Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

avangarda 13.09.2010 15:52

myślę, że do końca rundy będzie taki kocioł, i dopiero od wiosny, gdy będą karnety, nowe karty kibica to i sprzedaż przez internet ruszy...
Nie przypuszczam, żeby na Legie otworzyli cały stadion, więc wtedy będzie chyba najgorzej...

R33 13.09.2010 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kfilk (Post 979085)
Ta kolejka to jest masakra. Ja wiem, że to pierwszy mecz itp. ale niedługo będzie tez Legia i kolejne okazje to wielkich tłumów na R22. Fajnie, że tak dużo osób pali się do uczestnictwa ale wypadałoby pomyśleć o jakiejś strategii sprzedaży biletów. Kolejka na 3 h to małe przegięcie. Czy to znaczy, że co 2 tyg. musimy sobie w gronie znajomych rotacyjnie brać wolne w pracy i sterczeć pod stadionem po kilka godzin? Czytałem wywiad Basałaja w którym rozwodził się na temat strategii marketingowej mającej na celu wypełnienie stadionu. Otóż wnoszę o przemyślenie poza tym w jaki sposób zachęcać nowych kibiców także tego jak ich potem nie zniechęcać. Tyczy się nowych bo my i tak będziemy :D

Może przedsprzedaż dla posiadaczy KK będzie od następnego razu?

Królik-10 13.09.2010 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Natkan (Post 979120)
jest szansa na bilet jutro na młyn ?

Myśle że bardzo mała!!

A co do szopki z biletami to szlag trafia jak na to patrze!!

Nagle kur*a Wiśle przybyło 15 tyś kibiców

Bo jakby patrzeć na Sosnowiec i SS to Wisła miała po max 4000tys kibiców

Naprawde zal mi tych którzy jezdzili do S i na SS a teraz nie dostaną biletu bądz będą musieli stać po niego po 3h!!

Brawa dla zarządu i marketingu!!

Tu się pokazuje jak dba się o prawdziwych kibiców!!!było zle, stadionu nie było to byli cacy:kumple: a teraz ma się ich w dupie!!:liscie: Jedyny plus akurat w moim przypadku to wznowienie akcji z FC!tyle pozytywów!!

bart1906 13.09.2010 15:57

Koooolejka jest ogromna :DD
ale warto czekac :D gosc mowil jak kupowalem bilet ze na g zostana ale z czasem sie nie wyrobią ze sprzedarzą...
wiec tutaj mozna gdybac, jedni mowia to drudzy tamto...

Damian1241 13.09.2010 16:01

ja Pier organizacja Wisly z tym stadionem to jest niesamowita aby same negatywy.jedyny plus tego stadionu to to ze gramy w koncu u siebie

misiekpb 13.09.2010 16:03

Jednym słowem parodia z biletami. Ja stałem od godziny 10.50 do 14:00. Zaczynałem kolejke od bramy wejściowej na parking obok Wiślackiego. Jak wychodziłem kolejka było o wiele większa i dłuższa więc nie zdziwie się jak te osoby z jej końca nie kupią dziś już biletu. Organizacja sprzedaży beznadziejna. Można przecież było otworzyć kasy przy starym B - przynajmniej te 2 okienka, w dodatku w tym baraku obok Wiślackiego była możliwość otworzenia kilku okienek z tego co widziałem.
Jeszcze dziś to rozumiem ale jak w następne dni będzie podobnie to będzie żenada. Mam nadzieje że na mecze z Lechia, Śląskiem i Legią już inaczej rozporządzą sprzedażą bo nie będę znowu tracił 3 godzin zeby kupić bilet kurde.

mgła 13.09.2010 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 979112)
Kogo to interesuje?

Narracja emocjonalna mi się przydarzyła, nie chciałam też skonczyć negatywnym przekazem PRZEPRASZAM
mój post był za to po to żeby powiedzieć ze kolejka wyniosła w moim przypadku 3,5 h A ta info może kogoś obchodzi np jak jutro planuje kupic.

pirat.z.karaibow 13.09.2010 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Królik-10 (Post 979137)
Myśle że bardzo mała!!

A co do szopki z biletami to szlag trafia jak na to patrze!!

Nagle kur*a Wiśle przybyło 15 tyś kibiców

Bo jakby patrzeć na Sosnowiec i SS to Wisła miała po max 4000tys kibiców

Naprawde zal mi tych którzy jezdzili do S i na SS a teraz nie dostaną biletu bądz będą musieli stać po niego po 3h!!

Brawa dla zarządu i marketingu!!

Tu się pokazuje jak dba się o prawdziwych kibiców!!!było zle, stadionu nie było to byli cacy:kumple: a teraz ma się ich w dupie!!:liscie: Jedyny plus akurat w moim przypadku to wznowienie akcji z FC!tyle pozytywów!!

Nie każdy jest super fanatykiem jak Ty, nie każdy ma setki czy tysiące złotych na koncie jak Ty.

Wiele ludzi ma rodziny, pracę, to jest dla nich priorytet. Ty prawdopodobnie (sądzę bo stylu pisania) chodzisz sobie spokojnie do gimnazjum, jesteś na utrzymaniu rodziców i uciekasz sobie z domu na wyjazdy.

Trochę obiektywizmu. Kibic to nie tylko ten który wozi dupę na koniec Polski za swoją drużyną, czy ten który melduje się ochoczo na każdym meczu olewając rodzinę czy sprawy zawodowe. Ochłoń.

MarcinK. 13.09.2010 16:07

Jutro kasy od 11 do 20.

edit: Ja podaje tylko info za oficjalna..

snyrting 13.09.2010 16:11

Spedziłem w tej .......onej kolejce 4 godziny.

To jest kpina.

Pan Jotka 13.09.2010 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MarcinK. (Post 979148)
Jutro kasy od 11 do 20.

Chyba właściwsze byłoby sprzedawanie biletów na raz w kilku miejscach! Chore to od wielu lat na Wiśle.

_gilardino_ 13.09.2010 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 979146)
Nie każdy jest super fanatykiem jak Ty, nie każdy ma setki czy tysiące złotych na koncie jak Ty.

Wiele ludzi ma rodziny, pracę, to jest dla nich priorytet. Ty prawdopodobnie (sądzę bo stylu pisania) chodzisz sobie spokojnie do gimnazjum, jesteś na utrzymaniu rodziców i uciekasz sobie z domu na wyjazdy.

Trochę obiektywizmu. Kibic to nie tylko ten który wozi dupę na koniec Polski za swoją drużyną, czy ten który melduje się ochoczo na każdym meczu olewając rodzinę czy sprawy zawodowe. Ochłoń.

Chyba jednak tacy ludzie powinni mieć pierwszeństwo przy zakupie biletów? A poza tym na Hutniku bilety były po 20 i 30zł więc jeszcze taniej niż na mecz z Koroną i o komplet było ciężko, co świadczy o tym kto przyjdzie na mecz z Koroną, niezły piknik będzie - podejrzewam że powtórka z Polska-Australia.

avathar 13.09.2010 16:15

witam
czy na mecz z koroną jeśli będę posiadać bilet to już nic więcej nie potrzeba aby na niego wejść ?
Osobiście mam kartę kibica, ale chcę zabrać jeszcze osobę która jej nie ma. Bilety już mam, z tego co widzę, nawet sprzedaż jest bez karty kibica, ale nie wiem jak wygląda w tej chwili wejście. Czy jest wymagane jeszcze coś prócz samego biletu ?

wislabielany 13.09.2010 16:16

Panowie, jest sprawa. Jest jakaś szansa wejść na stadion z FC, jeśli jest się zameldowanym w KRK ? Jakiś mały 'wałek' by przeszedł czy raczej ciężko ?

Donki 13.09.2010 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MarcinK. (Post 979148)
Jutro kasy od 11 do 20.

A dzisiaj w hu* osób odejdzie bez biletów ??
No ja pierdo** PARANOJA !

Oxydrene 13.09.2010 16:16

Co to miało być dzisiaj? Brakowało tylko Pań z napojami chłodzącymi przecież to jest żenada. Stadion nowy to może czas zrobić coś i ucywilizować sprzedaż biletów a nie jak za komuny. Jeśli pracują w klubie ludzie odpowiadający za marketing to chyba .......ą o ploteczkach przy kawusi ....a(najzajebistrza posadka i w dupe cieplutko bo nikt nie będzie ścigał że marketing kuleje skoro ludzie chodzą na mecze i po bilety ale to nie o to chodzi prawda?! Skoro kibic to też sponsor tego klubu to sie powinno jak najbardziej ułatwić mu kontakt z klubem) bo ani jednego plakatu reklamy billboardu reklamy w gazecie nic nie widzialem co mogłoby zachęcić potencjalnego klienta do przyjścia na stadion(brzydki i niezagospodarowany wewnątrz). To ruszcie dupy i zorganizujcie drukarke i laptopa w punktach sprzedaży gadżetów w M1 i Czyżynach przynajmniej, już o ticketpro i rezeracji/kupnie online nie piszę bo to chyba za trudne.

Płaci ten klub tym pseudo piłkarzom takie pieniądze a nie mają na dodatkowy etat to ja zgłaszam się na wolontariat będe rozprowadzał bilety w dodatkowym okienku za darmo bo żal patrzeć na to co sie dzieje. Tak samo było w 2008 przed Lechem Poznań/Cracovią ale wtedy skończyło sie mordobiciem.

crazykaro 13.09.2010 16:18

W kliku miejscach sprzedawać biletów sienie da bo trzeba je wydrukować i w dodatku wszystko idzie z systemu.
Ja dziś się wystałem 4h 15 min i mam dość. Najpierw były otwarte 4 kasy, potem (ok 14) jeszcze 2 i po 15 jeszcze jedna. I pytam się dlaczego wszystkie kasy nie były otwarte od rana? Paranoja z tym kupowaniem biletów. Do tego jak otwarli baraczek to sie dwie kolejki zrobiły i wówczas to już kompletniej się wszystko zje*ało. Jak tak dalej pójdzie to kibicom nie będzie chciało się stać w kolejkach

crapmaster 13.09.2010 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ostach1906aka (Post 979138)
to było by dobre, że pierwsze 2 dni KK.

Przy pelnym stadionie taka sprzedaz musi trwac co najmniej dwa tygodnie
Podstawa to karnety i sprzedaz w sieci i telefon Dzis kazdy ma karte wiec podaje numery i bilecik przychodzi poczta Inaczej zostaje kolejka i wizyta w WS Na mlyn bilety powinny rozchodzic sie w wspolpracy z SKWK

Kolejnosc taka ze w pierwszym tygodniu karneciarze z poprzednich lat oraz wyjazdowicze czy dlugoletni kibice Nalezy tez stworzyc system odpowiedniej weryfikacji kazdego kibica W drugim tygodniu dopiero wolna sprzedaz

To tak na przyszlosc

Na dzis - WSZYSCY PO BILETY !!

pirat.z.karaibow 13.09.2010 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 979155)
Chyba jednak tacy ludzie powinni mieć pierwszeństwo przy zakupie biletów? A poza tym na Hutniku bilety były po 20 i 30zł więc jeszcze taniej niż na mecz z Koroną i o komplet było ciężko, co świadczy o tym kto przyjdzie na mecz z Koroną, niezły piknik będzie - podejrzewam że powtórka z Polska-Australia.

Piknik nie piknik- każdy ma prawo. Jedni dopingują, drudzy są klientami.

Damian1241 13.09.2010 16:19

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/wr22acamy/

kfilk 13.09.2010 16:20

ale to nie rozwiązuje problemu... Ktoś kto chce przyjść zobaczyć co się dzieje na R22 a nie chodził dotąd na mecze (a ustaliliśmy już, że do zapełnienia stadiony potrzebujemy świeżej krwi) zobaczy kolejkę i zwątpi. Ci którzy chodzą, będą stali i przyjdą mimo wszystko. Mi nie chodzi o ulatwienia dla stałych bywalców ale NIE_odstraszenie nowych.

_gilardino_ 13.09.2010 16:27

Na takich klientów można poczekać do momentu aż stadion będzie miał 33000 albo chociaż dać przez pierwsze dwa dni szanse zakupu biletu tym co są zawsze :)

pirat.z.karaibow 13.09.2010 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 979170)
Na takich klientów można poczekać do momentu aż stadion będzie miał 33000 albo chociaż dać przez pierwsze dwa dni szanse zakupu biletu tym co są zawsze :)

Dla Ciebie mecz to doping, dla wielu innych także. Jednak znacznie więcej osób idzie mecz objerzeć. Jedni muszą szanować drugich i na odwrót. Pisanie że klienci mogą poczekać jest gówno warte. Nikt nie ma przywilejów w kupowaniu biletów i to się chwali, z całym szacunkiem dla kibicujących.

KOMINEK 13.09.2010 16:32

3,5 godziny. Mam nadzieję że ostatni raz.

Fuks 13.09.2010 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 979160)
W kliku miejscach sprzedawać biletów sienie da bo trzeba je wydrukować i w dodatku wszystko idzie z systemu.

Nie da sie?! haha , a jak na koncerty sprzedają bilety na całym swiecie, to wtedy sie da? Wystarczy miec odpowiedni system i wszystko sie da zrobic, trzeba tylko chciec. A że mamy w klubie cymbałow odpowiedzialnych za marketing, to wyglada to jak wyglada. Od dawna wiadomo jak wielki stadion, jakie sektory i ile miejsc, wiec przygotowac mozna było nawet tysiąc systemów , a nie ma zadnego. Parodia.

fialo 13.09.2010 16:36

Ja stałem 4h i jak bym musiał stać raz jeszcze to też bym stał. Kocham ten klub, mimo że kwestia sprzedaży biletów (mam nadzieje, że to się zmieni) nie jest dobrze zoorganizowana.

Mimo wszystko jestem szcześliwy i chce, żeby był już piątek :)

Nie ma co burzyć, że ludzie kupują po kilka biletów na głowę - przecież o to właśnie chodzi, trzeba zapraszać znajomych! Sam z 2 kumplami kupilem 13 :)

Mila 13.09.2010 16:39

Szczęsliwi ci ktorzy kupili bilety w Sobote :) Kolejki nie bylo praktycznie zadnej i wszystko sie płynnie rozchodziło :) Oby na kolejne mecze byly tez takie kolejki.... stadion trzeba wkoncu zapelnic :)

crazykaro 13.09.2010 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 979175)
Nie da sie?! haha , a jak na koncerty sprzedają bilety na całym swiecie, to wtedy sie da? Wystarczy miec odpowiedni system i wszystko sie da zrobic, trzeba tylko chciec. A że mamy w klubie cymbałow odpowiedzialnych za marketing, to wyglada to jak wyglada. Od dawna wiadomo jak wielki stadion, jakie sektory i ile miejsc, wiec przygotowac mozna było nawet tysiąc systemów , a nie ma zadnego. Parodia.

Jak masz od razu wydrukowane to sie da ale jesli podajesz imię nzazwisko pesel to wszystkie te punkty musiałyby być polączone w jedną sieć. A teraz jak bedzie nowy stadion, nowy system, nowe katy kibica to się nie da

Fuks 13.09.2010 16:41

napisalem wyraznie , ze wystarczy miec odpowiedni system.Fakt istnienia internetu z uwagi na to ze wypowiadamy sie na forum internetowym moge chyba pominąć ?

jaseik12 13.09.2010 16:45

Kolejka Masakra! Byłem przed schodami do Wiślackiego Świata i stałem tam półtorej godziny... Ale bilecik jest wiec do zobaczenia na g;p

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl