Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

bonawentura 28.01.2011 19:24

Strąk był talentem, ale się zmarnował przez odejście z Wisły.

mitmichael 28.01.2011 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1043004)
Gdzie to masz? Co to jest OSI? Oby to był Melikson.

Chodzilo mi o Orange Sport Info. O 20:00 znowu bedzie Sport Raport - moze znowu dadza ta rozmowe to mozesz poogladac. A jak nie masz Orange Sport Info to tutaj tez bedzie:
http://www.orange.pl/ogladaj-Orange-sport-info.phtml

MCX 28.01.2011 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1043001)
Przyjście jeszcze jednego napastnika jest konieczne, bo przecież jak w drużynie był jeszcze Brożek to klub szukał dla niego partnera do gry w ataku... mam nadzieję, że Stan wyszuka nam jakiegoś szybkiego skutecznego napastnika, najlepiej skrzydłowego... ale pewnie będzie za darmo bo wątpię, żeby klub wydał jeszcze jakąś złotówkę.

Wątpię. Maaskant konsekwentnie gra 1 napastnikiem i prawdopodobnie w przodzie będziemy mieli na skrzydłach Kirma i Małeckiego, na szpicy Genkova, a za nim wysuniętego środkowego pomocnika - Gargułę/Meliksona lub Sivakova.

Jeżeli chodzi o napastników na ławce mamy jeszcze Riosa, który może być pożytecznym zmiennikiem jeżeli przepracuje pełny okres przygotowawczy, bo umiejętności ma spore. Jest też Żurawski, który w utrzymaniu na pewno nie jest tani, więc na napastnika bym nie liczył.

Pewnie przyjdzie jeszcze Melikson (jeżeli Hapoel przestanie robić sobie jaja) i bramkarz.

speedfashion 28.01.2011 19:26

Do usunięcia

JAR0 28.01.2011 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1043004)
Gdzie to masz? Co to jest OSI? Oby to był Melikson.

Chyba Orange Sport Info :-)

mrKrolik 28.01.2011 19:35

Przecież raczej jest pewne, że Wisła nie wykupi Rios'a ponieważ krzyknęli za niego 1.300.000 euro nie możemy więc opierać na nim ataku, a jedynie jako zawodnika rotacyjnego, dlatego jest pewne, że w tym oknie, albo letnim możemy spodziewać się kogoś który wpasuje się w rolę klasycznej 10'tki

19sebawro06 28.01.2011 19:36

mam nadzieje że Melikson do nas dołączy bo Polaków w kadrze Wisły nigdy za wiele

jaszczur90 28.01.2011 19:36

Zadowolenie kibiców jest jak parabola .. :rotfl: W niedziele po meczu z Valarengą będzie parabola leciała w dół :rotfl:

MatMario 28.01.2011 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1043011)
Wątpię. Maaskant konsekwentnie gra 1 napastnikiem i prawdopodobnie w przodzie będziemy mieli na skrzydłach Kirma i Małeckiego, na szpicy Genkova, a za nim wysuniętego środkowego pomocnika - Gargułę/Meliksona lub Sivakova.

Jeżeli chodzi o napastników na ławce mamy jeszcze Riosa, który może być pożytecznym zmiennikiem jeżeli przepracuje pełny okres przygotowawczy, bo umiejętności ma spore. Jest też Żurawski, który w utrzymaniu na pewno nie jest tani, więc na napastnika bym nie liczył.

Pewnie przyjdzie jeszcze Melikson (jeżeli Hapoel przestanie robić sobie jaja) i bramkarz.

Rios to się nadaje na tego co gra za Genkovem a nie na szpice. Przy jakiejś kontuzji odpukać Genkova zostajemy bez napastnika do "naszego" systemu gry.

To samo mamy na boku obrony, bez bocznego obrońcy i napastnika jesteśmy tam gdzie byliśmy na początku okienka.

tomasz_19 28.01.2011 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1043011)

nie zgodzę się z Tobą... my potrzebujemy jeszcze jednego napastnika, a to z prostej przyczyny... po sezonie odejdzie zapewne Rios, bo wątpię żeby go wykupili (ogromna suma odstępnego), zapewne odejdzie także Żurawski bo nic nie wznosi do drużyny (no chyba, że wystrzeli z formą w rundzie wiosennej, ale wątpię), obaj nie nadają się do gry na szpicy, cały czas kontuzjowany jest Boguski, który jak wiadomo także nie nadaje się do gry na szpicy... jak Genkov nie daj Boże odpadnie z powodu urazu, to mamy problem. Mam nadzieję, że klub myśli długofalowo, a nie o tym żeby tylko doczłapać się do końca sezonu... reasumując potrzebujmy jeszcze jednego napastnika, jak ryba wody.

Proud 28.01.2011 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1043007)
Strąk był talentem, ale się zmarnował przez odejście z Wisły.

:D

Talent...zależy dla kogo.
Dla mnie nie miał koordynacji ruchowej, bez której pewnego poziomu wyszkolenia technicznego się nie przeskoczy.
Mam nadzieję, że Białorusin będzie jednak lepszym piłkarzem od Pawła.

aNouc 28.01.2011 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mrKrolik (Post 1043019)
Przecież raczej jest pewne, że Wisła nie wykupi Rios'a ponieważ krzyknęli za niego 1.300.000 euro nie możemy więc opierać na nim ataku, a jedynie jako zawodnika rotacyjnego, dlatego jest pewne, że w tym oknie, albo letnim możemy spodziewać się kogoś który wpasuje się w rolę klasycznej 10'tki

Może od razu 4 mln ?

Krzyknie co najwyżej 300 tyś euro jak spojrzą władze na jego statystyki w Wiśle.
Nic z góry nie jest zakładane, chyba że dziś ja sobie krzyknę za kogoś milion euro, a po roku czy dwóch latach wyląduje w Kmicie Zabierzów i dalej ten milion euro będzie obowiązywać? Nic sobie nie krzykną bo nikt normalny nie da ponad miliona euro za zawodnika, który w przeciągu rundy nie strzelił bramki. Mógł być wart tyle przed rundą, ale teraz jest wart 1/4 tej kwoty i tyle River może zażądać.

Matejas_ 28.01.2011 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1042997)
Adrian Ochalik w OSI - szykujemy dla kibicow jeszcze 2 niespodzianki ;)

Wywalą Łobo i Jirsaka? :rotfl:

tomasz_19 28.01.2011 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1043027)
Wywalą Łobo i Jirsaka? :rotfl:

daj Boże :lol:

bonawentura 28.01.2011 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1043024)
:D

Talent...zależy dla kogo.
Dla mnie nie miał koordynacji ruchowej, bez której pewnego poziomu wyszkolenia technicznego się nie przeskoczy.
Mam nadzieję, że Białorusin będzie jednak lepszym piłkarzem od Pawła.

Może przesadziłem, ale bardzo żałowałem, że kiedyś tam ten młody polski środkowy pomocnik odszedł z klubu. Zresztą stare czasy, nie warto do nich wracać.

Sivakov na filmach z popularnego internetowego serwisu filmowego wygląda zachęcająco.

Jagul 28.01.2011 19:50

Szkoda tylko, że Siwakow bez opcji pierwokupu :( Bo jak wypali to będzie się żal rozstawać...

mrKrolik 28.01.2011 19:51

Ciekawie i obiecująco zapowiada się Mączyński, może on wykopie Łoba ze składu.

MCX 28.01.2011 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1043022)
Rios to się nadaje na tego co gra za Genkovem a nie na szpice. Przy jakiejś kontuzji odpukać Genkova zostajemy bez napastnika do "naszego" systemu gry.

To samo mamy na boku obrony, bez bocznego obrońcy i napastnika jesteśmy tam gdzie byliśmy na początku okienka.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1043023)
nie zgodzę się z Tobą... my potrzebujemy jeszcze jednego napastnika, a to z prostej przyczyny... po sezonie odejdzie zapewne Rios, bo wątpię żeby go wykupili (ogromna suma odstępnego), zapewne odejdzie także Żurawski bo nic nie wznosi do drużyny (no chyba, że wystrzeli z formą w rundzie wiosennej, ale wątpię), obaj nie nadają się do gry na szpicy, cały czas kontuzjowany jest Boguski, który jak wiadomo także nie nadaje się do gry na szpicy... jak Genkov nie daj Boże odpadnie z powodu urazu, to mamy problem. Mam nadzieję, że klub myśli długofalowo, a nie o tym żeby tylko doczłapać się do końca sezonu... reasumując potrzebujmy jeszcze jednego napastnika, jak ryba wody.

To są fakty i zgadzam się z Waszym zdaniem, ale klub ma określony budżet na wynagrodzenia. Ktoś tego Riosa i Żurawskiego zakontraktował i póki u nas są musimy im płacić, co pewnie ogranicza pole manewru przy poszukiwaniach kogoś nowego w ich miejsce.

Jeżeli chodzi o Riosa to pokładam w nim spore nadzieje, z nim jest trochę jak z Jeanem Paulistą (choć wiadomo, że to inny typ zawodnika) - umiejętności ma spore, teraz niech trener się głowi jak je najlepiej spożytkować. Daleki też jestem od obaw, że jeżeli Rios zacznie grać na miarę swoich możliwości i strzeli 5-7 bramek w rundzie wiosennej to niemożliwością będzie pozyskanie go. Wiadomo, że jest klauzula, ale nie oznacza to, że nie można tych warunków renegocjować. Na razie nie ma co się martwić na zapas.

Póki co transfery w tym okienku oceniam pozytywnie, jak pozyskamy jeszcze bramkarza, Meliksona i bocznego obrońcę będę w pełni usatysfakcjonowany. Na dalsze roszady w składzie pewnie będziemy musieli poczekać do lata, z resztą Stan Valckx w jednym z wywiadów mówił, że wtedy na rynku łatwiej o klasowych piłkarzy niż zimą.

Zienczuk8 28.01.2011 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mrKrolik (Post 1043033)
Ciekawie i obiecująco zapowiada się Mączyński, może on wykopie Łoba ze składu.

:rotfl:

zapowiadać to on się mógl 4 lata temu.. teraz powinien grać na bardzo wysokim poziomie, a nie gra.. co do Łoba to każdy jest w stanie go wykopać ze składu, ale sprzedać chyba się go nie da.

tomasz_19 28.01.2011 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1043032)
Szkoda tylko, że Siwakow bez opcji pierwokupu :( Bo jak wypali to będzie się żal rozstawać...

dajesz głowę, że zawarli z nim umowę wypożyczenia bez tej opcji? :>

cinekw 28.01.2011 19:55

Cytat:

Biuro Prasowe podało że skoro nie napisali o tym to takiej opcji ale ja słyszałem że taka opcja jest zawarta, we włoskich mediach też podają że jest.

bonawentura 28.01.2011 19:59

Cytat:

To znaczy - Valcx mówił, że jak będą wypożyczać, to tylko takich piłkarzy, których będą mogli wykupić. Więc Sivakov będzie kosztował pewnie maksymalnie około 600-700 tysięcy.

Jagul 28.01.2011 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1043037)
dajesz głowę, że zawarli z nim umowę wypożyczenia bez tej opcji? :>

Nie mam powodów, żeby nie wierzyć ludziom z biura prasowego Wisły, którzy w komentarzach na fb napisali, że takiej opcji nie ma.

4fan_player 28.01.2011 20:08

Ochalik "Myślę, że jeszcze jeden, dwóch piłkarzy w tym okienku do nas dołączy" OSI

K4millo 28.01.2011 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1042997)
Adrian Ochalik w OSI - szykujemy dla kibicow jeszcze 2 niespodzianki ;)

Nie powiedział że niespodzianki, tylko że myśli że dojdzie jeszcze jeden, dwóch piłkarzy. Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Proud 28.01.2011 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1043042)
Ochalik "Myślę, że jeszcze jeden, dwóch piłkarzy w tym okienku do nas dołączy" OSI

Melikson + bramkarz.

Tak mi się wydaje.

mitmichael 28.01.2011 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 1043043)
Nie powiedział że niespodzianki, tylko że myśli że dojdzie jeszcze jeden, dwóch piłkarzy. Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Nie wprowadzam ludzi w bład tylko wczesniej całkiem inaczej sie wypowiadal a teraz calkiem inaczej pokazywali w powtorkowym materiale. Dowodu, ze nie kłamie Ci nie dam bo nie jestem taki głupi by specjalnie kazda informacje o Wisle nagrywac jaka sie w telewizji pojawi. Podzieliłem sie tym co wczesniej sam slyszałem - jakbym wiedział, ze potem całkiem inaczej material pokaza to bym sie nie udzielał.

martonas 28.01.2011 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1043023)

Tak, tylko że zapewne Valckx z Maaskantem wywalczyli sobie jakis ściśle okreslony budżet transferowy oraz budżet płacowy na to okienko, które ich w jakiś sposób ogranicza, więc pomimo tego, że zapewne zdają sobie sprawę jak się przedstawia sytuacja kontraktowa niektórych zawodników to konkretne działania z tym związane odkładają raczej na lato. Póki co mamy Genkowa oraz Riosa z Żurawskim na zmiany (ewentualnie Boguski jeszcze), przy obecnej taktyce powinno to wystarczyć.
Podobna może być sytuacja z bocznymi obrońcami, widocznie uznali że napastnik za Brożka, wzmocnienie środka pola (bo z tym wbrew pozorom to jest straszna lipa, nie licząc defensywnych) czy bramkarz da nam więcej niż wzmocnienie boków obrony. Paljic mimo wszystko dawał radę na jesieni, na zmianę po obu stronach jest Branco, a w przypadku plagi kontuzji to coś mi się wydaje że Jaliens może grać na bokach również.
Weźcie też pod uwagę, że słabsze boki obrony nie spowodują od razu, że nie będziemy w stanie osiągać dobrych wyników. Jeśli ofensywa będzie robić swoje, środek obrony naprawiał niektóre błędy bocznych, a bramkarz bronił to co powinien to do końca sezonu powinno być dobrze.
A w nastepnym okienku, gdy paru zawodników odejdzie a Cupiał zobaczy że Holendrzy jednak konkretnych zawodników sprowadzają to znowu da zielone światło dla paru ciekawych transferów na bocznych obrońców, napastnika czy jakiegos dodatkowego skrzydłowego.
Na razie poczekajmy, Stan póki co pokazuje że ma pojęcie o swojej robocie i robi to co mówi.

bonawentura 28.01.2011 20:12

1 może dwóch to znaczy, że bramkarz na 100%, Melikson nie wiadomo czy dojdzie.

zuko1234 28.01.2011 20:20

Wisła Kraków
Jeśli myślicie, że Siwakow to koniec dobrych wieści na dziś, to jesteście w błędzie!

cytuje oficjalną stronę Wisły na facebook'u

Dean 28.01.2011 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zuko1234 (Post 1043052)
Wisła Kraków
Jeśli myślicie, że Siwakow to koniec dobrych wieści na dziś, to jesteście w błędzie!

No Genkow już był. :D

Bartosz 28.01.2011 20:21

http://www.youtube.com/watch?v=NRxqPp1MbeI

Taki trochę białoruski Gołoś :-)

Oldpara 28.01.2011 20:23

Fajnie, że są uzupełnienia składu, ale nie piejmy aż tak z zachwytu.

Bramkarz: jesteśmy wplecy

Obrona: za Alvareza, Diaza, Głowackiego i Marcelo mamy Jailensa - na razie w plecy w stosunku do tego co było rok temu. Dalej nie ma bocznych obrońców. Przynajmniej wygląda to solidniej niż na jesieni.

Pomoc: Sivakov to enigma, najbardziej mi się podobał pomysł zastąpienia Meliksonem Piotrka Brożka, ale są jakieś problemy.

Atak: sorry, ale na papierze i youtube Genkow wygląda na słabszego zawodnika niż Paweł. Paradoksalnie mimo to mam nadzieje, że okaże się krokiem do przodu bowiem: nie będzie machać rękami i stroić fochów, jest innym typem napastnika niż Brożek - bardziej przydatnym do stylu gry Maskaanta. Może np. z takim Śląskiem kiedy mieliśmy 41 dośrodkowań jakby grał Genkow, to coś by wpadło, a z szybkościowcem Pawłem było jak było.

Więc przestrzegałbym przed ferowaniem wyroków, że będziemy na wiosnę wszystkich wciągać nosem. Stan robi fajną wymianę kadr, i może to przyniesie pozytywne rezultaty, ale pewności nie mamy.

P.S. kurde, ten Melikson najbardziej wyglądał mi na takiego co robi różnicę. Reszta to wymiana trybików na podobne do starych. Szkoda, że są problemy.

gentile 28.01.2011 20:24

Ja jednak byłbym za tym aby Riosa wykupić za te ponad milion Euro. Pamiętam o takiej sondzie gdzie wypowiadaliśmy się o przydatności zawodników pozyskanych w poprzednim okienku. Pamiętam, że większość z nas bardzo pozytywnie wypowiadała się o tym napastniku a przecież większość z nas nie może się mylić !

moce 28.01.2011 20:30

jak dla mnie prawdziwym testem dla Stana będzie sprowadzenie klasowego bramkarza który będzie stanowił pewny punkt naszej defensywy a co do transferów w tym okienku to poprzednie przy nich wypadają bardzo blado jestem optymistą z tym składem plus bramkarz mistrzostwo kraju jest na wyciągnięcie ręki a jeśli chodzi o wzmocnienia w lecie najpierw trzeba wiedzieć kto zostanie a z kim się pożegnamy

cinekw 28.01.2011 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gentile (Post 1043057)
Ja jednak byłbym za tym aby Riosa wykupić za te ponad milion Euro. Pamiętam o takiej sondzie gdzie wypowiadaliśmy się o przydatności zawodników pozyskanych w poprzednim okienku. Pamiętam, że większość z nas bardzo pozytywnie wypowiadała się o tym napastniku a przecież większość z nas nie może się mylić !

Zgadzam się z tobą, Rios jest dobrym zawodnikiem i wg. mnie powinien grać w 1 składzie bo na to jak najbardziej zasługuje.. Ale on niestety nie gra, choć może w tej rundzie się to zmieni co nie zmienia faktu że Wisła w życiu nie da za niego ponad milion euro.. Chciałbym żeby w tej rundzie dali mu pograć, może by się go dało wyciągnąć za mniej więcej 500 tysi? Ale raczej niemozliwe.

@Oldpara

Melikson robił różnice w słabszej lidze izraelskiej.. Nikt nie może przewidziec co pokaże u nas a będzie mu tutaj ciężej..

Donki 28.01.2011 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1043061)
Zgadzam się z tobą, Rios jest dobrym zawodnikiem i wg. mnie powinien grać w 1 składzie bo na to jak najbardziej zasługuje.. Ale on niestety nie gra, choć może w tej rundzie się to zmieni co nie zmienia faktu że Wisła w życiu nie da za niego ponad milion euro.. Chciałbym żeby w tej rundzie dali mu pograć, może by się go dało wyciągnąć za mniej więcej 500 tysi? Ale raczej niemozliwe.

@Oldpara

Melikson robił różnice w słabszej lidze izraelskiej.. Nikt nie może przewidziec co pokaże u nas a będzie mu tutaj ciężej..

W słabszej lidze izraelskiej ? :shock:

Przemoo 28.01.2011 20:36

Cytat:

17. Izrael 21 1/4
18. Austria 19.7 2/4
19. Czechy 18.9 1/4
20. Cypr 18.1 0/4
21. Bułgaria 16.1 2/4
22. Słowacja 14.5 1/4
23. Chorwacja 14.4 2/4
24. Serbia 14.2 1/4
25. Szwecja 14.1 0/5
26. Norwegia 13.9 1/4
27. Białoruś 13.8 1/4
28. Polska 13.4 1/4

martonas 28.01.2011 20:37

Cytat:

Szczerze to ja bym za niego nawet 500 tys. euro nie dał (już nie mówiąc o 1 mln- sic!), do tej pory nic nie pokazał i obawiam się że w tej rundzie też nie pokaże, na głównego napadziora będzie się stawiać Genkowa, więc pewnie wciąż będzie rezerwowym (ewentualnie może Małeckiego z prawej strony wygryźć, choć wątpię), więc wolałbym żeby go w lecie odesłać, a kupić kogos kto się jakos bardziej wpisuje w naszą taktykę i będzie bardziej realną konkurencją.

yogul 28.01.2011 20:37

Riosa nie wykupimy na pewno.. żeby Wisła dała za napastnika ponad 1mln euro to musiał by on po jesieni miec 7 bramek 7 asyst i robić różnice.

a jak narazie to pokazał ze jest najlepszy technicznie. a to za mało na takie pieniądze.

i jak ktos wspomnial ze powinniśmy kupić 2 napastników, bo w lecie zostaniemy z jednym:
racja !
ale Wisłę nie stać by płacić 6 miesięcy wysoki kontrakt zawodnikowi który ma się wkomponować w zespół i grać dopiero za pół roku.

Cytat:

lubię to !

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl