![]() |
Cytat:
|
Przed nami dwa kluczowe mecze, o prestiż, o sławe, o kase. Teraz Maaskant kładąc się spać, myjąc zęby, jedząc kolację, wychodzac z psem na spacer, czy całując żonę powinien mieć w głowie dwie daty 16-17.08.2011 oraz 23-24.08.2011 . To jest klucz do tego aby Wisełka odskoczyła na długie lata reszcie konkurentów. To jest klucz do tego aby wydźwignąc klubową piłke nozną na wyższy poziom.
Do baraży czekają nas jeszcze dwie kolejki ligowe. Jesli je wygramy to będzie znaczyło ze praca przynosi efekty. jesli teraz na myśl o tym barażu przechodzą mnie ciary to co będzie za dwa tygodnie? edit: daty już poprawiłem :) |
Cytat:
Potrzeba nam dobrego atakującego pomocnika w stylu Meliksona który może grać środek i prawe skrzydło oraz normalny środkowy pomocnik grający dobrze w odbiorze. Do tego jak Biton wypali to mamy świętną ofensywną drużynę. I absolutnie nikogo bym nie sprzedawał/wypożyczał. |
Cytat:
Wisła wczorajszy mecz zagrała niezwykle profesjonalnie, zagrała tak, jak grać powinna. Świetna, po raz pierwszy od dawien dawna, defensywa, kapitalny Maor, dobry Małecki i niezawodny Sobol. Czekam na powrót Ilieva, Biton za Genkowa i powinno być nieźle, bez względu na kogo byśmy w tej 4.rundzie nie trafili :) |
Muszę zdecydowanie przyznać rację rw88.
Dinamo Zagrzeb to najtrudniejszy rywal z możliwych, taka Barcelona Bałkanów, w piłkę grają niesamowicie. Jedyny pozytyw to protest kibiców i piknikowa atmosfera na meczach Dinama. Ale tak czy siak warto by było ich uniknąć. Reszta - nie wyłączając Kopenhagi - do przejscia. |
Na chłodno. Brawo, brawo i jeszcze raz brawo dla wszystkich obecnych na stadionie! W tv doping robił niesamowite wrażenie, na stadionie było zapewne nawet lepiej. Uśmiech politowania dla wszystkich, którzy w braku Małeckiego widzieli szansę na grę z klepki :) Wczoraj Mały klepnął chyba tak, że nie ma już chyba nikt wątpliwości. Druzyna zagrała niesamowicie, taktycznie świetnie. Koncentracja była na maxa co widac było przy stałych fragmentach, które zostawiają i tak wieeeele do życzenia, ale nie było głupich strat a co za tym idzie kontr. O Meliksonie, co bym nie napisał nie odda się jego talentu. Słabiutko Kirm, ale na szczęście jest Iliev. Słabo Genkov ale na szczęście jest Biton. Nunez zagrał nieźle w środku. Wilk, ewidentnie widac, że chłopak robi postepy w grze. Borek podkreslał, że na treningach Maaskant chce mu wpoic pewne zachowania, jak automatyczne pójście za akcją, włączanie się do ofensywy. Wczoraj pokazał kolejny raz, że umie to robić. Brawo! Teraz czekam na Maccabi. Dla mnie rywal wymarzony. Maor sie z nimi rozprawi :)
|
Cytat:
|
Moja refleksja po wczorajszym meczu jest taka, że zobaczyłem na boisku konkretny ZESPÓŁ.
Skoncentrowany, walczący, grający cały czas swoją piłkę. Była asekuracja -dobre zawody Nuneza i niezłe w defensywie Kirma. Nie widzieliśmy głupich strat, podobało mi się nawet te dwa, trzy zagrania wyszydzone przez "ekspertów" gdzie Sobolewski i Nunez woleli wykopać piłkę daleko w trybuny niż narazić zespół na stratę w "przebitce" i przypadkową kontrę. Wielkie podziekowania dla całej drużyny, a przed Maorem czapki z głów! O atmosferze w Twierdzy R22 nawet nie wspomnę - miód i malina!!! Pytanie do forumowiczów, którzy oglądali mecz w Polsacie, czy doping w TV prezentował się równie fantastycznie? |
thecris,ten Real to mogliśmy u siebie pokonac,zabrakło szczęścia :D Kopenhaga na pewno jest najtrudniejszym możliwym rywalem,Dynamo trochę męczyło się z HJK,ale kadrę mają świetną.Bate nie jest nawet cieniem tej drużyny która grała w LM,więc tutaj mamy ogromną szanse i na tego rywala liczę.
|
Cytat:
|
wszystko tylko nie Kopenhaga.
Za dziwny stadion mają, jakiś taki niebezpieczny a do tego grają dobrą piłke. Makkabi albo Apoel, piłkarsko tych chciałbym wyeliminowac. A jak juz odpadać, to z Zagrzebiem. Fajnie było by pojechac Maksimira w 4 klocki |
Wczoraj doping przyćmił wszystko, ta atmosfera na trybunach masakryczna. Wrażenie w telewizorze rewelacyjne. Brawo!
|
Dla mnie:
BATE - najłatwiejszy rywal, ich jedyny atut to to że są mocno zgrani ze sobą. Jednak ja mam cały czas wrażenie że albo maja szczęście w losowaniu, albo mocniejsze drużyny ich lekceważą, stąd tyle punktów w rankingu nabili Apoel - przeciętny klub, męczył sie mocno ze Slovanem który jest słabszy od nas, Cypryjska piłka jest lekko w odwrocie w porównaniu z tym co było dwa lata temu. Maccabi - z tego co wiem to mają aktualnie sporo kontuzji w drużynie, spokojnie do przejścia, lecz tu jest problem, że by nas w żaden sposób nie zlekceważyli biorąc pod uwagę co zrobiliśmy z Beitarem Dinamo - chorwackie kluby bardzo dobrze w pucharach w tym sezonie sobie radzą, nieźli techniczni i kilka młodych talentów. Problemy kibicowskie więc u nich nie byłoby takiej pressi. Kopenhaga - wyprzedali kilku grajków, ale to dalej najcięższy dla mnie przeciwnik. Mają mocne ogranie o stawke i styl który nie leży aż tak bardzo Wiśle. Najważniejsze by trzeci raz z rzędu wylosować, by rewanż grać u siebie. |
Zapominacie o jednej ważnej rzeczy. Większość drużyn na które trafimy w 4 rundzie dopiero budują formę. Dla nich ta 3 runda była jak dla nas 2. Czyli element przygotowań. APOEL i Maccabi dopiero pod koniec sierpnia grają pierwszy mecz ligowy. Dinamo dopiero zaczęło ligę. Tak na prawdę, to tylko Kopenhaga i BATE są w gazie. Więc nie dzielcie skóry na niedźwiedziu. 20 dni, to dużo. Wyniki z tej rundy nie mają znaczenia.
|
Cytat:
|
Wszystko jedno kto tylko żeby pierwszy mecz grać na wyjeździe to będzie dobrze.
|
BATE, Hajfa, APOEL są od nas słabsze. Zagrzeb i Kopenhaga mocniejsze. Dlatego wiadomo na kogo by było dobrze trafić.
|
Jedyne co może martwić, to fakt, że Maora mamy jednego i nie bardzo wiem jak Maaskant będzie się zachowywał w stosunku do niego w meczach ligowych. Bo jak go nie wprowadzi, to inni mogą pomyśleć, że mecz można odpuścić, skoro nie gra najlepszy skład. Ale ja nie o tym, skoro mamy już zagwarantowaną LE, można by było ściągnąć tego Maora Buzaglo jakozmiennika, konkurenta dla naszego Maora. Koleś też jest przechuj, widać to po filmikach ---->http://www.youtube.com/watch?v=Gb3OM...eature=related Wtedy w meczach można by było rzucać Maorami po pozycjach, bez straty jakościowej. :D Bo boję się, że jak Melikson nam odpadnie to automatycznie siądzie gra z przodu, bez niego tracimy 50% ataku. A wiadomo, że o kontuzje nie trzeba wiele. Dlatego też nie chciał bym zespołu grającego mocno fizycznie,, bo wiadomo, że nastawią się na potrójne krycie Meliksona za wszelką cenę. Dla mnie Apoel albo Macabi.
|
Zawsze pod górę, więc będzie wycieczka do Danii...
Chociaż trochę szczęścia ostatnio nam dopisuje, więc może i w losowaniu się go nieco udzieli. |
Organizacja gry zdecydowanie na korzyść Liteksu, w kontekście dwu meczu. Tak samo jak nieskuteczność i brak zdecydowania w kluczowych momentach. Naprawdę wygraliśmy rywalizacje z zespołem chwilami lepszym od naszego, jednak poziomem zbliżony do nas. Prawda jest taka,że z Liteksem zagraliśmy dobrze ale też na dużym farcie. Nikt by nie czuł się zaskoczony gdybyśmy tak naprawdę po pierwszym meczu mieli kilka bramek do odrobienia. Było, minęło, jesteśmy w IV rundzie i w grupie LE, kilka lat temu większość o tym tylko marzyła. Postęp jest, i z tego należy się niewątpliwie cieszyć.
Założenia przed sezonowe jak w mojej ocenie zostały już osiągnięte, jesteśmy w LE. O LM nawet nie myśle,i traktuje to jako coś super ekstra,co przy naszej obronie nie ma prawa się zdarzyć,chociaż może bo szczęście nam dopsuje. Diaz,Chavez, to naprawdę nie są defensorzy na udaną walkę o LM. Gdyby goście z Litexu byli ciut lepiej ogarnięci to spokojnie by coś wykorzystali po rajdach Toma na Diazie. Chavez ok ale jak się dobrze nie ustawi to później chopa nie ma. In plus niewątpliwie Lamey. Siły nie ma ale naprawdę doświadczeniem i ograniem kolejny raz pokazał,że wie o co w piłce chodzi. Bravo za transfer. Tak samo Nunez dawał dzisiaj radę. Będą z niego ludzie, może nie za efektownie ale efektywnie gra na pewno. Co do ewentualnych rywali w walce o LM. Piszecie,że najgorsze są Kopenhaga i Dynamo. Zgoda,ale o ile Kopenhaga,organizacją gry bije pewnie nas na łeb na szyje, o tyle to Dynamo to nie jest znowu takie okropnie straszne. Bez przesady. Z tą piłką Bałkańską to tak jak z Argentyną, są super ale kiedy ostatnio cokolwiek dobrego zagrali? Rok temu byłem w Czarnogórze gdy Partizan walczył o LM. Siłą rzeczy patrzyłem jak oni to grają, i nic takiego to nie było. Typowo środkowo europejska młocka. Podobnie jak wcześniej oglądałem mecze Dynama dwa lata temu będąc na Chorwacji. Wtedy odnosiłem wrażenie,że ktoś tutaj na wyrost się czymś podnieca.Od 67 roku kiedy wygrali PUEFa trochę minęło. Typowa młocka. Także w kontekście tego co widziałem, ligi nie oglądam, a ona jest słabsza od naszej, to Dynamo nie jest nie do przejścia, i jest silne nie wiadomo jak. Poziom Wisły i tyle. Powiem coś więcej, wystarczy im strzelić pierwszą bramkę i już ich ochota do gry przejdzie a zacznie się beszczelne faulowanie i kombinowanie. Ta cała Bałkańska piłka to nie to co kiedyś. I trzeba z tego zdawać sobie sprawę. Gdybyśmy mieli ciut lepszą obronę, to spokojnie bym patrzył kogo to możemy mieć w grupie w LM, bo tak naprawdę to poza Kopenhagą wszyscy są do ogrania,bo na tym co my poziomie. |
Na nsport leci właśnie mecz Kopenhagi z Chelsea z tamtej edycji LM.
|
Cytat:
|
Cytat:
Tylko wydaję mi się(mogę być w błędzie), że jako zespół nie rozstawiony pierwszy mecz gramy u siebie, niestety. Lecz tak jak piszę, nie chce nikogo wprowadzać w błąd i lepiej było jak by ktoś potwierdził czy gramy pierwszy mec z u siebie, czy nie, a jeżeli tego wciąż nie wiemy to kiedy się dowiemy o tym fakcie(po losowaniu?). Co do samego meczu...miodzio :D |
Cytat:
|
Znaczący wpływ na grę Diaza miał fakt,że nie asekurował go Melex tylko Mały lub Kirm,którzy są zdecydowanie lepsi w defensywie.Zauważył to także Maskant,który po wprowadzeniu Wilka i przesunięciu Maora na lewą szybko zmienił go na Pajlica.
|
Cytat:
Litex przewyższał nas organizacją gry? :shock: Czy na pewno oglądalismy ten sam mecz? bułgarzy w pierwszym meczu jechali na żywiołowości i mieli fuksem dwie dobre sytuacje do strzelenia gola. Grali na animuszu. To my w dwumeczu bylismy bezsprzecznie lepsi, to my kontrolowaliśmy oba mecze. Stosunek bramek 5:2 mówi sam za siebie. Nikt nie będzie pamiętał za tydzień że Litex miał dwie poprzeczki, czy że karnego nie powinno być. To jest nieistotne. Bylismy drużyną dojrzalszą i bardziej doswiadczoną czyli bylismy druzyną lepsza. Solidni Bułgarzy wyglądali przy nas jak słabeusze i tyle w temacie co do Chaveza. Wczoraj jak na złość Tobie zaprezentował taką szybkość jakiej nie powstydziłby się niejeden of pomocnik. |
Pytacie się drodzy forumowicze jak tam doping w TV itd. Zobaczcie sami. Ściągnijcie sobie IPLA.TV a tam powtórki wszystkich seriali, wydarzeń, magazynów i meczów. Wisła Litex jest już cały razem ze studiem przedmeczowym.
|
|
Ten Chavez taki czołg pancerny z silnikiem Porsche,grał dobre zawody,co nie zmienia faktu,że Jaliens go przycmił i zagrał swój najlepszy mecz w Wiśle,mam nadzieję,że z tego poziomiu Q już nie zejdzie.Nawet Ljubo na konferencji powiedział,że Wisla była od Liteksu po prostu lepsza,byliśmy zdecydowanie lepsi taktycznie i mądrzejsi na boisku,dlatego Liteks nie zrobił po prostu nic,jedynie ta bramka z niczego.Bardzo cieszy mnie progres z meczu na mecz,jeżeli taki sam progres wykonamy na 4 rundę to jestesmy w stanie nawet skutecznie powalczyc z Kopenhagą,różnica w naszej grze między 1 meczem w Rydze,a dzisiejszym spotkaniem po prostu kolosalna,RM pokazuję swoją klasę i utwierdza w przekonaniu,że zatrudnienie jego i Stana,który wyszukał nam takich graczy to był najlepszy ruch jaki Wisła zrobiła w ostatnich latach.Martwi jedynie sytuacja ze stadionem i tempo prac,bo gdyby nie to byłoby na prawdę wspaniale:) Losowanie jutro na stacji Eurosport i zobaczymy czy dopiszę nam szczęście,do następnego meczu w pucharach niespełna 2 tyg. więc spokojnie zdąrzymy przeprowadzic jeszcze jeden transfer o którym była mowa,oczywiście to nic pewnego,ale jeżeli kupimy jeszcze jakiegoś solidnego zawodnika,jak to mówiono w mediach ,,ze znanym nazwiskiem'' będzie to na prawdę miła niespodzianka ze strony klubu.
|
Cytat:
Organizacja gry lepsza w zespole Litexu ?? To żart ?! Rozumiem że proste błędy w obronie drużyny mistrza Bułgarii to jest ten koronny dowód o wyższości organizacyjnej naszego byłego rywala. Co do pierwszego meczu tezy o bagażu bramek które mogliśmy wywieźć są ...hmm przejawem specyficznej wyobraźni a nie opisywaniem rzeczywistości. Rozumiem że my nie możemy strzelić tych 2 bramek, nie wolno liczyć sytuacji Lamey'a do przerwy na drugą bramkę, Sytuacji Iljewa gdzie powinniśmy dostać karnego, kolejnych sytuacji Wisły, rywal zaś miał trafić wszystko po kolei jak szło...I do tego ta całą dziecinna wyliczanka że rywal wszystko strzela a my nic, nie uwzględnia podstawowej rzeczy...WYNIKU ! A było przypominam wiecznym malkontentom, 0-0, 1-0, 1-1 i ...2-1. Czyli to wynik determinował przebieg meczu, jak ktoś tego nie widzi i pisze o farcie to ...nie mamy o czym gadać. Wisła wyeliminowała rywala pod pełną kontrolą. Wypunktowała go na wyjeździe a w Krakowie Litex oddał JEDEN celny strzał na bramkę Wisły. W całym meczu na R22 Litex miał jeszcze jedną przypadkową sytuację, no ale widać dla niektórych fakty są nie ważne, zaś ważne aby ponarzekać. Powtórzę żeby niebyło wątpliwości wyeliminowaliśmy Litex będąc wyraźnie lepszą drużyną :), inne tezy to fasmantagorie. |
Cytat:
Liteks zamiast w poprzeczkę ładuje u siebie w bramkę dwa razy, w rewanżu sędzia wywala Nuneza,karnego ne ma. Naprawdę o naszym zwycięstwie zadecydowały detale i szczęście. Nie było to zdecydowane zwycięstwo Wisły dysktującej non stop swoje warunki. Opanujcie się ludzie,bo to o śmieszność zakrawa. Wygraliśmy i ok,ale nie piszczcie,że było to nie wiadomo co. |
Świetny doping i mecz. Wreszcie było zapierniczanie i asekuracja w obronie. Mi najbardziej podobał się rajd Meliksona przez pół boiska - za to należał się gol, nawet z karnego ;-)
|
Cytat:
|
Wystarczy wejść na forum litexu żeby dowiedzieć się jak oni bardzo by chcieli mieć takiego trenera jak my. Mają kilku świetnych ofensywnych zawodników którzy nic nie mogli zrobić dzięki taktyce naszego trenejro, i chwała mu za to. Nie rozumiem jak można biadolić o organizacji gry lepszej na korzyść litexu. Chyba oglądaliśmy dwa różne mecze.
|
Liteks lepszy technicznie, lepsza organizacja gry, zgranie też na korzyść Liteksu, a wygraliśmy My, więc o co wam chodzi??? Wszędzie piszą że Wisła była drużyną lepszą, tylko tutaj znajdą się jacyś co mają inne zdanie... :D chwała wam za to, ale pomyślcie.
|
Wczorajszy mecz był o niebo lepszy niż spotkanie w Łoweczu. Litex strzelił nam 2 bramki, w których było dużo przypadku. Owszem, w pierwszym spotkaniu mieli kilka niezłych okazji(m.in. 2 poprzeczki), jednak na nasze szczęście tych okazji nie wykorzystali. Widać o wiele lepszą organizację gry w obronie, gdy na bramce stoi Pareiko. Cieszmy się, że go mamy, bo obrońcy czują się pewniej, gdy on stoi w bramce - to widać gołym okiem. Coraz lepiej gra Nunez i chwała Valcxovi za to, że się na nim poznał, bo na razie wygląda co najmniej na solidnego gracza. Bylismy lepszą drużyną patrząc na dwumecz i zasłużenie awansowaliśmy. Trochę martwi mnie to, że w pierwszym spotkaniu Litex ogrywał naszych obrońców dość prostymi środkami, aczkolwiek wczoraj boki obrony poprawiły swoje niedociągnięcia z pierwszego meczu.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pewnie jesteś jedynym z tych którzy po szczęśliwej wygranej z Barceloną narzekałeś że to mimo wszystko przez szczęście... Cytat:
Cytat:
|
PANDEM0NIUM wszystko się zgadza,tyle,że Q wczoraj akurat zagrał najlepiej z naszych defensorów i w ogóle zagrał swój najlepszy mecz w Wiśle,wyprowadzanie piłki,pewnośc i bardzo dobra w gra defensywie,czegoś takiego oczekiwałem od Jaliensa jak przechodził do Wisły i w końcu to pokazał,mam nadzieję,że nie zejdzie już z tego poziomu,a nawet podciągnie się jeszcze wyżej :)
|
Cytat:
|
Widac u niego duży progres z meczu na mecz,tak jak w przypadku całej Wisły,występ Q w Rydze,występ wczoraj kolosalna różnica,nic tylko się cieszyc,i liczyc,że Jaliens rzeczywiście odpalił,nie zejdzie już z tego poziomu,a może go nawet podniesie i będzie ostoją defensywy,zawodnikiem jakiego oczekiwaliśmy po przeczytaniu jego CV.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl