Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

brylant17 27.07.2017 19:21

Też bym tak chciał ale:

1.Trzeba czekać,że wyjdą jakieś kwiatki
2.Szwaby okażą się oszustami lub nie wiarygodni
3.Dopierdzielą nam taką karę,że się nie pozbieramy przez parę lat

czaro 27.07.2017 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1478061)
A moim zdaniem firma trup ma tylko uwiarygadniać niepoważnych ludzi.
Czy TF przerywając tą farsę może mieć sama z tego powodu problemy?

Nie. Skoro TF uważa to za ofertę, to może ją odrzucić.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1478062)
Szkoda, ale tak to jest jak coś zapowiada się za pięknie (kasa+zostawienie pionu sportowego). Sprawę osobiście olewam, bo czas skupić się na meczu z Górnikiem zamiast myśleć o niebieskich migdałach.

A na jakiej pozycji wystawi Cię Kiko? I czy zagrasz od pierwszej minuty czy jednak przewidziany jesteś jako zmiennik Wojtkowskiego?

Smyrgu 27.07.2017 19:35

swoją drogą...dziennikarstwo lezy i kwiczy...bo prawdziwe to jest "hard work" a nie .......enie na tweeterach czy facebookach...

Arkadiusz.Czerepach 27.07.2017 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1478018)
A co tu przemyśleć. Jak masz do wyboru mieć minimalną szansę na 24 miliony i z góry ją odrzucić, to zawsze wolisz wyjaśnić sprawę do końca.

czyli dalej g... rozumiesz

Arkadiusz.Czerepach 27.07.2017 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1478004)

a ten Karoń to kto to wogle jest , nastepna kurva bez czci i godności, widać pieknie posmarowała TF Midze i temu palantowi za uwiarygadnuanie tej patologii

brylant17 27.07.2017 19:52

Coś ty taki nerwowy okresu dostałeś czy co ?

Arkadiusz.Czerepach 27.07.2017 19:54

a Ty taki spokojny ? ważą się losy TS-u...

ArturBarlinek 27.07.2017 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1478055)
Nie do wiary jest to, że na forum są użytkownicy z kilkuletnim stażem (niektórzy z nich pewnie nawet z 'siwizną'), którzy wierzą w tą śmieszną ofertę. To aż wstyd. Natomiast chęć zamiany Ts na jakichś dziwacznych ludzi podających sie za biznesmenów dowodzi problemów z percepcją. Oby tylko piłkarze nie byli zaślepieni € i dali z siebie wszystko w Zabrzu.

I pytanie do pana redaktora Migi (zmiętego): kto pana tak wkręcił ?

No brawo, już myślałem, że zaraz wszyscy udławią się od tych pieniędzy od Niemca.
Wiele faktów nie pasuje do siebie i wygląda to na średnio wymyślony deal.

nesta 27.07.2017 20:04

Akurat M. Karoń to porządny dziennikarz. Napisał świetną biografię o Radku Kałużnym. Po co odrazu tak obrażać?

wiertar 27.07.2017 20:12

....a nesta jaki ty jesteś głupi.... To że napisał fajna biografie o Kaluznym musi oznaczać że to porządny dziennikarz?

Nigga please

MaLk 27.07.2017 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1478070)
czyli dalej g... rozumiesz

Ja czy oni? Ja "szansy" na 24 milionów złotych za friko nie mam, więc mogę sobie pozwolić na luksus uwalenia oferty z założenia.

Gdybym miał to jednak zrobić w ramach wykonywania obowiązków zawodowych, zwłaszcza jako zewnętrzna obsługa prawna i od strzała zaryzykować utratę 24 milionów złotych bez dochowania wszystkich aktów staranności, w tym dokładnego sprawdzenia wiarygodności oferty i oferenta, to sorry, ale moje ubezpieczenie mogłoby nie wystarczyć na pokrycie odszkodowania, gdyby jakimś cudem okazało się, że gość miał te 40 baniek cholera wie skąd, może i z uprawy pieczarek w Donbasie... Klientowi może zwisać pochodzenie tych pieniędzy, jeśli tylko miałyby się znaleźć i tylko sprawiać pozory legalności.

Czym bym się bronił potem przed sądem? Tym, że z internetu, paru wygrzebanych artykułów i przecieków na forum albo innym twitterze wynikało, że oferta była niepoważna, a mnie się nie chciało czekać aż upłynie nawet nie przewidziane umową klienta 60, ale 7 dni?

nesta 27.07.2017 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1478077)
....a nesta jaki ty jesteś głupi.... To że napisał fajna biografie o Kaluznym musi oznaczać że to porządny dziennikarz?

Nigga please

Per głupi to do starego w nocy wołasz.

Haha, ale co wy znowu chcecie od Karonia? Przecież to już zaczyna zakrawać na jakaś paranoje... facet jest dziennikarzem więc w tak gorącym okresie rywalizuje o jak najlepsze newsy. Skontaktował się z tym całym Bernatzkim, spisał dwa zdania i opublikował. Przecież to nawet nie jest korzystna dla tego Niemca wypowiedź. Że też Karonia zwerbowali :D?

tommiyacht 27.07.2017 20:39

Ts z Panią Marzeną niech sie uspokoją z nerw i wyślą do TF przysłowiowe "sprawdzam". Bo TF im dalej brnie w powage tej oferty tym bardziej sra we własne okablowane gniazdo. Mereś v2 jak nic.. ci prawnicy w TF to na prawdę łebskie typy

7 kotów 27.07.2017 20:41

ten karoń to ja nie wiem na jaki .... wrzucił to swoje wypracowanie.

czaro 27.07.2017 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1478081)

Haha, ale co wy znowu chcecie od Karonia? Przecież to już zaczyna zakrawać na jakaś paranoje... facet jest dziennikarzem więc w tak gorącym okresie rywalizuje o jak najlepsze newsy. Skontaktował się z tym całym Bernatzkim, spisał dwa zdania i opublikował. Przecież to nawet nie jest korzystna dla tego Niemca wypowiedź. Że też Karonia zwerbowali :D?

Nikt zdrowo myślący tak (by) nie napisał, więc nie drwij.

Nazywasz to, co zrobił p. red. Karoń "dziennikarstwem", a efekt jego pracy "wywiadem"?

Czytaj sobie, jakie media chcesz, nic mi do tego. Ale ja np. wymagam od dziennikarzy większej rzetelności i rozeznania w temacie, wtedy wiem, że czytając ich artykuły, jestem lepiej poinformowany. Od wywiadu wymagam natomiast jakiejś myśli przewodniej. Zamysłu, który wyrażony byłby w układzie pytań i odpowiedzi układających się w wątek. To, co opublikowano na stronie tvp.pl to jest rozmówka, wymiana dwóch zdań (które note bene nie wnoszą do stanu wiedzy nic nowego, a zapowiadane były jako bomba). To się ma tak do wywiadu jak pojedynczy news z PAPu sprzed dwóch tygodni do artykułu w gazecie.

PhantomRanger 27.07.2017 20:45

Przede wszystkim ta wiadomość osiągnęła jeden cel. Kibice znowu zostali podzieleni na dwa obozy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1478081)

Im częściej czytam tą "wypowiedź", tym bardziej wygląda mi ona na zlepek tego, co tu zostało powiedziane.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1478082)
Ts z Panią Marzeną niech sie uspokoją z nerw i wyślą do TF przysłowiowe "sprawdzam". Bo TF im dalej brnie w powage tej oferty tym bardziej sra we własne okablowane gniazdo. Mereś v2 jak nic.. ci prawnicy w TF to na prawdę łebskie typy

Dziw bierze jak to w ogóle jeszcze na rynku funkcjonuje.

PAWEŁ 27.07.2017 20:48

Ja pierdyle to jeszcze są osoby na forum które wierzą ze biznesmeny się zjawia ? O matko i córko

nesta 27.07.2017 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1478084)

Nazywasz to, co zrobił p. red. Karoń "dziennikarstwem", a efekt jego pracy "wywiadem"?

Czytaj sobie, jakie media chcesz, nic mi do tego. Ale ja np. wymagam od dziennikarzy większej rzetelności i rozeznania w temacie, wtedy wiem, że czytając ich artykuły, jestem lepiej poinformowany. Od wywiadu wymagam natomiast jakiejś myśli przewodniej. Zamysłu, który wyrażony byłby w układzie pytań i odpowiedzi układających się w wątek. To, co opublikowano na stronie tvp.pl to jest rozmówka, wymiana dwóch zdań (które note bene nie wnoszą do stanu wiedzy nic nowego, a zapowiadane były jako bomba). To się ma tak do wywiadu jak pojedynczy news z PAPu sprzed dwóch tygodni do artykułu w gazecie.

To pełna zgoda, że rozmowa jest na żenującym poziomie. Skoro już do niej doprowadza powinien go wypunktować - dlaczego się jeszcze nie ujawnili, kiedy mają zamiar to zrobić, czemu sam JL nie przyjechał do Krk. Jest milion pytań, a on nie zadał żadnego. Nawet jak nie odpowie, bo zapewne nie odpowie to już coś znaczy. Chodzi o ich zadanie.
A nie takie pierdy.
A mój post dotyczył sugestii Czerepacha, a nie tego wywiadziku, który oczywistym jest, że jest denny.

Całe dziennikarstwo leży. I ta sprawa to dobitnie pokazuje.

Dariook 27.07.2017 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1478084)

Pewnie sobie to sam wymyslił by nie wyjsc na idiote, ze niby ma umowiony wywiad :D

radek2323 27.07.2017 20:58

Takich dziennikarzy mamy ogarniętych ze jak była konferencja TS to pytania jak by za kare zadawali zero przygotowania dno dna .

Adasss 27.07.2017 21:07

Już więcej nowości jest na krakowskiej Wyborczej

Cytat:

Co więcej, z Niemcami trudno się skontaktować.
- Bardzo nalegaliśmy na spotkanie z przedstawicielami inwestora, ale nie doszło do takiego spotkania i nie jest zaplanowane - usłyszeliśmy w firmie z Myślenic. W ten sposób Tele-Fonika dementuje krążące informacje, według których pewne jest, że w najbliższych dniach do Krakowa przyleci Joerg Loeser. A to niemiecki biznesmen ma stać za Stechert.

Nieoficjalnie wiadomo, że od poniedziałku żaden z przedstawicieli strony niemieckiej nie kontaktował się z Tele-Foniką.
...
Stechert ... W środę uzyskaliśmy informację, że firma w tym tygodniu odniesie się do sprawy przejęcia Wisły.

czaro 27.07.2017 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1478089)
Pewnie sobie to sam wymyslił by nie wyjsc na idiote, ze niby ma umowiony wywiad :D

Tak. Podstawowa sprawa, którą powinien był ustalić to, czy rozmawiał z Bernackim czy Bernatzkym, a może jeszcze innym wcieleniem zausznika naszego germańskiego oprawcy, znaczy się, zbawcy.

zozo 27.07.2017 21:11

Hej, jestem tu nowy... powiem tyle, jutro lub w poniedziałek będzie GRUBO.

Pamiętacie wyjazdy Smudy na Zarabie do Bossa i negocjacje w zaciszu chłodnego pokoju przy buteleczce? To teraz, taki tam sobie, się dzieje, taka tam imprezka, rozmówiki przy wódeczce i sushi... po hehmiecku.

Takie tam, info. Niesprawdzone, ale pewne.

master777 27.07.2017 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1478082)
ci prawnicy w TF to na prawdę łebskie typy

Raz stanę w obronie. Pracuję w dziale prawnym pewnej krakowskiej spółki giełdowej. W sumie pół tuzina osób obsługuje kilka tuzinów spółek (cała grupa kapitałowa, mamy zasięg globalny). Niekiedy nie ma czasu nawet się wysikać. A i tak często kończy się tym, że nasze analizy/opinie/zalecenia idą do kosza, bo dyrektor/zarząd chce inaczej. Takie są realia, więc myślę że Ci szeregowi pracownicy-prawnicy TF robią co mogą. Sorry za @top.

zozo 27.07.2017 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master777 (Post 1478094)
Raz stanę w obronie. Pracuję w dziale prawnym pewnej krakowskiej spółki giełdowej. W sumie pół tuzina osób obsługuje kilka tuzinów spółek (cała grupa kapitałowa, mamy zasięg globalny). Niekiedy nie ma czasu nawet się wysikać. A i tak często kończy się tym, że nasze analizy/opinie/zalecenia idą do kosza, bo dyrektor/zarząd chce inaczej. Takie są realia, więc myślę że Ci szeregowi pracownicy-prawnicy TF robią co mogą. Sorry za @top.

wzruszyłem się.

master777 27.07.2017 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zozo (Post 1478096)
wzruszyłem się.

płaczemy codziennie ;)

Jam55 27.07.2017 21:27

Nowy artykuł redaktora Bialonskiego na Interii :D
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...an,nId,2422201

Flinston 27.07.2017 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1478101)

Nawet jeżeli gość nie jest do końca profesjonalny, to i tak takie pesymistyczne artykuły są warte więcej niż lanie wody Janeksa i Migi, według mnie przynajmniej.

Jam55 27.07.2017 21:37

Piszesz o kolesiu który całą swoją wiedzę czerpał z fake konta na Twitterze. Wszyscy mu pisali że to fake ale on dalej cytował kolesia.

Szofer 27.07.2017 21:37

nie jest pesymistyczny, jest racjonalny

7 kotów 27.07.2017 21:39

A nawet optymistyczny.

Jam55 27.07.2017 21:40

O Boże pan Bialonski racjonalny. "Czy Joerg Loeser już przyjechał?", "Kiedy Loeser przyjedzie i.wykupi Wisłę" - dociekają na forach kibice.
Widać czyta to forum bardzo często :D

mitmichael 27.07.2017 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1478101)

Az nie do uwierzenia, ze to od Bialonskiego

szorstki 27.07.2017 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1478107)
Az nie do uwierzenia, ze to od Bialonskiego

to pewnie fake

wściekłe pięści węża 27.07.2017 21:58

To już jego drugi tekst utrzymany w podobnym tonie. Jestem zszokowany.

Yggdrasil 27.07.2017 22:01

Pal licho jego inną działalność - bo nie śledze - ale ten artykuł jest ok

wolfy 27.07.2017 22:09

janexxx się skończył! Prawdziwe info tylko u eWiślaka!

wiesniak842 27.07.2017 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1478105)
A nawet optymistyczny.

Zes dojebal z avatarem:lol:

Danielek1906 27.07.2017 22:42

Tymi Niemcami dupcy przekrętem juz na kilometr. Tweety Dukata jednoznacznie o tym świadczą, a nawet ostatnie oświadczenie TF jakieś takie niemrawe było... Może kolarz za tym stoi i znalazł sobie ziomków w niemczech?

heoij 27.07.2017 22:45

Poczytajcie sobie wpisy D. Dukata:

https://twitter.com/DamianDukat/with_replies

Wygląda na to, że to wszystko lipa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl