Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

KOALIK 29.05.2024 10:59

Ale jeżeli to ma być autostrada do niższych lig w stylu Zagłębia Sosnowiec, to trzeba wprost stwierdzić, że odbędzie się to przy udziale i akceptacji licznych przydupasów Jarka.

Chociażby z odnowionych.

Jarek otoczył się sporą grupę klakierów podobnie jak Marzenka.

krysztal 29.05.2024 11:03

Rude się zastanawia-to oznacza że list Lesia dotarł

wierność83 29.05.2024 13:32

Post użytkownika @DbAbsur na X:

7 sezonów z rzędu bez poprawy pozycji ligowej - dłuższej serii nie miał ŻADEN klub z mistrzostwem na koncie, ani z czołówki tabeli wszech czasów Ekstraklasy
Takie same miała Polonia Bytom i Raków Częstochowa 1996-2003
Najmocniejszy klub z dłuższą serią to... Gwardia W-wa 2002-10

Dramat... ale może to dlatego, że od lat nikt nie zatrudnił ludzi, którzy na piłce się znają tylko od początku trio i teraz za Królewskiego, wszystko jest tak jak oni chcą. Był na chwilę Pasieczny i Brzęczek i to wszystko.
Ciekawy jestem Serek czy Wy też komunikujecie prezesowi Wasze niezadowolenie, poza internetem? Co tu się do cholery wyprawia? Czy jedynie oświadczenie i koniec.

emjot 29.05.2024 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1625471)
Post użytkownika @DbAbsur na X:

7 sezonów z rzędu bez poprawy pozycji ligowej - dłuższej serii nie miał ŻADEN klub z mistrzostwem na koncie, ani z czołówki tabeli wszech czasów Ekstraklasy
Takie same miała Polonia Bytom i Raków Częstochowa 1996-2003
Najmocniejszy klub z dłuższą serią to... Gwardia W-wa 2002-10

Dramat... ale może to dlatego, że od lat nikt nie zatrudnił ludzi, którzy na piłce się znają tylko od początku trio i teraz za Królewskiego, wszystko jest tak jak oni chcą. Był na chwilę Pasieczny i Brzęczek i to wszystko.
Ciekawy jestem Serek czy Wy też komunikujecie prezesowi Wasze niezadowolenie, poza internetem? Co tu się do cholery wyprawia? Czy jedynie oświadczenie i koniec.

a na to wjeżdża cały na biało Królewski i twierdzi "Mamy ponad 80 wymiarów, które staramy się analizować w swoich systemach na temat progresu zespołu Wisły Kraków. "

a już szczyt szczytem jest liczenie do średniej punktowej jaką wykręcił nasz wspaniały "treneroanalityk" meczów PP

panie atencjusz
a idi na uj....

Martinus 29.05.2024 19:34

Zaraz, zaraz. Czy ja dobrze widzę, że on powiedział, że celem na przyszły rok NIE jest awans?

Merkury 29.05.2024 20:28

Chciałoby się wierzyć że był to ostatni sezon Królewskiego u sterów. Tego gościa nie da się słuchać i czytać. W dalszym ciągu gość nie jest w stanie wyciągnąć prawidłowych wniosków przez co popełni te same błędy. Zaraz się okaże że będziemy mieć większe długi niż te z początku przejęcia klubu przez grupę ratującą. Takiego wywalania kasy w błoto nie było nawet za Cupiała z tym że jego przynajmniej było na to stać, a Królewski przy nim to gołodupiec z wizją smarkacza.

AgresywnyChomik 29.05.2024 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1625526)
Zaraz, zaraz. Czy ja dobrze widzę, że on powiedział, że celem na przyszły rok NIE jest awans?

Reversed psychology xDDD

wolfy 29.05.2024 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1625539)
Reversed psychology xDDD

Żebyś się nie zdziwił :D

Najważniejsze że Legendy jak Uryga, Łasicki, Szot, Krzyżanowski, Sapała czy Talar mają tu ciepły ....idołek.

piotrek1803 29.05.2024 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1625526)

on już zrozumiał co jasnym jest od dłuższego czasu. Mamy słaba drużynę, nie ma za co jej za bardzo za co wzmocnić. Debil myślał, że Kiko mu tu grajków na mistrzostwo naściąga Odejdzie jeszcze Rodado i będziemy walczyć o spadek.

Patryko 29.05.2024 20:49

Pomyślcie sobie, co by było, gdyby nie było siana z PP i bonusów za eliminacje. Co by się teraz działo w gabinetach, w szatni. Kasa najprawdopodobniej już teraz świeciłaby pustkami, a w perspektywie jest utrata Orlenu.

Niestety/stety ta kasa daje jeszcze z rok zabawy w piłkarzyki, jeszcze jeden rok nadziei, że doczołgamy się do Ekstraklasy i się tam pazurami utrzymamy, żeby spłacić grzechy przeszłości. Bez tej kasy myślę, że JK zupełnie inaczej by rozmawiał z mediami, nie byłoby gadania o AI, tylko najprawdopodobniej intensywne szukanie inwestora.

leszekm 30.05.2024 05:18

Wywiad z prezesem Królewskim:

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...winno-wygladac

fansorina 30.05.2024 06:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1625567)

Straszne, muszę od tego człowieka odpocząć.

doktor granat 30.05.2024 07:28

Pier.olenie błazna jak zwykle.
Jak on wyliczył 13 baniek za PP i 2 rundy wstępne pucharów?
Zminiając temat - na x odpowiedział komuś, że będzie 6 transferów.

skarabeus 30.05.2024 08:25

Będzie 13 mln. To samo ja tutaj wyliczyłem. W wersji minimum. Czyli dwie rundy i baj baj. W przypadku kolejnych faz kasa idzie w górę.
Wiec jest się za co dalej bawić.

Watts 30.05.2024 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1625573)
Będzie 13 mln. To samo ja tutaj wyliczyłem. W wersji minimum.

rozwinąłbyś temat?

leszekm 30.05.2024 08:40

Dlaczego zdobycie PP to dla nas zarobek podobny jak w ekstraklasie.

Merkury 30.05.2024 09:25

Za początkowe rundy kwalifikacji w pucharach praktycznie nie ma żadnej kasy jak do tego dodamy bardzo często dalekie wyjazdy i mało atrakcyjnych rywali bilans może wyjść na 0. A jeszcze jedno skąd pewność że my wygrany choćby jeden dwumecz!

Jaroo1 30.05.2024 09:26

Zaskroniec:
Cytat:

Wielu kibiców mówi, że wolą się pozytywnie zaskoczyć niż negatywnie rozczarować. W związku z tym, w przyszłym sezonie, Wisła Kraków nie będzie walczyć o ESA, będzie walczyć o to aby dać z siebie maksymalnie dużo - wygrać każdy kolejny mecz, rozwijać graczy, system gry, trenera i sztab, a także popracować nad efektywnością działań w gabinetach. To będzie głównym celem, nawet jak awans trzeba będzie odłożyć i jak wspomniał Michał Trela w ostatnim swoim tekście, przestać żyć przeszłością, a zacząć żyć teraźniejszością. W obecnej sytuacji jesteśmy na poziomie rozgrywek, na który zasługujemy.

Oczywiście będziemy pracować nad tym, aby wrócić tam, gdzie nasze miejsce. Wygląda na to, że ta wędrówka potrwa dłużej niż nam się wydawało. Musimy to po prostu zaakceptować. Jeśli wystąpią czynniki przyspieszające ten awans (czego nie wykluczam), należy z nich skorzystać.. Jeśli wystąpią czynniki przyspieszające ten awans (czego nie wykluczam), należy z nich skorzystać.
No po prostu czub

Elefant 30.05.2024 09:56

Nie to nie czub. Jednak wyciąga wnioski, ale te korzystne dla siebie.
Jak nie postawimy celów, to nie będzie z czego rozliczać. Będzie można opowiadać o wdrażaniu AI, długofalowym planie itd.
A w międzyczasie kolejne kluby będą przejmowane przez inwestorów i w jeden sezon awansować bez AI ale za to w oparciu o "kult jednostki" czyli fachowców.
Wisienka na torcie dająca do myślenia.

Cytat:

Co ciekawe i niewiarygodne, gdy patrzę na to co się dzieje na trybunach, a w sieci to mamy przepaść na korzyść trybun!

Stelio 30.05.2024 11:20

Nie mów, że walczysz o awans więc nikt Cie nie będzie z tego rozliczał XD ma sens!

To ja proponuję od razu powiedzieć przed sezonem, że planem jest spadek do 2 ligi, wtedy każdy inny rezultat będzie pozytywnym zaskoczeniem.

A i dzięki temu kopacze na pewno wejdą na wyżyny umiejętności! Przecież dokładnie, DOKŁADNIE takie słowa padly w czerwcu 2021.

Przyszedł Gula, i celem był wlasnie "system gry", "rozwijanie zawodników", "długofalowy plan" etc. Jak się skończyło doskonale wiemy.

Merkury 30.05.2024 11:29

Problem w tym że Królewski nie ma żadnego planu, strategii i koncepcji w budowaniu klubu. Zewsząd słychać tylko o AL ale to nie przekłada się na lepszych zawodników i trenerów, do tego trzeba hajsu i ludzi o odpowiednich kompetencjach. Dlaczego Królewski trzyma się kurczowo trenera Rude bo wie doskonale że żaden polski trener z nazwiskiem tu nie przyjdzie a nawet taki rokujący.

Witalis 30.05.2024 11:36

"Dopóki nie walczysz o awans, nie jesteś przegrywem".

Jaroo1 30.05.2024 11:38

Odszedł Kiko. kto pracuje jeszcze w Wisle oprócz samych informatyków, Krzoski, Kmiecika i innych legend? Jet też swój Jop. Ale kto w gabinetach pracuje?
Sam Jaro z chłopakami informatykami. Ja .......e. To są konkretne jaja. A w wywiadzie przebąkuje, że może dyrektora sportowego Wisła nie będzie szukała.

W tym klubie, w wielkim klubie, bogatym, nie ma nawet już jakichkolwiek stanowisk związanych z prowadzeniem klubu. Są sami swoi, Kmieciki, Brożki, Krzoski, Jopy. Do zarządzania nie ma nikogo oprócz niedojebanego Zaskrońca i jego koleżków.

A po 1,5 roku rządów Zaskrońca i 5,5 roku akcji ratunkowej mówienie, że my to na I ligę zasługujemy skro nie wywalczyliśmy awansu i generalnie w tym roku awans ma być zaskoczeniem, a nie czymś wymaganym (wolfyemu się pojebało, widocznie ma jakieś przecieki od Zaskrońca ale się pomylił i w sezonie, który mija awans był wymagany ale w przyszłym nie będzie. Wolfy coś pojebał i mówił, że w tym co mija awans nie był głównym celem) to jest czyste s....ysyństwo.

To, że JK nie wyjechał jeszcze z tego klubu na taczkach pokazuje ogólnie stan Wisły Kraków jako całej społeczności. Ale my chyba jesteśmy jak taka żona napierdalana przez męża alkoholika. Wzięła rozwód i ma męża który pije ale już nie bije, jedynie wyzywa ja od kurew. Także po rzadach WSH i całej patoli, to nam taki Jarek pasuje wyśmienicie, chujowy ale lepszy niż bijący alkoholik.

PAWEŁ 30.05.2024 12:47

Póki wibrator będzie w klubie moja noga na Reymonta nie stanie!

Drozd 30.05.2024 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1625582)
Zaskroniec:

No po prostu czub

Od samego gadania, że walczymy o awans nie zaczniemy lepiej grać. W tym roku walczyliśmy do końca o awans i w 4 meczach decydujących zdobyliśmy 1 punkt. Tutaj potrzeba walki w każdym meczu, walki na każdym treningu, żeby odstawianie nogi czy nieskakanie do główek wyszło z nawyku. Bo taki nawyk niestety u nas funkcjonuje i dlatego gramy tu gdzie gramy. To powiedział Królewski i bardzo dobrze, że to mówi. Gorzej, że co innego mówi a co innego robi. Choćby dając podwyżkę takiemu Łasickiemu.

ciacho 30.05.2024 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1625592)
...

To, że JK nie wyjechał jeszcze z tego klubu na taczkach pokazuje ogólnie stan Wisły Kraków jako całej społeczności. Ale my chyba jesteśmy jak taka żona napierdalana przez męża alkoholika. Wzięła rozwód i ma męża który pije ale już nie bije, jedynie wyzywa ja od kurew. Także po rzadach WSH i całej patoli, to nam taki Jarek pasuje wyśmienicie, chujowy ale lepszy niż bijący alkoholik.

A konkretnie to jak to sobie wyobrażasz?

KOALIK 30.05.2024 15:19

Jarosław Królewski z klakierami doprowadził Wisłę do najgorszego czasu w historii, więc nie ma moralnego prawa dalej być w Wiśle.

JudasPriest 30.05.2024 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1625606)
A konkretnie to jak to sobie wyobrażasz?

Jarek nie może zatrudnić prezesa? Dać mu x budżet i wymagać awansu i z tego go rozliczać? Moim zdaniem to jedyna opcja.

emjot 30.05.2024 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1625634)
Jarek nie może zatrudnić prezesa? Dać mu x budżet i wymagać awansu i z tego go rozliczać? Moim zdaniem to jedyna opcja.

jaką forsę?
a po drugie atencjusz musi być w centrum uwagi
nigdy nie zatrudni żadnego prezesa

For_FuN_ 30.05.2024 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1625570)
Pier.olenie błazna jak zwykle.
Jak on wyliczył 13 baniek za PP i 2 rundy wstępne pucharów?
Na x odpowiedział komuś, że będzie 6 transferów.

Już wszystko było policzone zaraz po zwycięstwie i za PP + 2 rundy w pucharach to jakieś 6,5 mln zł.

wiesniak842 30.05.2024 18:07

Nie no, wiecej na bank.

doktor granat 30.05.2024 19:50

Moim zdaniem: 5 mln zł za PP + 350 tys euro za 2 rundy (skarabeusowi w temacie o LE wyszło, że 700 tys euro) czyli 1,5 lub 3mln zł + załóżmy bardzo optymistycznie, że na 2 mecze przyjdzie w sumie 40 tys x 50 złotych czyli 2 bańki. No ale to wakacje, poza tym rywal może być zupełnie nieciekawy albo może być rewanż po porażce np. 0-3, 0-4 w pierwszym meczu to ilu przyjdzie?
To razem naciągane 8,5 albo 10 mln przychodu.
Może jakaś tv coś kapnie, ale to w zależności od rywala, może się pojawi jakiś sponsor na mecz albo dwa, ale gdzie tu w sumie 13 baniek?
Premię za puchary możesz znaleźć na stronie rankinguefa; Framat dał link w temacie o LE.

nero 30.05.2024 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1625655)
Moim zdaniem: 5 mln zł za PP + 350 tys euro za 2 rundy (skarabeusowi w temacie o LE wyszło, że 700 tys euro) czyli 1,5 lub 3mln zł + załóżmy bardzo optymistycznie, że na 2 mecze przyjdzie w sumie 40 tys x 50 złotych czyli 2 bańki. No ale to wakacje, poza tym rywal może być zupełnie nieciekawy albo może być rewanż po porażce np. 0-3, 0-4 w pierwszym meczu to ilu przyjdzie?
To razem naciągane 8,5 albo 10 mln przychodu.
Może jakaś tv coś kapnie, ale to w zależności od rywala, może się pojawi jakiś sponsor na mecz albo dwa, ale gdzie tu w sumie 13 baniek?
Premię za puchary możesz znaleźć na stronie rankinguefa; Framat dał link w temacie o LE.

Może dostaniemy tą kasę co ESA by dała za występ w europejskich pucharach? Tam chyba były 3 miliony do wyjęcia.

Martinho 30.05.2024 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1625657)
Może dostaniemy tą kasę co ESA by dała za występ w europejskich pucharach? Tam chyba były 3 miliony do wyjęcia.

Nie dostaniemy, nie jesteśmy członkiem ekstraklasy, Darek z tindera już sobie te piniądze wliczył do budżetu

Martinho 30.05.2024 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1625585)
Wisienka na torcie dająca do myślenia.

Co ciekawe i niewiarygodne, gdy patrzę na to co się dzieje na trybunach, a w sieci to mamy przepaść na korzyść trybun!

No daje do myślenia, normalny człowiek wchodzi na wiślacki twitter albo na to forum, to większość wpisów jest ludzi tak zacietrzewionych że aż obłąkanych. Na meczach was nie widać :>

Bo na tym ma to polegać, "Czy wygrywasz czy nie" "Po burzy słońce.." "Wierny swojej drużynie znów przyjde na jej mecz..."

wiesniak842 30.05.2024 21:24

Spokojnie, skonczy sie zlotowka od biletu, pule dla FC itp i bedzie jechane i z trybun:D

manson777 30.05.2024 21:38

no to Jarosław dostał plaskacza :haha::haha::haha:

manson777 30.05.2024 21:40

polega to na tym, że towarzystwo wzajemnej adoracji czyli Jarosław kopacze i cały sztab robią was w wuja

a wy :alleluja::rotfl::rotfl::rotfl:

skarabeus 30.05.2024 21:55

serek,

ja to sie nawet specjalnie nie dziwie temu co napisales. Frustracja cie zzera. Z dwoch powodow. Po pierwsze dotarlo do was jak krolewski rozegral was, jak dzieciaki z przedszkola lykneliscie naiwnie jego zlote gadki. I zylka peka, ze tak latwo daliscie sie zrobic w kakao.
A drugi powod frustracji... ja was dawno na tym forum wyjasnilem, Kim jestescie i do czego sie nie nadajecie. Nie potraficie patrzec 3 krokow do przodu, wiec dajecie sie robic w kakao jak wyzej napisalem.

Jest w sumie jeszcze jeden powod do frustracji. X czasu temu status nie pozwalal zajac stanowiska w okreslonych sprawach. Jak zajelismy 10 miejsce w 1 lidze to juz na to statut pozwala :D

Banda frajerow jestescie i za obecny stan rzeczy odpowiadacie dokladnie tak samo jak krolewski. Lizaliscie sie publicznie po jajkach w imie wyzszego dobra. To teraz macie wyzsze dobro.
Zmienial jarus umowe spolki w taki sposob, ze nie musi sie nikomu z niczego tlumaczyc to tez jak frajerzy siedzieliscie cicho. A ja pisalem - statuty, umowy, zapisy ograniczajace sa na zle czasy, jak dorwie sie wariat do wladzy. Dorwal. A wy daliscie mu bezgraniczna wladze i brak jakiejkolwiek kontroli :-)

Jeszcze mu siano daliscie na przejebanie, bo przeciez te 20 baniek dlugu, ktory wygenerowal nie uzyskujac ZUPELNIE NIC to bylo za malo :D
Wszystko dla dobra Wisly :D

Frajerstwo goni frajerstwo w Wisle i jej otoczeniu. Dlatego jest na 10 miejscu 1 ligi. A Socios jako jedyne stowarzyszenie/organizacja reprezentujace kibicow walnie do tego przylozylo reke :-) Gratuluje!! To wasz ogromny sukces i z tego bedziecie zapamietani!

KOALIK 30.05.2024 22:03

Teraz nagle Ratonik zły?

Jak ja to pisałem po podpisaniu kontraktu, że to śmierdzący wał, to byłem mocno atakowany.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl