Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Krissu 21.02.2009 12:35

Cytat:

W piątek wszedł w życie zakaz finansowania klubów sportowych przez spółki z udziałem Skarbu Państwa - informuje Przegląd Sportowy.

Spółki z udziałem Skarbu Państwa są zmuszone do zaprzestania finansowania klubów sportowych, jeżeli nie ma dowodów, że działalność ta przynosi wymierne korzyści marketingowe i wizerunkowe.

Jednak nawet gdy spółce uda się udowodnić, że sponsorowanie klubu daje wymierne korzyści, ujemny ogólny bilans spółki na koniec roku oznacza konieczność sprzedaży udziałów w klubach.

Oznacza to, że GKS Bełchatów i Zagłębie Lubin niemal na pewno nie będą już finansowane przez miejscowe koncerny.

Zarządzenie nie obowiązuje spółek, które są własnością lokalnych samorządów.
http://sport.wp.pl/kat,1719,wid,1087...l?ticaid=178b5

Ciekawe czy ten uraz Garguły to kontuzja czy "kontuzja".

piter116 21.02.2009 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 678786)

http://www.gks.net.pl/gksnet/index.p...1782&Itemid=39
PGE zostaje w Bełchatowie

Krissu 21.02.2009 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 678795)

Cytat:

Rozporządzenie sprzed tygodnia wprowadza jedną zasadniczą zmianę: do końca 2009 roku spółki skarbu państwa muszą pozbyć się udziałów w klubach sportowych. To komplikuje sytuację GKS-u Bełchatów. - Sportowa spółka akcyjna w całości należy do kopalni węgla brunatnego - informuje Jacek Kaczorowski, dyrektor KWB "Bełchatów".

Inaczej jest w PGE Skrze - właścicielem 100 proc. akcji spółki jest stowarzyszenie. - Dlatego nie musimy dokonywać żadnych przekształceń - twierdzi Piechocki.
0123456789

szczaq21 21.02.2009 12:56

Ale tam pisze ze pozostaje ze Skrą to na 100%, a z GKS jeszcze nie wiadomo

Pan Jotka 21.02.2009 14:18

Powiem szczerze ze sytuacja na Lazinkowskiej siegnela absurdu. Zamiast probowac sie dogadywac to dzialacze(w ogole co to za slowo: "działacze"? ) probuja :uchować" kibica poprzez mowienie mu co moze a co nie mowic. Ja osobiscie nie identyfikowalbym sie z taka druzyna i dalbym sobie siana. Zaczalnym chodzic na sporty gdzie Legia to rzeczywiscie Legia. Bo napychac kabze temu dziadowi Walterowi to woda na młyn. Jak bedzie po 2-3 tysie na meczu to sie moze nauczy BARAN JEDEN!

flamengista 22.02.2009 14:30

Co do Legijnego zakazu:

1. Ciekawe, co by zrobił Cupiał, gdyby na Wiśle leciały bluzgi o Tele-fonice czy n/t jego osoby. Pewnie też by mu się nie podobało...

2. Właściciel klubu ma pełne prawo decydować, kto na stadion wchodzi, a komu tego zabronić. Jeśli Walter z Wejchertem uznają, że na stadion Legii wstęp jest tylko w marynarce i krawacie - to nie ma sprawy. Albo kibic się dostosuje, albo nie wejdzie.

3. Natomiast zupełnie osobną kwestią jest:
a) realność tego zakazu - jak zacznie skandować 3 tys. osób, to przecież wszystkich zakaz nie obejmie
b) sensowność tego zakazu - tego typu obostrzenia mogą zadziałać na kibiców Legii niczym płachta na byka

Specom z zarządu Legii zalecam lekturę Cialdiniego i krótki kurs psychologii społecznej, zanim wymyślą kolejne głupstwo.

Krissu 22.02.2009 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 679512)
2. Właściciel klubu ma pełne prawo decydować, kto na stadion wchodzi, a komu tego zabronić. Jeśli Walter z Wejchertem uznają, że na stadion Legii wstęp jest tylko w marynarce i krawacie - to nie ma sprawy. Albo kibic się dostosuje, albo nie wejdzie.

Niestety mylisz się.

Stadion Legii jest stadionem miejskim, który klub wynajmuje i właściciel klubu nie może powiedzieć "tego wpuszczę a tego nie".

Clapham 22.02.2009 14:52

Czyli jak ktos wynajmie stadion na koncert to tez nie bedzie mial nic do powiedzenia a propos kogo wpuscic, nie wpuscic albo wyprosic?

Marszałek 22.02.2009 14:53

Jak wynajmuje, znaczy się placi za to,że może na nim grać to chyba logiczne,że decyduje kto i co. No chyba,że płaci a miasto i tak może decydować na równi z tym co płaci. Jak to w tym kraju w praktyce wyglada?

Krissu 22.02.2009 14:55

Kupujesz bilet to wchodzisz.
Chyba, że nie spełniasz warunków regulaminu w stylu jesteś naprany jak dzika świnia albo coś w ten deseń. To wszystko jest zapisane w ustawie o imprezach masowych, ale taka sytuacja, że nie wpuszczą Cię, bo np nie podoba im się twój krawat, koszulka albo uznają Cię za "potencjalnego sprawcę" nie ma prawa zaistnieć.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 679530)
A jak powiedzą,że pstrokatość zwisu meskiego może draznić dżentelmentów druzyny przyjezdnej?
lub będzie przeszkadzał kolor w realizacji transmisji. Kamera nie będzie go lapac:)

To wtedy kaplica. :D

Marszałek 22.02.2009 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 679529)
Kupujesz bilet to wchodzisz.
Chyba, że nie spełniasz warunków regulaminu w stylu jesteś naprany jak dzika świnia albo coś w ten deseń. To wszystko jest zapisane w ustawie o imprezach masowych, ale taka sytuacja, że nie wpuszczą Cię, bo np nie podoba im się twój krawat, koszulka albo uznają Cię za "potencjalnego sprawcę" nie ma prawa zaistnieć.

A jak powiedzą,że pstrokatość zwisu meskiego może draznić dżentelmentów druzyny przyjezdnej?
lub będzie przeszkadzał kolor w realizacji transmisji. Kamera nie będzie go lapac:)

dynek.pl 22.02.2009 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 678765)
mam pytanie, jak to jest, że w pewnym mieście na P. w meczu o randze kontynentalnej na boisku są płaty śniegu, a w pewnym mieście na K. na towarzyskim meczu z Ogórkami murawa jest doprowadzona do najlepszego możliwego stanu?

do zadawania pytan jest specjalny temat
nie osmieszaj sie
moze dlatego, ze w czasie meczu w miescie P. padal intensywnie snieg ?

vote-for-mikey 22.02.2009 20:47

uznałem, że to odpowiedni temat, gdyż rzecz dotyczy zespołów które za tydzień rozpoczną rozgrywki w Ekstraklasie :)

pamiętam mecz któregoś ze Stambulskich klubów w rozgrywkach europejskich, gdy w czasie meczu śnieg padał b. intensywnie, a mimo to boisko było zieloniutkie. czyli śnieg to nie powód
(mecz był albo w Stambule, albo w Niemczech)

szczebrzeszcz 23.02.2009 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 678786)

dlatego w Lubienie już wymyślili że stadion będzie się nazywał "Dialog arena"(lub podobnie) dialog to spólka związan z KGHMem :-)

takie kluby pewnie zakazy ominą, ale będą musiały bardziej kombinować, ale też o większej zrzucie na klub nie mam mowy :-)

Watts 23.02.2009 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 679818)
uznałem, że to odpowiedni temat, gdyż rzecz dotyczy zespołów które za tydzień rozpoczną rozgrywki w Ekstraklasie :)

pamiętam mecz któregoś ze Stambulskich klubów w rozgrywkach europejskich, gdy w czasie meczu śnieg padał b. intensywnie, a mimo to boisko było zieloniutkie. czyli śnieg to nie powód
(mecz był albo w Stambule, albo w Niemczech)

ten mecz prawdopodobnie Besiktasu odbywał się prawdopodobnie w Gelsenkirchen, i że było zielono to fakt, ale takiej skomputeryzowanej i zaawansowanej technicznie jak ta Schalke we Wr.. to znaczy w Poznaniu jeszcze nie mają :)

FredzIo 23.02.2009 20:50

Żywiec Ekstraklasa nowym sponsorem naszej ligi.

Grupa Żywiec SA została nowym sponsorem Ekstraklasy SA. Umowa sponsorska zostanie podpisana w trakcie środowej konferencji prasowej. Tego samego dnia zostanie też zaprezentowana rozbudowana propozycja programowa telewizji Canal+ i plany stacji na najbliższe miesiące.

Tak więc, nasza Wisełka będzie występować w Żywiec Ekstraklasie. Osobiście nie przepadam za Żywcem, ale jak ich oferta była najlepsza to się ciesze, bo to kolejne pieniądze dla naszej drużyny :)

Weez3r 23.02.2009 20:54

info telefoniczne? :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KarolOutlawz (Post 680524)

EDIT: to przepraszam

KarolOutlawz 23.02.2009 20:55

http://www2.90minut.pl/news/86/news862802.html

TSWalos 23.02.2009 20:56

Żywiec dla mnie numer 1 wśród piw, więc się cieszę :D

picasso 23.02.2009 20:58

żywiec był jest i będzie najlepszy.teraz trza zwiększyć konsumpcje,co właśnie idę uczynić

Kamson 23.02.2009 20:58

Nazwa zostanie zmieniona na Żywiec Ekstraklasa?

martinius028 23.02.2009 20:59

To co będzie ze stacją Orange Sport?Do kiedy oni mają prawa do emitowania polskiej ekstraklasy?

Pusiek 23.02.2009 21:02

Dobra wiadomość:) ...lubię Żywca...ciekawe jakie są warunki kontraktu.

grzesiek632 23.02.2009 21:04

jesli nazwa zostanie zmieniona to bedzie jakas totalna wioska...
nazwa ligi powinna byc jedna ( tak jak na przyklad w Anglii) a nie co pol roku sie ja zmiania.. Idea, Orange, dupa rozmaryna..
ja wiem ze w Polsce sponsor zastrzega sobie prawo to tego ale to jest troche przesada...
takim sposobem to my sobie marki nie wyrobimy w Europie ( moze za duzo powiedziane z ta europa;P)
heh no ale jak maja dawac kase to trzeba jakos przezyc ta nazewnictwo..;)

FredzIo 23.02.2009 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 680530)

Tak, to jest główny warunek kontraktu i za to sponsor płaci :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 680532)
To co będzie ze stacją Orange Sport?Do kiedy oni mają prawa do emitowania polskiej ekstraklasy?

Co ma jedno do drugiego? Orange Sport jest kanałem telewizyjnym który ma prawo do transmisji wszystkich meczów. Nie ma to nic wspólnego z sponsorem ekstraklasy.

jgw 23.02.2009 21:08

Tylko się nie podniecajcie tymi pieniędzmi bo inne drużyny też dostaną więc wyjdzie na to samo.

bigi333 23.02.2009 21:08

Rozumiem że to będzie na koszulkach też więc mam pytanie: Co z takimi drużynami jak Lech Poznań który ma na koszulce już Warkę i wyglądało by to dosyć śmiesznie gdyby reklamowali dwa piwa na raz.

gdsmk 23.02.2009 21:12

Jeśli już, powinno to brzmieć 'Ekstraklasa Żywiec', chociaż po prostu Ekstraklasa byłoby najlepiej. A tak naprawdę to powinno się to nazywać Polska Super Liga ;]

MCX 23.02.2009 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bigi333 (Post 680544)
Rozumiem że to będzie na koszulkach też więc mam pytanie: Co z takimi drużynami jak Lech Poznań który ma na koszulce już Warkę i wyglądało by to dosyć śmiesznie gdyby reklamowali dwa piwa na raz.

http://www.grupazywiec.pl/homepage/h...ka/informacje/

Warka należy do Grupy Żywiec.
Tak samo jak Tatra, Specjal, Strong, Królewskie, Kujawiak, Leżajsk, Freeq i Heineken .

Kamson 23.02.2009 21:20

Żywiec Ekstraklasa... eh strasznie tandetnie to brzmi.

jurukuru 23.02.2009 21:21

ulubione moje to Heineken ale Żywcem nie pogardzę......ale żeby liga się tak zwała....ajć :D

FredzIo 23.02.2009 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 680530)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bigi333 (Post 680544)

Pewnie będą mogli wypełnić umowę ze sponsorem, ale nie będą mogli przedłużyć jej dopóki Żywiec będzie sponsorem. Poza tym Grupa Żywiec SA jest też właścicielem Warki, więc nie ma problemu :).

pietruch 23.02.2009 21:25

Cytat:

Grupa Żywiec SA nowym sponsorem Grupa Żywiec SA będzie nowym sponsorem Ekstraklasy SA. Umowa sponsorska zostanie podpisana w trakcie środowej konferencji prasowej.
- O szczegółach poinformuje prezes Andrzej Rusko na środowej konferencji w Hotelu InterContinental. Proszę mnie zrozumieć, ale na razie nie mogę zdradzić żadnych szczegółów - powiedział rzecznik Ekstraklasy Adrian Skubis.

W środę zostanie też zaprezentowana rozbudowana propozycja programowa Canal+ i plany stacji na najbliższe miesiące.

A tutaj dla odmiany:

Cytat:

Bez kibiców gości na stadionie Polonii w rundzie wiosennej Wydział ds. Bezpieczeństwa na Obiektach Piłkarskich PZPN nie wyraził zgody na przyjmowanie przez klub z Konwiktorskiej kibiców gości w rudzie wiosennej sezonu 2008/2009 - poinformowała oficjalna strona Legii Warszawa - Legia.com.
W piśmie PZPN napisano m.in.: "Kluby będące gośćmi na stadionie w Warszawie przy ul. Konwiktorskiej nie mogą prowadzić sprzedaży biletów swoim kibicom i organizować ich wyjazdów. Również KSP Polonia Warszawa SSA nie jest upoważniony do sprzedaży biletów zorganizowanym grupom kibiców przyjezdnych".
Stolica kraju, a oni nawet nie mają 2óch stadionów na miarę naszego Żywiec Ekstraklasa :)

Kandzior 23.02.2009 21:27

Nie za bardzo... Już Tyskie było ładnym sponsorem Wisełki :-) A Żywiec Ekstraklasa??? Zobaczymy...

<Crasch> 23.02.2009 21:28

Cytat:

nazwa ligi powinna byc jedna( tak jak na przyklad w Anglii)(...)
W Anglii drogi Grzesiu to liga się nazywa "Barclays Premier League" od nazwy sponsora.
I "Coca Cola Championship" (odpowiednik naszej I ligi) dla potwierdzenia.

Link do oficjalnej strony ligi angielskiej:
http://www.premierleague.com/page/Home/0,,12306,00.html

grzesiek632 23.02.2009 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 680577)
W Anglii drogi Grzesiu to liga się nazywa "Barclays Premier League" od nazwy sponsora.

Link do oficjalnej strony ligi angielskiej:
http://www.premierleague.com/page/Home/0,,12306,00.html

a nooo fakt:-p zwracam honor;)

ale to nie zmienia faktu ze w Polsce nazwa ligi zmienia sie prawie co pol roku... a w Anglii to sponsor jest jeden i ten sam chyba juz od kilku lat.. (napewno powyzej 3)

OpEnTaNy 23.02.2009 21:45

Żywiec ekstraklasa :D nie najlepiej ale piwko dobre ;]

FredzIo 23.02.2009 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 680587)
a nooo fakt:-p zwracam honor;)

ale to nie zmienia faktu ze w Polsce nazwa ligi zmienia sie prawie co pol roku... a w Anglii to sponsor jest jeden i ten sam chyba juz od kilku lat.. (napewno powyzej 3)

Czemu szukasz dziury w całym? Orange (wcześnie Idea) też było kilka lat, teraz była przerwa i znów nowy sponsor, który też będzie sponsorem na kilka następnych lat. W czym tkwi problem? To chyba lepiej, że będzie więcej pieniędzy dla klubów?

igortsw 23.02.2009 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 680577)

Coca Cola Championship prawie jak Żywiec Ekstraklasa..." Prawie robi wielką różnice"
I tyle w temacie.

grzesiek632 23.02.2009 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 680600)
Czemu szukasz dziury w całym? Orange (wcześnie Idea) też było kilka lat, teraz była przerwa i znów nowy sponsor, który też będzie sponsorem na kilka następnych lat. W czym tkwi problem? To chyba lepiej, że będzie więcej pieniędzy dla klubów?

no wiadomo ze lepiej jak jest kasa dla klubu;)
ale mi chodzi tylko i wylacznie o nazwe tejze ligi..
tak tylko poruszyłem ten watek z nazwa.. ale ja rowniez nie mam nic przeciwko sponsorowi
dobrze ze sie wkoncu jakis zdecydowal podpisac kontrakt:-) bo wczesniej to roznie bywalo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl