Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Franciszek Smuda byłym trenerem Wisły Kraków - dyskusje, opinie, komentarze! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9039)

MatMario 09.03.2015 13:12

Gdzie są admini??!! Zamykać albo zmieniać na byłym!!

Franiu, twoje pupile Dudka i Boguś cię doprowadzili tu gdzie jesteś. Czyli na bezrobocie.

TS&ZKS 09.03.2015 13:12

Pierwszy sukces zarządu

wolfu 09.03.2015 13:17

Były złe chwile, ale były też i te dobre. Franek trenerem był jaki był, aczkolwiek kilka sukcesów i fajnych zwycięstw mu zawdzięczam. Dzięki za wszystko!

PitM 09.03.2015 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1393045)
Franiu, twoje pupile Dudka i Boguś cię doprowadzili tu gdzie jesteś. Czyli na bezrobocie.

Na bezrobociu będzie za 15 miesięcy, a nawet nie bo wiek emerytalny. Jeszcze 15 pięknych pensji za pierdzenie w stołek, prędzej czy później mu wypłacą z odsetkami.

Na razie został zwolniony z obowiązku pracy.

Taki to pożyje.

brylant17 09.03.2015 13:20

Ciekawe kto teraz? oby nie Kasperczak....

krasny 09.03.2015 13:22

Jeżeil zmiana trenera jest początkiem większych zmian organizacyjnych nakierowanych na długoterminowe cele, to super.
Jesli jednak zmieniamy trenera bo "taka jest wola ludu" to robimy sobie złudne nadzieję że będzie lepiej.

PitM 09.03.2015 13:25

Złudne nadzieje że będzie lepiej robimy sobie od kilku lat i nic się nie zmieni, jestem pewien.

Ajax 09.03.2015 13:26

Ta zmiana chociaż pokazuje, że komuś tam na górze jeszcze zależy na tym wszystkim

dynek.pl 09.03.2015 13:29

Idiotyzm zupelny. Widac nikt sie nie uczy na bledach w tym klubie, przerabialismy to juz wiele razy.
Decyzja pod wplywem chwili. Chyba oczywiste jest, ze klub nie planowal zmiany trenera wiec nie liczcie na kogos sensownego
- raczej jakas nowa/stara miotla.
Moze ktos rzucic jakims przykladem kiedy decyzja o zmianie trenera w Wisle w takim momencie sezonu przyniosla cos dobrego ?

lopez71 09.03.2015 13:29

Nie spełnił obietnic prezesa to wyleciał.

Mario Nh 09.03.2015 13:31

Ode mnie szacunek dla Smudy za Mistrzostwo Polski i za to, że był moment, że podźwignął ducha drużyny w zeszłym roku.

I to tyle.

Niemniej jednak cieszę się, że Franciszek Smuda nie jest już trenerem Wisły.

ABGwislakABG 09.03.2015 13:31

Cupiał to dopiero masakruje lewaków :D

Pif-paf trenerska żenado.

St Yabol 09.03.2015 13:31

Nie wydaje mi się żeby zmiana trenera przed Legią i żydkami była dobrym wyjściem.
Koleś wejdzie na kilka dni przed najważniejszymi i najcięższymi meczami, gdzie w pierwszym będzie bardzo cięzko o pozytywny wynik a w drugim poprostu ciężko.

zim zum 09.03.2015 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1393054)
Czyli Cupial nic sie nie uczy na bledach, jak zwykle dziala impulsywnie czyli w tym klubie lepiej juz nie bedzie.

O czym Ty gadasz ? Trener nie ma wyników, nie wyciąga żadnych wniosków. W swoim mniemaniu przegrywa ciągle pechowo i zapewne znowu szykował Bobicia na skrzydło i Boguskiego na defensywnego pomocnika. Tutaj nie było na co czekac.

silver03 09.03.2015 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1393059)
Nie wydaje mi się żeby zmiana trenera przed Legią i żydkami była dobrym wyjściem.
Koleś wejdzie na kilka dni przed najważniejszymi i najcięższymi meczami, gdzie w pierwszym będzie bardzo cięzko o pozytywny wynik a w drugim poprostu ciężko.

Następca w tych meczach może tylko zyskać, nic nie ryzykuje.

El'kabat 09.03.2015 13:37

Wdg. mnie na pewny w....... nie rzucimy kogoś nowego. Słabo zaczać psychologicznie od 0-5.
Pewnie chwile ich pogoni Broniszewski(który swoją drogą ma tyle wspólnego z prawdziwą trenerką co Franz) ,a na żydów przyjdzie ktoś nowy.

Jest cała ekipa lotna w kolejce Henio,Urban,Liczka,Moskal. O sprzedajnych ....ach typu wdowiec czy zieliński nie wspominam.
Osobiście liczę na kogoś młodego,bądź z zagranicy i z dobrym warsztatem. No ,ale na to nas niestety nie stać.

fialo 09.03.2015 13:37

Auf Wiedersehen Franio !!

Weź swoich kochanków Jankowskiego, Urygę i Dudkę ze sobą i z czystym sumieniem zaangazuj się w kampanię wyborczą Szoguna. Żegnamy bez żalu !

Mario Nh 09.03.2015 13:38

Poniekąd Franciszek Smuda sam wywiesił już białą flagę udzielając wywiadów w stylu: "Już nie wiem co mam robić".

Gra zespołu, personalne decyzje itp., itd...

Szkoda, że Boguski zdążył podpisać nowy kontrakt.

Tak właśnie wyglądały efekty pracy Smudy. Jakby rzucić piłkarzom piłkę i powiedzieć; pograjcie sobie panowie!

dynek.pl 09.03.2015 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1393061)
O czym Ty gadasz ? Trener nie ma wyników, nie wyciąga żadnych wniosków. W swoim mniemaniu przegrywa ciągle pechowo i zapewne znowu szykował Bobicia na skrzydło i Boguskiego na defensywnego pomocnika. Tutaj nie było na co czekac.

O tym, ze zmiana w takim momencie sezonu nigdy nie przyniosla Wisle nic dobrego - raczej sezon na straty. Dajemy komus szanse, a moze zaskoczy bo przeciez nie byla to przemyslana decyzja, a jak nie zaskoczy to goraczkowo szukamy nastepcy i karuzela chaosu sie kreci.

zim zum 09.03.2015 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1393072)
O tym, ze zmiana w takim momencie sezonu nigdy nie przyniosla Wisle nic dobrego - raczej sezon na straty. Dajemy komus szanse, a moze zaskoczy bo przeciez nie byla to przemyslana decyzja, a jak nie zaskoczy to goraczkowo szukamy nastepcy i karuzela chaosu sie kreci.

Gorzej już być nie mogło. Nowy trener może chociaż nie będzie ośmieszał swojej firmy w mediach.

Mario Nh 09.03.2015 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1393075)
Gorzej już być nie mogło. Nowy trener może chociaż nie będzie ośmieszał swojej firmy w mediach.

Dokładnie. Za sianie defetyzmu, natychmiastowe wydalenie.

Nie przesadzajmy znowu, że trener miał aż taki słaby skład. W porównaniu do takich zespołów jak Zawisza czy Podbeskidzie skład miał mocny, a Wisła grała gorzej niż zespół z A klasy.

Revolver 09.03.2015 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1393071)
Poniekąd Franciszek Smuda sam wywiesił już białą flagę udzielając wywiadów w stylu: "Już nie wiem co mam robić".

Gra zespołu, personalne decyzje itp., itd...

Szkoda, że Boguski zdążył podpisać nowy kontrakt.

Tak właśnie wyglądały efekty pracy Smudy. Jakby rzucić piłkarzom piłkę i powiedzieć; pograjcie sobie panowie!

Z tą różnicą, że Smuda wrzeszczał "Zapie*dalać, ku*wa! No je*aj na bramkie, schnella! Sarki - du Idioten! Panowie, biegamy. Kopaj, kopaj, ku*wa."

To jest warsztat Franza.

stary dziad 09.03.2015 13:47

Po pierwsze - dziękuję panu trenerowi Smudzie za te lata z Wisłą . Zdecydowanie więcej było chwil dobrych.
Po drugie- mogę się zgodzić , że obecnie Smuda doszedł do ściany . Mała jego elastyczność , pewnie związana z wiekiem , stres związany z niepowodzeniami oraz ciągnąca się od wielu miesięcy niestabilność w klubie - to wszystko mogło prowadzić do pewnego rodzaju dezintegracji . Czyli decyzja wydaje się słuszna
Po trzecie - jak można było , drodzy kibice , tak chamsko wyzwać trenera w sobotę ?!?! Zachowanie rodem z drugiej strony Błoń !
Po czwarte- czekam kto będzie nastepcą i rozważam :
-trener z nazwiskiem typu Urban- dla mnie to będzie sygnał że klub idzie na prostą
-trener stary wyjadacz typu Zieliński- klub liczy na cud , że coś tam zaskoczy i jakoś to będzie
-trener nasz typu Moskal- alibi dla kibiców , nic się nie zmieni , jazda będzie tylko po piłkarzach
-trener nasz typu Kulawik- kompletna porażka , agonia klubu

zim zum 09.03.2015 13:48

Kulawik jest od wiosny w Brzesku.

El'kabat 09.03.2015 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1393084)
Kulawik jest od wiosny w Brzesku.

I całe szczęście. Trenersko póki co to max właśnie na takie Brzesko.

Babba 09.03.2015 14:17

Cupiał ściągając Smude obiecywał wsparcie. Miały być tranfery już zimą rok temu. Franz sprowadził np. Stilica,a ze strony Szefa chu**ia z grzybnią. Wydymał go.

element 09.03.2015 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Babba (Post 1393120)
Cupiał ściągając Smude obiecywał wsparcie. Miały być tranfery już zimą rok temu. Franz sprowadził np. Stilica,a ze strony Szefa chu**ia z grzybnią. Wydymał go.

Miały być, ale nie zapełnialiście stadionu i nie będą :-)

Piłkarzy jakich mamy spokojnie stać na zajęcie miejsca w pierwszej "3".
Smuda po prostu się wypalił i czas by odszedł na zasłużoną emeryturę.

1906ts 09.03.2015 14:22

Dzień 9 marca ustanawiam nowym świętem, ja osobiście otwieram szampana i baluje do wieczora.

http://www.youtube.com/watch?v=iu3TagYNeRE

ZwrABG 09.03.2015 14:28

Jeszcze będziemy płakać po Smudzie jak przyjdzie Wdowczyk albo Urban....

Kurz 09.03.2015 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1393124)
Piłkarzy jakich mamy spokojnie stać na zajęcie miejsca w pierwszej "3".
Smuda po prostu się wypalił i czas by odszedł na zasłużoną emeryturę.

Właśnie po raz 4 z rzędu go nie zajmą, więc na jakiej podstawie ich stać?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl