Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

crux.a 22.08.2016 21:45

Trzeba niestety zakładać, że Wisła nadal należy do Meresińskiego i że naprawdę nie wiadomo, czy i kiedy to się zmieni. Wierzę prezesom TS, gdy mówili w południe, że są "po słowie" z JM, że transakcja jest dogadana. Ale wiemy wszyscy, ile jest warte słowo tego człowieka. Gówno.

Krotochwila 22.08.2016 21:50

Kuriozalny ale też w dziwny sposób pasujący do kilkuletniej amatorszczyzny epilog rozdziału " Era Bogusława Cupiała" w wielkiej księdze historii Wisły Kraków za nami. Działo się.
Chciałbym wierzyć, że osoby odpowiedzialne za zafundowanie Wiśle tej ścieżki zdrowia (Monika Cupiał, Gaszyński?) kiedyś za to odpowiedzą. Wielki czarny f..t wam w d...y.

Pora na nowy rozdział. Wszyscy na Sląsk!

dj_ibutti 22.08.2016 21:53

Myślę że brak komunikatu ze strony TS wynika z tego, że jak powiedział RS - pierwsi dowiedzą się piłkarze. Raczej nikt do Kielc z info nie dymał, a nawet jeśli to publikowanie komunikatu o takiej treści o 23, mija się z celem.

Krotochwila 22.08.2016 21:59

Gimnazjalista, który nie dostałby pożyczki w Providencie kupił Wisłę Kraków.

Paweł 22.08.2016 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1450932)
Ta historia się nigdy nie skończy:

https://zapodaj.net/images/10aacae0be770.jpg

Jest już ta "bomba" z udziałem Meresińskiego i... Macieja Żurawskiego: http://m.se.pl/wiadomosci/opinie/sla...st_882087.html

czaro 22.08.2016 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1450922)
A ten Szymon Jadczak co się bawi w Rutkowskiego to jakiś pier.dolnięty.
Brudzi Meresińskiemu cały czas obrzucając go gównem, wyciąga kwity na niego po czym twierdzi.. że Meresiński po godzinie 17:00 do niego zadzwonił po koleżeńsku by porozmawiać.

Nie chcę być niemiły, ale może odpocznij i przeczytaj wpis Jadczaka jeszcze raz. Myślę, że wyrażenie "po koleżeńsku" nie ma tu znaczenia dosłownego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez m_abg (Post 1450912)
Mi w tym wszystkim brakuje faktycznego rozliczenia tych którzy takie szambo spuścili (...)
(...) Gaszyński (...)

To jest najlepsze. Bo BC i TF zrobili dla Wisły sporo, a teraz nie chcieli już tego robić - ok, pozbyli się jej. Nawet zakładając, że nikt ich nie wprowadził w błąd, że wiedzieli, co robią - mieli do tego pełne prawo. BC pojawił się w Wiśle nagle i może przez tych 19 lat nie zżył się z nią na tyle. A nawet jeśli zżył, to o tym nie opowiadał w wywiadach. A prezes Gaszyński to przecież miał być Wiślak z krwi i kości. Nie pamiętam go jako piłkarza, ale w wywiadach udzielanych rok temu czytałem, że serce bije mu w rytmie wiślackiego hymnu i pomalowane jest na nasze barwy. A tu taki zonk. Z obyczajowego punktu widzenia słabo to wygląda.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davey777 (Post 1450933)
Niepokoi brak komunikatu ze strony TS. Oby ten nażelowany pajac czegoś nie wykrecił na koniec

Jeżeli wyjechał, to nie poradzi sobie z odwołaniem pełnomocnictwa też nasz absolwent prawa i wszystko zależy od prawnika-pełnomocnika. Inna sprawa, że przeniesienie akcji wymaga formy aktu notarialnego, więc i pełnomocnictwo powinno być udzielone w takiej formie - ciekawe, jak oni w niedzielę znaleźli notariusza. Chyba, że dziś rano wszystko załatwili.

crux.a 22.08.2016 22:01

dj, to co piszesz, wygląda racjonalnie. Obyś miał rację.

Mam nadzieję, że któryś wierzyciel wreszcie na serio dobierze się temu pajacowi do opalonego du.ska.

PS. Jakim cudem ten gość jeszcze nie siedzi?! A swoją drogą ta historia z żoną Żurawia pokazuje, jak niewiele było trzeba, żeby Meresia sprawdzić.

dj_ibutti 22.08.2016 22:01

http://m.se.pl/wiadomosci/opinie/sla...st_882087.html

Umarłem.... Czyli Gaszyński z TF podtrzymują, że gruntownie go sprawdzili? Trzy razy bym się zastanowił zanim bym ubił jakiś interes z Telefoniką....

P/S Uważam, że powinniśmy Knurze, a zwłaszcza Jadczakowi kupić porządną flachę... Gdyby nie ich praca śledcza, to pewnie piękniś.dalej by oszukiwał wszystkich. A to, że on zadzwonił do Jadczaka, to akurat mnie nie dziwi. Zwłaszcza w świetle jego słów "jestem osobą.fizyczną, a nie publiczną" - pomijając bezsens użycia terminu osoba fizyczna, to chodzi mu o to, że nie będąc osobą publiczną nie może być "obsmarowywany w mediach" ;)

Vinci 22.08.2016 22:12

Rozwijając to, co napisałeś o Telefonice, to nic innego jak Piłkarski Poker 2... albo i 3 (po Fryzjerze). Byliśmy świadkami, jak prosty człowiek może ośmieszyć całe grono profesjonalistów i ekspertów.
Knura, Jadczak i co, by nie mówić w ostatnich dniach Stanowski + opinia publiczna spowodowała taką presję, że udało się na jakiś czas uniknąć tragedii. Oczywiście palma pierwszeństwa dla tych, którzy podjęli się zakulisowych działań, jeżeli chodzi o zasługi. Mam nadzieję, że nie jest to odroczenie wyroku, tylko pierwszy krok w kierunki renowacji piłkarskiej Wisły.

Obyśmy wszyscy jutro rano dostali to potwierdzenie o przejęciu przez TS. Wystarczy nam tych atrakcji. Później wszystko w naszych rękach. Oby nie brakowało chętnych po bilety.

qbbba 22.08.2016 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1450947)
http://m.se.pl/wiadomosci/opinie/sla...st_882087.html

Umarłem.... Czyli Gaszyński z TF podtrzymują, że gruntownie go sprawdzili? Trzy razy bym się zastanowił zanim bym ubił jakiś interes z Telefoniką....

P/S Uważam, że powinniśmy Knurze, a zwłaszcza Jadczakowi kupić porządną flachę... Gdyby nie ich praca śledcza, to pewnie piękniś.dalej by oszukiwał wszystkich. A to, że on zadzwonił do Jadczaka, to akurat mnie nie dziwi. Zwłaszcza w świetle jego słów "jestem osobą.fizyczną, a nie publiczną" - pomijając bezsens użycia terminu osoba fizyczna, to chodzi mu o to, że nie będąc osobą publiczną nie może być "obsmarowywany w mediach" ;)

Obawiam się, że na ćwiartkę byśmy nie uzbierali, bo mam wrażenie, że 3/4 piszących tu osób Knurę i Jadczaka mają za szmaty. Ja już niestety nie mam złudzeń, że znaczna część kibiców Wisły ma jakiś dziwny kompleks Warszawy, nie do końca zdefiniowany (najlepsze, kiedy zobaczymy, gdzie pisze Knura...). Gro osób niestety nie potrafi samodzielnie myśleć i wyciągać wnioski. Ale flachę rzecz jasna stawiam, w podziękowaniu.

Lukasz 22.08.2016 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1450932)
Ta historia się nigdy nie skończy:

https://zapodaj.net/images/10aacae0be770.jpg

I nigdy konczyć się nie powinna. Cytując klasyka:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1311952)
Wszystkie prawa i przepisy powinny być tak ogarnięte, by je.bać (..) na okrągło..

------------------

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qbbba (Post 1450952)
. Ale do flachę rzecz jasna stawiam, w podziękowaniu.

I dorzucić jakieś panienki. W koncu niech chłop ma radość ze swojego zawodu.

Fugiel 22.08.2016 22:24

Z drugiej strony opublikował jakieś zdjęcia poświadczeń, że nie był karany ..

dj_ibutti 22.08.2016 22:26

Żyjemy w takim kraju, że ten gość.zaraz wyda książkę.o tym "Jak wydymałem pół Europy" i w końcu zostanie tym milionerem....

Bronex 22.08.2016 22:38

Przeczytałem sobie komentarz Jastrzębowskiego! Kuźwa! Takie łachy jak ten Meresiński mogły tylko puchnąć w platformianym roz....zielu przez lata!! Ten motyw z żoną Żurawskiego! To jakiś kosmos.

Wisła Prokocim 22.08.2016 22:42

Tak się teraz zastanawiam czy gimbus nie był podstawionym słupem ale przez TFK żeby wyciągnąć od TS-u tyle ile chcieli dostać za Wisłe
TFK znalazła jelenia którego namówiła żeby kupił Wisłe bo podobno negocjacje z TS-em trwały też wtedy jak i negocjacje z meresiem tylko TS chciał Wisłe za symboliczną złotówkę a TFK nie chciała jej za tyle sprzedać, to dali meresia i wiedzieli że ludzie typu Dunin bedą chcieli wyrwać Wisłe z jego rąk, I co? TFK wygrało TS nie kupi Wisły od nich za złotówkę tylko za dużą kase tak jak chcieli bo w przeciwnym razie Wisła upadnie

qbbba 22.08.2016 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1450957)
Przeczytałem sobie komentarz Jastrzębowskiego! Kuźwa! Takie łachy jak ten Meresiński mogły tylko puchnąć w platformianym roz....zielu przez lata!! Ten motyw z żoną Żurawskiego! To jakiś kosmos.

A teraz tak na serio: W całym tym bajzlu najbardziej dupy dał Igor Nowak, syn Ewy i Leszka. Bo jako dziennikarz i przyrodni brat Marty Hoffer-Konarskiej, córki Romana, miał w dupie dziennikarską etykę i rzetelność, tylko postanowił kryć brudne interesy byłego faceta jego przyrodniej siostry. Jedynym, któremu tam ufam, jest Korek.

JEDREK76 22.08.2016 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1450944)
Jest już ta "bomba" z udziałem Meresińskiego i... Macieja Żurawskiego: http://m.se.pl/wiadomosci/opinie/sla...st_882087.html

Niezłe jaja. Po pierwszym meczu z Parmą i nieszczęsnym "butterfly-u" warszawski salonik wyprodukował spektakl TV, tutaj mają gotowy scenariusz na komediodramat. ....a kompromitacja ludzi TF, jak można było z kimś takim w ogóle rozmowy podejmować? Nic dziwnego, że ta firma tak dołuje skoro jej pracownicy są tak niekompetentni.
Teraz można zrozumieć dlaczego taka głucha cisza panowała przed podpisaniem umowy - Meresiński słusznie obawiał się, że bez tego nie doszłoby do jej zawarcia, bo za dużo na jego temat zostałoby ujawnione przed czasem.

szczepans21 22.08.2016 23:01

Czemu nie ma jeszcze potwierdzenia?

JEDREK76 22.08.2016 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1450964)
Czemu nie ma jeszcze potwierdzenia?

wg rzecznika Wisła SSA D. Juszczyka "Wygląda na to, że finalizacja nastąpi jutro (dziś)" (TT sprzed 15 min.)

SlawekS 23.08.2016 01:34

Kilka luźnych przemyśleń:

1. W piątek wszyscy na Śląsk. Z kilku powodów:
- pokażmy sami sobie ilu nas tak naprawdę jest. Wyniki sportowe do du.. więc najważniejszym powodem przyjścia na stadion jest nasza demonstracja przywiązania do klubu.
- pokażmy potencjalnym sponsorom (właścicielom?) ilu Wisła ma kibiców. Trzeba robić za potencjał marketingowy
- każda złotówka w obecnej sytuacji się przyda klubowi, ale dwa pierwsze powody są zdecydowanie ważniejsze

2. Przez prawie 100 lat piłka była tylko jedną z sekcji (najważniejszą) TS. Wymogi prawne sprawiły, że piłka MUSIAŁA znaleźć się poza strukturami TS. Dla większości z nas podział na TS oraz SSA jest sztuczny bo Wisła to Wisła. Każdy kto ma Wisłę w sercu łaski nie robił, że walczył o piłkę. To tak samo naturalne jak to, że każdy normalny rodzic przyjmuje z powrotem pod swój dach marnotrawne dziecko. Szymański ani nikt z zarządu TS żadnym herosem nie jest - zachowali się tak jak się powinni zachować. Ale chwała im za to.

3. Główny przekaz z dzisiejszej (wczorajszej) konferencji był wg mnie taki:
- TS przejmie Wisłę za worek kasy i jak szybko sponsorów nie najdziemy to cienko będzie
- Nie chcę przekręzić słów p. Szymańskiego ale najpierw powiedział chyba, że w Wisłę NIKT nie chce zainwestować i stąd inicjatywa TS-u a chwilę potem powiedział, że pierwsi sponsorzy już są w zasadzie dogadani (nawet na koszulki). To chcą firmy w Wisłę inwestować czy nie? Pogubiłem się. Mam nadzieję, że chcą.

4. Prosty przekaz do dziennikarzy i wszystkich kibiców piszących na forum: Morda w kubeł bo nam w ważnych sprawach przeszkadzacie. Komuną mi zapachniało. Nie wiem jak dyskusje na forum mogą przeszkadzać w negocjacjach biznesowych. Widać niektórzy są przeczuleni na punkcie krytyki

5. Cupiałowi należy się ze strony kibiców porządne podziękowanie za tych 19 lat. A cykliście należy się wpierrr... za zeszmacenie wizerunku Wisły.

6. Na Śląsku mam nadzieję, że nie będzie bluzgów. Swoją drogą to test dla osób które będą na C - czy potrafią wznieść się ponad orwellowską rzeczywistość.

Barti 23.08.2016 05:19

Bez mrugnięcia okiem została postawiona teza, że tfk została wykiwana przez Meresińskiego. Wynika to z tego, że przecież w oświadczeniu napisano że dobro, tradycja Wisły itp itd. Wszyscy "łyknęli to jak pelikany" Nikomu natomiast nie przychodzi do głowy, że tfk pozbyła się wyeksploatowanej i niewygodnej Wisły tak jak kiedyś Ożarowa. Nie zdawała sobie tylko sprawy z konsekwencji swojego czynu. To niewiarygodne, prawda?

Coglin 23.08.2016 06:05

ta cała bomba z SE:
Cytat:

Właściciel Wisły Kraków to OSZUST!

Nazywa się Jakub Meresiński (30 l.) i nikt nie wie, jakim cudem został właścicielem piłkarskiej Wisły Kraków. Tymczasem sąd i prokuratura nie mają wątpliwości: to oszust, który podrobił dowód osobisty żony byłego reprezentanta Polski, piłkarza Macieja Żurawskiego (40 l.), i dzięki temu chciał wyłudził 500 tys. zł kredytu. - Nie wziąłbym tych pieniędzy. To miał być prztyczek w nos, bo zerwała ze mną biznes. Wyrok nie jest prawomocny - tłumaczył nam wczoraj Meresiński, który został w tej sprawie skazany na rok więzienia w zawieszeniu na trzy lata.

W akcie oskarżenia tej sprawy z 28 kwietnia 2016 r. Meresiński figuruje jako mężczyzna ze średnim wykształceniem, bezrobotny, bez majątku, bez dochodów. Jednak to on w lipcu tego roku został właścicielem jednego z największych klubów piłkarskich w Polsce, czyli ekstraklasowej Wisły Kraków. - Jakim cudem? Kto to? - pytali eksperci. Sąd i prokuratura nie mają problemów z odpowiedzią na to pytanie: zwykły oszust!

Biznes z żoną "Żurawia"
W 2014 roku Meresiński chciał robić interesy z żoną Macieja Żurawskiego, czyli żywej legendy Wisły Kraków. Mieli sprzedawać reklamy na elektronicznych telebimach w Warszawie. Potrzebne były pieniądze. "Zaproponował Żurawskiej sprzedaż jej krakowskiego mieszkania (wartego 1,2 mln zł) bądź zaciągnięcie kredytu na biznes" - czytamy w akcie oskarżenia sporządzonym przez Prokuraturę Rejonową Szczecin-Śródmieście. Żona byłego napastnika "Białej Gwiazdy" przesłała Meresińskiemu nawet dokumentację mieszkania, akty notarialne oraz zdjęcie swojego dowodu osobistego. Jednak w lipcu 2015 roku Żurawska stwierdziła, że wycofuje się z interesu. "Mimo odmowy Meresiński postanowił zaciągnąć pożyczkę w firmie ze Szczecina" - piszą śledczy.

Podrobił dowód żony piłkarza
W oszustwo wciągnął swoją siostrę - Kamilę Ł. (32 l.). - W międzyczasie za 4 tys. zł Meresiński kupił od nieustalonych osób dowód osobisty wystawiony na Paulinę Żurawską z wizerunkiem Kamili Ł. - opisują śledczy. 7 sierpnia 2015 roku Kamila Ł., posługując się podrobionym dokumentem, zawarła umowę pożyczki w wysokości 507 900,69 zł. Podrobiła także podpis Pauliny Żurawskiej. W dniu zawarcia umowy pożyczkobiorca otrzymał 5 tys. zł. Reszta miała zostać przelana na konto. Zabezpieczeniem kredytu było krakowskie mieszkanie Żurawskiej. Firma udzielająca pożyczki chciała je zobaczyć. Do tego jej pracownik zauważył, że kobieta podająca się za Żurawską bardzo dziwnie się zachowuje. - Ktoś z firmy pożyczkowej podejrzewał, że ta kobieta nie jest moją partnerką. I skontaktował się ze mną przez internet. Przypadek i szczęście sprawiły, że wówczas moja żona nie została oszukana. Na temat Jakuba Meresińskiego i jego postępowania nie chcę się wypowiadać - powiedział nam Maciej Żurawski.

Oszustwo wyszło na jaw. Firma odstąpiła od udzielenia kredytu i zawiadomiła policję. Otrzymane 5 tys. zł Meresiński zwrócił. A 12 sierpnia 2015 roku został zatrzymany przez policję. Znaleziono przy nim podrobiony dowód osobisty i dokumenty, na których sfałszowany został podpis Żurawskiej. - W trakcie przesłuchania Meresiński tłumaczył, że nie zamierzał oszukać firmy pożyczkowej. W związku z tym, że Paulina Żurawska nie chciała wspólnie z nim podjąć przedsięwzięcia gospodarczego, chciał jej udowodnić, że w ogóle zawarcie takiej pożyczki jest możliwe. Przyznał, że nie dysponował mieszkaniem, a tylko jego okazanie było warunkiem wypłaty całej kwoty. Wyjaśnił, że miał zamiar odstąpić od umowy - relacjonują śledczy.

Skazany na rok więzienia
25 lipca zapadł wyrok w tej sprawie. - Oboje oskarżeni (Meresiński i jego siostra) zostali skazani na rok więzienia w zawieszeniu na 3 lata oraz grzywny po 6250 zł. Wyrok nie jest prawomocny - informuje nas sędzia Michał Tomala, rzecznik prasowy Sądu Okręgowego w Szczecinie. - To miał być prztyczek w nos, danie jej nauczki, bo w ostatniej chwili Paulina wycofała się z tego biznesu. Nie chciałem brać tej pożyczki - tłumaczył nam wczoraj Meresiński. Ale sąd ani prokuratorzy w to nie uwierzyli.
Meresiński był już raz skazany za posługiwanie się sfałszowanymi świadectwami dojrzałości i ukończenia liceum. Sąd w Częstochowie wymierzył mu grzywnę 1000 zł. Wyrok uprawomocnił się w kwietniu.
Z kolei wczoraj zapadła decyzja, że Wisłę Kraków przejmie od Meresińskiego Towarzystwo Sportowe Wisła.

autor: Jarosław Sulikowski

dj_ibutti 23.08.2016 06:19

Żeby nam tu nie umknęła jedna rzecz.... Conajmniej od lipca 2015(!) pan Żurawski (żywa legenda Wisły) wiedział, ze pan JM jest oszustem na duża skale. Czemu sie ta wiedza z nikim nie podzielił?!

mr_kwolf 23.08.2016 06:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 1450979)

- pokażmy sami sobie ilu nas tak naprawdę jest. Wyniki sportowe do du.. więc najważniejszym powodem przyjścia na stadion jest nasza demonstracja przywiązania do klubu.
- pokażmy potencjalnym sponsorom (właścicielom?) ilu Wisła ma kibiców. Trzeba robić za potencjał marketingowy
- każda złotówka w obecnej sytuacji się przyda klubowi, ale dwa pierwsze powody są zdecydowanie ważniejsze

2. Przez prawie 100 lat piłka była tylko jedną z sekcji (najważniejszą) TS. Wymogi prawne sprawiły, że piłka MUSIAŁA znaleźć się poza strukturami TS. Dla większości z nas podział na TS oraz SSA jest sztuczny bo Wisła to Wisła. Każdy kto ma Wisłę w sercu łaski nie robił, że walczył o piłkę. To tak samo naturalne jak to, że każdy normalny rodzic przyjmuje z powrotem pod swój dach marnotrawne dziecko. Szymański ani nikt z zarządu TS żadnym herosem nie jest - zachowali się tak jak się powinni zachować. Ale chwała im za to.

- TS przejmie Wisłę za worek kasy i jak szybko sponsorów nie najdziemy to cienko będzie
- Nie chcę przekręzić słów p. Szymańskiego ale najpierw powiedział chyba, że w Wisłę NIKT nie chce zainwestować i stąd inicjatywa TS-u a chwilę potem powiedział, że pierwsi sponsorzy już są w zasadzie dogadani (nawet na koszulki). To chcą firmy w Wisłę inwestować czy nie? Pogubiłem się. Mam nadzieję, że chcą.

4. Prosty przekaz do dziennikarzy i wszystkich kibiców piszących na forum: Morda w kubeł bo nam w ważnych sprawach przeszkadzacie. Komuną mi zapachniało. Nie wiem jak dyskusje na forum mogą przeszkadzać w negocjacjach biznesowych. Widać niektórzy są przeczuleni na punkcie krytyki

5. Cupiałowi należy się ze strony kibiców porządne podziękowanie za tych 19 lat. A cykliście należy się wpierrr... za zeszmacenie wizerunku Wisły.

6. Na Śląsku mam nadzieję, że nie będzie bluzgów. Swoją drogą to test dla osób które będą na C - czy potrafią wznieść się ponad orwellowską rzeczywistość.

Inwestor to nie to samo co sponsor. Inwestor kupuje akcje klubu z myslą o zarobku, chce miec realny wpływ na podejmowane decyzje itd. Sponsor kupuje usługę (reklama), dostaje fakturę, płaci i nic mu więcej do klubu. Powiedzmy szczerze, znalezienie sponsora na koszulki to żaden sukces. Znalezienie takiego za pieniądze zbliżone do TF to będzie prawdziwy sukces.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1450984)
Żeby nam tu nie umknęła jedna rzecz.... Conajmniej od lipca 2015(!) pan Żurawski (żywa legenda Wisły) wiedział, ze pan JM jest oszustem na duża skale. Czemu sie ta wiedza z nikim nie podzielił?!

Z tą legendą bym nie przesadzał. Ot po prostu dobry piłkarz swego czasu. Legenda i kandydat SLD kłóci się w każdym calu. Jak widać, to nie wszystko co ma na sumieniu ta "legenda".

PhantomRanger 23.08.2016 06:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 1450979)

Zapomniałeś dodać, że od obecnego [Meresińskiego] nikt nie chciał kupić, bo w szambie nikt się babrać nie chce. Ewentualne późniejsze kupno od TS-u nie będzie już miało wpływu na wizerunek potencjalnego kupca.

heoij 23.08.2016 07:04

Dlaczego Meresiński wciąż nie sprzedał Wisły? Odpowiedź mogą znać komornicy, którzy go ścigają

https://eszjot.wordpress.com/2016/08...zy-go-scigaja/

domin_czyzyny 23.08.2016 07:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1450957)

Tak. To jest absolutny skandal. Przeciez Żurawski jest związany z Wisłą, zna tam wszystkich. Wystarczył jeden telefon, jeden! I ten pajac byłby zlustrowany.

No właśnie. Najbardziej mi pasuje w tym wszystkim to, że TF tak naprawdę wiedziała komu to sprzedaje i miała to W DUPIE.

Druga opcja jest też możliwa. Mianowicie skala niekompetencji ludzi pracujących dla TF i Cupiała.

Nie wiem co dla tej firmy byłoby gorsze.

KOMINEK 23.08.2016 07:15

Może być tak że żywą gotówkę panu Jakubowi M. trzeba dać a załatwienie tego nawet w banku trwa. Oby to był tylko ten problem.

mr_kwolf 23.08.2016 07:19

Może brakuje podpisu tego murzyna z Lublina? Przecież Kmieciak nie może się mylić.

filemon 23.08.2016 07:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1450986)
Z tą legendą bym nie przesadzał. Ot po prostu dobry piłkarz swego czasu. Legenda i kandydat SLD kłóci się w każdym calu. Jak widać, to nie wszystko co ma na sumieniu ta "legenda".

OT: Śmieszy mnie, że życie prywatne ex-piłkarza po zakończeniu kariery wpływa na jego postrzeganie w zakresie "legendy"/"nie-legendy" z czasów, gdy grał. Bardzo spójne :-)
Niie rozumiem też skąd twierdzenie, że Żurawski nie powiedział nikomu, może powiedział tylko to olano.

pasjonat 23.08.2016 07:20

Taki komentarz wisi na forum GW:

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...l#BoxSportLink

"Buahaha, czyli od słupa Meresińskiego wreszcie odkupi ten kto tego słupa podstawił, czyli Piotrek Wawro wraz z Miskiem z kolegami z WSH. Teraz to dopiero bieda jaja, bandyterka dorwała się do klubu i będzie sprzedawać kopaczy i przejmować kasę z NC+. Za 2 lata Wisła w 4 lidze."

Nie wszystko w tym poście rozumiem, nie wiem co to WSH. Z panem Wawro zetknąłem się od strony biznesowej. Jego spółka jest właścicielem firmy Terpen w Czechowicach. Może się nie znam, ale dość straszne rzeczy dzieją się z Terpenem pod względem ekonomicznym i środowiskowym.

bódyń 23.08.2016 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1450984)

A skad wiesz ze sie nie podzielil ta wiedza. Ze nie pobiegl do mediow nie znaczy ze nikomu nie powiedzial

mr_kwolf 23.08.2016 07:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1450994)
OT: Śmieszy mnie, że życie prywatne ex-piłkarza po zakończeniu kariery wpływa na jego postrzeganie w zakresie "legendy"/"nie-legendy" z czasów, gdy grał. Bardzo spójne :-)
Niie rozumiem też skąd twierdzenie, że Żurawski nie powiedział nikomu, może powiedział tylko to olano.

OT: Czyli jakby teraz np. Żurawski robił sobie selfie z koszulce w paski z Filipiakiem wraz z podpisem "Best prez ever" to też byłby legenda? W końcu życie prywatne? Nie zabieram mu klasy piłkarskiej ale to był najemnik jakich wielu wcześniej i pozniej. Podobny poziom "legendy" co Rzezniczak w Legii.

Barti 23.08.2016 07:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pasjonat (Post 1450995)
Taki komentarz wisi na forum GW:

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...l#BoxSportLink

"Buahaha, czyli od słupa Meresińskiego wreszcie odkupi ten kto tego słupa podstawił, czyli Piotrek Wawro wraz z Miskiem z kolegami z WSH. Teraz to dopiero bieda jaja, bandyterka dorwała się do klubu i będzie sprzedawać kopaczy i przejmować kasę z NC+. Za 2 lata Wisła w 4 lidze."

Nie wszystko w tym poście rozumiem, nie wiem co to WSH. Z panem Wawro zetknąłem się od strony biznesowej. Jego spółka jest właścicielem firmy Terpen w Czechowicach. Może się nie znam, ale dość straszne rzeczy dzieją się z Terpenem pod względem ekonomicznym i środowiskowym.

Totalna bzdura. Chociażby z uwagi na to że pseudo mafia w krótkich spodenkach, nie byłaby w stanie ułożyć takiego scenariusza.

crux.a 23.08.2016 07:39

Pytanie na wszelki wypadek: co będzie, jak cyklistę wsadzą, zanim podpisze?

I drugie. Wiecie, czemu żaden komornik jeszcze nie położył łapy na akcjach Wisły?

!!IRIVER!! 23.08.2016 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1450998)
Totalna bzdura. Chociażby z uwagi na to że pseudo mafia w krótkich spodenkach, nie byłaby w stanie ułożyć takiego scenariusza.

Nie doceniasz ich :-)
A tak serio - po owocach to wszystko poznamy i tyle. Ważne, żeby tego chuja się wreszcie pozbyć! :pobity: :pala:

Griszka30KR 23.08.2016 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1450992)
Może być tak że żywą gotówkę panu Jakubowi M. trzeba dać a załatwienie tego nawet w banku trwa. Oby to był tylko ten problem.

Powyzej pewnych kwot muszą nastepowac transakcje przelewowe,a moze siedza mu na kontach i szuka odpowiedniego banku...

A jak będzie u nas ?
http://www.lodz.wyborcza.pl/lodz/1,3...-sponsora.html

pegie84 23.08.2016 08:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1450998)

Panowie w krótkich spodenkach odwiedzili w weekend pana Jakuba, na ile to miało wpływ na jego końcową decyzję o sprzedaży wie tylko on.

Barti 23.08.2016 08:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pegie84 (Post 1451005)
Panowie w krótkich spodenkach odwiedzili w weekend pana Jakuba, na ile to miało wpływ na jego końcową decyzję o sprzedaży wie tylko on.

Ooooo...jeżeli tak to jestem w szoku. Myślałem że ktoś kto robi przekręty na vacie ma lepsze plecy (Pruszków Wołomin i te sprawy....) Jednak to prawda że wisi dobrym chłopakom kasę i za nim ni poszli. Zawiodłem się ;)

Manhunt. 23.08.2016 08:16

Oczywiście wyborcza to świetny materiał. I już się ....a zaczyna kolejna szopka

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl