![]() |
Przepraszam, czy tylko mi oficjalna strona nie chciała się otworzyć w powodu przeciążenia na linii? Nie dziwię się, jeśli tak wiele osób chciało sprawdzić "oficjalne potwierdzenie" że w końcu mamy nowych napastników - sztuk 1.
Tak się zastanawiam, czy wszystkie 3 nasze nowe nabytki zdążą dotrzeć do Hiszpanii na tyle "wcześnie", aby zagrać w niedzielno-wieczornym meczu przeciwko Valerendze? |
Kurde Stan robi kawałek dobrej roboty. Profeska całkowita. Jak przyjdzie Melikson i bramkarz to będzie wręcz nieprawdopodobnie przypominając ostatnie okienka. Marzy mi się żeby wynalazł nam zdolnego młodego bez kompleksów napadziora i sprowadził na 2-3 lata...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nasze nowe nabytki zdążą przed meczem z Valerengą (Będą w sobotę wieczorem w Hiszpanii) czy zagrają? Nie wiadomo
|
Przecież oni w Hiszpanii powinni być już jutro rano. Dziś Kew i Michaił wsiadają w samolot i lecą do Alicante
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ialej_gwiazdy/
Jak przeczytałem tą wiadomość to jebnięcie kamienia, ktory spadł mi z serca słychać było nawet gdzieś w okolicach Wodzisławia. W końcu :) |
A co do Sivakova to może też grać na obu skrzydłach. Mam nadzieję, że uda się go wykupić. Choć przypuszczam, że w naszej ogórkowej lidze będzie błyszczał i Caligiari zaśpiewa za niego tyle, że nie będziemy go w stanie zatrzymać. Dobra robota Staszka i wielkie big up, ale dla Mnie niepokojące jest jak wygląda bok defensywy. Gdy za Palijca wszedł Branco to już był dramat ostatnio. Ale kij z tym. Bez zbędnego jarania się wróciła nadzieja do walki o mistrzostwo.
|
Cytat:
|
są i ONI:D
teraz tylko Maor jeszcze i będzię w miarę do przodu:) |
Dzień dobrych wiadomości. Mam pytanie do poinformowanych. Czy są jeszcze szanse że w najbliższym czasie klub nas jeszcze czymś zaskoczy czy poza Meliksonem raczej zamyka się okienko dla naszego klubu?
|
Genkowa tyle nie było bo podobno rozwiązywał kontrakt w Rosji, czyli darmowy transfer na to wychodzi, mam nadzieje że kupimy kogoś konkretnego jeszcze za gotówkę...w kazdym razie brawo Stan, za darmo grajka o niebo lepszego niż Beto sprowadzić :)
|
Cytat:
ps. ci co narzekają na wypożyczenie Białorusina: rozumiem że chcielibyście mieć w odwodzie tylko niejakiego Jirsaka jakby tak nie daj Bóg połamali się Guła z Sobolem, a Wilk złapał kilka kartek.... |
No - Klub zrobił co do niego należało. Teraz nasza część roboty. Marzy mi się, żeby przed tą rundą pobić rekord sprzedaży karnetów, żebyśmy pokazali kto rządzi w Polsce, który klub ma najwięcej fanów w Polsce.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast w zimie straciliśmy Clebera, Brożków oraz Pawełka. Jak uda się sprowadzić przyzwoitego bramkarza, będzie można uznać że straty zimowe zostały z grubsza zniwelowane. I to przy bardzo optymistycznym założeniu, że wszyscy zawodnicy się sprawdzą. Szczególnie wielkie oczekiwania będą wobec Genkowa. To trochę mało, by robić fikołki z radości. Szczególnie, gdy pamięta się o okienku letnim i jego bilansie. |
Cytat:
|
Mysle ze okienko mozna uznac za udane :) A co bedzie jeszcze extra to tylko na szostke z plusem
|
Pytanie do płaczków mało? A tak serio w takim razie co z Melikson? czyżby upadł transfer? skoro wypożyczyliśmy Siwakow'a?
|
Ja myślę że jeszcze w tym okienku pozyskamy MOŻE Meliksona i jakiegoś bramkarza a i jeszcze nie zapominajmy o Chavezie bo jak się sprawdzi to go tez wykupimy ale to nie teraz.
Nie wiem co będzie wiosną ale na pewno w Lecie musimy kupić bocznego obrońce albo nawet 2 jak Cikosza nie wykupią i napastnika oczywiście napastnika jak się Rios nie sprawdzi. |
Cytat:
Pozytywnie by nas zaskoczyli jeśli pozbyli by się (czyt. sprzedali za dobre pieniądze:lol:) np. Łobo i Kowalskiego! |
Brawo !!! :d pozdro :d
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak nadal będziemy się przebijać przez zasieki przeciwnika Jirsakiem,Gargułą,Sobolem czy Wilkiem to kiepsko to widzę. |
Cytat:
|
Cytat:
Hmm.. czyli latem mamy kadrę: Bramkarze: Kurto, Jovanić, X Obrońcy: Jaliens, Bunoza, Kowalski, Paljić, Branco Pomocnicy: Sobolewski, Wilk, Garguła, Jirsak, Małecki, Kirm, Łobodziński, Melikson Napastnicy: Genkov, Boguski Oczywiście, co wiadome, możemy dać Paljicia do pomocy, Małeckiego do ataku. Nie liczę młodych i tych, którzy wracają po wypożyczeniu i kończących karierę. Dobrze? X & Melikson - zakładam, że będzie ten jeden bramkarz a Melikson podpisze :) |
Cytat:
Jesli chodzi o pomoc i atak mamy po 2 bardzo dobrych/dobrych zawodnikow na kazda pozycje: Sobol/Wilk, Melikson(zakladam ze przyjdzie)/Jirsak, Gargula/Siwakow, Kirm/Rios, Genkov/Zuraw, Mały/Łobo/Boguski Srodek obrony znow moze byc jednym z najlepszych w lidze... W kilku meczach Chavez naprawde pokazywal umiejetnosci, a o goscia ktory 400 meczow w Eredivise rozegral to nie mozna miec watpliwosci.. Jovanic ostatnim meczem pokazal ze moze spokojnie byc mocnym punktem.. Podsumowujac, zadna inna druzyna jest tak mocna na papierze, majstra mozemy wygrac dluga i mocna lawka.. Ale oczywiscie mecze zweryfikuja wszystko. |
W końcu jakieś konkretne wzmocnienia ofensywy. Jeszcze tylko Melikson i bramkarz i okno transferowe będzie można uznać za naprawdę udane. Swoją drogą dzisiaj tak sie rozpedzili, ze gotowi o bramkarzu poinformować ;)
Co do sparingo z Vaalerengą - nowych zawodników chyba raczej nie należy się IMO spodziewać w wyjściowym składzie; prędzej wejdą z ławki (jeśli wogóle zagrają). PS: O płaczków forumowych bym się nie martwił - znajdą sobie nowy powód do narzekań :P |
Brawo !!! :d pozdro :d
|
Pozyskac to trzeba koniecznie bocznych obroncow.
|
Cytat:
BUUUUUUUU bo Cupiał kupuje zawodników żeby sprzedać Wisłę za większą kasę i nowym zawodnikom trzeba płacić i.. i... i... nie jadłem dziś śniadania buuuuuuuuuuuuuu:(:( :D:D:D:D:D:D |
Cytat:
Pokazał to, co widziałem we wcześniejszych meczach - jak mu się wydaje, że nie ma szans, to nie próbuje łapać piłki, tylko odprowadza ją wzrokiem do siatki. |
Skoro mamy Siwakowa to nie sądzę że pozyskamy Meliksona bo nie sądzę że wydamy 700tys euro po to by wzmocnić rywalizacje w środku pola.
|
Włączam komputer, patrzę na oficjalny serwis Wisły i, ku mojemu zaskoczeniu, mamy dwóch nowych zawodników! Świetna robota Stana Valckxa. Sziwakow na pewno wzmocni konkurencję w pomocy, a Genkov to napastnik, jakiego długo szukaliśmy. Co do Meliksona, sądzę, że klub dopilnuje jego transferu, mimo przeciwności ze strony Hapoelu.
Radziłbym również przeczytać wywiad ze Stanem, dotyczący tego tematu: Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli ten Hapoel z piwem w nazwie się uprze, to Basałaj odpuści Meliksona bo wyjął makaronom białoruskiego, i w zasadzie też będzie spoko.
|
Cytat:
Proponowałbym Alvesa bo nie chce w Bareclonie przedluzyc, na lewej moze A.Cole'a plus jakis napastnik moze Bojan bo nie gra w pierwszym skaldzie. Podejrzewam ze to i tak bylby lament bo za starzy/mlodzi/kominy placowe. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl