![]() |
Co za gość :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Może dlatego, że wynik w piłce nożnej zależy od czegoś więcej niż dyspozycja i umiejętności 1 zawodnika?
|
Cytat:
|
Jeśli Sobiech nie trafi do Wisły to będzie nasza olbrzymia porażka. Ten chłopak ma wszystko. Szybkość, siłę, przegląd pola, potrafi się zastawiać co najważniejsze strzelać bramki. Takiego napastnika szukamy.
Wyciągnięcie jego z Ruchu Chorzów traktuje jako nasz obowiązek w zimowym okienku transferowym. Osobiście dla mnie to jest najlepsza "9" w polskiej lidze zaraz po Lewandowskim. |
Ma koles talent do grania,to trzeba przyznac i mam nadzieje ze nikt sie nie z.....e w akcji i sciagnie go do Wiselki.
|
Cytat:
|
Cytat:
Sobiech ma tak naprawdę wszystko od siły po technikę i szybkość. Poza tym widać że to normalny ułożony chłopak, jeśłi chodzi o Jarke to pod tym względem nie wszystko jest OK. Sobiech to rocznik 1990 już teraz ma przebłyski moim zdaniem kwestia czasu kiedy on wystrzeli. Trzeba go brać jak najszybciej pod swoje skrzydła. Jestem pewien że z wiekiem on nabierze jeszcze więcej "krzepy" a szybkości już nie straci. Dzisiajsza brama na 2:0 to majstersztyk, inny ładowałby z pierwszej piłki a Sobiech spokojnie wyczekał i walnął "pod ladę" |
Dziki z Lubina chyba jest w naszym zasięgu. Wygląda na solidnego i sprytnego napastnika.
|
Pytanie za jaką cenę te Sobiechy i inne. Nie jest tak, że mamy kasę na zmarnowanie. A u nas możei sobie psychicznie nie poradzić.
Mudżyn z Zagłębia mógłby być, taki to nie będzie myślał gdzie gra i ile trzeba biegać. Tylko piłka - bramka - siatka. |
wg mnie piłkarzem którym Wisła powinna się zainteresować jest Janusz Gol z PGE GKS Bełchatów. Chłopak ma pojęcie o grze, dużo widzi na boisku, dysponuje mocnym uderzeniem z dystansu. Byłby z niego porzytek.
BTW wie ktoś co sie dzieje z K. Gołosiem? |
Cytat:
By nie było OT, to dodam, że Sobiechowi trzeba się przyglądnąć jeszcze, ale myślę, że on akurat zmierza ku górze ;). Dobrze by go było widzieć w Wiśle. A jeśli nie on (na pewno Ruch sobie dużo zażyczy, chyba, że ma jakąś klauzulę?) to Traore z Lubina jak najbardziej. Lepiej postawić na któregoś z nich, niż na kolejnych niewiadomych Brazylijczyków (jak np. Beto) czy innych "wynalazków". ;) |
Cytat:
|
dla mnie Gol to dramat jakiś jest. Ale oglądałem z 4 mecze z jego udziałem, więc nie wiem jak tam w reszcie grał.
|
Cytat:
|
Kiełba z Kielc
|
Sadlok, Glik, Sobiech, i dwoch dobrych skrzydlowych.
|
a daj spokój z tym Glikiem, runde miał dobrą i juz go brać? tak samo było z kasprzikiem, taki buffon z niego a w lechu już grzeje ławke
sobiech potrzebuje 10 sytuacji zeby strzelić gola, oprócz wczorajszego meczu z Jagiellonią. Ale w sumie wpasował by się w nasz zespół bo Małecki potrzebuje chyba z 12 |
Cytat:
|
Nie wiem czy wiecie, ale zakup przez Wisłe jakiegoś porządnego zawodnika ekstraklasy jest niemal niemożliwe. Czemu? Polskie kluby żądają zaporowych cen, wolą sprzedać za grosze do klubu zagranicznego niż do Polskiego. Dowodem na moje słowa jest np. zakup przez Amike słabiutkiego Chrapka za którego dali bodajże 300 tyś euro, czy sprawa z Gargułą na lini Wisła - Bełchatów. I macie nadzieje że Ruch ot tak puści Sobiecha? Pewnie zażądają z 1 mln euro, a wszyscy wiemy że żaden Polski klub tyle nie wyłoży ;)
|
dokładnie
tak jak górnik zabrze chciał od lecha za banasia chyba 500tys euro :lol: |
A czemu mają wzmacniać klub z którym póki co walczą łeb w łeb o mistrzostwo?
Albo czemu sprzedawać do słabszych Lecha i Legii? |
Podoba mi się młody Kwapisz z Piasta. Widać że bramkarze wyszkoleni w KSZO prezentują na prawdę niezły poziom, a ten Kwapisz wydaje się mieć spory talent.
|
Cytat:
|
Kupując kogos z polskiej ligi trzeba brać naturalnie pod uwagę ewentualne wpływy z jego wytransferowania na zachód.
A jak wiadomo, Polacy nie cieszą się za dobrą opinią i wiele klubów boi się wydac większej kwoty na nich. Wszystko to pokłosie wielu zawodników którzy byli niewypałami i zrobili innym świetną markę za granicą. Dlatego ja osobiście jak miałbym do wyboru Sobiecha, albo Traore, to wybrałbym tego drugiego. Łatwiej jest wypromować obcokrajowca niż Polaka na obecną chwilę. |
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html
Gdybym był bogaty... to zrobiłbymwszystko aby go zakontraktować... |
Co do Glika to ja nie wiem czy on nam potrzebny kowalski obok niego się ogrywa i ja nie widzę wielkiej różnicy więc jak młody nasz wróci za darmo to po co nam drugi taki jakby cleber został u nas w sztabie szkoleniowym to mógłby nam zrobić kilku stoperów. Jak dla mnie to najważniejsze na tą chwilę jest się zwiazać z Cleberem na dłużej podpisać z nim roczny kontrakt wysłać na szkolenia trenerskie do Angli i mamy wielkiego profesjonaliste w klubie. I myślę że o takich ruchach powinniśmy myśleć. A co do Traore to jestem na tak :D
|
O tak, boki obrony Golański- Alvarez(jeśli udało by się go zakontraktować) to byłoby coś!
|
Cytat:
|
Również jestem za transferem Pawła do naszego klubu... to byłby strzał w 10, a na dodatek chłopak jest w formie.
Jestem ciekaw czy taki zawodnik, reprezentant swojego kraju byłby w zasięgu Wisły... http://www.transfermarkt.de/de/spiel...la/profil.html |
Prawde mowiac, ostatnio w polskiej lidze mniej jest transferow miedzy klubam jak kiedys.
Ogladajac Sarvasa z Polonii i Traore z Zaglebia mysle ze mogliby sie sprawdzic w Wisle. Nie sa to jacys swietni zawodnicy ale warto sprobowac. |
Cytat:
Pytanie tylko co na taką propozycję sam Golański? Czy Wisła będzie dla niego atrakcyjna pod względem sportowym?? Nie mniej nie podjęcie z nim rozmów będzie grzechem porównywalnym do puszczenia za darmo lidera i motoru ofensywnego zespołu - Kamila Kosowskiego. |
Cytat:
|
Golonka niezły, ale ciągle się sypie. No i mamy na jego pozycję Alvareza.
|
Koszakow, Polonia Nowy Tomyśl, II liga kuj.-pom.-wlkp, 15 kolejka i 22 gole, o 11 wiecej niz 2 w kolejnosci. Ciekawy zawodnik.
Edit. Facet ma 36 lat, falszywy alarm ;) |
Cytat:
|
http://sport.wp.pl/kat,109318,title,...wiadomosc.html
sory za off-a, ale nie wiedziałem do końca gdzie to wrzucić :) ciekawa wersja Mijajlovica :D może ją zakontraktujemy hehe ;) |
Cytat:
|
Ja już pamiętam jak Golański z konieczności grał na lewej obronie...
|
Cytat:
|
u mnie druzyne prowadzilby Paul Ince...obecnie prowadzi 3 ligowa druzyne w Anglii, trener bez sukcesow...i o to mi chodzi
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl