Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

MCX 23.01.2011 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1040171)
pamiętam jak grał z BATE w lidze mistrzów 3 lata temu,był zdecydowanie jednym z najlepszych zawodników co zaowocowało transferem do Cagliari jednak tam sobie nie poradził.Myśle że w Wiśle mógłby sie odbudowac i zagrac z Białą Gwiazdą na piersi w Lidze Mistrzów :-) Pozatym to jest rozgrywający i by sie nam przydał
http://www.youtube.com/watch?v=NRxqPp1MbeI

Kolejny środkowy pomocnik jest raczej mało prawdopodobny.

szczebel 23.01.2011 22:52

Racja dobrze gada , bo nawet jak przejdziemy na 4-3-3 to skład będzie taki : Jovanić-Cikos,Chavez,Jaliens,Paljić-Sobolewski,Meliksson,Garguła-Małecki,Genkov,Kirm/Oczywiście jak dopniemy te transfery do klubu tzn. Stan . Na ławce zasiądą takie tuzy jak Kurto,Bunoza, Branco,Boukhari,Żurawski, Wilk,Rios,Jirsak,Łobodziński to nawet ta ławka wygląda na ciekawą.

CelticusABG 23.01.2011 22:58

Myślicie, że nasz klub ściągałby kolejnego środkowego pomocnika - Sivakova?
Mało prawdopodobne mi się to wydaje choć kto wie...

KOMINEK 23.01.2011 23:15

Bez nabijania proszę

Teqcontroller 23.01.2011 23:28

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...isle_w_polsce/

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...8216525574.jpg

rafalek 23.01.2011 23:30

Niepokoi mnie to, że wszycy mają negocjować kontrakt..a nie przylecieć na testy i podpisać.

mr_kwolf 23.01.2011 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1040242)
Niepokoi mnie to, że wszycy mają negocjować kontrakt..a nie przylecieć na testy i podpisać.

Wydaje mi się że to tylko taka zagrywka, teraz jeszcze udają że niby nie ma dogadanych spraw a jutro wystrzelą z tym że podpisali trzy kontrakty. Przecież Melikson i Genkow się wypowiadają jakby już dawno było wszystko dogadane. Ewentualnie jakies drobne szczegóły do dogadania w co i tak wątpie.

karas1983 23.01.2011 23:39

aj kurna tak podgrzali atmosferę, że myślałem, że będzie w końcu Basłajowy "wielki transfer" o którym swego czasu coś tam czytałem... Albo nowy bramkarz... A tu "tylko" Holender... Jego to już wczoraj opijałem...

PhantomRanger 23.01.2011 23:41

Co ma być to będzie. Jeżeli uda się tych trzech zatrudnić to na papieże mamy udane okienko. Jak zwykle wszystko weryfikuje boisko.

regan 23.01.2011 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1040244)
Wydaje mi się że to tylko taka zagrywka, teraz jeszcze udają że niby nie ma dogadanych spraw a jutro wystrzelą z tym że podpisali trzy kontrakty. Przecież Melikson i Genkow się wypowiadają jakby już dawno było wszystko dogadane. Ewentualnie jakies drobne szczegóły do dogadania w co i tak wątpie.

Tak tak to mydlenie oczu :)

Na poważnie, to czego wy sie spodziewaliście? Wiadomo bylo ze to on przyleci

snyrting 23.01.2011 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1040242)

O tych testach wspomina tylko nasza strona. Według Dynama Moskwa, Az Alkmaar, Hapoelu Ci zawodnicy są już nasi.

flamengista 23.01.2011 23:44

Żenada. Wątek transferowy zamienia się w czat. Musiałem wykasować ok. 50 postów. Mam dość - za chwilę przywalę takie bany, że uszczęśliwieni będą mogli komentować transfery Wisły dopiero w następnym okienku - w lecie.

Michu88 23.01.2011 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez misiek_86 (Post 1040135)
Wydaje mi się, że taka jest po prostu aktualna "strategia medialna" klubu - dajemy na oficjalnej stronie informacje o przylatujących zawodnikach ale nie potwierdzamy żadnych poczynionych wcześniej ustaleń zanim nie będą podpisane.

Myślę, że chodzi tu raczej o ostudzenie emocji związanych z odejściem trzech naszych zawodników, w tym kluczowego piłkarza Pawła Brożka...zanim wszystkie badania nowi zawodnicy przejdą to troche czasu upływa, potem dopiero podpis więc to wszystko trwa...a tak klub informuje, że negocjuje warunki umowy z danym piłkarzem, ale w każdej chwili może przekazać informację, że nie dogadali się...
Czekamy więc na wciąż na informację o bramkarzu z oficjalnej, jako jednego z transferowych priotytetów oraz podpisanie kontraktów z trójką zawodników z którymi negocjujemy, przechodzą badania itd.

Neo1221 24.01.2011 00:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michu88 (Post 1040258)
Myślę, że chodzi tu raczej o ostudzenie emocji związanych z odejściem trzech naszych zawodników, w tym kluczowego piłkarza Pawła Brożka...zanim wszystkie badania nowi zawodnicy przejdą to troche czasu upływa, potem dopiero podpis więc to wszystko trwa...a tak klub informuje, że negocjuje warunki umowy z danym piłkarzem, ale w każdej chwili może przekazać informację, że nie dogadali się...
Czekamy więc na wciąż na informację o bramkarzu z oficjalnej, jako jednego z transferowych priotytetów oraz podpisanie kontraktów z trójką zawodników z którymi negocjujemy, przechodzą badania itd.

Nie zgodzę się do końca... w kontraktach i umowach z klubami są zapisy że kontrakt wchodzi w życie po pomyślnych badaniach które im zrobią... o ile dobrze pamiętam to każdy już wiedział przed przylotem o tym za ile i do kiedy gra... (Izraelczyk 4,5 roku, Holender 2,5... negocjacja kontraktów to badania.... a te mało kto nie przechodzi...

Wojtas 24.01.2011 00:29

W tym okienku przynajmniej mamy jakis lad i porzadek w porowaniu do wczesniejszych.

Stan wprowadzil porzadek,siatka scoutow tez chyba powoli sie rozwija.Przynajmniej nie ma juz osmieszania sie z testow jakis kompletnych amatorow jak w zeszlym okienku.

Skoro Genkov,Melikoson i Jaliens-cala trojca juz jest w Krakowie to mysle ze wszyscy sie dogadaja i 2-3 dni widzimy ich na prezentacji w koszulkach :)
osobiscie duze nadzieje pokladam w Meliksonie-chlopak widac ze chce grac i sie rozwijac.mentalnie troche jak Marcelo,w dodatku na tej pozycjii tyle lat mieismy luke.Czas ją zapelnic :)

matti220 24.01.2011 00:36

http://www.futbol.pl/artykul/99691.html
no to bramka tez obsadzona ...

MCX 24.01.2011 00:41

Jeżeli to prawda z tym Peskovicem, no to cóż.

Trzech bramkarzy w kadrze być musi, więc nazwałbym go raczej uzupełnieniem.

Nie zdziwię się jak z czasem to Jovanić zostanie numerem 1 w bramce.

A Peskovic niech będzie solidnym rezerwowym.

chopin 24.01.2011 00:44

mam nadzieje że to plotka tylko. Potrzebujemy lepszego bramkarza!

Uran235 24.01.2011 00:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1040268)
Jeżeli to prawda z tym Peskovicem, no to cóż.

Trzech bramkarzy w kadrze być musi, więc nazwałbym go raczej uzupełnieniem.

Nie zdziwię się jak z czasem to Jovanić zostanie numerem 1 w bramce.

A Peskovic niech będzie solidnym rezerwowym.

:shock: Ale akurat ten Pesković jest całkiem niezły. Nogami i owszem gra nienajlepiej, ale poza tym to był jeden z lepszych bramkarzy, którzy się przewinęli przez naszą ligę w ostatnich latach. To, że wylądował w mającym mocarstwowe zapędy Cluj to nie był przypadek, on sobie wyrobił markę w Portugalii. Powiedzmy sobie szczerze, kiedy Cluj go podpisywało oferty z Wisły pewnie by nawet nie potraktował poważnie. Teraz faktycznie trochę posiedział na ławie- różnie może z nim być, ale na dziś dzień bym go z całą pewnością nie przekreślał. W wysokiej formie może być lepszy od Pawełka.

MCX 24.01.2011 00:51

No właśnie, może być ale nie musi. Tak samo jak Jovanić. On też może się z czasem wyrobić.
Myślałem, że pozyskamy raczej bramkarza, który ostatnio regularnie grał i jest większa szansa, że "zaskoczy" od razu.
Nie podoba mi się też jego epizod z czasów gry w Nowym Dworze Mazowieckim.
W każdym razie trzymam za niego kciuki.

master777 24.01.2011 01:01

Na oficjalnej wywiad z Kew'em, polecam!

mulda 24.01.2011 01:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chopin (Post 1040270)
mam nadzieje że to plotka tylko. Potrzebujemy lepszego bramkarza!

chyba raczej mlodszego

wislak68 24.01.2011 01:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master777 (Post 1040277)
Na oficjalnej wywiad z Kew'em, polecam!

O ile tłumaczenie jest ok to wywiad brzmi tak jak by wszystko było juz klepnięte i chłop przyjeżdża jak po swoje. Zobaczymy.

MCX 24.01.2011 01:38

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html

+ Jaliens (środkowy obrońca)
+ Melikson (ofensywny pomocnik)
+ Genkov (napastnik)

? Pesković (bramkarz)
? Shivakov (ofensywny pomocnik)

- Paweł Brożek (napastnik)
- Piotr Brożek (lewy obrońca, lewy pomocnik)
- Mariusz Pawełek (bramkarz)

Jeżeli Shivakov to nie plotka pewnie Jirsak będzie musiał sobie szukać nowego klubu.

pawelo84 24.01.2011 02:24

Ten Shivakov prezentuje się bardzo solidnie. Ofensywnych pomocników nigdy za wiele, każdy z nas wie jak dużą mieliśmy lukę na tej pozycji przez lata. Przy dobrym rozgrywającym nawet Żuraw jak i Rios będą strzelać gole. W rundzie jesiennej pomoc grała mało błyskotliwie. Jest szansa że to się zmieni.

aNouc 24.01.2011 02:34

Wideo z przyjazdu Jaliensa
http://www.youtube.com/watch?v=LdVVHlHJtxs

www.wisla.krakow.pl

gianbuffon 24.01.2011 03:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1040285)
Ten Shivakov prezentuje się bardzo solidnie. Ofensywnych pomocników nigdy za wiele, każdy z nas wie jak dużą mieliśmy lukę na tej pozycji przez lata. Przy dobrym rozgrywającym nawet Żuraw jak i Rios będą strzelać gole. W rundzie jesiennej pomoc grała mało błyskotliwie. Jest szansa że to się zmieni.

Sivakov to raczej defensywny pomocnik, coś a'la Sobol. A co do reszty to się zgadzam :)

rikut1906TSW 24.01.2011 05:46

WSZYSTKO ok
tyko żeby nie ten bramkarz

Acapelo 24.01.2011 07:24

kurde mogliby wykupic Chaveza bo chłopak sobie niezle radzi, jeżeli to prawda że prawo pierwokupu do 31 stycznia to potem moze byc klopot

sportnh 24.01.2011 07:31

Swoja droga to wie ktos jak to jest z tym Meliksonem?

taki wielki niby talent i gwiazda tamtejszej ligi a w wieku 26 lat ma 1 (słownie: JEDEN) mecz w reprezentacji?

stalsanok1946 24.01.2011 07:37

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Dalej będziemy drżeć jak jakiś strzał będzie leciał na naszą bramkę. Napewno jest to nieprzemyślany ruch, bramkarz z łapanki by był w składzie. Wydaje mi się, że tym razem pomarańczowi nie znaleźli odpowiedniego kandydata i postanowili postawić na kogoś kto się średnio spisywał w lidze polskiej. Już lepiej postawić na Filipa Kurto.

Acapelo 24.01.2011 07:47

mysle, że będzie na wypadek gdyby Jovanic zaczął fuszerę odwalać

bódyń 24.01.2011 07:48

Ten Peskovic to jakas masakra. Afera barazowa itd. Az taki dobry nie jest

Lucas.B 24.01.2011 07:51

Można przez taki transfer jak Peskovica cały obraz okienka transferowego zamazać, który przynajmniej na papierze wygląda z pewnością dużo lepiej niż to co działo się ostatnimi czasy - chociaż wiadomo szału nie ma. Z drugiej strony prawdopodobnie nie ma pieniędzy na bramkarza - to czym dysponowaliśmy zostało już albo za moment będzie wydane. Jakiś frajer rzucił na jednym z portali, że daliśmy za holenderskiego obrońcę 32-latka 800 tys euro - pomijając wszystko, kto w to jest wstanie uwierzyć. Szczerze to jak na niewielkie pieniądze patrząc na potrzeby drużyny to transfery na pierwszy rzut oka nie wyglądają tragicznie ale jak wiadomo wszystko w praniu wyjdzie.

Peskovic od 1,5 roku nic nie grał - bez komentarza.

P.S Holender ma nasz kosztować 300 tys euro. Ciekawe czy będziemy kogoś testować podczas zgrupowania.

Acapelo 24.01.2011 07:59

dobra niech siedzi na ławie i nie piszczy, szkoda tylkko ze kontrakt nie na pól roku, ale pewnie by się nie zgodził,

Widocznie jesteśmy przekonani żeby stawiać na Jovanica

Mario Nh 24.01.2011 08:10

Peskovic bronił świetnie przed wyjazdem z Polski.

Uran235 24.01.2011 08:39

Dobra, nie każdy musi pamiętać jak Boris Pesković grał w Polsce, ale jak nie pamiętacie, to nie kręćcie nosem. Przypomina mi to Smoleńsk, gdzie nagle po obydwu stronach barykady wszyscy okazywali się specami od lotnictwa wojskowego.

Boris Pesković był dobrym bramkarzem w polskiej lidze- wybijającym się. Oczywiście zdarzały mu się wtopy, szczególnie przy grze nogami, ale takie gwiazdy jak Boruc, Fabiański czy Kuszczak też puszczały niejedną szmatę.

http://www.youtube.com/watch?v=gGKZNBhTDA8
Trochę jego interwencji z ligi portugalskiej. Filmik długi, momentami kiepska jakość, ale kilka interwencji naprawdę klasowych- dwa razy niewiarygodnie wyciągnął niemalże pewne samobóje.

Griszka30KR 24.01.2011 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1040299)
Peskovic bronił świetnie przed wyjazdem z Polski.

Potem wiadać zresztą też...
http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,1...l?ticaid=1ba81

flamengista 24.01.2011 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matti220 (Post 1040266)
http://www.futbol.pl/artykul/99691.html
no to bramka tez obsadzona ...

Cytat:

Sprowadzenie Słowaka to duży sukces Wisły
Sukces? Jaki sukces? No, chyba że:

Cytat:

Warto dodać, że Słowak był jednym z dwóch zagranicznych kandydatów do zajęcia miejsca w bramce Białej, z którymi w ostatnich dniach negocjowano. Zdecydowano się właśnie na niego, gdyż miał mniejsze oczekiwania finansowe od konkurenta.
Ja powiem tak. Peskovica oglądałem na polskich boiskach w niejednym meczu. To bramkarz przeciętny, klasy Mariusza Pawełka. Więc delikatnie rzecz ujmując, mnie ta kandydatura nie zachwyca.

W dodatku Peskovic ma na koncie udział w aferze korupcyjnej (afera barażowa), co na pewno nie wpłynie dobrze na wizerunek klubu. No i pozyskujemy 34-letniego bramkarza na sezon, pewnie z opcją przedłużenia kontraktu. Skoro tak, to sami działacze nie są w 100% do Peskovica przekonani. Inaczej Boris dostałby taką propozycję jak Jaliens (2,5 roku).

Acapelo 24.01.2011 09:02

niech to będzie chociaż roczny kontrakt
to Valckx nam kogoś znajdzie latem

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl