![]() |
i tak płaczki po następnym sparingu dadzą upust emocjom i napiszą że za slaby na Wisłe
|
jeszcze bramkarz i można powiedzieć że od tej pory zaczełoby sie wzmacnianie składu. bo dobitnie tłumacząc, dla niektórych tutaj sprzedanie pierwszej 11 i kupienie nowej to wzmocnienie.
|
No nareszcie, na szczęście się udało. Witamy na pokładzie, Maor!
|
brawo. witamy na pokładzie. jeszcze tylko bramkarz, lewy obrońca, prawy obrońca i napastnik i może przestaniemy się kompromitować
|
Opłacało się :P dręczyć redakcję na FB :P W końcu zakończyła się ta niekończąca się opowieść:)
|
tormenthor skoro team Maaskanta jest zgrany i jeden z silniejszych z wielkiej 4 w całej ekstraklasie to czemu robić wielkie wietrzenie składu przecież Wisła to nie Cracovia gra o puchary a nie o utrzymanie liczy sie zgranie a nie transfery jedyną bolączką Wisły jest bramkarz a co do kasy z transferów to połowa poszła na transfery a połowa chyba na spłatę długów zresztą to że Wisła ma kasę nie znaczy że musi wszystko wydać od razu na transfery może było mało w tym okienku transferów do Wisły ale były jedne z lepszych w lidze i chyba najbardziej udanych pozostała tylko kwestia bramkarza
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja sądzę, że jeśli w tym okienku uda się ściągnąć bramkarza to wszyscy będą zadowoleni. Potrzebny jest lewy obrońca i napastnik, ale napastników nominalnych mamy 3 a lewy obrońca... no 0 ale Paljić wystarcza jak na ekstraklasę. Poza tym ja był widział ten skład tak:
http://www.footballuser.com/Formatio...sla_Krakow.jpg Przed Genkovem wolałbym żeby grał Rios, nie strzela goli ale ma bardzo dobrą technikę i podania http://www.footballuser.com/Formatio...sla_Krakow.jpg Ewentualnie takie ustawienie, chociaż wolę to. |
To kadra liczy już 25 chłopa, dojdzie bramkarz to bedzie 26 , za dużo chyba :-)
konrad123 rozrysowałeś wszystko jak Gmoch "ehehe" |
Cytat:
|
Melikson będzie się czuł dobrze tuż za napastnikiem, wydaje mi się, że taktyka wyewoluuje na taktykę dortmundu
|
Widać, wszyscy czekali na Meliksona, jak na zbawienie - ciężkie będzie miał życie jak się nie sprawdzi. Oby grał kapitalnie, ale Jirsak podobnie był oceniany i za podobną sumę kupiony.
|
A ja widziałbym to w takim zestawieniu:
Jovanic Cikos - Jaliens - Chavez - Paljić Melikson - Sobolewski - Garguła Małecki - Genkov - Kirm Ale to jest tylko gdybanie. Na pierwszy rzut oka mamy niezłą jedynastkę. Ale zobaczymy jak to wszystko się zazębi. |
Nie cieszcie się tak.. po kolejnym sparingu znowu skład będzie do sprzedaży, nowi gracze będą pomyłkami a Melikson będzie winny nawet za pogodę... cóż póki będzie tu tyle trollów na forum to szkoda na merytoryczną rozmowę . Cóż ja się cieszę osobiście, że przyszli nowi gracze, zwłaszcza Melikson który nie potrzebuje cyklu przygotowawczego do sezonu, gdyż gra na bieżąco .
|
Cytat:
Nie mówiąc już że myślisz że jakby się ktoś zgłosił po Łobodzińskiego i dał 500 tys euro to ktoś powiedziałby "NIE"? |
konrad123 - hmmm... ale to 4-3-3 wygląda na 4-5-1 - Kirm i Małecki wysunięci skrzydłowi pomocnicy.
Raczej nie uda się opchnąć Wojtka i Tomka w tym okienku co? ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Skoro jest Melikson, to powinien grac środkowego ofensywnego pomocnika, rozgrywającego, bez zadan defensywnych. Oczywiście, jeśli będzie się sprawdzał. Jak nie to trzeba będzie znowu kombinować. Za nim dwóch odbierających Wilk i Sobol ewentualnie Sziwakow. Garguła odsuwa nogę nawet w ofensywie, to samo Jirsak. To co trener Maaskant mówi, trzeba nam agresywnych pomocników w odbiorze. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Nie podpisuje się 5 letnich kontraktów, czy 4 letnich, bo mamy później takie sytuacje jak z Dawidowskim, Łobodzińskim itd. 1 rok + możliwość przedłużenia - nie wypali gracz - usuwa się go i próbuje dalej. |
Cytat:
1-4-5-1 i tak będziemy grać. Choć Małecki to ofensywny prawy pomocnik a Kirm lewy pomocnik to obaj mają również bronić. Będziemy grali jednym wysuniętym napastnikiem i pięcioma pomocnikami wdłg dewizy Maska: "Kto ma piłkę ten ma władzę". A jak to bedzie wychodzić ? Zobaczymy :D |
Cytat:
Myśle że pozycje takiego Brożka w Wiśle można porównać do pozycji jaką miał Bent w Sunderlandzie. Z jednym zastrzeżeniem, Bent chyba mimo wszystko był tam większą gwiazdą. Ale ty dalej żyj w świecie Football Managera gdzie naciśnięcie opcji "nie" zamyka sprawę, a wystawienie na listę transferową skutkuje listą chętnych do zakupu. PS. Chyba ze chciałbyś standardy rodem z Kałuży i zastraszanie piłkarzy, które ma skutkować "porozumieniem" i zrzeknięciem się pieniędzy. (podpowiedź: to jeszcze odnośnie Jirsaka, Łobo i innych do pozbycia się) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Bardzo się cieszę z transferów, mam nadzieję, że chłopcy będą warci pieniędzy i naszych obgryzionych paznokci ;)
Mamy bardzo ciekawą sytuację w II linii, szalona konkurencja. Trochę gorzej wypada blok defensywny według mnie oraz atak. Jestem zdania, że powinniśmy pozyskać dobrego napastnika. Pomijam już fakt, że (tfu tfu) Genkow może złapać kontuzję, albo po prostu się nie sprawdzić i praktycznie nie mamy kim ukłuć z przodu. Podobnie jak nie przemawiają do mnie nasi boczni obrońcy: Cikos i Paljic. Ale ok, nie marudzę. Dziś czas na radowanie się z udanego (mam nadzieję) okienka transferowego. |
Jeśli już się bawimy w taki estetyczny sposób to w ćwiczonym ostatnio przez Roberta ustawieniu mamy takie pole manewru:
http://www.footballuser.com/Formatio...sla_Krakow.jpg |
Najpiękniejszym okienkiem będzie to, w którym pozbędziemy się Łobo i Kowalskiego (lub chociaż jednego).
Zamiast bramkarza mogliby poszukać bocznego obrońcy. Jovanić na polską ligę powinien starczyć. Kew mógłby pójść na prawą obronę (tragiczny Cikos), środek Bunoza i Chavez spisywał się z meczu na mecz w ekstraklasie coraz lepiej sobie radzili... |
Zapomniałeś o Kowalskim:D
|
Cytat:
mocno to wyglada ... genkow/zuraw w lecie lewy obronca plus napastnik |
Cytat:
|
Czemu mamy się nie cieszyć z tego transferu ? idzie nowa jakość do Wisły. Nadchodzi kres Łobodzińskich i Kowalskich w Wiśle. Swoją droga dziwie się, że Maaskant zamiast wystawiać 25 letniego chłopa, z którego już nic nie będzie nie wpuścił w takim sparingu jak wczoraj młodego Nalepe. No ale to są decyzje treneiro i trzeba je szanować.
Chciałem jeszcze się odnieść do wielkiego najazdu na Bunoze, że jest drewniany,słaby szrot itp. Fakt może technikiem jakimś świetnym to on nie jest ale ubiegłej rundzie zwykle grał poprawnie i równo. A zwłaszcza gdy tworzył parę z pewnym i doświadczonym obrońcą (Cleber,Chaves) wtedy błędów nie popełniał i nie mówcie przeciwnicy, że ktoś za niego odwalał robotę i to tuszowało jego niski poziom. Zauważcie, że zwykle gdy grał z Kowalskim to obydwoje grali jakieś fokstroty i nie wiadomo co jeszcze. IMO przyczyna jest taka, że po prostu z Kowalskim się źle gra bo jest nieprzewidywalny, nigdy nie wiadomo kiedy się urwie i przez to Bunoza nie ma pewności w swoich wejściach. Nie jestem wielkim fanem Bunozy tak jak mogłoby z tej wypowiedzi wynikać. Chodzi mi o to aby zaapelować do zdrowego rozsądku ludzi którzy ciągle narzekają, że słaby, że z zagranicy, że drewniany pamiętajcie, że on ma 23 lata niespełna . Ponadto jestem przekonany, że gdyby wzięli jego rówieśnika Polaka do pierwszej drużyny i on grałby swoja pierwszą rundę w pierwszej drużynie Wisły w ekstraklasie tak jak Bunoza, na takim poziomie. To jestem pewien, że raz. już by go smuda do kadry brał. dwa nawet jakby zdarzały mu sie słabe mecze, koślawe zagrania, babole to każdy by mówił " młody jest musi się ograc dajmy mu szanse, ma chłopak talent, będą z niego ludzie". Na bank tak by było. To jest oczywiście gdybanie, ale mam nadzieje, że da do myślenia tym wiecznym krytykom naszych piłkarzy zwłaszcza tych nowych i zza granicy. Nie wiem dlaczego jest u nas przekonanie, że zawsze na piłkarzy zza zagranicy patrzy się jak na szrot i wrzuca do jednego worka gości mających po 27-30 lat bez osiągnięć zero otarcia się o kadrę oraz młodych gości którzy jeszcze się mogą rozwinąć, ale na jakiej podstawie niektórzy na wstępie stwierdzili, że jak przychodzi ktoś z za granic za darmo albo za 200k E to jest to szrot. |
Jako że około połowy stycznia krytykowałem Stana i Basałaja - po dokonaniu transferów z nieukrywaną przyjemnością mogę odetchnąć z ulgą i stwierdzić, że nie miałem racji ;)
Dokonane w tym okienku transfery wyglądają w końcu na przemyślaną i robioną z głową akcję, co dla kibica Wisły wcale pewne nie było ;) Jeśli uda się jeszcze ściągnąć sensownego bramkarza i pozbyć najsłabszych ogniw - będzie można powiedzieć - pełen szacun panowie z Zarządu ;) Oczywiście pełna wartość nowych zawodników "wyjdzie w praniu" czyli podczas ligi, ale na chwilę obecną zrobiono chyba wszystko co było można, żeby zacząć naprawiać rozległe szkody wyrządzone w poprzednich okienkach. Oby tak dalej! pozdrawiam |
Cytat:
|
Ja dodam jeszcze, że cieszymy się z piłkarzy, ale dla mnie cichym bohaterem jest Stan. Spójrzcie, jaki gość jest skuteczny - praktycznie załatwił wszystkich tych, których chciał Maaskant. Sytuacja w Wiśle od wielu lat nie do pomyślenia. Czapki z głów, Panie Valckx!
|
Cytat:
Albo taki Branco - ewidentnie gość nie wie o co chodzi, próbuje beznadziejne ustawianie się nadrabiać głupimi faulami i do tego napierdala w trybuny z każdej pozycji z przyczyn tylko sobie wiadomych. Albo taki Łobodziński - to jest dopiero materiał! Takiego odpuszczania jakie on prezentuje to dawno nie widziałem. Gość przewraca się na sama myśl o starciu z przeciwnikiem... Mamy w drużynie masę piłkarzy wypalonych, przepłaconych, czy też zwyczajnych fujar. Jeżdżenie akurat po wychowankach, którzy zarabiają najmniej w kadrze i przynajmniej się starają jest po prostu nie fair. Cytat:
|
No to gratulacje.
Po tej calej histerii to Maor bedzie mial duza presje, a druzyna jak widac po tym 0-4 jeszcze nie gotowa wiec przed nim trudne zadanie. Ja jednak wierze ze sobie poradzi :) choc duzo zalezy od reszty druzyny bo sam wiele nie zdziala (w koncu to gra zespolowa). Nie jestem kibicem Wisly wiec jesli mowie ze to dobry transfer to to nie jest gadanie na wyrost napalonego kibica (jak tu czesto bywa na tym forum) tylko obiektywne spojrzenie ;) Oczywiscie kazdy transfer niesie za soba ryzyko, ale bez ryzyka niema sukcesow. Osobiscie mam nadzieje ze to tylko poczatek sciagania pilkarzy z Izraela do Polski, bo Izrael to rynek dobrych pilkarzy napalonych na slowo Europa :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl