Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

jaro1985r 16.01.2010 22:34

Panowie podobno jest jakiś dodatek do Fm 2010 dzięki któremu można grać drużyną nawet z 3 ligi polskiej!? Macie link lub jakąś wiadomośc na ten temat?

wegiel 17.01.2010 01:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaniewski142 (Post 841636)

to jest FM 2010...

Z tym że FIFA a nie FOOTBALL :P

pysio 17.01.2010 02:10

macie też tego laga, że... co chwile gracie Wisła od 2 rundy eliminacyjnej do LM? ja zdobywam mistrzostwo o 10 lat pod rząd, od jakiś 6 sezonów ciągle wychodzę z grupy.. i zawsze muszę grać eliminacje :/ też tak macie?

jabadabaryba 17.01.2010 02:14

niee, ja od 2 sezonów jestem od razu w grupie, natomiast zespół 2 w tabeli gra w tych eliminacjach dla klubów z miejsc 2,3,4 z Arsenalami Celticami itp

pysio 17.01.2010 02:27

to czemu ja tak mam?

tak samo jak np. nie moge sprawdzic nigdzie ile w poszczegolnych sezonach zdobywalem punktow do rankingow Uefa... wiem ze w FM09 to bylo, a w tym FM10 nie ma?

Kamyk 17.01.2010 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 842385)
Panowie podobno jest jakiś dodatek do Fm 2010 dzięki któremu można grać drużyną nawet z 3 ligi polskiej!? Macie link lub jakąś wiadomośc na ten temat?

Proszę:
http://www.centrumfm.org/plik-236,CF...ues_vol.1.html

jaro1985r 17.01.2010 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamyk (Post 842487)

Wielkie dzięki ! A jeszcze pytanie... To jest to samo czy jakieś uaktualnienie? http://www.cmrev.com/fileplanet/plik...pdate-v09.html Zadaje może i głupie pytania ale ostatniim menagerem w jaki gralem byl Championship Manager 2000 :)

Tylko_Wisła! 18.01.2010 11:12

Panowie wie ktos moze gdzie wgrywa sie stroje ? Sorry , ze nie pisze polskimi znakami ale mialem wgrywany od nowa system i mam angielska wersje :/

Kuba_El_ToRo 18.01.2010 20:59

Majstry pytanie mam...Zrezygnowałem z Gry w Wiśle i szukam klubu od dlugiego czasu nie moge zadnej propozycji dostac W Wiśle byłem sezon mistrz Polski i przy tym kierowałem Francja Cwiercfinal Mś dostane kiedys posade?

kaniewski142 18.01.2010 21:01

Panowie, a mogę grac klubem z 2 ligi polskiej? pozdrawiam

janko04 18.01.2010 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba_El_ToRo (Post 843283)
Majstry pytanie mam...Zrezygnowałem z Gry w Wiśle i szukam klubu od dlugiego czasu nie moge zadnej propozycji dostac W Wiśle byłem sezon mistrz Polski i przy tym kierowałem Francja Cwiercfinal Mś dostane kiedys posade?

Kiedyś może tak:) najlepiej wchodź czasem w posady - Biuro managera i przy klubach co nie maja trenera klikaj złóż podanie o prace:D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaniewski142 (Post 843284)
Panowie, a mogę grac klubem z 2 ligi polskiej? pozdrawiam

jak przy starcie gry wybrałeś Polska 1 Liga i Wyższe to możesz grać w niższej, a jeśli chcesz jeszcze niżej to musisz zainstalować patcha(łatka czy jak mu tam)

kaniewski142 18.01.2010 21:54

a ma ktos z was tego patcha czy łatke? xD własnie tego szukam... 2 liga zachodnia ;d

sevenheaven 18.01.2010 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 842446)
to czemu ja tak mam?

tak samo jak np. nie moge sprawdzic nigdzie ile w poszczegolnych sezonach zdobywalem punktow do rankingow Uefa... wiem ze w FM09 to bylo, a w tym FM10 nie ma?

racja, teraz chyba usuneli ta opcje, tzn szczególowy podglad, a szkoda, bo to bardzo fajne było :(
na koniec sezonu tylko mówi, czy np awansowalism w rankingu i o ile miejsc, nic wiecej ;/

janko04 18.01.2010 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaniewski142 (Post 843313)
a ma ktos z was tego patcha czy łatke? xD własnie tego szukam... 2 liga zachodnia ;d

pięć postów wyżej masz.... http://www.centrumfm.org/plik-236,CF...ues_vol.1.html

jabadabaryba 18.01.2010 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 843322)
racja, teraz chyba usuneli ta opcje, tzn szczególowy podglad, a szkoda, bo to bardzo fajne było :(
na koniec sezonu tylko mówi, czy np awansowalism w rankingu i o ile miejsc, nic wiecej ;/

jest ta opcja. Niemam teraz możliwości włączenia managera, ale o ile dobrze pamiętam to musicie dać zakładkę świat a nastepnie kluby. Nie jestem 100 % przekonany że tam ale napewno w zakładce świat znajdują się te punkty bo sam sprawdzałem po każdym sezonie. Zresztą wyskakuje na początku lipca powiadomienie o zmianie w rankingu i jest przycisk który Cie przekierowuje do tej punktacji.

kaniewski142 18.01.2010 22:35

mam juz. gram nielba dzieki :D

Orson 18.01.2010 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba_El_ToRo (Post 843283)

ja zdobylem wicemistrzostwo swiata z Wybrzezem Kosci Sloniowej w trakcie gry Wisłą, zaraz po tym dostawał oferte z Lecce, po sezonie z Sampdorii Genua. Zrezygnowałem z nich i jednoczesnie wyrazalem zainteresowanie tylko czolowymi zespolami. Efekt? Wlasnie zaczynam sezon 2012/13 jako trener Atletico Madryt
Bilans w Wisle to 3 mistrzostwa i 2 puchary bodajze
Tylko w LM kiszka - 3 awanse do grupy ale za kazdym razem zajmowalem ostatnie miejsce

Jak masz reputacje wiecej niz krajowa to napewno dostaniesz oferte z jakiegos drugoligowca z zachodu.

$iWu$ 18.01.2010 22:54

Ja gram SPORTINGIEM LIZBONA chyba 4 sezon (FM09). W kraju zdobywałem wszystko jednak w europie mi nie szło... Ostatnie dwa sezony to wygrana w LE i porażka w SPE z Liverpoolem i wygrana w LM (w karnych z Barca) i wygrana w SPE i KMŚ. Po KMŚ dostałem propozycję z MANU, aby zastąpić SAF'a, ale odmówiłem i z Interu po porażce w derbach 4-0 zwolnili Manciniego także odmówiłem. Za bardzo mam rozbudowaną siatkę scoutingu i sztab szkoleniowy nie mówiąc o juniorach jakich pościągałem, żeby rezygnować ze Sportingu ;) A teraz zaczynają gwiazdeczki już do mnie przychodzić :D Ronaldinho, Pato... :D

Snow 19.01.2010 11:51

Ja aktualnie gram sobie Garbarnią Kraków ( z dodatku z 3 i 4 ligą polską ) i idzie mi całkiem nieźle.

Awans rok w rok, aż do ekstraklasy. Pierwszy sezon w najwyższej klasie rozgrywkowej, skazany oczywiście na spadek, zająłem 10 miejsce. Teraz gram kolejny sezon w ekstraklasie i walczę o miejsce w europejskich pucharach.

Od początku rozgrywki mam odblokowaną masę lig, między innymi ligę serbską. I to właśnie Serbowie wiodą prym w polskich zespołach w tym także moim.

I tak pozostając w temacie postanowiłem sprawdzić co porabia sobie u mnie w grze testowany aktualnie przez Wisłę zawodnik ;)

http://i47.tinypic.com/2pp0ro2.jpg

Hehe jakby te staty miały cokolwiek wspólnego z rzeczywistością chyba każdy z nas byłby zadowolony. :D

bearex 19.01.2010 11:56

Zarówno tu jak na transfermarkt wyceniaja go w miare wysoko. Na niemieckiej stronie wycenili go na 700 tys Euro. Myślę że to byłby dobry zawodnik, choć trzeba poczekac na relacje z sparingów i treningów.

Orson 19.01.2010 20:36

dawidTS - sprobuj dac "nękanie rywali" i ostrzej ich motywować
możesz tez na mecze z słabszymi zespołami dawać zmienników - będą chcieli się pokazać

Bartuk1906 22.01.2010 17:18

Od czego zależą wydatki pozasportowe ... ??
I jak można je zlikwidować ... Bo teraz dopiero zauważyłem że w ciągu sezonu straciłem na to 78 mln. zł ;-/
a nigdy takiego czegoś nie miałem ... ;-/

As 23.01.2010 02:49

A ja mam takie pytanie?
Dlaczego moi zawodnicy przed przerwa traca dwa trzy gole by po przerwie dramatycznie odrobic straty i zremisowac? Zwykle jest tak ze w pierwszej graja jak ostatnie lajzy a w drugiej polowie jak bogowie futbolu.

Dlaczego sie tak dzieje i co mozna zrobic zeby obie polowy grali dobrze?

$iWu$ 23.01.2010 02:52

Może źle ich motywujesz na początku spotkania? A w przerwie pewnie dajesz "Gdzie macie ambicję?"...
Też tak miałem, ale przyjąłem dobrego asystenta i teraz on przeprowadza i nie mam takich wyskoków :D

Kamyk 23.01.2010 08:49

Dobrze jest też "poprosić asystenta" by ustalił indywidualne krycie najgroźniejszych zawodników z przeciwnej drużyny. U mnie się to sprawdza.

As 23.01.2010 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez $iWu$ (Post 845570)
Może źle ich motywujesz na początku spotkania? A w przerwie pewnie dajesz "Gdzie macie ambicję?"...
Też tak miałem, ale przyjąłem dobrego asystenta i teraz on przeprowadza i nie mam takich wyskoków :D

Nie wydaje mi sie zeby motywacja byla az tak wazna. Jak chlop umie grac w pilke to bedzie gral dobrze niezaleznie od tego co trener powie. Zadna rozmowa motywacyjna nie zrobi z Rasiaka Ronaldinho.

Sam gram w pilke i chocby nam sam Martin Luter King robil przemowy przed i w przewrie meczu to nie zmieni to zasadniczo moich umiejetnosci.

Moze jest cos z moim treningiem nie tak albo ustawieniami taktycznymi :/

J

Mario Nh 27.01.2010 15:49

A o FIFA MANAGER 2010 to ktoś, coś, kiedyś słyszał ?

Czytając recenzje zastanawiam się czy to iż na tyle lat odszedłem od serii " Total Club Manager" nie było błędem. Ślepo podążając do sklepu po kolejne pudełka dobrze zareklamowanego Football Managera.

Z ciekawszych rzeczy:
Cytat:

Warto jednak wiedzieć, że dzięki naszym decyzjom rozbudujemy stadion, sprzedamy miejsca reklamowe czy wybudujemy nowe budynki. Brzmi zbyt ogólnie, ale teraz wystarczy sobie wyobrazić, że pod rozbudową stadionu kryje się możliwość zwiększenia miejsc w jednym z kilku sektorów o miejsca stojące, krzesełka, loże dla VIPów itd. Innym przykładem niech będzie to, że do naszego sklepu można zamawiać poszczególne towary i negocjować zniżki. Infrastruktura klubu to nie tylko stadion. Po przejściu na przypominającą SimCity mapkę, możemy rozbudowywać wszystkie obiekty: budynki dla prasy, budynki odnowy biologicznej czy parkingi. Na dobrą sprawę, możemy nawet postawić… wesołe miasteczko! Kluby nocne, budki z lodami czy wielkie biurowce do wynajęcia to również kierunki możliwej ekspansji. Przy ogromnie możliwości takie opcje, jak zmiany koloru strojów, wydają się wręcz trywialne. A przecież u konkurencji są one niedostępne.
Cytat:

By jeszcze bardziej wczuć się w wirtualny świat, symulowane jest także życie poza klubem. Za zarobione pieniądze kupujemy prezenty (dziewczynie bądź żonie), mieszkania, dom i luksusowe elementy wyposażenia. Najciekawsze jednak następuje, gdy na naszym wirtualnym koncie zbiorą się grube miliony. Wtedy zainwestować możemy w akcje, lub też… założenie nowego klubu.
Cytat:

Dziwnie to pisać, ale ten ‘silniczek’ z „Football Managera” wraz ze swoimi, czasem zabawnymi animacjami bije „FIFAM” na głowę. Żałosne jest tu truchtanie w miejscu, a zdarzają się przypadki, gdy piłkę podaną do napastnika ten… atakuje wślizgiem. Element ten kuleje już od początku serii i raczej nie zapowiada się na wielką poprawę.Na upartego można grać w 3D bądź trybie tekstowym i również czerpać przyjemność z zabawy. Wystarczy nie nastawiać się do gry jak do alternatywy dla „FM”.
Na koniec..

Cytat:

„FM” może być dla wielu zbyt trudy, zresztą po kilku sezonach gry nawet taki nałogowiec jak ja miał poczucie, że „Football Manager” jest zbyt ubogi.
Opłaca się kupować?

krsk 27.01.2010 16:35

Football Manager i Fifa Manager to dwie kompletnie inne gry. W pierwszej skupiasz się tylko na kierowaniu zespołem, zaś w drugiej to kierowanie jest maksymalnie uproszczone, a Ty masz przede wszystkim zajmować się... wszystkim. Stadionem, pamiątkami, finansami, szkółkami, obozami... Dlatego produkt EA w aspekcie kierowania zespołem jest o niebo łatwiejszy niż FM od SI. Wybór między tymi grami zależy od wymagań w stosunku do gry. Chcesz być managerem, kupujesz produkt Sports Interactive. Chcesz ogarniać cały klub, kupujesz dzieło EA Sports.

Gucio25 27.01.2010 23:20

inaczej mówiąc - chcesz się pobawić głupotami - wybierasz FIFAM, chcesz na poważnie zająć się zarządzaniem klubu, jako menadżer - wybierasz FMa.

JacobusTSW 27.01.2010 23:41

Wszystko zależy na co jesteś nastawiony. Jeśli faktycznie nudzą Cię tabelki i wykresy w Football Managerze możesz spróbować Fifa Managera. Faktem jest, że na jednej taktyce można przejechać kilka sezonów (przy niższych poziomach trudności). Na pewno Fifa Manager bardziej cieszy oko i więcej masz podane na talerzu tak jak poziom zawodnika czy jego możliwości. Szczególnie kiedy grywasz zespołami z niskich lig to łatwiej wchodzi się w ten klimat. Ja przerzuciłem się na FifaM ze dwa lata temu ale w przyszłym roku chyba już powrócę do FM'a, ponieważ w dziele EA jest sporo błędów w bazie danych i praktycznie schemat wygrywania można powielać przez lata. Na pewno plusem FifaM jest ładna oprawa graficzna, nastrojowa muzyka, ciekawe opcje życia prywatnego i zarządzania klubem od strony finansowej. FM jest bardziej taktyczny.
Życie prywatne w FifaM tak naprawdę cieszy ale tylko na chwilę bo i tak nie możemy w żaden sposób wykorzystać zakupionych samochodów czy towarów. Dziewczyny to też taka radość na chwilkę. Granie na giełdzie czy kupowanie udziałów to kwestia przypadku.
Podsumowując: FM na ambitne i wytrwałe granie, FIFAM na bardziej amatorskie spojrzenie na piłkę i tworzenie wszystkiego co z piłką i pieniędzmi powiązane.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl