływ tych osób jest dobry, być moze DD zrobil troche dobrych rzeczy (faktycznie struktury klubu lepiej wyglądaja niż za TF), ale po pierwsze jest tego nadal za mało, a po drugie, niestety dalej będzie to dawać pozywke dla dziennikarzy i troche racji będą mieć.

My jako kibice, możemy na niektóre rzeczy przymykać oko. Natomiast jest wiele firm, dla które na takie rzeczy nie będą przymykać oczu. Co tu trudnego do zrozumienia? Na wiele rzeczy co piszą dziennikarze mam wyrąbane, bo sporo to bzdury. Troche irytuje mnie sytuacja w klubie, czasem przez to nie mam ochoty isc na mecz, ale karnet mam zeby kasa była dla klubu. Ale kupisz, Ty ja i jeszcze wiele innych osób. Zrobi sie jedna, druga zbiróke. Jednak nadal to wszystko na dluższą metę nie pomoze.

To jakie według Ciebie jest najlepsze rozwiązanie żebyśmy wyszli na prostą np w przeciągu najbliższych 2 lat?

ital 15.09.2018 12:34

no ale czerepach powiedz co i ile dobrego zrobił dla Wisły bo ja to zwykły piknik jestem i kojarzę go z akcji z nożem , jeżeli by nie było wykluczenia z pucharów to kto wie gdzie była by Wisełka może w tym samym miejscu. Powiedz czy futsal też tylko przestał istnieć bo wesołemu się odechciało?

PvD 15.09.2018 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ital (Post 1514333)
no ale czerepach powiedz co i ile dobrego zrobił dla Wisły bo ja to zwykły piknik jestem i kojarzę go z akcji z nożem , jeżeli by nie było wykluczenia z pucharów to kto wie gdzie była by Wisełka może w tym samym miejscu. Powiedz czy futsal też tylko przestał istnieć bo wesołemu się odechciało?

Ale chyba wiesz kto to "Wesoły":)

ital 15.09.2018 12:48

no ale co odbyła się próba sił i futsalu niema .

czaro 15.09.2018 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalp_r22 (Post 1514332)
To jakie według Ciebie jest najlepsze rozwiązanie żebyśmy wyszli na prostą np w przeciągu najbliższych 2 lat?

Wisła musi istnieć, aby wychodzić na prostą. Nie ma innych chętnych na prowadzenie klubu, więc jeżeli zmusisz ich do odpuszczenia albo wywołasz wobec nich ostracyzm, Wisła upadnie. Nie przejmą jej dziennikarz Jadczak, przedsiębiorca Stanowski, pani z urzędu miejskiego etc. Oni dowartościują się krytyką, ty będziesz miał poczucie dobrze wyszczekanej recenzji w sieci, a Wisła upadnie. Bez TS nie będzie nawet reaktywacji w okręgówce. Przy czym bardziej prawdopodobne jest to, że nikt nie zrezygnuje, a ten czarny PR tylko utrudni wychodzenie na prostą przez obecną ekipę.

PvD 15.09.2018 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ital (Post 1514335)
no ale co odbyła się próba sił i futsalu niema .

No nie mydl oczu żeś piknik skoro mówisz tu o próbie sił i operujesz ksywkami które piknikom nic z reguły nie mówią.

TIR_DO_SŁUBIC 15.09.2018 13:53

Działania prowadzone przeciwko Wiśle są nieprzypadkowe i mają gdzieś swojego zleceniodawcę. Jakiś czas temu wspomniałem na forum, że istnieje prawdopodobnie grupa której odbudowa Wisły i jej potencjalne rosnięcie w siłę jest mocno nie na rękę. I kolejne kroki wydają się być realizowane. Nie dało się tego osiągnąć gdy Wisła była w pewnych rękach. Teraz otworzyła się na to szansa.

Pierwsza sprawa jest taka, że Szymon Jadczak jest dziennikarzem. On wykonuje swoją pracę, wybrał taki rodzaj dziennikarstwa jaki wybrał. Czy jest narzędziem ww grupy- nie wiem. Ale wiem, że taka grupa istnieje.

Druga sprawa natomiast to rzeczywistość we Wiśle i siatka powiązań. Nie ulega wątpliwości, że Pani Prezes jest na świeczniku przez uprzednią współpracę z M. Jest wyjątkowo narażona na ataki, o dziwno nadal mocno oszczędzana przez dziennikarzy. Dzisiejsza emisja reportażu może ewentualnie zadecydować o tym, czy szeroko pojęte dziennikarstwo i "dziennikarstwo" będą pewne tematy drążyć. Najważniejszy będzie jego odbiór, ale jeszcze ważniejsze będzie to czy i jak łatwo będzie można pewne rzeczy obalić, z jednej strony, lub ukazać dowody, z drugiej. I czy ktoś będzie zainteresowany ciagnięciem tematu. Ja uważam, że będzie. I że będzie jeszcze grubo.

Długofalowym celem jest udupienie Wisły. Jeszcze nie wiadomo czy na amen, czy żeby przejąć władzę. Ale to się próbuje realizować. Reportaż Jadczaka jest kolejnym klockiem po Meresińskim, Stechercie, jeździe z miastem.

Wytoczono przeciwko Wiśle naprawdę ciężkie działo. Tym bardziej dziwię się, że niektórzy z Was to bagatelizują i organizują "podśmiechujki". Może nie być do śmiechu. Każde jedno słowo wypowiedziane i napisane radykalnie może się obrócić na niekorzyść.

Media to wielka siła i nieprawdopodobnie mocna broń. Dziennikarze i osoby medialne, tak zwani "influencerzy", dostają zlecenie, na tacy materiały, działeczkę. I cała naprzód. Janekx i Miga przy Stechercie niczego Was nie nauczyło?

Gdyby nie wybory w tym roku to nie gralibyśmy przy Reymonta.

Bądźcie rozsądni.

crux.a 15.09.2018 14:15

Krótka piłka: żaden z Was materiału Jadczaka nie widział, ale już go oceniacie, bo zajawka do dupy (swoja drogą fakt), bo kolo z TVN (fakt). Poczekajcie. Jesli skłamie, oczerni Wisłę - to zarząd poda TVN do sądu, a Jadczak się skompromituje, bo się okaże (być może znowu), że nie ma pojęcia o dziennikarstwie śledczym. Sądzę zresztą, że tak właśnie będzie.

Jeśli natomiast pokaże jakąś niewygodną prawdę, to następne pytanie brzmi: kto się boi prawdy o Wiśle? W interesie Wisły w tym momencie jest jak najszybsze upublicznienie tego materiału. Tak naprawdę groźne byłoby opóźnienie emisji. Stano dalej robiłby zmartwioną minę, a ploty by rosły. Potem, po emisji, liczę na adekwatne zachowanie zarządu. Jeśli w ogóle trzeba będzie cokolwiek robić.

I słówko na koniec. Elyty forum strasznie się drażliwe zrobiły. Co kto ma odmienne zdanie, to się go kwituje zarzutem, jak by to ująć, niedoborów rozsądku i wiślackości (understatement).

krakus76_ 15.09.2018 14:20

@TIR_DO_SŁUBIC. Dobry wpis. Nic dodać, nic ująć.

ital 15.09.2018 14:31

za chwile pewnie przeczytam posty że TVN to amerykanie -amerykanie to Bargiel - i temu jest ten reportaż aby zbić z ceny do zera a potem budować nową historie Wisły Kraków

wolfy 15.09.2018 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ital (Post 1514342)
za chwile pewnie przeczytam posty że TVN to amerykanie -amerykanie to Bargiel - i temu jest ten reportaż aby zbić z ceny do zera a potem budować nową historie Wisły Kraków

Posty o przejmowaniu Wisły (ostatnio po GKB modny jest Leśnodorski) piszą kosmici którzy niczego pożytecznego dla klubu nie zrobili. Ludzie rozsądni, którym Wisła leży na sercu zwalczają dezinformację w internecie, działają przy tworzeniu Socios, kupują bilety w akcjach fans4club, karnety, zapraszają rodzinę, znajomych, robią tzw. dobry PR.

Najbliższy rok, dwa zadecydują czy Wisła będzie w Ekstraklasie, czy w czwartej lidze. Dlatego wszelkiego rodzaju pokemony, mąciciele i szkodniki są ostracyzowane. Nie ma alternatywy dla TS, nie teraz, dlatego każdy kto szkodzi TS, kto szkodzi teraz klubowi jest wrogiem Wisły. Nieważne co sobie ubzdurał, co uważa i jakie ma intencje, choćby najlepsze. Nie można takich żmij jak WislaFan123 hodować kiedy klub jest na krawędzi bankructwa.

Wraz z Socios pewnie przyjdą mechanizmy wpływu na klub. Z czasem. Na razie utrzymanie status quo, powolna spłata długów i budowa struktur to najlepszy możliwy scenariusz dla nas.

Pulpet 15.09.2018 15:08

Oczekujecie reakcji zarządu?

Ja oczekuję braku reakcji. Ta mała menda będzie odświeżać fb, twitter i wszystko w oczekiwaniu i niech za przeproszeniem - c.h.u.j.a. zobaczy.

TEMAT UMRZE W PRZECIĄGU TYGODNIA, od poniedziałku zaczną się nowe afery z politykami i samorządowcami, chore dzieci, śmiertelne wypadki w kopalniach i na drogach, rozwody celebrytów i CAŁY WIELKI PLAN małego jadczaka pójdzie w ....ziec.

16:08, pora się zbierać na mecz :)

edit: chyba, że złapiemy go na perfidnym kłamstwie to pozwać na 500tys. na Akademię.

Kac 15.09.2018 15:31

dokladnie tak, olac temat lecimy dalej, robimy swoje, nie ma co sie schylac jak gowno lezy na drodze tylko omijac

serek.c2 15.09.2018 15:33

Myślę podobnie - z drugiej strony przeróżne dziwaki, będące dość daleko od klubu brak reakcji uznają za "przyznanie się do winy" i będą kręcić na twitterach różne dziwne akcje...

petred 15.09.2018 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1514338)
Działania prowadzone przeciwko Wiśle są nieprzypadkowe i mają gdzieś swojego zleceniodawcę. Jakiś czas temu wspomniałem na forum, że istnieje prawdopodobnie grupa której odbudowa Wisły i jej potencjalne rosnięcie w siłę jest mocno nie na rękę.

Coś może być na rzeczy. Materiał ma się ukazać przed ważnym meczem i na 100 procent ci co nie bedą na stadionie bedą to oglądać mimo ze mówią że olewają. Podobna sytuacja jak mnie pamięc nie myli była w zeszłym sezonie. Też wylało się jakieś gówno przed prestiżowym spotkaniem. Jedno jest pewne. Jak w materiale nie będzie twardych dowodów pogrążajacych teraźniejsze władze Wisły to nic nowgo to do tematu nie wniesie. Wszyscy doskonale wiedzą że środowisko kiboli jest powiązane z Wisłą tak samo jak wszyscy wiedzą że podobne sytuacje są w każdym polskim klubie. To jest norma. Problemem będzie jak reportaż pokaże że obecne działania mogą zagrozić istnienu klubu

roztropny 15.09.2018 16:48

Najgorsze,że teraz to już nikt poważny nas nie kupi.

Radwi 15.09.2018 16:49

może mi ktoś wytłumaczyć czemu Dukat na tych wszystkich materiałach ma zamazaną twarz? ma jakieś oskarżenia? z tego co wiem to nie, nie było żadnych informacji na ten temat więc w tych materiałach od Jadczaka to jest jakaś kpina...

wolfy 15.09.2018 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Radwi (Post 1514349)
może mi ktoś wytłumaczyć czemu Dukat na tych wszystkich materiałach ma zamazaną twarz? ma jakieś oskarżenia? z tego co wiem to nie, nie było żadnych informacji na ten temat więc w tych materiałach od Jadczaka to jest jakaś kpina...

Żeby zasugerować że ma postawione zarzuty? Typowe SB-ckie metody.

Dariook 15.09.2018 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez roztropny (Post 1514348)
Najgorsze,że teraz to już nikt poważny nas nie kupi.

Nigdy nie bylo i nie bedzie powaznego kupca . Podobnie jest w calej Polsce gdzie klub pilkarski to nie maszynka a studnia bez dna.

Coglin 15.09.2018 17:06

Niech ktoś napisze w skrócie co było. Przeczytam sobie w przerwie meczu. Dzięki.

Don Donson 15.09.2018 17:09

Materiał Jadczaka jest mocno zmanipulowany co już widać na 7 minutowym skrócie.
Poza tym swoimi tweetami sugeruje jakoby Dukat miał postawione zarzuty nie wymieniając go z pełnego nazwiska i mieniąc go dalej członkiem zarządu TS. To oczywista nieprawda i pewny procesik o zniesławienie.

Powoływanie się w materiale na case'y sprzed dwóch lat wiele mówi o z góry założonej tezie materiału.
Dobrze, że teraz poleci bo zginie w kampanii samorządowej.

concedi 15.09.2018 17:22

reportaż

Powiem tak, po obejrzeniu całego materiału mogę stwierdzić, że Jadczak chce:

- sekcja Trenuj Sporty Walki powstała tylko i wyłącznie do szkolenia bandytów oraz do zdobycia odpowiedniej liczby delegatów w TS przez co zdobyć władzę w Towarzystwie Sportowym a później w spółce

- udowodnić, że to gangsterzy spod szyldu Sharks stoją za sterowaniem całym Towarzystwem Sportowym i bezpośrednio nad Wisłą S.S.A i że to oni rządzą całym klubem

- ciekawe czym podpadł Dukat panu redaktorowi skoro pokazuje go jako zaprzyjaźnionego ze środowiskiem pseudokibiców :help: , człowieka który zarządzał i koordynował atak racami na stadion

ogólnie materiał średni, zdecydowanie brak bomby atomowej :rotfl:

masada 15.09.2018 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1514343)
Najbliższy rok, dwa zadecydują czy Wisła będzie w Ekstraklasie, czy w czwartej lidze. Dlatego wszelkiego rodzaju pokemony, mąciciele i szkodniki są ostracyzowane. Nie ma alternatywy dla TS, nie teraz, dlatego każdy kto szkodzi TS, kto szkodzi teraz klubowi jest wrogiem Wisły. Nieważne co sobie ubzdurał, co uważa i jakie ma intencje, choćby najlepsze. Nie można takich żmij jak WislaFan123 hodować kiedy klub jest na krawędzi bankructwa.

No właśnie aktualna sytuacja jest banalnie prosta: różne rzeczy się mogą komuś nie podobać, ale jako że ogólnie jest wciąż dramat i balansujemy na krawędzi, to teraz jest czas zaciśnięcia zębów i zwierania szeregów, kropka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl