Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Błaszczykowski, Jażdżyński, Królewski - właściciele Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10278)

Elendil 15.07.2022 09:57

Cytat:

kto to obiektywnie ma ocenić?
eee... kibice? Myslalem, ze catering jest dla nas. Ja juz jutro sprawdze. Poprzeczka wysoko zawieszona nie jest...

Karherop 15.07.2022 11:17

Ciekawe czy jak będzie dobry poziom jedzenia, zimne piwo, umiarkowane kolejki i ceny to czy ktoś pochwali zarząd? Oczywiście, wszakże tu wypowiadają się wyłącznie obiektywni kibice, którzy chodzą oczywiście na mecze.

Tu mi będzie czołg.

Coglin 15.07.2022 11:52

Co to za jakiś zlot frustratów, w tym temacie?

Koalik to wiadomo, że debil numer 1. Ale jeszcze całkiem pokaźne stadko innych się ujawniło.

zibi7 15.07.2022 13:49

"Leoś Zawodowiec" dwa dni przed meczem rozpoczął poszukiwania rąk do pracy, myślę że to może być jakiś drogowskaz dla tych oczekujących mniejszych kolejek i skoku jakościowego.

https://www.facebook.com/groups/8075...8529585836391/

O i okazuje się, że "Leosia Zawodowca" sprowadził w 2019 roku do Klubu Biznesu Rakowa Częstochowa, nie kto inny jak Krzysztof Kołaczyk, zwany w mediach "zaufanym człowiekiem braci Błaszczykowskich", dzisiaj dyrektor Akademii Wisły:

https://www.facebook.com/KlubBiznesu...6941384370136/

Ale oczywiście wybór dostawcy usług cateringowych odbył się drogą niezależnego konkursu, takie zjawiska jak nepotyzm są przecież całkowicie obce w Wiśle, którą trzęsie "familia B". W Wiśle rządzi teraz merytokracja jak to hucznie zapowiadał na każdym kroku Jarek Królewski. Dawid Błaszczykowski miałby się sugerować przy wyborze opinią kuzynów czy Kołaczyka? Nie, to nie w stylu "Brzęczeszczykowskich".

ital 15.07.2022 14:10

A czy to ważne kto robi catering? Ważne jest by było smaczne szybko podane i ciepłe to co ma być ciepłe a zimne to co ma być zimne. Gdyby zielony smok spełniał oczekiwania to nikogo by nie zastanawiało że Sarapata go sprowadziła .

azor 15.07.2022 14:19

Trochę jednak ma.

Bo to, że większość decyzji podejmowana jest przy niedzielnym stole wygląda po prostu słabo.

serek.c2 15.07.2022 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1587636)
Trochę jednak ma.

Bo to, że większość decyzji podejmowana jest przy niedzielnym stole wygląda po prostu słabo.

Wybacz, ale to już powoli jakaś jednostka chorobowa się robi. Gość odkrył, że firma cateringowa szuka pracowników (to doprawdy niespotykane w tej branży), a Kołaczyk, tworząc kiedyś klub biznesu Rakowa, uścisnął dłoń nowego partnera klubu (tak zgaduję po zdjęciu).

Jak już pisałem, był normalny konkurs, zgłosiły się trzy firmy. Testowano catering na evencie, gdy otwierano nowy sklep. Firma zainwestuje w nowy sprzęt, spełniła też wszystkie stawiane w konkursie warunki. Jeśli ktoś dodatkowo ich zarekomendował/uwiarygodnił (choć ja akurat nic o tym nie słyszałem), to nie widzę w tym nic nagannego. Z tego co wiem, ze zwycięską firmą cateringową "rodzina", jak się tu lubicie wyrażać, nie ma nic wspólnego.

Z mojej strony kończę temat licząc przede wszystkim na to, że nowy catering sprosta oczekiwaniom, bo łatwo na tym stadionie na pewno mieć nie będą.

zibi7 15.07.2022 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ital (Post 1587634)
A czy to ważne kto robi catering? Ważne jest by było smaczne szybko podane i ciepłe to co ma być ciepłe a zimne to co ma być zimne. Gdyby zielony smok spełniał oczekiwania to nikogo by nie zastanawiało że Sarapata go sprowadziła .

Pytanie co będzie, jak będzie wolno, do tego piwo ciepłe i piana od połowy kubka, a żywność zleżała. Zwożenie żarcia ze Śląska nie jest chyba najlepszą opcją, jaką można było wybrać.

No właśnie co wtedy będzie?

Myślę, że najlepszy pogląd na to daje post który "Leoś Zawodowiec" wymownie skwitował krótkim "....", gdy z Rakowa został pogoniony Krzysztof Kołaczyk:

https://www.facebook.com/leos.zawodo...47400342011901

Kołaczyk powiedział tak: "„Miałem inną wizję prowadzenia i rozwoju Klubu Biznesu. Dla mnie zawsze najważniejsze były i będą relacje, zaufanie, drugi człowiek. Na tych wartościach opieram swoje życie, na nich będę budował też swoje przyszłe projekty zawodowe"

Myślę że mamy już na to odpowiedź, będziecie musieli to przeboleć moi drodzy, bo "najważniejsze były i będą relacje".

azor 15.07.2022 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1587638)
Wybacz, ale to już powoli jakaś jednostka chorobowa się robi. Gość odkrył, że firma cateringowa szuka pracowników (to doprawdy niespotykane w tej branży), a Kołaczyk, tworząc kiedyś klub biznesu Rakowa, uścisnął dłoń nowego partnera klubu (tak zgaduję po zdjęciu).

Jak już pisałem, był normalny konkurs, zgłosiły się trzy firmy. Testowano catering na evencie, gdy otwierano nowy sklep. Firma zainwestuje w nowy sprzęt, spełniła też wszystkie stawiane w konkursie warunki. Jeśli ktoś dodatkowo ich zarekomendował/uwiarygodnił (choć ja akurat nic o tym nie słyszałem), to nie widzę w tym nic nagannego. Z tego co wiem, ze zwycięską firmą cateringową "rodzina", jak się tu lubicie wyrażać, nie ma nic wspólnego.

Z mojej strony kończę temat licząc przede wszystkim na to, że nowy catering sprosta oczekiwaniom, bo łatwo na tym stadionie na pewno mieć nie będą.

hmmmmm a firma synów Brzęczka?

Taki konkurs, o którym wiedzieli główni zainteresowani + kibice Wisły.

zibi7 15.07.2022 15:14

Cytat:

Wybacz, ale to już powoli jakaś jednostka chorobowa się robi.

Tak wszyscy nieklaskający są chorzy, a Wisła realizuje właśnie nakreślony w lipcu 2021 roku przez prezesa Dawida Błaszczykowskiego plan awansu do europejskich pucharów w 2-3 lata.

.
.
.

A nie czekaj, gra po roku od tych zapowiedzi w 2 klasie rozgrywkowej...

Cytat:

Gość odkrył, że firma cateringowa szuka pracowników (to doprawdy niespotykane w tej branży)

No odkrył, i dzięki temu będziesz wiedział jak otrzymasz kubek ciepłej piany, skąd to się wzięło. No ale ze 3 godziny się jedzie z Częstochowy do Krakowa, to ich tam pewnie w busie solidnie przeszkolą.

Tak to tkwiłeś w swojej różowej bańce myśląc, że teraz to obsługa to będzie pełna profeska, a tu łapanka panie, każdy zdrowy dawaj do busa.

Cytat:

a Kołaczyk, tworząc kiedyś klub biznesu Rakowa, uścisnął dłoń nowego partnera klubu (tak zgaduję po zdjęciu).

Synowie Jerzego Brzęczka też tylko uścisnęli dłoń Leosiowi? W takim razie nie wiem jaką ma on moc, że tak przyciąga do siebie wszystkie osoby z otoczenia "Brzęczeszczykowskich". Oczywiście te przelotne znajomości czy czy jakaś tam współpraca, "wspólna oferta" nie miały żadnego wpływu na wybór dostawcy usług cateringowych, no bo jakżeby inaczej.

serek.c2 15.07.2022 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zibi7 (Post 1587641)
Tak wszyscy nieklaskający są chorzy, a Wisła realizuje właśnie nakreślony w lipcu 2021 roku przez prezesa Dawida Błaszczykowskiego plan awansu do europejskich pucharów w 2-3 lata.
A nie czekaj, gra po roku od tych zapowiedzi w 2 klasie rozgrywkowej...

Rozmawiasz dalej o cateringu, czy chcesz pogadać na inne tematy? Nie, w kwestiach sportowych nie mam nikomu zamiaru klaskać, ale jesteś zbyt sfrustrowany, by to dostrzec.

Cytat:

No odkrył, i dzięki temu będziesz wiedział jak otrzymasz kubek ciepłej piany, skąd to się wzięło. No ale ze 3 godziny się jedzie z Częstochowy do Krakowa, to ich tam pewnie w busie solidnie przeszkolą.

Tak to tkwiłeś w swojej różowej bańce myśląc, że teraz to obsługa to będzie pełna profeska, a tu łapanka panie, każdy zdrowy dawaj do busa.

Żeby nie było ciepłej piany wystarczy odpowiednio wcześnie włączyć schładzarki, czego nie wiedział np. krakowski, Zielony Smok. Jeśli klub/kibice będą ze świadczonych usług niezadowoleni, to - pamiętając przejścia z poprzednią firmą - zastrzeżono sobie możliwość rozwiązania umowy.

Cytat:

Synowie Jerzego Brzęczka też tylko uścisnęli dłoń Leosiowi? W takim razie nie wiem jaką ma on moc, że tak przyciąga do siebie wszystkie osoby z otoczenia "Brzęczeszczykowskich". Oczywiście te przelotne znajomości czy czy jakaś tam współpraca, "wspólna oferta" nie miały żadnego wpływu na wybór dostawcy usług cateringowych, no bo jakżeby inaczej.

Nie wiem, czy uścisnęli, czy nie - nie znam sprawy, ale chyba kooperacja firm to nic nadzwyczajnego? Osobiście nie mam żadnej wiedzy, by firma synów Brzęczka (nie wiem nawet co to za firma) miała działać teraz w jakiejkolwiek roli przy cateringu na Wiśle.

Serio ostatni wpis na ten temat, strata czasu. Czekam na efekty pracy nowego caterera.

zibi7 15.07.2022 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1587642)
Rozmawiasz dalej o cateringu, czy chcesz pogadać na inne tematy? Nie, w kwestiach sportowych nie mam nikomu zamiaru klaskać, ale jesteś zbyt sfrustrowany, by to dostrzec.

A możemy na sportowe. Nikola Kuveljić. Pamiętam że byłeś fanem jego talentu i zapowiadałeś wielkie rzeczy z jego strony. To ile na nim zarobiliśmy? Płacimy mu pół kontraktu za grę w Backiej Topoli czy 2/3. Jak oceniasz ten ruch Dawida Błaszczykowskiego, który "mocno o niego walczył" jak mówił jego brat?

Cytat:

Nie wiem, czy uścisnęli, czy nie - nie znam sprawy, ale chyba kooperacja firm to nic nadzwyczajnego? Osobiście nie mam żadnej wiedzy, by firma synów Brzęczka (nie wiem nawet co to za firma) miała działać teraz w jakiejkolwiek roli przy cateringu na Wiśle.

Kooperacja firmy kateringowej, w której pracują synowie trenera klubu z firmą, która stoi za firmą, którą klub zatrudnia do obsługi kateringu na meczach to rzeczywiście nic nadzwyczajnego i niespotykanego. Tak samo jak to że w klubie trener jest wujem prezesa, piłkarza, a nawet właściciela. Normalka w każdym klubie, a nawet powiem więcej, recepta na sukces, bo przecież "najważniejsze były i będą relacje":) Nie tak jak w tym Rakowie, gdzie co chwila ludzi zwalniają, o jakiś kompetencjach gadają, nie, my tak nie chcemy w Wiśle.

Cytat:

Serio ostatni wpis na ten temat, strata czasu. Czekam na efekty

A czekaj sobie czekaj, jak zawsze, czekasz tak jak na jesieni gdy punktowałem Gulę i Pasiecznego to wyśmiewałeś mnie i czekałeś na efekty.

No i się doczekałeś. Gorycz spadku już chyba minęła, bo z podobnym zapałem powróciłeś do bronienia każdej, nawet najbardziej kuriozalnej decyzji władz Wisły.

serek.c2 15.07.2022 16:45

Czyli nadal frustracja nie pozwala Ci dostrzec niczego, poza swoimi urojeniami :) Miłego weekendu!

Padre1906 15.07.2022 16:48

Zibi .... ci do ryja

zibi7 15.07.2022 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1587646)
Czyli nadal frustracja nie pozwala Ci dostrzec niczego, poza swoimi urojeniami :) Miłego weekendu!

W sensie co jest urojeniem, to że byłeś fanem talentu Kuveljicia? Już zapomniałeś? Choroba? Miłego klaskania!

serek.c2 15.07.2022 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zibi7 (Post 1587648)
W sensie co jest urojeniem, to że byłeś fanem talentu Kuveljicia? Już zapomniałeś? Choroba? Miłego klaskania!

No właśnie m. in. o to chodzi - z Tobą jak widać rozmawiać nie bardzo jest sens. Owszem, wydawało mi się, że ten chłopak może coś w sobie mieć (zresztą dość szybko mi przeszło), a Ty to kwitujesz słowami "zapowiadałeś wielkie rzeczy z jego strony". No wybacz, ale tak baw się sam ;)

Jaroo1 15.07.2022 17:02

Teraz już wiadomo czemu sponsorzy tak lubią prezesa Dawida Błaszczykowskiego. Po prostu jest to człowiek, z którym można dobijać dobre interesy ;)

3 firmy cateringowe się zgłosiły do konkursu, w tym jedna po rodzinie. A tak mieli do Wisły się zgłaszać inwestorzy mityczni, widać nawet firmy cateringowe się zgłąszać nie chcą

Kurcze, jaki to zbieg okoliczności, że akurat zgłosiła się i wygrała firma powiązana z synami naszego trenera. No ale cóż, takie są prawa rynku, widocznie była najlepsza :D

Cytat:

No ja sobie coś "szpernąłem", oficjalna strona klubu podaje linka do strony facebookowej tej nowy założonej firmy DMD Events Group:
https://www.facebook.com/DMDeventsgroup

Firma podaje tam taki numer telefonu: 730 111 930, który prowadzi do sklepów monopolowych "Leoś Zawodowiec":
http://e-leos.pl/

W 2020 roku firma "Leoś Zawodowiec" pochwaliła się nawiązaniem współpracy z firmą cateringową „Śniadaniowcy”, którą jak pisali niegdyś redaktorzy: Piotr Wołosik i Łukasz Olkowicz, rozkręcają synowie Jerzego Brzęczka - Robert i Patryk:
https://www.facebook.com/sklepleos1/...67432380016475
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ka...polski/0zd85tw

Patrzcie no jaki ten świat jest mały, no cóż za przypadek
Czyli uściślając, powstała nowa firma, która będzie zajmować się cateringiem i numer telefonu tej firmy prowadzi również do sklepu monopolowego. Czyli de facto cateringiem zajmuje się sklep monopolowy. Ale że ten sklep współpracuje z firmą caterningową synów Brzęczka, to chyba już wiadomo kto realnie będzie ten caterning ogarniał.

zibi7 15.07.2022 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1587650)
No właśnie m. in. o to chodzi - z Tobą jak widać rozmawiać nie bardzo jest sens. Owszem, wydawało mi się, że ten chłopak może coś w sobie mieć (zresztą dość szybko mi przeszło), a Ty to kwitujesz słowami "zapowiadałeś wielkie rzeczy z jego strony". No wybacz, ale tak baw się sam ;)

No właśnie z tobą nie ma sensu rozmawiać, bo wszystkie rozmowy torpedujesz swoim "ocenię za rok, pół roku, nie będą gadał teraz", gdzie normalne jest, że jak wydarzy się coś w Wiśle to się to komentuje na gorąco.

No to teraz jak cię pytam o tę ocenę po czasie, to się puszysz:D

Z tego co pamiętam (a pamięć mam dobrą), to co co chwila pisałeś o Kuvelicu: "zobaczycie", "zobaczycie", "jeszcze zobaczycie". No i zobaczyliśmy.

serek.c2 15.07.2022 17:15

Mam nadzieję, że nie pomyliło Ci się z ironicznymi wpisami na temat Fatosa :D

PAWEŁ 15.07.2022 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1587653)
Mam nadzieję, że nie pomyliło Ci się z ironicznymi wpisami na temat Fatosa :D

Mam nieodparte wrażenie, że kolega Zibi właśnie zaorał Twoje poletko, wybronował i posadził ziemniaki. :D

luke1906 15.07.2022 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zibi7 (Post 1587633)
"Leoś Zawodowiec" dwa dni przed meczem rozpoczął poszukiwania rąk do pracy, myślę że to może być jakiś drogowskaz dla tych oczekujących mniejszych kolejek i skoku jakościowego.

https://www.facebook.com/groups/8075...8529585836391/

Dziś Raków grał u siebie, może dlatego szukali ludzi na lokalnej grupie częstochowskiej?

Jutro sprawdzimy jak nowa firma ogarnie temat, trzymam kciuki żeby było ok
A ty będziesz na meczu żeby sprawdzić osobiście?
Bo jak pisali wyżej Coglin i Karherop, zazwyczaj tutaj jest tak, że najwięcej pier.dolą ci, którzy nasz stadion to na zdjęciu widzieli.

azor 16.07.2022 18:04

Jak tam Panowie catering? Piwko woda cola wystarcza?

MiroPL 16.07.2022 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1587716)

No właśnie właśnie
Spokojnie .... Proszę się nie pchać, wystarczy dla wszystkich.

Szneka 16.07.2022 18:43

dramat co nasi rządzący z trenerem Brzęczkiem zrobili z Naszą Wisłą.........................

azor 16.07.2022 18:56

Kielbaska smaczna? A nie, czekaj

AS82 16.07.2022 19:12

Doproadzili do 1 tragedii spuszczając klub z Ekstraklasy, teraz się szykuje druga tragedia trzymając tego człoieka na ławce trenerskiej..

Jaroo1 16.07.2022 19:13

Na jakiej ławce? Cały mecz Wuja chodził przy boisku

TommyTSW 16.07.2022 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1587716)

Nie było Coli :(

azor 16.07.2022 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1587746)
Nie było Coli :(

Na A11 była

zibi7 16.07.2022 21:43

https://twitter.com/serekc2/status/1548394420981997568

Paaanie Serek, a jak dałem ci wskazówkę, by się cudów nie spodziewać po tym cateringu, to było "Gość odkrył", "jednostka chorobowa", "firma cateringowa szuka pracowników (to doprawdy niespotykane w tej branży)"

No i skończyło się tym, że "pan Leoś" musiał osobiście browarki nam nalewać, a to i tak nie od razu:lol:

https://pbs.twimg.com/media/FX0HQ86VUAA83Vm.jpg

Klaskamy dalej!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl