![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Dzisiejszy sparing pokazał też, że cholernie potrzebujemy dodatkowego napastnika obok Genkova (jeśli przyjdzie). Bo wystarczy, że coś z nim będzie nie tak, pojawią się jakieś problemy i nie ma kto strzelać bramek. Dochodzi też problem bocznego obrońcy. Kontuzja Palica i dramatyczny w kryciu Cikos fatalnie wróżą na przyszłość. |
zawsze zostaje Branco,który zagrał na +,tyle IMO ma ten sam feler co Chavez,mianowicie sekundową stopaklatke.
a na prawą ...się kogoś przekwalifikuje (Jaliens-Chavez Bunoza-Branco) |
Na szczęście po meczu okazało się, że uraz obrońcy nie jest groźny.
Z oficjalnej na temat Paljicia. |
Najwidoczniej Holendrzy widzą że mamy wielki problem z organizowaniem akcji, bo tak naprawdę na środku pomocy to mamy jedną wielką lipę (pomijając defensywnych). Z Jirsakiem już czas się pożegnać, Garguła patrząc na pensję jaką pobiera to gra słabo, więc zarówno Melikson, jak i Shivakov (czy jakkolwiek się to pisze) by się przydali. Tylko że powoli trzeba by zacząć kombinować jak się niektórych piłkarzy pozbyć, żeby odciążyć budżet płacowy. Swoją drogą ciekawe jak idzie szukanie sponsora...
Problemy się zaczną w przypadku kontuzji, bo dobrych zmienników na niektóre pozycje to my nie mamy. Jesli chodzi o obronę i bramkarza to jesli ofensywa będzie grać tak jak należy to może Jaliens z Chavezem tak pokierują defensywą że będziemy tracić mniej niż strzelać, no i zobaczymy co to za bramkarz do nas przyjdzie. W lecie priorytetem boczni obrońcy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Spokojnie panowie moze poprosili o czas na przemyslenie kontraktow , ktore zostaly im zaprponowane.Kazdy walczy o jak najlepszy kontrakt a Wisla zeby placic jak najmniej :) predzej przy pozniej wszystko sie okaze.
|
ma ktoś jakieś info co do konferencji ? tylko prezentacja ?
|
Cytat:
|
Robią wielkie halo jak ktoś przyleci niby wszystko ładnie jest wzmocnienie a tu lipa za jakieś 3 dni sie okaże ze Melikson i Genkov nie dla Wisły..
|
Sivakov wyglada bardzo przecietnie, jego jedynym plusem(na pierwszy rzut oka) to mlody wiek. Chlopak nie poradzil sobie w Serie A, ani w Serie B(gdzie byl na wypozyczeniu), a to nie napawa optymizmem. Raczej uzupelnienie kadry, a nie jej wzmocnienie. Dalej czekam na klasowych pilkarzy(tj. takich, ktorzy sa lepsi od tych, ktorzy odeszli latem i zima). Napewno nie jest to pilkarz formatu Kriwca.
P.S - Glik nie mial problemu z transferem do Serie A i to w dodatku za spore pieniazki, wiec podniecanie sie bialorusinem, ktory byl jedynie w kadrze tamtejszych zespolow, jest naprawde nie na miejscu. edit. Cytat:
|
15 meczow i 2 gole to nie poradzic sobie ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Krótko mówiąc Sivakov w swojej karierze już pokazał że w piłkę grać umie, Glik póki co leci chyba na zbiorowym zaćmieniu wykreowanym przez media oraz menedżera, bo piłkarzem to on jest słabym nawet na polskie warunki. |
za bocznymi obrońcami niech się rozglądają. ten cały sivakov - dobry zły, nieważne - będzie 374 pomocnikiem w kadrze na wiosnę, a na bokach obrony nędza
|
Czy był w ogóle poruszony temat nabycia lewego obrońcy od początku tego okna? Bodaj Stan albo Maaskant mówli wyraźnie, że koncentrują się na stoperze, napastniku i bramkarzu (absolutne must have), bardzo prawdopodobne jest pozyskanie dwóch środkowych pomocników. Jeżeli zostanie podpisana cała 5 to raczej będzie finito.
Po rundzie jesiennej raczej nie można mieć zastrzeżeń do Paljica, ale mimo wszystko to nie jest lewy obrońca i czasami trochę się gubił. |
Stan Valckx zapowiedział dzisiaj, że już wkrótce Wisła Kraków powinna mieć trzech nowych zawodników. Konkretnie chodzi o Maora Meliksona, Cvetana Genkova oraz Michaiła Siwakowa.
- Melikson, Siwakow oraz Genkov jeżeli nie wydarzy się nic nieprzewidzianego już wkrótce zostaną nowymi zawodnikami Wisły Kraków. Szukamy zawodników, którzy zagwarantują nam wysoką jakość gry. -Genkov jutro około 14 powinien przylecieć do Krakowa i najpoźniej do soboty podpisać kontrakt. -Oczywiście, nie lubię kiedy zawodnicy odchodzą z klubu. Trener dzwoni do mnie co 5 sekund i pyta "Co z bramkarzem?". Na pewno ściągniemy golkipera do końca okienka transferowego w Polsce. Natomiast Michaił Siwakow mam nadzieję, będzie wypożyczony do końca obecnego sezonu. Nie ma powodów do obaw;-) |
Cytat:
skad ten news? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie mamy napastnika. |
Cytat:
|
Obrońca lewy potrzebny od zaraz!
|
Moje info ze strony;
http://www.tsw.com.pl/news/Valckx-Ju...-zawodnicy-751 |
Cytat:
Skąd ta informacja? ;] |
Cytat:
Na Gliku sie szybko poznaja. zreszta ma chyba dobrego menadzera. |
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na przyszłość rada - więcej merytorycznych argumentów odnoszących się umiejętności danego zawodnika (łatwiej to zakwestionować, więc rozumiem czemu tego unikasz), a mniej ogólników i pieszczot stylistycznych nad postem. W innym wypadku Ty mi będziesz w kółko wypominał Magierę, a ja Tobie pisanie bajek. |
Cytat:
|
http://www.malopolskatv.pl/nowa-dwojka-bialej-gwiazdy/ - prezentacja naszego nowego zawodnika
|
Cytat:
|
Cytat:
Zawsze wydawało mi się że Bunoza to środkowy obrońca,nawet aptrząc na jego warunki fizyczne... Ale mogę się mylić... ? |
Cytat:
Jak dla mnie Bunoza to dobrze zapowiadający się środkowy obrońca, jeżeli mi nie wierzycie to porównajcie go z Kowalskim.... Jeżeli chodzi o bocznego obrońce to jestem zdania że Stan powinien jakiegoś jak najszybciej znaleść, najlepiej młodego, bo coś czuje że Branco będzie się chciał teraz zadomowić w wyjściowej 11:-) |
Cytat:
|
wywiad ze Stanem o wzmocnieniach
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=19349 |
Cytat:
On nominalnie był napastnikiem. |
Cytat:
|
z wypowiedzi Stana jasno wynika, ze Hapoel tworzy jakies schody, wiec sprawa jego transferu roznie sie jeszcze moze potoczyc
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl