Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Transfery Polska (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6778)

Acima 16.02.2012 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zizou (Post 1218381)

Na razie do końca sezonu, ale jeśli będzie mu się chciało co najmniej tak jak Ludojadowi (o umiejętności jestem spokojny), to może zostanie na dłużej.

Akurat Serbowi to się chyba tak średnio chce. Unikanie treningów i obozów przygotowawczych pod przykrywką niezaleczonej kontuzji nie świadczy o nim najlepiej. NN to podobno walczak w przeciwieństwie do Daniela "rozłożone ręce" Ljuboji.

DeadOrAlive 16.02.2012 12:47

Szczerze mówiąc, mało perspektywiczna jest polityka transferowa Legii. Na kilka dni przed prawdopodobnie najważniejszym ich dwumeczem w sezonie sprzedają swoich dwóch naprawdę dobrych, solidnych i rokujących zawodników. Byłbym hipokrytą, gdybym napisał, że Wisła wcześniej tak nie robiła, bo robiła, ale widać w tym sezonie albo nikt nie chciał naszych piłkarzyków, albo po prostu włodarze klubu postarali się o jakiś progres.

A tak swoją drogą, czy ktoś mógłby się pokusić o analizę zimowego okienka transferowego przed zbliżającym się, jutrzejszym początkiem ligi ?

Maciuś 16.02.2012 12:48

I czemu sie smiejesz skoro Turcja, Grecja i Cypr "potęgę" swoich lig zbudowali wlasnie na mieszance krajowej mlodziezy i zagranicznych dziadkow z nazwiskami. Gdyby Cupial 15 lat temu byl madrzejszy to Wisla dzis bylaby klasy Fenerbahce albo Panathinaikosu.

zizou 16.02.2012 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1218394)
Akurat Serbowi to się chyba tak średnio chce. Unikanie treningów i obozów przygotowawczych pod przykrywką niezaleczonej kontuzji nie świadczy o nim najlepiej. NN to podobno walczak w przeciwieństwie do Daniela "rozłożone ręce" Ljuboji.

Dla mnie Ludojad może w ogóle nie trenować, póki będzie grał jak gra:p; a na boisku - choćby przez te rozłożone ręce - widać, że on chce wygrywać. Mówią o tym zresztą inni piłkarze Legii w wywiadach, że Ljuboja zawsze chce wygrać, a wbrew pozorom najwięcej wymaga od siebie.

A propos NN - zobaczymy, oby wciąż był walczakiem.

Kluvi 16.02.2012 13:06

Maciuś ma racje.. zobaczcie gdzie są teraz te ligi, a gdzie my??!! Jeszcze 10 lat temu ładowaliśmy po 3 bramki Nikozji czy wcześniej 5 Trabzonsporowi.. a gdzie oni teraz, a gdzie my?
O to chodzi w tym biznesie młodych sprzedawać za sporą kasę a te podstarzałe gwiazdy mają przyciągać tłumy.. hajs będzie to i perełki będzie można wyławiać i zarabiać na nich...

TymonPRO 16.02.2012 13:11

No to się wydaje być bardzo dobry transfer Legii,może i gość stary już ale to był klasowy piłkarz.Myślę że pare bramek dla Legii w te przynajmniej pół roku strzeli.

No i to chyba najbardziej znany zawodnik jaki pojawi się w Ekstraklasie
Legia nic nie ryzykuje a może zyskać

No ale wiadomo w jakiej jest formie to się jeszcze okaże :P

bofff 16.02.2012 13:16

poza tym Szkoci nieraz oskrobali mu łydki, naszych drwali raczej się nie wystraszy

snyrting 16.02.2012 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1218403)
Maciuś ma racje.. zobaczcie gdzie są teraz te ligi, a gdzie my??!! Jeszcze 10 lat temu ładowaliśmy po 3 bramki Nikozji czy wcześniej 5 Trabzonsporowi.. a gdzie oni teraz, a gdzie my?
O to chodzi w tym biznesie młodych sprzedawać za sporą kasę a te podstarzałe gwiazdy mają przyciągać tłumy.. hajs będzie to i perełki będzie można wyławiać i zarabiać na nich...

Różnica pomiędzy Trabzonsporem sprzed 5 lat a tym obecnym jest taka, że obecnie, klub ten stać na zapłacenie 5 mln € za zawodnika, który grał w średnim klubie Ekstraklasy.

Zakładając, że Wisła ma takie środki jak kluby w Grecji, Cyprze czy Turcji, to i tak bym nie chciał żebyśmy budowali drużyny tak jak oni. Powinniśmy się opierać na modelu niemieckim, bo tylko on gwarantuje normalny, zrównoważony wzrost.
Kluby z południa, to kolosy na glinianych nogach, które funkcjonują od kryzysu do kryzysu. Sami zresztą zobaczycie jak potoczą się ich losy za kilka lat.

Kluvi 16.02.2012 13:33

pisze o Trabzonsporze sprzed 10 lat czyli koniec lag 90-tych gdzie byli słabiutka drużyna... z czasem szli własnie tak ze podkupywali stare gwiazdy które przyciągały fanów i sponsorów i kasa rosła.. tak że stać ich już od kilku lat na grajków za 5 mln euro..

River 16.02.2012 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1218405)
No i to chyba najbardziej znany zawodnik jaki pojawi się w Ekstraklasie
Legia nic nie ryzykuje a może zyskać

No ale wiadomo w jakiej jest formie to się jeszcze okaże :P

W tym sezonie w lidze hiszpanskiej zagral w 11 meczach i strzelil trzy bramki a nie jest klasycznym napastnikiem. Wiec w dyspozycji jest chyba niezlej.
Poza tym sadze, ze jednak bedzie mu sie chcialo. Legia ma szanse na MP a wygranie ligi oznacza gre w el.LM. Mysle, ze dla Hiszpana to bylaby kolejna okazja do przypomnienia o sobie. Zakladajac, ze zostalby w Legii na kolejny sezon.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting
Kluby z południa, to kolosy na glinianych nogach, które funkcjonują od kryzysu do kryzysu. Sami zresztą zobaczycie jak potoczą się ich losy za kilka lat.

Za to my jestesmy europejskim przecietniakiem na glinianych nogach zaleznym od kaprysu Boguslawa C.

Poki co to chyba Turcy lepiej na tym wychodza bo i wiecej znacza w pucharach, wieksza kasa obracaja itd.

martin_6 16.02.2012 13:35

Robi wrażenie, ale zobaczymy. Byłe gwiazdy przychodzące do polskiej ligi kończą... różnie. Nie ma żadnej reguły.

kreseq 16.02.2012 13:39

Zobaczymy jak sobie poradzi. Moze jak Ljuboja a moze miec problemy...oby nie. Przynajmniej ktos jest...po tym wyrwaniu 2 ogniw.

Weszlo wspomina tez o Ismaelu Blanco :szok: Zazwyczaj maja dosc dobre info...

No nic nie rozmywajmy ;)

emj10 16.02.2012 13:47

Chyba tym ajtijajowcom coś odbiło w tłusty czwartek. Na podsumowanie okienka transferowego trzeba będzie poczekać do końca miesiąca :D

-ja123- 16.02.2012 14:10

Jeśli czekali na Novo, to wcześniej nie mogli pewnie z nim podpisać, tj. przed deadlinem do LE. Novo czekał na rozwój sytuacji w Rangers.
Mi się bardzo podoba polityka Legii. Jak już kiedyś napisałem, takie Pavones y Zidanes na skalę polską. 4-5 gwiazd otoczonych młodymi Polakami. Szkoda tylko, że polskie kluby nie przyciągają za bardzo takich zawodników i trzeba czekać, aż nie zgłosi się po nich żaden klub z poważniejszej ligi i jeśli przyjdą, to jak Novo w ostatniej chwili Dobrze, że mamy dłuższy okres transferowy ;)

blanco 16.02.2012 14:18

Świetnie,że Legia się wzmacnia.
Co to oznacza ?
Oczywiście potężniejszą Wisłę . Liga rośnie nam w siłę i cieszmy się panowie.

silver03 16.02.2012 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1218449)
Świetnie,że Legia się wzmacnia.
Co to oznacza ?
Oczywiście potężniejszą Wisłę . Liga rośnie nam w siłę i cieszmy się panowie.

Albo dominacje Legii na krajowym podwórku. To, że Legia będzie silniejsza nie determinuje takich samych poczynań na rynku innych zespołów. Nie ma z czego się cieszyć.

Bobek90 16.02.2012 14:30

Ciekawy zawodnik. Byl gwiazdka Rangersow, ale w czasach kiedy szkocka pilka cos znaczyla (w 2008 roku Rangersi grali w finale PUEFA). Teraz gral, w badz co badz, silnej lidze hiszpanskiej. I gral to odpowiednie slowo:

sezon 2010/2011 - 31 meczow 4 gole
sezon 2011/2012 (do lutego) - 11 meczow 3 gole

Uklad wydaje byc sie fajny. Z jednej strony techniczny bo to hiszpan, z drugiej... nie bojacy sie drwali bo troche w szkocji pogral. Do tego Legia ryzykuje naprawde malo. Jak mu nie wyjdzie to tylko pol roku bedzie "pobieral pensje". Jak mu wyjdzie to moga przedluzyc kontrakt o kolejny rok. Ryzyko ograniczone do minimum. Ciekawe czy taka opcja z Jaliensem byla mozliwa?
A, no i jeszcze mlodziez bedzie miala sie od kogo uczyc.

Weszlo cos wspomina o zatrudnienie przez Legie kolejnego gracza z CV (dwukrotny krol strzelcow ligi greckiej, 29 lat) czyli Ismaela Blanco. Ale w to juz nie wierze. Nie wiem czy ITI zgodzi sie teraz na kolejnego, juz, gracza ktoremu trzeba dac gwiazdorski kontrakt. W lato przed pucharami pewnie tak, ale nie teraz na 13 meczow ligowych.

-ja123- 16.02.2012 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1218457)
Weszlo cos wspomina o zatrudnienie przez Legie kolejnego gracza z CV (dwukrotny krol strzelcow ligi greckiej, 29 lat) czyli Ismaela Blanco. Ale w to juz nie wierze. Nie wiem czy ITI zgodzi sie teraz na kolejnego, juz, gracza ktoremu trzeba dac gwiazdorski kontrakt. W lato przed pucharami pewnie tak, ale nie teraz na 13 meczow ligowych.

Na 13 meczów, które mogą dać Ligę Mistrzów.

TymonPRO 16.02.2012 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1218452)
Albo dominacje Legii na krajowym podwórku. To, że Legia będzie silniejsza nie determinuje takich samych poczynań na rynku innych zespołów. Nie ma z czego się cieszyć.

Jaką dominacje :P Póki co nie mają piłkarzy pokroju Meliksona Małeckiego i Bitona
No dla mnie Ljuboja i Radović to niższa półka

Dla ligi to tylko lepiej że ściągają takich graczy,może Boguś też zainwestuje u nas więcej

0 22 16.02.2012 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1218466)
Póki co nie mają piłkarzy pokroju Meliksona Małeckiego i Bitona
No dla mnie Ljuboja i Radović to niższa półka

Coraz ciekawiej w tym temacie.

:lol:

TymonPRO 16.02.2012 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1218467)
Coraz ciekawiej w tym temacie.

:lol:

Oj Legionisto jeszcze nie raz będziesz patrzył jak ci Mały właduje po parę bramek:p
Trochę pokory legioniści dla Mistrza Polski który jest w Krakowie

Wasiu 16.02.2012 14:55

Cos czuje, ze w maju bedzie placz i zdziwienie jak ta Legia bedzie miala 2 razy punktow niz my.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Partyzant88
brałeś coś?

Owszem, lukier z pączków.
Co innego pokora (chociaz nie rozumiem dlaczego niby legionisci maja jakas odczuwac) a co innego tepe deprecjonowanie osciagniec przeciwnika, ktore sa znacznie wyrazniejsze niz nasze (mam na mysli porownanie naszych kopaczy do ich, ktorzy Wislakom niczym nie ustepuja)

Partyzant88 16.02.2012 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1218470)
Cos czuje, ze w maju bedzie placz i zdziwienie jak ta Legia bedzie miala 2 razy punktow niz my.

brałeś coś?

Bobek90 16.02.2012 15:07

TymonPRO
Malecki jest bardzo sredni. Naprawde. Ja mialem kiedys mozliwosc ogladania 2 ligi hiszpanskiej i widzialem tam ludzi lepiej wyszkolonych technicznie od Maleckiego. Malecki to solidny pilkarz "ekstraklasowy" i tylko tyle. Ot, taki Peszko. U nas gwiazda, ale za granica to sobie co najwyzej moze grac w "Koelnach" jako jeden z wielu. Za slaba technika by bylo cos wiecej.

Ja osobiscie uwazam ze taki Zyro , o ile dalej bedzie sie rozwijal, juz za rok (max. dwa) bedzie wciagal nosem Maleckiego. Jest duzo lepiej wyszkolony technicznie i... taktycznie.

TymonPRO 16.02.2012 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1218478)
TymonPRO
Malecki jest bardzo sredni. Naprawde. Ja mialem kiedys mozliwosc ogladania 2 ligi hiszpanskiej i widzialem tam ludzi lepiej wyszkolonych technicznie od Maleckiego. Malecki to solidny pilkarz "ekstraklasowy" i tylko tyle. Ot, taki Peszko. U nas gwiazda, ale za granica to sobie co najwyzej moze grac w "Koelnach" jako jeden z wielu. Za slaba technika by bylo cos wiecej.

Ja osobiscie uwazam ze taki Zyro , o ile dalej bedzie sie rozwijal, juz za rok (max. dwa) bedzie wciagal nosem Maleckiego. Jest duzo lepiej wyszkolony technicznie i... taktycznie.

Oj Bobek nie przekonasz mnie :) Acha zapomniałeś o jednym w piłce liczy się jeszcze charakter :P

_ukoL 16.02.2012 15:42

Ciężko wyczuć czy Novo będzie wzmocnieniem Legii. Takie transfery 'last minute' na krótką rundę w Ekstraklasie to chyba mało fortunny pomysł. Zero zgrania z drużyną. Klasowy zawodnik powinien szybko sobie z tym poradzić ale z drugiej strony może się okazać, że "odpali" w ostatnich 2-3 kolejkach.

Ljuboja, Novo...jeszcze kilka lat temu w życiu bym nie przypuszczał, że goście z takimi nazwiskami będą grać w polskich klubach.

!!IRIVER!! 16.02.2012 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1218452)

Polecam wpisać w wikipedii hasło Ironia lub Sarkazm.

Na pewno Legia nie straci na tym transferze, a ludzi na stadion to nazwisko, bankowo przyciągnie. Novo może być takim samym "dziadkiem" jak Ljuboja...

Ma_niek 16.02.2012 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1218479)
Oj Bobek nie przekonasz mnie :) Acha zapomniałeś o jednym w piłce liczy się jeszcze charakter :P

Myślisz że Patryk ma odpowiedni charakter by grać w silniejszej lidze?. ja nie sądze bo co tam też bedzie sie obrażał, machał łapami na wszystkich?.

0 22 16.02.2012 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1218492)
Ljuboja, Novo...jeszcze kilka lat temu w życiu bym nie przypuszczał, że goście z takimi nazwiskami będą grać w polskich klubach.

Na razie polskim, nie polskich :)

mojzesz 16.02.2012 16:38

Jaliens, Iliev

Marszałek 16.02.2012 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1218403)

.

A jaka tego jest przyczyna? Bynajminiej nie w tym, że sprzedali młodego a kupili starego wyjadacza. W ustawodastwie tkwi pra przyczyna, tego o czym piszecie. Gdyby w Turcji firmy mogły miały tyle samo z sportu co u nas to byliby tam gdzie my obecnie jesteśmy. U nas nawet bukmacherzy nie mogą się reklamować. Więc skąd nagle ma być kasa na skale jak w Turcji ?

Tak swoją drogą to Novo jest naprawdę niezłym grajkiem, przynajmniej jak go tak pamiętam. Ale jak uczy doświadczenie nie takie asy do ligi przychodziły a później okazywało się to co się okazywało. Jaliens taki, o! samym staniem powienien robić różnicę takie ma CV a niedługo Czekaj będzie go poprawiać jak ma grać. Zobaczymy co Novo pokaże.

0 22 16.02.2012 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mojzesz (Post 1218514)
Iliev

Naprawdę Twoim zdaniem Iliev tyle znaczy w Europie co Ljuboja i Novo? Ocieramy się o absurd..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1218520)
Jaliens taki, o! samym staniem powienien robić różnicę takie ma CV a niedługo

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mojzesz (Post 1218514)
Jaliens

O Jaliensie była już tutaj dyskusja. Owszem zawodzi, ale z drugiej strony jego CV jest trochę ciągnięte za uszy do góry. Pamietam dyskusje z Wolffym. Porównajcie sobie jego CV z CV Żewłakowa. Moim zdaniem naprawdę szału nie ma. Szału w sensie różnicy. Wiadomo, że tacy piłkarze sa na tle ligowej szarzyzny kozakami, ale jednak to nie jest poziom rozpoznawalności jak Novo.

-ja123- 16.02.2012 17:05

Według GW Blanco już podpisał
http://www.sport.pl/sport-warszawa/1..._w_Legii_.html

Pablo84 16.02.2012 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1218523)
Naprawdę Twoim zdaniem Iliev tyle znaczy w Europie co Ljuboja i Novo? Ocieramy się o absurd..

O Jaliensie była już tutaj dyskusja. Owszem zawodzi, ale z drugiej strony jego CV jest trochę ciągnięte za uszy do góry. Pamietam dyskusje z Wolffym. Porównajcie sobie jego CV z CV Żewłakowa. Moim zdaniem naprawdę szału nie ma. Szału w sensie różnicy. Wiadomo, że tacy piłkarze sa na tle ligowej szarzyzny kozakami, ale jednak to nie jest poziom rozpoznawalności jak Novo.

Weż wydupcaj na swoje forum zarozumialcze.O .... ci chodzi?Chcesz sie tu ....a z nami przekrzykiwać.Jeśli masz kompleksy to je wylecz u specjalisty?
A w temacie.
Powiem szczerze, że jakoś strasznie nie interesuję się zagraniczną piłką nożną, więc te nazwiska są mi obce, no ale skoro część tu mówi, że są ok, to wierzę na słowo.Zobaczymy czy one faktycznie coś ugarają na Polskim gruncie.

Bobek90 16.02.2012 17:18

:mysli: No nie wiem, to czemu nie ma tego na oficjalnej? Nie chca przed meczem "rozkojarzac"?

0 22 16.02.2012 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1218540)
Weż wydupcaj na swoje forum zarozumialcze.O .... ci chodzi?Chcesz sie tu ....a z nami przekrzykiwać.Jeśli masz kompleksy to je wylecz u specjalisty?

Normalna rozmowa na podstawie faktów, a Ciebie gumka ściska. Weź wyluzuj. A już teksty o kompleksach po tym co wyrabiałeś u nas - pełna groteska.

Pablo84 16.02.2012 17:28

Szefie, ale jaka gumka mnie może sciskać, skoro w ostatnich 14 latach moja drużyna zdobyła 8 mistrzostw - czyli tyle, ile Twój klub w całej swojej historii.I Ty mi piszesz na forum kibiców Wisły, że mi gumka sciska?
A moze to wygląda inaczej?Może ty sobie zwyczajnie na zbyt dużo pozwalasz?
Broniłem Was, jak Was banowali, fajnie że tutaj jesteście i kulturalnie wypowiadacie, ale mam wrażenie, że czasami sobie za bardzo pozwalacie.

karas1983 16.02.2012 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1218509)
Na razie polskim, nie polskich :)

Jaliens, Salenko, Amaral. Legia nie jest pierwsza więc sie nie podniecaj.

Narazie tylko Ljuboja Wam wypalił. W czym Novo jest lepszy od Jaliensa, Amarala czy nawet Lameya?

Sartre 16.02.2012 17:30

Cytat:

Szefie, ale jaka gumka mnie może sciskać, skoro w ostatnich 14 latach moja drużyna zdobyła 8 mistrzostw - czyli tyle, ile Twój klub w całej swojej historii.
Ale nie o waszych 8 mistrzostwach jest rozmowa, tylko o tym czy Biton z Meliksonem przewyższają Ljuboję z Radovićem, są im równi czy jednak serbski duet lepszy. I o ile byłbym gotów tutaj dyskutować, o tyle jak ktoś twierdzi że jedni to "nie ta klasa" co drudzy, to trochę brzmi to jak żart.

Pablo84 16.02.2012 17:33

Naprawdę korci Was taka przepychanka?Przecież i tak wszystko zweryfikuje liga.Mnie jedynie w....ia taka dziwna napuszona postawa.

Edit:

Aha, i nie rozumiem posta 022.Co ja niby u Was wyprawiałem?Moje posty na legialive są ogólnodostępne i jeśli komukolwiek będzie się chciało to je wyszuka.Uważam, że nie było by eleganckie upublicznanie tego co mi wysłałeś na privie, dlatego, jeśli faktycznie chcesz to sobie wklej moje cytaty, które najbardziej Cię urzekły(choć wiem, że i tak gra nie jest warta świeczki)

http://forum.legionisci.com/search.php?searchid=2061877

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl