Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Ogladaj mecze Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=317)

TSW_forever 03.08.2011 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 1139284)
Mają dekoder UPC, czy z pakietem C+ - nie mam pojęcia. Musiałbyś napisać maila lub zadzwonić. Tu masz dane kontaktowe: http://www.pubirish.pl/kontakt.php

Dzięki, sprawdzę. A może znasz jakąś inną knajpę z C+, najlepiej w okolicach Oliwy, może też być Sopot ? Czy w Maxie można obejrzeć aktualnie meczyki ?

AZS_Lublin 03.08.2011 10:47

Ok, dzięki panowie. Pomyśle z sopCastem. PSE niestety nie mam:(

Wizard 03.08.2011 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW_forever (Post 1139301)
Dzięki, sprawdzę. A może znasz jakąś inną knajpę z C+, najlepiej w okolicach Oliwy, może też być Sopot ? Czy w Maxie można obejrzeć aktualnie meczyki ?

Tu już ci niestety nie pomogę, do Maxa (jak i Oliwy czy Sopotu) mam troszkę odległości i puby odwiedzam jedynie raczej w centrum. Może inni koledzy z Gdańska będą wiedzieć lepiej.

johny96 03.08.2011 14:54

A w Warszawie gdzie mozna bylo by obejrzec najlepiej mecz. W mare blisko lotniska ew myslicie ze moze byc pokazany gezies na lotnisku?

Mocny 03.08.2011 17:00

przepraszam , ale dochodza mnie sprzeczne informacje , wiec spytam raz jeszcze:

czy bedzie transmisja meczu w otwartym polsacie ?

*Michael* 03.08.2011 17:13

w programie na necie jest napisane że tak od 20:30

damian4892 03.08.2011 17:17

Jest transmisja w otwartym Polsacie na 100%.

FraMat 03.08.2011 18:29

a czy jest jakas mozliwość otrzymywania relacji przez sms za granicą? Jestem od 20 w pracy
:-/

Evenstar 03.08.2011 18:30

Witam, kiedy zaczyna sie studio przedmeczowe? Podobno mialo byc juz od 19 30 a tutaj nic.

jcts 03.08.2011 18:35

Miała być od 19 30 ale jak widzę to na Polsat Sport jest powtórka meczu z Łowecza.

edit: Jednak od 20, chyba zmienili bo teraz reklama leciała

pawelwislak 06.08.2011 08:39

Na jakim kanale dziś leci mecz? Bo przejrzałem C+ i nie ma ...

transmisje 06.08.2011 08:57

17:45 zwykły C+(Nie sport tylko zwykły)

Pancratius 06.08.2011 15:48

Jest jakiś sposób żeby oglądać mecze w programie VLC Player bo słyszałem że się w nim nie tnie?

przem 06.08.2011 19:27

Witam,
czy jest jakaś opcja wykupienia abonamentu w serwisie Live Ekstraklasa za funciaki, a nie eurosy (mimo, że pomieszkuję w strefie EUR)? W końcu 3 GBP to trochę mniej niż 4 EUR :)

Funatyk 06.08.2011 19:36

Czy ktos probowal ogladac mecz n a tym Liveekstraklasa? Ja tylko mialem powtorki jakichs bramek z innych lig a w drogiej polowie ciemnosc... A zaplacilem 4.99$ :((

A'Tuin 06.08.2011 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Funatyk (Post 1141978)
Czy ktos probowal ogladac mecz n a tym Liveekstraklasa? Ja tylko mialem powtorki jakichs bramek z innych lig a w drogiej polowie ciemnosc... A zaplacilem 4.99$ :((

100 najlepszych bramek ligi hiszpanskiej zamiast meczu Wisly.. Juz im napisalem, ze oczekuje zwrotu pieniedzy.

rav 06.08.2011 20:44

Ale kompromitacja.

Napisałem do nich, zobaczymy po weekendzie jaka będzie reakcja. Mam nadzieję, że ci z Was, którzy zapłacili za relację otrzymają zwrot pieniędzy, bądź ważność ich kont zostanie przedłużona.

rav 06.08.2011 21:02

Otrzymałem wyjaśnienia, że mają problemy z otrzymywaniem meczów "u źródła". (niech żyje Live Park..? ;) Zapewniają, że to jednorazowy incydent.

Na koniec zdanie: "Nasze biuro obsługi klienta jest dostępne przez 24 godziny na dobę i będziemy w stanie dokonać zwrotu zapłaty każdemu, który wykupił substrypcję na ten mecz".

Zatem:

Jeśli ktoś będzie miał kłopoty ze zwrotem - dajcie znać na mojego maila (rav, potem @ i dalej wislakrakow.com).

Jeśli zajrzeliście na inny mecz ligi w tej usłudze i jakość była OK, to może zaproponujecie im przedłużenie ważności kont do kolejnego meczu Wisły? W weekend 9-11 września gramy z Lechem - fajnie by było, jak by przedłużyli ważność Waszych kont do tego meczu. Zapytam o taką opcję.

Bekas 07.08.2011 09:56

1). Da się opłacić PayPalem?
2). Jak opłacić będąc w Polsce? Cały czas wyświetla się komunikat, ze nie mogę oglądać z Polski. OK, ale zapłacić chce będąc w Polsce, a oglądać na wakacjach. Co źle robię?

Soupie2 07.08.2011 15:17

Witam, mam takie pytanie 11 sierpnia wylatuję do Anglii do MU, czy ktoś się orientuję czy można tam gdzieś będzie oglądać mecze Wisły??? Czy tylko jedyną możliwością jest internet??

niezależna opinia 07.08.2011 18:00

Posiada ktoś statystyki oglądalności dotychczasowych meczów Wisły w europejskich pucharach? Zwłaszcza chodzi mi o mecze transmitowane w otwartym Polsacie z Litexem w Łoweczu i Krakowie.

Wicked 10.08.2011 06:57

Cytat:

Rozgrywki piłkarskiej Ligi Mistrzów wkraczają w decydującą fazę eliminacji, która zadecyduje o grupowych uczestnikach tych elitarnych rozgrywek. nSport przygotował m.in. transmisję meczów z udziałem krakowskiej Wisły. Liga Mistrzów powraca na antenę kanału nSport po ponad dwumiesięcznej przerwie. Widzowie platformy n zobaczą decydujące spotkania ostatniej rundy eliminacji piłkarskiej Ligi Mistrzów. nSport pokaże w całości walkę dwudziestu klubów o ostatnie dziesięć miejsc w tych elitarnych rozgrywkach.

Wisła Kraków - APOEL Nikozja oraz Arsenal Londyn - Udinese Calcio, te dwa spotkania ostatniej fazy eliminacji pokazane zostaną w najwyższej jakości obrazu High Definition i z cyfrowym dźwiękiem w formacie DD 5.1.

Rewanżowe spotkania nSport pokaże we wtorek (23 sierpnia) i środę (24 sierpnia). Dzień po wyłonieniu dziesiątki klubów, które uzupełnią stawkę dwudziestu dwóch już znanych uczestników Ligi Mistrzów, odbędzie się losowanie grup (25 sierpnia). To wydarzenie także zobaczą widzowie kanału nSport.
Rozumie że nsport będzie jedynym miejscem gdzie będie można oglądnąć mecze Wisły a Apoel-em?

AZS_Lublin 10.08.2011 07:10

Podzielam powyższe pytanie??
Osobiście nie posiadam "enki" i obawiam się problemu :( Liczę jednak na PolsatSport.
Sorry za offtop, ale troche wyprzedziła mnie nowa technologia.. pytanko, czy na starym telewizorze tj.
Samsung kwadratowy ( nie LCD) jest opcja oglądać HD?

cronos20 10.08.2011 07:21

nie! na starym Samsung kwadratowy nie obejrzysz HD, co nie znaczy że nie obejrzysz meczu ponieważ Nsport jest także SD czyli nieHD. Wystarczy kupić TNK - Telewizja Na Kartę za 20 zł/mc i na Samsung kwadratowy obejrzysz!

PANDEM0NIUM 10.08.2011 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AZS_Lublin (Post 1143844)
Podzielam powyższe pytanie??
Osobiście nie posiadam "enki" i obawiam się problemu :( Liczę jednak na PolsatSport.
Sorry za offtop, ale troche wyprzedziła mnie nowa technologia.. pytanko, czy na starym telewizorze tj.
Samsung kwadratowy ( nie LCD) jest opcja oglądać HD?

Prawa do transmitowania meczów decydującej o awansie fazy rozgrywek, należą już w całości do UEFA, stąd m.in. przed rozpoczęciem spotkań - grany będzie hymn Ligi Mistrzów. Licencję na jej pokazywanie w Polsce ma stacja należąca do platformy ITI.

Czyli wynika z tego że mecz legalnie będzie mozna obejrzeć jedynie na platformie n.

Na samsungu kwadratowym :rotfl: w HD nie obejrzysz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cronos20 (Post 1143846)
Wystarczy kupić TNK - Telewizja Na Kartę za 20 zł/mc i na Samsung kwadratowy obejrzysz!

Ja z koleji mam pytanko odnoścnie TNK. Z tego co wiem to jest bez umowy i bez abonamentu. Wystarczy że kupie w sierpniu karte za 20 zł i będe mógł obejrzeć mecz? Co z dekoderem?

kamilo584 10.08.2011 07:28

Witam , a orientujecie sie czy jest szansa ze bedzie mecz w tvn otwartym czy tvn turbo ?

maxx304 10.08.2011 07:30

Tak, jest bez umowy i abonamentu. Musisz mieć dekoder obsługujący karty Conax. Karta Conax wygląda jak karta SIM do telefonu komórkowego (generalnie kwadratowy plastik, jak zwykła karta, ale w środku jest do wyłamania karta SIM). Ja mam dekoder Opticum, w którym kart się nie wyłamuje - ładujesz cały plastik w szczelinę dekodera. Swego czasu za dekoder z kartą zapłaciłem 149zł, nie wiem jak wygląda to teraz.

PANDEM0NIUM 10.08.2011 07:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxx304 (Post 1143851)
Tak, jest bez umowy i abonamentu. Musisz mieć dekoder obsługujący karty Conax. Karta Conax wygląda jak karta SIM do telefonu komórkowego (generalnie kwadratowy plastik, jak zwykła karta, ale w środku jest do wyłamania karta SIM). Ja mam dekoder Opticum, w którym kart się nie wyłamuje - ładujesz cały plastik w szczelinę dekodera. Swego czasu za dekoder z kartą zapłaciłem 149zł, nie wiem jak wygląda to teraz.

http://n.pl/nsklep/promocje/nnakarte

Wynika z tego że najtańszy dekoder hd to 269zł.

Co to jest moduł nCam? Czy to też trzeba wykupywać?

AZS_Lublin 10.08.2011 07:36

a znacie ceny za dekoder SD? szukam ale wszedzie HD..

cronos20 10.08.2011 07:38

nie ma czegoś takiego jak karty conax! coś wiesz ale nie wiesz co ;-)
conax to "Conax - system dostępu warunkowego wykorzystywany w telewizji cyfrowej."

więcej tutaj: http://telewizjanakarte.pl/

co do dekodera to albo masz swój który obsługuje system conax i wtedy wkładasz kartę TNK i oglądasz, albo nie masz takiego tunka i go musisz kupić (nie koniecznie od N - może być z Allegrosza byle obsługiwał sys. conax)

Używany możesz kupić za 80 zł

pozdr.

maxx304 10.08.2011 07:40

Generalnie nie znam go za bardzo, mój dekoder nie jest dekoderem HD, mam na nim zwykły nSport. Na razie HD mi niepotrzebne, nie mam odpowiedniego sprzętu do odbioru.

Don Donson 10.08.2011 07:40

Sądzę, że mecze polskich drużyn w LM będą w otwartej stacji.

maxx304 10.08.2011 07:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cronos20 (Post 1143855)
nie ma czegoś takiego jak karty conax! coś wiesz ale nie wiesz co ;-)
conax to "Conax - system dostępu warunkowego wykorzystywany w telewizji cyfrowej."

więcej tutaj: http://telewizjanakarte.pl/

co do dekodera to albo masz swój który obsługuje system conax i wtedy wkładasz kartę TNK i oglądasz, albo nie masz takiego tunka i go musisz kupić (nie koniecznie od N - może być z Allegrosza byle obsługiwał sys. conax)

pozdr.

OK, może i tak jest, nie wgłębiałem się w to. Po włączeniu dekodera dostaję info "Conax card inserted", więc wg mnie jest to karta Conax. Wg Ciebie jest to karta obsługująca system Conax. Mniejsza o nomenklaturę, z grubsza wiadomo o co chodzi :)
Również pozdrawiam.

cronos20 10.08.2011 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxx304 (Post 1143858)
OK, może i tak jest, nie wgłębiałem się w to. Po włączeniu dekodera dostaję info "Conax card inserted", więc wg mnie jest to karta Conax. Wg Ciebie jest to karta obsługująca system Conax. Mniejsza o nomenklaturę, z grubsza wiadomo o co chodzi :)
Również pozdrawiam.

jasne że z grubsza wiadomo, ale warto wyprostować :-D

poza tym żeby nie śmiecić tutaj takim info zapraszam na http://dvhk.pl/ gdzie jest sporodobrych ludzi którzy pomogą w ogarnięciu tematu TV-SAT

Zwierze 10.08.2011 08:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1143852)
http://n.pl/nsklep/promocje/nnakarte

Co to jest moduł nCam? Czy to też trzeba wykupywać?

Są tunery które poza kartami obsługują też tzw moduły. Możesz sobie kupić TNK SD (samą kartę jak masz tuner albo z tunerem) albo TNK HD (moduł z kartą jak masz tuner albo kartę z tunerem)

Lechista69 10.08.2011 08:40

Manchester, Barcelona, Kuchenkorz a teraz i Slask maja wlasne kanaly Tv, Wisla ma cos podobnego ? Jest cos takiego planowane ?

mitmichael 10.08.2011 08:49

W ostatnim Cafe Futbol na koncu w zapowiedziach mowili, ze mecz Wisly w polsacie otwartym, polsacie sport i polsacie futbol wiec niekoniecznie tylko na Nsport bedzie leciał.

Wicked 10.08.2011 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cronos20 (Post 1143846)
nie! na starym Samsung kwadratowy nie obejrzysz HD

Nie wprowadzajcie ludzi w błąd. Do oglądania kanałów w HD potrzebny jest dekoder HD, telewizor może być zwykły kineskopowy. Dekodery HD posiadają również wyjścia analogowe (scart - zwane też euro) które można podłączyć do prawie każdego telewizora. Co prawda jakość będzie na poziomie zwykłego Nsport czyli PAL (no może trochę lepsza), ale nie ma technicznych przeszkód do oglądania kanałów nadawanych w HD na kineskopach

JrQ- 10.08.2011 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1143881)
W ostatnim Cafe Futbol na koncu w zapowiedziach mowili, ze mecz Wisly w polsacie otwartym, polsacie sport i polsacie futbol wiec niekoniecznie tylko na Nsport bedzie leciał.

ale oni dyskutuja na temat fazy grupowej...

mitmichael 10.08.2011 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1143901)
ale oni dyskutuja na temat fazy grupowej...

Nie, były zapowiedzi spotkan wszystkich polskich druzyn w ostatniej fazie eliminacji LM i LE i wtedy mowili o transmisji - tam nic nie było o fazie grupowej

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl