Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

Lukasz 23.08.2016 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1450984)
Żeby nam tu nie umknęła jedna rzecz.... Conajmniej od lipca 2015(!) pan Żurawski (żywa legenda Wisły) wiedział, ze pan JM jest oszustem na duża skale. Czemu sie ta wiedza z nikim nie podzielił?!

Chcialem w tym miejscu pozdrowić wszystkie Panie związane epizodycznymi wątkami z osobą Jakuba M jak również wyrazić solidarności z ich mężami, w tym jakże wstydliwym dla wszystkich czasie.

funkykoval 23.08.2016 08:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1450945)
Nie chcę być niemiły........

Jeżeli wyjechał, to nie poradzi sobie z odwołaniem pełnomocnictwa też nasz absolwent prawa i wszystko zależy od prawnika-pełnomocnika. Inna sprawa, że przeniesienie akcji wymaga formy aktu notarialnego, więc i pełnomocnictwo powinno być udzielone w takiej formie - ciekawe, jak oni w niedzielę znaleźli notariusza. Chyba, że dziś rano wszystko załatwili.

Przeniesienie akcji wymaga formy pisemnej i najczęściej wydania dokumentu akcji (chyba że jest np. zdeponowany w Spółce).
Nie wiem czy dałbym kasę Meresiowi. Wg mnie to ten kto zgotował ten bajzel (czytaj: TFK) powinien zadziałać (odstąpić od umowy zbycia akcji w związku z niedochowaniem warunków umowy - warunkiem było przedstawienie gwarancji i listów sponsorskich na zapewnienie dalszego funkcjonowania klubu - nie jakichś tylko rzeczywistych - Mereś warunku w ostateczności nie dotrzymał a wg doniesień część z nich sfałszował). Potem TFK mogła odsprzedać akcje TS bez udziału Meresia, natomiast zapłaconą część ceny sprzedaż 300 tys zł, zwrócić po dokładnym sprawdzeniu co JM nawyczyniał w klubie....
Nie rozumiem dlaczego TS miałby o czymkolwiek rozmawiać z JM, ale niestety musieli...

Hipotezę o JM jako słupie TS, SKWK czy WSH można wsadzić w odpowiednią część ciała - gdyby był słupem to po 2 tygodniach odsprzedałby akcje klubu, bez dodatkowych awantur...

Nic tylko pogratulować szefom TFK działań przy sprzedaży klubu, jeżeli to prawda, że prawnicy TFK reprezentowali klub we wszelkich postępowaniach z piłkarzami o odszkodowanie, to przestaję się dziwić ich wynikom.

Siemion 23.08.2016 08:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pasjonat (Post 1450995)
Taki komentarz wisi na forum GW:

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...l#BoxSportLink

"Buahaha, czyli od słupa Meresińskiego wreszcie odkupi ten kto tego słupa podstawił, czyli Piotrek Wawro wraz z Miskiem z kolegami z WSH. Teraz to dopiero bieda jaja, bandyterka dorwała się do klubu i będzie sprzedawać kopaczy i przejmować kasę z NC+. Za 2 lata Wisła w 4 lidze."

Nie wszystko w tym poście rozumiem, nie wiem co to WSH. Z panem Wawro zetknąłem się od strony biznesowej. Jego spółka jest właścicielem firmy Terpen w Czechowicach. Może się nie znam, ale dość straszne rzeczy dzieją się z Terpenem pod względem ekonomicznym i środowiskowym.

Koleś sam napisał ten komentarz, założył konto tylko po to żeby mącić, dorobił powyższą historię, a jednak widzę, że znalazły się osoby na tym forum, które w to uwierzyły.

Takich użytkowników powinno się banować, bo śmierdzą macą na kilometr.

domin_czyzyny 23.08.2016 09:04

Proszę adminów o banowanie ludzi, ktorzy kłamią, oskarżają bez podstaw i szkodzą naszemu klubowi. TO FORUM CZYTAJĄ WSZYSCY, także ludzie nam wrodzy, chcący zniszczyć nasz wizerunek i klub.

Przecież ostatnio wszyscy się o tym przekonaliśmy jak 1 czy 2 ananas (może żyd,może legijna menda) udając Wiślaka, podobno w naszym imieniu szkodził wizerunkowi klubu i kibiców.

heoij 23.08.2016 09:05

Taki Meresiński już dawno powinien siedzieć, do roboty Panie Ziobro :D

Dariook 23.08.2016 09:16

Banować pseudo Wiśłaków !

szczepans21 23.08.2016 09:18

czy coś już wiadomo? martwi mnie ten czas oczekiwania.

Davey777 23.08.2016 09:22

Nadal cisza w temacie. Żelowaty musi coś kombinować jeszcze. Oby tylko sfinalizowali transakcje

rozarian 23.08.2016 09:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1450984)
Żeby nam tu nie umknęła jedna rzecz.... Conajmniej od lipca 2015(!) pan Żurawski (żywa legenda Wisły) wiedział, ze pan JM jest oszustem na duża skale. Czemu sie ta wiedza z nikim nie podzielił?!

No a skąd Ty wiesz, czy się nie podzielił tą wiedzą z kimś z klubu lub TF?
Może tu jest pies pogrzebany i ktoś prosił go o dyskrecję? Ty dywagujesz i ja dywaguję.
Zresztą opcja, że oni wiedzieli o sprawkach tego typa jest najgorsza. Wiecie chyba dlaczego?

Gercu 23.08.2016 09:33

Coś mi się wydaje, że to jeszcze nie koniec wielkich bomb informacyjnych :)

Franeklowcabramek 23.08.2016 09:39

Mereś na okładce gazety! Doczekał się! I nie trzeba było nawet czekać do 31 sierpnia :)
http://weszlo.com/wp-content/uploads/2016/08/se-7.jpg

Dariook 23.08.2016 09:41

NAjsmieszniejsze jest to, ze chyba sam meresinski nie byl do konca pewien w co sie pakuje. Chcial zarobic a tu na swiat wyszly wszystkie jego brudy. I huj mu w dupe!

Oby sie .....a nie mściła...

swiety37 23.08.2016 09:41

Za długo to trwa... za długo... cholera mnie już bierze...
Miało być potwierdzenie jeszcze wczoraj, a już zaraz doba od konferencji minie.

rozarian 23.08.2016 09:42

Swoją drogą jakim trzeba być bezczelem, że po próbie oszukania rodziny legendy Wisły, jakby nigdy nic startuje sobie na właściciela tego klubu. Lepiej żeby okazało się, że wszyscy chwilowo zgłupieli i dali się nabrać gościowi, a nikomu nie chciało się sprawdzać tego i owego, bo inaczej mamy do czynienia ze zwykłym sabotażem.

Lukasz 23.08.2016 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1451019)
Banować pseudo Wiśłaków !

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1451015)
Przecież ostatnio wszyscy się o tym przekonaliśmy jak 1 czy 2 ananas (może żyd,może legijna menda) udając Wiślaka, podobno w naszym imieniu szkodził wizerunkowi klubu i kibiców.

/OT
Pan Szymański skonfliktował Cię z użytkownikami tego forum, a sam nie zauważył że jest oficjalnie na 'ty' z dziennikarzami i afiszuje się tym na konferencji. Potem napisanie przez takiego pismaka jakiegokolwiek info i powołanie się na źródła w klubie rodzi jednoznaczne skojarzenia. A potem jest żal i pretensje.

Więc może niech Ci którzy nie są userami a szukają na tym forum szczurów i szkodników skupią się na sobie i swom środowisku, bo niedoinformowanych userów czy 'głupi pogląd' do zacytowania można znaleźć na kazdym forum. Każdy o tym wie i nic tego nie zmieni zwłaszcza że nie jest powiedziane że ktoś kto ma głupie poglądy w temacie X w temacie Y nie wypowie sie celnie i rzeczowo wnosząc jakośc do dyskusji.

Dariook 23.08.2016 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1451033)
/OT
Pan Szymański skonfliktował Cię z użytkownikami tego forum, a sam nie zauważył że jest oficjalnie na 'ty' z dziennikarzami i afiszuje się tym na konferencji. Potem napisanie przez takiego pismaka jakiegokolwiek info i powołanie się na źródła w klubie rodzi jednoznaczne skojarzenia. A potem jest żal i pretensje.

Więc może niech Ci którzy nie są userami a szukają na tym forów szczurów i szkodników skupią się na sobie i swom środowisku, bo niedoinformowanych userów czy 'głupi pogląd' do zacytowania można znaleźć na kazdym forum. Każdy o tym wie i nic tego nie zmieni zwłaszcza że nie jest powiedziane że ktoś kto ma głupie poglądy w temacie X w temacie Y nie wypowie sie celnie i rzeczowo wnosząc jakośc do dyskusji.

Nie dam się sprowokować...dla dobra Wisły! Nasi na konferencji przestrzegali przed takimi zaczepkami.

Wszyscy na Śląsk!

domin_czyzyny 23.08.2016 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1451016)
Taki Meresiński już dawno powinien siedzieć, do roboty Panie Ziobro :D

i to jest właśnie sedno sprawy. Ludzie, którzy oszukują zawodowo chodzą wolni, robią co chcą, cały czas kręcą wałki , itp. A upośledzony złodziej batonika idzie do więzienia.

To jest kwintesencja IIIRP. I bardzo źle to świadczy o naszej dobrej zmianie, która miała takie przypadki eliminować.

bódyń 23.08.2016 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1451034)
Nie dam się sprowokować...dla dobra Wisły! Nasi na konferncji przestrzegali przed takimi zaczepakami.

Wszyscy na Śląsk!

Juz sa nasi i obcy. Zacznie sie zaraz syndrom oblezonej twierdzy

Gero 23.08.2016 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1451030)
.............. I huj mu w dupe!
...

dodam tylko tyle ... żeby był wielki jak BATOREGO KOMIN...

domin_czyzyny 23.08.2016 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1451038)
Juz sa nasi i obcy. Zacznie sie zaraz syndrom oblezonej twierdzy

daj spokój. Kup bilet, weź znajomych, idź na mecz. Zrób chociaż tyle dla WISŁY. Jako Wiślak tylko o to Cię proszę.
Zrobisz co zechcesz.

Kaan 23.08.2016 10:13

Widzę, że nie tylko ja się nad tym zastanawiam (nie mogłem inaczej zacytować)

https://pbs.twimg.com/media/CqfcxxmWEAAuIq8.jpg:large

c. 23.08.2016 10:18

A kto twierdzi, ze TS Wisla powołuje sie na jakies gwarancje bankowe? widocznie bez ich pomocy mają pieniądze na zakup i zaplaca gotówką .
Skoro TS Wisla negocjuje zakup klubu rowniez z Telefoniką to Cupial musi o tym wiedziec.

domin_czyzyny 23.08.2016 10:21

Nie wzzystkie trupy wypadną z szafy dzisiaj. Zawsze ktos moze przyjsc z kwitem po tygodniu/miesiącu lub roku...

Wierzyciel ma 2 lata na rozpoczęcie sciągania długu...wiec moze byc mega chujowo. Znając tego fagasa...

Kaan 23.08.2016 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1451047)
A kto twierdzi, ze TS Wisla powołuje sie na jakies gwarancje bankowe? widocznie bez ich pomocy mają pieniądze na zakup i zaplaca gotówką .
Skoro TS Wisla negocjuje zakup klubu rowniez z Telefoniką to Cupial musi o tym wiedziec.

Akurat drugi akapit jest najmniej ważny wg mnie. Bardziej chodziło mi o 3 akapit :)

Paweł 23.08.2016 10:28

Ciekawe czego się jeszcze dowiemy.

https://zapodaj.net/images/5d9aec404a5eb.jpg

Wisła Prokocim 23.08.2016 10:33

Dziwię się że chłopu jeszcze nikt nie dojebał jak on takie numery odstawiał.

funkykoval 23.08.2016 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1451044)
Widzę, że nie tylko ja się nad tym zastanawiam (nie mogłem inaczej zacytować)

https://pbs.twimg.com/media/CqfcxxmWEAAuIq8.jpg:large

1) Albo JM scedował prawa z umowy z TFK na TS i wówczas TS zwraca JM kasę z I ratę (i mam nadzieję że nie więcej) a resztę płaci do TFK zgodnie z pierwotną umową (wymagana zgoda TFK);
2) albo JM-TS-TFK zawierają trójstronne porozumienie co do przejęcia akcji klubu przez TS i ewentualnych wzajemnych rozliczeń na linii TFK-JM-TS
3) albo TFK odstąpiła (wypowiedziała) umowę JM stwierdzając, że nie wypełnił zobowiązań dot. finansowania klubu (warunek umowy sprzedaży) i następnie sprzedała akcje TS - raczej w KRS Mereś jeszcze wpisów chyba nie załatwił. a dokumenty akcji pewnie znajdują się w klubie....
4) albo jeżeli prawnicy TFK znowu maczali w tym palce to zaczynam drżeć....

7 kotów 23.08.2016 10:55

Generalnie, to calkiem dobrze (w tym calym horrorze) to wszystko wychodzi.
Okazuje sie ze jestemy tylko jednym podmiotem z wieeeeeeeelu ktore zostaly wyjebane na mniejsza / wieksza kase przez tego kutasiarza.
Ta beka z nas sie powoli rozplywa na wszystkich innych przewalonych. Na Zurawskich i cala reszte z biurem Miss Polonia na czele.
Kutasiarz Meresinski wiodl zycie oszusta i wyludzacza. Taki Kalibabka naszych czasow.

Towarzyszy temu olbrzymi halas w mediach co wbrew pozorom powinno bardzo pozytywnie wplynac na wizerunek naszego klubu. To przeciez nie my jestesmy sprawca afery a jej ofiara. I to jedna z wielu a nie jedyna.

Gorzej zostac odstrzelonym w ciszy i przy w....ie tylko wlasnego stadionu przez jakas lajze typu Krol czy Cacek.

Mozna powiedziec ze zostalismy oszukani w niezwykle medialnym oszustwie, przez celebryte.

To sie sprzeda. ;)

crux.a 23.08.2016 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1451058)
1) Albo JM scedował prawa z umowy z TFK na TS i wówczas TS zwraca JM kasę z I ratę (i mam nadzieję że nie więcej) a resztę płaci do TFK zgodnie z pierwotną umową (wymagana zgoda TFK);
2) albo JM-TS-TFK zawierają trójstronne porozumienie co do przejęcia akcji klubu przez TS i ewentualnych wzajemnych rozliczeń na linii TFK-JM-TS
3) albo TFK odstąpiła (wypowiedziała) umowę JM stwierdzając, że nie wypełnił zobowiązań dot. finansowania klubu (warunek umowy sprzedaży) i następnie sprzedała akcje TS - raczej w KRS Mereś jeszcze wpisów chyba nie załatwił. a dokumenty akcji pewnie znajdują się w klubie....
4) albo jeżeli prawnicy TFK znowu maczali w tym palce to zaczynam drżeć....

albo 5) JM niczego nie scedował, nie zawarł, nie podpisał, a tylko obiecał, że teraz to już na pewno sceduje, zawrze, podpisze, a tymczasem dokumenty akcji już nie znajdują się w klubie.

MaLk 23.08.2016 11:06

Na tę chwilę trzeba sobie jasno powiedzieć - z zewnątrz ciągle nie jesteśmy w stanie zdiagnozować sytuacji klubu. I jeszcze przez jakiś czas nie będziemy. Możemy tylko gdybać.

Dopóki nie będzie oficjalnego potwierdzenia, spółka niestety ciągle należy do JM. Rozwiązanie tego problemu może przebiegać co najmniej dwutorowo. Po pierwsze, TF wzrusza w jakiś sposób umowę z JM i zawiera nową umowę z TS. Oprzeć może się na kilku podstawach, najprościej zapewne byłoby uchylić się od skutków umowy zawartej podstępem. Pytanie tylko, na ile TF w jakikolwiek sposób jest zainteresowana podważaniem tej czynności, a jeśli jest zainteresowana, to na ile banki na to pozwolą. Nie jest wielką tajemnicą, że TF sprzedała S.A., bo taki był wymóg banków - a i to właściwie po terminie, ryzykując spór z bankami. Nie wspominając już, że na tym tle można spokojnie wyobrazić sobie wieloletni spór sądowy i dwa podmioty uważające się za właścicieli.

Po drugie, TS dogaduje się z JM. Tutaj problemem jest sam JM i jego legendarna już prawdomówność. Dopóki nie będzie podpisu, będziemy mieli milion problemów, począwszy od dylematu czy kupić bilet, z którego pieniądze w każdej chwili właściciel może zabrać z kasy. Tutaj akurat złą wiadomością jest również to, że JM zdążył powołać zaprzyjaźnione osoby uprawnione do reprezentacji spółki... a także to, że kolejne trupy wyłażą codziennie z szafy, tak jak ten dzisiejszy w SE. Boję się, że w pewnym momencie te kolejne rewelacje prasowe doprowadzą do tego, że JM po prostu ucieknie i zaszyje się w nieznanym miejscu i klubu nie uratuje się już inaczej niż przez założenie nowego podmiotu, start od IV ligi i złożenie wniosku o ogłoszenie upadłości S.A.

Wyjaśnijmy sobie też jedno - z prawnego punktu widzenia S.A. była w stanie niewypłacalności już od dawna (zobowiązania przewyższały wartość majątku), w tym za czasów późnej TF i za "starej" (obowiązującej do końca ubiegłego roku) definicji niewypłacalności. Każdy z kolejnych członków zarządu przyjmował na siebie odpowiedzialność za niezgłoszenie wniosku o upadłość w terminie. Słowa przedstawicieli TS wiele tu nie zmieniają - chyba że jako jedyni postanowiliby ten obowiązek wykonać.

gooro33 23.08.2016 11:12

My tu gadu gagu a sprzedaż biletów stoi w miejscu... Co za ludzie...

Viper 23.08.2016 11:13

Ludzie czekaja na oficjalne info o przejeciu klubu przez TS, na chwile obecna kupno biletu to oddanie kasy Meresinskiemu

funkykoval 23.08.2016 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1451064)
albo 5) JM niczego nie scedował, nie zawarł, nie podpisał, a tylko obiecał, że teraz to już na pewno sceduje, zawrze, podpisze, a tymczasem dokumenty akcji już nie znajdują się w klubie.

U mnie to wszystko jest w punkcie 4) - za sprawę wzięli się prawnicy TFK i takie rozwiązanie jak podałeś zawiera się w tym punkcie :-)

gdsmk 23.08.2016 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1451060)
Generalnie, to calkiem dobrze (w tym calym horrorze) to wszystko wychodzi.
Okazuje sie ze jestemy tylko jednym podmiotem z wieeeeeeeelu ktore zostaly wyjebane na mniejsza / wieksza kase przez tego kutasiarza.
Ta beka z nas sie powoli rozplywa na wszystkich innych przewalonych. Na Zurawskich i cala reszte z biurem Miss Polonia na czele.
Kutasiarz Meresinski wiodl zycie oszusta i wyludzacza. Taki Kalibabka naszych czasow.

Towarzyszy temu olbrzymi halas w mediach co wbrew pozorom powinno bardzo pozytywnie wplynac na wizerunek naszego klubu. To przeciez nie my jestesmy sprawca afery a jej ofiara. I to jedna z wielu a nie jedyna.

Gorzej zostac odstrzelonym w ciszy i przy w....ie tylko wlasnego stadionu przez jakas lajze typu Krol czy Cacek.

Mozna powiedziec ze zostalismy oszukani w niezwykle medialnym oszustwie, przez celebryte.

To sie sprzeda. ;)

Ja jestem ciekaw kolejnego raportu medialnego nt. ilości newsów o Wiśle w skali całej ligi.
Cała ta historia z przejęciem, z JM i jego karuzelą śmiechu wygenerowała niesamowitą ilość klikalnego contentu.
A suche statystyki nie wykażą, o czym były te newsy - jedynie, że były.

I jak pył opadnie, to jakiś nieświadomy ziomek z marketingu hipotetycznej firmy X zajrzy na taką statystykę i powie - o, o Wiśle się pisze najwięcej, powiem szefowi, że warto się u nich reklamować.

DAVE 23.08.2016 11:23

W świetle kolejnych faktów coraz mniej wiarygodnie brzmi zestawienie "umowa dżentelmeńska" i "Jakub Meresiński" ...

Delgado 23.08.2016 11:39

Ja się obawiam, że ta "umowa dżentelmeńska" polegała na tym, że Meresiński rzucił wszystko w cholerę i nawiał za granicę, gdzieś na palmę, może nawet dosłownie. Wystawił tylko kwity na jakiegoś prawnika i rzucił mu na odchodne, by sprzedał wszystko w cholerę, tj udziały w projekt-gmina i Wiśle.

I teraz już Meresińskiego nie ma, a nie wiadomo czy ten prawnik nie rzuci tym w cholerę, gdy zobaczył jaki to pasztet (poza tym nie wiadomo czy Meresiński mu nie zapłacił obietnicami, czyli jak wszystkim), a najgorsze, gdyby, o zgrozo, udziałami w projekt-gmina zainteresowali się komornicy...

Mam nadzieję, że jestem przewrażliwiony i za chwilę wszystko dobrze się skończy...

Daif1906 23.08.2016 11:46

Niech ten koszmar się skończy, będę dużo spokojniejszy jak już spółka będzie w rękach TS-u...żeby tylko nie odpieprzył nic głupiego meresiński

nesta 23.08.2016 11:48

Wiceprezes TS Wisła Kraków, Robert Szymański: - Pragnę uspokoić wszystkich. Trwa uzupełnianie ostatnich dokumentów. Umowa przejęcia akcji piłkarskiej spółki przez TS Wisła powinna być podpisana dzisiaj.

Gazeta krakowska

grosz 23.08.2016 11:49

Historia Meresińskiego jest świetną historią na film.
Człowiek który ma poczucie niewinności, mający poczucie niesprawiedliwości, i zawiści ze strony mediów, prokuratury, ZUSU, Urzędu Skarbowego, mimo że jest notorycznym kłamcą i recydywistą.
Podobny film kiedyś był oparty na prawdziwej histori, w którym grał DiCaprio.

Jedno jest pewne: To nie koniec afer związanych z Meresińskim, na pewno jest tego znacznie więcej. Mam nadzieje że dziennikarze zainteresują się również jego siostrą, widać że uczciwość maja w genach

Delgado 23.08.2016 11:49

ufff
10 znaków

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl