Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfy 24.01.2011 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1040588)
Jovanic nie pogral u nas i byloby co najmniej dziwne sciagac kogos kto ma go na stale wyprzec ze skladu przeciez chlopak nie dostal nawet 1/20 szans ktore dostal Pawelek...

Ja nie wiem, czy takie dziwne. To nie jest tak, że trzeba "dawać szansę" każdemu nawet wbrew własnych obserwacjom i zdrowemu rozsądkowi. Maaskant dopomina się o bramkarza nie dlatego, że potrzebuje trzech na te kilkanaście meczy (to jest dyplomatyczne wyjaśnienie, w które mogą uwierzyć tylko ci ubożsi intelektualnie kibice), ale raczej - ponieważ nie ma zamiaru nadstawiać czterech liter żeby sprawdzić, czy Jovanić naprawdę nie umie wyjść z bramki, czy tylko sobie jaja robił.

Osobiście stawiam, że opcja "Jovanić" w ogóle nie istnieje, a Kurto jako numer jeden to za duże ryzyko.

bravelukas 24.01.2011 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kipers (Post 1040569)
Piszecie i piszecie o tym Peskovicu a tak naprawde to jesli bylaby ta sprawa na tyle zaawansowana to by chociaz słowo na głownej było. Wg mnie to kolejna zasłona dymna w stylu "Genkov nie dla WISŁY".

Mam przeczucie że możemy być zaskoczeni.

Zgadzam się z Tobą, nie sądzę, że Wisła chciałaby takiego Peskovica. Pismaki chcą ośmieszyć Wisłe jeśli chodzi chociaż o pozycję bramkarza, bo na inne powinni porządni zawodnicy przyjść. A może być też to zasłona dymna. Ja szczerze mówiąc dałbym szanse dla Kurto, ograłby się i może byłby z niego niezły zawodnik:-)

Jonasz 24.01.2011 19:00

Moim zdaniem pomysł z Peskoviciem jest słaby. Od strony sportowej miał sezony lepsze i gorsze, więc wzmocnieniem nazwać go nie można, a raczej uzupełnieniem. Pawełek u nas też był graczem rundy jesiennej, a nie wszyscy (mówiąc delikatnie za nim tutaj tęsknią). Gorsze jednak jest to, że nie zdziwiłbym się jakby podczas treningu lub meczu przyszli po niego smutni panowie z Wrocławia. Myślę, że to ruch deko ryzykowny dla klubu pod względem wizerunkowym. Generalnie jakoś do bramkarzy to my szczęścia nie mamy niestety...

Kluvi 24.01.2011 19:01

wolfy a jak z Pawełkiem było przyszedł on i Dolha (który go wygryzl jak kontuzje złapał), a potem zaczął grać dopiero jak Dolha odszedł. Jak wiadomo z różnym skutkiem, ale przynajmniej widzieliśmy co Pawełek potrafi. I wg mnie z Jovanicem powinno się podobnie postąpić dać mu szansę < niekoniecznie grania 4 lata jeśli będzie kiepski :P> aby pokazał na co go stać.
Pawełek teraz bronił bo po prostu dłużej w tej drużynie był i wydaje mi się że Maaskant po prostu nie chciał tak dużo eksperymentować, dlatego ja osobiście dałbym jeszcze mu szansę, a kasę zbierał na kogoś lepszego niż Peskovic.

kipers 24.01.2011 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 1040602)
Zgadzam się z Tobą, nie sądzę, że Wisła chciałaby takiego Peskovica. Pismaki chcą ośmieszyć Wisłe jeśli chodzi chociaż o pozycję bramkarza, bo na inne powinni porządni zawodnicy przyjść. A może być też to zasłona dymna. Ja szczerze mówiąc dałbym szanse dla Kurto, ograłby się i może byłby z niego niezły zawodnik:-)

Nawet nie chodzi o samo ośmieszenie co o odwrócenie uwagi od danego zawodnika, bądź sposób na to żeby nie szukali bo jeszcze mogliby wyszukać i cena automatycznie podskoczy a tego nie chcemy.
Wystarczy trochę pobyć na forum żeby zauwazyć ze jedna czy dwie wypowiedzi albo jeden artykulik roznosi się wszędzie jako wielka "OFICJALNA" wieść.

Poczekamy zobaczymy.

Owszem, ja tez chciałbym widzieć Kurto na bramce na wiosne ale nie wiem czy Robert będzie chciał ryzykować i na niego postawić.

martonas 24.01.2011 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1040594)
Ja nie wiem, czy takie dziwne. To nie jest tak, że trzeba "dawać szansę" każdemu nawet wbrew własnych obserwacjom i zdrowemu rozsądkowi. Maaskant dopomina się o bramkarza nie dlatego, że potrzebuje trzech na te kilkanaście meczy (to jest dyplomatyczne wyjaśnienie, w które mogą uwierzyć tylko ci ubożsi intelektualnie kibice), ale raczej - ponieważ nie ma zamiaru nadstawiać czterech liter żeby sprawdzić, czy Jovanić naprawdę nie umie wyjść z bramki, czy tylko sobie jaja robił.

Osobiście stawiam, że opcja "Jovanić" w ogóle nie istnieje, a Kurto jako numer jeden to za duże ryzyko.

To nie jest żadne dyplomatyczne tłumaczenie, bo jak komuś przytrafi się kontuzja lub kartki to niby kto będzie w kadrze meczowej? Zgodzę się natomiast że Kurto pierwszym bramkarzem na pewno nie będzie, ba wydaje mi się że go nawet na ławce nie będzie. I daruj sobie te teksty że w te słowa Maskaanta mogą uwierzyć tylko mniej inteligentni, bo o ile pamięć mnie nie myli to słowa Valckxa też wykpiwałeś i twierdziłeś że bajki opowiada. Zapewne jak Genkow podpisze kontrakt to pewnie będziesz czekał na zdjęcie z profilu czy czasem nie jest garbaty, bo przecież tylko taki napastnik mógłby do nas przyjsć, prawda?

kipers 24.01.2011 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jotbe1 (Post 1040614)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._Olivie/43714/http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/treningi_i_zgrupowania/Luzniejsze_popoludnie_w_Olivie/43714/
Nasz nowy bramkarz:D

Kto wie, jakby sie sprawdził to czemu nie, wydolnościowo nie był dobry w rundzie jesiennej, a jako bramkarz nie musiałby sie wysiliac:D

nh79 24.01.2011 19:23

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html mam nadzieje, ze jednak jego przeszlosc zawazy i go nie zatrudnia, bo wizerunek klubu zostanie nadszarpniety

mgła 24.01.2011 19:36

http://sport.interia.pl/raport/trans...w-trwa,1587438

znów z nas kpią :(

westersyl 24.01.2011 19:50

W 100% zgadzam się z wolfym, gdyby Jovanić coś potrafił to nie byłoby w klubie takiego parcia na bramkarza przez trenera, woleliby pewnie ściągnąć jakiegoś lewego obrońce. Fakt jest jednak taki, Jovanić nie potrafi wyjść na kilka metrów z bramki aby zastopować prostopadłe podanie przeciwnika, nie mówię to to wychodzenie poza 16 lecz interwencje w polu karnym. Wychodzenie do dośrodkowań też sprawia mu spore kłopoty.

Przypominam, że trener przychodził do klubu nie znając żadnego z bramkarzy (ani Maria ani Jovy), nie mógł kierować się sympatiami, obrona też zupełnie nowa także rozprawki o tym, że Mario bardzie rozumiał się z defensywą też nie wchodzą w grę. Maaskant po prostu oceniał ich umiejętności i wybrał Pawełka mając na pewno ku temu podstawy. Jego słowa o tym że wybrał Maria bo jest bardziej doświadczony można rozbić o kant dupy bo według mnie nie chciał urazić gościa. Ja swojego zdania nie zmienię według mnie Jovanić to nieporozumienie.
Ja już byłby wstanie zaakceptować nawet tego Peskovica byle nie zostać z Milanem.

Jednak najbardziej wymowne są tu słowa Mariusza Pawełka, który na konferencji nic nie wspomniał o Milanie Jovanicu, z jego słów wyraźnie można odczytać sugestie, ze chce aby bronił Filp Kurto.

Baala 24.01.2011 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1040593)
Nie sledze portugalskiej ligi wiec nie wiem jak tam gral ale skoro wybrali go graczem sezonu (gdzieso tym czytalem, byl chyba link na forum) to musial cos pokazac.

Moge się mylić, ale on graczem sezonu nie był, tylko najlepszym graczem jednego miesiąca. To dość znaczna różnica.

Michu88 24.01.2011 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nh79 (Post 1040619)
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html mam nadzieje, ze jednak jego przeszlosc zawazy i go nie zatrudnia, bo wizerunek klubu zostanie nadszarpniety

przeszłość przeszłością, ale pamiętać trzeba, że nie możemy zostać z dwoma bramkarzami, choć podkreślam, że nie jestem zwolennikiem tego transferu. Ale z drugiej strony oficjalna ostatnio informowała, że jakiś zawodnik przybywa na testy medyczne i będzie negocjować kontrakt, a w jego sprawie takich informacji, przynajmniej ze strony oficjalnej strony, do tej pory nie było

dadek 24.01.2011 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1040585)
Możemy tak długo, naprawdę, ale jak komuś wychodzi jeden dobry sezon, to powoływanie się na niego po latach świadczy o żenującej nieznajomości futbolowych realiów.

trochę mniej hipokryzji... jak mocno "świadczy o żenującej nieznajomości futbolowych realiów" tak jednoznaczna opinia o zawodniku po rozegraniu 2 (słownie:DWÓCH) meczy w naszych barwach (mowa o Milanie J.)
do tego argumenty jak: "gdyby Jovanić coś potrafił to nie byłoby w klubie takiego parcia na bramkarza przez trenera" To mi przypomina - jak Fedorowicz kiedyś pytał w Teatrze Ludowym kolesi z Wisły czemu gonią tych z Cracovii... a koleś odpowiada z rozbrajającą szczerością coś w stylu "no jak uciekają to znaczy że mają coś na sumieniu"....

dla mnie jak przyjście Peskovica oznacza danie sobie trochę więcej czasu na przygotowanie solidnego transferu na lato... małe ryzyko i gwarancja pewnego przyzwoitego poziomu... ot w sam raz na numer dwa w klubie

TymonPRO 24.01.2011 20:17

No z tym Jovaniciem to przesadzacie,on nic nie gra więc nie można go tak oceniać,trzymajcie lepiej kciuki żeby nas Borys nie zasilił :)

AYALA 24.01.2011 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mgła (Post 1040626)

porównanie Genkowa z Hristovem jest nie na miejscu,Hristov siedział na ławie w Lewskim a Gienek strzelił jesienią 11 bramek

Gordian 24.01.2011 20:23

Cikos, Bunoza szrot, Pawełek najgorszy bramkarz w Polsce...

Weźcie się co niektórzy jeb**** w łby i nie obrażajcie zawodników grających pod znakiem Białej Gwiazdy (byłych lub obecnych). To że waszym zdaniem mają niewielkie umiejętności to wasza sprawa i najlepiej niech tak pozostanie. Nie musicie tego ogłaszać całej Polsce, a z tego forum robić największej szydery w internecie.

AgresywnyChomik 24.01.2011 20:31

Cytat:

Ja nie wiem, czy takie dziwne. To nie jest tak, że trzeba "dawać szansę" każdemu nawet wbrew własnych obserwacjom i zdrowemu rozsądkowi.

Wbrew zdrowemu rozsadkowi i wlasnym obserwacjom (zdecydowanej wiekszosci kibicow w Polsce) Pawelek w Wisle dostal ze 3-4 razy wiecej szans niz powinien.
Nie chodze na ME i nie jestem w stanie obiektywnie ocenic Milana.

Cytat:

Maaskant dopomina się o bramkarza nie dlatego, że potrzebuje trzech na te kilkanaście meczy (to jest dyplomatyczne wyjaśnienie, w które mogą uwierzyć tylko ci ubożsi intelektualnie kibice),

To ja musze byc ubozszy ale moim zdaniem Wisla potrzebuje trzech bramkarzy w kadrze jak kazdy jeden klub na swiecie.

Cytat:

ale raczej - ponieważ nie ma zamiaru nadstawiać czterech liter żeby sprawdzić, czy Jovanić naprawdę nie umie wyjść z bramki, czy tylko sobie jaja robił.

I dla mnie to jest odpowiedz (oczywiscie pomijajac problemy aklimatyzacje itp) dlaczego Jovanic nie bronil na jesieni, a bronil ograny w Ekstraklasie Pawelek.

Cytat:

Jezeli ta opcja nie isnieje to dlaczego nie rozwiazano z nim kontraktu badz nie zostal sprzedany, rownoczesnie mozna bylo probowac podpisac Mariusza i szukac mu konkurenta.

flamengista 24.01.2011 20:32

Uwaga, ważny komunikat: skończył się dzień dziecka.

Uwaga, kolejny ważny komunikat/wyjaśnienie: koniec dnia dziecka oznacza, że odtąd wujek Fla nie wręcza lizaków (tzn. tylko kasuje kretyńskie posty), ale daje karteczki.

gigant 24.01.2011 20:39

Jeśli Cupiał żyje, nie jest ubezwłasnowolniony i nie zbankrutował, Pesković nie zagra nigdy w Wiśle. Jesli Basałaj czegoś nie powiedział szefowi i ten nieświadomie sie zgodzi, dostaniemy wrzoda na d(...)e. Sprzedawczyki i kupczyki mają swoje miejsce w Krakowie, po tamtej stronie Błon.

Basałaj, uwazaj po stąpasz po śliskim gruncie, a Pesković niech wyp(...)la jak najdalej od Reymonta.

tupet 24.01.2011 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1040666)
Jeśli Cupiał żyje, nie jest ubezwłasnowolniony i nie zbankrutował, Pesković nie zagra nigdy w Wiśle. Jesli Basałaj czegoś nie powiedział szefowi i ten nieświadomie sie zgodzi, dostaniemy wrzoda na d(...)e. Sprzedawczyki i kupczyki mają swoje miejsce w Krakowie, po tamtej stronie Błon.

Basałaj, uwazaj po stąpasz po śliskim gruncie, a Pesković niech wyp(...)la jak najdalej od Reymonta.

amen św. słowa podpisuje się pod tym 100%

westersyl 24.01.2011 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1040666)

Jeśli kogoś miałby typować kto doradza bossowi w kwestii Peskovica to byłby to "specjalista" od rynku słowackiego Zdzisław Kapka. Moja osobista teoria spiskowa jest też taka że to dzięki Zdichowi Kapce nie gra u nas już Mariusz Pawełek bo przecież Kapka ściągnął "najlepszego bramkarza w Serbii" Jovanica. Należy podkreslic ze za pośrednictwem jakiegoś managera, który podsunął mu go pod nos.

Jestem zdanie że klub powinien udostępniac raport kto za jaki transfer odpowiada żeby było potem wiadomo kogo zwyzywać.

airborne4009 24.01.2011 21:08

Mam tylko nieskromną nadzieję, że ten cały Borysek jest tylko straszakiem dla jakiegoś dobrej klasy bramkarza. I dlaczego Niezatapialny dalej u nas pracuje? Śmiem stwierdzić, że Pesković to była jego jaśnie oświecona myśl scoutingowa.

murray 24.01.2011 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1040682)
Jeśli kogoś miałby typować kto doradza bossowi w kwestii Peskovica to byłby to "specjalista" od rynku słowackiego Zdzisław Kapka.

Albo ktoś, kto kiedyś z Peskovicem pracował.
Methinks I see...Where?? In Sosnowiec.

martonas 24.01.2011 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1040632)

Jednak najbardziej wymowne są tu słowa Mariusza Pawełka, który na konferencji nic nie wspomniał o Milanie Jovanicu, z jego słów wyraźnie można odczytać sugestie, ze chce aby bronił Filp Kurto.

Lol a co kogo obchodzi co mówi Pawełek :shock:
może po prostu nie przepada za Jovanicem?

Ogryzek 24.01.2011 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1040379)
Też tak mi się wydaję, że to właśnie jego pomysł... gdzieś czytałem, że jest to "specjalista od rynku słowackiego, ma liczne kontakty na Słowacji itp" Bramkarz to delikatnie mówiąc przeciętny, taki trochę Pawłkowaty, potrafi dobrze wybronić coś na lini po czym potrafi podać piłkę napastnikowi. Do tego umoczmy w korupcje. Przypomnę że Milana Jovanića - według mnie bramkarz komedia też ściągał Kapka także dzięki niemu będziemy mieć 2 słabych bramkarzy. Pisałem już kiedyś że ten skauting nie zadziała normalnie dopóki jednym z jego członków jest Kapka. Jak się okaże że gramy w tej rundzie bez bramkarza ciekawe kto poleci, trener bramkarzy czy Kapka ?
Nie jestem wstanie zrozumieć że tyle lat pozycja bramkarza jest lekceważona w tym klubie.
Także trzeba będzie podziękować Zdzichowi Kapce, że prawdopodobnie będziemy grać bez bramkarza.

Westersyl,

Jak cię lubię to nie przesadzaj - za wszystkie transfery odpowiada Stan, bez względu czy posłuchał rady pana Henia z monopolowego czy Kapki to on się po tym podpisuje. (Oczywiście jeśli to prawda z tym Peskovicem).

Więc nie ma co z Kapką wyskakiwać skoro Holender uważa że Boris jest wystarczająco dobry na Wisłę to jego ewentualnie będziemy rozliczać za ten transfer i jak piszesz tym samym ze skutków gry bez bramkarza:)

BTW
Może (zaznaczam jeśli to prawda z tym Peskovicem ) po prostu inni piłkarze zażyczyli sobie większą kasę i już nie starczyło na klasowego bramkarza. Stąd rozwiązanie awaryjne - tymczasowe. A jak wiadomo rozwiązania tymczasowe są najbardziej trwałe:D

tedyy 24.01.2011 21:23

pomyślmy kto u nas jest trenerem bramkarzy ? I skąd przyszedł?

tofik 24.01.2011 21:45

Oficjalna coś podała nt Peskowicia ?? Nie! A znając ich "system" pewnie by to zrobili gdyby przyjechał na badania itp.
Skończcie dramat bo oficjalnie nie ma nic na rzeczy.

murray 24.01.2011 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1040718)
Oficjalna coś podała nt Peskowicia ?? Nie! A znając ich "system" pewnie by to zrobili gdyby przyjechał na badania itp.
Skończcie dramat bo oficjalnie nie ma nic na rzeczy.

Nie ma się czym chwalić, więc nie byłbym zdziwiony widząc Peskovica w burce na lotnisku, treningu i podczas meczu.

Mam szczerą nadzieję, że to tylko bujda, że ktoś jednak myśli i powie Kurdzielowi na sam koniec, że jak lubi Borisa, to niech idzie z nim na piwo, a nie ściąga go do drużyny, a mówiąc dosadniej - na listę płac.

_ukoL 24.01.2011 21:54

Pesković to dla mnie niesmaczny żart. Klub z ambicjami jak Wisła i nie potrafi przez tyle lat znaleźć sensownego bramkarza. Głęboko wierzę, że Pesković to tylko zasłona dymna, bo inaczej sensu transferowania takie zawodnika do Wisły nie widzę - chyba, że chcą zdenerwować kibiców.

*Michael* 24.01.2011 21:55

Ludzie ktoś tu napisał o tym całym Peskoviciu media podchwyciły temat i sie nadmuchał balon!!

i oby to był tylko ten balon, a rzeczywisty transfer to jakiś lepszy bramkarz.. ;)

Marszałek 24.01.2011 22:10

Z tym Peskovicem to jak z Yeti. Ktoś słyszał,ktoś widział ale nic na 100 procent. Tak więc dajcie na wstrzymanie.

PlacekTSW 24.01.2011 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez *Michael* (Post 1040728)
Ludzie ktoś tu napisał o tym całym Peskoviciu media podchwyciły temat i sie nadmuchał balon!!

i oby to był tylko ten balon, a rzeczywisty transfer to jakiś lepszy bramkarz.. ;)

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24504 - nie tylko my piszemy o Peskovic'u.

Sopranos 24.01.2011 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1040585)
A co z świetnym sezonem Matusiaka w GKS BOT? No co, specu?
A no - nic. Zdarzyło się, czas pokazał, że to był przypadek.

Możemy tak długo, naprawdę, ale jak komuś wychodzi jeden dobry sezon, to powoływanie się na niego po latach świadczy o żenującej nieznajomości futbolowych realiów. Więc, specu, zanim zejdziemy na Hristovów, Svitliców czy inne Dolhy, może tak spuść trochę ciśnienia? Pesković to raczej słabszy bramkarz, do tego z bardzo nieciekawą historią. Takie są fakty jeżeli wziąć pod uwagę całą jego karierę, a nie tylko jeden sezon.

Po pierwsze mój post był kierowany do Markusa, nie zauważyłem żeby ktoś wywoływał Cię do tablicy. Po drugie jakbyś nie zauważył to nie oceniam Peskovicia (z grubsza zgadzam się z tym, co się tu pisze o nim), tylko odniosłem się do wybiórczej oceny Markusa, który pamięta tylko to, co chce pamiętać. Tylko tyle i aż tyle, mogłeś sobie darować wywodu.

PS. Mnie cieszy zmasowana krytyka ewentualnego transferu Peskovicia, bo im głośniej o niezadowoleniu kibiców, tym mniejsze szanse, że to wypali. Pewnie wielu z Was zauważyło, że w przeciwieństwie do Genkowa, Jaliensa i Meliksona klub nie ogłosił oficjalnie testów medycznych Peskovicia, więc być może sprawa jeszcze nie jest przesądzona.

kotlet06 24.01.2011 22:14

Muszę Was zmartwić, ale Peskovic był na badaniach medycznych w Krakowie i to bodaj piątek. Wiadomość pewna, co nie oznacza do końca, że kontrakt będzie podpisany. Niemniej rzadko się zdarza, żeby nie doszedł do skutku. Ostatnio nie Wisła nie podpisała kontraktu zeszłego lata z tym Brazyliczykiem o lekko większym brzuszku, nie pamiętam już teraz jego nazwiska. A na badaniach był.

19sebawro06 24.01.2011 22:15

ciekaw jestem czy w tym tygodniu wszystko się wyjaśni i czy będzie nam dane zobaczyć nasze nowe nabytki w czwartkowym sparingu

westersyl 24.01.2011 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1040685)
Albo ktoś, kto kiedyś z Peskovicem pracował.
Methinks I see...Where?? In Sosnowiec.

Kurdziel ? Mam nadzieję, że w tym klubie skończy się kolesiostwo, Kurdziel nie jest fachowcem klasy Dowhania aby jego głos miał jakieś większe znaczenie.
Dzięki za ciekawe spostrzeżenie, nie potrzebnie wjechałem na Zdzicha.

Edłardo Da Sylwia 24.01.2011 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 1040744)
ciekaw jestem czy w tym tygodniu wszystko się wyjaśni i czy będzie nam dane zobaczyć nasze nowe nabytki w czwartkowym sparingu

Hmm ... ciężko coś wyrokować w tej sprawie. Wydaje mi się, że jednak nie będzie nam dane zobaczyć naszych 3 (potencjalnych) piłkarzy w czwartkowym meczu. Zakładając, że Melikson i Jaliens przechodzili dzisiaj badania, to wyniki powinny być w środę-czwartek. Przyjmując optymistyczny wariant, że pozytywne wyniki testów medycznych będą w środę i nastąpi podpisanie kontraktów ... to jeden dzień to troszkę za mało by znaleźć się na zgrupowaniu w Hiszpanii ... tym bardziej bez jakiegokolwiek kontaktu z drużyną. Ewentualnie Melikson mógłby coś tam zagrać bo jest w rytmie meczowym.

polska.mysl.szkoleniowa 24.01.2011 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1040570)
Z piłkarzy na teraz to na rynku naprawdę nie ma niczego godnego uwagi: bo nawet to co jest jakiegoś niesamowitego poziomu sportowego sobą nie reprezentuje. Mierzejewski wielkim graczem nie jest i raczej nie będzie, co najwyżej lokalną gwiazdką w rodzaju Nowaka, a poza nim wyobraźnię polskich dziennikarzy zapełniają kolesie, co zdążyli dwa razy prosto piłkę kopnąć.

Sobiech.

Co do Peskovica to jakiś dramat, mam nadzieję, że to taki sam papierowy transfer, jak wszystkie dotychczasowe. Zobaczymy, co z tego wyjdzie :)

bonawentura 24.01.2011 22:36

Osobiście nie mam nic przeciwko, by Peskovic bronił w Wiśle przez te pół roku, ale napewno nie nadaje się na Puchary Europejskie i trzeba znaleźć kogoś innego. Chodzi mi oczywiście o bramkarskie umiejętności, bo te ma w miarę przyzwoite i myślę, że byłby to piłkarz podobnej klasy co Pawełek, do tego bardziej doświadczony. Jednak nie wierzę, że Cupiał go zatrudni, bo on w kilka razy podkreślał w nielicznych wywiadach, które udzielił, że Wisła nie będzie tolerować korupcji i nigdy tej skorumpowanych piłkarzy/działaczy nie będzie trzymać w swoich szeregach. Jednak trzeba pamiętać, że Peskovic ma już dawno za sobą te korupcyjne przygody i kto wie, czy to jednak nie z nim podpiszą kontrakt.

czesiu 24.01.2011 22:37

Ten Peskovic to trochę nie pasuje do ten układanki... już bardziej bym widział kogoś w styu Matteo Sereni lub Cristiano Lupatelli

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl