![]() |
Cytat:
Żeby został musi wyraźnie poprawić swoją grę. Inaczej będę uważał że został po znajomości. Jak zacznie dobrze grać sam Stan będzie zabiegał żeby został. Na razie zrobił pierwszy krok w tą stronę - schudł:D |
Cytat:
Zła konstrukcja zdania - spieszyłem się :) |
Melikson zagrał 90 minut w meczu z Beitarem ale jego Hapoel przegrał u siebie 1:2.
|
Zatrudnienie Stana procentuje. Kew nawet nie ukrywa, że to osoba dyrektora i trenera skłoniły go do ewentualnego przejścia do nas.
|
jeszcze żaden zawodnik nie został podpisany...
Cytat:
więc testy medyczne wcale nie są potwierdzone |
Ja powiem tylko tyle, że jeżeli sfinalizujemy te 3 transfery, oraz jeśli podpisze z nami kontrakt lepszy Gk od Pawełka, będziemy mieli świetne okienko transferowe.
Transfer drugiego napastnika i bocznego obrońcy, byłby chyba szczytem możliwości Wisły w tym okienku. A nam pozostaje liczyć na to, że drużyna będzie odpowiednio przygotowana do sezonu, a może ktoś z grupy wystawionych już do odstrzału (Rios, Boukhari, Zurawski) w końcu odpali. |
Ja bym sobie życzyła by w tym okienku oprócz tych trzech piłkarzy (o ile te kontrakty staną się rzeczywistością) pojawił się jeszcze dobry bramkarz i ktoś na lewą obronę, bo wydaje mi się, że Paljić więcej pożytku by nam przyniósł, gdyby grał z przodu. Marnuje się chłopak na tej obronie. Kolejny napastnik chyba nie jest nam aż tak bardzo potrzebny, mamy przecież Żurawskiego, który może jeszcze strzeli dla Wisełki kilka ładnych bramek i Riosa, który mam nadzieję, się odblokuje wreszcie.
|
Ja bym zaryzykował z Kone - jeśli z tego co mówi, nie zarabia więcej niż 350 tys euro to można na 1 sezon go spróbować.
|
Cytat:
W dodatku jest w optymalnym wieku jak na stopera - 32 lata, czyli spokojnie 2-3 lata niezłej gry jeśli ominą go kontuzje. Stąd pogłoski o 2,5 letnim kontrakcie wyglądają obiecująco. Co więcej, grając przy takim doświadczonym stoperze Gordan Bunoza może się rozwinąć i stać się przyzwoitym obrońcą. Jednego tylko nie rozumiem. Chłopak zarabiał w Holandii 600 tys. €. Pewnie nie miał szansy na regularną grę, do tego klub ma kłopoty finansowe. U nas byłby pewniakiem i walczyłby o czołowe lokaty. Ok. Ale jakie mu zaoferowaliśmy zarobki? |
Witam
Powiem tak jesli chodzi o CV zawodników, sprowadzilismy najlepszych zawodnikow ( możliwych dla Wisly ) Ale nie to mnie ciesszy, dobre w Meliksonie,Jaliensie i Genkovie jest to, ze sa to zawodnicy ktorzy caly czas graja, nie sa to kopacze z ławki lub tułajacy sie po klubach, nie maja kontuzji. Są to pełnowartosciowi piłkarze ktorzy gdyby nie my prawdopodobnie nadal grali by dla swoich ( dobrych ) klubow w podstawowych skladach. Dlatego nie ma narzekania jest bardzo dobrze!! Mistrz bedzie nasz ;)) Ps. Stoperzy Chaves i Jaliens ciekawe czy ktos ich przejdzie :D |
Cytat:
|
Będzie najlepsza para środkowych obrońców w lidze ! a Bunoza może przynich się dobrze rozwinąć i odejść z Wisły za naprawdę dobrą kasę ! Co do Boukhariego ja bym go zostawił bo rozładowywuje amtosfera , potrzeba kogoś takiego :P I ja bym jeszze nie skreślał Riosa . Przypomnijce sobie jego mecze z Jagą czy Koroną.
|
Cytat:
Porównanie Hristova czy Ba do Jaliensa pod względem CV jak i występów w ostatnim czasie jest strzałem kulą w płot.Przypominam, że mówimy o osobie, która była podstawowym zawodnikiem Alkmaar w ich mistrzowskim sezonie oraz reprezentantem Holandii na MŚ.Hristov miał w karierze jeden udany sezon - Odpowiednik polskiego Matusiaka.Nawet wtedy nie był powoływany do kadry 10 razy słabszej Bułgarii. Haczyk jest taki, że pewne miejsce w składzie stracił po kontuzji w ubiegłym sezonie.W tym sezonie jak widać był 2-3 stoperem w klubie. |
Kto wiedział, że Maor ma polskie obywatelstwo? ;)
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/i...ow_168552.html |
Cytat:
|
Holenderski obrońca wygląda na papierku rewelacyjnie. Szkoda tylko, że takich zawodników nie podpisujemy wcześniej, mając np. Marcelu przy boku. Wtedy można śmiało próbować sił w Europie.
A tak odszedł Marcelo, przychodzi Jaliens. Suma summarum = wychodzi na czysto. Za Brożka przychodzi Genkow, czyli odchodzi nasz najlepszy napastnik. Solidny Pawełek (oceniam tę rundę) i ciekawe kto przyjdzie. Czyli na razie uzupełniamy kadrę, nie wzmiacniamy. Jedynei Izraelita będzie zawodnikiem z pozycji, na której się nie osłabialiśmy. Pomoc mamy rewelacyjną, jak na polskie warunki: Sobolewski, Małecki, Kirm, Wilk, Garguła, dojdzie Melikson i nie będzie problemu z obsadzeniem tej pozycji. myślę że konkretne wzmocnienia będą po zakończeniu sezonu jeśli polityka holendrów okaże się dobra B.Cupiał znowu zainwestuje i postara się zagrać o LM i tego nam trzeba |
Cytat:
Nie tylko w szatni. Mogę jeździć na zgrupowania i wbijać po kolei do każdego pokoju. Będę rozładowywał atmosferę... To jest Wisła. tu się płaci za grę, a nie za rozładowanie atmosfery |
Cytat:
|
Cytat:
Przytocze jeszcze słowa z ostatniego wywiadu naszego Izraelskiego celu transferowego, dla wielu osob z tego forum które podniosły lament że zdrajcy wyprzedają Wisłę i chcąc jej zagłady sprzedając Brożków, Marcelo czy Diaza : " Ważne też, że sprzedaje za granicę wielu piłkarzy. Czyli - można się tu pokazać. " |
Cytat:
|
Pisałem w tym temacie, że do umiejętności czystko piłkarskich nie można mieć do Nourdina pretensji, on potrafi grać piłkę i według mnie pokazał to w tej rundzie. Niestety trudno jest mu pokazać to co potrafi kiedyś jest się kompletnie zapuszczonym fizycznie, bieganie z takim brzuchem jak on miał to naprawdę trudna sprawa.
Zobaczcie sobie teraz jak Boukhari wygląda, według mnie o kilka kilo mniej, nie ma już takiego brzucha, także według mnie teraz możemy zobaczyć trochę lepszą wersję Marokańczyka. |
Cytat:
Facet przychodzi z innego piłkarskiego świata do nas, zrozum to. |
Melikson i ten Holedender mnie przekonują że coś z nich będzie ale ten Genkow jakoś nie przypominam sobie transferu dobrego napastnika do Wisły zawsze jakaś łamaga co ledwo gola w sezonie strzeli
Matusiak,Beto,nawet Branko Radovanović choć ten już chyba był lepszy i cała zgraja innych mega snajperów |
Narazie nikt nie przyszedł...
Jeśli chodzi o Jansena to ma nas niby kosztować pół miliona euro czyli suma jak najbardziej ok. Tak piszą niektórzy Holendrzy na forach. Z innych spraw to Jansen ostatnio grywał dużo jako prawy obrońca, a nie stoper ( więc w razie czego mógłby nawet przejść na bok). Zresztą mimo, że w tym sezonie grywał w kratke (raz na środku, raz na boku) fani AZ uważają go za najlepszego prawego obrońce w klubie. Jansen był zresztą troche kontuzjowany w tym sezonie dlatego opuścił kilka meczy. |
Cytat:
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24499 , wiecie moze kiedy ma przylecieć do Krakowa ? , bo Stan we wcześniejszych wypowiedziach mówił ze 22 najprawdopodobniej bedzie w Krakowie .
|
Cytat:
Mówił, że po 22, a nie 22-go http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...yleci_pozniej/ artykuł z oficjalnej, żeby nie było wątpliwości |
Wczoraj grał mecz to pewnie dzisaj albo jutro przyleci
|
Wierzylem od samego poczatku ze Stan przychodzi do Wisly zeby cos z tym klubem zrobic! Jesli te 3 transfery wypala to bedzie to dla niego wielki plus ale i tak wszystko zweryfikuje boisko.
Ja czekam jeszcze na jednego napastnika no i moze bramkarza ale zobaczymy jak to bedzie |
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
W najbliższych godzinach czyli albo dzis po poludniu albo jutro rano , tak z tego wynika . |
Picasso ma rację, w dodatku sam piłkarz ostatnio często był rezerwowym a sam w wywiadzie powiedział, że chce w końcu zostać mistrzem - pewnie dlatego na koniec kariery zdecydował się na grę u nas.
|
|
Cytat:
|
Z tego co pisze na oficjalnej Hapoelu, to Maor wyleciał ok 1szej w nocy do Polski, gdzie przejdzie dwu dniowe badania i podpisze 4letni kontrakt a w tygodniu dolaczy do pilkarzy Wisły którzy są na obozie w Hiszpani
http://www.hapoelb7.co.il/Pages_Site...le.aspx?id=481 |
Co do Kew'a - on powiedział że znów chce zostać mistrzem a do tego chce czegoś nowego, nowych celów - więc kolega s1mone ma rację. To jest główna rewelacja w tym gościu - on ma tam 1,5 roku kontraktu i gażę 600 tys euro - a decyduje się przyjść do nas grać na pewnie 350 tys rocznie! Ciepła emeryturka to to nie jest - widać gość ambitny i potrzebuje świeżych celów, do których zrealizowania będzie dążył. Idealnie. Oby tylko tak było.
No i oby jego głównym celem było Mistrzostwo Polski a później zapisanie się w historycznym składzie który dostanie się do Ligi Mistrzów :) Co do Meliksona to on się już tam z nimi żegna, tak ? Zobaczymy czy będzie jutro. Wychodzi na to że jutro powinny być 3 kontrakty podpisane. No i jednym samolotem ich do Hiszpani wysłać niech się integrują odrazu. Natomiast pewnie po powrocie zespołu będzie konferencja z udziałem nowych piłkarzy, Stana i Roberta. A, jeszcze jedno. Pojawia się tu dużo wpisów na temat innych transferów. Przecież Stan wyraźnie powiedział że w tym okienku - napastnik ( Genkov ), pomocnik ( Maor ), obrońca ( Kew ) i bramkarz ( ? ) - i nic więcej. Więc 4 transfery dobre i na nic więcej nie liczcie. Na pewno w zimie nie sprowadzą nikogo skoro nadal niewiadomą są tacy piłkarze jak Rios czy Cikos! Do tego Branco i Żurawski którzy swoje lata mają i kontrakty do czerwca. Jak oni nie wypalą to wtedy pożegnają się z Wisłą i można w lecie liczyć na kolejne transfery lub wykupienia kontrkatów takich piłkarzy jak Rios, Cikos czy Chavez czy Boukhari Moim zdaniem to się wszystko powoli układa i ma sens. Z wymienionej czwórki największe szanse ma Chavez - bo się rozkręca na dobre i ma szanse zostać podstawowym obrońcą obok pewnie Jaliens'a. Cikos to wciąż nie wiadomo. Jeżeli po pracy z Maaskantem będzie rokował to pewnie też zostanie wykupiony. Można się spodziewać w lecie transferu lewego obrońcy. Tą rundę tam zagra Paljic/Branco, później nieodzowny będzie transfer. No chyba że Branco po okresie przygotowawczym błyśnie formą. Wtedy zostanie. To samo tyczy się napadu. Rios po odejściu Brożka ma duże szanse zostać gwiazdą w Wiśle. Bo jest podobnym typem napastnika. Tyle, że żeby zdecydowano się na jego wykup musi coś pokazać w tej rundzie. Jeżeli chodzi o Żurawskiego to myślę że z racji tego o kim jest mowa, po rundzie wiosennej siądzie z nim Basałaj i razem znajdą najlepsze wyjście. Jestem jednak przekonany że zostanie w klubie. Wątpie że jako piłkarz, ale myśle że pójdzie w ślady Marcina Kuźby i zostanie scoutem lub coś w ten deseń. Zagadką jest Boukhari. Bo gość tani nie jest. Jest sympatyczny i z daleka widać że jest dobrym duchem tej drużyny. Może nawet łącznikiem pomiędzy Polakami a zagranicznym zaciągiem. Pytanie tylko czy wróci do odpowiedniej formy fizycznej. Bo umiejętności czysto piłkarskich mu nie można odmówić. Jeżeli również wypali, myślę że będą chcieli żeby został, a trudno będzie Łukaszowi Gargule. Generalnie - na papierze to jakoś zaczyna wyglądać. Natomiast po głębszej analizie, jeżeli te transfery wypalą to widać w tym jakiś sens i plan. Bo przychodzi obrońca, który może również grać na prawej obronie gdzie jest Cikos. Cikos który jak nie wypali to wróci na Słowację a tam nie będzie wakatu i skup szrotu na szybko tylko będzie Jaliens, a w środku może zagrać Chavez z Bunozą jak do tej pory. Mądre. Podobną logikę widzę w ataku. Odszedł Brożek który jest piłkarzem typu Riosa. Przychodzi napastnik całkiem innego typu. Jest Rios który moim zdaniem będzie miał teraz za zadanie zastąpić Pawła Brożka. Natomiast Genkov to oddzielna para kaloszy. |
No to mamy trzy transfery, za jakiś czas dowiemy się czy to tylko transfery czy dodatkowo wzmocnienia :) Wygląda to w tej chwili na przemyślane ruchy. O holenderskiego stopera jestem spokojny - jest doświadczonym zawodnikiem, ogranym i na dziś będzie największym wzmocnieniem. Melikson zapowiada się też bardzo dobrze, a dodatkowo mamy w pomocy kilku zawodników, więc on może mieć najbardziej bezstresowe wejście, bo nie musi się sprawdzać "od już" . Najbardziej obawiam się o Genkova. Jak nie zaskoczy, no to możemy kłopot. Myślę, że w przerwie letniej będzie tutaj musiał ktoś dołączyć. Myślę, że te transfery są hasłem, że Wisła montuje mocny team i to może ułatwić negocjacje w przyszłości z kolejnymi zawodnikami.
|
Cytat:
|
http://www.hapoelb7.co.il/UserFiles/...7%98%20023.jpg
Nie wiedziałem, że Bohdan Smoleń jest kibicem Hpoelu ;) |
kto w takim razie zagra na lewej obronie jeśli nominalny lewy skrzydłowy Paljic dostanie kontuzji?
Edładro Da Sylwia rządzisz;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl