![]() |
Ale jeżeli to ma być autostrada do niższych lig w stylu Zagłębia Sosnowiec, to trzeba wprost stwierdzić, że odbędzie się to przy udziale i akceptacji licznych przydupasów Jarka.
Chociażby z odnowionych. Jarek otoczył się sporą grupę klakierów podobnie jak Marzenka. |
Rude się zastanawia-to oznacza że list Lesia dotarł
|
Post użytkownika @DbAbsur na X:
7 sezonów z rzędu bez poprawy pozycji ligowej - dłuższej serii nie miał ŻADEN klub z mistrzostwem na koncie, ani z czołówki tabeli wszech czasów Ekstraklasy Takie same miała Polonia Bytom i Raków Częstochowa 1996-2003 Najmocniejszy klub z dłuższą serią to... Gwardia W-wa 2002-10 Dramat... ale może to dlatego, że od lat nikt nie zatrudnił ludzi, którzy na piłce się znają tylko od początku trio i teraz za Królewskiego, wszystko jest tak jak oni chcą. Był na chwilę Pasieczny i Brzęczek i to wszystko. Ciekawy jestem Serek czy Wy też komunikujecie prezesowi Wasze niezadowolenie, poza internetem? Co tu się do cholery wyprawia? Czy jedynie oświadczenie i koniec. |
Cytat:
a już szczyt szczytem jest liczenie do średniej punktowej jaką wykręcił nasz wspaniały "treneroanalityk" meczów PP panie atencjusz a idi na uj.... |
Zaraz, zaraz. Czy ja dobrze widzę, że on powiedział, że celem na przyszły rok NIE jest awans?
|
Chciałoby się wierzyć że był to ostatni sezon Królewskiego u sterów. Tego gościa nie da się słuchać i czytać. W dalszym ciągu gość nie jest w stanie wyciągnąć prawidłowych wniosków przez co popełni te same błędy. Zaraz się okaże że będziemy mieć większe długi niż te z początku przejęcia klubu przez grupę ratującą. Takiego wywalania kasy w błoto nie było nawet za Cupiała z tym że jego przynajmniej było na to stać, a Królewski przy nim to gołodupiec z wizją smarkacza.
|
Cytat:
|
Cytat:
Najważniejsze że Legendy jak Uryga, Łasicki, Szot, Krzyżanowski, Sapała czy Talar mają tu ciepły ....idołek. |
Cytat:
|
Pomyślcie sobie, co by było, gdyby nie było siana z PP i bonusów za eliminacje. Co by się teraz działo w gabinetach, w szatni. Kasa najprawdopodobniej już teraz świeciłaby pustkami, a w perspektywie jest utrata Orlenu.
Niestety/stety ta kasa daje jeszcze z rok zabawy w piłkarzyki, jeszcze jeden rok nadziei, że doczołgamy się do Ekstraklasy i się tam pazurami utrzymamy, żeby spłacić grzechy przeszłości. Bez tej kasy myślę, że JK zupełnie inaczej by rozmawiał z mediami, nie byłoby gadania o AI, tylko najprawdopodobniej intensywne szukanie inwestora. |
|
Cytat:
|
Pier.olenie błazna jak zwykle.
Jak on wyliczył 13 baniek za PP i 2 rundy wstępne pucharów? Zminiając temat - na x odpowiedział komuś, że będzie 6 transferów. |
Będzie 13 mln. To samo ja tutaj wyliczyłem. W wersji minimum. Czyli dwie rundy i baj baj. W przypadku kolejnych faz kasa idzie w górę.
Wiec jest się za co dalej bawić. |
Cytat:
|
Dlaczego zdobycie PP to dla nas zarobek podobny jak w ekstraklasie.
|
Za początkowe rundy kwalifikacji w pucharach praktycznie nie ma żadnej kasy jak do tego dodamy bardzo często dalekie wyjazdy i mało atrakcyjnych rywali bilans może wyjść na 0. A jeszcze jedno skąd pewność że my wygrany choćby jeden dwumecz!
|
Zaskroniec:
Cytat:
|
Nie to nie czub. Jednak wyciąga wnioski, ale te korzystne dla siebie.
Jak nie postawimy celów, to nie będzie z czego rozliczać. Będzie można opowiadać o wdrażaniu AI, długofalowym planie itd. A w międzyczasie kolejne kluby będą przejmowane przez inwestorów i w jeden sezon awansować bez AI ale za to w oparciu o "kult jednostki" czyli fachowców. Wisienka na torcie dająca do myślenia. Cytat:
|
Nie mów, że walczysz o awans więc nikt Cie nie będzie z tego rozliczał XD ma sens!
To ja proponuję od razu powiedzieć przed sezonem, że planem jest spadek do 2 ligi, wtedy każdy inny rezultat będzie pozytywnym zaskoczeniem. A i dzięki temu kopacze na pewno wejdą na wyżyny umiejętności! Przecież dokładnie, DOKŁADNIE takie słowa padly w czerwcu 2021. Przyszedł Gula, i celem był wlasnie "system gry", "rozwijanie zawodników", "długofalowy plan" etc. Jak się skończyło doskonale wiemy. |
Problem w tym że Królewski nie ma żadnego planu, strategii i koncepcji w budowaniu klubu. Zewsząd słychać tylko o AL ale to nie przekłada się na lepszych zawodników i trenerów, do tego trzeba hajsu i ludzi o odpowiednich kompetencjach. Dlaczego Królewski trzyma się kurczowo trenera Rude bo wie doskonale że żaden polski trener z nazwiskiem tu nie przyjdzie a nawet taki rokujący.
|
"Dopóki nie walczysz o awans, nie jesteś przegrywem".
|
Odszedł Kiko. kto pracuje jeszcze w Wisle oprócz samych informatyków, Krzoski, Kmiecika i innych legend? Jet też swój Jop. Ale kto w gabinetach pracuje?
Sam Jaro z chłopakami informatykami. Ja .......e. To są konkretne jaja. A w wywiadzie przebąkuje, że może dyrektora sportowego Wisła nie będzie szukała. W tym klubie, w wielkim klubie, bogatym, nie ma nawet już jakichkolwiek stanowisk związanych z prowadzeniem klubu. Są sami swoi, Kmieciki, Brożki, Krzoski, Jopy. Do zarządzania nie ma nikogo oprócz niedojebanego Zaskrońca i jego koleżków. A po 1,5 roku rządów Zaskrońca i 5,5 roku akcji ratunkowej mówienie, że my to na I ligę zasługujemy skro nie wywalczyliśmy awansu i generalnie w tym roku awans ma być zaskoczeniem, a nie czymś wymaganym (wolfyemu się pojebało, widocznie ma jakieś przecieki od Zaskrońca ale się pomylił i w sezonie, który mija awans był wymagany ale w przyszłym nie będzie. Wolfy coś pojebał i mówił, że w tym co mija awans nie był głównym celem) to jest czyste s....ysyństwo. To, że JK nie wyjechał jeszcze z tego klubu na taczkach pokazuje ogólnie stan Wisły Kraków jako całej społeczności. Ale my chyba jesteśmy jak taka żona napierdalana przez męża alkoholika. Wzięła rozwód i ma męża który pije ale już nie bije, jedynie wyzywa ja od kurew. Także po rzadach WSH i całej patoli, to nam taki Jarek pasuje wyśmienicie, chujowy ale lepszy niż bijący alkoholik. |
Póki wibrator będzie w klubie moja noga na Reymonta nie stanie!
|
Cytat:
Od samego gadania, że walczymy o awans nie zaczniemy lepiej grać. W tym roku walczyliśmy do końca o awans i w 4 meczach decydujących zdobyliśmy 1 punkt. Tutaj potrzeba walki w każdym meczu, walki na każdym treningu, żeby odstawianie nogi czy nieskakanie do główek wyszło z nawyku. Bo taki nawyk niestety u nas funkcjonuje i dlatego gramy tu gdzie gramy. To powiedział Królewski i bardzo dobrze, że to mówi. Gorzej, że co innego mówi a co innego robi. Choćby dając podwyżkę takiemu Łasickiemu. |
Cytat:
|
Jarosław Królewski z klakierami doprowadził Wisłę do najgorszego czasu w historii, więc nie ma moralnego prawa dalej być w Wiśle.
|
Cytat:
|
Cytat:
a po drugie atencjusz musi być w centrum uwagi nigdy nie zatrudni żadnego prezesa |
Cytat:
|
Nie no, wiecej na bank.
|
Moim zdaniem: 5 mln zł za PP + 350 tys euro za 2 rundy (skarabeusowi w temacie o LE wyszło, że 700 tys euro) czyli 1,5 lub 3mln zł + załóżmy bardzo optymistycznie, że na 2 mecze przyjdzie w sumie 40 tys x 50 złotych czyli 2 bańki. No ale to wakacje, poza tym rywal może być zupełnie nieciekawy albo może być rewanż po porażce np. 0-3, 0-4 w pierwszym meczu to ilu przyjdzie?
To razem naciągane 8,5 albo 10 mln przychodu. Może jakaś tv coś kapnie, ale to w zależności od rywala, może się pojawi jakiś sponsor na mecz albo dwa, ale gdzie tu w sumie 13 baniek? Premię za puchary możesz znaleźć na stronie rankinguefa; Framat dał link w temacie o LE. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo na tym ma to polegać, "Czy wygrywasz czy nie" "Po burzy słońce.." "Wierny swojej drużynie znów przyjde na jej mecz..." |
Spokojnie, skonczy sie zlotowka od biletu, pule dla FC itp i bedzie jechane i z trybun:D
|
no to Jarosław dostał plaskacza :haha::haha::haha:
|
polega to na tym, że towarzystwo wzajemnej adoracji czyli Jarosław kopacze i cały sztab robią was w wuja
a wy :alleluja::rotfl::rotfl::rotfl: |
serek,
ja to sie nawet specjalnie nie dziwie temu co napisales. Frustracja cie zzera. Z dwoch powodow. Po pierwsze dotarlo do was jak krolewski rozegral was, jak dzieciaki z przedszkola lykneliscie naiwnie jego zlote gadki. I zylka peka, ze tak latwo daliscie sie zrobic w kakao. A drugi powod frustracji... ja was dawno na tym forum wyjasnilem, Kim jestescie i do czego sie nie nadajecie. Nie potraficie patrzec 3 krokow do przodu, wiec dajecie sie robic w kakao jak wyzej napisalem. Jest w sumie jeszcze jeden powod do frustracji. X czasu temu status nie pozwalal zajac stanowiska w okreslonych sprawach. Jak zajelismy 10 miejsce w 1 lidze to juz na to statut pozwala :D Banda frajerow jestescie i za obecny stan rzeczy odpowiadacie dokladnie tak samo jak krolewski. Lizaliscie sie publicznie po jajkach w imie wyzszego dobra. To teraz macie wyzsze dobro. Zmienial jarus umowe spolki w taki sposob, ze nie musi sie nikomu z niczego tlumaczyc to tez jak frajerzy siedzieliscie cicho. A ja pisalem - statuty, umowy, zapisy ograniczajace sa na zle czasy, jak dorwie sie wariat do wladzy. Dorwal. A wy daliscie mu bezgraniczna wladze i brak jakiejkolwiek kontroli :-) Jeszcze mu siano daliscie na przejebanie, bo przeciez te 20 baniek dlugu, ktory wygenerowal nie uzyskujac ZUPELNIE NIC to bylo za malo :D Wszystko dla dobra Wisly :D Frajerstwo goni frajerstwo w Wisle i jej otoczeniu. Dlatego jest na 10 miejscu 1 ligi. A Socios jako jedyne stowarzyszenie/organizacja reprezentujace kibicow walnie do tego przylozylo reke :-) Gratuluje!! To wasz ogromny sukces i z tego bedziecie zapamietani! |
Teraz nagle Ratonik zły?
Jak ja to pisałem po podpisaniu kontraktu, że to śmierdzący wał, to byłem mocno atakowany. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl