![]() |
Ten Piknik to kolejny klakier?
Krytyka właścicieli to tylko domena kibiców w Polsce? Lol. W Manchesterze United od lat są protesty przeciwko właścicielom i to na o wiele większą skalę. Wystarczy poczytać. W Newcastle przez lata protestowano przeciwko słabym wynikom i właścicielowi, który marnuje ogromny potencjał tego klubu. To takie dwa najbardziej znane przykłady. Wisła bardzo spokojnie spadła, nic się nie działo. Wujek z bratem bezkarnie zaorali Wisłę i co? Wujek nie poczuwa się do odpowiedzialności, ma jeszcze pretensje, że było złe nastawienie kibiców do niego. Dokonał największej kompromitacji w historii klubu i jeszcze jest na tyle bezczelny, że cały czas poucza. Gdyby nie był wujkiem, to po spadku byłby wysłany na taczkach do siedziby Cracovii. Nie został pociągnięty do odpowiedzialności karnej za narażenie Wisły na wielomilionowe straty. Zresztą, krytyka dopiero pojawiła się w ostatnich miesiącach, ale w dalszym ciągu jest słaba, mało widoczna (to zasługa też sociosów, że nie chcą wystąpić przeciwko szkodnikom i dalej są klakierami). Przez miesiące Billettieri mógł poczytać, że jest święty, itp., tak samo jak Królewicz i Tomek, więc finalnie ostatnia krytyka ze strony kibiców to w dalszym ciągu mały procencik tego wielomiesięcznego klakierstwa, kłamliwej bajki o ratowaniu, itd. Taki klub jak Wisła nie może spaść. Tak samo jak Barcelona, Real, Bayern, Liverpool. Oczywiście zachowując proporcje, ale Wisła to obok Legii największy klub w tym kraju, a nie klub, który ma być w środku tabeli pierwszej ligi. |
Cytat:
Początek o godz. 14:00 PS. Z tego co napisał Królewski na Twitterze to nie ma zamiaru odchodzić. Raczej będzie gadka o przyszłości i o tym co się nie udało zrobić. |
a co on może "zrobić"
chyba rozp... wszystko jeszcze bardziej :rotfl: |
Cytat:
Było to wcześniej zapowiadane, więc sensacji żadnej nie ma. |
Cytat:
On już wcześniej podał o czym będzie konferencja, tylko to usunął. Żadnego odejścia się dzisiaj nie spodziewajcie. |
Czyli nadal będziemy się męczyć z tym pajacem.
|
Cytat:
|
Zrobi swoje show jak zwykle z którego nic nie wyniknie. Uprawianie pustosłowia to jego znak rozpoznawalny przecież.
|
Właśnie jak ktoś ma info o czym będzie .......ił to niech powie bo zamiast słuchać lania wody wole podrapać sie po dupie
|
Cytat:
Ja uważam że może to być zabawne. Nie spodziewam się żadnej nowej wiedzy, ale może np. przeprosi i się rozpłacze. Zastanawiam się tylko dlaczego inteligentny bądź co bądź człowiek to sobie robi? Nie mogą wspólnie ustalić stanowiska i go przekazać choćby przez rzecznika? |
Ja bym się nie nastawiał na samo pustoslowie. Wszak nasi wlasciciele słyną również z uwielbienia do publicznego prania brudów. Wiec spodziewałbym się jeszcze jakichś przytyków czy zwalania winy na tych złych z drugiej wewnętrznej opcji którzy się nie chcieli zgodzić na X czy na Y albo ze Z to była w sumie ich decyzja.
|
Nie chcę się po prostu rozpraszać.Jeśli przekaz będzie transparentny jak zawsze być może nawet akcentowanie będzie trzeba kminić przez następne 3 miesiące
|
Dowiemy się, że kupił sobie komputer kwantowy i już nie jest binarny.
|
Cytat:
Dziś nie spodziewam się żadnych istotnych wiadomości. Gdyby tak było to konferencja byłaby transmitowana przez Wisłę. A nasze trio już zapewne razem w tym składzie nie zorganizuje wspólnie konferencji. Co najwyżej ostatnia, pożegnalna. |
Nie przepadam, jak za każdym atencjuszem. Z drugiej strony zgodzę się w tym akurat przypadku z Grzegorzem "Nie Wysrałem Się" Wójtowiczem, że do niego akurat ciężko mieć jakieś konkretne pretensje. Chłop w zasadzie non stop jest w podróży i jego wpływ na to co się dzieje w klubie jest minimalny. Widać, że praktycznie oddał swój głos Kubie i tyle. Jasne, że wysrywy takie ja z Kasią są tragiczne, ale to nie z tego powodu jesteśmy tu gdzie jesteśmy i zmierzamy donikąd.
Oglądać nie mam zamiaru. Jak ktoś wrzuci jakieś tldr to chętnie przeczytam. |
Cytat:
|
wideo transmisja z konferencji Jarosław Królewskiego dostępna na wiślackim YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=fgTj6seg6qY Początek o godz. 17:00 |
Cytat:
Jakbym miał oszacować jaki wpływ na Wisłę w latach 2020-2022 miało trio to rozkład byłby następujący. JB- 85% TJ - 10% JK - 5% Rok 2019 i do odejścia Obidzinskiego ocenialbym inaczej (co nie znaczy że w samych superlatywach). |
Cyber Marian to powinien sobie głowę zwarzyć a nie jakieś konferencje robić.
|
Powinno być oczywiste pytanie do Królewicza:
Gdzie są obiecani zagraniczni inwestorzy z początku 2019 r. |
Pod linkiem: https://www.youtube.com/watch?v=fgTj6seg6qY
wideo konferencja Królewskiego, początek o godz. 17:00 |
Elon Musk kupuje Wisłę?
|
Spotkanie autorskie :D
Człowieku rób sobie takie wieczorki autorskie z kumplami przy kominku, a nie dupę zawracasz ludziom o tej porze. |
Cytat:
Cytat:
Wincyj wnuczek legend w roli rzeczniczki, w roli dyrektora w biurze prasowym, wincyj mężów wnuczek legend w sztabie medycznym, wincyj trenerów - byłych piłkarzy nie mających pojęcia o trenowaniu, wincyj skautów - byłych piłkarzy, nie mających pojęcia o prześwietleniu piłkarzy, wincyj kolegów w roli dyrektora akademii piłkarskiej, wincyj kierowników drużyny, koleżanki z biura prasowego.. ..wincyj kółeczka wzajemnej adoracji, które nie wymaga od siebie żadnego zaangażowania, wszyscy klepią się po plecach, co przekłada się na brak odpowiedniej kultury organizacyjnej i które poza braniem pensji nie potrafi zaoferować Wiśle niczego dobrego. Stary, zgniły układ - WON. |
Nie oglądałem, może ktoś skrócić o czym była ta konferencja i czy była może Kasia z Marsa?
|
Wbrew wszystkiemu co Królewski dotychczas ânarozrabiałâ to póki co ma z całego trio największe jajca.
|
Trzeba przyznać, że szczerze przeżywał to wystąpienie, na początku ledwo trzymał głos na wodzy.
No cóż, jak na razie on jeden miał jajca żeby wyjść do ludzi. |
kubuś wyjdzie na koniec sezonu
i powie zjebałem zjebałem i pokaże swoje cojones:help: |
nie zdierżyłem całości , to w końcu odchodzi czy nie odchodzi ?
|
Po konferencji JK wnioski nasuwają się same.
Trio i mosty dobrze wiedzą że w takim układzie nie da się dalej działać . Ta mowa o jednomyślności (może kiedyś była) to ściema. Po tym jak do co niektórych dotarło że pomysły Kuby na prowadzenie klubu nie do końca są dobrymi pomysłami zaczęli wysuwać własne ale Kuba wie lepiej i jego zdanie jest najlepsze. Stąd padł pomysł sprzedaży akcji a że nowych chętnych nie ma na horyzoncie to oferty poszły do starych i tak trafili do wojtka Kwietnia. Ten odpowiedział że O.K ale sam nie da rady musi być ktoś drugi by Wisła z przytupem wróciła do elity. Na wspólne rządy Kwietnia i Błaszczykowskiego nie ma co liczyć gdyż Kuba jest toksyczny a Kwiecień podobno też trudny charakter. Słuchając dzisiaj Jarka widać było że marzy mu się wielka Wisła tak samo jak pozostałym i w przeciwieństwie do Kuby umie się przyznać do błedów które popełnili Charakter Kuby nie pozwala mu na sprzedaż akcji gdyż z automatu przyznał by się do porażki. więc jarek na konferencji wysłał jasny sygnał że albo Kuba sprzeda akcje albo akcje Jarka trafią w ręce kibiców(socios)gdzie Kuba już nie będzie miał tak lekko albo jeszcze kogoś innego z którym też się będzie musiał liczyć .ponad to Kuba zostanie ze starymi problemami z którymi już sobie nie radzi gdzie każdy dzień pokazuje coraz większą skale porażki Błaszczykowskiego. To że nie ma go w mediach i gdziekolwiek od dłuższego czasu jest aż nadto widoczne . |
|
Milczenie w temacie chyba dość dobrze oddaje nastroje kibiców.
Nie myślałem że JK tak "łatwo" odpuści. Czego jednak nie trzeba długo argumentować... Przyszłość kształtuje się w coraz ciemniejszych barwach. |
Jarek Królewicz miał być wielkim odnowicielem, miał być bohaterem, rewolucjonistą, miał przyprowadzić szereg nowych inwestorów.
Życie jednak zweryfikowało. Po spadku powinien odejść. Okazał się szkodnikiem, przez długi czas zapatrzony w Biletera, nie reagował na zatrudnienie wujka i brata. Żegnam Królewicza bez żalu. Dołączasz do dużej liczby skompromitowanych, którzy doprowadzili Wisłę do obecnej sytuacji. Z pewnością, Filipiak wynagrodzi. Zaszkodzileś Wiśle, pomogłeś Cracovii. Okazałeś się zdrajcą. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Spodziewałem się, że padną takie słowa - w luźnych rozmowach JK informował nas, że rozważa taki ruch (uściślając, propozycja dopiero paść może).
Nie ukrywam, że dla Socios przejęcie tego pakietu, to byłby niemały kłopot - wolałbym, by znalazł się na niego odpowiedni nabywca. |
Przeczytałem briefing (bo słuchać, ani oglądać bym nie zdzierżył).
Krótko, facet powinien robić karierę w polityce, marnuje się w biznesie (choć nie wiem czy startup do tej kategorii się łapie). Nie ma co prawda powiedzenia "wyjechać na białym koniu", ale on właśnie wyjeżdża, plus, wiadomo, będzie miał Wisłę w sercu, będzie wspierał, wróci, bla bla bla Już stado baranów to kupiło, przynajmniej widać to na tt, pierwszy uciekający z tonącego okrętu marketingowo się z tego wywinął lepiej niż cała jego dotychczasowa działalność w Wiśle. |
Cytat:
|
Ale co chcesz spłacać?
|
Co by nie mówić, JK rozegrał to bardzo dobrze. Postawił pozostałych pod ścianą i wymusił przyszłe działania. Jeśli faktycznie chcą oddać Wisłę to jest moment na "sprawdzam".
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl