![]() |
Ciekawe jakie będą mieli u nas numery; Melikson - 24 - ma Kowalski :P Jaliens grał bodajże z 2 wiec moze powtórzy Genkow chyba z 9 - też zajęta
|
Cytat:
od 02;22 moja akcja - filmik sprzed 4 lat. Moja bramka nie została ujęta he Ale Nordin mało pokazuje. Oprócz bramki z Cracovią - szacun za to, mało co zrobił. Liczymy, że przepracuje te okienko i jego forma wybuchnie. |
No i jednym samolotem ich do Hiszpani wysłać niech się integrują odrazu.
Tyle ważnych w jednym samolocie Chcesz upchać? Nie dawno taka wycieczka źle się skończyła... |
Cytat:
Jak byś jeszcze nie zauważył to jedyną starą osobą w pionie decyzyjnym w sprawie transferów jest chyba tylko Cupiał, ale to chyba nie on wybiera piłkarzy z którymi negocjujemy, więc pytam ponownie co ma do Genkowa fakt, że wcześniej braliśmy piłkarzy podrzucanych przez menadżerów albo z płyt dvd? |
Trochę skojarzył mi się transfer Jaliensa z przyjściem Clebera w 2006 roku. Obaj w momencie transferów mieli 32 lata i niezłe CV. Niektórzy krytykowali przyjście Clebera , mówiąć że jest już za stary, a okazał się jednym z najlepszych obrońców ligi w ostatnim czasie. Myślę że z Jaliensem będzie podobnie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a ja słyszałem że jakiś bramkarz jest już na testach...czy to prawda? a może przylatuje tylko na badania i złożyć podpiśik na kontrakcie???
|
Co do naszych ,,pokrzywdzonych" polaczków których niby w klubie brakuje, coś czuje że albo znajdą się młodzi z ME lub niższych lig. Taka jest przykra prawda że łatwiej jest nam ściągnąć takiego piłkarza o bogatym CV jak Jaliens niż średniego kopacza piłki z naszej ekstraklasy....
|
News dzisiejszy z oficjalnej :
Cytat:
|
ma ktoś jakiegoś linka do meczu w którym zagrał na MŚ z Argentyną???
|
Cytat:
|
Maor wylądował. Tak podaje oficjalne konto na FB
|
Wiadomość z FB
" Orzeł wylądował. Nie będzie jednak żadnej rozmowy z nim, bo Maor nie chce zapeszać, ale krótki filmik wideo się ukaże. " :) |
Z FB:
Orzeł wylądował. Nie będzie jednak żadnej rozmowy z nim, bo Maor nie chce zapeszać, ale krótki filmik wideo się ukaże. EDIT: Hehe... cóż za zgranie w czasie - 3 posty w ciągu minuty ;) |
Piłkarz klasy tego Holendra gdyby był Polakiem kosztował by z 2 melony i 3 ogórki ojro:P
Po raz 2 okazało się że w jak klub nie chce to pismaki nic nie wiedzą:) Czekam jeszcze na bramkarza mam swój typ i info ale bana nie chce:P Okno wygląda dobrze i profi napastnik na papierze jest ok tak jak wszyscy których sprowadzają. Dużo trudniej IMHO napastnikowi niż obrońcy zgrać się z nowym klubem ale zobaczmy jak to będzie najważniejsza jest dobrze wyglądająca pomoc, nawet średni napadzior dostający dobre podania będzie strzelał więcej niż b.dobry który takich piłek nie dostaje. |
Cytat:
|
nie wiem czemu ale nikt jeszcze nie napisał tu , ze na oficjalnej napisali że maor przyleciał
|
Cytat:
Melikson to sprawa dłuższa, ale według mnie za długi język miał jego menago i klub. Genkow? Przecież chyba była informacja, że nigdzie się nie wybiera i gazety zamilkły :) |
2 czy 3 komentarze świadczą o tym, że skacze gul?
Ewentualne transfery Wisły ciekawe, szczególnie ten Holender, który wydaje się, że już od samego początku będzie wzmocnieniem (jeśli nie ma jakiegoś haczyka, w stylu ukryta kontuzja lub coś w tym stylu). Co do Genkowa i Meliksona, to się dopiero okaże, czy będą wzmocnieniami- na dwoje babka wróżyła. Ale są to potencjalnie lepsze nabytki niż Bunoza czy Palijc (wg mnie) Ale do skakania gula daleko, patrząc na to, że braki w kadrze nadal macie (jak i inne zespoły) |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...uz_w_krakowie/
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...7908737459.jpg Piłkarz jeszcze w sobotę zagrał 90 minut w meczu ligi izraelskiej przeciwko Beitarowi Jerozolima. Hapoel przegrał jednak to spotkanie 1:2. Po południu pomocnik przyleciał do Krakowa, gdzie będzie przechodzi testy medyczne. Biuro Prasowe Wisły Kraków SA |
Cytat:
|
uwierzę jak będzie informacja że umowy zostały podpisane i zawodnicy wylecieli aby dołączyć do zgrupowania Wisły w Hiszpanii..relax take it easy :)
|
Cytat:
Obaj grali w Polskiej Ekstraklasie. |
Cytat:
Typowy średniak, gorszy o klasę od Pawełka. Do Bytomia z nim, albo innych Gliwic. |
Cytat:
A Kurto nie ma żadnego doświadczenia. Pewnie ryzykujmy kolejną burze w klubie byle ograć Kurto. |
Boris Peskovic został wybrany w grudniu 2008 roku najlepszym GRACZEM BWIN Liga. W Portugalii był jednym z najlepszych bramkarzy ligi, ale w Cluj tylko rezerwowym...
Tutaj macie artykuł na jego temat : http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,1...l?ticaid=1ba70 |
Cytat:
A Pesković? Prochu nie wymyśli. |
http://www.weszlo.com/news/6176
Weszło na temat Jaliensa, jak widać bardzo pozytywna rekomendacja :D |
Polityka Wisły ma się dobrze, Stan wie co robi, gdy dojdą do skutku te 3 transfery (Melex, ten z AZ i Genkov) będzie zajebiście, Melex ma nieprzeciętną technikę , Jaliens zajebiste doświadczenie (Bunoza bedzie miał od kogo sie uczyć) i Genkov też bramek nastrzelał w karierze... oby zaskoczyli bo potencjał mają duży, a jak zaskoczą to o mistrza jestem spokojny :bandyta:
|
Jeden napastnik to za mało. To tylko uzupełnienie za Pawła, Przedałby się drugi bo znowu będziemy grali jednym wysuniętym. A gdyby nie daj Boże kontuzja ....
|
Ten Kew z AZ ma rzeczywiście świetne CV i jeżeli zdrowie będzie miał takie jak Cleber to będzie naprawdę fajnie. Żeby nie było tak, że złapie jakąś kontuzje albo, że siły na 90 minut biegania nie będzie miał.
Takie tu lamenty były, że Cupiał już wyprzedaje Wisłę, że nie ma transferów, normalnie koniec świta. I co? Wygląda na to, że w nadchodzącym tygodniu będziemy mieć 3 nowych grajków, całkiem dobrych grajków - realne wzmocnienia, a nie uzupełnienia składu. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja może tylko wkleję listę piłkarzy jakich wtedy Boris wyprzedził w tym notowaniu jakby komuś nie chciało się wchodzić na tą stronkę : Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
- Żuraw (dla którego będzie to runda prawdy i jeśli rzeczywiście na czymś mu zależy, to się zepnie, a grać nadal potrafi) - Rios (j/w, wg mnie to może być jego runda) - Boguski (od pierwszych spotkań raczej niedostępny dla trenera, ale liczę na niego) - Mały - może grać w ataku dodatkowo, można przecież grać 4-3-3 (Garguła, Boukhari, Sobol - Małecki. Genkov, Kirm + należy pamiętać o Maliksonie, który równie dobrze może grać na prawym ataku, na środku itd, o Paljiciu, którzy równie dobrze może grać na lewym ataku) Ja osobiście na więcej nie liczę. JEŚLI podpiszą tą trójkę, co jest na testach, to naprawdę będzie super. Na takie transfery liczyłem, 3-4 konkretne, zamiast 8 przeciętniaków. Wiadomo, że w jedno okno nie uzupelnimy wszystkich braków. Ale te transfery są naprawdę solidne i gwarantują wzmocnienie składu. Mówcie co chcecie, bilans transferowy (zarówno z klubu, jak i do klubu) będzie zdecydowanie na plus. PS: Wszystko wskazuje na to, że będzie jeszcze GK, co mnie trochę dziwi, bo jak dla mnie warto dać szansę Jovaniciowi. Nie wiem co on wyczynia na treningach, ale: - w każdym sparingu w lecie grał bardzo dobrze - nie bez powodu zostaje się najlepszym bramkarzem w swoim kraju |
Cytat:
Pamiętajmy że Boguskiemu też się kontuzja kiedyś skończy, po pierwszej do formy nie wrócił, no ale to napastnik więc go wymieniam Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl