Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Transfery Polska (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6778)

Kociewiak 23.06.2011 10:11

pogadaj z jego managerem, który widocznie nie wie co to znaczy podpisac umowe :)

legion18 23.06.2011 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1115036)
Kolegom z Warszawy tak za bardzo bym nie radzil sie cieszyc z informacji o Traore,bo raz ze o Waszym klubie wspomnial jego menago,dwa ze w kontrakcie jest zapis ze nie moze isc do Polskiego klubu,trzy ze Traore jest lepszy od Mierzejewskiego,a wszyscy wiemy ile On kosztowal. Cena za Traore tej kwoty nie przebije,ale duzo mniejsza to ona nie bedzie.

ps. muzynki od zawsze walily fochy w PL zeby odejsc.

A co ty masz szklaną kule? Równie dobrze może Lechia nie dostać ani grosza, i Traore odejść za 1,5 roku, czy tam za ile mu się kontrakt kończy. Piłkarz jest wart tyle ile za niego dają, a nie tyle ile za niego żądają. Póki co to kolejek chyba po niego wielkich nie ma.

pirat.z.karaibow 23.06.2011 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1115047)
pogadaj z jego managerem, który widocznie nie wie co to znaczy podpisac umowe :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 1115048)
A co ty masz szklaną kule? Równie dobrze może Lechia nie dostać ani grosza, i Traore odejść za 1,5 roku, czy tam za ile mu się kontrakt kończy. Piłkarz jest wart tyle ile za niego dają, a nie tyle ile za niego żądają. Póki co to kolejek chyba po niego wielkich nie ma.

Według informacji znalezionych w internecie, kontrakt Traore wygasa w czerwcu za rok. Jeśli będzie chciał odejść to odejdzie i nie podpisze nowej umowy. Jednak jeśli Lechia będzie chciała na nim zarobić to go sprzeda.

Czar prysł, Traore w innym zespole polskiej ekstraklasy. Niemożliwe? A jednak.

Kociewiak 23.06.2011 10:16

Jak nie przedłuży kontraktu to czywiście, ale narazie jest związany umową i nie ma raczej takiej możliwości żeby teraz odszedł do kogoś z ekstraklasy. A o to okienko się rozchodzi piracie, więc żaden czar nie pryska przykro mi :)

ToTylkoJa 23.06.2011 10:21

Jeśli za rok kończy mu się kontrakt, a Traore da jasno do zrozumienia, że nie chce przedłużyć kontraktu, to myślę, że Lechia nie pogardziłaby kasą za niego nawet od polskiego klubu (mimo niby tego zapisu).Już nie tacy piłkarze wywierali presję na swoich klubach, aby przejść do innego.

Bo ogólnie to za bardzo nie wiem o co chodzi z tym zapisem? Traore chciałby odejść do klubu 'x' z Polski, Lechia zgadza się na to - ale co, ten zapis blokuje taką możliwość?

Kluvi 23.06.2011 10:24

wanciak86 ale już wcześniej wspominano że Traore taki jest. Poza tym jak widać poraz kolejny menago buzuje swojego zawodnika ( z Uche było tak samo za 1 razem ). Cała ta chęć zmiany na Legie to chyba wywarcie presji na zarząd by dostać wyższy kontrakt..

bridgeburner 23.06.2011 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1115036)
Kolegom z Warszawy tak za bardzo bym nie radzil sie cieszyc z informacji o Traore,bo raz ze o Waszym klubie wspomnial jego menago,dwa ze w kontrakcie jest zapis ze nie moze isc do Polskiego klubu,trzy ze Traore jest lepszy od Mierzejewskiego,a wszyscy wiemy ile On kosztowal. Cena za Traore tej kwoty nie przebije,ale duzo mniejsza to ona nie bedzie.

ps. muzynki od zawsze walily fochy w PL zeby odejsc.

Jedyny zapis jaki może być to kwota odstepnego, która nie obowiazuje dla klubów z Polski
Poza tym powodzenia w budowaniu zespołu na murzynkach z Afryki
nawet jak pojdzie do Legii, to kopnie 5 razy prosto pilke w pucharach, strzeli 2 gole
dostanie z Niemiec albo Ukrainy oferte za 2 razy takie pieniadze
i bedzie płakał i strajkował zimą ze żli ludzie są i mu sie rozwijać nie daja:rotfl:

Kociewiak 23.06.2011 10:31

Zacznijmy od tego, że to nie Traore chce odejsc a jego manager miesza w mediach. Co do tranfseru to w tym okienku RACZEJ napewno nie odejdzie bo nawet gdyby klub się jednak zgodził i miał iść gdzieś do Polski to może tylko Józek W. wyłożył by jakąś satysfakcjonującą gotówke. Nie mi oceniać ile Razak jest wart ale Lechia mało za niego napewno nie będzie chciała. A tak raczej pójdzie do Hiszpanii bo kilka razy już go ktoś tam oglądał.
Ale mówie to wszystko to zagrywka jego menago bo sam Kafarski sie o tym z PS dowiedział. Pożyjemy zobaczymy jak to mówią :)

dulli78 23.06.2011 13:04

Tylko, że agent musiał dostać od kogoś przyzwolenie na to mieszanie - Traore nie wygląda mi na pierdołę co nie potrafi zadbać o siebie i swoje pieniądze. Dostał ofertę od Legii to się kłóci - najlepsze wyjście dla obu stron to renegocjacja kontraktu. Tylko wątpię, żeby piłkarz na to poszedł i skończy się to tym, że Lechia sprzeda go do jakiegoś Kebabsporu.

wanciak86 23.06.2011 13:14

Traore ma jeszcze poltora roku kontraktu,wiec jak chce to niech gra sobie w rezerwach tyzle czasu.

Niewiem czemu, ale Wy )tzn Wislacy, i Legionisci dalej sadzicie ze cala Polska pilka dalej sika ze strachu na brzmienie nazw Waszych klubow. Te czasy sie skonczyly.
W Lechii nikt glupi nie jest, nie oddadza Traore ktory ma 1,5 roku kontraktu za czapke sliwek. Tak jakbzscie Wy Meliksona mieli oddac za grosze gdzbz mial kontrakt na ˛1,5 roku hehe

OCZYWISCIE MOWIE O SPRZEDAZY NA TEN MOMENT BO NIEKTORZY TEGO NIE ZROZUMIELI

leszekm_ 23.06.2011 13:15

Z niewolnika nie ma pracownika. Traore przejdzie do Legii, chyba, że się zgłosi jakiś ruski albo turecki klub. W każdym razie coś nie wierzę już żeby ten grajek na jesień grał w Lechii

pirat.z.karaibow 23.06.2011 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1115195)
Niewiem czemu, ale Wy )tzn Wislacy, i Legionisci dalej sadzicie ze cala Polska pilka dalej sika ze strachu na brzmienie nazw Waszych klubow. Te czasy sie skonczyly.

Te czasy powracają, Najdroższy.

Piękny stadion to nie wszystko.

zizou 23.06.2011 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1115060)
Zacznijmy od tego, że to nie Traore chce odejsc a jego manager miesza w mediach. Co do tranfseru to w tym okienku RACZEJ napewno nie odejdzie bo nawet gdyby klub się jednak zgodził i miał iść gdzieś do Polski to może tylko Józek W. wyłożył by jakąś satysfakcjonującą gotówke. Nie mi oceniać ile Razak jest wart ale Lechia mało za niego napewno nie będzie chciała. A tak raczej pójdzie do Hiszpanii bo kilka razy już go ktoś tam oglądał.
Ale mówie to wszystko to zagrywka jego menago bo sam Kafarski sie o tym z PS dowiedział. Pożyjemy zobaczymy jak to mówią :)

Cóż, jako kibic zainteresowanego klubu zrobiłem mały research wiadomości na ten temat i sprawa z Traore wygląda chyba trochę inaczej:

1. Wg. mediów zawodnik poinformował zamiarze odejścia zarówno klub jak i trenera, oto wypowiedź samego Traore na ten temat (nie jego managera):
http://www.sport.pl/sport/1,65025,98...e_w_Legii.html

Swoją drogą myślę, że powody które podał są "z d... wzięte" a tak naprawdę motorem działania jest fakt iż Lechia - delikatnie mówiąc "olała" jego managera gdy zwrócił się z prośbą o renegocjację kontraktu.

2. Wg. mediów to uchwała zarządu klubu nie pozwala na sprzedaż do innego polskiego zespołu, a nie jakikolwiek zapis w kontrakcie zawodnika. I o tym wypowiadał się manager zawodnika, sugerując że uchwała nie powinna stanowić problemu (artykuł z linku powyżej)

3. Pierwsze rozmowy o transferze Traore do Legii odbyły się już w kwietniu, według ogólnodostępnych informacji Lechia nie była na nie, poprosiła tylko o zawieszenie tematu do czasu zakończenia rozgrywek (sprawa ewentualnego awansu Lechii do pucharów).

4. Kwota odstępnego o której rozmawiano w kwietniu oscylowała w okolicach 500 tys euro, no ale po udanej końcówce sezonu w wykonaniu tego zawodnika zrozumiałym jest że oczekiwania Lechii mogły wzrosnąć - i tu najbliżej prawdy może być manager Traore mówiąc o ok. 800 tyś euro.

Podsumowując - coś jest na rzeczy, co nie znaczy że transfer dojdzie do skutku. Tyle że "z niewolnika nie ma pracownika" - Lechia powinna pamiętać podczas podejmowania decyzji chociażby o przykładzie Sernasa z Widzewa (zimą zablokowany transfer, wiosną cień zawodnika = zyski z ewentualnej sprzedaży znacznie mniejsze).

qchar90 23.06.2011 13:46

widzieliscie powitanie Mierzejewskiego w Turcji?
Turcy wierza ze kupili swietnego gracza, spiewy na lotnisku

https://www.facebook.com/adrianmierz...app_2392950137 w zakladce filmy

Kociewiak 23.06.2011 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zizou (Post 1115216)
Cóż, jako kibic zainteresowanego klubu zrobiłem mały research wiadomości na ten temat i sprawa z Traore wygląda chyba trochę inaczej:

1. Wg. mediów zawodnik poinformował zamiarze odejścia zarówno klub jak i trenera, oto wypowiedź samego Traore na ten temat (nie jego managera):
http://www.sport.pl/sport/1,65025,98...e_w_Legii.html

To dlaczego Kafarski też sie o tym dowiedział z mediów? :) Zobaczymy co będzie, dla mnie PS jest mało wiarygodny.
pirat ładny stadion to nie wszystko fakt, ale czasy początków ery Telefoniki się skończyły, a inne kluby doganiają Wisłe i Legie. Masz przykład choćby Amiki, co by o nich nie mówić to się szybko rozwinęli, to samo dzieje się powoli ze Śląskiem, Lechią i pewnie też niedługo z Widzewem

leszekm_ 23.06.2011 14:11

Traore jak na warunki ekstraklasy zarabia mało. 10 tysięcy miesięcznie, podczas gdy ostatnio Labukas chciał 50 a Zahorski 70; średni Bonin ma co najmniej cztery-pięć razy wyższe zarobki niż Traore, jeden z najlepszych piłkarzy ligi. Nie dziwię się, że chce odejść

mitmichael 23.06.2011 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 1115220)

A dziwisz sie? Za takie pieniadze to sie przewaznie do Turcji swietnych pilkarzy sprowadzało - kibice go zjedza jak sie nie zwroci jego zakup.

Angmir 23.06.2011 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 1115220)

Niezłe jaja !!

LOLOLOLOOOOOOL

heh nie wiem czy jakikolwiek polski piłakrz miał takie przyjęcie gdziekolwiek.

wiertar 23.06.2011 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm_ (Post 1115232)
Traore jak na warunki ekstraklasy zarabia mało. 10 tysięcy miesięcznie, podczas gdy ostatnio Labukas chciał 50 a Zahorski 70; średni Bonin ma co najmniej cztery-pięć razy wyższe zarobki niż Traore, jeden z najlepszych piłkarzy ligi. Nie dziwię się, że chce odejść

10 tysięcy?? chyba euro..

qchar90 23.06.2011 14:15

wysoko sobie poprzeczke zawiesił, 5 mln euro to kupa kasy, oczekiwania wielkie
tylko czy jego udzwignie
watpie ze bedzie dla nich drugim Szymkiem.

leszekm_ 23.06.2011 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1115234)
Niezłe jaja !!

LOLOLOLOOOOOOL

heh nie wiem czy jakikolwiek polski piłakrz miał takie przyjęcie gdziekolwiek.

Zróbmy takie powitanie Primelowi w Wiśle.

leszekm_ 23.06.2011 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1115238)
10 tysięcy?? chyba euro..

Jasne, że euro, ale policz sobie: zarabia 120 tysiecy euro rocznie. Garguła ma 350 tysiecy

Maciuś 23.06.2011 14:30

Z Turkami jest tak ze albo kochaja albo nienawidza.

wiertar 23.06.2011 14:31

no to pisz logicznie, bo w jednym poscie piszesz ze Traore zarabia 10 tyś, a Zachorski chce zarabiać 70 tyś. domysliłem się że nie Euro bo to by było jakies 820 tyś euro na sezon...

żeby nie było jak na to co grał traore w tym sezonie w porównaniu do innych skórokopaczy to zarabia raczej średnio, by nie powiedzieć biednie. ale sam się na tyle zgodził i na miejscu działaczy Lechii nie sprzedawał bym go od kopa. choć kto wie czy taki sezon mu się jeszcze powtórzy.

leszekm_ 23.06.2011 14:34

Jak dla mnie jak wyjmiesz Traore z Lechii to oni walczą o utrzymanie.

TymonPRO 23.06.2011 14:38

Haha no to Mierzejewski lepiej żeby się spisał bo jak się nie sprawdzi to turasy mogą już nie chcieć naszych kopaczy a kto jak kto ale oni za naszych płacą solidnie

Tak swoją drogą co im w tej Turcji pokazywali że tak go witają,piłkarz niezły ale powitali go jak jakiegoś Beckhama

Aha i oni walczą o ligę mistrzów tymi transferami a my walczymy swoimi :P Ciekawe komu się uda :)

0 22 23.06.2011 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1115256)
Aha i oni walczą o ligę mistrzów tymi transferami a my walczymy swoimi :P Ciekawe komu się uda :)

Macie dużo prostszą drogę od Trabzonu, więc niestety obawiam się że może się Wam w tym roku wreszcie udać.

AYALA 23.06.2011 15:07

Strąk w Zawiszy ?
http://www.gornik.zabrze.pl/page.php?id=18131&a=more

dulli78 23.06.2011 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1115195)
Traore ma jeszcze poltora roku kontraktu,wiec jak chce to niech gra sobie w rezerwach tyzle czasu.
W Lechii nikt glupi nie jest, nie oddadza Traore ktory ma 1,5 roku kontraktu za czapke sliwek. Tak jakbzscie Wy Meliksona mieli oddac za grosze gdzbz mial kontrakt na ˛1,5 roku hehe
OCZYWISCIE MOWIE O SPRZEDAZY NA TEN MOMENT BO NIEKTORZY TEGO NIE ZROZUMIELI

Zdaję sobie sprawę, że do żadnego polskiego klubu Lechia go nie sprzeda. Chodzi o to, że jak się z nim nie dogadacie teraz (bo zostało mu 1,5 roku kontraktu) to nie będziecie mieć już z niego pożytku. Najlepsze wyjście to renegocjować umowę - Lechia ma dzięki temu dłuższy kontrakt, być może wpisana zostanie cena odstępnego itp a Traore wyższe zarobki. Jak zawodnik się nie zgodzi to trzeba sprzedawać teraz za jak największą kasę (Turcja, Ruscy itp.)

zizou 23.06.2011 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1115228)
To dlaczego Kafarski też sie o tym dowiedział z mediów? :) Zobaczymy co będzie, dla mnie PS jest mało wiarygodny.
pirat ładny stadion to nie wszystko fakt, ale czasy początków ery Telefoniki się skończyły, a inne kluby doganiają Wisłe i Legie. Masz przykład choćby Amiki, co by o nich nie mówić to się szybko rozwinęli, to samo dzieje się powoli ze Śląskiem, Lechią i pewnie też niedługo z Widzewem

Szukałem, szukałem (bez skojarzeń z językiem czeskim proszę:P), ale nigdzie nie znalazłem słów trenera Kafarskiego potwierdzających, że o zamiarach Traore dowiedział się z mediów - może nie byłem dość dokładny w poszukiwaniach. Jeżeli nawet tak powiedział - mamy słowo zawodnika przeciw słowu trenera:D

W tym co znalazłem widać jedynie - całkiem uzasadnioną - złość na zawodnika i jego managera. Cóż, żaden trener nie będzie szczęśliwy gdy zawodnik decydujący o sile ofensywnej jego zespołu mówi "nie chce mi się już dla was grać".
Nie wiem jaka pozycję ma Kafarski w Lechii, ale słowa "nie musimy nikogo sprzedawać" dla mnie świadczą o tym, że chce facet wejść w kompetencje zarządu klubu - niekoniecznie może mu to wyjść na zdrowie.

A sądząc po głosach z forum Lechii, sporo kibiców będzie zadowolonych gdy Traore odejdzie (niekoniecznie do Legii) - klimaty z okolic "Polska dla Polaków", "Jedna rasa - biała rasa" dość często się pojawiają we wpisach:rotfl:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl