Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

fanka Wisly 22.07.2010 15:04

bardzo dobry ruch :) Rios to perełka tak przynajmniej się wydaje...brawo :)

maci0s 22.07.2010 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blackluk (Post 941238)
Wiem tylko tyle od kolegi z Kielc że Wilk podoił decyzje ze wybiera Wisłę i teraz czekają tylko na potwierdzenie przelewu od Wisły. Gośc jest człowiekiem managerem w kolporterze, i zna się z gośćmi z bura prasowego korony. Ja mu wierze bo o Kiełbie też mi powiedział. tyle wiem w temacie.

To może ja coś o tym przelewie powiem?? ;>

Z tego co wiem to poszedł z samego rana, a Wisła miała przesłać Koronie potwierdzenie przelewu i liczyła na to że Korona to uzna, ale skoro nie ma info to pewnie pieniązki nie przeszły...

borys 22.07.2010 15:05

Ten czarny koleś w tle zdjęcia z Riosem na oficjalnej to kto?

zordon 22.07.2010 15:06

Pytanie. Wilk z tego co piszecie to defensywny pomocnik. Czy występował w swojej karierze na środku obrony? Bo jeśli mu się "zdarzało" to jak dla mnie praktycznie przesądzone jest pozyskanie zarówno jego, jak i Chaveza. To logiczne - w razie problemów kadrowych (kontuzje, kartki) zawsze można wystawić Wilka na stoperze, a gdy będzie już mógł grać Chavez to jego powrót do środka pola.
Dużo środkowych pomocników grało na stoperze i vice versa - może Wilk?

kotlet06 22.07.2010 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 941244)

pewnie ten Elias

Jagul 22.07.2010 15:07

Szczególne brawa dla zarządu za transfer Riosa. Był moment, że już wątpiłem, że się uda ale wszyscy szczęśliwie się skończyło :D Super, że Wilk przechodzi. W końcu będziemy mieli na każdą pozycje przynajmniej 2 zawodników. Jeszcze tylko stoper i najlepsze okienko transferowe w historii.

JarekTSW 22.07.2010 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 941244)

ktorys z testowanych kopaczy pewnie:D

borys 22.07.2010 15:07

Cytat:

pewnie ten Elias
dzieki, już o nim zapomniałem.

blackluk 22.07.2010 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 941243)

Z tego co wiem to poszedł z samego rana, a Wisła miała przesłać Koronie potwierdzenie przelewu i liczyła na to że Korona to uzna, ale skoro nie ma info to pewnie pieniązki nie przeszły...

No to on mówił tylko o potwierdzeniu widać Korona jest nie ufna i czeka na kasę :P jednak wygląda na to ze sprawa jest klepnięta , chyba ze Wisła się rozmyśli hehe

KuLwIk 22.07.2010 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czera84 (Post 941241)
No nie ale czy nie lepiej sprowadzać zawodnika który zagra i Azerami??Wbrew pozorom to nie jest słaby zespół bo chyba wyeliminowali Rosengorg więc nie są słabi i przydali by się piłkarze na nich a jak Chavez przyjdzie to nie zagra Rios nie zagra.Nie taka prawda??

Skończ marudzić, jak zwykle coś komuś nie pasuje. Mamy w ataku jeszcze Brożka, Żurawskiego, Boguskiego i Małeckiego. A Ty chcesz jeszcze kogoś sprowadzać? Chyba żeby sobie siedział na trybunach a kasa leciała na jego konto. Pomyśl trochę o budżecie.

Magic19 22.07.2010 15:08

Maci0s na prezydenta:D Okienko transferowe nawet niezłe:)

KarLOL 22.07.2010 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czera84 (Post 941241)
No nie ale czy nie lepiej sprowadzać zawodnika który zagra i Azerami??Wbrew pozorom to nie jest słaby zespół bo chyba wyeliminowali Rosengorg więc nie są słabi i przydali by się piłkarze na nich a jak Chavez przyjdzie to nie zagra Rios nie zagra.Nie taka prawda??

Następny maruda! Niektórym to nie dogodzi. Może trzeba było sprowadzić kolejnego Matusiaka, żeby tylko mógł zagrać w III rundzie? Ludzie opamiętajcie się! Zarząd dobrze robi i za to należą mu się plusy.

Magic19 22.07.2010 15:08

Maci0s na prezydenta:D Okienko transferowe nawet niezłe:)

tormenthor 22.07.2010 15:08

Ja czekam na Chaveza, bo to będzie pierwszy transfer Wisły z prawdziwego zdarzenia. Widziałem jego grę na mundialu i można powiedzieć, że to piłkarz klasy Głowackiego z predyspozycjami do bycia najlepszym stoperem ligi. Jeśli transfer dojdzie do skutku, będzie to realne wzmocnienie składu. Za wzmocnienie można uznać również Żurawskiego. Z grona: Jovanic, Cikos, Bunoza, Pljanic, Rios, Wilk? - mam nadzieję, że chociaż 2 będzie zawodnikami na miarę pierwszego składu Wisły Kraków, składu który ma obowiązek zmazać ubiegłoroczną plamę i kompromitację poniesioną na wszystkich frontach.

crazykaro 22.07.2010 15:10

Okienko transferowe niezłe a co by było gdyby Jop nie bawił siew snajpera?? Pomarzyć można.

Ale przynajmniej widać jakieś ruchy w celu odzyskania tego co straciliśmy

rafalek 22.07.2010 15:12

ALe zauważcie, że stosunkowo dużo transferów to wypożyczenia - Cikos, Rios, może Chavez - jak w przyszłym sezonie oni odejdą, to znów powstanie solidna wyrwa.

adikos1906 22.07.2010 15:13

rafalek - mamy opcje pierwokupu ;p

Baala 22.07.2010 15:14

Ktoś wie ile ewentualnie Rios i Cikos mieliby kosztować gdyby sie sprawdzili?

cinekw 22.07.2010 15:15

Ma ktoś info ile wynosi kwota pierwokupu Riosa?

PiotrG 22.07.2010 15:16

Wisła po prostu nie jest pewna zawodników - gdy się sprawdzą, to zostaną wykupieni.
Bardzo dobry wybór, bo Wisła kupując podpisuje zazwyczaj długie umowy, a kolejni statyści nam nie potrzebni.

Kassandre 22.07.2010 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 941243)

ostatnie księgowania odbywają się w bankach o 17...

kotlet06 22.07.2010 15:16

W sumie podoba mi się ta taktyka zarządu. Testują dla odwrócenia uwagi jakichś ogórków, a równolegle negocjują konkretne transfery. Gdyby jeszcze Jarosz umiał lepiej kłamać, to byłaby perfekcja. Wiem, że Wilk był na testach medycznych już w piątek, a w poniedziałek Jarosz zaprzeczał, że w ogóle się nim interesujemy.
Jurczyński w te klocki był perfekcjonistą.
Cikos, Bunoza, Jovanic, czy nawet Pajlic byli trzymani w tajemnicy do ostatniej chwili.

Syn Kangura z 1984 22.07.2010 15:16

Nie chwalcie dnia przed zachodem słońca, na razie jest nieźle, żeby nie powiedzieć że jest dobrze. Jeśli Wilk przyjdzie to będzie to świetne posunięcie. Podpatrzy co nieco od Sobola i będzie jego młodszą wersją (mam nadzieję). Jeszcze tylko stoper na 3 rundę eliminacji i już będzie komplet, a gdyby jeszcze Chavez... to byłoby już chyba więcej niż mogliśmy sobie wymarzyć. Ale i tak mamy jak na razie najmocniejszą ławkę w Polsce, a to już połowa sukcesu. Żeby tylko się szybko zgrali i musi być dobrze :)

Chesteroski 22.07.2010 15:19

No to zajebiście że Rios podpisał, oby teraz tylko miał szansę udowodnić swój nieprzeciętny talent, okienko jak na razie niezłe, za równo pod względem finansowym jak i personalnym, i tylko Głowy mi żal...

DominoForza 22.07.2010 15:20

po wielu stronach narzekan grymaszenia naskakiwania na siebie teraz milo poczytac ten temat

max TS 22.07.2010 15:21

Ten Wilk to potrafi grac w piłkę ze się tak nim podniecacie? Szczerze mówiąc to ja go pamiętam tylko z tego ze na głowie ma czapkę zrobioną z włosów.

Reiro 22.07.2010 15:22

Rios nasz :D
Po euforii na forum mam odczucie, że może to wyć zawodnik na poziomie Marcelo gdy ten do nas przychodził...byłoby fajnie i miło... ;)
Czekam na Wilka, Chaveza i być może jeszcze jednego obrońcę i będzie git...no za skrzydłowego bym się nie obraził :p

Przemoo 22.07.2010 15:23

Zarząd to wypożyczenie PR-owo znakomicie rozegral. Gdybysmy go podpisali w pn to by bylo narzekanie ze tylko wypozyczenie. Tak to zadzialala jeszcze regula niedostepnosci, ze niby moze jednak znowu sie zepsuc i go mozemy niepozyskac, co spodowalo podniesienie jego wartosci u nas i zwiekszona radosc z transferu i peany w strone zarzadu brawo! ;)

tormenthor 22.07.2010 15:26

Oglądałem kilkanaście meczów Korony w tym sezonie i mogę powiedzieć, że Wilk to jest DM ze świetnym przeglądem pola i dobrą techniką. Na pewno w zakresie rozegrania piłki i rozprowadzania ataków jest znacznie lepszy od Sobola. Gdyby tylko jeszcze potrafił tak dobrze grać destrukcji jak Radek, to byłoby super. Jeśli poprawi odbiór piłki to jest w stanie stać się zawodnikiem na miarę pierwszej 11.

czera84 22.07.2010 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KuLwIk (Post 941252)
Skończ marudzić, jak zwykle coś komuś nie pasuje. Mamy w ataku jeszcze Brożka, Żurawskiego, Boguskiego i Małeckiego. A Ty chcesz jeszcze kogoś sprowadzać? Chyba żeby sobie siedział na trybunach a kasa leciała na jego konto. Pomysł trochę o budżecie.

Nie mówię,że trzeba sprowadzać jeszcze jednego zawodnika!!Czytaj a nie dogaduj.Typowi napastnicy to tylko chyba Paweł Brożek i Żurawski bo Boguski jest takim tzw.Second Striker bo po samych jego statystykach możemy się tego domyśleć.Np.Mecz z legią nie trafia na pustą bramkę "napastnik" a Mały to to w ogóle nie napastnik to jest skrzydłowy.Mi chodzi o to,że można było sprowadzić kogoś o zbliżonych umiejętności to Riosa ale my musimy pokomplikować i tyle.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl