Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

sqallpl 25.09.2009 13:14

http://sport.onet.pl/74456,1248770,2...wiadomosc.html

Mówi tak, jakby podpisał już kontrakt. Przecież miał być tylko selekcjonerem tymczasowym. Czyżby sprawa była już ustawiona?

saklak1906 25.09.2009 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PROSPERO (Post 796954)
A czy ktoś się orientuję jaką PZPN może nałożyć kare za odmówienie gry w reprezentacji ?

Jak odmowisz to juz raczej wiecej do tej szopki nie zaprosza

cfa 25.09.2009 13:34

Cytat:

Dudek jest rezerwowym zawodnikiem Realu Madryt, gra i trenuje z najlepszymi zawodnikami na świecie. Rozmawiałem z nim bardzo długo, na te dwa mecze to jest - uważam - właściwa osoba. Dalej w przyszłość na razie nie wybiegam - oświadczył Majewski.
Nie ma to jak hipokryzja.

For_FuN_ 25.09.2009 14:30

Pierwsza powazna decyzja i juz kompromitacja.

Dudek w kadrze? Na jakiej podstawie? To wielki pilkarz, ktory jednak od 4 lat regularnie nie gra w pilke, wiec o czym my tutaj mowimy? Pierwszym bramkarzem musi byc tylko i wylacznie pilkarz, ktory gra, gra i jeszcze raz gra. Zostaje wiec Boruc lub ktos z polskiej ligi, ewentualnie Kowalewski. Fabianski niech zmieni klub(mial fantastyczna oferte z PSG), w innym wypadku nie nalezy go powolywac, chyba ze jako nr 3. Kuszczaka nie biore pod uwage, bo jest to 3 bramkarz Man Utd.
Polczak, Bieniuk, Pawelec...kto to jest? To pilkarz nawet nie wyrozniajacy sie w naszej ogorkowej lidze. To nie jest smieszne.
Smolarek, ktory nie gra od roku w pilke i ktory nie ma klubu znowu dostaje powolanie?! Boze swiety.

Facet niech lepiej poda sie do dymisji, bo widze ze chce nam zafundowac wieksza kompromitacje, niz Beenhakker ze Slowenia.

Syn Kangura z 1984 25.09.2009 14:32

Te powołania to jakaś kpina, albo gramy poważnie albo w ogóle nie gramy, ja bym sie zaczął mocno zastanawiać nad tą drugą opcją...

DJ Hazel 25.09.2009 14:36

Małecki przyda się bardziej młodzieżówce wierze że jego start w reprezentacji to tylko kwestia czasu co do Piotra Brożka to znów jestem rozczarowany.Cieszy powołanie Głowy ale znów jestem zaskoczony niektórymi powołaniami...Ja rozumiem Dudek w kadrze ale dlaczego nie ma Boruca?!!Co tam robi Polczak Wilk?!To juz lekkie nieporozumienie.

kot 25.09.2009 14:36

W sprawie bramkarzy, to ku zdziwieniu wszystkich, ale w Polsce nie gra lepszy polski bramkarz od Pawełka. Nie będę tutaj oryginalny, jeśli stwierdzę, że błędy Kowalewskiego króciutko grającego w Koronie, przebiły wszystkie gafy Pawełka razem wzięte, choć tak naprawdę, było ich naprawdę niedużo, ale media zrobiły z nich historię absurdalną wręcz. W lidze najmniej goli wpuszcza Legia ale tam broni Słowak. Na równi z Legią pod tym względem, jest Wisła z polskim Pawełkiem. Szczerze powiem, że Dudek jest O.K., ale bez jaj, żeby siedzącego na dupie od kilku lat bramkarza, powoływać do kadry. To samo dotyczy Kuszczaka i Fabiańskiego, którzy w ostatnich kilku latach nie dość, że nie zagrali więcej od Dudka, to jeszcze przegrali rywalizację w klubach o miano drugich bramkarzy rezerwowych. Takie rzeczy spotykane są tylko w powołaniach w polskiej kadrze i nigdzie indziej na świecie. W sprawie Boruca osobiście uważam, że błędy najlepszego polskiego bramkarza, stale grajacego zagranicą w dobrym klubie, były w kadrze gorsze od tych Pawełka z ligii ( gdyż w pucharach Pawełek ich nie miał ), najlepszego polskiego bramkarza polskiej ligii. Bo z całym szcunkiem, ale Kasprziki,Przyrowskie i inne Bąki czy Glikiewicze, póki co nie są lepsi od Pawełka a ilość ich błędów jest jeszcze większa od Pawełka, który mimo wszystko, jest najbardziej ograny z nich wszystkich w meczach pucharowych czy pod presją, jaką jest walka Wisły od lat o tytuł mistrzowski. Może awans Pawełka do kadry, wywołałby w nim jeszcze większą pracę nad sobą i tak kadra, jak i Wisła miałyby z niego pożytek większy, niż z wiecznie otrzymujących swe szanse w kadrze, bramkarzy ławkowiczów, czy kiksiarzy w styłu Boruc lub Kowalewski.

IncognitoTSW 25.09.2009 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 796993)
W sprawie bramkarzy, to ku zdziwieniu wszystkich, ale w Polsce nie gra lepszy polski bramkarz od Pawełka.

Mucha, Wyparło, Majdan.

Baala 25.09.2009 15:30

Cytat:

( gdyż w pucharach Pawełek ich nie miał )

Druga bramka w Londynie, mega babol w Talinie.

saklak1906 25.09.2009 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 797012)
Mucha, Wyparło, Majdan.

Mucha to Slowak, Majdan no prosze cie rozwaliles mnie na drobne kawalki, Wyparlo jak ma dzien konia to wybroni wszystko ale to sie mu nie czesto zdaza.

Problem Pawelka jest taki ze jest to przyzwoity bramkarz ktory potrafi wybronic mecz. Ale puszcza mega szmaty i wszyscy to pamietaja a potem wypominaja, ale jak wybronil ostatni mecz na remis to juz sie k..wa sie nie pamieta ot taka rola bramkarza cos na ten temat wiem.

konrad89 25.09.2009 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 797012)
Mucha, Wyparło, Majdan.

Hahahaa.Rozbawiłeś mnie. Mucha to Słowak, Wyparło gra w I lidze a Majdan rezerwowy w Polonii mógłby jeździć na zgrupowania w przerwie między treningami do tańca z gwiazdami. Myślę, że trzeba Doktorowi odłączyć laptopa i Football Managera. Trenując kadrę ma znaczenie kogo się powoła. Polczak, Pawelec, Bieniuk, Kokoszka to nie piłkarze do kadry. No i Dudek co nie jest w rytmie meczowym ze 3-4 lata. Brak Małeckiego mógłbym tłumaczyć repr. U-21 ale jest Grosicki więc ta argumentacja odpada. Znowu nie ma Piotra Brożka, ale za to jest Głowa. Co do reszty powołań to zawsze mogło być gorzej.:D

IncognitoTSW 25.09.2009 15:48

"W Polsce nie gra ..."

To jak Słowak gra w Polsce to nie gra w Polsce?

cfa 25.09.2009 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad89 (Post 797024)
Hahahaa.Rozbawiłeś mnie. Mucha to Słowak, Wyparło gra w I lidze a Majdan rezerwowy w Polonii mógłby jeździć na zgrupowania w przerwie między treningami do tańca z gwiazdami. Myślę, że trzeba Doktorowi odłączyć laptopa i Football Managera. Trenując kadrę ma znaczenie kogo się powoła. Polczak, Pawelec, Bieniuk, Kokoszka to nie piłkarze do kadry. No i Dudek co nie jest w rytmie meczowym ze 3-4 lata. Brak Małeckiego mógłbym tłumaczyć repr. U-21 ale jest Grosicki więc ta argumentacja odpada. Znowu nie ma Piotra Brożka, ale za to jest Głowa. Co do reszty powołań to zawsze mogło być gorzej.:D

Kokoszka w miarę regularnie gra w Empoli więc powołanie jeszcze w miarę zrozumiałe. Jego drużyna jest na bodaj 9 pozycji po 6 kolejkach co ciekawe ma jedną bramkę mniej strzeloną niż straconą.

kohprzem'68 25.09.2009 15:59

Brakuje jeszcze w tych powołaniach Majewskiemu , Szamotulskiego i Mięciela jeszce można sporo nazwisk odkurzyc bardzo możliwe że tymczasowa działalnośc doktora przyniesie jeszcze większą szkodę niż pożytek reprezentacji .

majson 25.09.2009 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 797016)
Mucha to Slowak, Majdan no prosze cie rozwaliles mnie na drobne kawalki, Wyparlo jak ma dzien konia to wybroni wszystko ale to sie mu nie czesto zdaza.

Problem Pawelka jest taki ze jest to przyzwoity bramkarz ktory potrafi wybronic mecz. Ale puszcza mega szmaty i wszyscy to pamietaja a potem wypominaja, ale jak wybronil ostatni mecz na remis to juz sie k..wa sie nie pamieta ot taka rola bramkarza cos na ten temat wiem.

Tak Pawelek jest bardzo dobrym bramkarzem. Potrafi zmobilizować się i dobrze broni w ważnych meczach <wyjątek to levadia> ,ale ma zbyt dużo błędów,po ,których padają głupie bramki. Najlepszym bramkarzem polskim jest według mnie Fabiański,który chyba jest obecnie kontuzjowany.

Proud 25.09.2009 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 797027)
"W Polsce nie gra ..."

To jak Słowak gra w Polsce to nie gra w Polsce?

czytanie ze zrozumieniem:P

Cytat:

ale w Polsce nie gra lepszy polski bramkarz od Pawełka.

Bartosz 25.09.2009 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 797016)
Problem Pawelka jest taki ze jest to przyzwoity bramkarz ktory potrafi wybronic mecz.

Kiedy Mariusz Pawełek wybronił Wiśle Kraków mecz?

Proud 25.09.2009 16:19

choćby z Barceloną :)

albo ostatnio z Lechią miał 2 dobre interwencje.

Grisza1 25.09.2009 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 797041)
Kiedy Mariusz Pawełek wybronił Wiśle Kraków mecz?

Np z Polonią Bytom, bo gdyby nie on, to Podstawek strzeliłby na 2:0 i byłoby po ptokach...:)

Wojtas 25.09.2009 17:57

No no widze Ebi dalej sie chwyta kadry,widac tatus Wlodziu dalej skutecznie "działa" w tej materii.

Kpina i zenada.

kubawislak 25.09.2009 18:21

Powołanie Bieniaku to dla mnie trochę żałosne... W jego miejsce widziałbym jednak Żewłakowa. Smolarek Out!

matizaq 25.09.2009 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 796929)
Jest kadra:

Bramkarze: Jerzy Dudek, Wojciech Kowalewski, Sebastian Przyrowski

Obrońcy: Arkadiusz Głowacki, Seweryn Gancarczyk, Jarosław Bieniuk, Tomasz Jodłowiec, Adam Kokoszka, Mariusz Pawelec, Piotr Polczak, Jakub Rzeźniczak

Pomocnicy: Sławomir Peszko, Jakub Błaszczykowski, Roger Guerreiro, Rafał Murawski, Ludovic Obraniak, Łukasz Piszczek, Euzebiusz Smolarek, Jakub Wilk, Mariusz Lewandowski, Maciej Iwański.

Napastnicy: Robert Lewandowski, Paweł Brożek, Kamil Grosicki, Dawid Janczyk, Ireneusz Jeleń.

To wszystko to jest jakaś gra, czy co? :-/

Jak dla mnie to za Dudka powinien być jednak Boruc. Za Kowalewskiego wziąłbym Kasprzika albo Pawełka, Przyrowski może zostać. Co tu robi Bieniuk ? Jeżeli chodzi o środkowego obrońce z naszej ligi to jedynie - Kamil Glik. Zamiast Pawelca i Polczaka powołałbym Piotrka Brożka i Tomasza Brzyskiego. Ebi Smolarek - kolejne nieporozumienie. Skoro jest Grosicki ,to czemu nie ma "Małego"?Osobiście od Piszczka wolałbym Wilczka,Cetnarskiego , a nawet mimo wszysko Pawlusińskiego.. Atak - optymalny, chociaż spróbowałbym dodatkowo Sobiecha z Ruchu.

IncognitoTSW 25.09.2009 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 797039)
czytanie ze zrozumieniem:P

Cytat:

Ostatnio edytowane przez kot : Dzisiaj o godz. 16:42.

Data mojego postu : 16:21

Proud, małymi literkami jak jest napisane to też czytaj.

thelukasz 25.09.2009 20:20

Boruc nie jest powołany co oznacza że nie będzie alkoholowej imprezy przed jak i po meczu a Dudka powołał bo Doktor przy okazji chciał zdobyć koszulkę meczową z autografem Ronaldo... :D

Ale tak na poważnie Arturowi dobrze to zrobi bo on czuł sie zbyt pewnie w tej kadrze przez to był efekt jaki był, a Smolarek to jest brany za zasługi i gadanie Majewskie "ze kiedyś tam" nastrzelał bramek to nie jest usprawiedliwienie dla faktu ze nie ma ani klubu ani formy, Dobrze ze nie powołał Olisadebe który w Henan Jianye w sezonie 2008 został wicekrólem strzelców tamtejszej ekstraklasy.

Kortys 26.09.2009 12:51

Nie wierzę w Stefana Majewskiego. Facet jest głupi, antypatyczny, ma przestarzałe metody. Patrząc przez pryzmat trenera, podana przez niego kadra wydaje się beznadziejna. Co więcej, ciężko mi sobie wyobrazić powołania wysłane przez tego trenera, które by Was zadowoliły, bo.. patrz dwa pierwsze zdania. Inaczej na tę kadrę patrzylibyście, gdyby była wyborem Guusa Hidinka. Ja zadałem sobie trudu i spojrzałem na te powołania z innej perspektywy.

Przede wszystkim śmieszny jest argument czy piłkarz A gra czy nie gra w swoim klubie. Liczą się tylko i wyłącznie umiejętności. Wczoraj mieliśmy świetny przykład- niegrający od roku Grzelak był najlepszy na boisku i de facto wywalczył dla Legii zwycięstwo. Oczywiście w idealnym świecie najlepsi piłkarze powinni regularnie grać w swoich klubach, ale wtedy Polska byłaby w zupełnie innej sytuacji niż obecnie..

Zobaczmy, jaką jedenastką Stefan (Guus) chce zagrać:

bramka: Dudek - ogromne doświadczenie, wielkie kluby, największe trofea na koncie. Ma być dobrym duchem drużyny, zawsze służyć radą, odpowiednio motywować i doradzać młodym piłkarzom (a nie pić z nimi, jak Boruc z R.Majewskim)

prawa obrona: Rzeźniczak - ciężko mi znaleźć zdecydowanie lepszego gracza na tę pozycję, po kontuzji Wasyla. Na dodatek facet szykowany na euro, bo w swojej kategorii wiekowej (+/- 2 lata) nie ma sobie równych na tej pozycji.

środek obrony: Głowacki-Jodłowiec, czyli najlepszy polski środkowy obrońca z najbardziej perspektywicznym, szykowanym na euro.

lewa obrona: Gancarczyk- obecnie najlepszy polski lewy obrońca

prawa pomoc: Błaszczykowski- najlepszy polski piłkarz

środek pomocy: Lewandowski-Murawski - najlepsi polscy defensywni pomocnicy, nie licząc Sobola, który z kadry zrezygnował

lewa pomoc: Obraniak- najlepszy lewy pomocnik

atak: Brożek-Lewandowski, czyli najlepszy polski napastnik, z najbardziej perspektywicznym polskim napastnikiem

Nie licząc Dudka, którego docelowo zastąpi pewnie Fabiański (generalnie bramkarze dobierani charakterologicznie, bez rozrabiaków Boruca i Kuszczaka) nikt z pierwszej jedenastki nie osiągnie więcej niż 33 lata na euro. Co więcej, większość będzie przed trzydziestką.
Oczywiście kilka powołań dziwi, ale kogo nie zdziwił wczoraj Grzelak w pierszym składzie Legii? Dajmy tej kadrze szansę!

For_FuN_ 26.09.2009 15:06

Mamy takiego pilkarza, jak Marcin Kowalczyk, ktory podobnie jak Gancarczyk jest pilkarzem gotowym i o conajmniej klase lepszym od Rzezniczaka, nie mowie juz o sile ligi w ktorej gra i z kim tam rywalizuje na codzien. Podobnie zreszta, jak Pawel Golanski...to naturalni pilkarze rywalizujacy z Wasilewskim o miejsce na prawej obronie.
Glowacki - tu temat jest skomplikowany, bo wszyscy pamietaja jego popisy w reprezentacji i w meczach pucharowych Wisly(taki klubik z Londynu przyjechal ostatnio i Arek znowu niezbyt sympatycznie sie zaprezentowal). Najlepszym obronca jest zdecydowanie Zewlakow, tyle ze ma 33 lata(przypominam, ze Bak mimo 36 lat dalej gra regularnie w lepszej lidze i w europejskich pucharach), wiec trudno teraz wyrokowac czy bedzie i jak bedzie gral do EURO 2012. Sposrod stoperow nie ma zbyt wielkiego wyboru.
Rafal Murawski i Mariusz Lewandowski, ktorys z nich musi odpasc, bo nie mozemy grac w srodku 2 pilkarzami, ktorzy nie graja w swoich klubach.

matizaq 26.09.2009 16:44

Odkąd zobaczyłem kadrę na mecze z Czechami i Słowacją to zastanawiam sie pod jakim względem jeą ocenić ? Czemu te powołania służą ? Chcemy jeszcze powalczyć o awans czy budować kadrę na EURO 2012?
Bo jeżeli zamierzamy jeszce o "coś" grać to co w tej kadrze robią Polczak,Pawelec czy Bieniuk ? Jeżeli natomiast odpuściliśmy już walkę o RPA to po co powoływać Dudka, Kowalewskiego, Rogera czy Smolarka?

Jak dla mnie to kadra powinna wyglądać tak (najlepsi zawodnicy na ten moment,którzy GRAJĄ w klubach)

Bramkarze : Boruc , Kasprzik, Przyrowski

Obrońcy : Głowacki, Jodłowiec, Glik , Żewłakow, Gancarczyk, Piotr Brożek, Kowalczyk, Brzyski

Pomocnicy : Błaszczykowski, Obraniak, Peszko, Małecki, Wilk, Iwański, Cetnarski, Wilczek, Lewandowski, Grzyb

Napastnicy: Robert Lewandowski, Paweł Brożek, Jeleń, Janczyk, Grosicki, Sobiech

IncognitoTSW 26.09.2009 16:49

Sobiech? Powołać gościa bo rozegrał trzy dobre mecze? GRZYB!!!!????
Cetnarski? Widziałeś jak on gra ostatnio?
Wilczek? Kto to jest Wilczek....

felipe 26.09.2009 16:58

To ja juz wolę Majewskiego :lol:

MichauSzczu 26.09.2009 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 797394)
Sobiech? Powołać gościa bo rozegrał trzy dobre mecze? GRZYB!!!!????
Cetnarski? Widziałeś jak on gra ostatnio?
Wilczek? Kto to jest Wilczek....

Sobiech zagrał w każdej kolejba bardzo dobrze. Lewandowskiego w zeszłym sezonie po jednym przyzwoitym meczu powoływaliscie -_-

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl