Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

manson777 08.10.2008 23:38

Małkowski to słaby bramkarz
poziom mniej więcej MP
nic więcej niż number 81 nam nie gwarantuje...
więc luzik panowie... luzik...

kot 09.10.2008 00:01

Tak oto doczekałem się bardzo szybko odpowiedzi w sprawie zmiany polityki transferowej w Wiśle na "lepszą".

A jak ? ------------------------- oto zalety 30 letniego Małkowskiego , spełniające niezbędne warunki stawiane przez mistrzowski klub Wisła Kraków:

1. za darmo
2. podpisze kontrakt antymotywacyjny na każdych warunkach
3. ostatnio siedział na trybunach w kilku klubach po kolei i był z nich usuwany z niecierpliwością

Na tym kończy się sen w Wiśle pt. Wisła Profesjonalna i trzeba zapomnieć o jakichkolwiek wzmocnieniach, gdyż jak widać transfery polegają nadal na testowaniu a potem być może znowu, kolekcjonowaniu atrap piłkarskich po przejściach i osłabiających nasz klub.

Nie mam już więcej słów ani siły do komentarza w tej sprawie, gdyż myślałem, że choć Skorża zaprzestanie dziadowania, na którym raczej się ostatnio sparzył. No a Bednarz ? To samo- uparty kolekcjoner złomu, bo przecież o inną pracę ciężko.

jachting 09.10.2008 01:52

Przypominam że okienko jest już zamknięte ....Po co tak pisać na jednego ryja wszystko ,a obarczanie Skorży to już w ogóle mistrzostwo.

Małkowski z tego co pamiętam w Szkocji raz stracił miejsce w bramce przez kontuzje,później powrócił"znowu" ale miał jakieś problemy rodzinne....W każdym razie z tych meczy które widziałem ,dobrze go zapamiętałem .

Maciuś 09.10.2008 06:57

Lepszy on niz Juszczyk. Zreszta mozna z Malkowskim podpisac kontrakt tylko do konca sezonu. Nie wiem o co tyle 'halo'.

mic 09.10.2008 07:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 613833)
Przypominam że okienko jest już zamknięte ....Po co tak pisać na jednego ryja wszystko ,a obarczanie Skorży to już w ogóle mistrzostwo.

Małkowski z tego co pamiętam w Szkocji raz stracił miejsce w bramce przez kontuzje,później powrócił"znowu" ale miał jakieś problemy rodzinne....W każdym razie z tych meczy które widziałem ,dobrze go zapamiętałem .

A czy po okienku nie jest tak, ze mozna podpisywac kontrakty z zawodnikami bez klubow ?

_ukoL 09.10.2008 08:03

Oj tam sprawdzić nie zaszkodzi. Jak się nie ma tego co się lubi to się lubi co się ma. Zobaczymy jakie wrażenie zrobi na panu Skorży. Jak pozytywne to może coś z tego będzie, a jak nie to trudno, będą szukać dalej.

KOMINEK 09.10.2008 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 613828)
Tak oto doczekałem się bardzo szybko odpowiedzi w sprawie zmiany polityki transferowej w Wiśle na "lepszą".

A jak ? ------------------------- oto zalety 30 letniego Małkowskiego , spełniające niezbędne warunki stawiane przez mistrzowski klub Wisła Kraków:

1. za darmo
2. podpisze kontrakt antymotywacyjny na każdych warunkach
3. ostatnio siedział na trybunach w kilku klubach po kolei i był z nich usuwany z niecierpliwością

Na tym kończy się sen w Wiśle pt. Wisła Profesjonalna i trzeba zapomnieć o jakichkolwiek wzmocnieniach, gdyż jak widać transfery polegają nadal na testowaniu a potem być może znowu, kolekcjonowaniu atrap piłkarskich po przejściach i osłabiających nasz klub.

Nie mam już więcej słów ani siły do komentarza w tej sprawie, gdyż myślałem, że choć Skorża zaprzestanie dziadowania, na którym raczej się ostatnio sparzył. No a Bednarz ? To samo- uparty kolekcjoner złomu, bo przecież o inną pracę ciężko.

Pytanie czy lepiej przetestować i ewentualnie podpisać kontrakt z wolnym zawodnikiem (jedyne co przy zamkniętym okienku można zrobić) czy siąść i biadolić że jest źle

Marszałek 09.10.2008 09:06

Małkowski, a czym on się różni od Pawełka?Przeciętna ligowa nic więcej. Szkoda sobie nim głowy zawracać. W każdym razie plusem jest to ,ze nareszcie zauważono, że nie mamy bramkarza i coś się stara z tym zrobić.

Snakes 09.10.2008 09:19

Oczywiscie najwazniejsza jest forma i umiejetnosci Malkowskiego i to bedzie powod do zatrzymania go w Wisle plusem jest ,ze bedzie chociaz namiastka konkurencji w skladzie i Pawelek nie bedzie spal na linii bramkowej tak jak w meczu z Gornikiem

jachting 09.10.2008 09:45

Przecież znowu to jakiś kompletny leszcz nie jest,testy na pewno nie zaszkodzą .Taka kreatywność jest wskazana nawet jeśli kierunek nie jest idealny .
A Testy jak dotąd nie były tylko formalnością ,chyba niema co dzielić skóry na niedźwiedziu .

pan_premier 09.10.2008 09:51

http://90minut.pl/kariera.php?id=1249

bramkarz to był niezły, ale jak widać w życiu sie za dużo nie nabronił, wiec nadziei sobie nie róbcie.
Pozatym, na tak newralgicznej pozycji trochę śmieszy ze dalej szukamy graczy 'testowanych'
Niemniej jest pewien +: majac najlepszych bramkarzy na świecie, w końcu zaczynamy szukac u siebie, a nie za granica....

BRTS39 09.10.2008 13:37

niech go dobrze przetestuja moze to byc dobry zawodnik chociaz na lige

pawelo84 09.10.2008 13:54

Myśle że w formie Małkowski to poziom porównywalny z Pawełkiem. Dobrze jest jak bramkarz ma konkurecje bo wtedy jest przynajmniej cały mecz skoncentrowany. A Mario niestety ma problemy z psychą. Bo się czasami spala.

kristos 09.10.2008 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 613962)
Myśle że w formie Małkowski to poziom porównywalny z Pawełkiem. Dobrze jest jak bramkarz ma konkurecje bo wtedy jest przynajmniej cały mecz skoncentrowany. A Mario niestety ma problemy z psychą. Bo się czasami spala.

Spala się ?
On w ogóle jest spalony.
A tak poza tym ,to słabo gra nogami i dramatycznie słabo na przedpolu.

matti123 10.10.2008 12:42

Poziom pewnie i podobny ale inne umiejętności. Małkowski ograny na zachodzi z dobrym refleksem i pewny siebie i nie popełnia takich kiksów

nesta 10.10.2008 12:51

Ale o co ta dyskusja w ogole ?

Gdyby byl taki dobry to nie rezygnowano by z niego i nie wypozyczano do coraz to slabszych druzyn. Watpie aby w kilku solidnych klubach nikt nie poznal sie na talencie Malkowskiego po czym nagle w Wisle okaze sie, ze to jest super bramkarz, a tam rozwiazywali z nim kontrakt, bo go trener nie lubil.

To wciaz polityka oszczednosci pelna geba. Mistrz Polski szuka bramkarza no wiec przyjezdza tulacz bez klubu. To jest juz smieszne. Tu powinien przyjsc dobry bramkarz, za ciezkie pieniadze, ze swietnymi referencjami, ktory potrafilby wygrywac mecze. Owszem wydatek okolo miliona Euro, ale wciaz mozemy wracac do tego samego, albo panie Cupial inwestujesz i masz wyniki, albo masz w bramce Pawelka z Malkowskim.

tofik 10.10.2008 13:23

Zawsze można Kieszka wypożyczyć, z opcją pierwokupu na przykład. Od początku sezonu grzeje ławę, bo wrócił Portugalczyk Eduardo. Czy lepszy od Polaka to mam wątpliwości, ale swój, więc gra.
W poprzednim sezonie Paweł nagminnie ratował im dupę. Za definitywny transfer jakieś 300-400k euro max.

kristos 10.10.2008 13:33

[QUOTE=nesta;614323]
Mnie też jakoś nie chce się wierzyć ,że nigdzie nie wyznano się na talencie Małkowskiego.
Po prostu facet ,jest słaby i dlatego został bez klubu.

Gwiaździsty 10.10.2008 18:22

Takie kilka zdań z wywiadu ze Smudą:
Cytat:

O tym, kto zbudował wielką Wisłę

Oszukał mnie (trener Kasperczak – dop. WP). Powiedział, że przyjechał przypadkiem, że właśnie mamę odwiedził. A on moją Wisłę przyjechał odwiedzić. No i zastąpił mnie. Zostawiłem mu dobry zespół. Wielka Wisła została zbudowana przeze mnie, Kosowskiego, Frankowskiego, Żurawskiego i resztę ja ściągnąłem do Krakowa. O transfery Heńka niech zapyta pan Bogusława Cupiała. On o nich chętnie opowiada (śmiech).

Eustachy 10.10.2008 18:31

Widze, ze Smuda lubi sie bezustannie przechwalac transferami jakich dokonal w Wisle.
Ciekawe czemu tak chetnie nie opowiada o swoich dokonaniach w Warszawie, kiedy to budowal Wielka Legie ? :>
To dopiero byly transfery : Citko, Wojtala, Lapinski, Siadaczka...jest sie przeciez czym chwalic :)

michu-k 10.10.2008 18:31

Nie piejcie, proszę Was, z zachwytu nad doskonałą myślą szkoleniową Smudy. Ściągnąć piłkarzy to jedno, ale ułożyć ich jako zespół- to dopiero sztuka. Ile z Wisłą osiągnął Smuda, a ile Kasperczak. Pamiętajmy jaką spuściznę dostał pan Skorża gdy przychodził i co z tych piłkarzy wykręcił.

Wojtas 10.10.2008 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 613856)
Pytanie czy lepiej przetestować i ewentualnie podpisać kontrakt z wolnym zawodnikiem (jedyne co przy zamkniętym okienku można zrobić) czy siąść i biadolić że jest źle

Wg mnie i tak zle i tak zle.

Jak zarzad nic nie robi to jest nagonka potem wsyztko cichnie i gramy tym co mamy.Czyli jest zle.

Jak zarzad cos zrobi (zawodnicy za darmo,gdzies tam sciagani jak Malkowski juz nie z rezerw a z trybun!!!),tylko czy to jakiekowiek wzmocnienia dla Mistrza Polski ktory chce za rok walczyc o LM???
Czyli tez zle.

Jak dla mnie polityka dalej grzeznie w gestym bagnie,i niewiem co sie musi stac zeby ktos tam przejrzal na oczy ,myslalem ze i tu ciagle licze na jakis cud w zimie,bo Mistrz daje duza szanse na nowa LM,wiec zima to ostatnia szansa zeby kupic a potem cala runde cwiczyc zespol.
Takie powinny byc plany jesli ktos tam mysli ,no chyba ze znowu przyjdzie lipiiec a my lapanke zawodnikow z kartami zaczniemy robic:lol: (kto tak przeczuwa :lol:) i bedziemy "walczyc" jak Don Kichot z wiatrakami o Lige Mistrzow.
Po raz XXXX.

pawelo84 11.10.2008 01:25

Najlepszy z trójki Smuda, Kasperczak, Skorża jest ten ostatni. Najsłabszym zespołem osiągną podobną przewagę nad rywalami w lidze co tamci szkoleniowcy. Pozatym świetnie wprowadził w zespół nowych zawodników.

Wilku 11.10.2008 01:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 614517)
Najlepszy z trójki Smuda, Kasperczak, Skorża jest ten ostatni. Najsłabszym zespołem osiągną podobną przewagę nad rywalami w lidze co tamci szkoleniowcy. Pozatym świetnie wprowadził w zespół nowych zawodników.

Z pewną nieśmiałością zapytam. Masz namiar na buka gdzie dzisiaj można typować, kto zdobędzie majstra w przyszłym sezonie?

Snakes 11.10.2008 07:58

jak ten Małkowski nadaje sie tylko na rezerwowego,to mysle ze juz lepiej poczekac do zimy i sprowadzic rzeczywiscie dobrego bramkarza

ciacho 11.10.2008 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 614530)
jak ten Małkowski nadaje sie tylko na rezerwowego,to mysle ze juz lepiej poczekac do zimy i sprowadzic rzeczywiscie dobrego bramkarza

A teraz odpowiedz sobie czy wierzysz w sprowadzenie tego klasowego bramkarza bez testów w zimie.

WHITE*STAR 11.10.2008 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 614554)
A teraz odpowiedz sobie czy wierzysz w sprowadzenie tego klasowego bramkarza bez testów w zimie.

Był u nas na jakiś 2 dniowych testach bramkarz reprezentacji Finlandii i nieźle sobie poradził, cena za niego to jakieś 200 tys €, więc może, może...

Snakes 11.10.2008 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 614568)
Był u nas na jakiś 2 dniowych testach bramkarz reprezentacji Finlandii i nieźle sobie poradził, cena za niego to jakieś 200 tys €, więc może, może...

No wlasnie sepili 200 tys euro na tego Silaanpe bo ponoc mu sie za niedlugo kontrakt konczy...
Tak samo sepili jakies "drobne" 100 tys na Neia...
A potem placza ze Tottenhamu nie da sie przejsc

WHITE*STAR 11.10.2008 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 614626)
No wlasnie sepili 200 tys euro na tego Silaanpe bo ponoc mu sie za niedlugo kontrakt konczy...
Tak samo sepili jakies "drobne" 100 tys na Neia...
A potem placza ze Tottenhamu nie da sie przejsc

Mógł byś używać polskich znaków? Na Nei'a wcale nie żałowali, ale oferty kontraktu z Arabii opierającego na 2 mln $ w 2 lata przebić chyba się nie dało. Nei jest wiekowym zawodnikiem, więc i tak się zdziwiłem, że Wisła tyle dawała za jakiegoś 27 latka, którego przed rokiem CSKA kupiła za 400 tys €. Nie wiesz, a sie odzywasz.

Snakes 11.10.2008 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 614641)
Mógł byś używać polskich znaków? Na Nei'a wcale nie żałowali, ale oferty kontraktu z Arabii opierającego na 2 mln $ w 2 lata przebić chyba się nie dało. Nei jest wiekowym zawodnikiem, więc i tak się zdziwiłem, że Wisła tyle dawała za jakiegoś 27 latka, którego przed rokiem CSKA kupiła za 400 tys €. Nie wiesz, a sie odzywasz.

Wiekowy to był jakby miał 31 lat.. Przy 27 latach spokojnie 3 , 4 lata mogłby bramki zdobywać...
Z tego co ja pamietam to w pewnym momencie Wisla byla jedynym klubem zaintersowanym nim ,dawali cos okolo 750 euro , CSKA chcialo okolo banki ,nasi podniesli o oferte do 800 tys i dopiero potem wkroczyl klub z Arabii

WHITE*STAR 11.10.2008 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 614643)
Wiekowy to był jakby miał 31 lat.. Przy 27 latach spokojnie 3 , 4 lata mogłby bramki zdobywać...
Z tego co ja pamietam to w pewnym momencie Wisla byla jedynym klubem zaintersowanym nim ,dawali cos okolo 750 euro , CSKA chcialo okolo banki ,nasi podniesli o oferte do 800 tys i dopiero potem wkroczyl klub z Arabii

Tak więc:
Transfer-850 tys €
Kontrakt-300 tys € x3
Całość-1,750 mln €

tak więc Wisła miałaby dać zawodnikowi za 3 lata gry 1,750 tys €, co wynosi niemal 600 tys € za sezon. Tak więc czy sam myślisz, że to się opłaca? Proszę nie pisać, że byśmy na nim zarobili, bo za 3 lata pewnie i tak by z nami kontraktu nie przedłużył i przeniósłby się do Emiratów jakiś. Coś by pewnie było podobnie jak z Paulistą, w dodatku kupca znaleźć łatwo nie jest, patrz na przykłady Baszczyńskiego i Zieńczuka. Poza tym z negocjacjami zawsze nie ma się co śpieszyć, to jest Polska tu każdy grosz się liczy.

Snakes 11.10.2008 14:18

Nie wiem co sie oplaca co sie nei oplaca ,zostalismy bez napastnika. Ten kontrakt ktory podajesz nie byl glownym problemem bo obie strony mowily ze sie dogadaly co do wynagrodzenia ,problemem byla kwota odstepnego

WHITE*STAR 11.10.2008 14:30

Dogadały, dogadały... Dopóki się Araby nie wtrąciły, gdy ci zaoferowali taką kasę to było pewne gdzie będzie grać.

<Crasch> 11.10.2008 15:19

ehh, i tak źle i tak niedobrze...

1q2 11.10.2008 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 614648)
Tak więc:
Transfer-850 tys €
Kontrakt-300 tys € x3
Całość-1,750 mln €

tak więc Wisła miałaby dać zawodnikowi za 3 lata gry 1,750 tys €, co wynosi niemal 600 tys € za sezon. Tak więc czy sam myślisz, że to się opłaca? Proszę nie pisać, że byśmy na nim zarobili, bo za 3 lata pewnie i tak by z nami kontraktu nie przedłużył i przeniósłby się do Emiratów jakiś. Coś by pewnie było podobnie jak z Paulistą, w dodatku kupca znaleźć łatwo nie jest, patrz na przykłady Baszczyńskiego i Zieńczuka. Poza tym z negocjacjami zawsze nie ma się co śpieszyć, to jest Polska tu każdy grosz się liczy.

Tak rozumujac to malo sie w ogole oplaca:>
Zuraw majac 30 na karku poszedl za ponad 3 mln euro wiec jedynym problemem bylo by to czy zawodnik jest rzeczywiscie dobry ,a tego to juz sie nigdy nie dowiemy

WislaFan123 11.10.2008 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 614648)
Tak więc:
Transfer-850 tys €
Kontrakt-300 tys € x3
Całość-1,750 mln €

O czym Ty czlowieku gadasz? A czy kazdy zawodnik ktorego kupujemy musi byc pozniej sprzedany? Zawodnik nie jest kupowany po to do Wisly zeby go wypromowac i sprzedac (tzn to miedzy innymi ale nie priorytet) ale aby pomoc w awansach. Calość 1,750mln euro ok, w tym sezonie walnalby 2 bramy Tottenhamowi i jestesmy w grupie i dzieki niemu zarabiamy przynajmniej z 1-2 mln euro, w nastepnym sezonie w 3 rundzie kwalikfikacji wali bramke w 90 min i jestes w LM i zarabiamy przynajmniej 4-5 mln euro. za 2 sezony mam dzieki takiemu Neiowi z 7 mln euro... Fikcja? nieee, poprostu skoro jest dobrym napastnikiem to moglo by sie tak zdarzyc, a do tego w lidze by sie przydal, bo jak widac lekko nie jest.

WHITE*STAR 11.10.2008 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 614678)
O czym Ty czlowieku gadasz? A czy kazdy zawodnik ktorego kupujemy musi byc pozniej sprzedany? Zawodnik nie jest kupowany po to do Wisly zeby go wypromowac i sprzedac (tzn to miedzy innymi ale nie priorytet) ale aby pomoc w awansach. Calość 1,750mln euro ok, w tym sezonie walnalby 2 bramy Tottenhamowi i jestesmy w grupie i dzieki niemu zarabiamy przynajmniej z 1-2 mln euro, w nastepnym sezonie w 3 rundzie kwalikfikacji wali bramke w 90 min i jestes w LM i zarabiamy przynajmniej 4-5 mln euro. za 2 sezony mam dzieki takiemu Neiowi z 7 mln euro... Fikcja? nieee, poprostu skoro jest dobrym napastnikiem to moglo by sie tak zdarzyc, a do tego w lidze by sie przydal, bo jak widac lekko nie jest.

Czy ja pisałem, że musi być sprzedawany, po prostu koszt inwestycji jaką jest Nei jest dla mnie wygórowany. Pewnie, że ja też uważam, że od razu strzeliłby 3 bramki na Camp Nou Barcelonie, u siebie by było, tak jak było i jesteśmy w LM! Do tego świetnie by się spisywał w Ekstraklasie i grał przez 3 sezony wspaniale... Człowieku zastanów się lepiej o czym ty gadasz... Z Nei'a jest napastnik dobry, nie jakiś zajebisty jak choćby Paweł Brożek. Pewnie fajnie by się z Pawłem uzupełniał: "Nei zagrywa piłkę głową do Brożka, ten urywa się obrońcy i goool!!!" Tak by mogło to wyglądać, jednak te 600 tys € za rok grania wiekowego zawodnika nie jest tego warte. Tym bardziej, że wiemy, że w żadnym stopniu się to nie zwróci. Pisząc "zwróci" nie mam na myślę wkładu w grę, a wkład w fundusze klubu. Trzeba myśleć trochę bardziej biznesowo...

HEDu 11.10.2008 16:25

Myslac biznesowo nie kupimy dobrego napastnika za mniejsza kase (no dobra, te 300 tys € byc moze dałoby rade zaoszczedzic) koles jest wysoki, strzela kilkanascie bramek na sezon, czego chciec wiecej ?

Tak zapomnialem, koles ma byc perelka, znany, młody i darmowy.... ma byc talentem i za pare lat musimy go sprzedac ze znacznym profitem, inaczej kolo jest do bani.

Pablooo 11.10.2008 16:25

Widzę, że przejmujecie się finansami klubu i że coś się "nie opłaca" :lol:

No tak, Wisła wydaje co okienko po kilka milionów euro na transfery (kasę zarobioną też inwestuje ponownie :lol: ) więc można się martwić, że wpadnie w długi

mr_kwolf 11.10.2008 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 614678)
Calość 1,750mln euro ok, w tym sezonie walnalby 2 bramy Tottenhamowi i jestesmy w grupie i dzieki niemu zarabiamy przynajmniej z 1-2 mln euro, w nastepnym sezonie w 3 rundzie kwalikfikacji wali bramke w 90 min i jestes w LM i zarabiamy przynajmniej 4-5 mln euro. za 2 sezony mam dzieki takiemu Neiowi z 7 mln euro... Fikcja? nieee, poprostu skoro jest dobrym napastnikiem to moglo by sie tak zdarzyc, a do tego w lidze by sie przydal, bo jak widac lekko nie jest.

Całośc 1,750mln euro ok, w meczu z Polonią Bytom jakiś drwal mu wchodzi ostro, łapie kontuzje (zerwanie wiązadeł), pół roku poza grą, płacić mu trzeba cały czas, później wraca ale już nigdy nie dochodzi do formy i staje się drugim Dawidowskim. Jesteśmy prawie 2 mln w plecy. Fikcja? nieee, poprostu skoro stało się Dawidowskiemu jemu też się tak mogło zdarzyc

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl