![]() |
Cytat:
|
Cytat:
ad1. Gdyby Szarama bał się prezesa to nie głosował by przeciw. Jak widać zagłosował jak zagłosował, włos mu z głowy nie spadł a nie robi wokół tego głosownia takiego zamieszania jak Wipler. Jeśli chodzi o kuca, to sam fakt że z Tobą dyskutuję wskazuje że akurat nie Ciebie mam w tym wypadku na myśli. Chodzi mi raczej o osoby które nie podejmują dyskusji ale uciekają w propagandę ("miliony z tytułu emerytur wysyłanych z Polski do Izraela"). Żeby nie operować ogólnikami: palikot. ad2. Jaki przekaz idzie w eter: że PIS pomimo deklarowania poparcia dla tradycji niepodległościowych (Żołnierze Wyklęci, rocznice powstań, itp) odcina polskim kombatantom mieszkającym za granicą dostęp do należnych im świadczeń. Taki byłby propagandowy efekt głosowania przeciw tej ustawie. I powtarzam: zasiłki (nie emerytury) wysyłane do Izraela będą absolutnym marginesem wydatków poniesionych z tytułu nowelizacji ustawy. Dopatrywanie się tu jakiegoś "drugiego dna" jest nonsensem. ad3. O ile dobrze rozumiem twierdzisz że Sasin zrobił karierę w polityce ponieważ wcześniej "dał du..y" Żydom pracując UDSKiOR i proponując nowelizację do ustawy podobną ścieżką chcą podążać osoby które przygotowywały w UDSKiOR tę nowelizację?? Jak by to powiedzieć? Myślę że wątpię. Powiem tak: jeśli nie masz konkretnych argumentów popierających tą tezę to moim zdaniem kręcisz się w oparach absurdu. Zwróć uwagę że rozumując w ten sposób podobny zarzut jesteś w stanie postawić każdemu. Jeśli chodzi o MŻP wyjaśnij proszę dlaczego Twoim zdaniem jest to zły pomysł. Prosił bym o konkretne argumenty. ad4. Napisał bym coś o "chłopskim rozumie" ale się powstrzymam. Nie masz racji. Absolutnym standardem (nie tylko urzędniczym ale również biznesowym) jest że sprawą zajmuje się "właściciel projektu" (taka korporacyjna nowomowa). A w tym wypadku jest nim UDSKiOR. I MSZ/MZ nic do tego nie mają. Mało tego, nie mają wręcz prawa wypowiadać się w tej sprawie. Mogą co najwyżej odsyłać do "właściciela projektu", co w niniejszym przypadku uczyniły. Taki jest standard i nie ma tu żadnych podtekstów. ad5. Powiem tak: sądząc z powyższego postu jesteś przewrażliwiony " na ten aspekt polityki". Pisząc to nie twierdzę bynajmniej że jest no mało istotny.Chodzi mi raczej o podkreślenie że histeryczne podchodzenie do tematu może przynieść więcej kłopotów niż korzyści. I mam wrażenie że tak właśnie jest w przypadku dyskutowanej przez nas nowelizacji. ad6. I jak to się ma do nowelizacji ustawy? Czy nie uważasz że taka wrzuta jest przejawem histerii o której pisałem wcześniej? ad7. Nie wiem co napisać. Chyba tylko tyle że jeśli głosowanie w EUP przeciew Palestynie ma być wyznacznikiem pro-izraelskości, to głosowanie za, jest wyznacznikiem pro-islamskości. Jeśli szydera nie jest wystarczająca, to drukowanymi: argument uważam za idiotyczny. ad8. Pięknie. W takim razie mam prośbę. Odpowiedz w moim imieniu na post jaki był uprzejmy skierować pod moim adresem palikot: "Jak to mówił W. Cejrowski z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Głupotę trzeba zwalczać. Jak ktoś pierd... to pierd.. jak ktoś jest pojeb.. to jest pojeb.. :) Płacimy emerytury dla 50 tys żydów+ ich żon i nawet dzieci z tytułu szkód wyrządzonym im przez Nazistów i Swoietów oczywiście na koszt polskiego podatnika... chłop chce się jeszcze licytować... i jak go nie nazwać pojeb.anym? No niech mi ktoś zdrowo myślący tutaj powie? To jest typowy pojeb. No inne określenie to będzie komplement". (post 31828). Szalenie jestem ciekaw jak w praktyce: "prawdziwa kultura na chamstwo odpowiada jeszcze większym savoir vivrem, a nie chamstwem na chamstwo" |
Cytat:
Komorowski - 45%, Duda - 35%, Korwin - 2% == Komorowski - 45%, Duda - 30%, Korwin - 7%. Jedyną różnicą są kwestie propagandowe i samopoczucie kandydatów oraz wyborców. |
Okupant nigdy nie pozwoli Polsce wyrwać się z jego kajdan za pomocą kartki wyborczej
|
Kto jest niby tym okupentem? Żydzi :D
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. W obecnych czasach muzea, biblioteki, domy kultury, teatry nie są rentownymi inwestycjami. Przedstawisz mi dane ekonomiczne obalające tezę? Świetnie, będę spać spokojniej. http://trybeus.neon24.pl/post/114491...kich-podatnika Chyba też się pomyliłem odnośnie tego ile z kieszeni podatnika poszło na to $. Oczywiście podatnicy dołożą jeszcze na działalność oświatową placówki. 3. Same wizyty młodzieży w danych placówkach. Nie trudno zobaczyć, że to jest ziarno rzucane na kamień, nie żyzną glebę. 0 zainteresowania, wychodząc z jednej czy drugiej placówki dzieciaki czy tam młodzież jedyne na co czeka to czas wolny na rynku, który może sobie wykorzystać na najciekawszy punkt wycieczki. Do wyboru, do koloru- McDonald, KFC, Burger King, Subway czy o zgrozo Starbucks. Wiem, można coś podobnego lub ctrl-c +ctrl-v odnośnie np. Muzeum AK. Tyle, że odnośnie Żydów sprawa jest z deka inna i np. wizyty do Oświęcimia w wieku gimbazjalnym, gdzie wysiada coś takiego i z kumplami z samego tyłu autokaru śpiewa "Auschwitz Birkenau sialalalala". To nie tylko bolączka Polski, a jak się okazało zagranicy również. Wystarczy wpisać w google "skandaliczne zachowanie młodzieży oświęcim". Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na normalnym forum czy w innym wątku załapałby za to bana od razu i nie musiałbyś się wykazywać savoir-vivrem. Wiem, widziałem nawoływania następnego dnia, tyle że już dawno moderzy dali sobie spokój z moderowaniem tego tematu. Jeden z argumentów dlaczego poziom tego tematu jest tak niski. Praktyka savoir vivre'u w rozmowie na żywo od tej w sieci się różni i to wie każdy. Zajmę się więc savoir vivre'm odnośnie forum. Można było zrobić docinkę odnośnie nazywania sprawców po imieniu (czyli Niemcy i Ruscy zamiast Naziści i Sowieci) i nie powielaniu propagandy, równie dobrze możesz dać ignora. To 68 przy nicku to zapewne nie ulubiona pozycja w "Kamasutrze" to udowodnij to w poziomie dyskusji. Masz palikota za Korwinowego, młodocianego kuca to go punktuj jak Korwinowego kuca, a dajesz się wciągnąć w szczekanie i rzucanie mięsem. Sam jako obserwator z pewnego kąta dostrzegam podpierniczanie się do palikota o sam nick, Smuga czy Kerim dostaje np. za avatar- taki tutaj ma być poziom dyskusji, że merytoryka i analiza argumentów leci na boczny tor? Ze mną potrafisz rozmawiać na poziomie bez wyzwisk, na argumenty. Jakoś potrafię z każdym pogadać (niestety nie dane mi było wbić tutaj za czasów Szpenia i Drozda by sprawdzić się ostatecznie). Tylko coraz częściej wydaje mi się, że to przez brak poparcia dla żadnej partii. PS: Wiem co chciałeś odnieść do "chłopski". Pudło. "Chłopski" w mojej nomenklaturze odnosi się do zawierzeniu logice i doświadczeniu. Nie jako tzw/ "arbuzowy" docinek. Idiotyczny, bezsensowny, histeryczny- po co reszta tych docinek? Przecież potrafisz używać "nie masz racji". |
O takie manifestacje przeprowadzone pomysłowo, celnie, i z jajem mają lepszy odbiór niż gwizdanie zakrzykiwanie i dręczenie czy ubliżanie. Właśnie o to chodzi, żeby ich wyprowadzać z równowagi, wtedy oni tracą na wiarygodności, a nie jak było na tej manifie z tym krzesłem, kiedy dawano mu argumenty, że chołota chce burzyć spokój. Trzeba zrozumieć, że ludzie są głupi i to kupią, bo jest przekaz, że dzieje się coś niebezpiecznego, a ludzie chcą mieć poczucie spokoju. |
ciekawe , w realu PIS łomocze urbanoplatfusów aż miło , "sądaże" pokazują coś innego , zwracam uwagę że to Zielona Góra , bastion komuny , ostatnio urbanoplatfusów, bo niestety chcąc nie chcąc kto popiera urbanoplatfusów wspiera neokomunę ,to na dzisjaj partia jak najbardziej lewicowa
http://niezalezna.pl/65148-wyniki-wy...s-wygrywa-z-po |
I to w mateczniku przesiedleńców zza Buga, którzy zawsze masowo głosowali na komunę i jej przydupasów POstkomunistycznych.
|
Żeby nie było tak słodko to w wyborach na prezydenta wygrał Kubicki z poparciem PO, a w radzie najwięcej zgarnął jego komitet, w którym znaleźli się byli działacze SLD i PO. Sam Kubicki ma raczej czerwony rodowód ;)
Casus podobny do Wrocławia. |
Cytat:
nie zauważyłem że zetesel nie zdobył żadnego mandatu , w procentach coś koło 7, gdzie te 25 % w wyborach ogólnopolskich ? |
Cytat:
|
|
Cytat:
1. Zdecydowanie sprawdzimy w praniu (ustawa ma zacząć działać dla państw spoza Unii zdaje się od kwietnia tego roku). Jeśli chcesz mogę przyjąć zakład że kwota wypłacana do Izraela w związku z nowelizacją będzie marginalna. Jeśli chodzi o "drugie dno" to jeśli starasz się je szukać na siłę to z reguły prowadzi to do absurdu. 2. Trudno oczekiwać aby kariery nie robił ktoś kto jest przydatny. Wydaje mi się że właściwe pytanie w tym kontekście brzmi: czy Twoim zdaniem to właśnie przychylności Żydów, zdobytej w trakcie pracy w UDSKiOR Sasin zapewnił sobie karierę polityczną. Dla mnie, bez bardzo konkretnych dowodów, teza absolutnie absurdalna. Z rodzaju tych z którymi nie da się nawet dyskutować. 3. UDSKiOR odsyła do MSZ i M?? W którym momencie? Wydają oświadczenie które jednoznacznie rozwiewa wszelkie wątpliwości. 4. Patrz punkt 1 5. Nie jestem pewien czy akurat Gibson jest tu najlepszym recenzentem. Ale na temat potęgi żydowskiego lobby w Hollywood nie mam zamiaru polemizować. Ale to już zupełny offtop. 6. Jeśli przyjmiemy takie kryterium, to jak określić "politykę zagraniczną" KORWINA czy RN? Jako politykę mówiących po polsku moskwicinów? 7. "Masz palikota za Korwinowego, młodocianego kuca to go punktuj jak Korwinowego kuca, a dajesz się wciągnąć w szczekanie i rzucanie mięsem." A co zrobić gdy kuc jest już wypunktowany, ucieka jak może od jakiejkolwiek dyskusji i ogranicza się do bluzgania? Pozostaje tylko kpina. 8. Zdecydowanie dlatego. A pismo mówi: "nie bądź letni" :). 9. Absolutnie nie chciałem urazić. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Z"bulem" ale muszę pochwalić jedną decyzję rządu i "bula"
Cytat:
|
Cytat:
he, he urbanoplatfusy 32 % :shock:, a zetesel ? co to jest ? kpina z ludzi ? 4% http://wpolityce.pl/polityka/237524-...nowego-sondazu IncognitoTSW może to i dobre będzie , ale ocenię to w praktyce bo to jest miarodajne i jeszcze jedno uzupełnienie do "wyborów samorządowych" , kapitalne jest pierwsze zdanie "Państwowa Komisja Wyborcza pozytywnie opowiedziała na apel siedemnastu naukowców i ogłosiła w połowie marca wyniki listopadowych wyborów samorządowych" tutaj całość http://wpolityce.pl/polityka/237502-...glosow-waznych |
Do miłośników PiS i Dudy chciałbym tylko zwrócić uwagę na fakt, że nie ma znaczenia czy krystalicznie czysty Uwol i zięć "polakożercy" dostanie w I turze 36 % czy 42 %. Nikt z nas myślących w kategoriach prawicowo-narodowych nie zagłosuje na bula w I i II turze. Oczywiście w II turze zamknę oczy i postawie krzyżyk przy Dudzie, ale jedynie dlatego aby twarz i nogi Komorowskiego więcej nie kompromitowały Polski.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kerim dobrze placa w komitecie wyborczym Dudy?
|
http://www.fronda.pl/a/duda-wygra-w-i-turze,47860.html
Pisowski sondaż. Bardziej wg mnie realny |
Cytat:
Jego uwolska przeszłość mówi o nim wszystko. To typowy przedstawiciel centrum, do strawienia przez antypolskie elity polityczno-medialne. |
Cytat:
Pochwal się, na kogo zamierzasz głosować w I rundzie ? To opwiem Ci o Twoim kandydacie w podobny sposób :) |
Cytat:
jedno jest pewne,, nie przyjmujemy amatorów bez dorobku :D , szukaj szczęścia gdzie indziej |
Cytat:
I nie jest to stanowisko proklemlowskie, ale tylko propolskie. Gdy zaczynamy dostarczać broń na Ukrainę, gdy chcemy wysłac tam żołnierzy na szkolenia sami wystawiamy się do odstrzału. I w tej kwesti całkowicie Dudzie nie ufam, gdyż jest pod wspływem Kaczyńskiego, który realizmu politycznego ma mniej więcej tyle samo co niejaki Józef Beck, Rydz_Śmigły czy inni sanacyjni władcy II RP. Zamiast brać przykład z Cata-Mackiewicza, Adofla Bocheńskiego czy Walerego Sławka. Nie wiem na kogo będę głosował w I turze, gdyż nie ma jeszcze zarejestrowanych kandydatów, mam swoje typy: Kukiz, Kowalski lub Wilk. |
Kukiz ma setkę, Kowalski lada dzień. Wilk niestety może mieć problem.
|
Daje do myślenia :mysli:
Zbigniew Stonoga godzinę temu na fb: Służba Kontrwywiadu Wojskowego jest autorem ataku na Prawo i Sprawiedliwość. Istnieją namacalne dowody,że oddziały SKOK-u w Wołominie i Wesołej pozostawały w ścisłym nadzorze dwóch oficerów SKW ustalonych przeze mnie z imienia i nazwiska i powiązanych z frakcją schetynowców. Od początku 2014 roku monitorowałem dwie osoby. Proceder był dosyć prymitywny. Postawiona osoba A nabywała ziemie na zachodzie i południu Polski, ziemia była wysoko wyceniana (uwaga pochodziła z nielegalnych przetargów AMW nielegalnych też ustaliłem kto z imienia i nazwiska z AMW brał kasę za tanie sprzedawanie ziemi) Następnie oddziały SKOK-u udzielały kredyty w wysokości 100% wyceny (biegły też ustalony), a następnie celowo nie spłacano kredytów. SKOK ogłaszał przetargi poniżej wartości udzielonego kredytu a gdy te okazywały się być nieskuteczne sprzedawano wierzytelności za 10, 20 % wartości nominalnej. Kto kupował? Esbek z Wrocławia tata jednego z oficerów SKW. Zobaczcie jak służby specjalne odpuszczały jednym podpisem prawie 4.000.000 złotych. Pytanie do dziennikarzy Śledczych: Macie Państwo odwagę pokazać,że złodziejami SKOK są ludzie platformy? zapraszam... https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...57748574_o.jpg |
Teraz pytanie kto stał za atakiem kelnerskim na polityków PO oraz Nowaka? Służby SLD czy PISowskie?
Z tego wynika, że mszczą się wszyscy na sobie i robią sobie pod górkę... to dobrze wróży |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl