Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Zabawy statystyką, czyli czy możliwe jest ... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9596)

TommyTSW 13.05.2024 10:19

Jak nie wygramy nie będzie żadnych baraży bo Odra i Motor nas mogą przegonić, a jak Łęczna wygra ze Stalą to już w ogóle bo grają na końcu z Tychami.

Karherop 13.05.2024 10:25

Wygrać mogą zarówno wszyscy, jak i nikt z czolowki. Jakkolwiek się to nie skończy to trudno żeby po takim punktowaniu końcowy wynik był zaskoczeniem.

Wszystkie zespoły od 4 do 9 miejsca poza Łeczna grają na wyjazdach, więc może wygra 1 czy 2 zespoły. Przy tak beznadziejnej stawce to najbardziej realne.

Matematyka nam przedłuży szansę na baraze do ostatniego meczu, ale nic już od nas nie będzie zależało. W Katowicach uważam że padnie remis

pepe72 13.05.2024 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1623238)
Pepe, przecież w wariancie naszych 6 pkt nie ma możliwości aby to nam nie dawało baraży.

Jeśli jest taki wariant to go wskaż.

...

Masz rację, GKS Tychy gra z Łęczną więc któreś z nich punkty straci. Dzięki za poprawę humoru :>

Czyli nadal wszystko w naszych nogach. :alleluja:

pepe72 13.05.2024 11:07

Rzut oka na Rezerwy:
Kod:

Wisła II Kraków  razem  dom  wyjazd  pauza
kolejka          30      14    14        2
punkty            73      35    38   
średnia            2,61    2,50  2,71   
Procent kolejek  79%                             

2 miejsce (pkt)  63 
zostało kolejek    8 
przewaga          10 
możemy tracić      1,25

awans            87 <- max #2
Brakuje          14
średnia na mecz    2,33
najwcz. w kolejce 35

pepe72 19.05.2024 11:55

Rezerwy wygrały, #2 zremisował, jeszcze 3 zwycięstwa do awansu:
Kod:

Wisła II Kraków  razem  dom  wyjazd  pauza
kolejka          31      15    14        2
punkty            76      38    38   
średnia            2,62    2,53  2,71   
Procent kolejek  82%         

2 miejsce (pkt)  64             
zostało kolejek    7             
przewaga          12             
możemy tracić      1,71             

awans            85 <- max LKS Jawiszowice
Brakuje            9
średnia na mecz    1,80
najwcz. w kolejce 34

W 33 kolejce jest mecz Wisła II - LKS Jawiszowice, który może dać nam awans.
29 maja, 16:00, stadion Prądniczanki.

pepe72 19.05.2024 18:49

Z cyklu "w tej kolejce Pan Bóg nosił szalik Wisły".
Co prawda daliśmy d...y w Katowicach ale reszta drużyn zagrała dla nas.
I tak
Jeżeli Wisła wygra ze Słoniami w Krakowie to byśmy zagrali w barażach musi zajść:
1. Remis w meczu GKS Tychy-Górnik Łęczna

Lub dwa z tych trzech:
1. Motor musi przegrać z Podbeskidziem
2. Wisła Płock musi stracić punkty z Resovią (Resovia musi wygrać by mieć szansę na utrzymanie)
3. Odra Opole nie może wygrać ze Zniczem Pruszków w Opolu.

leszekpw 19.05.2024 18:53

Wszystkie pkt nierealne poza 4. A jak Łęczna lub Tychy wygrają?

ciacho 19.05.2024 18:57

Najbardziej prawdopodobne jest to, że spełnią się wszystkie te punkty, a my dostaniemy u siebie wpier.. o BBT.

wolfy 19.05.2024 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1624064)
I tak
Jeżeli Wisła wygra ze Słoniami w Krakowie to byśmy zagrali w barażach musi zajść co najmniej jeden z poniższych warunków:
1. Motor musi przegrać z Podbeskidziem :)
2. Wisła Płock musi stracić punkty z Resovią (Resovia musi wygrać by mieć szansę na utrzymanie)
4. Remis w meczu GKS Tychy-Górnik Łęczna

O ile 1 jest raczej nieprawdopodobny to 2, 3, 4 są możliwe.

Ja byłem pewny że nie ma szans żeby Stal ograła Łęczną na wyjeździe. IMO wszyscy "walczący" o baraże są ciency (Katowice walczą jeszcze o bezpośredni awans), na bank wystąpi jeden z punktów.
Problemem jest to że my musimy wygrać z Termaliką, a ja nie wiem czy Rodado jest w stanie strzelić więcej niż frajerzy z obrony stracą...

pepe72 19.05.2024 19:00

Dziś oglądałem mecz Polonia - Odra.
Obstawiam masakrę Zniczem w Opolu.

pepe72 19.05.2024 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1624069)
Ja byłem pewny że nie ma szans żeby Stal ograła Łęczną na wyjeździe. IMO wszyscy "walczący" o baraże są ciency (Katowice walczą jeszcze o bezpośredni awans), na bank wystąpi jeden z punktów.
Problemem jest to że my musimy wygrać z Termaliką, a ja nie wiem czy Rodado jest w stanie strzelić więcej niż frajerzy z obrony stracą...

Od czerwonej kartki dla Eneko byłem pewien, że po barażach.
A tu niespodzianka :>

wolfy 19.05.2024 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1624070)
Dziś oglądałem mecz Polonia - Odra.
Obstawiam masakrę Zniczem w Opolu.

Odra jest niby cienka, ale potrafią "zabić" mecz i coś wymęczyć. Ale Znicz ostatnio nieźle kosi.

Gunner1906 19.05.2024 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1624064)
I tak
Jeżeli Wisła wygra ze Słoniami w Krakowie to byśmy zagrali w barażach musi zajść co najmniej jeden z poniższych warunków:
1. Motor musi przegrać z Podbeskidziem :)
4. Remis w meczu GKS Tychy-Górnik Łęczna

O ile 1 jest raczej nieprawdopodobny to 2, 3, 4 są możliwe.

Jeśli nie padnie remis w Tychach to już nie wystarczy co najmniej jeden warunek tylko dwa z tych pozostałych. Tylko remis w Tychach powoduje że już na nikogo nie musimy spoglądać.

pepe72 19.05.2024 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gunner1906 (Post 1624076)
Jeśli nie padnie remis w Tychach to już nie wystarczy co najmniej jeden warunek tylko dwa z tych pozostałych. Tylko remis w Tychach powoduje że już na nikogo nie musimy spoglądać.

Fakt, poprawiłem. Za dużo nam Odra bramek wbiła.

rasel1906 19.05.2024 19:53

Teoretycznie jest szansa nawet na 4te 5te miejsce ale musiałby się zdarzyć cud. Tylko zacznijmy od tego czy my jesteśmy w ogóle w stanie pokonać Termalica która rozbija Tychy?

pepe72 19.05.2024 20:11

4 miejsce:
My wygrywamy, Motor przegrywa, GKS T-Górnik remis, Wpłock remis albo przegrana, Odra remis albo przegrana
(mała tabela My, Motor, Górnik)
5 miejsce:
My wygrywamy, GKS T-Górnik remis, Wpłock remis albo przegrana, Odra remis albo przegrana
są jeszcze opcje z przegrywającym Motorem ale to raczej zakrawa na sensację.

rasel1906 19.05.2024 20:18

Gdyby udało się awansować do baraży do najbardziej prawdopodobne jest to że o ekstraklasę zagramy na wyjazdach Katowice/Gdynia i Lublin

Elendil 19.05.2024 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rasel1906 (Post 1624085)
Teoretycznie jest szansa nawet na 4te 5te miejsce ale musiałby się zdarzyć cud. Tylko zacznijmy od tego czy my jesteśmy w ogóle w stanie pokonać Termalica która rozbija Tychy?

W stanie jak najbardziej jesteśmy, ale czy tego dokonamy, to zupełnie inna historia.

W sumie nie wiem który scenariusz by był bardziej kompromitujący jako zwieńczenie tego kompromitującego sezonu:

1) Wygrywamy, ale brakuje nam 1 punktu do baraży (pomyślmy o tych wszystkich Sosnowcach, Resoviach czy Głogowach)
2) Przegrywamy, choć inne mecze układają się pod nas idealnie

Oba warianty to by była taka wisienka na torcie.

Karherop 19.05.2024 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1624071)
Od czerwonej kartki dla Eneko byłem pewien, że po barażach.
A tu niespodzianka :>

To było pewne że matematycznie to nie będzie pogrzebane, ale nic to nie zmienia w fakcie że zdemolowana psychicznie Wisła tracąca w 2 ostatnich meczach 9 bramek nie ma czego szukać w barażach.

Wojtas 19.05.2024 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1624118)
To było pewne że matematycznie to nie będzie pogrzebane, ale nic to nie zmienia w fakcie że zdemolowana psychicznie Wisła tracąca w 2 ostatnich meczach 9 bramek nie ma czego szukać w barażach.

zostawmy juz naszych piłkarzy.Traumy po wizytach w Głogowie,Tychach czy Sosnowcach i tak juz siadly na psyche

a tu jeszcze wysyłamy ich na baraze byc moze po 6;1 do Katowic,paaaaanie ile mozna.

pepe72 19.05.2024 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1624118)

No nie bardzo.
Wygrana Stali w Łęcznej to była duża niespodzianka.
Polonia uratowała remis w doliczonym czasie a Słonie wygrały dopiero drugi raz na swoim stadionie.

Karherop 19.05.2024 22:31

Ludzie oglądacie trochę ta 1 ligę? Śledzicie wyniki?

Stal Rzeszów w ostatnich 10 spotkaniach wygrała 8 razy, raz zremisowała i raz przegrała.

O jakiej niespodziance Ty mówisz?

Pisałem to bodaj przed tą kolejka, 6 drużyn walczących o baraze grało na wykładach. Przecież to było pewne że większość z nich potraci punkty. Potrąciło aż 5.

W esa dzieje się dokładnie to samo i to od wielu lat. Przychodzi presją i zaczynają się kuriozalne wyniki czołówki.

Katowice wrzuca Arkę do baraży i każdy inny wynik będzie niespodzianka. Nawet mimo to że grają w Gdyni.

Arkadiusz.Czerepach 20.05.2024 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1624097)
W stanie jak najbardziej jesteśmy, ale czy tego dokonamy, to zupełnie inna historia.

W sumie nie wiem który scenariusz by był bardziej kompromitujący jako zwieńczenie tego kompromitującego sezonu:

1) Wygrywamy, ale brakuje nam 1 punktu do baraży (pomyślmy o tych wszystkich Sosnowcach, Resoviach czy Głogowach)
2) Przegrywamy, choć inne mecze układają się pod nas idealnie

Oba warianty to by była taka wisienka na torcie.

3) wchodzimy do baraży i gładki w....... w pierwszym meczu , coś jak powtórka z Katowic (zresztą to właściwie duża szansa że właśnie by to był wyjazd na GKS)

swiety37 20.05.2024 09:54

Katowice 3miejsce, My 6te i ogrywamy wykartkowany GKS.
W finale gramy z Łęczną osłabioną (!) brakiem Młyńskiego, Starzyńskiego i Fazlagicia.
I ekstraklasa nasza.

FraMat 20.05.2024 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1624194)
W finale gramy z Łęczną osłabioną (!) brakiem Młyńskiego, Starzyńskiego i Fazlagicia.
I ekstraklasa nasza.

Taki był plan AI od samego początku

Karherop 20.05.2024 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1624194)
I ekstraklasa nasza.

Ja bym tą teorię okrasił roboczym tytułem Never surrender motherfuckers.

Jaroo1 20.05.2024 14:10

Zapomnieliście dodać, że Omrani strzela bramkę dupą.

MaLk 20.05.2024 15:14

To jest niepojęte, jak niesamowita jest ta liga.

Znaczy - na pierwszy rzut oka.

Statystycznie wszystko się zgadza praktycznie idealnie z tym, co było prognozowane przed rozpoczęciem sezonu. Do awansu bezpośredniego niezbędne jest zdobycie 62+ punktów (czyli albo minimum 63, albo 62 i lepszy bilans bramkowy od drużyny z takim samym dorobkiem).

Do baraży na tę chwilę wystarczy granica 53-54 punkty (teoretycznie może być ok. 51-52, ale jakoś się tego nie spodziewam), czyli wszystko w normie.

Jakimś cudem ciągle mamy szanse na awans.

Średnich Rudego nie chce mi się wklejać. Do awansu potrzebujemy na tę chwilę, co oczywiste, średniej 3,00 w trzech meczach.

Karherop 20.05.2024 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1624253)
Zapomnieliście dodać, że Omrani strzela bramkę dupą.

Brzuchem kolego, brzuchem

Stelio 20.05.2024 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1624272)
To jest niepojęte, jak niesamowita jest ta liga.

Znaczy - na pierwszy rzut oka.

Statystycznie wszystko się zgadza praktycznie idealnie z tym, co było prognozowane przed rozpoczęciem sezonu. Do awansu bezpośredniego niezbędne jest zdobycie 62+ punktów (czyli albo minimum 63, albo 62 i lepszy bilans bramkowy od drużyny z takim samym dorobkiem).

Do baraży na tę chwilę wystarczy granica 53-54 punkty (teoretycznie może być ok. 51-52, ale jakoś się tego nie spodziewam), czyli wszystko w normie.

Jakimś cudem ciągle mamy szanse na awans.

Średnich Rudego nie chce mi się wklejać. Do awansu potrzebujemy na tę chwilę, co oczywiste, średniej 3,00 w trzech meczach.

Technicznie w regulaminowym czasie wystarczy nam średnia 1.66 :D :D :D

Jaroo1 20.05.2024 16:00

Wydaje mi się, że Krolewski mówił, że Omrani strzeli tyłkiem. A już pewien jestem jak to drozd się podniecał mięśniami pośladkowymi Omraniego i niedługo po tym wyszła afera jakaś i został Omrani odsunięty od składu (być może przestraszył się pedalskich zapędów drozda i wolał ewakuować się z klubu).

krysztal 20.05.2024 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1624275)
Brzuchem kolego, brzuchem

Nie no Zaskroniec obiecywał że dupą..

FraMat 20.05.2024 17:21

Przecież to chyba Markus pierwszy wymarzył sobie strzał dupą Omraniego

MaLk 20.05.2024 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1624281)
Przecież to chyba Markus pierwszy wymarzył sobie strzał dupą Omraniego

Nie, pierwszy był Królewski na X. Czy Markus to świadomie powtórzył, wymyślił niezależnie czy jest forumowym troll-kontem Królewskiego - to już każdy sobie sam niech dobierze teorię według potrzeb ;)

Drozd 20.05.2024 17:59

Ja bym to jeszcze raz dokładnie przeanalizował :rotfl:

Jaroo1 20.05.2024 19:04

Drozd, ty przeanalizuj w wolnej chwili jak to się stało, ze analityk Rude ma gorsze wyniki niż parodysta Sobolewski.

Ewentualnie powiedz jak to jest, że za Sobolewskiego bardziej się chciało grać kopaczom, nawet tym z Hiszpanii.

Karherop 20.05.2024 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1624285)
Drozd, ty przeanalizuj w wolnej chwili jak to się stało, ze analityk Rude ma gorsze wyniki niż parodysta Sobolewski.

Ewentualnie powiedz jak to jest, że za Sobolewskiego bardziej się chciało grać kopaczom, nawet tym z Hiszpanii.

Nie rozumieli co mówił więc mógł im mniej namieszać w głowie.

krysztal 20.05.2024 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1624282)
Nie, pierwszy był Królewski na X. Czy Markus to świadomie powtórzył, wymyślił niezależnie czy jest forumowym troll-kontem Królewskiego - to już każdy sobie sam niech dobierze teorię według potrzeb ;)

A to nie było przy pierwszej wizycie Królewicza na SB?

MaLk 20.05.2024 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1624323)
A to nie było przy pierwszej wizycie Królewicza na SB?

Nie, wcześniej wrzucił to na X. Gdzie, jak to ma ostatnio w zwyczaju, napier*alał się z ludźmi, którzy mu coś zarzucili, a on akurat nie jest w stanie odpowiedzieć niczym merytorycznym.

tommiyacht 21.05.2024 11:54

https://www.worldfootball.net/table_...or/pol-i-liga/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl