![]() |
Nie mam pojęcia kto to. Ale witam i licze, że będzie dobrze grał.
Moje pytanie : na jakiej pozycji w defensywie ma występować ? |
|
tofik, prawy obrońca :)
|
Cytat:
|
Szukałem informacji na temat zarobków Jaliensa, ale znalazłem tylko informacje z forum Sunderlandu, gdzie półtora roku temu mówiło się o możliwości transferu tego zawodnika. Kwota odstępnego jaką miał wtedy zapisaną w kontrakcie to 2 mln euro.
http://www.readytogo.net/smb/showthread.php?t=418252 |
kurde robi się naprawdę ciekawie, jeśli transfery tych trzech zawodników wypalą i uda im się w miarę szybko zgrać z drużyną to kto wie ale może być całkiem nieźle. W tej chwili wstrzymajmy się z hura optymizmem i cierpliwie czekajmy.
|
Nosz ku. a nie nauczycie się że tzw info z osobistych źródeł dajemy w Gdybym był bogaty.
|
Cytat:
Cytat:
|
Stan ma łeb z Maskantem. Szkoda że nie Polacy no ale z takimi pieniędzmi to się nie dziwie:) To jeszcze czekamy na bramkarza:) i jak mówił Robert też z ogromnym stażem z Eradivisie. A na polską Ekstraklase to na pewno wystarczy. A też daje spokój na przyszłość i dobrze rokuje:)
Taki mały edit ciekawe czy zaraz na Onecie albo wp napiszą że Legia też sie nim interesowała:):D |
Jaliens czyli jeden z symboli AZ ostatnich lat! Zaczynają być widoczne efekty obecności pomarańczowych w Wiśle.
|
Cytat:
Jeśli chodzi o zawodnika który przyleciał z Holandii do nas to zastrzegam, że to nie jest nasz zawodnik, a wielu z was widzi go już jak odbiera piłkę Rudnevs'owi, Mezendze, Pawłowskiemu czy Frankowskiemu. Widać, że chłopak nie jest w pierwszej łapanki, nie był też zapewne obserwowany. Poprostu "nasi pomarańczowi" wyczuli sytuację, że bardzo dobry obrońca który ostatnio jest sadzany na ławkę, bo trener ma młodszych na jego miejsce jest do wzięcia zapewne za grosze. Wiek nie przemawia za nim, ale Cleber przychodząc do nas także miał 32lata i...nie miał takiego doświadczenia jak Jaliens. Cieszy natomiast fakt, że nasz dyrektor na papierze daje już nam gwarancje dobrych nastrojów po tym oknie transferowym. Jednakże nie zalecałbym popadać w HURRAOPTYMIZM. |
Cytat:
Po drugie - pisałem też pozytywnie o pozostałej dwójce przymierzanej do nas. Wyglądają na niezłych piłkarzy. Skoro sobie to już wyjaśniliśmy, to mogę Cię wysłać na drzewo, gdzie Twoje miejsce. Przede wszystkim - proponuję się nie napalać do czasu, aż podpisy na stosownych dokumentach zostaną złożone. Wiecie, jak to jest z formalnościami u nas... |
W pierwszym momencie... stary, ale:
1. To profesjonalista, patrz przykład Clebera, znaczy, ze pogra 2. Mamy młodą obronę, a ta będzie miała się od kogo uczyć. 3. Doswiadczenie większe od Clebera 4. Widać dobra pracę Stana, a jeśli teraz tak jest to tylko patrzeć optymistycznie w przyszłość. |
http://www.youtube.com/watch?v=7Y1C8-XDZ-0
Informacja nie przeszła bez echa w Holandii. Ktoś pytał o to jak czytać nazwisko naszego nowego zawodnika (testy medyczne to raczej formalność): Kew Jaliens czytamy "kiu jalins". Moim zdaniem sprowadzenie tego zawodnika to świetny pomysł. W tym samym wieku przychodził do nas ograny i doświadczony Cleber i na pewno nikt z nas tego nie żałował. Mam nadzieję, że z Jaliensem będzie podobnie. Tutaj obszerny skrót z meczu Ligi Europejskiej w tym sezonie AZ - Sheriff. Pod koniec zwycięska bramka Jaliensa: http://www.youtube.com/watch?v=zno94nSnKsg |
trzeba czekać cierpliwie bo faktem jest to, że jeszcze nikogo nie zakontraktowaliśmy (bynajmniej oficjalna milczy), więc radziłbym wstrzymać się z huraoptymizmem :D żeby nie było rozczarowania! Nie pozostaje nam nic innego jak modlić się do Boga o pozytywne zakończenie negocjacji :D
|
Cytat:
Ty zawsze tak musisz spinać? Boże, ja rozumiem, że jesteś jakimś anty fanem Wisły lub polityki transferowej ale wrzuć wreszcie na looz. |
Wreszcie jakieś miłe newsy:)
Taki obrońca który będzie umiał ułożyć (pokierować) naszą grą obronną był nam niezbędny. Ja nie oczekuję cudów po nim. Wystarczy że będzie grał tak dobrze jak Cleber za pierwszym pobytem w Wiśle. To już znacząco poprawi naszą grę z tyłu. Więc czekam cierpliwie na dopięcie wszystkich transferów żeby się nie rozczarować. |
Cytat:
|
Cała trójka jak doleci i podpisze kontrakty z klubem to oszczędzą na konferencjach i zrobią jedną , a potem dojadą do Olivii w Hiszpanii.
|
Nie ma co popadać w huraoptymizm.
Wszystko na to wskazuje że zakontraktujemy ofensywnego pomocnika, napastnika oraz tego obrońce. Jeszcze tylko bramkarz, lewy obrońca i jak dla mnie drugi napastnik. A nie zakontraktowaliśmy jeszcze nikogo. Poza tym nikt nie ma pewności, ze te transfery się sprawdzą. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Panowie....jeśli faktycznie zakontraktujemy tę trójcę to uważam, że ostatnie w najbliższym czasie derby Krakowa zakończą się okrutnym dla Cracovii 5:0. Cierpliwość to cnota :P Na tym forum wielu tego zabrakło :] Wiem wiem, jeszcze nie mam sie z czego cieszyć, ale na pewno czuję się bardziej nagrodzony za tę cierpliwość niż forumowicze, którzy robili sobie z gęby nie powiem co i jechali równo po wszystkich - od prezesa poczawszy.
dobre czasy nastały, a idą jeszcze lepsze :D |
A tak swoja drogą jestem ciekaw, czy w obecnej kadencji Stana i Roberta mozna się spodziewać zawodników na testy. Jesli zapowiadane transfery zostaną podpisane, to myśle, ze podrzuceni do przetestowania nie byliby takimi ogórami z jakimi mielismy do czynienia w dotychczas prowadzonej polityce transferowej.
|
Weźcie wrzućcie na luz macie sie spinać to na PW.
http://www.weszlo.com/news/6176 :D Jeśli te trzy transfery wypalą to Mistrzostwo Polski będzie nasze :D |
Poza tym jeżeli ich podpiszemy to nie są młodzi-gniewni i miejmy nadzieje, że jeżeli wypalą to np 32-latek nie będzie chciał się stąd ruszać. Czyli może Zarząd planuje jednak coś osiągnąć w Pucharach.
|
Mam nadzieję, że zaproszonych zawodników uda się zakontraktować. Widać, że to nie są jakieś ogóry upychane po znajomości przez menedżerów gdzie się da. Cudów nie ma się co spodziewać, ale każdy z tych piłkarzy ma szansę podnieść jakość naszej gry, a właśnie tego nam przez ostanie lata brakowało - czysto piłkarskich umiejętności. Dlatego potrzebni nam są kolesie, którzy nie przegrywają jeden na jeden z własnym cieniem.
|
Cytat:
Tak i LM od razu też w pakiecie weźmiemy. Mimo wszystko warto byłoby żebyście się ogarnęli, różnie w życiu bywa. Póki nie podpisze kontraktu nic jeszcze nie jest przesądzone więc tym bardziej mistrzostwo Polski. |
Cytat:
Mam nadzieję że w następnym tygodniu wszystko się uda i Gieńka tego Holendra i Izraelitę podpiszą. A Robert ich przygotuje do sezonu lepiej niż zajebiście mam nadzieję że te transfery zwiększą jakość naszego zespołu :-) Po za tym my tu gadu gadu a mnie ciekawi ile zabulimy za niego ?? |
Aż wstyd mi czytać wypociny "kibiców" Wisły. Na początku stycznia Stan i treneiro i połowa składu do wyrzucenia. Połowa stycznia, info o Genkowie i tym drugim z Izraela i już zbiorowy entuzjazm. Dziś info o tym obrońcy i wszyscy uprawiają gangbang jak to powiedział jeden z piłkarzy grający w lidze polskiej. Ludzie zluzujcie swe emocje.. na dzień dzisiejszy żaden z nich nie jest piłkarzem Wisły. Już wielu piłkarzy było na lotnisku, już trzymali pióra w ręce i w jakiś sposób do dziś dani piłkarze się nie pojawili. Fajnie że są to konkretni piłkarze, ale cieszyć się to będzie można jak już będą zaakontrakowani przez oficjalną stronę Wisły
|
zastanawia mnie to ile bedzie kosztował obronca z AZ ????
|
mnie też to ciekawi ale na futbol.pl znalazłem coś takiego
"Klub Eredivisie zmaga się ostatnio z problemami finansowymi i od razu przyjął ofertę Wisły. Inna sprawa, że nikomu w Alkmaar nie zależało szczególnie na zatrzymaniu Jaliensa, który ostatnio nie mieścił się w podstawowym składzie.." jeśli to on ma przyciągnąć ludzi na stadion ?? to ja myśle ze to zrobi! |
Jakichś wielkich pieniędzy na pewno kosztował nie będzie. Wiemy przecież,że maksymalna kwotą jaką Wisła wyda na transfer jednorazowy jest 700 tys. euro , poza tym jest obrońcą co też obniża w pewien sposób wartość. Mnie się wydaję,że ważniejszą kwestią od pieniędzy była sama chęć zawodnika do występów w naszym klubie, co niewątpliwie jest zasługą Maaskanta i Valckxa .
|
zgadzam się to sprawka Naszego duety Holendrów ! można powiedzieć o holender:D
|
Wszytsko zaczyna sie jakos powoli ukladac :)
Jaliens na papierze wyglada niesamowicie,ilosc meczow ,gra w reprezentacjii Holandii mowi samo za siebie. No coz ci co psioczyli na Stana beda chyba musieli cos tam odszczekac bo nagonka na forum byla ,i to kazdy przyzna. P.S gosc na transfermarkt juz jest nasz,a w dodatku jest najdorzszym zawodnikiem :) |
Cytat:
|
wiem wiem ale i tak znaczna część pewnie przyjdzie zobaczyć byłego reprezentanta Holandii!
a tak jeszcze nawiasem to Stan musi mieć niesamowite znajomości albo mieć niezła nawijke:) |
Jeśli transfer Jaliensa dojdzie do skutku to można śmiało założyć, że Maaskant znalazł optymalną pozycję dla Bunozy - ławę. Melikson, Genkov, Jaliens, przyzwoity bramkarz, boczny obrońca i okienko transferowe będzie można uznać za udane, a pieniądze ze sprzedaży Brożków za sensownie zainwestowane.
Obyśmy szybko zobaczyli podpisy na umowach i mogli z większym optymizmem spojrzeć na przyszłość Wisły. |
Więc tak. Kew z tego co piszą na forum zarabiał 600 tys. € w AZ, zdecydowanie mniej niż czołowi zawodnicy tej drużyny.
Generalnie kibice dziękują mu za lata spędzone w klubie i życzą powodzenia w Polsce. Liczą, że wpadnie im ok. 1 mln euro, ale chyba się przeliczą. http://translate.google.pl/translate?js=n&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=nl&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.a zfanpage.nl%2Fforum%2Fviewtopic.php%3Ff%3D2%26t%3D 1836%26st%3D0%26sk%3Dt%26sd%3Da%26start%3D340 Rozwalił mnie ten komentarz :D Cytat:
|
Osobiście wolałbym, żeby w tym okienku były to tylko te 4 transfery. W następnym niech przyjdą kolejni czterej zawodnicy podobnej jakości. Jestem gotów czekać na tych zawodników. Wisła z takimi piłkarzami jest w stanie zająć czołowe miejsce w lidze. Chyba że jednak Genkov nie wypali, to trzeba będzie zatrudnić jakiegoś drugiego napastnika, ale mam nadzieję, że będzie ogromnym wzmocnieniem siły ataku.
Pamiętajmy też, że jest młody Sebastian Czapa, który ma raptem 16 lat, ale chyba nie bez przyczyny został ściągnięty z Warszawy, by tylko grać w Młodej Ekstraklasie. Przypuszczam, że na wiosnę zobaczymy go na treningach z pierwszą drużyną, a latem wyjedzie na obóz... Zresztą, zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało. Bądźmy cierpliwi. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl