Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

westersyl 25.01.2011 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1041138)
poważnie, dajcie sobie siana. wszyscy, z westersylem na czele, bo już konkretnie pieprzycie, żeby nie użyć "brzydszych" słów.

To może, Ty wytłumaczysz dlaczego panowie, którzy nie dawno nie chcieli powiedzieć słowa do kamery teraz robią sobie fotkę na tle herbu i wysyłają to do mediów ? Z dodatkową informacją pod zdjęciem, że Maor podpisał. (no bo przecież nie podpisał).
Powodzenia.

vote-for-mikey 25.01.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1041141)
To może, Ty wytłumaczysz dlaczego panowie, którzy nie dawno nie chcieli powiedzieć słowa do kamery teraz robią sobie fotkę na tle herbu i wysyłają to do mediów ? Z dodatkową informacją pod zdjęciem, że Maor podpisał.
Powodzenia.

ale moim zdaniem tu nie ma zupełnie nic do tłumaczenia. Zrobili sobie zdjęcie, menago wysłał je jakiemuś znajomemu i poszło w świat. Robisz z igły widły.

co do podpisania - może podpisali, nie wiem, nigdy nie podpisywałem takiego kontraktu, i teraz tylko czekają na wyniki testów które miały być najwcześniej dzisiaj, przy odważnym założeniu, że testy zaczęły się w niedzielę. (dlaczego odważne założenie? kilkanaście godzin po meczu, i jeszcze z podróżą samolotem przez kilka godzin w międzyczasie, organizm ma prawo być zmęczony, a krew gęsta jak śmietana)

wyluzuj, nie pali się.

SWEET_83 25.01.2011 21:00

Przypomina mi sie sytuacja z braciami Brozkami... Zagraniczne media informowały o tym ze Brozkowie przechodza do Trabzosporu i nawet były zdjecia ze podpisuja umowy a na naszej oficjalnej stronce nic,milczała... Teraz jest sytuacja z Meliksonem media zagraniczne podaja ze Melikson podpisał kontrakz Wisłą a oficjalna milczy pora kolejny... O co tu chodzi... Dziwna to wszystko...

Pablooo 25.01.2011 21:10

Cała trójka (Melikson, Genkow i Jaliens) będzie grała w Wiśle. Nie gorączkujcie się.

Zienczuk8 25.01.2011 21:25

Nie ma się czego obawiać, cała trójka zagra w naszych barawach, gdyby klub nie był pewny, że uda się z nimi podpisać umowy nie informowałby o testach medycznych i nie robił wokół całej sprawy takiego szumu. Testy medyczne trochę trwają, ale to znaczy, że się chyba do nich przykładają. Trochę spokoju, pewnie jutro albo w czwartek ogłoszą podpisanie kontraktów.

wolfy 25.01.2011 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1040970)
sorry za OT, ale:

Chavez, gdyby był katolikiem nie mógłby zostać pastorem. Ale to świadczy o poziomie naszego dziennikarstwa.
A żeby nie było OT to, radzę do wszystkich kwestii poruszanych przez pismaków (w tym transferów Wisły) podchodzić równie krytycznie.

Lepszy jest ten tekst na końcu o "złośliwym faulu" Chaveza w Wiśle. Taaak, kawał drwala z niego.

Jeżeli BP twierdzi, że kontrakt jeszcze nie podpisany to pewnie są tego powody. Po tym jak wystrzelili z przyjazdem Meliksona są jak widać ostrożniejsi, więc radzę poczekać na oficjalne potwierdzenie transferu.

herkules 25.01.2011 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Biuro Prasowe (Post 1041119)
Aparat był pana menedżera, więc wiadomo chyba, kto je wysłał. Czemu je wysłał akurat teraz - to już pytanie do niego

izraelskie gazety (tak jak u nas) też płacą za najświeższe, niekoniecznie prawdziwe informacje

spoko, jutro będzie konerencja, poprostu chcą zaprezentować wszystkich trzech na raz.

borsuk 25.01.2011 21:38

Szczerze mówiać sprawy zaczynają być niepokojące. Genkow był w Krakowie negocjowac kontrakt w czwartek. Teraz jest wtorek wieczor i zadnego info. Tłumaczenie forumowiczów, że pewnie czekają, żeby zaprezentować całą trójkę jest nielogiczne. Byłoby to wbrew interesowi klubu. Bo jeśli Genkow wynegocjował i przeszedł testy medyczne to powinien śmigać już w Hiszpani z nowymi kolegami.

zbymak 25.01.2011 21:41

Panowie spokojnie nikt jeszcze nie podpisał oprocz Genkova ale to tylko kwestia wynikow badan.

misiek_86 25.01.2011 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borsuk (Post 1041198)
Szczerze mówiać sprawy zaczynają być niepokojące. Genkow był w Krakowie negocjowac kontrakt w czwartek. Teraz jest wtorek wieczor i zadnego info. Tłumaczenie forumowiczów, że pewnie czekają, żeby zaprezentować całą trójkę jest nielogiczne. Byłoby to wbrew interesowi klubu. Bo jeśli Genkow wynegocjował i przeszedł testy medyczne to powinien śmigać już w Hiszpani z nowymi kolegami.

I tak Ryan'er leci do Alicante dopiero w piątek z Krakowa ;-)

rikut1906TSW 25.01.2011 21:45

To jest jutro ta konferencja czy nie ??

borsuk 25.01.2011 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez misiek_86 (Post 1041202)
I tak Ryan'er leci do Alicante dopiero w piątek z Krakowa ;-)

Trwają przygotowania do sezonu więc jeśli nie latają samoloty to powinni mu rower wypożyczyć - każda jednostka treningowa mniej to nie tylko strata dla piłkarza ale dla całej drużyny. Tym bardziej jeśli piłkarz jest przymierzany do pierwszej jedenastki. Dla mnie to trąci żenadą.

zbymak 25.01.2011 21:56

Jutro popołudniu albo w Czwartek dopoludnia wylatuja na oboz

AYALA 25.01.2011 21:58

a co z Sivakovem ? Czy to wogóle była prawda ? Przydałby sie nowy środkowy pomocnik.

krzys500 25.01.2011 21:59

Zbymak uspokoiłeś mnie (nas) trochę .

westersyl 25.01.2011 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1041210)
Jutro popołudniu albo w Czwartek dopoludnia wylatuja na oboz

Czyli to znaczy, że poszło dobrze z tymi wszystkimi badaniami medycznymi ? Bo Klub przywiązuje w tym okienku dużą wagę do tego. Myślałem że przesadzają z tym, że będą badać kilka dni zawodników okazało się to prawdą.

1q2 25.01.2011 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzys500 (Post 1041213)
Zbymak uspokoiłeś mnie (nas) trochę .

Może Ciebie szczęściarzu.Ja nadal żyje w psychozie

cinekw 25.01.2011 22:13

Czym wy sie wogole przejmujecie? Skoro wszyscy trąbia że są dogadani to SĄ DOGADANI.

*Michael* 25.01.2011 22:17

niech to potwierdzą oficjalnie ;) ale ja jestem spokojny ;)

OBY tylko bramkarz był lepszy a nie ten Peskovic czy jak mu tam...

picasso 25.01.2011 22:18

Cytat:

o Genkomvie mówili też,że po testach w Wiśle poleciał do Moskwy by pozakańczać tam swoje sprawy.mam nadzieję,że nie było go an TYM lotnisku.

zbymak 25.01.2011 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1041217)
Czyli to znaczy, że poszło dobrze z tymi wszystkimi badaniami medycznymi ? Bo Klub przywiązuje w tym okienku dużą wagę do tego. Myślałem że przesadzają z tym, że będą badać kilka dni zawodników okazało się to prawdą.

Jutro rano maja ostatnią czesc badań

tomsts 25.01.2011 22:27

Cytat:

Genkov nie mógł wylecieć do Hiszpanii pomimo podpisania kontraktu i zaliczenia testów bo musi pozalatwiać formalności związane z odejściem z Dynamo Moskwa...

Zalecam spokój, bo się tak gorączkujecie wszyscy, jak dzieci przed św. Mikołajem.

Podobnie nie podoba mi się jeżdzenie po biurze prasowym naszego Klubu. Niektórzy nie mogą zrozumieć ( nie chcą?), że pewne rzeczy zmieniają się u nas na plus i są wpisane w pewien plan. Przyzwyczajeni do dawnych nawyków chcielibyście mieć co dwa dni konferencję prasowa z kolejnymi wzmocnieniami...Pózniej się okazuje, że zawodnik jeszcze leci gdzies na tydzien i załatwia formalności itede.. To wlasnie jest amatorka.
W profesjonalnych klubach wygląda to tak: są wzmocnienia, załatwia się wszystkie formalności (wszelkie testy itd zeby pewność była 100%), zawodnik podpisuje kontrakt, zamyka sprawy z starym klubie, pozniej zwołuje się konferencję, która jest zarazem pokazem siły. Po niej wszyscy w komplecie mogą dołączyć do reszty drużyny a nie dojeżdzać przez miesiąc każdy z osobna.

poza tym na głównej robią co mogą. Przykładowo - nie mogli pozwolić sobie na oficjalne potwierdzenie 'Genkov w Wiśle', bo kontrakt nie byl podpisany. Ale wrzucono chyba 4 newsy w których z wypowiedzi jasno można było stwierdzić , że tylko oblanie testów może uniemożliwić transfer.Genkov wypowiadał się już praktycznie jako zawodnik Wisły i moim zdaniem to było jak najbardziej kojące (powinno być?) dla kibiców. Główna nie może sobie pozwolić na ogłoszenie wprost transferu który ma nawet 1% prawdopodobieństwa niepowodzenia.

pozdro dla cierpliwych
zresztą, dla wszystkich Wiślaków

krzys500 25.01.2011 22:27

A wiesz o bramkarzach coś więcej ? Czy temat jest tylko Peskovic czy jest jeszcze ktoś inny ?
I kiedy Melikson i Kew podpiszą kontrakty , bo z tego co mówisz to Genkov ma już podpisany.

picasso 25.01.2011 22:31

tutaj coś min o Peskovicu
http://www.sport.pl/sport/1,67926,90...od_reguly.html

Uran235 25.01.2011 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1041226)
Jutro rano maja ostatnią czesc badań

A Genkov to nie jest czasem w Moskwie? :>

zbymak 25.01.2011 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1041234)
A Genkov to nie jest czasem w Moskwie? :>

Jest w Moskwie

fialo 25.01.2011 22:41

Panowie, więcej spokoju naprawdę. Ja się cieszę, że wszystko jest przeprowadzane w sposób bardziej wyważony. Jeżeli wydajemy już 1,5mln euro, to trzeba tą kasę pięć razy oglądnąć zanim się ją wyda. To znaczy kompleksowo przebadać ich wszystkich pod każdym kątem. Nie tylko kolana, kostki, serce, ale także np. zęby (vide sprawa Jodłowca czy Aly'ego Cissokho).

Jeżeli takie działania mają dać efekt w postaci pewności, że towar, który za niemiłosierne jak na polskie warunki kupujemy, nie ma żadnych wad ukrytych, to ja mogę poczekać nawet tydzień. Nie ma problemu. Melikson grał cały czas. podobnie Jaliens, a Genkov myśle, że też bez problemu nadrobi zaległości. Także nie ma pośpiechu. Lepiej wykazać teraz odrobinę cierpliwości, niż później przez cztery lata oglądać powtórkę z Dawidowskiego.

Druga sprawa - sprawa Peskovicia. Kolejny przykład, jak niektórym się głowy gotują. Sprawa w ogóle niepotwierdzona przez Klub, a przez fora, FB przelała się taka fala protestów, że czasami aż zal było czytać. No chyba, że ta akcja odniosła efekt w postaci niezatrudniania Borisa, być może klub się właśnie zdaniem kibiców tak przeraził, że zmienił zdanie. Tak, czy tak - powinno być w tym wszystkim trochę więcej kultury.

Ludzie w klubie naprawdę ciężko pracują. Ja w to wierzę. Transfer to wiele detali, nie tak jak w FM---> złóż ofertę-->zaoferuj konrakt---> i już. To nie jest takie proste w rzeczywistości. Dajcie ludziom pracować, nie spamujcie wszystkiego co się tylko da na klubowym profilu i będziemy wszyscy zdrowsi.

wolfy 25.01.2011 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1041218)
Może Ciebie szczęściarzu.Ja nadal żyje w psychozie

Nie ty jeden:> Te emocje, enigmatyczne wpisy na facebook-u, wyciekające zdjęcia, przeciekający zbymak, znikający Melikson.

Myślę, że kiedyś doczekamy czasów gdy w Wiśle będą pracowali normalni, odpowiedzialni ludzie. Tylko, że wtedy będzie nudno...

KOMINEK 25.01.2011 22:48

A może o to chodzi bo im wieksze napięcie tym wszyscy bardziej sie interesują a o to też w tym biznesie chodzi.

stalsanok1946 25.01.2011 22:53

Od razu zaprezentuję 4 zawodników. Oczywiście wiemy jacy to są. Pytanie, czy Wisła dalej będzie kształcić politykę transferową na bazie testów na zgrupowaniach?

PS: Od kiedy to Melikson ma Polski paszport? Zakazana strona podaje takie informacje, a kolega dziś mi mówił, że ma żonę polkę.

SWEET_83 25.01.2011 22:55

Wszystko na to wskazuje ze jutro moze byc konferencja...

mr_kwolf 25.01.2011 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1041248)
Od razu zaprezentuję 4 zawodników. Oczywiście wiemy jacy to są. Pytanie, czy Wisła dalej będzie kształcić politykę transferową na bazie testów na zgrupowaniach?

PS: Od kiedy to Melikson ma Polski paszport? Zakazana strona podaje takie informacje, a kolega dziś mi mówił, że ma żonę polkę.

tak się rodzą plotki, ma matkę która mieszkała pod Krakowem i dlatego ma polski paszport.

zbymak 25.01.2011 22:57

Nie nastawiajcie sie na konfrencjo-prezentacje bo moze jej nie byc z powodu braku czasu przed wylotem na oboz

gypsy 25.01.2011 22:59

Cytat:

Od razu zaprezentuję 4 zawodników. Oczywiście wiemy jacy to są.

Czyli znane już jest nazwisko bramkarza? Bo z tego co się tu doczytałam, to na szczęście, nie będzie nim Peskovic.

Donki 25.01.2011 23:00

Cytat:

A może matke ? :-p

SWEET_83 25.01.2011 23:01

mi chodziło o tylko konferencje nie prezentacje...

http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=77715

Zobaczymy co nam jutro dzien przyniesie...

wolfy 25.01.2011 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1041244)
A może o to chodzi bo im wieksze napięcie tym wszyscy bardziej sie interesują a o to też w tym biznesie chodzi.

W normalnych klubach tak się nie ośmieszają. Wątpię żeby to było celowe, ale jeśli...
Wątpię.

Marszałek 25.01.2011 23:18

To,że Cupiał zablokował transfer tego gościa, było na forum w zeszłym tygodniu. Jakoś tak więc co to za news?

flamengista 25.01.2011 23:19

Sprawa z ew. wycofaniem się z pozyskania Peskovica trąci starym kawałem o Icku, Rabinie i kozie.

Icek przyszedł do Rabina z prośbą o radę: bida w domu, ciasno, pełno dzieciaków. Ciężko żyć, co robić? Rabi polecił mu kupić kozę. Icek zdziwił się, ale kozę kupił. Po tygodniu przychodzi do Rabina i narzeka - teraz to dopiero nie da się wytrzymać! Koza sra, beczy i robi ogólnie bydło. A Rabi na to: to teraz sprzedaj kozę. No i Icek wrócił zadowolony.

Niby nic się u nas nie zmieniło, a kibice zadowoleni bo Peskovic jednak do Wisły nie przyjdzie (ponoć). Ale takich chytrych zabiegów spodziewałem się raczej po zarządzie klubu z drugiej strony Błoń.

Kibic1928 25.01.2011 23:30

Skad wiesz ze to chytre zabiegi zarzadu, a nie wymysły pismakow lub samego Peskovica ktory chce gdzies załatwic sobie ciepła posadke wspomagajac sie rzekomym zainteresowaniem Wisły?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl