Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Matura//Po maturze...?? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2848)

R33 03.05.2013 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1311240)
polski troche tylko spinałem bo wszystko zależało od tego jaka będzie lektura

No tak, ale to pewnie chodzi Ci o pisanie wypracowania, a nawet do tego masz 2 teksty - jeden lektura, a drugi jakiś tam wiersz do analizy (czyt. lania wody). :)

LanceTS 03.05.2013 18:34

dokładnie, tylko że z wiersza nigdy nie pisałem wcześniej. Ale jakoś poszło, wiadomo że stres jest, a jak się jest pewnym zdania mat i ang to stres przechodzi na polski :D

tegoroczni co zdajecie rozszerzone?

comek 03.05.2013 18:45

Geo, zdaję też rozszerzony Polski, a mam już stresa przed podstawą...

zbycho93 03.05.2013 19:02

roz matma i fiza, ale klade lache na rozszerzone

DeadOrAlive 03.05.2013 22:01

Panowie bez spiny, ja nie przeczytałem ostatnio tej lektury która była na maturze, bodaj ludzie bezdomni, lalke jako tako ogarniałem. Zanalizowałem tekst, czyli przepisałem cytaty i co wg mnie one oznaczają, dostalem 71% za maturę :)

johny96 03.05.2013 22:40

Ja tam obstawiam "Wesele" "Dżumę" "Opowiadania Borowskiego" ogólnie wojna. Na pewno "Chłopi" nie będą.
Co do rozszerzeń biologia i chemia, zobaczymy jak pójdzie.

zbycho93 07.05.2013 11:23

Gloria Victis + Baczyński jeden temat, oraz Przedwiośnie 2 temat. matura wydawała się prosta, ale jak poszło dowiemy sie pod koniec czerwca .

johny96 07.05.2013 11:38

Temat 2 poszedł, wydawał się sporo łatwiejszy, choć ten 1 jakiejś super wiedzy nie wymagał.

michal 07.05.2013 13:18

Również wybrałem 2 temat. Wystarczyła w nim jedynie ogólna znajomość Przedwiośnia i analiza dosyć łatwego tekstu rozmowy Szymona Gajowca z Baryką. Po za tym można w nim było sie naprawde rozpisać, gdyż nawiązywał on do różnego pojmowania pojęcia autorytetu.

filemon 08.05.2013 14:37

Matematyka tak banalna, że aż kpina. Nie wyobrażam sobie jak można nie wyciągnąć z tego 30%.

comek 08.05.2013 16:03

dokładnie, ale cóż, kolejne roczniki będą miały jeszcze łatwiejszą. Chociaż uważam, że w zeszłym roku był łatwiejsza.

Alexander94 11.05.2013 17:50

Wybieram się na agh, ale trochę zawaliłem maturę i będę miał tam +/- 800 punktów. Myślałem nad inżynierią naftową i gazowniczą, ale tam był w zeszłym roku próg 820 i stąd pytanie jak się ma ten wynik do wyniku, który osiągnęła ostatnia osoba, która się dostała podczas wszystkich rekrutacji. Boję się, że jak tam się nie dostanę, a oznaczę to jako priorytet, to progi na innych kierunkach drugiego wyboru, na które złożę mi podskoczą i zostanę na lodzie. Bardzo proszę kogoś kumatego o odpowiedź.

rafil 13.05.2013 17:15

Jak studiuje tu ktoś zaocznie na UEK-u to prosiłbym o priva, bo mam parę pytań.

wiślak 86 13.05.2013 20:49

przeglaam sobie teraz WOS i sie zastanawiam komu zależy aby w Polsce każdy miał zdaną maturę. Wiem ja też zdawałem nową i byłem pierwszym rocznikiem tego eksperymentu ale tak jak wtedy tak i dzisiaj jestem załamany. Jak można z tego Wosu nie mieć 30%? przecież pytani w stylu które zdarzenie było pierwsze i wymienione wstapienie do rady Europy.albo wstawić podpisy po zdjęcie (....a skośnego nie znałem po nazwisku) ale i tak 75% mam. podobnie wyciągnąć jakies wnioski z przytoczonych przepisów.

A potem czytam że ćwierć miliona z wyższym wykształceniem nie ma pracy.

Niech modsi z was sie zastanowią czy nie lepiej zamiast do podrzędnego LO nie iśćdo technikum lub zawodówki. po tej drugiej idziesz się douczyć po 5 latach zakładasz własną firmę i koło chuja ci lata jaki kryzys jeżeli jesteś profesjonalny a nie walisz piwa pod sklepem.

comek 13.05.2013 21:14

ja jutro piszę rozszerzoną geografię, myślę, że będzie znośna :) ma ktoś jakieś porady, na co szczególnie zwrócić uwagę w ostatnich godzinach nauki? mam czas do 14 :P

LeszekABG 18.06.2013 19:12

Zarządzanie i inżynieria produkcji czy inżynieria środowiska zaocznie na AGH w stosunku trudność/ewentualne profity w przyszłości (wiem, że na bieżący moment ciężko ocenić)? Ewentualnie ktoś studiuje jedno z nich to prosiłbym o priv albo odpowiedź tu jak z rekrutacją (poziom matury, który pozwolił się dostać i jaki przedmiot). Z góry dziękuje.

StelmiOriginal 18.06.2013 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LeszekABG (Post 1318533)
Zarządzanie i inżynieria produkcji czy inżynieria środowiska zaocznie na AGH w stosunku trudność/ewentualne profity w przyszłości (wiem, że na bieżący moment ciężko ocenić)? Ewentualnie ktoś studiuje jedno z nich to prosiłbym o priv albo odpowiedź tu jak z rekrutacją (poziom matury, który pozwolił się dostać i jaki przedmiot). Z góry dziękuje.

ZiP - Zabawa i Picie

A tak serio, jak masz iść na studia tego typu to lepiej sobie odpuścić. Stracisz 5 lat, będziesz sie męczył w sesjach, a po tym i tak nie bedziesz miał pracy. Wszyscy mówia o kierunkach humanistycznych że nic nie dają. Prawda. Ale kierunki jak Zarządzanie i Inzynieria Produkcji, Inżynieria Środowiska czy Turystyka i Rekreacja to samo dają. Czyli nic.

Jedyny plus to dobre melo na miasteczku i zniżki z legitką :)

wiślak 86 18.06.2013 20:36

Zalezy jak kto podchodzi do studiowania. Jeżeli anglika ogarniasz i powiedzmy radzisz sobie z niemieckim a na studiach robisz staże praktyki i dodatkowe kursy to po ukończeniu jesteś rozchwytywany. ale jak masz pić i aby tylko 3.0 dostać do zaliczenia to nawet po informatyce pracy nie znajdziesz.

LeszekABG 19.06.2013 11:39

To ma być mój drugi kierunek, studiuję już jeden dziennie, nie jest bardzo wymagający. Może podpowiecie jakiś "konkretniejszy" kierunek, aby go wziąć. dodatkowo z roz. geografią i angielskim? W trybie zaocznym.

wiślak 86 19.06.2013 14:31

zastnów się tylko czy ten kierunk ci jest do szczęscia potrzebny jeżeli nie będziesz miał doświadczenia to możesz i 3 skończyć a z pracą będzie ciężko. Dodatkowo piszesz że chcesz isć na zaoczne więc cały tydzień masz zajęty. Gdybym ja dzisiaj miał wybierać to poszedłbym na zaoczne i do pracy w jakiejś korporacji. 8h wszystko cie .......i pakiet socjalny pensja elegancka. Na początek idealne miejsce. a z czasem możesz to zmienić.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl