Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Reser 23.07.2010 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tkwm (Post 942404)
Wiadomo czy jest dziś jakaś konferencja?

Wiadomo, że jest dzisiaj albo jutro.

MCX 23.07.2010 12:21

http://www.facebook.com/#!/pages/Wis...w/185885066281

"Fajnie robi się fotki nowemu piłkarzowi na tle nowej trybuny :)"

Wpis na Facebooku.

Czyżby Wilk? Albo Rios.

Dean 23.07.2010 12:26

Rios pewnie tylko ...

dzollo 23.07.2010 12:27

Maga, miec rowniez na mysli Riosa.

Kamson 23.07.2010 12:31

Wilk oficjalnie.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisle_krakow/

rafalek 23.07.2010 12:31

A jednak Wilk!

maci0s 23.07.2010 12:32

Przeciez juz wczoraj było wiadomo... Nie wiem co Wy tak macie do tej oficjalnej tylko zaufanie... Rozumiem nie wierzyc portalom sportowym ale stronie korony?

A jeszcze Borek o tym nawijał... Z gazet tego nie wziął tylko musiał pogadac np z Jaroszem

Zieniu1906 23.07.2010 12:33

;D No nareszcie . Ciekawe czy Jarosz coś teraz powie ;)

63.5 Kg 23.07.2010 12:34

Daje sobie reke ucuiac ze do 5 minut pojawia sie wpisy typu "Gdzie Rios?" :>

koyoot 23.07.2010 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 942418)
Przeciez juz wczoraj było wiadomo... Nie wiem co Wy tak macie do tej oficjalnej tylko zaufanie... Rozumiem nie wierzyc portalom sportowym ale stronie korony?

A jeszcze Borek o tym nawijał... Z gazet tego nie wziął tylko musiał pogadac np z Jaroszem

Wcale bym sie nie zdziwil gdyby jedyne co zrobil to wszedl i przejrzal to forum.

Odnosnie transferu. 150 tysiecy Euro to niemalze promocja za Wilka. Nareszcie jakis naprawde udany transfer Polaka do Wisly.

Dean 23.07.2010 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 942418)

No to maci0s jakie plany na dzień dzisiejszy? :)

Wszystko wyjaśni się po meczu? Zbymak pisał, że podobno teraz rozmawiamy z agentem Tiboniego, tzn. rano to pisał.

hawkins 23.07.2010 12:35

Pytanie kluczowe - czy będzie mógł zagrać z Azerami? Podpisał o 13.00, a termin zgłaszania upływał podobno dzisiaj o 12.00... Jako dodatkowy piłkarz na 24h przed meczem dołączony ma zostać nowy stoper, a nie on.

Wie ktoś coś na ten temat?

WILU TS 23.07.2010 12:36

A kimże jest zespół czy też zarząd Korony żeby im wierzyć ? Odpowiem Ci : Nikim

Kryniu 23.07.2010 12:36

Wilk oficjalnie w Wiśle.

maci0s 23.07.2010 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 942420)
Daje sobie reke ucuiac ze do 5 minut pojawia sie wpisy typu "Gdzie Rios?" :>

Hehe to od razu uspokajamy to ylko info ze podpisał... Takie jak wczoraj z Riosem tylko że jemu zrobili kilka zdjec z koszulką a Rios już miał;P

Wszyscy nowi zawodnicy zostaną zaprezentowani wspólnie na konferencji

@hawkins.... do 12... wiczorem... 24!! Bez problemu moze być zgłoszony

matkur 23.07.2010 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawkins (Post 942424)
Pytanie kluczowe - czy będzie mógł zagrać z Azerami? Podpisał o 13.00, a termin zgłaszania upływał podobno dzisiaj o 12.00... Jako dodatkowy piłkarz na 24h przed meczem dołączony ma zostać nowy stoper, a nie on.

Wie ktoś coś na ten temat?

do 24.00 mozna zglaszac

maci0s 23.07.2010 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 942425)
A kimże jest zespół czy też zarząd Korony żeby im wierzyć ? Odpowiem Ci : Nikim

Wiliu TS szanuj wroga swego bo możesz mieć dużo gorszego...

szprotson 23.07.2010 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 942432)
Wiliu TS szanuj wroga swego bo możesz mieć dużo gorszego...

a co z Jaroszem?

chociaz nie dziwie sie, Legia trąbiła o czimbambie przez 2 tygodnie, a Lech im go podjebał.

martin_6 23.07.2010 12:43

Taki ponurak trochę z tego Wilka. Wygląda, jakby go siłą zmusili do przejścia do Wisły :)

palczi 23.07.2010 12:43

a gdzie Rios?:)

63.5 Kg -zartuje:)

cos sie dzieje,nowe nazwiska,oby to byly dobre zakupy:)

nedzielan 23.07.2010 12:47

Wilk powinien zagrać chyba dziś w sparingu?

Pablo84 23.07.2010 12:48

Ponawiam swoje pytanie.Wiadomo coś w sprawie Chaveza?

koyoot 23.07.2010 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 942439)
Jakby nie chciał to pewnie wybralby albo Lecha albo Herthe. Dla takich sukcesow jak moze osiagnac z Wisła sam bym sie zdecydował na transfer.

Zainteresowanie Lecha Wilkiem to byla tylko gra Medialna i domysly dziennikarskie. Tak naprawde Czarkiem interesowala sie faktycznie Hertha i RUCH Chorzow. A na przeprowadzke do Krakowa namowila Czarka jego dziewczyna:).

tkwm 23.07.2010 12:49

Maci0s wiesz może kiedy będzie konferencja?

xiondz77 23.07.2010 12:50

Sorki ze to tego wracam ale troszke mnie to intryguje:P
Chodzi mi mianowicie o ten pierwokup czy wykup (jeden pies wedlug mnie , chodzi o to co zapisane w umowie )
I mam w zwiazku z tym jedno pytanie:
Czy gdy podpisujemy umowe z danym zawodnikiem(wypozyczenie) nie mozemy zabezpieczyc sie i na wypadek wykupienia tegoz zawodnika, zagwarantowac mu zarobkow na danym poziomie z ktorych on juz gdyby nawet chcial nie moglby sie wycofac?
Troche zagmatwalem ale chyba wiecie o co mi chodzi?:):D

mitmichael 23.07.2010 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 942441)
Ponawiam swoje pytanie.Wiadomo coś w sprawie Chaveza?

:P

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23541
Cytat:

Pierwotnie napisane przez xiondz77 (Post 942445)
Sorki ze to tego wracam ale troszke mnie to intryguje:P
Chodzi mi mianowicie o ten pierwokup czy wykup (jeden pies wedlug mnie , chodzi o to co zapisane w umowie )
I mam w zwiazku z tym jedno pytanie:
Czy gdy podpisujemy umowe z danym zawodnikiem(wypozyczenie) nie mozemy zabezpieczyc sie i na wypadek wykupienia tegoz zawodnika, zagwarantowac mu zarobkow na danym poziomie z ktorych on juz gdyby nawet chcial nie moglby sie wycofac?
Troche zagmatwalem ale chyba wiecie o co mi chodzi?:):D

Moim zdaniem nie bo "z niewolnika nie ma pracownika". Jeszcze sie osobiscie z takim czyms nie spotkałem
Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 942442)
Zainteresowanie Lecha Wilkiem to byla tylko gra Medialna i domysly dziennikarskie. Tak naprawde Czarkiem interesowala sie faktycznie Hertha i RUCH Chorzow. A na przeprowadzke do Krakowa namowila Czarka jego dziewczyna:).

A skad takie przypuszczenie. Jezeli jest to prawdą to moze kolega mial racje z ta jego mina z koszulka Wisły :) Zreszta gra dla Wisly dla kazdego pilkarza to chyba zaszczyt czyz nie :P

funkykoval 23.07.2010 12:56

Patrząc na politykę transferową klubu należy stwierdzić jedną podstawową zmianę:

Dotąd sprzedawaliśmy zawodników z podstawowego składu i jedynie robiliśmy uzupełnienia, natomiast dzisiaj zdecydowanie pomimo sprzedaży kliku podstawowych graczy - inwestujemy w nowych graczy.
W bieżącym okienku transferowym mamy już:
Jovanicia - który może i nie miał sie jeszcze okazji specjalnie wykazać, ale z drugiej strony wybronił piłkę we wczorajszym meczu pięknie, co biorąc pod uwagę, że przez pozostałą część meczu mógł gryźć słone paluszki świadczy dobrze o jego koncentracji - czyli o czymś z czym problemy ma M. Pawełek.
Cikosa - na tle słabiutkich Litwinów prezentował się całkiem przyzwoicie - zwłaszcza niezłe były jego rajdy skrzydłem na obieg - pamiętam za Kaspra grali tak Stolarczyk z Kosowskim i wychoidzło to na dobre zespołowi. Faktem jest jednak to, że przeciwnik był słaby, a Cikos w drugich połowach obu meczy prezentował się zdecydowanie słabiej....
Żurawskiego - oczywiście nie jest to facet w formie z 2005 roku - latka lecą, ale pokazuje to jak bardzo taki gracz przydaje się w spotkaniach z ekipami rzędu Levadia czy Szawle. Poza tym Żuraw na ligę stanowi dosyć atrakcyjną opcję i o ile nie należy spodziewać sie po nim, że strzeli 20 bramek w sezonie, to jednak jest to nabytek na pewno bardzo przydatny w naszyc realiach....
Bunozy - jego jeszcze nie mieliśmy okazji widzieć w boju - więc trudno o ocenę, ale z drugiej strony wygląda dosyć obicująco - i biorąc pod uwagę, że powinien prezentowac poziom Sadloka to stosunek ceny do wartości nie został nadszarpnięty jak byłoby, gdybyśmy zapłacili 800 tys euro za Sadloka.
Wilka - w Koronie obok Kiełba był najciekawszym zawodnikiem do wyjęcia. Moim zdaniem zakontraktowanie go za śmieszną kwotę (600 tys zł) to będzie strzał w dziesiątkę. Duża szansa na zastąpienie Sobola- jeśli nie już to w następnym sezonie na stałe....
Riosa - tutaj trudno cokolwiek powiedzieć, bo jego CV to wielka niewiadoma - wszak w Argentynie reprezentanci młodzieżówki nie zawsze stają się graczami klasowego formatu. Poza tym musi się zaaklimatyzować.
Jednym słowem na dzień dzisiejszy można z pewnością powiedzieć, że duża liczba nowych zawodników w kadrze zespołu spowoduje, ze wzmocni się w nim rywalizacja, no i na ławce nie będzie sytuacji, że będą siedzieć gracze z ME bez szansy wejścia na boisko..... A czy któryś z pozyskanych graczy będzie wielkim wzmocnieniem na miarę Wisły - zobaczymy późną jesienią...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adamek21 (Post 942451)
funkykoval -Zapomniałeś o Paljciu

Faktycznie umknął mi - ale podobnie jak w przypadku Bunozy - na razie nie miałem możliwości oglądania go. Moim zdaniem może się nadawać na zmiennika na lewej pomocy, ewentualnie na lewego obrońcę. A umknął, dlatego, ze o nim chyba najmniej się rozprawiało na tym forum - no chyba że chodzi o oceny po przyjściu. Dzięki ;_)

Adamek21 23.07.2010 12:59

funkykoval -Zapomniałeś o Paljciu

spontants 23.07.2010 13:02

No i gites, jeszcze stoper i mamy elite na lige pp i le! Dzieki Panie Bogusławie za takie transfery! Ave ABG!

maci0s 23.07.2010 13:04

Konferencji dzisiaj nie będzie, jak juz to może jutro... a jak sie z "pewnymi sprawami" nie uporają to dopiero w poniedziałek

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl