Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

flamengista 25.01.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Killler (Post 1041017)
(...) Czy to oznacza że gość nie ma prawa dostać szansy???
(...)

Jasne, ale czemu na nasz koszt?

W dodatku - gdyby to był facet, który broni jak Casillas, dyskusja bylaby inna. Ale my dyskutujemy o przeciętnym bramkarzu, który na domiar złego był umoczony w korupcję.

Po prostu brakuje argumentów za. Gdyby Wisła prowadziła program resocjalizacyjny dla skruszonych oszustów, to bym jeszcze rozumiał.

skeba 25.01.2011 16:00

Ile można czekać na jakiś transfer - ile mogą testy medyczne trwać ?
Oficjalna wydała by jakieś oświadczenie, bo ludzie zejdą na zawał.
Kiedy się nowi zgrają z drużyną ?
Całe życie. Było kiedyś okienko, w której zawodnicy dołączyli 1 dnia na zgrupowanie ?
Całe życie w trakcie dochodzą...

Edłardo Da Sylwia 25.01.2011 16:05

Genkow woli Wisłę od Liteksu

Cytat:

Cwetan Genkow uzgodnił już wszystkie warunki kontraktu z Wisłą Kraków, ale nie przeszkodziło to innemu klubowi w złożeniu mu oferty. Po piłkarza zgłosił się Liteks Łowecz i zaproponował mu niemal identyczne zarobki jak Biała Gwiazda.
całość tutaj -> http://www.futbol.pl/artykul/99789.html
ciekawe, ciekawe : )

PhantomRanger 25.01.2011 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1041030)
Ile można czekać na jakiś transfer - ile mogą testy medyczne trwać ?
Oficjalna wydała by jakieś oświadczenie, bo ludzie zejdą na zawał.
Kiedy się nowi zgrają z drużyną ?
Całe życie. Było kiedyś okienko, w której zawodnicy dołączyli 1 dnia na zgrupowanie ?
Całe życie w trakcie dochodzą...

Lepiej, aby tą 3 przebadali dokładnie niż później któryś z nich okazał się Dawidowskim.

tupet 25.01.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1041033)
Lepiej, aby tą 3 przebadali dokładnie niż później któryś z nich okazał się Dawidowskim.

A może nie wszędzie się wszystko zmieniło czy aby dobra praca w klubie nie trafia znowu na beto w postaci rady nadzorczej Telefoniki tak mi coś tym śmierddzi:evil:

westersyl 25.01.2011 16:23

Cytat:

A daj mi dowód na to, że on sprzedawał te mecze po 2001, czy tam 2002 roku..
Nie wiem tego czy Peskoviciowi coś udowodnionio czy nie, nie znam tej sprawy, ciekawi mnie tylko jedno czy gdyby położyli mu przed nosem dokument do podpisania który mówi o tym że piłkarz nie brał udziału takim procederze jak handlowanie meczami, czy on by pod tym złożył swój autograf.

Tak zrobiono z Reissem i on tego nie podpisał, kto jak kto jeśli chodzi o prasę to Amica bije nas w tym elemencie dosyć znacząco.

wojteqs80 25.01.2011 16:23

Ten brak jakichkolwiek informacji powoli mnie dobija. Niby zawodnicy są ale ich nie ma, oficjalna milczy.Co z Meliksonem i resztą przyjechali i ślad po nich zaginął. Trochę to wszystko dziwne, mam nadzieje iż w tym tygodniu ogłoszą jakąś konferencje i przekażą nam konkrety

qchar90 25.01.2011 16:27

http://www.sport5.co.il/articles.asp...=93087&lang=he

cos o Meliksonie

Edłardo Da Sylwia 25.01.2011 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 1041041)

Translator mówi coś takiego
Maor Mlixon podpisali wczoraj w nocy (między poniedziałek i wtorek) Wisła Kraków przez agenta David Dahan, a zakończył długotrwałe sagi. Izraelskich kontekście polskiego klubu elity zagra na 4 i pół roku i ma zarabiać milion euro w tym okresie.
(...)wczoraj przeszedł wszystkie niezbędne badania lekarskie pomyślnie.

Na co czeka oficjalna :D czyżby na Kew'a ? http://img341.imageshack.us/img341/4592/maor.png

bonawentura 25.01.2011 16:38

No pisze, że Melikson podpisał.

dario.h 25.01.2011 16:43

przetłumaczyłem translatorem tytuł tego co kolega qchar90 wkleił linka w języku hebrajskim i wyszło:
"Mlixon podpisana w Krakowie dołączyć do obozu szkoleniowego"

bonawentura 25.01.2011 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joshi (Post 1041028)
A Ty jesteś jego menadżerem kumplem czy z rodziny, że tak go bronisz? Skąd wiesz co on myśli, czy ma wyrzuty sumienia?Ja uważam za skandaliczne same negocjacje z Peskovicem, które już rzutują na wizerunek naszego Klubu. A to, że Tobie to nie przeszkadza to Twoja sprawa.

No mi to absolutnie nie przeszkadza, bo zaraz dowiemy się, że gdzieś tam Genkov sprzedał mecz, bo podobno w lidze bułgarskiej większość meczów jest ustawiona, potem dowiemy się, że Cikos w lidze słowackiej też handlował meczami. No ludzie - działania mediów są w tym wypadku skandaliczne. Chłop już dawno meczów nie sprzedaje, bo tak naprawdę nigdy nie sprzedawał poza głupią aferą, a teraz wszyscy na tym forum wołają - "Skandal!" Przecież to nie jest koleś, który ustawił 10 meczów, czy nawet piętnaście, tylko raz sprzedał jeden głupi mecz. Domyślam się, że miał wyrzuty sumienia, bo potem już nic nie sprzedawał. Bynajmniej nie ma dowodów w tym względzie.

westersyl 25.01.2011 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 1041041)

Nawet fotka zrobiona z jego menago :). Chyba jakieś Izrelskei media podążają za Meliksonem.
Basałaj chyba planuje zrobić jedną wielką konferencje, pewnie z TV bo osobiscie dostrzegłem współprace z Orange Sport, Wiadomo kto tam jest prezesem.

funkykoval 25.01.2011 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1041051)
No mi to absolutnie nie przeszkadza, bo zaraz dowiemy się, że gdzieś tam Genkov sprzedał mecz, bo podobno w lidze bułgarskiej większość meczów jest ustawiona, potem dowiemy się, że Cikos w lidze słowackiej też handlował meczami. No ludzie - działania mediów są w tym wypadku skandaliczne. Chłop już dawno meczów nie sprzedaje, bo tak naprawdę nigdy nie sprzedawał poza głupią aferą, a teraz wszyscy na tym forum wołają - "Skandal!" Przecież to nie jest koleś, który ustawił 10 meczów, czy nawet piętnaście, tylko raz sprzedał jeden głupi mecz. Domyślam się, że miał wyrzuty sumienia, bo potem już nic nie sprzedawał. Bynajmniej nie ma dowodów w tym względzie.

Bo Skandalem jest udział w jakiejkolwiek korupcji - nieważne czy 1 mecz czy kilka - zostało to udowodnione - został ukarany dyskwalifikacją - przyznał się do winy. Dla mnie wystarczający powód dla powiedzenia słowa NIE w stosunku do tego gościa.

NIe wiem czy coś więcej sprzedawał - ale raz wziął kasę. Wystarczy. NIech się wykazuje w jakiejś innej lidze, innym zespole, ale nie w Wiśle Kraków.

gypsy 25.01.2011 16:54

Jeśli to prawda, to ja jestem zadowolona, ze pierwszy transfer już jest, ale oczywiście czekam aż info pojawi się na oficjalnej. Choć wydaje mi się, że napiszą coś dopiero po podpisaniu (lub nie) przez Kew'a i Genkova.

Baala 25.01.2011 16:56

Mam wrażenie, że Ci trzej piłkarze już z nami podpisali kontrakty. Prasa Holenderska mówi o podpisanym kontrakcje, Izraelska i Bułgarska. Chyba Wisła zastanawia się nad bramkarzem między dwoma opcjami i chce wszystkich czterech zaprezentować. Dla mnie to trochę głupie, jesli rzeczywiście podpisali i czekają na tego czwartego to nie ma na co czekać i trzymać tej trójki w Krakowie, bo sterczą bezczynnie zamiast się zgrywać z zespołem.

herkules 25.01.2011 16:57

http://www.90minut.pl/news/145/news1...t-z-Wisla.html

Pablooo 25.01.2011 16:58

http://s24.pl/melikson_pilkarzem_wisly-s83742.html

polska.mysl.szkoleniowa 25.01.2011 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1041056)
Mam wrażenie, że Ci trzej piłkarze już z nami podpisali kontrakty. Prasa Holenderska mówi o podpisanym kontrakcje, Izraelska i Bułgarska. Chyba Wisła zastanawia się nad bramkarzem między dwoma opcjami i chce wszystkich czterech zaprezentować. Dla mnie to trochę głupie, jesli rzeczywiście podpisali i czekają na tego czwartego to nie ma na co czekać i trzymać tej trójki w Krakowie, bo sterczą bezczynnie zamiast się zgrywać z zespołem.

To by było tak głupie, że nawet nasz zarząd by na to nie wpadł. Prawda? Prawda? Proszę, niech ktoś powie, że prawda?

sandomingo 25.01.2011 17:07

Jeżeli w innych krajach media są tak rzetelne jak u nas, to nie ma co przywiązywać do tego większej wagi...

Przemas 25.01.2011 17:14

Cytat:

Z jednej strony tak, ale zaprezentowanie wszystkich na raz zrobi większe wrażenie medialne itp, a poza tym jeżeli lecą Ryanairem tak jak poprzednio to samolot do Hiszpanii i tak maja dopiero w piątek.
Trzeba czekać i trzymać kciuki za pomyślność negocjacji z bramkarzem NIE-Peskovicem.

Canis Lupus 25.01.2011 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edłardo Da Sylwia (Post 1041032)
Genkow woli Wisłę od Liteksu

całość tutaj -> http://www.futbol.pl/artykul/99789.html
ciekawe, ciekawe : )

Genkow ma teraz goowno do powiedzenia bo karty rozdaje Wisła. Kontrakty z Genkow'em, Melikson'em i Jeliens'em są już podpisane. Jedyne ale to ich zdrowie. Tylko brak tego ostatniego, czyli nie przejście badań mogło by te umowy anulować. Mam tylko nadzieję, że tego słowackiego konfidenta to nie dotyczy :>.

laszes 25.01.2011 18:21

http://www.wisla-online.pl/news/dwoc...ualizacja-1520

Wiem to juz bylo dawno ale moze wie ktos o jakiego bramkarza chodzi?

wiertar 25.01.2011 18:24

o casiliasa...

laszes 25.01.2011 18:31

o ha ha ha jaki dowcipny jestes ;D
a jak chcesz zartowac to naucz sie pisac Casillas ;)

westersyl 25.01.2011 18:31

Tam można obejrzeć filmik wyświetla się skrót meczu z Beitarem, widziałem tylko trochę z tego meczu bo transmisja strasznie mi się cieła. Jakoś tam pod koniec Melikson zagrywa idealną piłeczkę do kolegi z drużyny. W meczu z Hapolem też taką zagrał. Trzeba przyznać że jego prostopadłe podanie to jest takie coś jak w stylu Stilica, nie za mocne, nie za lekkie, po prostu idealne, wszystko w tempo, to jest rzadkość u nas w lidze. Melikson według mnie nakryje Stilica czapką bo ten chłopak ma znacznie więcej walorów. Na taki transfer czekałem od lat. Wcześniej wydawało mi się że Marko Milnković może być takim piłkarzem, teraz uważam że Melikson to jest zawodnik bardziej kompletny.

Biuro Prasowe 25.01.2011 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edłardo Da Sylwia (Post 1041046)
Na co czeka oficjalna :D czyżby na Kew'a ? http://img341.imageshack.us/img341/4592/maor.png

Co my na to?
Otóż zdradzimy Wam, że to zdjęcie robił Stan Valckx w poniedziałek rano w pawilonie medialnym w ramach zwiedzania stadionu z Maorem. Kew ma takie samo zdjęcie ze swoim menedżerem.

I nie oznacza to, że umowy z zawodnikami zostały podpisane. Jak rzeczywiście tak będzie, to będzie informacja

PANDEM0NIUM 25.01.2011 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1041107)
Tam można obejrzeć filmik wyświetla się skrót meczu z Beitarem, widziałem tylko trochę z tego meczu bo transmisja strasznie mi się cieła. Jakoś tam pod koniec Melikson zagrywa idealną piłeczkę do kolegi z drużyny. W meczu z Hapolem też taką zagrał. Trzeba przyznać że jego prostopadłe podanie to jest takie coś jak w stylu Stilica, nie za mocne, nie za lekkie, po prostu idealne, wszystko w tempo, to jest rzadkość u nas w lidze. Melikson według mnie nakryje Stilica czapkom bo ten chłopak ma znacznie więcej walorów. Na taki transfer czekałem od lat. Wcześniej wydawało mi się że Marko Milnković może być takim piłkarzem, teraz uważam że Melikson to jest zawodnik bardziej kompletny.

Może tak, może nie. Mnie zastanawia jedna rzecz. 26 lat i tylko 1 mecz w reprezentacji.

PiotrG 25.01.2011 18:45

Nie każdy dostaje realną szansę w reprezentacji. Ktoś pamięta "przypadek Frankowskiego"?

westersyl 25.01.2011 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Biuro Prasowe (Post 1041108)
Co my na to?
Otóż zdradzimy Wam, że to zdjęcie robił Stan Valckx w poniedziałek rano w pawilonie medialnym w ramach zwiedzania stadionu z Maorem. Kew ma takie samo zdjęcie ze swoim menedżerem.

I nie oznacza to, że umowy z zawodnikami zostały podpisane. Jak rzeczywiście tak będzie, to będzie informacja

Widać, że zdjęcie robione telefonem. Rodzi się od razu kilka pytań. Jakim cudem zdjęcie przedarło się do mediów, panowie widoczni na fotografii na lotnisku nie chcieli powiedzieć nawet słowa teraz fotografują się na tle herbu dodatkowo zdjęcie wypływa do mediów. Skoro robił to Stan Valcxk, a nie żaden dziennikarz z Izreala to przecież ktoś musiał je wysłać do jakiegoś dziennikarza/serwisu internetowego. Chyba nikt nie wysyłał by tego zdjęcia gdyby sprawa nie była by załatwiona ?
Jak już wcześniej pisałem Melikson i jego menager sprawiali wrażenie ostrożnych także tym bardziej dziwne jest to wszystko.

Mea 25.01.2011 18:51

podobno jutro ma być konferencja prasowa z prezentacja całej trójki? ZBYMAK czy możesz to potwierdzić? dzięki

tofik 25.01.2011 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Biuro Prasowe (Post 1041108)
Co my na to?

Bedzie show przed kamerami ? :)

Biuro Prasowe 25.01.2011 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1041115)
Widać, że zdjęcie robione telefonem. Rodzi się od razu kilka pytań. Jakim cudem zdjęcie przedarło się do mediów, panowie widoczni na fotografii na lotnisku nie chcieli powiedzieć nawet słowa teraz fotografują się na tle herbu dodatkowo zdjęcie wypływa do mediów. Skoro robił to Stan Valcxk, a nie żaden dziennikarz z Izreala to przecież ktoś musiał je wysłać do jakiegoś dziennikarza/serwisu internetowego. Chyba nikt nie wysyłał by tego zdjęcia gdyby sprawa nie była by załatwiona ?
Jak już wcześniej pisałem Melikson i jego menager sprawiali wrażenie ostrożnych także tym bardziej dziwne jest to wszystko.

Daleki jestem od osądów jednak z tym zdjęciem to wygląda mi to na szukanie usprawiedliwienia dlaczego w Izralelu podlali szybciej tą wiadomość niż Wisła.

Aparat był pana menedżera, więc wiadomo chyba, kto je wysłał. Czemu je wysłał akurat teraz - to już pytanie do niego

Donki 25.01.2011 19:00

spokojnie panowie, wiadomo że wszystko jest dogadane, gdyby tak nie było napewno takie zdjecia by sie nie ukazały :)

PiotrG 25.01.2011 19:01

Skoro odzywa się tutaj Biuro Prasowe, to mam pytanie niezwiązane z tym akurat tematem. Czy dzieje się coś w sprawie kiosków gastronomicznych dla kibiców na trybunie wschodniej i południowej? I prośba - mogłyby zostać umieszczone w internecie zdjęcia nowych kas biletowych, wybudowanych na trybunie wschodniej?

PODpalacz 25.01.2011 19:02

Cytat:

no tak podpisali i trzymają ich w piwnicy....jak znajdą chwyto łapkę na pozycje bramkarza to pomyślą o jakiejś konferencji dla mediów bo w sezonie ogórkowym to działacze Wisły nie dali im łatwego życia info musieli ssać z małego palca u nogi po konferencji będzie dzień do podpisywania autografów potem do zwiedzania Krakowa i okolic po czym stwierdzą że są tak dobrzy że nie opłaca się ich wysyłać na zgrupowanie ......czas ucieka a Maskant ma ich przygotować i zgrać z drózyną ???

westersyl 25.01.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Biuro Prasowe (Post 1041119)
Aparat był pana menedżera, więc wiadomo chyba, kto je wysłał. Czemu je wysłał akurat teraz - to już pytanie do niego

Czyli jest kilka wersji:
1.Ktoś się podpalił z dwójki menago, Melikson i przed wcześnie wysłał fotkę chcąc się pochwalić.
2. Menago Meliksona chce narzucić większą presję na działaczy Wisły.
3. Wszystko jest już dogadane.

Najbardziej prawdopodobny scenariusz według mnie -3.

Sopranos 25.01.2011 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1041022)
Widzisz, odróżnia nas od siebie to, że staram się patrzeć na karierę zawodnika w sposób długofalowy, a nie pod kątem statystyk jednego sezonu, które podobnie jak w przypadku Mariusza Magiery (pamiętasz "specu"?) kompletnie nie muszą nic oznaczać.

Wypominanie w kółko tego Magiery jest delikatnie mówiąc żenujące, w dodatku ja doskonale pamiętam co o nim pisałem, więc po prostu skończ powielać te bzdury. Poza tym nie o statystyki tu chodzi.

Cytat:

O grze Peskovica w Portugalii się nie wypowiadam, bo jej nie widziałem, podobnie zresztą jak Ty.

Widziałem wystarczająco wiele by wiedzieć, że prezentował się tam kapitalnie, wyciągał niesamowite piłki i był jednym z najlepszych zawodników zespołu, co zaowocowało tytułem najlepszego zawodnika ligi w grudniu 2008 i późniejszym transferem do Cluj.

Cytat:

I dlatego w przeciwieństwie do Ciebie nie buduję na niej żadnej opinii (Ty budujesz, bo chcesz tą sprawę uwzględniać nie mając o niej kompletnie bladego pojęcia), tylko na meczach z udziałem Peskovica, które widziałem. Popełniał w nich wiele poważnych błędów, bronił słabo, nie osiągnął nic istotnego. I o tym mówię. Zresztą nawet w tej Portugalii, której tak Ci brakuje, czy Rumunii też dość szybko się na nim jak wiadomo poznali.

No tak, w Portugalii tak się na nim poznali, że rozegrał 28 na 30 meczów będąc czołowym bramkarzem ligi portugalskiej i odszedł do lepszej drużyny (za darmo - skończył mu się kontrakt). Zabawny jesteś. ;)

Zdaję sobie sprawę z takich kwestii jak jego wiek czy to jak jego udział w aferze korupcyjnej może wpłynąć na wizerunek klubu, dlatego jestem przeciwny podpisywaniu z nim kontraktu, ale pisanie, że to słaby bramkarz w sytuacji, kiedy tak naprawdę niewiele się o nim wie jest grubą pomyłką. Oceniaj obiektywnie i przekrojowo, a nie na podstawie przesłanek i tego co sobie sam wbijesz do głowy.

westersyl 25.01.2011 19:26

Cytat:

wersja nr 4: nie dogadał się z Wisłą i przed wyjazdem zrobił sobie pamiątkowe zdjęcie:lol:
Tylko wtedy w Izraelu nie trąbiliby, że podpisał kontrakt podając to ze wszystkimi szczegółami ile ma zarabiać, jak długi kontrakt itp. ;)

dynek.pl 25.01.2011 19:41

co z Genkowem ?
nie sledzilem tematu przez 4 dni
tyle bylo newsow, zdjec, ciagle brakuje najwazniejszego info
mialem ograniczony dostep do netu i liczylem, ze jak wroce to jakies oficjalne transfery juz beda,
a narazie to jest (prawie) Melikson ale prawie to on byl 2 tygodnie temu

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl