Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Wicked 22.06.2009 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 749555)
"...Podobny los jak inwestycję przy Karmelickiej spotkał pozostałe trzy "krakowskie" hotele Hiltona, których budowę planowano przy stadionie Wisły. Wszystkie miały być gotowe na Euro 2012. Nie będą. Decyzję o wstrzymaniu projektu podjął główny inwestor - fundusz rodziny królewskiej z Kuwejtu. Planowane obiekty, których koncepcje opracowali architekci z biura DDJM, w standardzie pięciu i czterech gwiazdek oraz jeden Garden Inn miały dać w sumie blisko 800 nowych miejsc noclegowych."

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...o_Hiltona.html

Wiadomo już o tym, od dobru kilku miesięcy....

Fogi 22.06.2009 15:49

Nowy prefabrykowany element. A wydawało się, że rygle bedą jeszcze szalowane i zalewane betonem.
http://img196.imageshack.us/img196/8...a221631.th.jpg

QuaRiS 22.06.2009 16:29

Budujemy się budujemy ; )

radek89 22.06.2009 17:35

po malutku już sobie można wyobrażać jak bedzie wyglądal drugi poziom trybun. Na szybkiego machnąłem w paincie. Będzie mniej więcej tak. Ze schematu wynika że drugi poziom będzie sie kończył na takiej wysokości jak to zaznaczyłem, lub minimalnie niżej.

http://img31.imageshack.us/img31/337...ny1024w.th.jpg

stawski 22.06.2009 20:57

mam nadzieję, że ażtakiej przerwy między I i II poziomem nie będzie. Fajne są miejsca między trybunami na allianz arena. Przynajmniej fajnie na zdjęciach wyglądają ")P

radek89 22.06.2009 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 749905)
mam nadzieję, że ażtakiej przerwy między I i II poziomem nie będzie. Fajne są miejsca między trybunami na allianz arena. Przynajmniej fajnie na zdjęciach wyglądają ")P

Jestem w trakcie tworzenia odwzorowania budowanych trybun. Narazie wszystko zgadza mi się co do centymetra z planami które znalazłem na www.stadionwisly.info, oraz z dokładnymi danymi które, otrzymałem od jednego z forumowiczów. Jest to troche czasochłonne, jak skończe przekrój trybun to umieszcze jakieś rendery. pozdro

Wicked 23.06.2009 07:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 749905)

Myślę że ten przekrój wszystko wyjaśni;-)
http://img195.imageshack.us/img195/1669/wisa.jpg

Pero 23.06.2009 11:52

Wydaje mi się czy trybuna zachodnia będzie budowana troszke inną techniką niż wschodnia. Widoczne juz są jakieś wykopy :)

damian3k 23.06.2009 12:01

A może po prostu wykruszają fundamenty? :P

pysio 23.06.2009 12:16

a zauważyliście że w przeciwieństwie do D i E, dach nad trybuną C będzie... wygięty?

damian3k 23.06.2009 12:30

Nad D i E też nie jest całkowicie prosty. Podobnie jak na C pnie się w górę.

radek89 23.06.2009 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 750221)
a zauważyliście że w przeciwieństwie do D i E, dach nad trybuną C będzie... wygięty?

Dach na wszystkich trybunach jest nachylony pod katem 4 stopni

jurukuru 23.06.2009 13:29

A co powiecie na temat oświetlenia ?

pysio 23.06.2009 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 750262)
A co powiecie na temat oświetlenia ?

oj.. mogłeś nie pytać, zaraz posypią się wywody jakże to beznadziejne oświetlenie będziemy mieć!

dla mnie jest OK!

jurukuru 23.06.2009 13:37

Mogłem, ale zapytałem. Jak dla mnie lepiej prezentują się wysokie słupy, które ładniej oddają wygląd stadionu ale to tylko plusy jeśli chodzi o estetykę, gdyż nie wiem które oświetlenie jest lepsze pod innymi względami.

FajQ 23.06.2009 13:47

Oświetlenie nie jest złe chociaż lepsze moim zdaniem by były na końcu dachu wzdłuż boiska.Generalnie stadion ma ciekawą bryłę i jest oryginalny.Ja się ciesze z naszego stadionu i już nie mogę się doczekać jak będzie gotowy :)

medyk 23.06.2009 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 750267)
Mogłem, ale zapytałem. Jak dla mnie lepiej prezentują się wysokie słupy, które ładniej oddają wygląd stadionu ale to tylko plusy jeśli chodzi o estetykę, gdyż nie wiem które oświetlenie jest lepsze pod innymi względami.

yyyy żartujesz no nie ??

jurukuru 23.06.2009 14:19

Czemu miałbym żartować. Takie jest moje zdanie, jeśli chodzi o wygląd stadionu.

devios 23.06.2009 14:19

Kto patrzy na oświetlenie w trakcie meczu?

jurukuru 23.06.2009 14:25

Nie rozumiemy się. Chodzi o to, że np. z różnych miejsc Krakowa i okolic lokalizację stadionu umożliwiają nam słupy oświetleniowe, które na prawdę fajnie wyglądają. Przy nowym stadionie będą wbudowane w dach z wielu względów, nie wnikam. koniec w temacie.

wooojo 23.06.2009 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez devios (Post 750291)

hehehe brawo :D......... :-P

saklak1906 23.06.2009 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 750297)
Nie rozumiemy się. Chodzi o to, że np. z różnych miejsc Krakowa i okolic lokalizację stadionu umożliwiają nam słupy oświetleniowe, które na prawdę fajnie wyglądają. Przy nowym stadionie będą wbudowane w dach z wielu względów, nie wnikam. koniec w temacie.

Jak masz problemy z orientacja w miescie to powiem Ci jest 21 wiek i jest cos takiego jak GPS.

medyk 23.06.2009 14:44

zrezygnować z narożnikow na rzecz masztów?? a maszty są rzeczywiscie śliczne.. najlepszy przykład u sąsiadki.. jak pięknie psuje widok..

radek89 23.06.2009 15:03

no i zaczęło sie. Pojawiają sie stopnie 1 poziomu trybuny, widać już 3-4 rzędy. Najdalej do piątku postaram sie pokazac efekty mojej pracy nad wizualką nowo budowanej trybuny.

ichigo 23.06.2009 15:44

Działa wam kamera skierowana na C?

Emilio 23.06.2009 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ichigo (Post 750337)
Działa wam kamera skierowana na C?

nie
123456789

Bronowianin 23.06.2009 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez devios (Post 750291)

A kto patrzy na wygląd stadionu w trakcie meczu? Po co nam ładny i nowoczesny stadion jaki powstanie w Gdańsku, Poznaniu, czy Wrocławiu skoro w trakcie meczu nikt go nie będzie oglądał? A jak nie ma meczu to przecież stadion to nie Sukiennice albo Wawel i nie trzeba go oglądać...

Chyba tym minimalistycznym i kretyńskim tokiem rozumowania przy projektowaniu stadionu poszło miasto i pan Obtułowicz - dzięki temu taki Wrocław czy Gdańsk (ale nie tylko) będą nas po prostu w kwestii stadionów wyprzedzać o lata świetlne... Dodatkowo uznali oni jeszcze że nie trzeba budować na Reymonta stadionu na 40 - 45 tys. miejsc skoro teraz na Wisłę przychodzi max 20 tys. ludzi... No i dzięki temu naszemu prymitywnemu, krakowskiemu, myśleniu jesteśmy teraz w dupie - będziemy mieć kiepski stadion na ledwie 30 tys. miejsc (w dodatku jak wszystko dobrze pójdzie to po... ponad 6 latach budowy), nie mamy EURO 2012, a Wisła będzie przez rok czasu tułać się po jakichś pierdziszewach bo genialne urzędasy i władze klubu nie potrafiły zrobić co trzeba żeby grać na R 22 cały czas...

Arapaho 23.06.2009 16:16

Nic odkrywczego nie stwierdziłeś....niestety.
Ale i tak niektóre mądrale tutaj Cie zaraz zjadą snując ekonomiczne teorię że małe i brzydkie też jest ładne a najważniejsze nasze i wogóle kiedyś były dziury a teraz ...ameryka będzie , nawet krzesełka i dach :) :(

leszekm 23.06.2009 16:45

Może ktoś poda kąt nachylenia starej C.Nowa ma 20 stopni.

jasnyGwint 23.06.2009 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 750352)
A kto patrzy na wygląd stadionu w trakcie meczu? Po co nam ładny i nowoczesny stadion jaki powstanie w Gdańsku, Poznaniu, czy Wrocławiu skoro w trakcie meczu nikt go nie będzie oglądał? A jak nie ma meczu to przecież stadion to nie Sukiennice albo Wawel i nie trzeba go oglądać...

dokładnie, trafiłes w sedno.

Cytat:

Chyba tym minimalistycznym i kretyńskim tokiem rozumowania przy projektowaniu stadionu poszło miasto i pan Obtułowicz - dzięki temu taki Wrocław czy Gdańsk (ale nie tylko) będą nas po prostu w kwestii stadionów wyprzedzać o lata świetlne... Dodatkowo uznali oni jeszcze że nie trzeba budować na Reymonta stadionu na 40 - 45 tys. miejsc skoro teraz na Wisłę przychodzi max 20 tys. ludzi... No i dzięki temu naszemu prymitywnemu, krakowskiemu, myśleniu jesteśmy teraz w dupie - będziemy mieć kiepski stadion na ledwie 30 tys. miejsc (w dodatku jak wszystko dobrze pójdzie to po... ponad 6 latach budowy),
No ale na Wisłe nawet 15 tys nie przychodzi, więc o co kaman ? Tak Cie boli ze Gdańsk będzie miał większy i w ogóle zajefajniejszy stadion to się tam przeprowadź. Kogo k...rwa obchodza stadiony w Gdańsku Wrocławiu czy Poznaniu ... Odpowiem: zakompleksionych kolesi z Krakowa którzy zawsze muszą być naj.

Cytat:

nie mamy EURO 2012,
to akurat nie przez stadion.

Cytat:

a Wisła będzie przez rok czasu tułać się po jakichś pierdziszewach bo genialne urzędasy i władze klubu nie potrafiły zrobić co trzeba żeby grać na R 22 cały czas...
tutaj się zgadzam. do teraz nie moge zrozumieć czemu nie możemy grać na swoim 10 tys stadionie ? bo "wipy" nie będą miec gdzie siedzieć ? parodia...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl