![]() |
Panowie podobno jest jakiś dodatek do Fm 2010 dzięki któremu można grać drużyną nawet z 3 ligi polskiej!? Macie link lub jakąś wiadomośc na ten temat?
|
Cytat:
to jest FM 2010... Z tym że FIFA a nie FOOTBALL :P |
macie też tego laga, że... co chwile gracie Wisła od 2 rundy eliminacyjnej do LM? ja zdobywam mistrzostwo o 10 lat pod rząd, od jakiś 6 sezonów ciągle wychodzę z grupy.. i zawsze muszę grać eliminacje :/ też tak macie?
|
niee, ja od 2 sezonów jestem od razu w grupie, natomiast zespół 2 w tabeli gra w tych eliminacjach dla klubów z miejsc 2,3,4 z Arsenalami Celticami itp
|
to czemu ja tak mam?
tak samo jak np. nie moge sprawdzic nigdzie ile w poszczegolnych sezonach zdobywalem punktow do rankingow Uefa... wiem ze w FM09 to bylo, a w tym FM10 nie ma? |
Cytat:
http://www.centrumfm.org/plik-236,CF...ues_vol.1.html |
Cytat:
|
Panowie wie ktos moze gdzie wgrywa sie stroje ? Sorry , ze nie pisze polskimi znakami ale mialem wgrywany od nowa system i mam angielska wersje :/
|
Majstry pytanie mam...Zrezygnowałem z Gry w Wiśle i szukam klubu od dlugiego czasu nie moge zadnej propozycji dostac W Wiśle byłem sezon mistrz Polski i przy tym kierowałem Francja Cwiercfinal Mś dostane kiedys posade?
|
Panowie, a mogę grac klubem z 2 ligi polskiej? pozdrawiam
|
Cytat:
Kiedyś może tak:) najlepiej wchodź czasem w posady - Biuro managera i przy klubach co nie maja trenera klikaj złóż podanie o prace:D Cytat:
|
a ma ktos z was tego patcha czy łatke? xD własnie tego szukam... 2 liga zachodnia ;d
|
Cytat:
na koniec sezonu tylko mówi, czy np awansowalism w rankingu i o ile miejsc, nic wiecej ;/ |
Cytat:
|
Cytat:
|
mam juz. gram nielba dzieki :D
|
Cytat:
Bilans w Wisle to 3 mistrzostwa i 2 puchary bodajze Tylko w LM kiszka - 3 awanse do grupy ale za kazdym razem zajmowalem ostatnie miejsce Jak masz reputacje wiecej niz krajowa to napewno dostaniesz oferte z jakiegos drugoligowca z zachodu. |
Ja gram SPORTINGIEM LIZBONA chyba 4 sezon (FM09). W kraju zdobywałem wszystko jednak w europie mi nie szło... Ostatnie dwa sezony to wygrana w LE i porażka w SPE z Liverpoolem i wygrana w LM (w karnych z Barca) i wygrana w SPE i KMŚ. Po KMŚ dostałem propozycję z MANU, aby zastąpić SAF'a, ale odmówiłem i z Interu po porażce w derbach 4-0 zwolnili Manciniego także odmówiłem. Za bardzo mam rozbudowaną siatkę scoutingu i sztab szkoleniowy nie mówiąc o juniorach jakich pościągałem, żeby rezygnować ze Sportingu ;) A teraz zaczynają gwiazdeczki już do mnie przychodzić :D Ronaldinho, Pato... :D
|
Ja aktualnie gram sobie Garbarnią Kraków ( z dodatku z 3 i 4 ligą polską ) i idzie mi całkiem nieźle.
Awans rok w rok, aż do ekstraklasy. Pierwszy sezon w najwyższej klasie rozgrywkowej, skazany oczywiście na spadek, zająłem 10 miejsce. Teraz gram kolejny sezon w ekstraklasie i walczę o miejsce w europejskich pucharach. Od początku rozgrywki mam odblokowaną masę lig, między innymi ligę serbską. I to właśnie Serbowie wiodą prym w polskich zespołach w tym także moim. I tak pozostając w temacie postanowiłem sprawdzić co porabia sobie u mnie w grze testowany aktualnie przez Wisłę zawodnik ;) http://i47.tinypic.com/2pp0ro2.jpg Hehe jakby te staty miały cokolwiek wspólnego z rzeczywistością chyba każdy z nas byłby zadowolony. :D |
Zarówno tu jak na transfermarkt wyceniaja go w miare wysoko. Na niemieckiej stronie wycenili go na 700 tys Euro. Myślę że to byłby dobry zawodnik, choć trzeba poczekac na relacje z sparingów i treningów.
|
dawidTS - sprobuj dac "nękanie rywali" i ostrzej ich motywować
możesz tez na mecze z słabszymi zespołami dawać zmienników - będą chcieli się pokazać |
Od czego zależą wydatki pozasportowe ... ??
I jak można je zlikwidować ... Bo teraz dopiero zauważyłem że w ciągu sezonu straciłem na to 78 mln. zł ;-/ a nigdy takiego czegoś nie miałem ... ;-/ |
A ja mam takie pytanie?
Dlaczego moi zawodnicy przed przerwa traca dwa trzy gole by po przerwie dramatycznie odrobic straty i zremisowac? Zwykle jest tak ze w pierwszej graja jak ostatnie lajzy a w drugiej polowie jak bogowie futbolu. Dlaczego sie tak dzieje i co mozna zrobic zeby obie polowy grali dobrze? |
Może źle ich motywujesz na początku spotkania? A w przerwie pewnie dajesz "Gdzie macie ambicję?"...
Też tak miałem, ale przyjąłem dobrego asystenta i teraz on przeprowadza i nie mam takich wyskoków :D |
Dobrze jest też "poprosić asystenta" by ustalił indywidualne krycie najgroźniejszych zawodników z przeciwnej drużyny. U mnie się to sprawdza.
|
Cytat:
Sam gram w pilke i chocby nam sam Martin Luter King robil przemowy przed i w przewrie meczu to nie zmieni to zasadniczo moich umiejetnosci. Moze jest cos z moim treningiem nie tak albo ustawieniami taktycznymi :/ J |
A o FIFA MANAGER 2010 to ktoś, coś, kiedyś słyszał ?
Czytając TĄ recenzje zastanawiam się czy to iż na tyle lat odszedłem od serii " Total Club Manager" nie było błędem. Ślepo podążając do sklepu po kolejne pudełka dobrze zareklamowanego Football Managera. Z ciekawszych rzeczy: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Football Manager i Fifa Manager to dwie kompletnie inne gry. W pierwszej skupiasz się tylko na kierowaniu zespołem, zaś w drugiej to kierowanie jest maksymalnie uproszczone, a Ty masz przede wszystkim zajmować się... wszystkim. Stadionem, pamiątkami, finansami, szkółkami, obozami... Dlatego produkt EA w aspekcie kierowania zespołem jest o niebo łatwiejszy niż FM od SI. Wybór między tymi grami zależy od wymagań w stosunku do gry. Chcesz być managerem, kupujesz produkt Sports Interactive. Chcesz ogarniać cały klub, kupujesz dzieło EA Sports.
|
inaczej mówiąc - chcesz się pobawić głupotami - wybierasz FIFAM, chcesz na poważnie zająć się zarządzaniem klubu, jako menadżer - wybierasz FMa.
|
Wszystko zależy na co jesteś nastawiony. Jeśli faktycznie nudzą Cię tabelki i wykresy w Football Managerze możesz spróbować Fifa Managera. Faktem jest, że na jednej taktyce można przejechać kilka sezonów (przy niższych poziomach trudności). Na pewno Fifa Manager bardziej cieszy oko i więcej masz podane na talerzu tak jak poziom zawodnika czy jego możliwości. Szczególnie kiedy grywasz zespołami z niskich lig to łatwiej wchodzi się w ten klimat. Ja przerzuciłem się na FifaM ze dwa lata temu ale w przyszłym roku chyba już powrócę do FM'a, ponieważ w dziele EA jest sporo błędów w bazie danych i praktycznie schemat wygrywania można powielać przez lata. Na pewno plusem FifaM jest ładna oprawa graficzna, nastrojowa muzyka, ciekawe opcje życia prywatnego i zarządzania klubem od strony finansowej. FM jest bardziej taktyczny.
Życie prywatne w FifaM tak naprawdę cieszy ale tylko na chwilę bo i tak nie możemy w żaden sposób wykorzystać zakupionych samochodów czy towarów. Dziewczyny to też taka radość na chwilkę. Granie na giełdzie czy kupowanie udziałów to kwestia przypadku. Podsumowując: FM na ambitne i wytrwałe granie, FIFAM na bardziej amatorskie spojrzenie na piłkę i tworzenie wszystkiego co z piłką i pieniędzmi powiązane. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl