![]() |
someone, a masz teraz okno transferowe? jak nie, to go nie wypożyczysz. I podaj nazwisko gościa ;x
|
Okienko jest otwarte. Z innymi zawodnikami nie ma problemu.
Gość nazywa się Paolo Palazzini, kupiłem go z Ascoli w 2015r. Pewnie newgen. |
A jaki ma kontrakt? Juniorski czy seniorski?
|
Juniorski. To jest powód ?
E: Podziękował. |
Tak. Nie można wypożyczać juniorów. Musisz z nim podpisać kontrakt profesjonalny.
|
Cytat:
Edit, nie dam rady. wpisalem w filtr Ernesto Cristaldo i nic mi nie wyskoczyło. Mozecie mi opisac w co po kolei wejsc by go znalezc. krok po kroczku. z gory wielkie dzieki |
Cytat:
|
jonathan to napastnik, a Ernesto to lewy pomocnik. to jak pomozecie ?
|
Cytat:
|
dalem duza bace danyc. chodzi o to, ze nie wiem jak szukac zawodnikow bez klubu. Bo jak ktos tam gra w jakims klubie to szukam ten klub i wchodze na zawodnika. a mam taka sytuacje ze wyszukuje zawodnika z nazwiska (dobrze wszystko wpisuje) i nie znajduje go, a wchodze w jego klub i tam jest ! nie wiem jak mam zaznaczyc te dodatkowe ligi w ktorych chce szukac zawodnikow.
|
dodatkowe ligi przy rozpoczynianiu gry masz. a szukanie zawodników to jakoś tak to jest (fm wyłączony, pisze z pamięci) manager -> szukaj -> piłkarze. tutaj masz liste zawodników, jesli masz asystenta to pokazuje ta lista zawodników, którzy są zainteresowani przyjściem do ciebie. potem bierzesz dostosuj/edytuj (nie pamiętam) w prawym rogu tej listy. pojawia ci się okienko i masz tam 'dodaj warunek' i bierzesz np status kontraktu -> bez kontraktu. musisz sie pobawić, żeby to wszystko rozgryźć ;D a co do tego Cristaldo, to są lepsi zawodnicy od niego ;)
|
a nie łatwiej po prostu wpisać gościa w okienku w prawym górnym rogu?
|
http://www.cmrev.com/newsroom/wiadom...iedziany_.html
Mamy zapowiedź FM11 i co mi sie nasuwa: - w końcu poprawiony trening - poprawione okno wiadomości (przy dużym natłoku sporo wiadomości uciekało) - poprawiona interakcja (w końcu) - rozbudowany system 3D - rozbudowana rola agentów i szybsza możliwość osiągnięcia porozumienia z zawodnikiem - w końcu zmienność reputacji lig Jeśli wszystko wypali to ja już sie nie mogę doczekać października/listopada. |
zidanemarcin może się też stać tak, że poprostu Twój gracz jest tak mało znany i w ogóle, że poprostu go nie ma. Skąd ty go wziąłeś? A poza tym jak już szukasz jakiegoś gościa konkretnie po nazwisku to najlepiej w okienku po prawej koło takiej lupy.
Niekoniecznie jak nie zaznaczymy np. Polski to nie bedziemy mieli Brożka, bo gdy liga jest niegrywalna to nie mozemy nią grac ale niektórzy gracze normalnie w niej funkcjonuja. |
mam pytanie prowadze Belgie i chce namówić gracza by grał na innej pozycji lub zmienił styl gry ale jakoś tego nie widze natomiast pytam bo w moim austriackim RB teamie ta opcja jest dostępna i działa ale gdy prowadze Belgie nie mam tej opcji (treningi ustawień z zagraniami) wie ktoś jak to ustawić w reprezentacji??
|
@Jose 841
Nie da się tego ustawić w reprezentacji, bo jest za mało treningów i po prostu nie ma kiedy nauczyć się grać na tej pozycji. |
Reprezentacja gra kilka razy w roku, a klub wiele, wiele, wiele więcej, dlatego nie możesz
|
no to fajnie co drugi mój zawodnik w reprezentacji zbiera żółte kartki i ma ich wystarczająco by w następnym meczu nie zagrać a nie moge zmienić taktyki bo mam w grupie Chorwacje(cudem zremisowałem chociaż wygrywałem (do 85tej minuty prowadziłem w której mój bramkarz wpakował piłke do własnej bramki) Malta(wygrana 2:0) teraz czas na Turków Mołdawie i Węgrów(moja grupa) wcześnie w sparingach Azerowie(2czerwone 3kontuje i wygrana10:0)Polska ( wygrana 3:1, 2kontuzje 1 czerwona 4 żółte 1 Kontuzja po faulu Wasilewskego na moim bramkarzu który pożegnał sie z kadrą)Macedonia(wygrana 2:1 2 czerwone 5 żółtych 3 kontuzje)
|
Wtrącę się z pytaniem: który Football Manager jest najlepszy na początek do grania? 2010, 2009, 2008?
|
dla mnie najlepszy był 2007 dopiero po 2 latach przekonałem sie do 10tki
|
Nie ma co przyzwyczajac sie na poczatek do starszych tytulow. Zmiany niby sa kosmetyczne ale... W 11 bedzie duzo zmian na plus, wiec lepiej bedzie przejsc z 10 na 11.
|
Mam pytanie. Coś stało mi się z FM 09. Nie mogę sobie włączyć nowej gry, ponieważ zawiesza mi się ona podczas "tworzenia gry", a dokładniej podczas "konfiguracji baz danych". Wybieram normalnie managera, ligę, i podczas ładowania gra zacina się. W FM-a mogę grać tylko poprzez opcję "wczytaj grę". Nie pomogło odinstalowanie i zainstalowanie na nowo gry. Nie wiecie może o co chodzi?
|
Ja bym starszych wersji nie wybierał. W FM2010 zaszło sporo zmian na plus, składy bardziej aktualne, więc łatwiej coś podglądnąć. Wersje do nauki zawsze wybierałbym najnowsze, natomiast tak naprawdę problemem jest wybrać klub do nauki. Lepiej na początek taki, który nieźle wygląda personalnie i finansowo, ale nie obciąża Cię presją i niepotrzebnym ciśnieniem.
|
krakus racja jakby ktoś szukał średniaka z mocnymi ambicjami i dużą kasą na transfery to polecam RB Sallzburg
|
albo Birmingham :D za awans do pucharów 31 mln ojro na tranfery ;)
|
W RB Salzburg jest jednak większa presja na wygrywanie. Tam się ładuje dużo kasy więc zarząd oczekuje sukcesów. Ja gram bez stresów juz 6 sezonów Rapidem Wiedeń i stworzyłem ekstra zespół mieszający nawet w LE.
|
jeste 4sezon cghociaz raz zdobyłem ajstra 3razy vice majstra ateraz szukam dobrego trenera 1szego zespołu który zajmie sie moim RB Teamem w czasie gdy jako nowy trenerio reprezentacji Belgii będe podbijał światowe Stadiony podczas MŚ(jesli awansuje z fazy grupowej) a tak przy okazji możecie podać kilka ciekawych nazwisk trenera 1szego zespołu bo szukam do mego RB Teama
|
Postanowiłem wczoraj zacząć karierę Wisłą. Nieco zrąbałem i zamiast 30.06.2009r. zacząłem dopiero 7.07, wiec zagrałem jedynie 2 mecze kontrolne przed eliminacjami LM. Jak na razie moje wyniki po 2 miesiącach prezentują się następująco:
http://i33.tinypic.com/5btt77.jpg Najlepsze spotkanie: Mecz przeciwko ormiańskiemu Piunikowi: http://i35.tinypic.com/25fmtkk.jpg Najlepszy zawodnik jak do tej pory w kadrze zespołu: Paweł Brożek: http://i36.tinypic.com/alth7n.jpg Transfery: http://i37.tinypic.com/1775sj.jpg Jeśli chodzi o fazę grupową LM to myślałem, że może ufarcę jakiś awans do 1/8 finału, ale jak zobaczyłem swoją grupę to nawet awans do 1/32 LE będzie sukcesem, bowiem w mojej grupie znalazły się: Barcelona, Juventus i Celtic http://forum.pokemonpl.net/style_emo...ult/unsure.gif |
Cytat:
|
Sporo wydałeś na wypożyczenie Ninisa z Panaty. W sumie to nigdy tak nie robiłem ale może to dobry sposób? Jest wyraźnie lepszy od innych kolesi co byś ich mógł kupić za 675 tys. E? Opłacało się? Masz zagwarantowaną klauzulę wykupienia?
|
Ma dopiero 19 lat, a już osiągnął poziom Guły, a według potencjału może być dużo lepszy. Klauzule mam bodaj na 3 mln euro, a on wart jest coś ok. 2,5 mln. Zobaczymy jak się uda, w każdym razie debiut z Lechem miał udany
Co do taktyki to gram 4-1-2-1-2 Diamentem, ale potem wrzucę dokładny screen, bo teraz nie mam fma włączonego. EDIT: http://i38.tinypic.com/n3urt1.jpg moja taktyka + skład z ostatniego meczu z Lechem |
Walcz w tej lidze mistrzów nie poddawaj się defensywa i jazda :P
|
Zaczynam właśnie 3 sezon Wisłą, przed sezonem wydałem .. 26 milionów euro :) ( sprzedanie np Diamande 6,25, Marcelo 6,5, Glik 6,5 - sami obrońcy :D )
1 sezon : wejście do LM .. wyjście z grupy przed CSKA i Dynamo Kijów, później Barcelona ( sic ! ) 1 mecz u siebie 0-0, ale w rewanżu już 3-0 2 sezon : wejście do LM w grupie 3 miejsce za Werderem i Arsenalem, przed Fenerbache, 1/16 UEFA z Socheux 6-4 w dwumeczu, później w trafiam na Chelsea .. przegrane 3-0 i 3-1 Niestety 2 sezon okupiłem przegraną w lidze w ostatniej kolejce z Legią .. straciłem gola w 78 min i to zaważyło za dwa sezony chcę dojść do finału LM gram bez żadnych dodatków etc .. mój skład : http://img84.imageshack.us/img84/5450/sklade.jpg |
Football Manager 2011
http://www.gry-online.pl/gol_video.asp?ID=14829 |
sevenheaven podkrecasz reputacje ligi czy klubu? Bo taki pilkarz jak Muniain za zadne skarby do polskiej ligi nie przejdzie, szczegolnie ze on juz na poczatku gry gra pierwsze skrzypce w Athletic:)
|
|
Cytat:
sam się trochę zdziwiłem .. z chęciom przyszedł a zarabia zaledwie 1.100 e tygodniowo tak jak mówie w 1 sezonie już udało mi się wyjść grupy w LM, może to zaważyło, sam mam status reputacji menadźera po 2 latach - kontynentalny na razie sobie go wypożyczam, Lewandowskiego też wypożyczyłem za prawie 4 miliony euro, a po sezonie wróci do mnie, good deal :D sprowadziłem Portillo dla uzupełnienia z Osasuny.. |
Czy jest możliwość w FM10 ręcznego zaktualizowania składu drużyny (przeniesienie zawodników z klubu A do klubu B), mam uaktualnienie, ale zostało wydane już jakiś czas temu i do tej pory doszło sporo transferów. Jakimś programem można to zrobić?
|
Edytorem można zrobić. ;)
|
A można prosić jakiś link? Nigdy nie korzystałem z żadnych programów/dodatków do fma jeszcze.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl