![]() |
chyba na kamerce co pokazuje budowane A i B widac ze obnizaja murawe:D
|
Cytat:
|
ktoś już wcześniej pisał że obniżanie murawy ma być w marcu
|
Cytat:
|
nie to na glownym planie!!!!!!
tylko jak jest ta koparka kolo naroznika D i A |
Hej Vincent. Projekt bazowy stadiony Wisły miał dwóch autorów: Obtułowicza i gdańskiego architekta Andrzeja ***. W wielu opracowaniach ten gdańszczanin był pomijany i w końcu zaprotestował przeciwko takiemu stanowi rzeczy. Wówczas Obtułowicz wydał specjalne oświadczenie że *** jest współautorem projektu. Później stadion doczekał sie trzech innych wersji i *** wypadł z gry. Daje trzy gwiazdki bo nazwisko tego chłopa wyleciało mi z głowy, wszak cała sprawa była opisywana w mediach. Ja nie jestem chodzącą encyklopedią, może ktoś z kolegów pamięta nazwisko człowieka, ale bardzo sie dziwię że kwestionujesz ten watek.
|
Komentując dalej projekt Ekoarchitekci chciałbym zwrócić uwagę na jeszcze dwie istotne kwestie: Ponieważ projekt jest bardzo futurystyczny i designerski w mediach trwałaby permanentna dyskusja zwolenników z przeciwnikami. Taka sytuacja stanowi świetną reklamę obiektu i sposobnośc podtrzymywania "świadomości konsumenckiej" o obiekcie. Druga uwaga jest taka że obecna nazwa stadionu jest kompletnie "niemarketingowa". Natomiast wersja Ekoarchiektów mogłaby sie doczekać niejednej ksywki (mój typ to "żarłok") gdzie taka ksywka funkcjonując w obiegu medialnym o wiele zwiększyłaby percepcję obiektu wśród ludzi młodych (chetniej operującymi przezwiskami).
|
Przeglądam ten wątek od dawna i w sumie nie znalazłem odpowiedzi na pewną ważną rzecz. Schody na wszystkich sektorach będą żółte tak jak na E?
|
adam303 wybacz, że będę wobec Ciebie nieco niegrzeczny, ale odstaw leki stary, bo już od tych gadek o kształcie mięsożernej rośliny, podkreślającej mentalność zwycięzcy (?!) czy innych pseudo-socjologicznych teorii o młodzieży chętnie posługującej się ksywkami się słabo robi ... Poza tym nie wszystko trzeba sprowadzać tylko do marketingu. Na nazwę stadionu swego czasu była z tego co pamiętam ankieta i obecna wersja przypadła do gustu zdecydowanej większości kibiców. Ja też uwazam, że to najlepszy możliwy sposób upamiętnienia Reymana. Co do projektu z Ekoarchitektów jest ciekawy. Jednym się spodoba taki futurystyczny koncept, innym średnio. Jest to całkowicie bez znaczenia, bo nawet gdyby przetarg na projekt odbył się normalnie (nikt nie neguje chyba, że powierzenie tego Obtułowiczowi to był jakiś gruby przewał) to tej koncepcji nawet by nie brano pod uwagę. Ten stadion by się zwyczajnie na tej działce nie zmieścił! Już obecny projekt się ledwo mieści i konieczne będzie przekształcenie ulicy Reymana w deptak typu Młynówki Królewskiej. Ten stadion z Ekoarchitektów to by wogóle przy swoich gabarytach wisiał chyba nad parkiem Jordana, wiec nie bardzo widzę sens cały czas o nim mówić i go lansować. Inne, bardziej realne projekty już były tu obgadane na wszystkie strony. Stadion będziemy mieć jaki będziemy (stety-niestety). Że Obtułowicz wielkim architektem nie jest i że błędów narobił od groma w projekcie wie każdy, więc tego też nie ma co specjalnie wałkować, chyba że ktoś widzi jakieś nowe błedy czy jeszcze niedorobione buble, to zawsze warto zwrócić uwagę. Reasumując nie ma więc chyba za bardzo sensu gadanie w kółko o futurystycznym projekcie, który nie ma ŻADNEJ szansy na realizację. Moim zdaniem temat powinien służyć do rozmowy (pochlebnej lub nie) na temat budowy obecnego stadionu. Pozdrawiam
|
@royalmichael ze trzy miechy temu ktoś pytał o to i padła odpowiedź, że nie będą malowane. Ale do końca nie jestem przekonany, czy tak będzie.
|
W istocie projekt nie jest najwyższych lotów, stadion będzie jaki będzie, ale najważniejsze aby Kibice Wisły go zapełniali przynajmniej w 70 % wtedy nikt nie będzie marudził o błędach tylko będzie żył atmosferą stadionu i meczu a to jest najważniejsze dla nas kibiców.
|
Cytat:
|
Kamerka już działa-;)
|
Cytat:
A juz wałkowanie na 4 stronach ze to ze tamto w momencie kiedy wiadomo co jest budowane jest bez sensu. |
Na filmikach z wizualizacjami (na youtube jest tego sporo) widać wyraźnie że nie będzie to w żaden sposób zakrywane
|
Do krytukujacych : stadion Wisly bedzie mial chyba najlepsza akustyke z racji typowo prostego zadaszenia. Nie ma co krytykowac, zrobili podwojne trybuny C,A,B takze ladnie to wyglada. Moze z Zewnatrz nie jest to obiekt przypominajacy agresywnego owada lol.pl, ale wewnatrz prezentuje sie pieknie. Niczym Anfield Road.
|
Anfield Road zbudowali 120 lat temu i już tam nie grają. A Emirates Stadium to to nie jest.
|
Cytat:
Arsenal grał na Higbery, teraz na Emirates :) |
Stawski gratuluje wiedzy zeby Anfield z Emirates laczyc lol.
|
hehe właśnie włączyłem polsat i rzuciłem się poprawiać błąd :D Shame on me!!!
sorki na drugi raz sprawdze zanim napiszę. |
Cytat:
No i ja sie ciesze ze Emirates to to nie jest. Wielkie ,nieksztaltne ,ze slaba akustyka.Nie ma tego angielskiego stylu.To samo z nowym City of Manchester porownujac z ich wczesniejszym "angielskim " Main Road. |
No faktycznie Emirates chu**wy jest. Glodowke bym rozpoczal gdyby cos takiego nam budowali.
|
Dokładnie Nowe Emirates to już nie to co HB tak samo uważam że nowy stadion Tottenhamu to będzie porażka.White Heart Lane ma ten klimat angielski a te nowe stadiony mimo to że są bardzo nowoczesne to brakuje im tego czegoś w sobie co mają typowe angielskie obiekty.
|
Wygląda na to, że na budowie będziemy mieli nowy dźwig.
|
Nie macie wrażenia, że te wejścia na piętrze trybuny C są za duże ? Takie przerwy mogę nie wyglądać zbyt ciekawie podczas meczów...
|
Cytat:
|
Ludzie mniej narzekanie, cieszmy się że będziemy mieć w końcu stadion na miarę europy. Zapomnieliście jak nasz stadion wyglądał parę lat temu? Niektórym wciąż mało, niektórzy chcieli by mieć polskie camp nou.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=hj-8hOf3EsE około 35 sekundy :lol: |
Cytat:
szkoda że na dole nie zrobiono wyjść z samej góry dolnego poziomu. pomiędzy tymi pomieszczeniami dla vipów. Wtedy mielibyśmy ładną powierzchnię i sporo miejsc więcej. A i ładniej by to wyglądało. |
No i chyba miałem rację :)
Będziemy mieli prawdopodobnie podobnego ptaszka, jak ten biało czerwono czarny na Legii. http://www.legia.com/www/galerie/wyd...r/big/1007.JPG |
Zdecydowanie masz racje
http://img382.imageshack.us/img382/8...ny1024copy.jpg Bo ten u nas zaczyna przypominać tego na Łazienkowskiej. |
Stadiony bardzo podobne do naszego http://stadiony.net/stadium.php?s=33 - Everton, http://stadiony.net/stadium.php?s=26 - Liverpool :D Oczywiscie nasz będzie nowocześniejszy, pojemnościowo mniejszy, ale gabarytem nie będzie za bardzo odbiegał od Anfield ponieważ przestrzenie pomiędzy krzesełkami będą wieksze :D Szczerze mówiąc to podoba mi się bardzo ;d
|
Ja o wejsciach powiem tak - z tego co pamietam, te dolne wygladały na wieksze jeszcze jakis czas temu, ostatnio cos tam robili i tak troche sie "zmniejszyly". Pewnie to samo bedzie z tymi na pietrze. Do tego wezcie pod uwage fakt, ze trybuna jest w tej chwili goła. Wszystko widac jak na dłoni, wiec razi to po oczach. Ale Po dodaniu krzesełek, barierek , kolorków , świateł i ludzi na trybunie to wszystko zniknie. Podobnie jest jak sie robi remont w domu, np malowanie. Jak pokoj jest pusty to widac kazdą smuge czy niedociągniecie. Jak zapełnicie go meblami itd to w ogole tego nie widac. więc spokojnie.
A co do nowego dzwigu - na jakiej podstawie to wnioskujecie? Ja na kamerach nigdzie nic nie widze, chyba ze cos przeoczyłem.. edit: ok ostatnie pytanie nieistotne. |
Pamiętam jak sporo osób mówiło że na braku EURO 2012 w Krakowie nic nie stracimy i że w ogóle po co nam to... Proszę bardzo:
http://stadiony.net/news.php?n=1649 Czyli dobrze typowałem że parkingów na Reymonta nie uświadczymy nigdy :) Właściwie to było to bez trudu do przewidzenia, wystarczy tylko choć trochę znać to miasto... |
ale że parkingów nie będzie wiadomo już od dłuższego czasu. Natomiast co do nowego dźwigu na budowie będzie to Liebherr LTM 1400 (przynajmniej tyle wynika ze strony KRAN)
http://www.guymturner.com/images/cra...LTM-1400_2.jpg |
No zaskoczyli mnie, bo mowa była o jednym olbrzymie na budowie. Teraz będą dwa.
|
pewnie dla potrzeb dachu ten 2 dziwg
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl