Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Wiślak1994 18.02.2009 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 676327)
Odeslali goscia którego powiedzmy sobie prawde w ogole nie sprawdzili w normalnych do gry warunkach(bo snieg to nie sa normalne warunki)..

Czyż nie podobnie było u nas z pewnym fińskim bramkarzem ? Świadczy to tylko i wyłącznie o "profesjonalizmie" polskich klubów !

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 676327)
No ale co tam zawsze mozna Rockiego w ataku postawic lub Majkowskiego... :/ szlak mnie trafia.

Rocki jeszcze coś tam powalczy , Majkowski młody i na zapleczu ekstraklasy niezle sie prezentował.A my co mamy powiedzieć ? U nas zmiennikiem jest Tomek Dawidowski :/

Gucio25 18.02.2009 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak1994 (Post 676403)
A my co mamy powiedzieć ? U nas zmiennikiem jest Tomek Dawidowski :/

Brożek, Beto, Boguski, Małecki, Ćwielong, Niedzielan, Dawidowski.
5 napastników będzie grać i Dawid na zmiane? jeszcze przed niego możnaby wsadzić Leszczaka. ;)

killzone 18.02.2009 12:52

Marszałku, nie uwazam sie za specjaliste do spraw oceniania potencjalu i umiejetnosci zawodnika(a taka ironie odczulem w Twoim poscie), ale...

Czekali na niego miesiac, przyjechal potrenowal tydzien(w sniegu!), zagral 45min w warunkach które napewno nie bede mialy miejsca w rundzie rewanzowej(plyta pokryta sniegiem).Swoja droga pewnie po raz pierwszy w zyciu gral w takich warunkach. Moze nie zagral fenomenalnie ale zaliczyl badz co badz asyste na wage zwyciestwa w tym meczu.
Doskonale wiedzieli jaka jest sytuacja z Grzelakiem(teraz to juz w ogole jest kaplica do konca sezonu) to odpuszczaja go z jakiegos kuriozalnego powodu.

Nie chcialbym zeby za rok sie okazalo ze gdzies strzela bramki jak na zawolanie w lidze o wiele mocniejszej niz polska, a tak cos czuje bedzie.

Wiślak1994 18.02.2009 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 676414)
Brożek, Beto, Boguski, Małecki, Ćwielong, Niedzielan, Dawidowski.
5 napastników będzie grać i Dawid na zmiane? jeszcze przed niego możnaby wsadzić Leszczaka. ;)

Wybacz ale Małecki i Ćwieląg raczej będą grali na skrzydle , tak jak we wczorajszym sparingu.
Niedzielan nie pojechał na zgrupowanie ,więc mi się wydaje że ma słabszą pozycje niż Dawidowski. Zostaje para Brożek- Boguski a na zmianę Beto i Dawidowski. Można by było oczywiście ,ale to zależy od Skorzy...

wislak68 18.02.2009 14:53

W temacie Solorza, Żaka (czy jak mu tam naprawdę) kilka uwag:

1. Fajnie że Śląsk znalazł w końcu inwestora.

2. Martwi że S chce powiazać przejęcie Śląska z jakimś dealem na nieruchomościach. Wiadomo jak to się skończyło w Szczecinie.

3. Solorz sam w sobie jest bardzo kontrowersyjny (pomijając juz jego związki ze służbami). W interesach jest bardzo brutalny (patrz: Elektrim, Superstacje, PAK czy Bertelsman) w najgorszym tego słowa znaczeniu. Może to bardzo źle wróżyć w przypadku gdy coś pójdzie nie tak jak sobie założył.

4. wyglada na to że chłop dosyć często sięga w interesach po swoje powiedzmy to "historyczne" koneksje. W skrajnym przypadku może oznaczać to niezłe "umoczenie".

5. I wreszcie: wygląda na to że (podobnie jak TVN) nie ma oporów aby wykorzystywac kontrolowane media do swoich prywatnych interesów. Pomni doswiadczeń z TVN (patrz chociażby sprawę Boguskiego czy śpiewy na stadionie żydów) możemy się spodziewać że również Polsat (i zwiazane z nim media) nie będą mialy oporów aby bruździć potencjalnym rywalom Śląska (pamietajmy również że szefem ligi jest jego przydupas).

Byłybym ciekaw opinii w tej sprawie zaglądających tu kibiców Śląska.

mcovalski 18.02.2009 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak1994 (Post 676429)
Wybacz ale Małecki i Ćwieląg raczej będą grali na skrzydle , tak jak we wczorajszym sparingu.
Niedzielan nie pojechał na zgrupowanie ,więc mi się wydaje że ma słabszą pozycje niż Dawidowski. Zostaje para Brożek- Boguski a na zmianę Beto i Dawidowski. Można by było oczywiście ,ale to zależy od Skorzy...

Wybacz ale więcej szacunku dla naszych więc pisz poprawnie.
Może się mylę ale wczoraj Małecki występował też na pozycji napastnika

wolfy 18.02.2009 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 676023)
A wracałeś kiedyś autobusem po naszym meczu? Niestety bywa podobnie.
Do śpiewów (niezależnie jakim głosem;) nic nie mam, ale wrzuty kierowane w stronę współpasażerów do rzadkich nie należą. Ot, w grupie raźniej.

Tak, wracałem i jakoś niczego nie wyłapałem. Chociaż zazwyczaj czekam na następny, żeby luźniej było.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 676525)
Wybacz ale więcej szacunku dla naszych więc pisz poprawnie.
Może się mylę ale wczoraj Małecki występował też na pozycji napastnika

Ćwielong też występował w ataku.

Clapham 18.02.2009 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 676585)
Ćwielong też występował w ataku.

:lol:

Wislak68 nie jestem kibicem Slaska, ale wydaje mi sie, ze jesli chodzi o deal z gruntami to w tym przypadku Ptak a Solorz to po prostu nie ta liga. W samym dealu z gruntami jako takim nie ma nic z zalozenia zlego. Po prostu gdyby ta decyzja zalezala ode mnie to tez Solorzowi bym te grunty sprzedal, bo ciezko mu cos zarzucic jesli chodzi o wiarygodnosc biznesowa. Ptakowi takich gruntow nawet nie dalbym powachac. Problem z tym ze patrzacy na Maroko Ptak, smierdzac na kilometry drobnym cwaniaczkiem, kupowal kolejne kluby jako srodki nacisku prowadzace do zakupu gruntow i wszyscy wiedzieli, ze to cel sam w sobie. Z kolei nie ma powodow, zeby nie wierzyc Solorzowi, ze zyski z gruntow przekazanych przez miasto (czy wydzierzawionych nie pamietam) posluza do utrzymania zespolu na wysokim poziomie.

Marszałek 18.02.2009 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 676427)
Marszałku, nie uwazam sie za specjaliste do spraw oceniania potencjalu i umiejetnosci zawodnika(a taka ironie odczulem w Twoim poscie), ale...

Czekali na niego miesiac, przyjechal potrenowal tydzien(w sniegu!), zagral 45min w warunkach które napewno nie bede mialy miejsca w rundzie rewanzowej(plyta pokryta sniegiem).Swoja droga pewnie po raz pierwszy w zyciu gral w takich warunkach. Moze nie zagral fenomenalnie ale zaliczyl badz co badz asyste na wage zwyciestwa w tym meczu.
Doskonale wiedzieli jaka jest sytuacja z Grzelakiem(teraz to juz w ogole jest kaplica do konca sezonu) to odpuszczaja go z jakiegos kuriozalnego powodu.

Nie chcialbym zeby za rok sie okazalo ze gdzies strzela bramki jak na zawolanie w lidze o wiele mocniejszej niz polska, a tak cos czuje bedzie.

Wierz mi, nie pisałem tego z ironią skierowaną w Twoją stronę. Raczej pod adresem Urbana i Trzeciaka, dyletanci jakich mało. Uważam,że jak Walter będzie mieć wybudowany stadion, uporządkowany organizacyjnie klub,rozwiązaną sprawę z kibicami, mocne podstawy, to pierwsze co zrobi to pozbędzie się tych panów. Naprawdę ośmieszają swoimi działaniami i wyborami Legię oraz jej właściciela. ITI ma pieniądze na to,aby teraz prowadzić politykę kadrową na zasadzie ruchów pozorowanych. Tu kupić tam zareklamować w TV, a między czasie sprzedać Wawrzyniaka za dobre pieniądze, w dobrej walucie. W druga stronę idą ściągani są jacyś nugusii z Wrocławia za duże sumy ale w złotówkach. W tym wszystkim jest jakiś sens, balansowanie na granicy opłacalności, bez specjalnych wydatków. Ale zyby tak można było działać potrzeba mało rozgarniętych chłopców, typu Trzeciak i Urban. Naprawdę mnie nie dziwi co zrobili z chłopem,na którego miesiąc czekali.

Odnośnie Śląska.

Fajnie, że Solorz inwestuje w piłkę, fajnie to wygląda.....z daleka. Wystarczy wczytać się w zarys pomysłu. Ładnie napisane, przychody rzędu 40 mln złotych. Tylko jakim kosztem.?

Śląsk bierze kredyt na budowę Centrum Handlowego, mówi się o 150 mln euro. To po pierwsze. Po drugie,czemu nie mówi się, że klub będzie też spłacać tą pożyczkę. Po trzecie, skąd pewność, że przychody z Centrum będą wynosić 80 mln złotych? Połowa dla Śląska, stąd te 40 mln. Mityczne wydaje się, niestety. Wiadomo, że mimo wszytko trochę potrwa zanim inwestycja zacznie się zwracać. Do tego czasu trzeba będzie spłacać kredyt. Klub będzie w dupie, lekko mówiąc. Teraz pytanie, gdzie rola Solorza?Odpowiedź. On jest gwarantem kredytu. Pytanie retoryczne. Co się stanie jak Sląska nie będzie mieć kasy na spłatę rat kredytu? A wiem,Solorz zacznie spłacać:) znając życie kosztem,ktory wyjdzie na światło dzienne w najgorszym momencie.

P.S. Tanim kosztem może stać się właścicielem niezłej działki. Stać go na nią. Ale po co płacić. Zawsze można spróbować zrobić to rękami innych. Pytanie, zbawiciel czy kat?

wislak68 18.02.2009 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Clapham (Post 676597)
:lol:

Wislak68 nie jestem kibicem Slaska, ale wydaje mi sie, ze jesli chodzi o deal z gruntami to w tym przypadku Ptak a Solorz to po prostu nie ta liga. W samym dealu z gruntami jako takim nie ma nic z zalozenia zlego. Po prostu gdyby ta decyzja zalezala ode mnie to tez Solorzowi bym te grunty sprzedal, bo ciezko mu cos zarzucic jesli chodzi o wiarygodnosc biznesowa. Ptakowi takich gruntow nawet nie dalbym powachac. Problem z tym ze patrzacy na Maroko Ptak, smierdzac na kilometry drobnym cwaniaczkiem, kupowal kolejne kluby jako srodki nacisku prowadzace do zakupu gruntow i wszyscy wiedzieli, ze to cel sam w sobie. Z kolei nie ma powodow, zeby nie wierzyc Solorzowi, ze zyski z gruntow przekazanych przez miasto (czy wydzierzawionych nie pamietam) posluza do utrzymania zespolu na wysokim poziomie.

Clapham,

Dzięki za komentarz. Jak rozumiem nadajesz z Londynu i chyba siedzisz tam już od jakiegoś czasu. Odnoszę wrażenie że na tyle długo że straciłeś chyba trochę kontaktu z polską rzeczywistością. Świadczy o tym Twoje stwierdzenie o wiarygodności biznesowej Solorza vel Żaka.
Masz rację że Ptak (choć pisząc o Pogonii miałem na mysli raczej Bekdasza) i S to inna liga. Tyle tylko że jest to liga powiedzmy 'kontrowersyjnych biznesmenów': Ptak "robił interesy" z jakimiś drobnymi handlarzami a S 'dealował' z dużymi firmy i Skarbem Państwa. Radziłbym zapoznać się z opiniami na jego temat wyrażanymi choćby przez Vivendi (deal z Elektrimem), skarb państwa (PAK) czy chociazby ostatnio Superstację. Myslę że gdybyś prześledzil tylko tych kilka wymienionych przeze mnie przypadków zmieniłbyś swoją opinię w sprawie wiarygodności tego biznesmena o nieznanym nazwisku.

joshi 19.02.2009 12:17

Moim zdaniem w Śląsku może być podobna sytuacja jak w Krakowie ( kwestia właściciela ) bo do naszego Klubu też wszedł bogaty człowiek, który po prostu pożyczył Wiśle pieniądze, stąd tak jak napisał Marszałek, Solorz zagwarantuje kredyt pieniędzmi Polsatu, ale tenże będzie spłacany przez spółkę sportową, przynajmniej tak mi się wydaje. Dodatkowo jeszcze nawet nie ma projektu a już wiedzą ile zarobią?? Trochę to dziwne, no i najważniejsze i co mnie uderzyło to nagłówki prasowe, że Śląsk będzie miał budżet ileś tam razy wyższy od reszty. Proponuję to włożyć między bajki, pozostałe kluby nie pozostają w tyle, Wisła buduje nie tylko stadion, ale i całe zaplecze z infrastrukturą hotelową, w Poznaniu Gdańsku, Warszawie też będą nowoczesne obiekty, więc automatycznie ich przychody zwiększą się kilkukrotnie.

bofff 19.02.2009 12:50

Raczej pod adresem Urbana i Trzeciaka, dyletanci jakich mało....

Jazdę na Trzeciaka rozumiem, koleś sam się podkłada, ale dlaczego Urban? Pomijając trenera Legii miłość do Górnika, czym pozamiatał sobie u kibiców Legii, wyników póki co mu odmówić nie można
No chyba, że chodzi Ci o hiszpańskie wzorce trenerskie, przystające do polskiej ligi jak...

Clapham 19.02.2009 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 677000)
Clapham,

Dzięki za komentarz. Jak rozumiem nadajesz z Londynu i chyba siedzisz tam już od jakiegoś czasu. Odnoszę wrażenie że na tyle długo że straciłeś chyba trochę kontaktu z polską rzeczywistością. Świadczy o tym Twoje stwierdzenie o wiarygodności biznesowej Solorza vel Żaka.
Masz rację że Ptak (choć pisząc o Pogonii miałem na mysli raczej Bekdasza) i S to inna liga. Tyle tylko że jest to liga powiedzmy 'kontrowersyjnych biznesmenów': Ptak "robił interesy" z jakimiś drobnymi handlarzami a S 'dealował' z dużymi firmy i Skarbem Państwa. Radziłbym zapoznać się z opiniami na jego temat wyrażanymi choćby przez Vivendi (deal z Elektrimem), skarb państwa (PAK) czy chociazby ostatnio Superstację. Myslę że gdybyś prześledzil tylko tych kilka wymienionych przeze mnie przypadków zmieniłbyś swoją opinię w sprawie wiarygodności tego biznesmena o nieznanym nazwisku.

Hehe, trudno sie z Toba nie zgodzic co do Solorza, ale z drugiej strony trudno w Polsce o ludzi, których stac byloby na kupienie klubu, a ktorzy nie byliby w jakis sposob kontrowersyjni. Obaj do tej kategorii naleza, z tym ze jeden ma pare blaszakow pod Lodzia a drugi telewizje, ale moze masz racje, jeden pies.

tomaszek67 20.02.2009 09:43

Mateusz Olszak w Lechu Poznań:
http://www.lechpoznan.pl/art,11367,m...cha_pozna_.htm

Coś czuję, że po sezonie z polskich klubów odejdzie kilku czołowych zawodników na Zachód. Euro stoi niesamowicie wysoko, więc np. za Brożka 4mln Euro to 18mln złotych w porównaniu do 14mln złotych jeszcze latem zeszłego roku.

hoho 20.02.2009 09:58

Jak nikt nie przyjdzie ,to myśle ,że śmiało możemy zadeklarować ,że walczymy z Polonia Warszawa,Bełchatowem i Śląskiem o miejsce pucharowe,bo Legie bedzie bardzo trudno przescignac a Lecha to juz napewno. Oczywiscie nie chce plakac ,bo nadal jestesmy w czolowce ligi,ale trzeba powiedziec jasno o naszym potencjale na dzis.

janko04 20.02.2009 10:08

co ty pieprzysz ?? Zobacz na kadrę Legii! Nie maja napastnika z prawdziwego zdarzenia, obrona kuleje.... Lech z kolejke na kolejkę będzie co raz slabiej grał.

Dobra takie dyskusje nie tutaj :)

hoho 20.02.2009 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 677892)
co ty pieprzysz ?? Zobacz na kadrę Legii! Nie maja napastnika z prawdziwego zdarzenia, obrona kuleje.... Lech z kolejke na kolejkę będzie co raz slabiej grał.

Lech już miał słabo grać jesienią ,bo ich miały wyczerpać mecze pucharowe :lol:

Wiślak1994 20.02.2009 10:22

Cytat:

Zobacz na kadrę Legii! Nie maja napastnika z prawdziwego zdarzenia, obrona kuleje....

Mają napastnika - Chinyame ,tylko że jest kontuzjowany.
My nie jesteśmy wcale lepsi! Wyobraz sobie ,że Paweł odchodzi albo doznaje poważnej kontuzji .....odpukać !
Tak samo oni mogą powiedzieć ,że nam pomoc kuleje nie wpominając już o bramkarzu !

Cytat:

Lech z kolejke na kolejkę będzie co raz slabiej grał.

Owszem jest to prawdopodobne ,ale jeśli jednak sie nie zatną ..? Nie ma co liczyć na potknięcia rywali tylko samemu coś zaprezentować. Niestety na tą chwile mamy potencjał na miejsca 3-5.......Na zmiany sie nie zanosi bo nie ma kasy i tyle.

Czasami się zastanawiam co by było jakby swego czasu klub kupił Waldemar Kita......

janko04 20.02.2009 10:42

Lech jest na fali napewno teraz ogromną presje będzie czuć, wiedza ze wygrac lige mogą i bedą za bardzo chcieli. Legia teraz ma tylko Pawlusinskiego ( jego czy pomylilem) Chinyame uraz barku, Grzelak kontuzja, Obrona, Komorowskiego kupili i Ostrowskiego, dla mnie Legia do Ogrania jest spokojnie, gorzej z tym Lechem.

My (nie)mamy bramakrza dobrego, ale z drugiej strony gdyby przyszedl inny trener bramkarzy to Pawełek może by zaczął grać dobrze ? Napastnicy ? Ćwielong, Niedzielan (wierze dalej w Niego) i Beto (jak sie rozegra bedzie dobrze). Pomoc Jirsak, Sobol, Maly na skrzydle i Łobo tez mam nadzieje ze ten ostatni sie rozegra, Obrona jest dobra :) Nie narzekajmy ! A od Bednarza sie odczepcie. Ciekawe co wy byscie zrobili nie majac funduszy na transfery. Łatwo osądzać innych jak sie nie jest na ich miejscu.

koker 20.02.2009 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 677911)
Lech jest na fali napewno teraz ogromną presje będzie czuć, wiedza ze wygrac lige mogą i bedą za bardzo chcieli. Legia teraz ma tylko Pawlusinskiego ( jego czy pomylilem) Chinyame uraz barku, Grzelak kontuzja, Obrona, Komorowskiego kupili i Ostrowskiego, dla mnie Legia do Ogrania jest spokojnie, gorzej z tym Lechem.

My (nie)mamy bramakrza dobrego, ale z drugiej strony gdyby przyszedl inny trener bramkarzy to Pawełek może by zaczął grać dobrze ? Napastnicy ? Ćwielong, Niedzielan (wierze dalej w Niego) i Beto (jak sie rozegra bedzie dobrze). Pomoc Jirsak, Sobol, Maly na skrzydle i Łobo tez mam nadzieje ze ten ostatni sie rozegra, Obrona jest dobra :) Nie narzekajmy ! A od Bednarza sie odczepcie. Ciekawe co wy byscie zrobili nie majac funduszy na transfery. Łatwo osądzać innych jak sie nie jest na ich miejscu.

1906 % poparcia!

Wiślak1994 20.02.2009 11:28

Cytat:

Lech jest na fali napewno teraz ogromną presje będzie czuć, wiedza ze wygrac lige mogą i bedą za bardzo chcieli.

No właśnie będą bardzo chcieli i patrząc realnie mają na to największe szanse . Mają chyba najlepszą kadrę i przy odpowiednie mobilizacji może być naprawdę ciężko z nimi wygrać...

Cytat:

Legia teraz ma tylko Pawlusinskiego ( jego czy pomylilem) Chinyame uraz barku, Grzelak kontuzja, Obrona, Komorowskiego kupili i Ostrowskiego, dla mnie Legia do Ogrania jest spokojnie, gorzej z tym Lechem.

Tak tylko zauważ ,że Legia grała tylko z jednym napastnikiem(Chinyama) już w tej rundzie a sobie radziła.
Ich gra w głównej mierze sie opiera na pomocnikach ( Iwański, Roger,Rybus teraz pewnie dojdzie Jarzębowski). Podzielam jednak twoje zdanie ,że Legia jest jak najbardziej do ogrania..... Zresztą była do ogrania już jesienią.

P.S To nie Pawlusiński tylko Paluchowski

Cytat:

My (nie)mamy bramakrza dobrego, ale z drugiej strony gdyby przyszedl inny trener bramkarzy to Pawełek może by zaczął grać dobrze ?

Może tak ?! Może nie !? Nie ma co gdybać .... Póki co Pan Kazimierski dobrze sie trzyma na stanowisku i nie zanosi się na zmiany w sztabie szkoleniowym !

Cytat:

Nie narzekajmy ! A od Bednarza sie odczepcie. Ciekawe co wy byscie zrobili nie majac funduszy na transfery. Łatwo osądzać innych jak sie nie jest na ich miejsc

Ja nie narzekam . Ja "uprawiam" konstruktywną krytykę i nie dotyczy ona absolutnie Pana Bednarza. Zdaję sobie sprawę z tego jaka jest sytuacja klub w tym momencie i że na teransfery nie mamy co liczyć......
Szanuję Pana Cupiała za to co zrobił dla Wisły ale być może czas się pożegnać ? Dla dobra klubu..........

Ja nie liczę w tym sezonie na mistrza ! Wolę być mile zaskoczonym niż rozczarowanym....

Kibic_1906 20.02.2009 11:51

Wiślak 1994 - weź kup rower , odkręć koło i jeb**j się w czoło!Nikt normalny nie przebudowuje drużyny w połowie ligi , można co najwyżej uzupełnić ale nie zmieniać połowy składu..Faktycznie , przydałby się nam lepszy bramkarz bo Pawełek nie czuje konkurencji i wie że i tak i tak będzie bronił..Doszedł Gołoś , Ćwielong , Beto...Poczekajmy do końca sezonu..Poza tym , tracimy tylko 3 punkty do Lecha i Legii , a w 1 kolejce grają odpowiednio z GKS-em i Polonią - 2 mecze na wyjeździe..
A z tym odejściem Cupiała to już przesadziłeś...Gdyby nie On to nie wiadomo gdzie byśmy teraz byli..

Wiślak1994 20.02.2009 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 677946)
Wiślak 1994 - weź kup rower , odkręć koło i jeb**j się w czoło!Nikt normalny nie przebudowuje drużyny w połowie ligi , można co najwyżej uzupełnić ale nie zmieniać połowy składu..Faktycznie , przydałby się nam lepszy bramkarz bo Pawełek nie czuje konkurencji i wie że i tak i tak będzie bronił..Doszedł Gołoś , Ćwielong , Beto...Poczekajmy do końca sezonu..Poza tym , tracimy tylko 3 punkty do Lecha i Legii , a w 1 kolejce grają odpowiednio z GKS-em i Polonią - 2 mecze na wyjeździe..
A z tym odejściem Cupiała to już przesadziłeś...Gdyby nie On to nie wiadomo gdzie byśmy teraz byli..

Gdzie ja napisałem o tym ,żeby przebudować drużynę ?Ja piszę o zwyczajnych wzmocnieniach czyt.2-3 piłkarzy ,którzy odrazu stanowiliby o sile zespołu. Jakoś te "wzmocnienia" mnie nie przekonują no ale czego się spodziewać jak na transfery wydaliśmy okrągłe 0 złotych..... Co z tego że Lech i Legia już w pierwszej kolejce będa grać z GKS i Polonia.........My tez kiedyś z nimi zagramy i nie ma to różnicy kiedy.
W moim wcześniejszym poście już napisałem ,że jestem wdzięczny Panu Cupiałowi za to co zrobił dla Wisły...
Ale skoro nie ma już ochoty "bawić" się w piłkę na wysokim poziomie to może warto dać szansę komu innemu ... O ile ktoś taki się znajdzie, z podobnym zapałem jak Pan Cupiał kilka lat temu.
Oczywiście poczekam do końca sezonu , ale tak jak mówię : Nie nalezy sie nastawiać na mistrza.

P.S Twoje pierwsze zdanie świadczy tylko i wyłącznie o twojej kulturze. Nie będę się z tobą wdawał w jakieś przepychanki i nie zapytam : Ile masz lat....? Udam ,że tego nie widziałem...

Lemoniadowy Joe 20.02.2009 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 677984)
P.S. Popatrz na inne zespoły z czołówki i powiedz mi , czy wzmocniły się bardziej od Nas...

zdecydowanie nie mamy najmniejszych szans co innego rozwalić jakiś Beitar czy wygrać z Barceloną a co innego zmierzyć sie potężna Amicą czy wielka Legią że juz o drugim gigancie z Warszawy nie wspomnę , nie mamy szans ;)

ale krąży druga wersja że mamy jakieś 25% szans na obrone tytułu a wszystko będzie przede wszystkim zależało od trafienia z formą potem od jakości piłkarskiej a na trzecim miejscu od szczescia czwarty element jakim byla korupcja raczej odpada toteż możemy sie mniej obawiać Dysko-Polo i Amiki

grogoriogreg 20.02.2009 13:02

trzeba mocno kibicowac lechowi z udinesse, jesli przejdzie do nastepnej rundy nie zdobedzie majstra, koncowke sezonu bedzie mial slabiutka
smuda jakos zawsze poczatki rundy ma slabe, co jest dla nas duza szansa

wisla juz nikogo nie kupi, ciekawi mnie sprawa ettiena, kto tu namieszal, my czy jego menago

bonawentura 20.02.2009 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 677997)
trzeba mocno kibicowac lechowi z udinesse, jesli przejdzie do nastepnej rundy nie zdobedzie majstra, koncowke sezonu bedzie mial slabiutka
smuda jakos zawsze poczatki rundy ma slabe, co jest dla nas duza szansa

wisla juz nikogo nie kupi, ciekawi mnie sprawa ettiena, kto tu namieszal, my czy jego menago

najbardziej to ta wiadomość namieszala nam w głowach.

Kibic_1906 20.02.2009 13:17

Mają najlepszą kadrę teraz. Nie zapominaj o tym ,że to my musimy ich "gonić" a nie oni nas.

No nie powiedziałbym że mają taką mocną kadrę..Brakuje Peszki i Franz ma problem...
Tracimy tylko 3 pkt , to kwestia jednego meczu :-)

Marszałek 20.02.2009 13:34

O czym Wy dyskutujecie jak nie ma czegoś takiego jak Lech.

tomaszek67 20.02.2009 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 678023)

rozmawiamy o Amice Poznań, myślałem, że się domyślisz.

eye63 20.02.2009 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 677990)
zdecydowanie nie mamy najmniejszych szans co innego rozwalić jakiś Beitar czy wygrać z Barceloną a co innego zmierzyć sie potężna Amicą czy wielka Legią że juz o drugim gigancie z Warszawy nie wspomnę , nie mamy szans ;)

A co innego remisować z ŁKS-em i dostać w dupę od Śląska i Ruchu. Każdy kij ma dwa końce.
Ale racja - nie ma co wyrokować, dopiero liga da nam odpowiedź gdzie będziemy - podejrzewam, że dzięki Skorży i w miarę niezłemu składowi, jesteśmy w stanie walczyć o mistrza, forma raczej będzie stabilna (na stałym poziomie) i dorobek z jesieni powinniśmy powtórzyć. Problem pojawi się jednak, jeśli Legii lub Lechowi wystrzeli runda życia (a i ciułaczom z Polonii też nie musi źle iść) - wtedy będzie raczej posprzątane.
Kolejna sprawa, transfery - zrealizowaliśmy 0,6 na 3 priorytety, więc ktoś z zadania się nie wywiązał.
Wątek Cupiała - będę powtarzał do znudzenia, Cupiał nie dał (prawie - o tym zaraz) nic z własnej kieszeni, Cupiał pożyczył. Można to w pewnym sensie nazwać inwestycją, ale nie jest to potocznie rozumiana inwestycja w futbol, która zakłada włożenie kasy i brak zwrotu (np. jeśli chodzi o kwestię transferów). Tutaj kochamy się jak bracia, ale liczymy się jak wiadomo kto. Prawdą jest, że bez Cupiała nie mielibyśmy jednego z najwspanialszych okresów w naszym klubie, ale z drugiej strony, teraz ta "dobroć" ściąga nas bardzo w dół.

Wreszcie co do kwestii finansowania - wiecie co z mienia wejście Bet-at-home do Wisły Kraków? Nic nie zmienia. To co do tej pory kładł Cupiał (i to jest to co dawał a nie musiał) - jako reklama na koszulkach Telefoniki, co nota bene wracało do niego w postaci odsetek od długu wobec TF, zostało przerzucone na BAH. Teraz po prostu BAH będzie spłacał nasze odsetki i kawałek długu względem TF. Żadnych dodatkowych pieniędzy od Cupiała na transfery nie ma, a my jedziemy na kasie jaką Wisła sama zarabia - czyli bilety, prawa tv, sponsorzy itd., no i wreszcie kluczowo - sprzedaż zawodników.

I teraz całkiem realne jest to o czym mówi Bednarz - kasy na nic nie ma, trzeba "doczekać" zbudowania stadionu przez miasto, korzystać z upustu jakie nam daje - czyli milion za wynajem, w zamian za reklamę na stadionie. Finalnie spłacenia długu, co pozwoli nam wyjść na prostą, czyli wreszcie zacząć się rozwijać. Pytanie teraz brzmi, czy rzeczywiście w klubie jest taki mózg, który przez te najbliższe lata przeprowadzi Wisłę właściwie bez szwanku, czyli drużynę która walczy o najwyższe cele w lidze i pokazuje się w pucharach, tak aby się nie okazało, że na 30 tysięczny stadion będzie przychodzić 5 tys., bo w Ekstraklasie gramy o miejsca od 6 do 8.

Jeszcze co do Ettiena - Bednarz chyba się zdradził, że raczej to my nie chcemy gościa, a Skorża to w sumie ratował sytuację z tym menago. Ale tak na zdrowy chłopski rozum, to wydaje mi się, że wina leży po obu stronach. Bo założę się, patrząc na cyrki z innymi zawodnikami, że Skorża mógł się umawiać na 150 tys. euro kontraktu z menago, podobnie Bednarz, ale pisnąć o tym, że jest to motywacyjny, to raczyli pewnie jak już z menago byli dogadani. Wobec czego menago przysłał ofertę 150/150 :) i ja się mu nie dziwię. Oczywiście to tylko teoria, bo może wcale, jak ktoś wskazywał, nawet nie myśleliśmy o podpisywaniu gościa, w każdym razie - nie ma go i nie będzie, trzeba dołączyć go do grupy Tristanów, Neiów itd. i zapomnieć.

skttrbrain 20.02.2009 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 678023)

Wyparcie - Usunięcie ze świadomości lub utrzymywanie poza świadomością myśli, wyobrażeń i wspomnień, które są bolesne lub budzą lęk.

Tak widzę Twój stan ducha Marszałku. ;)

LAB 20.02.2009 15:38

Hipokryzja (od gr. hypokrisis, udawanie) – zachowanie lub sposób myślenia i działania charakteryzujący się niespójnością stosowanych zasad moralnych.

tak widze wiekszosc kibiców "Lecha" ;)

Wojtas 20.02.2009 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 678121)
Wyparcie - Usunięcie ze świadomości lub utrzymywanie poza świadomością myśli, wyobrażeń i wspomnień, które są bolesne lub budzą lęk.

Hahaha :lol:

Dobrze ze użyłes słowa WYPARCIE :)

Wyparcie sie własnej przeszłosci,lata ci gdzie taki termin koło ucha???

Krissu 20.02.2009 18:09

Cytat:

Nad najstarszym działającym dziś stołecznym klubem piłkarskim ciemne chmury zaczęły zbierać się pod koniec ubiegłego roku. Okazało się bowiem, że miasto chce podwyższyć czynsz za dzierżawę stadionu przy Konwiktorskiej z 60 tys. zł do 360 tys. zł rocznie.

- Jeśli stracimy głównego sponsora, znajdziemy się w dramatycznej sytuacji. Wciąż wierzę, że pani prezydent się opamięta - przekonywał wczoraj pod stadionem Jerzy Piekarzewski, honorowy prezes KS Polonia.

Główny sponsor piłkarskiej Polonii to J.W. Construction, potentat na rynku deweloperskim. Ta firma właśnie wycofała się ze sponsorowania pierwszoligowej drużyny siatkarzy Politechniki Warszawskiej.

- Jest kryzys, więc muszę oszczędzać. Jeśli podwyżka czynszu Polonii będzie tak duża, to nie wiem, czy nie wycofam się również ze wspierania piłki nożnej - mówi nam Józef Wojciechowski, prezes J.W. Construction i właściciel piłkarskiej Polonii.
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,9....html?skad=rss

Jak to dobrze, że Cupiał nie jest żadnym hochsztaplerem

Gwiaździsty 20.02.2009 19:20

Legioniści "załatwili" nam Gargułę:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html

Philips_Zaspa 20.02.2009 19:23

Poczekaj na więcej informacji o kontuzji. To że usztywniają kolano, to nie zawsze znaczy najgorsze.

spirit 21.02.2009 10:44

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,63..._stadionu.html

Serialu ciąg dalszy. Najbardziej podoba mi się fragment
"Zaczniemy od tych kierujących dopingiem. To oni w pierwszej kolejności odpowiadają za obelgi pod adresem właścicieli - mówi Ostrowski"

Walka trwa.

harthausen 21.02.2009 11:08

był taki kawał o milicjancie i papudze, która wołała na niego : ej niebieski a później mu nawrzucała. Po wcirach za to leciała tekstem : niebieski! .... już ty wiesz co!

Podobne zabawy polecą w Warszawie, trzymam zakład :)

Marszałek 21.02.2009 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 678121)

Zastanów się nad swoim stanem ducha.

Znów to samo, piszesz a nie wiesz za bardzo o czym. Kto ma budzić we mnie lęk? Amika?Lech?wytłumacz mi. Jakież to traumatyczne przeżycie, te klubiki mogły u mnie wywołać? Jedyne co mi przychodzi na myśl, to awans Amiki do I ligi w pamiętnym II ligowym sezonie. Wszyscy widzieli, wiedzieli. Ucz się ucz, bo to historia Twego klubu. Poza tym co do tego czy Lech czy Amica...nie miej do mnie pretensji, jak tylko opiera się na dokumentach sądowych(prezentowanych na forum) oraz na tym co mówił wasz prawnik, rozstrzygając jednoznacznie czyście Lech czy Amica. Więc czemu te pretensje do mnie są kierowane?

Jak Kot napisał w jednym z postów. Wy w Poznaniu macie jeden problem. Macie problemy z nazewnictwem oraz jednoznaczną oceną tego co białe i czarne. Kurewstwo nazywacie miłością. Wasz problem. Jesteście idealnym przykładem moralności Kalego.

Liczę na to,ze zostaniecie objęci ostracyzmem podczas meczów ligowych zbliżającej się rundy.

vote-for-mikey 21.02.2009 12:06

mam pytanie, jak to jest, że w pewnym mieście na P. w meczu o randze kontynentalnej na boisku są płaty śniegu, a w pewnym mieście na K. na towarzyskim meczu z Ogórkami murawa jest doprowadzona do najlepszego możliwego stanu?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl