![]() |
Jak nie wygramy nie będzie żadnych baraży bo Odra i Motor nas mogą przegonić, a jak Łęczna wygra ze Stalą to już w ogóle bo grają na końcu z Tychami.
|
Wygrać mogą zarówno wszyscy, jak i nikt z czolowki. Jakkolwiek się to nie skończy to trudno żeby po takim punktowaniu końcowy wynik był zaskoczeniem.
Wszystkie zespoły od 4 do 9 miejsca poza Łeczna grają na wyjazdach, więc może wygra 1 czy 2 zespoły. Przy tak beznadziejnej stawce to najbardziej realne. Matematyka nam przedłuży szansę na baraze do ostatniego meczu, ale nic już od nas nie będzie zależało. W Katowicach uważam że padnie remis |
Cytat:
Czyli nadal wszystko w naszych nogach. :alleluja: |
Rzut oka na Rezerwy:
Kod:
Wisła II Kraków razem dom wyjazd pauza |
Rezerwy wygrały, #2 zremisował, jeszcze 3 zwycięstwa do awansu:
Kod:
Wisła II Kraków razem dom wyjazd pauza29 maja, 16:00, stadion Prądniczanki. |
Z cyklu "w tej kolejce Pan Bóg nosił szalik Wisły".
Co prawda daliśmy d...y w Katowicach ale reszta drużyn zagrała dla nas. I tak Jeżeli Wisła wygra ze Słoniami w Krakowie to byśmy zagrali w barażach musi zajść: 1. Remis w meczu GKS Tychy-Górnik Łęczna Lub dwa z tych trzech: 1. Motor musi przegrać z Podbeskidziem 2. Wisła Płock musi stracić punkty z Resovią (Resovia musi wygrać by mieć szansę na utrzymanie) 3. Odra Opole nie może wygrać ze Zniczem Pruszków w Opolu. |
Wszystkie pkt nierealne poza 4. A jak Łęczna lub Tychy wygrają?
|
Najbardziej prawdopodobne jest to, że spełnią się wszystkie te punkty, a my dostaniemy u siebie wpier.. o BBT.
|
Cytat:
Problemem jest to że my musimy wygrać z Termaliką, a ja nie wiem czy Rodado jest w stanie strzelić więcej niż frajerzy z obrony stracą... |
Dziś oglądałem mecz Polonia - Odra.
Obstawiam masakrę Zniczem w Opolu. |
Cytat:
A tu niespodzianka :> |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Teoretycznie jest szansa nawet na 4te 5te miejsce ale musiałby się zdarzyć cud. Tylko zacznijmy od tego czy my jesteśmy w ogóle w stanie pokonać Termalica która rozbija Tychy?
|
4 miejsce:
My wygrywamy, Motor przegrywa, GKS T-Górnik remis, Wpłock remis albo przegrana, Odra remis albo przegrana (mała tabela My, Motor, Górnik) 5 miejsce: My wygrywamy, GKS T-Górnik remis, Wpłock remis albo przegrana, Odra remis albo przegrana są jeszcze opcje z przegrywającym Motorem ale to raczej zakrawa na sensację. |
Gdyby udało się awansować do baraży do najbardziej prawdopodobne jest to że o ekstraklasę zagramy na wyjazdach Katowice/Gdynia i Lublin
|
Cytat:
W sumie nie wiem który scenariusz by był bardziej kompromitujący jako zwieńczenie tego kompromitującego sezonu: 1) Wygrywamy, ale brakuje nam 1 punktu do baraży (pomyślmy o tych wszystkich Sosnowcach, Resoviach czy Głogowach) 2) Przegrywamy, choć inne mecze układają się pod nas idealnie Oba warianty to by była taka wisienka na torcie. |
Cytat:
|
Cytat:
zostawmy juz naszych piłkarzy.Traumy po wizytach w Głogowie,Tychach czy Sosnowcach i tak juz siadly na psyche a tu jeszcze wysyłamy ich na baraze byc moze po 6;1 do Katowic,paaaaanie ile mozna. |
Cytat:
Wygrana Stali w Łęcznej to była duża niespodzianka. Polonia uratowała remis w doliczonym czasie a Słonie wygrały dopiero drugi raz na swoim stadionie. |
Ludzie oglądacie trochę ta 1 ligę? Śledzicie wyniki?
Stal Rzeszów w ostatnich 10 spotkaniach wygrała 8 razy, raz zremisowała i raz przegrała. O jakiej niespodziance Ty mówisz? Pisałem to bodaj przed tą kolejka, 6 drużyn walczących o baraze grało na wykładach. Przecież to było pewne że większość z nich potraci punkty. Potrąciło aż 5. W esa dzieje się dokładnie to samo i to od wielu lat. Przychodzi presją i zaczynają się kuriozalne wyniki czołówki. Katowice wrzuca Arkę do baraży i każdy inny wynik będzie niespodzianka. Nawet mimo to że grają w Gdyni. |
Cytat:
3) wchodzimy do baraży i gładki w....... w pierwszym meczu , coś jak powtórka z Katowic (zresztą to właściwie duża szansa że właśnie by to był wyjazd na GKS) |
Katowice 3miejsce, My 6te i ogrywamy wykartkowany GKS.
W finale gramy z Łęczną osłabioną (!) brakiem Młyńskiego, Starzyńskiego i Fazlagicia. I ekstraklasa nasza. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zapomnieliście dodać, że Omrani strzela bramkę dupą.
|
To jest niepojęte, jak niesamowita jest ta liga.
Znaczy - na pierwszy rzut oka. Statystycznie wszystko się zgadza praktycznie idealnie z tym, co było prognozowane przed rozpoczęciem sezonu. Do awansu bezpośredniego niezbędne jest zdobycie 62+ punktów (czyli albo minimum 63, albo 62 i lepszy bilans bramkowy od drużyny z takim samym dorobkiem). Do baraży na tę chwilę wystarczy granica 53-54 punkty (teoretycznie może być ok. 51-52, ale jakoś się tego nie spodziewam), czyli wszystko w normie. Jakimś cudem ciągle mamy szanse na awans. Średnich Rudego nie chce mi się wklejać. Do awansu potrzebujemy na tę chwilę, co oczywiste, średniej 3,00 w trzech meczach. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wydaje mi się, że Krolewski mówił, że Omrani strzeli tyłkiem. A już pewien jestem jak to drozd się podniecał mięśniami pośladkowymi Omraniego i niedługo po tym wyszła afera jakaś i został Omrani odsunięty od składu (być może przestraszył się pedalskich zapędów drozda i wolał ewakuować się z klubu).
|
Cytat:
|
Przecież to chyba Markus pierwszy wymarzył sobie strzał dupą Omraniego
|
Cytat:
|
Ja bym to jeszcze raz dokładnie przeanalizował :rotfl:
|
Drozd, ty przeanalizuj w wolnej chwili jak to się stało, ze analityk Rude ma gorsze wyniki niż parodysta Sobolewski.
Ewentualnie powiedz jak to jest, że za Sobolewskiego bardziej się chciało grać kopaczom, nawet tym z Hiszpanii. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl