![]() |
Trzeba niestety zakładać, że Wisła nadal należy do Meresińskiego i że naprawdę nie wiadomo, czy i kiedy to się zmieni. Wierzę prezesom TS, gdy mówili w południe, że są "po słowie" z JM, że transakcja jest dogadana. Ale wiemy wszyscy, ile jest warte słowo tego człowieka. Gówno.
|
Kuriozalny ale też w dziwny sposób pasujący do kilkuletniej amatorszczyzny epilog rozdziału " Era Bogusława Cupiała" w wielkiej księdze historii Wisły Kraków za nami. Działo się.
Chciałbym wierzyć, że osoby odpowiedzialne za zafundowanie Wiśle tej ścieżki zdrowia (Monika Cupiał, Gaszyński?) kiedyś za to odpowiedzą. Wielki czarny f..t wam w d...y. Pora na nowy rozdział. Wszyscy na Sląsk! |
Myślę że brak komunikatu ze strony TS wynika z tego, że jak powiedział RS - pierwsi dowiedzą się piłkarze. Raczej nikt do Kielc z info nie dymał, a nawet jeśli to publikowanie komunikatu o takiej treści o 23, mija się z celem.
|
Gimnazjalista, który nie dostałby pożyczki w Providencie kupił Wisłę Kraków.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
dj, to co piszesz, wygląda racjonalnie. Obyś miał rację.
Mam nadzieję, że któryś wierzyciel wreszcie na serio dobierze się temu pajacowi do opalonego du.ska. PS. Jakim cudem ten gość jeszcze nie siedzi?! A swoją drogą ta historia z żoną Żurawia pokazuje, jak niewiele było trzeba, żeby Meresia sprawdzić. |
http://m.se.pl/wiadomosci/opinie/sla...st_882087.html
Umarłem.... Czyli Gaszyński z TF podtrzymują, że gruntownie go sprawdzili? Trzy razy bym się zastanowił zanim bym ubił jakiś interes z Telefoniką.... P/S Uważam, że powinniśmy Knurze, a zwłaszcza Jadczakowi kupić porządną flachę... Gdyby nie ich praca śledcza, to pewnie piękniś.dalej by oszukiwał wszystkich. A to, że on zadzwonił do Jadczaka, to akurat mnie nie dziwi. Zwłaszcza w świetle jego słów "jestem osobą.fizyczną, a nie publiczną" - pomijając bezsens użycia terminu osoba fizyczna, to chodzi mu o to, że nie będąc osobą publiczną nie może być "obsmarowywany w mediach" ;) |
Rozwijając to, co napisałeś o Telefonice, to nic innego jak Piłkarski Poker 2... albo i 3 (po Fryzjerze). Byliśmy świadkami, jak prosty człowiek może ośmieszyć całe grono profesjonalistów i ekspertów.
Knura, Jadczak i co, by nie mówić w ostatnich dniach Stanowski + opinia publiczna spowodowała taką presję, że udało się na jakiś czas uniknąć tragedii. Oczywiście palma pierwszeństwa dla tych, którzy podjęli się zakulisowych działań, jeżeli chodzi o zasługi. Mam nadzieję, że nie jest to odroczenie wyroku, tylko pierwszy krok w kierunki renowacji piłkarskiej Wisły. Obyśmy wszyscy jutro rano dostali to potwierdzenie o przejęciu przez TS. Wystarczy nam tych atrakcji. Później wszystko w naszych rękach. Oby nie brakowało chętnych po bilety. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Z drugiej strony opublikował jakieś zdjęcia poświadczeń, że nie był karany ..
|
Żyjemy w takim kraju, że ten gość.zaraz wyda książkę.o tym "Jak wydymałem pół Europy" i w końcu zostanie tym milionerem....
|
Przeczytałem sobie komentarz Jastrzębowskiego! Kuźwa! Takie łachy jak ten Meresiński mogły tylko puchnąć w platformianym roz....zielu przez lata!! Ten motyw z żoną Żurawskiego! To jakiś kosmos.
|
Tak się teraz zastanawiam czy gimbus nie był podstawionym słupem ale przez TFK żeby wyciągnąć od TS-u tyle ile chcieli dostać za Wisłe
TFK znalazła jelenia którego namówiła żeby kupił Wisłe bo podobno negocjacje z TS-em trwały też wtedy jak i negocjacje z meresiem tylko TS chciał Wisłe za symboliczną złotówkę a TFK nie chciała jej za tyle sprzedać, to dali meresia i wiedzieli że ludzie typu Dunin bedą chcieli wyrwać Wisłe z jego rąk, I co? TFK wygrało TS nie kupi Wisły od nich za złotówkę tylko za dużą kase tak jak chcieli bo w przeciwnym razie Wisła upadnie |
Cytat:
|
Cytat:
Teraz można zrozumieć dlaczego taka głucha cisza panowała przed podpisaniem umowy - Meresiński słusznie obawiał się, że bez tego nie doszłoby do jej zawarcia, bo za dużo na jego temat zostałoby ujawnione przed czasem. |
Czemu nie ma jeszcze potwierdzenia?
|
Cytat:
|
Kilka luźnych przemyśleń:
1. W piątek wszyscy na Śląsk. Z kilku powodów: - pokażmy sami sobie ilu nas tak naprawdę jest. Wyniki sportowe do du.. więc najważniejszym powodem przyjścia na stadion jest nasza demonstracja przywiązania do klubu. - pokażmy potencjalnym sponsorom (właścicielom?) ilu Wisła ma kibiców. Trzeba robić za potencjał marketingowy - każda złotówka w obecnej sytuacji się przyda klubowi, ale dwa pierwsze powody są zdecydowanie ważniejsze 2. Przez prawie 100 lat piłka była tylko jedną z sekcji (najważniejszą) TS. Wymogi prawne sprawiły, że piłka MUSIAŁA znaleźć się poza strukturami TS. Dla większości z nas podział na TS oraz SSA jest sztuczny bo Wisła to Wisła. Każdy kto ma Wisłę w sercu łaski nie robił, że walczył o piłkę. To tak samo naturalne jak to, że każdy normalny rodzic przyjmuje z powrotem pod swój dach marnotrawne dziecko. Szymański ani nikt z zarządu TS żadnym herosem nie jest - zachowali się tak jak się powinni zachować. Ale chwała im za to. 3. Główny przekaz z dzisiejszej (wczorajszej) konferencji był wg mnie taki: - TS przejmie Wisłę za worek kasy i jak szybko sponsorów nie najdziemy to cienko będzie - Nie chcę przekręzić słów p. Szymańskiego ale najpierw powiedział chyba, że w Wisłę NIKT nie chce zainwestować i stąd inicjatywa TS-u a chwilę potem powiedział, że pierwsi sponsorzy już są w zasadzie dogadani (nawet na koszulki). To chcą firmy w Wisłę inwestować czy nie? Pogubiłem się. Mam nadzieję, że chcą. 4. Prosty przekaz do dziennikarzy i wszystkich kibiców piszących na forum: Morda w kubeł bo nam w ważnych sprawach przeszkadzacie. Komuną mi zapachniało. Nie wiem jak dyskusje na forum mogą przeszkadzać w negocjacjach biznesowych. Widać niektórzy są przeczuleni na punkcie krytyki 5. Cupiałowi należy się ze strony kibiców porządne podziękowanie za tych 19 lat. A cykliście należy się wpierrr... za zeszmacenie wizerunku Wisły. 6. Na Śląsku mam nadzieję, że nie będzie bluzgów. Swoją drogą to test dla osób które będą na C - czy potrafią wznieść się ponad orwellowską rzeczywistość. |
Bez mrugnięcia okiem została postawiona teza, że tfk została wykiwana przez Meresińskiego. Wynika to z tego, że przecież w oświadczeniu napisano że dobro, tradycja Wisły itp itd. Wszyscy "łyknęli to jak pelikany" Nikomu natomiast nie przychodzi do głowy, że tfk pozbyła się wyeksploatowanej i niewygodnej Wisły tak jak kiedyś Ożarowa. Nie zdawała sobie tylko sprawy z konsekwencji swojego czynu. To niewiarygodne, prawda?
|
ta cała bomba z SE:
Cytat:
|
Żeby nam tu nie umknęła jedna rzecz.... Conajmniej od lipca 2015(!) pan Żurawski (żywa legenda Wisły) wiedział, ze pan JM jest oszustem na duża skale. Czemu sie ta wiedza z nikim nie podzielił?!
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Dlaczego Meresiński wciąż nie sprzedał Wisły? Odpowiedź mogą znać komornicy, którzy go ścigają
https://eszjot.wordpress.com/2016/08...zy-go-scigaja/ |
Cytat:
No właśnie. Najbardziej mi pasuje w tym wszystkim to, że TF tak naprawdę wiedziała komu to sprzedaje i miała to W DUPIE. Druga opcja jest też możliwa. Mianowicie skala niekompetencji ludzi pracujących dla TF i Cupiała. Nie wiem co dla tej firmy byłoby gorsze. |
Może być tak że żywą gotówkę panu Jakubowi M. trzeba dać a załatwienie tego nawet w banku trwa. Oby to był tylko ten problem.
|
Może brakuje podpisu tego murzyna z Lublina? Przecież Kmieciak nie może się mylić.
|
Cytat:
Niie rozumiem też skąd twierdzenie, że Żurawski nie powiedział nikomu, może powiedział tylko to olano. |
Taki komentarz wisi na forum GW:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...l#BoxSportLink "Buahaha, czyli od słupa Meresińskiego wreszcie odkupi ten kto tego słupa podstawił, czyli Piotrek Wawro wraz z Miskiem z kolegami z WSH. Teraz to dopiero bieda jaja, bandyterka dorwała się do klubu i będzie sprzedawać kopaczy i przejmować kasę z NC+. Za 2 lata Wisła w 4 lidze." Nie wszystko w tym poście rozumiem, nie wiem co to WSH. Z panem Wawro zetknąłem się od strony biznesowej. Jego spółka jest właścicielem firmy Terpen w Czechowicach. Może się nie znam, ale dość straszne rzeczy dzieją się z Terpenem pod względem ekonomicznym i środowiskowym. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pytanie na wszelki wypadek: co będzie, jak cyklistę wsadzą, zanim podpisze?
I drugie. Wiecie, czemu żaden komornik jeszcze nie położył łapy na akcjach Wisły? |
Cytat:
A tak serio - po owocach to wszystko poznamy i tyle. Ważne, żeby tego chuja się wreszcie pozbyć! :pobity: :pala: |
Cytat:
A jak będzie u nas ? http://www.lodz.wyborcza.pl/lodz/1,3...-sponsora.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
Oczywiście wyborcza to świetny materiał. I już się ....a zaczyna kolejna szopka
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl