![]() |
Cytat:
Rodacy bierzcie swoje czołgi F16, F22, niszczyciele, łodzie podwodne, pancerniki, rakiety, karabiny i w imię naszego idealnego ustroju jedziemy podbić Ruskich!!! Jutro Moskwa w pojutrze Tokio! :lol: a Waszyngton na deser! a co! ;) Cytat:
|
Jakie F22 skoro takich nie posiadamy i posiadać nie będziemy? :)
|
http://niezalezna.pl/64465-ida-zdobyla-oscara
antypolski gniot triumfuje , czy Ty Polaku też jesteś dumny ?jak antypolskie reżimowe media ? proponuję kolejny film "Polskie obozy koncentracyjne- geneza powstania i lokalizacji"( tytuł roboczy) , reżyseria Wajda , konsultacje historyczne wnuk Rudolfa Hesa ,produkcja sfinansowana podobnie jak Ida i pokłosie przez PISF czyli z Twoich podatków |
Cytat:
Jedna rzecz mnie śmieszy, mianowicie nazywanie Putina Stalinem. Ja rozumiem, że stoimy jako Polska w opozycji do Rosji i nie ma co się spuszczać nad ich triumfami ale ten gościu o nazwisku Putin robi to samo a wlaściwie jest miłosierny w porównaniu do USA czy Izraela. Putin w miarę normalnie przejmuje kontrolę nad wschodnią Ukrainą - bez jakiejś ogromnej rzezi z kolei to co zrobiły żydy na spółkę z USA z bliskim wschodem i Afryką to jest prawdziwa masakra. Dlaczego o tym nie mówicie? To przez interesy Ameryki i Izraela mamy problemy w Egipcie, Libii, Iraku i Syrii. To przez tych s....ysynów się chrześcijanom ucina głowy co wcześniej w tych krajach było niespotykane czy rzadko spotykane. To są prawdziwi Hitlerzy i Staliniści naszych czasów a nie jakiś Putinek co sobie odebrał kawałek Ukrainy, która można powiedzieć była jego bo pałały te terytoria miłością do Rosji. Gościu robi to samo tylko delikatniej co wasi idole z Izraela i USA a wy jesteście (wiślak68 i inni) zwykłymi hipokrytami i wasalami żydów. To jest główny problem Polski, że są tu siły, które by się za wszelką cenę chciały wypinać i dać ładować w dupsko, a to Niemcom, a to Ruskom a to USA i Izraelowi. My nigdy nie będziemy silni przez takich ludzi bo oni nie chcą prowadzić interesów z tymi Państwami tylko być takimi pieskami posłusznymi, które w zamian za swoją służbę nie pragną nic w zamian i to wlaśnie widać po naszej politycy w UE i na Ukrainie. My dla banderowców wszystko a oni nas znieważają, my dla UE wszystko a oni nam ograniczenia. Popierajcie dalej te partie wasalskie a na pewno na tym dobrze wyjdziemy. PS Najlepsze jest to, że cąły syf na Ukrainie zaczął się przez USA i UE. Przecież to oni podjudzali Ukraińców, to oni ich mamili wizją wejścia do UE, dodawali im otuchy w walce na Majdanie i co sie stało dalej? To co w Azji i Afryce. Jak się zaczęła prawdziwa jatka i obalanie prezydenta to nagle zostali sami, Ukraina zdestabilizowana, sojuszników brak. I oczywiście żyjemy w takiej propagandzie, że wszystko zostało tak przedstawione, że ruski najgorsze w tym wszystkim, że to ruski zaczęli. |
Jaroo1 to dopiero poniedziałek , co będzie w piątek , litości , o co Ci chodzi ?
"To są prawdziwi Hitlerzy i Staliniści naszych czasów a nie jakiś Putinek co sobie odebrał kawałek Ukrainy, która można powiedzieć była jego bo pałały te terytoria miłością do Rosji. " co to ma być? , jakbym Cie nie znał pomyślałbym że to tekst tego piskorskiego z byłej samoobrony , ruskiego szpiona , czy Ty wiesz ile " ludzi i terenów" w Polsce pała miłością do rosji i putinka jak pieszczotliwie piszesz, bezkrwawo ? , powiedz to tysiącom rodzin które straciły życie lub zostało inwalidami , co się z Tobą dzieje? |
Cytat:
a chociaż łodzie podwodne i pancerniki na szturm Leningradu posiadamy? |
Do szturmu na Leningrad nie mamy nawet helikopterów wielozadaniowych do zrzutu żołnierzy, gdyż dopiero co rozpisano przetarg na zakup takiego sprzętu. Natomiast marynarka wojenna w tej chwili nie istnieje i wiesz o tym tak samo dobrze jak ja. W tej chwili to możemy szturmować Wilno, albo Rygę, choć to drugie już pod rosyjską kuratelą :)
Jaroo1, bardzo ciekawy post, z którym w dużej mierze się zgadzam. Przenieśmy jednak tą dyskusję do odpowiedniego tematu. http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=9219&page=26 |
Cytat:
Cały syf na Ukrainie zaczął się przez samych Ukraińców. Dokładnie tak samo, jako cały syf w 1772r. wziął się przez samą szlachtę. Siła zewnętrzna zawsze jest ograniczona siłą wewnętrzną państwa, to ona powoduje że ws, Ukrainy rozmawiają największe gospodarki świata a nie krul jewropy ani taki podrzędny kraj jak Polska. Co do kwestii historii Syrii i arabskiej rewolucji, to istnieją potężne analizy które próbują postawić za tym władimira władimirowicza. Ja uważam, że znaczenie tu jednak ma historiozofia i nieunikniona wojna cywilizacji o której pisał hundingoton http://socjolog.strefa.pl/islam-zachod.html |
Cytat:
Dla mnie jest jasne, że powinniśmy się trzymać z każdym z kim mamy interes do ubicia, tylko nie interes typu my was poprzemy, przyjmiemy uchodźców, wyleczymy rannych a wy nam embargo i święto Bandery. Sprawa jest prosta, nie jest w naszym interesie żeby Putin zajął całą Ukrainę ale tym bardziej w naszym interesie nie jest żeby się wykrwawiać na wojnie (tej prawdziwej lub ekonomicznej) za Ukrainę w wypadku kiedy nikt się tymi banderowskimi pionkami nie interesuje. Znowu historia zatacza koło i znowu chcecie żebyśmy my byli jedynym sprawiedliwym i honorowym (głupim) żebyśmy stanęli sami w szranki z gigantem! Zrozum, są na świecie różne strefy wpływów, jedna to USA + Izrael, druga Niemcy czyli UE, trzecia Chiny, czwarta Rosja. Każdy z mieszkańców tej ziemi żyje pod którąś strefą i można powiedzieć okupacją. My mieszkamy w Polsce i u nas rządzą Niemcy i USA z żydami. Tutaj zawsze USA będzie miało dobrą propagandę a Putin złą bo Putin to Rosja a Rosja to wróg USA. Jeśli myślisz, że wszystko co usłyszałeś o Putinie i Rosji oraz Twój pogląd na Putina i Rosję są obiektywne to jesteś naiwny. Wychowałeś się po prostu w takiej strefie gdzie w mediach masz propagandę pro amerykańsko unijną i ludzie, których artykuły lubisz czytać rozkoszują się w robieniu loda Amerykanom, Żydom, Niemcom. Urodziłbyś się w strefie wpływów Rosji to byś myślał po rosyjsku. Czy to takie trudne do zakapowania? I życzę Tobie i innym żebyście przestali myśleć tak jak wam karze kilka Państw okupujących ten świat tylko żebyście zaczęli myśleć po Polsku. A myśleć po Polsku to znaczy być takim samym obłudnikiem jak wszystkie inne Państwa dziś czyli mówić jedno a robić drugie. Czyli np przykład w kwestii Ukrainy potępić Rosję lub siedzieć cicho i jednocześnie się dorabiać na tym konflikcie, robić interesy z ruskimi jak Francja czy Niemcy (a nie embarga łapać!!!), jednocześnie się ładnie uśmiechnąć do USA i też coś wynieść ze znajomości z nimi - tak jak oni z nami, za robienie laski nam od 20 lat mówią, że zniosą wizy, pięknie się o nas wypowiadają, szanują nas ale jakoś wiz ciągle znieść nie mogą. Wiesz dlaczego? Bo ci wszyscy, którym chcesz robić laskę tylko mówią ładnie, tylko Cię szanują przed kamerą a nie przy stole gdzie się toczą prawdziwe interesy. To jest właśnie polityka i dbanie o interes narodowy a nie nadstawianie głowy za kogoś, dostawanie obuchem po tym głupim łbie za kogokolwiek i walka z jednym bądź drugim imperium w pojedynkę. Kiedy Wy to zrozumiecie, że ja jako jednostka mogę mieć w poważaniu te wszystkie mocarstwa i mogę myśleć tylko po Polsku a nie po Polsku z zabarwieniem amerykańskim, niemieckim czy rosyjskim. Za każdym razem jak ktokolwiek napisze cokolwiek odnośnie Rosji i Ukrainy co by się nie zgadzało z amerykańską i niemiecką propagandą to go nazywacie rosyjskim agentem czy debilem. Tak właśnie wam mózgi wyprali ci wszyscy Lisowie czy inne Kraśki i o zgrozo Sakiewiczopodobne media - mówię o zgrozo bo to najgorsze jak ktoś udaje patriotę, obiektywnego a tak na prawdę sra w te nasze polskie gniazdo tak samo jak reszta. Cytat:
Na Majdanie dostali wsparcie od zachodu, ba, oni to wsparcie dostają do dziś. Ale tak jak pisałem wyżej, to są tylko puste słowa, jedno mówią politycy mocarstw a tak na prawdę to się bawią Ukrainą i próbują ja na swoją stronę przeciagnąć ale oczywiście nie tak żeby własne rączki brudzić. Jestem pewien, że gdyby nie gra ze strony zachodu to ten konflikt by wyglądał inaczej. Albo by nie doszło do obalenia Janukowycza i wiele istnień jak i terytorium Ukrainy by zostało nienaruszone albo by w mniej krwawy sposób Putin wziął swoje. No a tak to mają to co w Azji i Afryce, piękny syf w Kraju, totalną destabilizację dzięki wujkom z Unii haha |
dobra, brzmii to ładnie , jestem Polakiem i myślę po Polsku mam to samo , wiem że najlepiej liczyć na siebie , chociaż czasami jest to niemożliwe, Prezydent Lech Kaczyński próbował coś takiego stworzyć aby Polska była siłą z którą liczył by się i Putin i Merkel chciał stworzyć, blok państw środkowo - wschodnich plus kraje byłego bloku sowieckiego "zaopatrzone w energetykę"w tym Gruzja , co z tego pozostało pod rządami urbanoplatfusowymi sam widzisz, moim zdaniem był to dobry kierunek , niestety zaprzepaszczony i to celowo, więc proszę nie mieszaj mnie jako zwolennika PIS z urnaoplatfusową ferajną, co do Ukrainy , chcesz czy nie chcesz graniczymy z nimi i coś musimy robić , ale nasza pozycja międzynarodowa jest tak żałosna że nie mamy na nic wpływu , jak piszesz decydują za nas ,moim zdaniem nie powinniśmy być bierni bo historia pokazuje że bierność doprowadza do klęski , nie mówię o walce po stronie Ukrainy , mówię o bardziej widocznej pomocy i wpływie na większe sankcje, jak tego nie zrobimy to wiedz o tym że Rosja nie zatrzyma się na Ukrainie a tzw gwarancje to funta kłaków są niewarte, sami musimy sobie pomóc bo nikt nam nie pomoże, pierwsz rzecz to odbudowa armii która została rozłożona przez bula i rudego na łopatki , pamiętam bodajże z 2011 roku tekst bula jak to żyjemy w pokoju i nikt nam nie zagraża, a rudy dumnie ogłaszał teksty o armii zawodowej i rezygnacji z poboru ,życie szybko zweryfikowało te bzdury
|
Uważam, że powinniśmy robić wszystko aby konflikt na Ukrainie był jak najdłużej. Niech się te rosyjskie i banderowskie psy wybijają i niech się niszczą na wzajem. Nam to na rękę bo wróg, który prowadzi jedną wojnę nie myśli o kolejnej.Sankcje? Owszem, tylko nie w ten sposób, że my coś tam szczekamy i mamy pianę w pysku a reszta Europy ma wywalone na tą śmieszną Ukrainę. My się obrażamy na Rosję i liżemy dupę Ukrainie i co z tego mamy? Sankcje i od Rosji i od Ukrainy. Śmieszne. Za to co te śmiecie z Ukrainy robią względem nas to powinniśmy wręcz Rusków poprzeć i wysłać wojsko żeby banderowców powybijało.
Nie wiem o co tu chodzi ale nie potrafię tego pojąć jak to jest możliwe, że my im pomagamy, wstawiamy się za nimi a oni nam dają embarga, mój umysł jest za mały żeby to zrozumieć. Pisałem już, powinniśmy mówić jedno, robić drugie, tam gdzie trzeba to się ładnie uśmiechać i poklepywać po plecach a jak trzeba to wbić nóż w plecy. Taki robi cała Europa względem Ukrainy, daje im gwarancje, pomoc na twiterze i facebooku a jak trzeba to sobie z Rosją handluje. Tylko my jak te cioty pomagamy najwięcej i tracimy najwięcej i to jest właśnie polityka PO-PiSów. To nie jest stanięcie po stronie Ukrainy bo nie wolno jej zostawić z tego względu iż kolejnym celem Rosji będziemy my tylko robienie loda USA, Niemcom i Banderowcom. Nic nie robią te śmieszne partie w tym kierunku, żeby embarga ze strony Ukrainy znieść, nawet o tym nie mówią. Dziękuję za taką politykę. |
|
Hahah z calym szacunkiem ale nikt nie ma najmniejszych szans z Komoruskim i kazdy trzezwo myslacy zdaje sobie z tego sprawe. Czy domniemane falszerstwa to juz ewentualne tlumaczenie przyczyny porazki czy jak?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale co mam merytorycznie uzasadniac??? To ze Komorowski wygra??? Niech Ci bedzie - jestem prorokiem. Jesli moja przepowiednia sie nie sprawdzi, wiecej w tym temacie sie nie wpisze.
|
Cytat:
I konkretnie, czy Twoim zdaniem antytezą stwierdzenia: "wtrącać się w nieswoje sprawy narażając interesy własnego państwa" jest stwierdzenie: "chcesz pomóc Ukrainie pasuje wysłać tam Polskie wojsko?? Zakładam Twoją dobrą wolę i to że klepiesz podobne nonsensy automatycznie, powtarzając bełkot który sączy się z z kręgów KNP, bez głębszego zastanowienia. Dlatego wyjaśniam że pomiędzy: " niewtrącaniem się w nieswoje sprawy" a "wysyłaniem na Ukrainę Polskiego wojska" istniej przepaść. Albo inaczej: nieprawdopodobnie duża gama środków które można wykorzystać we wsparciu Ukrainy przeciwko Putlerowi. Poczynając od dyplomatycznych (co było pięknie widać w Austaralii, gdy mały Stalinek spieprzał przed czasem czerwieniąc się ze wstydu), ekonomicznych (np: spadające ceny ropy i gazu), logistycznych (np: pomoc dla rannych żołnierzy), militarnych (np: dostawy broni) itp, itd. I jeszcze to: "W polityce nie ma przyjaciół są tylko interesy". Szczera prawda. A naszym najdalej idącym interesem (na co wskazuje historia ostatnich kilkuset lat) jest trzymanie Rosji tak daleko od naszych granic jak to tylko możliwe. I aby osiągnąć ten cel warto zainwestować naprawdę bardzo dużo. I tak się nam to opłaci. I teraz jeśli chodzi o "zły Zachód". On sobie może pozwolić na pewną "nonszalancję" w sprawach zagrożenia ze strony Rosji z prostego powodu: pomiędzy Rosją, Ukrainą a nimi jest jeszcze Polska. Pomiędzy nami a Rosją jest tylko Ukraina. |
Cytat:
W drugiej kolejności pomyślmy o budowie silnej armii, opartej o myśl technologiczną polskich - prywatnych firm(którym się opłaca tworzyć koncepcje i je realizować a nie zatrudniać księgowych do liczenia jak obejść coraz to nowe podatki i dogorywać łącząc koniec z końcem zapewniając miejsca pracy związkom zawodowym)? Tak jak np w Stanach? A nie zapomniałem... socjalizm to mit - łapcie więc kije i na Leningrad! Polak potrafi ;) Cytat:
Oczywiście :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty niezły teoretyk jesteś. Fajnie się czyta te twoje wywody :) Szkoda, że ostatnio mało czasu mam, bo aż mnie korci :D |
Cytat:
Gdy pomyślę sobie że nasi dziadkowie w 1939,będąc w dramatycznie gorszej sytuacji, zrobili co trzeba, to patrząc na takich "realistów", zastanawiam się do jakiego stopnia siedzi w nich taka zwykła, ohydna, czerwona komuna. Ciekawe czy 1 marca takie typy będą krzyczeć: "cześć i chwała bohaterom"?? |
Cytat:
Jeśli natomiast chodzi o silną armię i socjalizm to zależność (poza bardzo nielicznymi wyjątkami) jest raczej wprost proporcjonalna. |
Cytat:
To samo z Mikke i Kowalskim. Na prawdę mam wierzyć, że na gościa (Mikke), który jest na fali i zdaje się ma najlepsze notowania od 20 paru lat chce zagłosować mniej ludzi niż na Palikota czy z dupy wzietą Ogórek? Do tego chłop z jajami czyli Krzysiek Grodzka ma 1-2% a przedstawiciel Ruchu Narodowego, Kowalski często jest w sondażach pomijany - i tu też rozumiem, że elektorat Rn, który też rośnie w siłę (oczywiście jak na ich możliwości), który jest zdecydowany a nie taki Paliotowy z przed paru lat typu "a zaglosuje se dla beki, a może coś zmieni ten RP, a zaglosuje bo trawka" nagle nie chce głosować na Kowalskiego? Te sondaże to zawsze jest podkładka pod sfałszowanie wyborów. Jak każdy widzi, że Bronek ma 45-60% a Duda 20% w sondażach to później mu na myśl nie przyjdzie, że wybory fałszowane jak np wygra Bronek 51% w I turze albo w II 55 do 45. Sondaże, hmm, ciekawa rzecz. narzędzie, które pozwala przenieść się w czasie i wywróżyć wyniki wyborów. Zawsze im się to udaje tylko ostatnio jakoś im z tym PSLem nie pykło. http://wmeritum.pl/alternatywny-sond...d-komorowskim/ |
Cytat:
Cytat:
Rozumiem. Im wyższy socjalizm -> większa amria. To miej sobie na armię, a potem zdychaj z głodu. Nie rozumiesz kompletnie mechanizmów ekonomii, bo nie uważam ciebie (jeszcze) za propagandzistę, który się zna a pierdzieli głupoty bo mu placą ;) Skup się na studiowaniu wartości amerykańskich zrozumiesz wtedy, że umiłowanie własności prywatnej i szacunek do niej jest podstawą silnej gospodarki i silnego państwa. Socjalizm w każdej formie jest utopijny. Upadł Związek radziecki, Argentyna zbankrutowała, Chile Grecja - dzisiaj stan gospodarek Wenezueli, Kuby, Unii Europejskiej - spójrz na to z punktu widzenia marko! To się nigdzie nie udaje! Teraz zobacz punkt widzenia Amerykański czy Japoński, czy nawet zachodnio europejski z ubiegłego wieku, zobacz na Chiny, Singapur, Malezję dzisiaj! Tam wszędzie jest bogactwo, bądź rodzi się bogactwo bo z dnia na dzień się nie zbuduje przecież. Jak porównasz te dwie koncepcje to nigdzie nie znajdziesz podobieństwa. To są realne fakty a nie snucie wizji. Trzeba zmienić drogę całego systemu już o tym pisałem wiele wiele razy. I praktycznie każdy tutaj się z tym zgadza. Tylko część osób łudzi się jeszcze, że PIS pójdzie tą nową drogą... no to niech się łudzi ;) |
Cytat:
"hmmmm to może zacznijmy od likwidacji socjalizmu i zbudowania bogactwa? hmm? W drugiej kolejności pomyślmy o budowie silnej armii, opartej o myśl technologiczną polskich - prywatnych firm(którym się opłaca tworzyć koncepcje i je realizować a nie zatrudniać księgowych do liczenia jak obejść coraz to nowe podatki i dogorywać łącząc koniec z końcem zapewniając miejsca pracy związkom zawodowym)? Tak jak np w Stanach?" Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cały czas tworzę wywody o systemie podatkowym - twierdzę, że opodatkowanie pracy to zło konieczne, przymus ubezpieczania się również, że biurokracja to 5 kula u nogi. piszę o systemie zdrowotnym, że prywatny jest o wiele bardziej wydajny, tańszy w utrzymaniu na co przykład podaje rozwiązania już istniejące. piszę o systemie politycznym, że w tej formie jest złym systemem, który tak naprawdę z demokracją ma mało wspólnego, że Jowy będą trochę lepsze ale nie wiele, że należy zlikwidować demokrację, bo to jest i tak fikcja a głupich jest zawsze więcej. Odkąd tutaj pisze te argumenty i wiele wiele innych zawsze przytaczam. To, że ty masz problem albo z czytaniem ze zrozumieniem, albo ze wzrokiem to już nie moja wina ;) Cytat:
Tutaj zestawienie twoich argumentów z ostatnich kilku postów: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Zwyczajnie wislak68 po powrocie na forum minął się z powołaniem. Zamiast nawracać na właściwe tory polityczne powinien zostać kaznodzieją z taką mocą argumentów :)
|
Cytat:
|
Cytat:
koleś emj10 z wołomina zawsze znajdzie "kumpla" któremu wyliże 4 litery bo akurat ten "dowala" adwersarzom, teraz padło na palikota, czekam aż palikot mu sie odwinie , już parę razy tak było wcześniej , koleś nie wie że lizanie tyłka nie popłaci , lepiej samemu stanąć w szranki , ale cuś ostatnio unika,"wysyła" w bój i kibicuje z oddali , nie chce się kompromitować ? |
Nie ma co się kłucić na prawicy, prędzej czy później skończymy w jednym okopie, byle nam tylko amunicji nie zabrakło. Dlatego trzeba jak najszybciej odsunąć od władzy obecną bandę agenturalną.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl