Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

mgła 23.01.2011 13:13

Ciekawe jakie będą mieli u nas numery; Melikson - 24 - ma Kowalski :P Jaliens grał bodajże z 2 wiec moze powtórzy Genkow chyba z 9 - też zajęta

skeba 23.01.2011 13:22

Cytat:

Jeśli będziesz zagrywał takie piłki (http://www.youtube.com/watch?v=FGxb7Tebxx0) co mecz to jestem za :-)
http://video.google.com/videoplay?do...6205537996698#
od 02;22 moja akcja - filmik sprzed 4 lat. Moja bramka nie została ujęta he

Ale Nordin mało pokazuje. Oprócz bramki z Cracovią - szacun za to, mało co zrobił. Liczymy, że przepracuje te okienko i jego forma wybuchnie.

Kamrat 23.01.2011 13:23

No i jednym samolotem ich do Hiszpani wysłać niech się integrują odrazu.

Tyle ważnych w jednym samolocie Chcesz upchać? Nie dawno taka wycieczka źle się skończyła...

martonas 23.01.2011 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1039839)
Melikson i ten Holedender mnie przekonują że coś z nich będzie ale ten Genkow jakoś nie przypominam sobie transferu dobrego napastnika do Wisły zawsze jakaś łamaga co ledwo gola w sezonie strzeli

Matusiak,Beto,nawet Branko Radovanović choć ten już chyba był lepszy i cała zgraja innych mega snajperów

A co ma do tego jacy napastnicy przychodzili do nas kiedyś?
Jak byś jeszcze nie zauważył to jedyną starą osobą w pionie decyzyjnym w sprawie transferów jest chyba tylko Cupiał, ale to chyba nie on wybiera piłkarzy z którymi negocjujemy, więc pytam ponownie co ma do Genkowa fakt, że wcześniej braliśmy piłkarzy podrzucanych przez menadżerów albo z płyt dvd?

kornd 23.01.2011 13:59

Trochę skojarzył mi się transfer Jaliensa z przyjściem Clebera w 2006 roku. Obaj w momencie transferów mieli 32 lata i niezłe CV. Niektórzy krytykowali przyjście Clebera , mówiąć że jest już za stary, a okazał się jednym z najlepszych obrońców ligi w ostatnim czasie. Myślę że z Jaliensem będzie podobnie.

TymonPRO 23.01.2011 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas (Post 1039904)
A co ma do tego jacy napastnicy przychodzili do nas kiedyś?
Jak byś jeszcze nie zauważył to jedyną starą osobą w pionie decyzyjnym w sprawie transferów jest chyba tylko Cupiał, ale to chyba nie on wybiera piłkarzy z którymi negocjujemy, więc pytam ponownie co ma do Genkowa fakt, że wcześniej braliśmy piłkarzy podrzucanych przez menadżerów albo z płyt dvd?

No zobaczymy czy te nowe osoby znajdą takiego napastnika czy kolejny raz dostaniemy snajpera 1gol na sezon

chopin 23.01.2011 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1039906)
Trochę skojarzył mi się transfer Jaliensa z przyjściem Clebera w 2006 roku. Obaj w momencie transferów mieli 32 lata i niezłe CV. Niektórzy krytykowali przyjście Clebera , mówiąć że jest już za stary, a okazał się jednym z najlepszych obrońców ligi w ostatnim czasie. Myślę że z Jaliensem będzie podobnie.

Myśle że ten transfer bedzie jeszcze lepszy biarąć pod uwagę jego ogromne doświadczenie i fakt ze przez tyle meczy zarobił tylko jedna czerwona kartke co jest znakiem tego ze musi mieć niezły odbiór skoro nie łapie kartek. trzeba teraz czekać na potwierdzenie tego transferu!!

biziu25 23.01.2011 14:21

a ja słyszałem że jakiś bramkarz jest już na testach...czy to prawda? a może przylatuje tylko na badania i złożyć podpiśik na kontrakcie???

ciesla093 23.01.2011 14:24

Co do naszych ,,pokrzywdzonych" polaczków których niby w klubie brakuje, coś czuje że albo znajdą się młodzi z ME lub niższych lig. Taka jest przykra prawda że łatwiej jest nam ściągnąć takiego piłkarza o bogatym CV jak Jaliens niż średniego kopacza piłki z naszej ekstraklasy....

thebo4 23.01.2011 14:27

News dzisiejszy z oficjalnej :

Cytat:

W meczu tym, rozegranym w Skotnikach, wzięło udział kilku testowanych przez Białą Gwiazdę piłkarzy. Jeden z nich zdobył dla Wiślaków bramkę.
Wiecie może o kogo chodzi? Chodzi o młodą Wisłę.

biziu25 23.01.2011 14:29

ma ktoś jakiegoś linka do meczu w którym zagrał na MŚ z Argentyną???

emj10 23.01.2011 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biziu25 (Post 1039925)
ma ktoś jakiegoś linka do meczu w którym zagrał na MŚ z Argentyną???

http://www.youtube.com/watch?v=zGc_0cRImpE

matkur 23.01.2011 14:45

Maor wylądował. Tak podaje oficjalne konto na FB

Edłardo Da Sylwia 23.01.2011 14:45

Wiadomość z FB
" Orzeł wylądował. Nie będzie jednak żadnej rozmowy z nim, bo Maor nie chce zapeszać, ale krótki filmik wideo się ukaże. "

:)

jedenzero 23.01.2011 14:45

Z FB:

Orzeł wylądował. Nie będzie jednak żadnej rozmowy z nim, bo Maor nie chce zapeszać, ale krótki filmik wideo się ukaże.

EDIT:

Hehe... cóż za zgranie w czasie - 3 posty w ciągu minuty ;)

Ajax 23.01.2011 14:51

Piłkarz klasy tego Holendra gdyby był Polakiem kosztował by z 2 melony i 3 ogórki ojro:P
Po raz 2 okazało się że w jak klub nie chce to pismaki nic nie wiedzą:)

Czekam jeszcze na bramkarza mam swój typ i info ale bana nie chce:P

Okno wygląda dobrze i profi napastnik na papierze jest ok tak jak wszyscy których sprowadzają.
Dużo trudniej IMHO napastnikowi niż obrońcy zgrać się z nowym klubem ale zobaczmy jak to będzie najważniejsza jest dobrze wyglądająca pomoc, nawet średni napadzior dostający dobre podania będzie strzelał więcej niż b.dobry który takich piłek nie dostaje.

Blaszczu16 23.01.2011 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1039934)
Po raz 2 okazało się że w jak klub nie chce to pismaki nic nie wiedzą:)

Akurat pismaki dużo wcześniej pisali O Holendrze, Meliksonie i Genkovie.

gery 23.01.2011 15:02

nie wiem czemu ale nikt jeszcze nie napisał tu , ze na oficjalnej napisali że maor przyleciał

murray 23.01.2011 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1039935)
Akurat pismaki dużo wcześniej pisali O Holendrze, Meliksonie i Genkovie.

Prawda, ale o Holendrze wspomnieli tylko bodajże w jednym artykule i nic poza tym.
Melikson to sprawa dłuższa, ale według mnie za długi język miał jego menago i klub.
Genkow? Przecież chyba była informacja, że nigdzie się nie wybiera i gazety zamilkły :)

ToTylkoJa 23.01.2011 15:21

2 czy 3 komentarze świadczą o tym, że skacze gul?

Ewentualne transfery Wisły ciekawe, szczególnie ten Holender, który wydaje się, że już od samego początku będzie wzmocnieniem (jeśli nie ma jakiegoś haczyka, w stylu ukryta kontuzja lub coś w tym stylu).
Co do Genkowa i Meliksona, to się dopiero okaże, czy będą wzmocnieniami- na dwoje babka wróżyła. Ale są to potencjalnie lepsze nabytki niż Bunoza czy Palijc (wg mnie)

Ale do skakania gula daleko, patrząc na to, że braki w kadrze nadal macie (jak i inne zespoły)

MCX 23.01.2011 15:28

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...uz_w_krakowie/

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...7908737459.jpg

Piłkarz jeszcze w sobotę zagrał 90 minut w meczu ligi izraelskiej przeciwko Beitarowi Jerozolima. Hapoel przegrał jednak to spotkanie 1:2.

Po południu pomocnik przyleciał do Krakowa, gdzie będzie przechodzi testy medyczne.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA

sqallpl 23.01.2011 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1039950)
E tam takie komentarze to są od momentu kiedy Skorża, czy Beret pojawili się na Ł3 :D

A swoją drogą wiadomo już coś o tym Waszym nowym bramkarzu?

Trwaja modly o to aby sprawa z Peskovicem okazala sie zartem.

szczepans21 23.01.2011 15:33

uwierzę jak będzie informacja że umowy zostały podpisane i zawodnicy wylecieli aby dołączyć do zgrupowania Wisły w Hiszpanii..relax take it easy :)

Proud 23.01.2011 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _barszczu (Post 1039954)
Peskovic przecież z Ruchem podpisał na rok kontrakt

Chodzi o Borisa, nie Michala. Boris jest przyrodnim bratem Michala i jest od Niego o 6 lat starszy.

Obaj grali w Polskiej Ekstraklasie.

MCX 23.01.2011 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1039962)
A Boris rozwiązał kontrakt w Klużu.

Jeżeli to Pesković ma do nas dołączyć to chyba lepiej żeby bronił Jovnić, a na ławce siedział Kurto.

Typowy średniak, gorszy o klasę od Pawełka. Do Bytomia z nim, albo innych Gliwic.

tofik 23.01.2011 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1039964)
Jeżeli to Pesković ma do nas dołączyć to chyba lepiej żeby bronił Jovnić, a na ławce siedział Kurto.

Typowy średniak, gorszy o klasę od Pawełka. Do Bytomia z nim, albo innych Gliwic.

Boris bronił w Pogoni czy Academice na takim poziomie którego Jovanić nie osiągnie nawet jakby mu dać drabinę.
A Kurto nie ma żadnego doświadczenia. Pewnie ryzykujmy kolejną burze w klubie byle ograć Kurto.

Eleusis 23.01.2011 15:58

Boris Peskovic został wybrany w grudniu 2008 roku najlepszym GRACZEM BWIN Liga. W Portugalii był jednym z najlepszych bramkarzy ligi, ale w Cluj tylko rezerwowym...
Tutaj macie artykuł na jego temat :
http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,1...l?ticaid=1ba70

MCX 23.01.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1039968)
Boris bronił w Pogoni czy Academice na takim poziomie którego Jovanić nie osiągnie nawet jakby mu dać drabinę.

Nie oceniałbym tak pochopnie Jovanića. Nie każdy zawodnik od początku gra w nowym klubie na 100% umiejętności. Jeżeli tak jak Pawełkowi będzie dopisywało mu szczęście i zgra się z obrońcami może być solidnym bramkarzem.

A Pesković? Prochu nie wymyśli.

wooojo 23.01.2011 16:09

http://www.weszlo.com/news/6176

Weszło na temat Jaliensa, jak widać bardzo pozytywna rekomendacja :D

Semper Fidelis 1985 23.01.2011 16:32

Polityka Wisły ma się dobrze, Stan wie co robi, gdy dojdą do skutku te 3 transfery (Melex, ten z AZ i Genkov) będzie zajebiście, Melex ma nieprzeciętną technikę , Jaliens zajebiste doświadczenie (Bunoza bedzie miał od kogo sie uczyć) i Genkov też bramek nastrzelał w karierze... oby zaskoczyli bo potencjał mają duży, a jak zaskoczą to o mistrza jestem spokojny :bandyta:

Gwiaździsty 23.01.2011 16:48

Jeden napastnik to za mało. To tylko uzupełnienie za Pawła, Przedałby się drugi bo znowu będziemy grali jednym wysuniętym. A gdyby nie daj Boże kontuzja ....

Zwitter 23.01.2011 16:49

Ten Kew z AZ ma rzeczywiście świetne CV i jeżeli zdrowie będzie miał takie jak Cleber to będzie naprawdę fajnie. Żeby nie było tak, że złapie jakąś kontuzje albo, że siły na 90 minut biegania nie będzie miał.

Takie tu lamenty były, że Cupiał już wyprzedaje Wisłę, że nie ma transferów, normalnie koniec świta. I co? Wygląda na to, że w nadchodzącym tygodniu będziemy mieć 3 nowych grajków, całkiem dobrych grajków - realne wzmocnienia, a nie uzupełnienia składu.

Blaszczu16 23.01.2011 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1040000)
Jeden napastnik to za mało. To tylko uzupełnienie za Pawła, Przedałby się drugi bo znowu będziemy grali jednym wysuniętym. A gdyby nie daj Boże kontuzja ....

To mamy Riosa, Żurawia i przede wszystkim Małego.

fanfan 23.01.2011 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eleusis (Post 1039971)
Boris Peskovic został wybrany w grudniu 2008 roku najlepszym GRACZEM BWIN Liga. W Portugalii był jednym z najlepszych bramkarzy ligi, ale w Cluj tylko rezerwowym...
Tutaj macie artykuł na jego temat :
http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,1...l?ticaid=1ba70

Ja może tylko wkleję listę piłkarzy jakich wtedy Boris wyprzedził w tym notowaniu jakby komuś nie chciało się wchodzić na tą stronkę :

Cytat:

Najlepsi piłkarze ligi portugalskiej w grudniu 2008 w ocenie Związku Zawodowego Piłkarzy:

1. BORIS PESKOVIĆ(Academica Coimbra)
2. David Suazo (Benfica Lizbona)
3. Katsouranis (Benfic Lizbonaa)
4. Cristian Rodriguez (FC Porto)
5. Nuno Assis (Vitoria Guimaraes)
6. Joao Moutinho (Sporting Lizbona)
7. Nilson (Vitoria Guimaraes)
8. Marcelo (Belenenses Lizbona)
9. Hulk (FC Porto)
10. Nene (Nacional Madeira)
Cytat:

A Żurawski i Rios to nie napastnicy ? Zresztą to trener decyduje czy potrzebuje jakiegoś piłkarza czy nie . A ostatnio Maskant wyraźnie powiedział ( jeśli rzeczywiście on to powiedział) że na transferach Genkova i Meliksona zakończy się wzmacnianie ofensywy . Wiem że niektórzy z Was zawsze chcą 10 transferów ale bez przesady . Przyjście jeszcze jednego napastnika spowoduje że Rios i Żuraw wiosnę przesiedzą na trybunach a pensje nadal będzie trzeba płacić , o to nam chodzi? Myślę że powinni dostać szansę , obaj mają ambicje pograć jeszcze na wysokim poziomie i wywalczyć miejsce w podstawowym składzie .

JrQ- 23.01.2011 17:01

Cytat:

Co do napastników, jak nikt nie dojdzie tragedii nie będzie, bo są:
- Żuraw (dla którego będzie to runda prawdy i jeśli rzeczywiście na czymś mu zależy, to się zepnie, a grać nadal potrafi)
- Rios (j/w, wg mnie to może być jego runda)
- Boguski (od pierwszych spotkań raczej niedostępny dla trenera, ale liczę na niego)
- Mały - może grać w ataku

dodatkowo, można przecież grać 4-3-3 (Garguła, Boukhari, Sobol - Małecki. Genkov, Kirm + należy pamiętać o Maliksonie, który równie dobrze może grać na prawym ataku, na środku itd, o Paljiciu, którzy równie dobrze może grać na lewym ataku)

Ja osobiście na więcej nie liczę. JEŚLI podpiszą tą trójkę, co jest na testach, to naprawdę będzie super. Na takie transfery liczyłem, 3-4 konkretne, zamiast 8 przeciętniaków. Wiadomo, że w jedno okno nie uzupelnimy wszystkich braków. Ale te transfery są naprawdę solidne i gwarantują wzmocnienie składu. Mówcie co chcecie, bilans transferowy (zarówno z klubu, jak i do klubu) będzie zdecydowanie na plus.

PS: Wszystko wskazuje na to, że będzie jeszcze GK, co mnie trochę dziwi, bo jak dla mnie warto dać szansę Jovaniciowi. Nie wiem co on wyczynia na treningach, ale:
- w każdym sparingu w lecie grał bardzo dobrze
- nie bez powodu zostaje się najlepszym bramkarzem w swoim kraju

MaciekJ87 23.01.2011 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1040002)
To mamy Riosa, Żurawia i przede wszystkim Małego.

Pamiętajmy że Boguskiemu też się kontuzja kiedyś skończy, po pierwszej do formy nie wrócił, no ale to napastnik więc go wymieniam

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BronekTS (Post 1039874)

A, jeszcze jedno. Pojawia się tu dużo wpisów na temat innych transferów. Przecież Stan wyraźnie powiedział że w tym okienku - napastnik ( Genkov ), pomocnik ( Maor ), obrońca ( Kew ) i bramkarz ( ? ) - i nic więcej. Więc 4 transfery dobre i na nic więcej nie liczcie.

Stan Valcx mówił że wtym oknie PRIORYTETAMI są bramkarz, środkowy obrońca i napastnik! Nie mówił nic o pomocniku ani o ilośc transferów, wypowiedź jest na odicjalnej stronie: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...we_priorytety/

bonawentura 23.01.2011 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaciekJ87 (Post 1040012)
Stan Valcx mówił że wtym oknie PRIORYTETAMI są bramkarz, środkowy obrońca i napastnik! Nie mówił nic o pomocniku ani o ilośc transferów, wypowiedź jest na odicjalnej stronie: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...we_priorytety/

Wolałbym jednak, żeby już żadnych transferów nie robili. Na zimę wystarczy, by im starczyło kasy na lato. Jeśli ten skład da nam eliminacje do LM, to wtedy można myśleć o kolejnych wzmocnieniach - może jakichś młodych talentów? Kto wie...

jedenzero 23.01.2011 17:45

Video z przylotu MM :)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aor_wyladowal/

Semper Fidelis 1985 23.01.2011 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1040037)
Wolałbym jednak, żeby już żadnych transferów nie robilil

Mogli by "dorzucić" lewego obrońce i Dragana przesunąć na skrzydło :idea:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jedenzero (Post 1040039)
Video z przylotu MM :)

Podobny do Iglesiasa :D

dj_ibutti 23.01.2011 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1040037)
Wolałbym jednak, żeby już żadnych transferów nie robili. Na zimę wystarczy, by im starczyło kasy na lato. Jeśli ten skład da nam eliminacje do LM, to wtedy można myśleć o kolejnych wzmocnieniach - może jakichś młodych talentów? Kto wie...

Widziałem obu naszych bramkarzy w akcji (na MESIE i na treningach) i gwarantuje Wam, że na eliminacje do LM nie wystarczą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl