![]() |
Strąk był talentem, ale się zmarnował przez odejście z Wisły.
|
Cytat:
http://www.orange.pl/ogladaj-Orange-sport-info.phtml |
Cytat:
Jeżeli chodzi o napastników na ławce mamy jeszcze Riosa, który może być pożytecznym zmiennikiem jeżeli przepracuje pełny okres przygotowawczy, bo umiejętności ma spore. Jest też Żurawski, który w utrzymaniu na pewno nie jest tani, więc na napastnika bym nie liczył. Pewnie przyjdzie jeszcze Melikson (jeżeli Hapoel przestanie robić sobie jaja) i bramkarz. |
Do usunięcia
|
Cytat:
|
Przecież raczej jest pewne, że Wisła nie wykupi Rios'a ponieważ krzyknęli za niego 1.300.000 euro nie możemy więc opierać na nim ataku, a jedynie jako zawodnika rotacyjnego, dlatego jest pewne, że w tym oknie, albo letnim możemy spodziewać się kogoś który wpasuje się w rolę klasycznej 10'tki
|
mam nadzieje że Melikson do nas dołączy bo Polaków w kadrze Wisły nigdy za wiele
|
Zadowolenie kibiców jest jak parabola .. :rotfl: W niedziele po meczu z Valarengą będzie parabola leciała w dół :rotfl:
|
Cytat:
To samo mamy na boku obrony, bez bocznego obrońcy i napastnika jesteśmy tam gdzie byliśmy na początku okienka. |
Cytat:
|
Cytat:
Talent...zależy dla kogo. Dla mnie nie miał koordynacji ruchowej, bez której pewnego poziomu wyszkolenia technicznego się nie przeskoczy. Mam nadzieję, że Białorusin będzie jednak lepszym piłkarzem od Pawła. |
Cytat:
Może od razu 4 mln ? Krzyknie co najwyżej 300 tyś euro jak spojrzą władze na jego statystyki w Wiśle. Nic z góry nie jest zakładane, chyba że dziś ja sobie krzyknę za kogoś milion euro, a po roku czy dwóch latach wyląduje w Kmicie Zabierzów i dalej ten milion euro będzie obowiązywać? Nic sobie nie krzykną bo nikt normalny nie da ponad miliona euro za zawodnika, który w przeciągu rundy nie strzelił bramki. Mógł być wart tyle przed rundą, ale teraz jest wart 1/4 tej kwoty i tyle River może zażądać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sivakov na filmach z popularnego internetowego serwisu filmowego wygląda zachęcająco. |
Szkoda tylko, że Siwakow bez opcji pierwokupu :( Bo jak wypali to będzie się żal rozstawać...
|
Ciekawie i obiecująco zapowiada się Mączyński, może on wykopie Łoba ze składu.
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o Riosa to pokładam w nim spore nadzieje, z nim jest trochę jak z Jeanem Paulistą (choć wiadomo, że to inny typ zawodnika) - umiejętności ma spore, teraz niech trener się głowi jak je najlepiej spożytkować. Daleki też jestem od obaw, że jeżeli Rios zacznie grać na miarę swoich możliwości i strzeli 5-7 bramek w rundzie wiosennej to niemożliwością będzie pozyskanie go. Wiadomo, że jest klauzula, ale nie oznacza to, że nie można tych warunków renegocjować. Na razie nie ma co się martwić na zapas. Póki co transfery w tym okienku oceniam pozytywnie, jak pozyskamy jeszcze bramkarza, Meliksona i bocznego obrońcę będę w pełni usatysfakcjonowany. Na dalsze roszady w składzie pewnie będziemy musieli poczekać do lata, z resztą Stan Valckx w jednym z wywiadów mówił, że wtedy na rynku łatwiej o klasowych piłkarzy niż zimą. |
Cytat:
zapowiadać to on się mógl 4 lata temu.. teraz powinien grać na bardzo wysokim poziomie, a nie gra.. co do Łoba to każdy jest w stanie go wykopać ze składu, ale sprzedać chyba się go nie da. |
Cytat:
|
Cytat:
Biuro Prasowe podało że skoro nie napisali o tym to takiej opcji ale ja słyszałem że taka opcja jest zawarta, we włoskich mediach też podają że jest. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ochalik "Myślę, że jeszcze jeden, dwóch piłkarzy w tym okienku do nas dołączy" OSI
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak mi się wydaje. |
Cytat:
|
Cytat:
Podobna może być sytuacja z bocznymi obrońcami, widocznie uznali że napastnik za Brożka, wzmocnienie środka pola (bo z tym wbrew pozorom to jest straszna lipa, nie licząc defensywnych) czy bramkarz da nam więcej niż wzmocnienie boków obrony. Paljic mimo wszystko dawał radę na jesieni, na zmianę po obu stronach jest Branco, a w przypadku plagi kontuzji to coś mi się wydaje że Jaliens może grać na bokach również. Weźcie też pod uwagę, że słabsze boki obrony nie spowodują od razu, że nie będziemy w stanie osiągać dobrych wyników. Jeśli ofensywa będzie robić swoje, środek obrony naprawiał niektóre błędy bocznych, a bramkarz bronił to co powinien to do końca sezonu powinno być dobrze. A w nastepnym okienku, gdy paru zawodników odejdzie a Cupiał zobaczy że Holendrzy jednak konkretnych zawodników sprowadzają to znowu da zielone światło dla paru ciekawych transferów na bocznych obrońców, napastnika czy jakiegos dodatkowego skrzydłowego. Na razie poczekajmy, Stan póki co pokazuje że ma pojęcie o swojej robocie i robi to co mówi. |
1 może dwóch to znaczy, że bramkarz na 100%, Melikson nie wiadomo czy dojdzie.
|
Wisła Kraków
Jeśli myślicie, że Siwakow to koniec dobrych wieści na dziś, to jesteście w błędzie! cytuje oficjalną stronę Wisły na facebook'u |
Cytat:
|
|
Fajnie, że są uzupełnienia składu, ale nie piejmy aż tak z zachwytu.
Bramkarz: jesteśmy wplecy Obrona: za Alvareza, Diaza, Głowackiego i Marcelo mamy Jailensa - na razie w plecy w stosunku do tego co było rok temu. Dalej nie ma bocznych obrońców. Przynajmniej wygląda to solidniej niż na jesieni. Pomoc: Sivakov to enigma, najbardziej mi się podobał pomysł zastąpienia Meliksonem Piotrka Brożka, ale są jakieś problemy. Atak: sorry, ale na papierze i youtube Genkow wygląda na słabszego zawodnika niż Paweł. Paradoksalnie mimo to mam nadzieje, że okaże się krokiem do przodu bowiem: nie będzie machać rękami i stroić fochów, jest innym typem napastnika niż Brożek - bardziej przydatnym do stylu gry Maskaanta. Może np. z takim Śląskiem kiedy mieliśmy 41 dośrodkowań jakby grał Genkow, to coś by wpadło, a z szybkościowcem Pawłem było jak było. Więc przestrzegałbym przed ferowaniem wyroków, że będziemy na wiosnę wszystkich wciągać nosem. Stan robi fajną wymianę kadr, i może to przyniesie pozytywne rezultaty, ale pewności nie mamy. P.S. kurde, ten Melikson najbardziej wyglądał mi na takiego co robi różnicę. Reszta to wymiana trybików na podobne do starych. Szkoda, że są problemy. |
Ja jednak byłbym za tym aby Riosa wykupić za te ponad milion Euro. Pamiętam o takiej sondzie gdzie wypowiadaliśmy się o przydatności zawodników pozyskanych w poprzednim okienku. Pamiętam, że większość z nas bardzo pozytywnie wypowiadała się o tym napastniku a przecież większość z nas nie może się mylić !
|
jak dla mnie prawdziwym testem dla Stana będzie sprowadzenie klasowego bramkarza który będzie stanowił pewny punkt naszej defensywy a co do transferów w tym okienku to poprzednie przy nich wypadają bardzo blado jestem optymistą z tym składem plus bramkarz mistrzostwo kraju jest na wyciągnięcie ręki a jeśli chodzi o wzmocnienia w lecie najpierw trzeba wiedzieć kto zostanie a z kim się pożegnamy
|
Cytat:
@Oldpara Melikson robił różnice w słabszej lidze izraelskiej.. Nikt nie może przewidziec co pokaże u nas a będzie mu tutaj ciężej.. |
Cytat:
|
Cytat:
18. Austria 19.7 2/4 19. Czechy 18.9 1/4 20. Cypr 18.1 0/4 21. Bułgaria 16.1 2/4 22. Słowacja 14.5 1/4 23. Chorwacja 14.4 2/4 24. Serbia 14.2 1/4 25. Szwecja 14.1 0/5 26. Norwegia 13.9 1/4 27. Białoruś 13.8 1/4 28. Polska 13.4 1/4 |
Cytat:
|
Riosa nie wykupimy na pewno.. żeby Wisła dała za napastnika ponad 1mln euro to musiał by on po jesieni miec 7 bramek 7 asyst i robić różnice.
a jak narazie to pokazał ze jest najlepszy technicznie. a to za mało na takie pieniądze. i jak ktos wspomnial ze powinniśmy kupić 2 napastników, bo w lecie zostaniemy z jednym: racja ! ale Wisłę nie stać by płacić 6 miesięcy wysoki kontrakt zawodnikowi który ma się wkomponować w zespół i grać dopiero za pół roku. Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl