Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

szprotson 25.07.2010 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spontants (Post 943776)
Nazwisko ktore ma przyciągnąć kibiców to: Gordon Bunoza :-) P.S. Nie liczyłbym juź na tr. napadziora, jeszcze obrońca lub dwóch

Wam dalej mało?
Zawodnik z głośnym nazwiskiem? A po co, skoro MY jesteśmy Wisłą Kraków,to jest dopiero mocna firma.

Dawno nie pamiętam takiej wyrównanej kadry. Jak ktoś chce Kluiverta, to w Eurosporcie sie często pojawia.
I nie szydzic mi tutaj z Bunozy, bo nie wiemy co prezentuje. A co jeśli to bedzie kolejny Marcelo.
przypomne wam, ze jak przychodził M. to nikt nie wyobrażał sobie że bedzie grał bo królowała para Cleber - Głowa.

a_r_e_n_a : a może w koncu zaczną wszyscy rywalizowac, zapierdalać aż miło, i bedziemy zostawiać przeciwników daleko w tyle.

a_r_e_n_a 25.07.2010 11:18

ciekawe też ilu piłkarzy postanowi odejść po sezonie, jeżeli zostaną wygryzieni przez "nową ekipę". Zakładam, że każdy posiada jakieś ambicje, co np. zrobi Kirm? Albo Małecki? Bogus? Przecież nie można wykluczyć sytuacji w której Rios wygryza z podstawowej 11 Żurawia / Brożka i analogicznie na innych pozycjach. Czy trener będzie umiał wszystkich pogodzić. Ciężka praca przed Kasperczakiem, ale oby jak najwięcej takich problemów (jeżeli chodzi o bogactwo w postaci materiału ludzkiego)

Martinus 25.07.2010 11:19

Szczerze mówiąc również nie spodziewam się napastnika chyba że sprzedalibyśmy Małeckiego.Gdyby udało się pozyskać Chaveza moim zdaniem okienko transferowe mimo wszystko można byłoby zapisać na plus.

bonawentura 25.07.2010 12:21

Na to, co pokażą dani zawodnicy trzeba będzie poczekać chwilę, ale mam mimo wszystko nadieję, że nie wszystkie transfery będą uzupełnieniem składu. Boję się sprowadzenia Chaveza, bo już jest mowa o tym, że:
Cytat:

Wisła wykorzystała możliwość i wypożyczy piłkarza z możliwością wykupu go po roku. Jak podkreśla Hernandez, niewykluczone, że zawodnik pogra w Wiśle tylko rok i trafi do innego zagranicznego klubu.
źródło: futbolnews.pl
Myślę, że wypożyczanie takich zawodników, którzy chcą sie ograć a klub nawet pieniędzy z niego nie bedzie miał jest bezsensowne. Dlatego może lepiej zatrudnić tego Roka Elsnera mimo że jest on pewnie słabszy od Chaveza, ale ogrywając się może okazać się solidnym wzmocnieniem. Nie trzeba patrzeć gdzie on grał w ostatnim sezonie - tak to była Arabia Saudyjska, trzeba mieć świadomość tego, że nasza liga jest słaba i trzeba jeszcze kilka lat na podniesienie jej sportowego poziomu. Pamiętajmy też, że trzon drużyny został zachowany, a wzbogaciliśmy się o przyzwoitego bramkarza i myślę że solidnego obrońcę Bunozę. Ja bym widział w składzie mimo wszystko Sadloka, bo to młody obrońca, który zaczyna grać w kadrze, gra bardzo pewnie i za kilka lat mógłby zostać sprzedany za 3-4-krotnie wyższą sumę od tej, za którą zostałby kupiony. Ale mając świadomość, że dużo kosztuje i pewnie go nie kupią, to liczę na pewien prosty rachunek ekonomiczny - jeżeli Elsner jest przyzwoity i może grać na środku obrony, to ja bym go wziął i nie kontraktował Chaveza, który ewidentnie widzi Wisłę jako miejsce swojej krótkotrwałej przystani.

Raven 25.07.2010 12:21

A gdyby tym zawodnikiem z nazwiskiem miał być następca Diaza na lewej obronie? Ja takiemu rozwiązaniu bym przyklasnął. Wyobraźcie sobie kogoś pokroju Roberto Carlosa tylko kilka lat młodszego :) Wiem wiem, Diaz może grać na kilku pozycjach, ale prawda jest taka że te pozycje, poza lewą obroną właśnie, zostały solidnie wzmocnione w tym okienku.

ja_ 25.07.2010 12:44

Ja bym się zainteresował Celestinem Babayaro :D jest bez klubu, a kiedyś ładnie pykał.

wislak68 25.07.2010 12:46

A tak z innej beczki. Czy zauważyliście że od jakiegoś czasu zniknął nam z forum pan Bohdan? Czyżby był ostatnio czymś bardzo zajęty? Nie chcę spekulować że transferami ale....:>

63.5 Kg 25.07.2010 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ (Post 943827)
Ja bym się zainteresował Celestinem Babayaro :D jest bez klubu, a kiedyś ładnie pykał.

Dobrze napislaes ze kiedys...

spontants 25.07.2010 12:50

Babayaro? A po co nam emeryt? Jest diaz, niema zadnych ofert a diaz jest git, niech zostaje w Wisełce Juniorek

a_r_e_n_a 25.07.2010 12:51

ja się bardziej zastanawiam co takiego Pan B. wypisywał na YouTube, że mu komentarze poblokowali;) Równie mocno udziela się na każdej stronie związanej z Wisłą. Ciekawe któż kryje się po drugiej stronie kabla;)

ja_ 25.07.2010 12:53

Straszny emeryt z niego naprawdę chyba 32 lata ma nie to co nasz młodzieniaszek R. Sobolewski. W obronie potrzebne jest doświadczenie...

spontants 25.07.2010 13:03

Ale po co nam lewy? Jest Pietja i jest Junior a jak coś to nawet Gordon jest lewonozny

Kamson 25.07.2010 13:19

http://sport.interia.pl/raport/trans...-legii,1510459

Kołtoń najpierw pisze, że sumy dyktowane za polskich kopaczy są za wysokie a potem narzeka na ściąganie obcokrajowców. Nie trawie tego gościa.
Kwota którą wydaliśmy na siedmiu zawodników, jest taka sama jaką Ruch chciał za pakiet Sadlok & Sobiech...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kołtoń
Rutkowski podkreśla: "Wichniarek też sporo kosztował, mimo że przyszedł bez odstępnego. Dziennikarze tego nie rozumieją". Piłkarz, licząc sumę za podpis pod kontraktem, pensje, a także ewentualne premie, zainkasuje w sezonie 2 miliony złotych, a więc 500 tysięcy euro. Trzeba jednak przyznać - już po dwóch meczach z Interem Baku - że jest wart tych pieniędzy.

Koleś strzelił jedną bramkę, zaliczył z 10 strzałów w trybuny ale jest wart 500tys € rocznie :lol:
Żuraw powinien chyba 5x tyle dostawać w takim razie.

Ogryzek 25.07.2010 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 943845)
http://sport.interia.pl/raport/trans...-legii,1510459

Kołtoń najpierw pisze, że sumy dyktowane za polskich kopaczy są za wysokie a potem narzeka na ściąganie obcokrajowców. Nie trawie tego gościa.
Kwota którą wydaliśmy na siedmiu zawodników, jest taka sama jaką Ruch chciał za pakiet Sadlok & Sobiech...

Koleś strzelił jedną bramkę, zaliczył z 10 strzałów w trybuny ale jest wart 500tys € rocznie :lol:
Żuraw powinien chyba 5x tyle dostawać w takim razie.

Ale Wichniarek strzelił tą jedną jedyną bramkę na wagę karnych i awansu. Inni grali lepiej? np. Krivest albo Stilić?

Prawdziwą wartość takiego Wichniarka poznamy za jakiś czas. Podobnie z naszymi nowymi piłkarzami. Nie ma co teraz głosić na serio że Bunoza dobry albo zły a Rios to powkręca wszystkich w lidze:) Przyjdzie liga, poważne mecze w pucharach zobaczymy kto jest ile wart. Oby nasze nowe gwiazdy były w czołówce najlepszych transferów:D

Markus 25.07.2010 14:11

Wisła nadal w obronie pilnie i koniecznie potrzebuje przynajmniej dwóch piłkarzy - nawet jeśli Bunoza okaże się dobrym zawodnikiem, nie będzie miał z kim grac na środku, bo Kowalski to "nie ten rozmiar kapelusza", a Cleber kończy karierę już za pół roku. Sprawną i skuteczną obronę potrzebujemy już teraz i przez rundę jesienną, dlatego nie można czekać z tymi transferami do zimy.

Jeśli Milinković nie znajdzie klubu, na pewno warto byłoby i tu trzymać rękę na pulsie - w sierpniu może być mniej skłonny grymasić nad warunkami Wisły.

s1mone 25.07.2010 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez a_r_e_n_a (Post 943780)
ciekawe też ilu piłkarzy postanowi odejść po sezonie, jeżeli zostaną wygryzieni przez "nową ekipę". Zakładam, że każdy posiada jakieś ambicje, co np. zrobi Kirm? Albo Małecki? Bogus? Przecież nie można wykluczyć sytuacji w której Rios wygryza z podstawowej 11 Żurawia / Brożka i analogicznie na innych pozycjach. Czy trener będzie umiał wszystkich pogodzić. Ciężka praca przed Kasperczakiem, ale oby jak najwięcej takich problemów (jeżeli chodzi o bogactwo w postaci materiału ludzkiego)

No widzisz, ale jeśli przegrają rywalizację to mogą odchodzić, jeśli nie chcą / nie są w stanie prowadzić wyrównanej walki o miejsce w 111 jedenastce Wisły. Klub powinien na ich miejsce sprowadzić piłkarzy, którzy tą walkę podejmą i za sezon znowu to samo. W ten sposób wygląda rywalizacja w składzie w klubach na Zachodzie Europy i mam nadzieję, że Wisła zacznie dążyć w tym kierunku.

Mówię zdecydowane nie świętym krowom na boisku!
Do boju Wisełko!

pablo92TSW 25.07.2010 14:20

No i właśnie obecna sytuacja kadrowa zwłaszcza w ataku i pomocy zmusi piłkarzy do większego zaangażowania i pracy. Po prostu gdy będzie za slaby nie będzie grał, ba! Nawet na ławce może się nie zmieścić. I właśnie o to chodzi, żeby była konkurencja. Kiedyś było inaczej mieliśmy stałą 11 i 3 żelaznych rezerwowych więc właściwie każdy kto miał miejsce w składzie mógł sobie odpuścić nieco, bo i tak był pewny występu. Ale teraz to wszystko się zmieni!! Już nie mogę się doczekać startu ligi ;)

IncognitoTSW 25.07.2010 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spontants (Post 943831)
Babayaro? A po co nam emeryt? Jest diaz, niema zadnych ofert a diaz jest git, niech zostaje w Wisełce Juniorek

Żurawski jest od niego starszy o 2 lata, Cleber o 4 lata, Sobolewski o 3 lata. No tak, po co nam Ci emeryci, sam nie wiem :rotfl:

wwf 25.07.2010 14:48

Kiedy zamyka się oienko dla Niemców, Anglików , Włochów a kiedy dla Polaków.
Czasm bywało tak że tamte ligi nie mogły robić transferów a my moglismy jeszcze kupować przez miesiąc. Mamy taki przypadek teraz??

jabadabaryba 25.07.2010 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 943901)
Czasm bywało tak że tamte ligi nie mogły robić transferów a my moglismy jeszcze kupować przez miesiąc. Mamy taki przypadek teraz??

Taki przypadek o ile się nie mylę jest tylko w okienku zimowym, letnie zamyka się 1 września.

AS82 25.07.2010 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 943901)

człowieku tak jest tylko zima, gdy okienko transferowe konczy sie pod koniec marca ,a nie lutego jak w Europie. Teraz okienko jest do konca wrzesnia

WiślakMyślenice 25.07.2010 14:53

Cytat:

Teraz okienko jest do konca wrzesnia
sierpnia...

hawkins 25.07.2010 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 943876)
Jeśli Milinković nie znajdzie klubu, na pewno warto byłoby i tu trzymać rękę na pulsie - w sierpniu może być mniej skłonny grymasić nad warunkami Wisły.

No niby tak, ale na lewej pomocy gra teraz Piotrek Brożek. Oprócz tego mamy jeszcze dwóch lewych pomocników - Kirma i Paljica. Wzmacnianie kadry swoją drogą, ale naprawdę uważam, że nie stać na na utrzymywanie 4 lewych pomocników. I tak mamy już duży tłok w kadrze (napastnicy + skrzydłowi: Kirm, Paljic, Pi. Brożek, Pa. Brożek, Małecki, Łobodziński, Rios, Żurawski, Boguski - łącznie 9!).

No chyba, że kogoś sprzedamy...

tsw biała gwiazda 25.07.2010 15:43

Mógły ktoś podać link do skrótu z tego co mówił Basałaj w polscaie futbol lub chociaż oc zym mówił

jasnyGwint 25.07.2010 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 943876)

i po co nam typ który będzie tylko patrzył jak uciec z klubu ?

kibicwisły1906 25.07.2010 15:46

Jednym z czynników braku rozwoju sportowego w tym wypadku klubu piłkarskiego jest brak konkurencji - ta pojawiła się u nas i mam nadzieję a nawet pewność że przyniesie pozytywne efekty...

Nie może być tak że dany zawodnik gra pomimo słabej formy tylko dlatego że w klubie nie ma kto go zastąpić - w niedalekiej przeszłości mieliśmy z tym do czynienia...

Tylko zdrowa konkurencja, ciągła presja by być lepszym daje rezultaty w wyczynowym sporcie, której u nas od wielu lat brakowało - nie mówię jedynie w tym miejscu o Wiśle...

Reiro 25.07.2010 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 943928)
i po co nam typ który będzie tylko patrzył jak uciec z klubu ?

Może po to żeby na nim zarobić...?
Wystarczy go wypromować i szybko sprzedać za wyższą kwotę niż 500tysE, co przy jego potencjale może nie być wcale aż tak trudne, a jeśli nikt go nie będzie chciał to i on nie będzie zamierzał uciekać no bo niby gdzie...?

TSW06 25.07.2010 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawkins (Post 943925)
No niby tak, ale na lewej pomocy gra teraz Piotrek Brożek. Oprócz tego mamy jeszcze dwóch lewych pomocników - Kirma i Paljica. Wzmacnianie kadry swoją drogą, ale naprawdę uważam, że nie stać na na utrzymywanie 4 lewych pomocników. I tak mamy już duży tłok w kadrze (napastnicy + skrzydłowi: Kirm, Paljic, Pi. Brożek, Pa. Brożek, Małecki, Łobodziński, Rios, Żurawski, Boguski - łącznie 9!).

z tym że Kirm jest bardziej prawoskrzydłowym a Pietia lewym obrońcą :) także zostaje tylko Paijc. a co do robienia z Riosa skrzydłowego - chyba Heniu byłby głupi gdyby coś takiego zrobił

koyoot 25.07.2010 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawkins (Post 943925)

Milinkovic jest lewonozny, natomiast Kirm - prawonozny. Wychodzi wiec na to ze moglibysmy miec konkurencje na skrzydlach naprawde niezwykla bo po 3 pilkarzy na 1 skrzydlo. A mozliwosci kombinacji skrzydlowych naprawde duzo.

bonawentura 25.07.2010 17:02

Milinkovic może i byłby potrzebny, ale narazie w składzie mamy kłopot bogactwa w ofensywie. Wpierw trzeba by kogoś sprzedać, np. Małeckiego. Myślę, że warto byłoby się zastanowić teraz nad obrońcami, a nie ofensywą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl